Tankar

Sov helkasst i natt. Minns heller inte en natt då jag inte drömde om något som har med mat att göra. Helknasigt. Inte konstigt att jag vaknar upp med en kurrande mage varje morgon ;)
Nattens dåliga sömn har resulterat till en väldans trött tjej idag. Går runt och halvsover. Har dock fått gjort en del trots allt. Nu återstår bara att skriva ett personligt brev, sen är "söndagsjobbet" över. Men som sagt, tycker om att sysselsätta mig med saker på söndagar. :)
Har även suttit och funderat lite. Har börjat inse att det är dags att lägga in en högre växel, ännu en gång. De måltider som jag väl äter är fulländade. Det går alltså inte att utöka dessa. Eller det är klart att det går, men det hade resulterat till illamående, helt klart. Så frukosten, middagen och kvällsmålet är alltså riktigt, riktigt bra. De är målen där emellan som jag kan utöka lite samt kanske lägga in några fler mål mat om dagen.
Jag har alltid vart sådan att jag äter hellre få, stora mål per dag. Äter hellre "mellisfrukten" till kvällsmaten istället för att ta den mellan måltiderna tex. Vet inte varför jag tycker att det känns lättare. Men så länge jag får i mig allt så ser jag ingen anledning att ändra på detta. Kalorier som kalorier och det spelar ju egentligen ingen roll om jag trycker i mig alla mina kalorier till kvällsmaten istället för att sprida ut det under dagen, faktiskt.
Det är inte så att jag inte äter regelbundet, för det gör jag. Nästan för regelbundet. (Måste lära mig att släppa på mina tider) men jag tror att jag hade behövt sprida ut dagsintaget på lite fler måltider. Samt lägga till en och annan måltid då.
På mina villkor
Där kommer vi åter in på det där med att jag kommer fixa detta om jag får göra det på mitt sätt, äta det jag vill och när jag vill. Tycker jag att det är lättare att äta färre mål mat per dag, men ändå se till att få i mig allt så kanske jag ska fortsätta med detta. Tycker även att det är lättare att äta på morgonen samt kvällen och äter därför väldigt mycket vid dessa tillfällen. För vad spelar det för roll om jag går upp alla mina kilon av att äta mackor, egentligen?
Och där kommer vi även in på att jag är så glad att jag valde att vända detta själv. Hade jag haft matschema att följa så hade jag aldrig kunnat äta på det sättet som jag gör nu. Men detta sättet funkar för mig, utan tvekan. :) Nu är det inte så att jag tycker att matscheman är dåliga. Försöker ju själv följa ett så gott jag kan. Så hoppas ni fattar min poäng!
Detta blev ju lite väl bubbligt, precis som vanligt när jag försöker uttrycka mina tankar och åsikter. Men nu är det som sagt dags att lägga in en högre växel. Tar dagen att fundera på vad jag ska göra bara. Nu blir det middag. 


Kommentarer
Jen

Hell vad jag känner igen mig. Innan var jag helt besatt och manisk av mina sex mål när jag gick i behandling och tider osv. Nu vill jag ha stora ordentliga! Speciellt kvällen. Och som du säger kalorier som kalorier, men sen i längden är ju hyfsad variation viktigt för att inte få näringsbrist samtidigt som man ska klara av att äta annat med. Försöka äta på ett sätt som man vill kunna göra som frisk och som fingerat och inte begränsar en osv. Sjukt svårt jag vet men jag vill inte bara gå upp i vikt utan jag vill gå upp i vikt så att jag kan leva normalt och jag tror det blir svårt om man bara äter t ex godis och väntar med att äta bra tills man gått upp i vikt. Tror det är bättre att man redan nu lär sig att äta bra mat och att det inte är farligt än att göra det sen när ännu mer tid har gått och man redan väger bra (lätt ursäkt annars). Men bara mina åsikter, sen gör jag inte riktigt heller så i dagsläget även om jag önskar. Men det är mitt mål och det är ditt jag ska. Har iaf hänt mycket mentalt :) skynda långsamt funkar bäst för mig märker jag..



Kram

2012-04-15 @ 20:06:59
URL: http://thejenna.blogg.se/
ida

En tanke nu när våren och värmen är på intågande kan ju va att mellan, eller till de målen man har, käka någon form av milkshake. Kan ju göras med ordentlig gräddglass, yoggi, färska fruktier, massa gott och fräscht. Jag brukar ha lite dille på att göra massa shakes på sommarna, kan ju kasta i nästan allt i mixern! :) kalorier, men både goda och uppfriskande sådana! :D

Dricker du mkt? Typ kaffe? te? mineralvatten? vad som helst? kanske skulle man kunna tänka att man hälften av ggrna man dricker, kan ta ngn drickyoggi kanske? Jag vet inte, men ibland känns det som att man dricker mest för att. Visst behöver man vätska och visst är man ofta törstig, men man kanske kan testa? Jag vet inte, ja bara spååånar :D Jag tycker för övrigt att du är skitbra! Att ta sig upp när man snubblat är inte enkelt, att göra det på egen hand, och då verkligen Göra Förändringarna, det är beundransvärt! Du är en kämpe utan dess like!



Keep up the good work!

Kram

2012-04-15 @ 20:18:02
URL: http://skeptisk.blogg.se/
Emma

SV: det var de (: Nej det gör jag inte.. men tror jag borde det igentligen för har inte gått upp någonting snarare ner sedan jag började på mando. På tisdag har jag vikt & har jag inte gått upp då sa min behandlare att jag antagligen skulle få höjt matschema eller åka till stockholm på slutenvård.. Vilket jag verkligen inte vill så kämpar för fullt för att få vara kvar nu!



kram :)

2012-04-15 @ 20:35:54
URL: http://emmaaliciouz.blogg.se/
Johanna

SV: Ja hihi, det ska bli väldigt kul, jag längtar så innerligt! :) Han ska heta Yatzi!

2012-04-15 @ 21:07:07
URL: http://worldspin.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0