Vardagstips

Skolan drar igång för vissa och för andra är semestern slut – back to vardagen med andra ord. En vardag med rutiner, förhoppningsvis. Den här hösten ska inte bli som förra. Ska hålla på mina rutiner redan från start, så att inget trasslas till. Och trots att jag har olika jobbtider, (Ibland kväll, ibland morgon osv) så har jag ändå fått in olika rutiner beroende på vilket pass jag jobbar. Vissa rutiner passar mig bättre, men det är fortfarande rutiner – vilket är det viktigaste. 
 
För många kommer maten ikläm på vardagarna. Man kommer hem från jobb/skola, är hungrig och vill ha något snabbt att äta. Något som går snabbt att laga. Mat behöver inte vara så krångligt hörni. Inte tråkigt för den delen heller. Vardagsmat kan vara enkelt och gott på samma gång. En snabb middag behöver faktiskt inte innebära halvfabrikat. Fast ibland är det okej, mer än okej ;) En favorit när jag var mindre var som sagt pulvermos med mamma scans köttbullar och pulversås. Haha. Mormors köttbullar är godare, men ibland måste man. 
 
Här kommer lite tips på mat som går snabbt att laga:
 
Olika wokrätter.
– Matiga omeletter
– Varma mackor/toast
– Fiskpaket i ugn
– Lövbiff med couscous 
– Wraps med olika fyllningar 
 
Snabbaste snabbmaten
 
Och eftersom halvfabrikat är ens bästa vän ibland så får ni lite goda tips där med: 
 
– Hemmagjorda fiskburgare (Max hamburgebröd är ett måste)
– Färdigmarinerade kycklingspett (Finns i frysdisken eller i charken) med tzatsiki.
– Fiskpanetter med pulvermos
– Keldas soppor. (Köp fisksoppan och lägg ner stekt lax och broccoli. Supergott)
– Olika, färdiga pastasåser som man bara blandar ned i pastan.
 
Och är ni precis som jag, att ni tycker om potatis men inte orkar ställa er och koka några små potatisar till er själva så har jag bästa tipset. Hacka i potatisen med en gaffel och kör in den på full effekt i micron i fem minuter. Viola! En ugnsbakad bakpotatis klar på bara några minuter. Brukar göra samma sak med broccolin när jag inte orkar koka den ;) Supermart jöööh. 
 
Den maträtten som jag och mamma fixade iordning rätt ofta i våras när jag kom hem och ville ha mat på d-i-re-k-t-e-n var lövbiff med bakpotatis och en kall sås. Lövbiffen ska stekas ca en minut på varje sida och potatisen ska vara inne i micron i fem minuter. Och på de fem minutrarna hinner man steka både köttet och duka fram på bordet. Så på fem minuter har du alltså en middag bestående av lövbiff, bakpotatis + valfria tillbehör. Inte så pjåkigt tycker jag. Det är dessutom snabbare än det tar att värma en färdigrätt i micron. Rätt fint. 


Kommentarer
Hanna

Pasta med skinksås går på en kvart om man har färdigskuren skinka (eller så skär man smörgåspåläggsskinka, den är god den med! :D)

Svar: Precis. Det finns massor med kreativa lösningar för snabb vardagsmat :D
Cecilia

2012-08-19 @ 22:04:25
URL: http://klockanhalvtre.blogg.se
Lillaliv

SÅ himla smart jue! Man ska fan ta och börja micra mer. Brukar också köra mycket grönsaker när man inte pallar koka (eftersom det är så himla jobbigt heheh..) men potatis var nyhet. Annars ska man typ kunna göra helt ok scones och kladdkaka, värt!
kram!

2012-08-21 @ 20:56:41
URL: http://lillaliv.blogaholic.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0