Positiva Ting!

Beslutsångesten. Jag tog itu med den med en gång och har inte grubblat på det sedan dess. Framsteg, så in i bomben. Ibland får man sätta sig själv på första plats och ibland passar det sig helt enkelt inte. Och jag gör ju så gott jag kan och ställer nästan alltid upp till hundra. (Blir en hemmakväll, precis som planerat med andra ord).
 
"Mina mängder." Märker att jag vågar släppa på det nu när jag också vågar äta fler mål och på andra tider. Det behöver inte vara exakt så som jag vill ha det. Har vart så fast vid tiderna, just för att jag ska kunna få i mig rätt mängd. Det blev till en ond cirkel. Men nu när jag vågar rucka på det ena så kan jag automatiskt rucka på det andra. Flexibilitet
 
"Hallelujah moment." På jobbet är jag mer eller mindre tvingad på att ta ett steg i från det där. Man hinner tyvärr inte med någon fancy och romantisk måltid där. På gott och ont. Men jag har börjat frångå det där heliga även på hemmaplan. Allt behöver inte vara sådär perfekt. Varken maten eller omgivningen omkring mig. Känns fantastiskt skönt faktiskt. 
 
Motivationen. Trivs jag inte på normalvikt så kan jag alltid gå tillbaka hit, inte sant? (Dock kommer det aldrig hända att jag går tillbaka hit när jag väl nåt målet. Var så säkra) Men det känns ändå "tryggt" att kunna tänka så. Det gör inte hela galloppen lika farlig på något vis. 
 
Motivation 2. Orka, orka och orka. Vardagen, vänner, fritiden, jobbet.. ja, livet! Idagsläget är varje dag någon slags kamp. Gällande allt. Eller snarare ett pussel i form av ekvationer på mvg-nivå. Vill bara kunna leva det liv som det är meningen att man ska leva. Utan alla hinder. 
 
Variation. Försöker att byta pålägg åtminstånde varannan dag och bröd minst någon gång i veckan. Just för att bevis att jag faktiskt kan. Och har jag väl börjat med ett "farligt" pålägg så ser jag till att äta det flera dagar i rad, just för att vänja mig. Lunch och middag är som sagt inga problem med att variera. 
Har även insett att jag kommer äta frukost 365 dagar om året i sisådär 70 år till och då gör det ju inget om jag missar favoritmålet (maten) åtminstånde en gång i veckan liksom. ;) 
 
Mängder. Frukost och kvällis är mer än fulländat. Äter fler än många där. Nu återstår bara storlekarna på resterande mål under dagen. Fixar jag två borde jag väl förtusan fixa de andra? 
 
Framsteg. Ja, de finns där bakom alla misslyckanden trots allt. 
 


Kommentarer
Jen

Åh äter du lagad mat två gånger per dag nu, tänkte du skrev lunch och middag:) bra tjejen!!!!

2012-12-11 @ 21:18:23
URL: http://thejen.blogg.se
Elin

Tycker inte du ska se det som att du har misslyckats någon gång. Det är ju trots allt ett steg på resan, vissa steg tar bara lite längre tid! Tänk så mycket du redan har lyckats med och så mycket mer du kommer att lyckas med!

Glöm inte att du är sjukt bra och att din vilja kommer ta dig långt, iallafall lika långt som du själv vill. För visst vill du långt? :-)
Kraam!!!!

Svar: Sant, positivt ska det vara! :) Kommit en bra bit på vägen som sagt.
Tack. Och ja, jag hoppas på att viljan ska ta mig hela vägen i mål den här gången. Eller nej, jag hoppas inte – jag vet :)

Tack för din kommentar. Kram!
Cecilia

2012-12-11 @ 21:57:28
ellen

Se det inte som misslyckanden utan bara mindre lyckade saker. Blir så lätt att man slår på sig själv och enbart fokuserar på det man inte klarar av och hur stärkt och peppad blir man av det?
Du kommer kunna leva det liv du vill leva Cecilia, bara du tar dig igenom och jag vet att du klarar det, kraften finns där inom dig!
Största kramen till en otroligt fin tjej!

2012-12-11 @ 22:43:59
URL: http://sandal.blogg.se
Linnéa

JAg tror på dig!
Jag har i princip samma saker som motivation som du. Plus en resa jag ej får följa med på om jag inte har nått normalvikt. En månadslång resa till italien som jag har längtat efter i flera år..

2012-12-12 @ 17:45:23
URL: http://stjarnmoln.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0