Fin dag + Ullared

Godkväll hörni! Har haft en superbra dag idag. Den började bra, fortsatte bra och avslutades ännu bättre. 
 
Dagens frullekost bestående av två mackor, melon, yoghurt + nötter, nötter och dinkelpuffar
 
Tog mig upp i hyffsad tid och laddade med gofrullen. En heldag på Ullared väntade och att traska runt på Ullared en hel dag, ja det tar på krafterna må ni tro. Vi är alltid så bra planerade så vi kommer alltid till Ullared när alla andra börjar dra sig hemåt. Så idag, precis som alla andra gånger vi åker dit så var det helt okej med folk och inte så där nu-vill-jag-gå-hem-mycket
 
 Dagens middag/lunch.
Sushi/Kina/thai-buffé

Och för att inte starta shoppingrundan med att bli griniga så fyllde vi på magarna med världens godaste buffé det första vi gjorde. Sushi, thaimat och kinamat..behöver jag säga att jag åt lite för mycket? (Buffé = mycket kaninmat. Så resultatet kan ni räkna ut) Och behöver jag nämna att halva tallriken bestod av ingefära? Haha. Mamma och syster fick sig ett gott skratt när de såg hur mycket ingefära jag hade tagit. Men gott, det var det tamej tusan. :) 
 
Nöjd tjej så in i bomben
 
 Vi var rätt snabba och effektiva där inne må jag säga. Jag fyndade så sjukt mycket bra saker må ni tro. "Mamma, den här är inte alls onödig", var en mening som användes lite för mycket. Hoho. Så efter några timmar kom vi ut i friska luften, några tusenlappar fattigare – men maassaa nödvändigheter rikare! ;) Ni ska få lite bilder på mina fynd i morgon. Men det jag är mest nöjd med är ett par skor jag fick med mig hem, men dem köptes dock inte på Ullared, men de får räknas ändå :) Och så väskan jag köpte, och tröjan, och parfymen, och mina frukostskålar..höhö. 
Kvällsmyset på altanen
 
Väl hemma så möttes vi av en brasa på altanen, kvällssol och ett spegelblankt hav. (Fina pappa hade fixat så mysigt) Så i skrivande stund sitter jag fortfarande här ute och myser vid brasan. Mätt och belåten också då den goda maten på bilden ovanför ligger i magen och vilar. (Plus massa goda nötter vid sidan om – såklart). Fint avslut på dagen? Åhå ja. Och den avslutades precis ännu bättre då en flygbiljett precis bokades. Så-jävla-underbart! Destinationen får ni reda på i morgon. ;) hähä. Älskar att ha resor att se fram emot :) Och denna kommer bli grymmebra tror jag! 
 
Hoppas att ni har haft en lika fin dag som jag har. PUSS
 
 
 


Kommentarer
L

Sötnöt! (höhö ;) lite nyfiken på vad du anser vara 'massa nötter' och hur mycket du påt ungefär lägger på filen ex? Tycker uppskattningar är väldigt intressant, jag och mamma är nästan dagligen oense om mina portioner hm.. Brukar dina föräldrarifrågasätta/påpeka någonting om dina portioner? Kram kram

Svar: Det var faktiskt en mycket bra fråga! Dock har jag inget lika bra svar då jag inte mäter eller väger mängden jag slänger på. Men vad kan det bli? En deciliter? Haha jag har faktiskt ingen aning. Och efter jag har ätit upp så brukar jag alltid äta några extra nötter, och då blir det en näve ungefär. Men jag vet inte om det anses vara lite eller mycket? Gott är det i allafall ;)
Nej, mamma och pappa kommenterar aldrig länge – då de vet att jag sköter mig :) Men skulle jag ta yttepyttelite till middagen så är det självklart att de hade påpekat. Men än så länge har jag skött mig, så än så länge har jag inte fått några kommentarer. (Mer än peppande sådana..) :)
Hur gör du? Lägger du upp dina portioner själv och så ? :) Kram
Cecilia

2012-07-24 @ 23:23:02
Linda

Låter som du hade en toppenbra dag igår.Och kul o bra shopping.Idag är det varmt,vilken årstid tycker du bäst om?Jag älskar vintern o snön,men det dröjer till vi får snö..KRAM LINDA

2012-07-25 @ 10:12:56
L

1 dl låter jättebra tycker jag, lite eller mycket vill jag inte spekulera i då även jag är anorektiker och vi vet ju - vad spelar det för roll egentligen !? jag skulle gärna våga ta 1 dl! :D Jag älskar nötter men när jag tar så tar jag bara 10 st (ätstört exakt alltid) och då är det bara en gång om dagen, tar jag mer så är jag av sorten som fortfarande inte heeelt kommit över kompensationsbeteendet, gäller då mer än bara nötterna..

Jag blir "bevakad" när jag gör mina lunchlådor till jobbet så att det blir en normalportion, sedan är jag dock ärlig och tar hem det som blir över om jag inte klarat att äta upp, vill inte komma in i "ljugarbeteende". Frukost har jag som dig iiinga som helst problem att äta, dagens bästa mål alla gånger!! Mina föräldrar kommenterar mindre när vi äter, är det något så säger dom lite försiktigt ta nu en liten potatis till eller liknande. Annars försöker dom såklart peppa och uppmuntra om jag tar extra av det jag tycker är jobbigast att äta.

Oj va långt det blev, sorry men det känns bra att växla lite ord med någon annan i samma sitution mer än att bara läsa, mycket av dina tankar liknar mina :)

kram!

Svar: Du säger att du gärna skulle våga ta en dl? Vad hindrar dig? Utmana dig IDAG och ta åtminstånde 11 nötter, om du nu är så fast vid de där "tio". :) Och bort med kompensationtänken. Vad är det värsta som kan hända om du tar en löjlig liten nöt för mycket? Att du kommer närmare friskheten? Att du vinner över dina rädslor? Att du får chansen att njuta lite extra av det bästa som finns i matväg? ;) Just do it! Jag äter betydligt mer än tio nötter per dag, utan kompensation – och än lever jag ;D
Skönt att fina föräldrar peppar! :) Och ja, frukosten slinkar alltid ner utan problem. Det är ju så gott :) Går du i behandling eller liknande? Kram
Cecilia

2012-07-25 @ 22:17:02
L

Jo sant, det är det som är så irriterande - jag är såå medveten om allt som händer med min kropp, vad jag utsätter den för, vad som egentligen är logiskt rätt men ändå så ska det vara så förbaskat svårt att släppa kontrollen. Igår utmanade jag iaf och lyckades ganska bra - förätt OCH varmrätt på restaurang och 1/2 glas vin, alltid något!

Jag gick äntligen med på privat öppenvård i februari efter en lång tids mixtrande. Det var dock inte förrän i oktober förra året det eskalerade och gjorde sig ännu tydligare fysiskt. Jag åker på 1 termins utlandsstudier i september och skulle därför behöva gå upp snabbare än jag gör för att orka bättre och antagligen bli starkare psykiskt också därför har jag blivit ordinerad 3 ND om dagen sedan maj utöver de 6 målen. Men det är skitsvårt, har precis trappat upp från 1 till 2 åtminstone. Det är den där elaka rösten i huvudet som tänker "äh skämtar folk eller jag behöver inte gå upp så mycket, jag är större än de flesta anorektiker" -men vad ska det spela för roll eftersom jag är sjuk i vilket fall. Som jag sa, skrämmande medveten men ändå så feg (även om jag är grym på att utmana vissa dagar). Du fortsätter att fightas på egen hand eller? :)

Skönt att bli pushad av någon annan som är sjuk (för tråkigt nog är vi ju det), utmanar du med något idag så gör jag x2! antar du hehe? Spanks oh kram! :)

2012-07-28 @ 08:34:51


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0