Fröknäcke

 
Ingredienser: 
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl linfrön
  • 2 dl Maizenastärkelse
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl rapsolja/olivolja
  • 2,5 dl kokande vatten
Topping:
  • Flingsalt (massvis)
How to do: 
  • Blanda ihop alla torra ingredienser
  • Tillsätt oljan och det kokande vattnet och rör om
  • Låt stå och dra i några minuter
  • Bre ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper, strö på en massa flingsalt (gärna smaksatt) och grädda i nedre delen av ugnen i ca en timma på 150 grader. 
Hembakat fröknäcke
 
Tips: Kan ätas till frukost eller bara som ett gott snacks. Passar även bra att ha på buffébordet. Gott tillsammans med mjukost eller gravad lax – eller både och, såklart. 
 
Som den nöt och frö-fantast jag är så kunde jag inte låta bli att prova på detta knäckebrödet. Gick relativt snabbt att veva ihop och resultatet blev helt klart mycket väl godkänt. :) Jag provade att ha en bit gravad lax på mitt och oh, det satt där det skulle. Lax+frön/nötter i samma tugga – ni förstår själva ;)
 
Smaklig måltid!
 


Kommentarer
Matilda

Åh, ser himla gott ut!

2012-07-30 @ 19:14:58
URL: http://makr.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0