Going nuts on nuts

Som jag tidigare nämnt är jag en riktig periodare. (Gällande mat, så tro inget annat). När jag kommer in i mina perioder kan lätt äta samma sak dag ut och dag in under flera månaders tid. Men jag har verkligen börjat variera mig mer – vilket är bra och nödvändigt. Inte nödvändigt i risk om att jag en dag ska tröttna utan mer med tanke på att jag ska kunna leva ett så normalt liv som möjligt. Jag tror att jag fastnar i mina perioder dels för att det är god mat jag äter, men även för att jag har "lärt mig" hur jag fungerar med den maten – och då känns den trygg och jag vågar inte byta så ofta.
Jag måste våga prova ännu mer nya saker för att kunna leva helt normalt. Nu när jag åker på mina resor tex, inte tusan kommer all min säkra mat finnas på plats där. Nytt bröd, ny fil, nya pålägg osv. Och säg att jag sover borta hos någon och blir bjuden på frulle på morgonen. Inte ska jag hoppa över frullen bara för att det inte är min vanliga frulle.
Nu för tiden då jag faktiskt vågar variera mig så har jag planerat det i förväg. Jag köper hem nya livsmedel och är beredd på förändringen. Även det är något jag måste lära mig att släppa på. Att våga anta utmaningen direkt – även om den inte är det minsta planerad.
Just nu är jag inne i en torkad frukt och nöt-period. (Big time). Äter frukt och nötter på filen på morgonen, som efterrätt till huvudmålen och även till mellanmål samt på yoghurten till kvällsmaten. Ja, ni hör nu själva. Men det känns bra att jag har fått in det som en rutin :) Gott som stryk är det också!
Har främst fastnat för två olika saker på senaste tiden
image description
Kokos
Något av det godaste är torkad kokos. Var inne i en skojig affär idag där dom hade all torkad frukt och nötter ni kan tänka er. Många har även pratat gott om mullbär, men jag provsmakade i affären och det föll mig inte alls i smaken. Kokosen däremot. Yes!
Hur jag använder den:
Precis som den är. Äts antingen som "snacks" eller som topping på morgongröten/filen. Lagom sött och gott.
image description
Pecannötter
Köpte även hem en påse med pecannötter. De påminner om valnötter men har inte en lika konstig bismak (som jag faktiskt tycker att valnötter kan ha). Även dessa slänger jag på filen på morgonen.
Sedan tuggas det även hejvilt på pistagenötter, macademiannötter, mandlar och cashewnötter här hemma. Going nuts on nuts. Vilken är er favoritnöt? :)


Kommentarer
Felicia

Jag är allergisk mot nötter tyvärr. Lite synd för det är ju en så bra energikälla! Nu är jag inte dödsallergisk eller så, så jag skulle kunna äta lite, men jag har inte riktigt lärt mig att tycka om det eftersom jag inte ätit det. Men om jag skulle välja en favorit är det mandel, det tål jag faktiskt!



Hur är det med dig annars? Går det framåt? Det verkar som att du blir friskare "i huvudet", viktuppgången kommer ikapp den också ska du se! Himla fin tjej är du. Kram

2012-06-12 @ 22:36:53
URL: http://seethefeeling.blogg.se/
Helene

Jag har också lätt att fastna i samma matvanor, särskilt på lunchen. Förr åt jag ALLTID två stekta ägg till lunch hemma (på helger och lov). Jag hade inte ens tänkt på att det fanns andra möjligheter. Men nu har jag testat makaroner och köttfärssås, en variant på carbonara, kycklingryta och rester från middagar. När min carbonara är slut ska jag nog testa kallrökt lax med potatismos och kokta morötter^^

Anledningen till att man lätt fastnar är nog bl.a. att då vet man ju EXAKT hur mycket man ska ta, man lär sig. Om man plötsligt ska sleva upp en portion av en annan maträtt så blir i alla fall jag väldigt osäker. Jag vet inte hur mycket jag ska ta, och det blir ofta för lite, för att jag är rädd att ta för mycket. Den senaste veckan har jag dock inte varit så rädd... Har lagt upp ganska rejäla lunchportioner.

2012-06-13 @ 11:17:53
URL: http://nystig.blogg.se/
Linnea

ÅH, jag är oxå nötgalning! Mina favvisar är para, pecan, macadamia och sen så kokos och torkad ananas och melon men sen tycker jag väldigt mkt om naturella cashew dom är lixom lite gräddiga i smaken när dom är naturella sååå gott =)



Hoppas det gick bra på jobbet! Kram

2012-06-13 @ 18:46:32
Cecilia

Sv: Visst är det gott med nötter!! :) Man kan ha det till så mycket också. :)



Jobbet gick kanon. Ha en fin kväll!

2012-06-13 @ 20:48:54
URL: http://vagenupp.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0