Två frågor

Äntligen har jag landat i soffan igen. Detta är första lugna stunden sedan jag satt och skrev här i morses. Dock har jag bara gjort massa tråkiga ärenden som ni nog inte är så intresserade av att läsa om ;) Var även tvungen att jobba över lite då vi fick en beställning på femton jävla halva specialer precis innan jag skulle dra mig. Kunde inte riktigt med att kämna dem i sticket – så jag stannade och hjälpte till! 
 
Annars då? Jo, livet ser rätt ljust ut för tillfället. Dock går det går upp och ned – precis som alltid. Men just i skrivande stund så mår jag faktiskt riktigt bra. Gårdagens depp har redan försvunnit. För som sagt, man kommer in i sina vardagsrutiner väldigt fort igen. 
 
 
Jag har även två frågor till er smartisar där ute. 
 
1 – Jag svettas så sjukt jävla mycket på nätterna. (Förlåt för infon) Men det är verkligen helt sjukt. Vaknar upp och är dygnsur om nätterna. Och nixx, jag har det inte för varmt i rummet. Men tror ni att det kan ha något samband med maten eller liknande? Har aldrig haft detta problemet förut nämligen.
 
2 – Efter vissa måltider så skjuter pulsen iväg något fruktansvärt. Det dunkar hejvilt i bröstet och jag känner mig yr och varm. Riktigt obehagligt faktiskt. Detta sker främst efter frukosten. Why?
 
Förstår om ni inte har svar på mina frågor, men någon kanske har haft/har samma problem. Let me know i så fall :) Nu ska jag kolla på Lotta på Liseberg och mysa i soffan resten av kvällen. Hoppas ni har haft en fin dag i regnet. Puss & Kram


Kommentarer
L

Haha va sjukt! Sa till min mamma för en halvtimme sen när hon kom från jobbet "alltså mamma nu svettades jag sådär mycket inatt IGEN, varför!?" varpå hon svarade att hon tror med all säkerhet att det är hormonerna som spökar i kroppens process att återställa sig, hon är narkossköterska och är nog inte helt bakom flötet när det gäller att prata sådana kroppsliga grejer :P Som sagt, ingen garanti men det kan med stor sannolikhet vara av den anledningen du svettas mycket om nätterna (precis som jag, du är alltså inte ensam :) Kram!

Svar: Haha, fan va lustigt! Och ja, den där teorin låter faktiskt inte helt omrimlig. Kroppen är ju som sagt inte riktigt i balans ännu. :) Sjuuukt jobbigt är det i allafall ^^Haha. Ha en fin kväll och hoppas du får en svettfri natt ;) Kram!
Cecilia

2012-06-25 @ 20:38:44
M

Jag har en egen liten teori som svar på tvåan.. Kan det inte vara så simpelt som att matsmältningen sätter igång? Du säger att det oftast märks mest efter frukost och då har ju matsmältningen och hela kroppen haft en lång vila och nattfasta, då när kroppen får mat kanske pulsen behövs höjas för att kroppen behöver energi ut till hela kroppen? Tror inte det är något du behöver vara orolig över i alla fall :)

2012-06-25 @ 20:58:48
louise

PRECIS sådär var det för mig med när jag var väldigt underviktig och hade börjat äta större mängder mat. Vaknade nästan varje natt utav att lakanen var blöta av svett.
Kom aldrig riktigt på vad det berodde på egentligen... men jag har för mig att när jag drog ner på min vattenkonsumtion (drack ofantliga mängder vatten, nån fix anorektisk idé...) och åt mer salt så avtog svettningarna! Kanske nåt du kan tänka på? :)

Svar: Skönt att jag inte är ensam om problemet i allafall! ;) Ja, jag dricker också väldigt mycket på dagarna. Kanske ska prova att dra ner på drickandet och se om det fungerar :) Det kan ju inte bli sämre i allafall. Haha. Tack för tipset! :)
Cecilia

2012-06-25 @ 20:59:58
Dunderklumpen

Jag har också haft flera perioder av såna där hysteriska svettningar på nätterna. Tror det sammanfaller med varje gång jag börjat äta bättre.
Något med ämnesomsättningen kanske?

2012-06-25 @ 21:13:37
Linnea

Det är ämnesomsättningen som kommit igång, så grattis! Och observera nu är det sååå viktigt att öka intaget annars kommer du börja gå ner i vikt. Dessutom kan det vara smart att öka på saltet och dricka mycket vatten men framförallt tänk på energiintaget man kan rasa rätt fort när kroppen kommer igång.. Så va inte rädd fortsätt kämpa! Det här med reaktionen direkt efter måltid har oå med detta att göra kroppen sätter igång att jobba med maten och kan bli lite stressad jag tror det bästa är att äta långsamt och sen gå och vila om tillfälle ges, gärna med en filt för man börjar ofta frysa efter ett tag.

KRAM

2012-06-25 @ 21:18:36
jen

japp jag är likadan, efter att jag började äta mer som en normal människa ;)

Svar: Haha, det är inga små mängder svett vi snackar om heller! ;) skönt att jag inte är ensam. Kram!
Cecilia

2012-06-25 @ 21:25:25
URL: http://thejenna.blogg.se
H

Samma här i båda fallen, mina behandlare säger att det har med ångest att göra.

Svar: Misstänkte att någon skulle tro det! Men så är verkligen inte fallet i mitt läge :)
Cecilia

2012-06-25 @ 22:31:51
URL: http://medicin.blogg.se
Ann

Grattis till svetten, din kropp och ämnesomsättning har kommit igång igen :)

2012-06-25 @ 23:24:11
Ann Österlind

Grattis till svetten, din kropp och ämnesomsättning har kommit igång :) Och lugn bara lugn, det ger med sig då kroppen blir van vid att få energi regelbundet :)

2012-06-25 @ 23:25:38
Rebecca

Jag kommer från Lund i skåne, men flyttade till gbg 2010 för att plugga (sen nyc 2011) men eftersom jag köpte min lägenhet blev det naturligt att komma tillbaka hit igen :D

2012-06-26 @ 10:10:28
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se
k a r i n

Svettas på nätterna är ganska vanligt när man börjar äta bättre.. kroppen kommer igång, samt hormonerna :) Se det som ett bra tecken. Kan också vara så att du samlat på dig vätska och sådär. Fråga två är lite svårare att svara på. Kan vara ångest? Eller att det går åt energi att ta hand om maten. Kroppen behöver ju jobba mer då. Ta hand om dig! <3

2012-06-26 @ 20:52:31
URL: http://raindance.blogg.se
Felicia

Första frågan är pga saltbrist! Inte ovanligt vid ätstörningar. Så tänk på att salta maten. 6 gram natrium ska vi få i oss varje dag.

Det andra tror jag är att kroppen inte längre går på sparlåga. Ämnesomsättningen kommer igång. Så nu är det viktigt med regelbundenhet vad gäller tiden på måltiderna. Bara fortsätt som du gör. Kram!

2012-06-30 @ 17:08:57
URL: http://seethefeeling.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0