Rutiner, dessa rutiner

En frisk person i en för smal kropp. Det är ungefär så jag känner mig i dagsläget. Men (Ja, det finns alltid ett men..) hade jag kommit utanför mina rutiner så är jag inte säker på att jag är så frisk i tankarna som jag faktiskt känner just nu. För nu äter jag på mina villkor, mina tider, min mat och i den mängd jag vill. Men så fort det ruckas på mina rutiner så flippar jag ur en aning tyvärr. Visst, det är superbra att jag håller på mina rutiner så hårt som jag faktiskt gör. Och det gör även att jag får i mig rätt mängd och mår faktiskt riktigt bra på dagarna.
Så just nu när mina rutiner verkligen fungerar så känner jag mig frisk i tankarna, men det är bara för att jag vet vad som väntar. Men vad hade hänt om jag slutade hålla på mina rutiner? Hade jag verkligen vart så "klar i tankarna" som jag faktiskt tror att jag är? Jag tror tyvärr inte det.
Vad är det jag vill få sagt?

Maten rullar på – bara rutinerna är som de ska. Men så ska det väl inte vara hela livet? Att jag måste äta på en viss tid för att må bra och känna mig frisk? Visst, jag överlever om det inte blir exakt på mina tider, men samtidigt vet jag att jag mår så mycket bättre om det faktiskt blir exakt på min tid.
Ni hör att det är vakum i mitt huvud denna kväll va?

Är det så att jag är en sådan människa som behöver ha rutiner hela livet ut för att jag ska må bra? Det verkar så ibland. Men hur löser jag detta då? Tänker göra följande: Kommer hålla på mina rutiner så där löjligt noga ett tag framöver för att se till att jag mår bra och får i mig det jag ska. Resten tar jag lite längre fram. Dock tror jag även att det kommer släppa med tiden. (Åtminstånde hoppas jag det)
Förvirrad själ


Kommentarer
Anonym

Sv: jag är vegetarian så brukar bara bli med ost och ruccola för mig!

Vikten kommer ge med sig tillslut, fortsätt kämpa. Du är jätte duktig. Kram!

2012-06-14 @ 09:28:49
URL: http://brunnbergjohanna.spotlife.se
Helene

sv: Det går bättre nu :) Nu har jag inte lika fasta tider. Om jag äter middag runt 4 så brukar jag äta en glass några timmar senare. Förr åt jag den alltid direkt efter middagen eftersom jag med flit lämnade plats kvar till glassen. Men nu försöker jag tänka att jag ska äta den utöver middagen. Nästa gång jag blir hungrig^^

Ibland fikar jag på dagen och en gång tog jag ett mellanmål själv eftersom jag var hungrig. Då blir det senare middag istället. Jag börjar lära mig att lyssna mer på kroppen. Vad brukar du äta till mellanmål?

2012-06-14 @ 09:43:01
URL: http://nystig.blogg.se/
Ida Jansson

Jag har en matlista med mängder o så. Jag äter regelbundet och varierat och tar tre näringsdrycker á 400kcal/styck per dag. Tycker du borde träffa en dietist som kan skriva ut näringsdrycker till dig vännen. Du är så mager (inte illa menat) och tror du skulle bli hjälpt av näringsdrycker. Äs skriker väl att du INTE ska ta dom men för din egen skull tycker jag du ska göra det. Så kommer du i dina byxor snabbare och får "friskare" tankar och vågar bryta rutiner och tider. Testa att äta kvart över tolv ist för tolv tex. Inget hemskt händer. Prova nya livsmedel och utmana dig varje dag. det är enda vägen till frihet. Kämpa på :) Kram

2012-06-14 @ 10:42:09
URL: http://fightforlife.bloggsida.se
M

Jag tycker att din slutsats låter bra! Har varit precis i din situation. I nuläget ser jag det som en bra grej ändå, att jag hade mina rutiner. Det fick mig att äta ordentligt och jag gick upp i vikt. Det gjorde även så att jag mådde bra och orkade med att leva på sidan av kampen mot ätstörningen. Tackla det sista som var kvar av ätstörningen (ex. att klara av när det ruckades på rutinerna) och utmana mig själv, gjorde jag när jag själv orkade och inte hade så mycket annat att tänka på (så som skola etc). Fortsätt kämpa, jag följer dig. Lycka till! :)

2012-06-19 @ 21:28:03
Cecilia

Sv M: Ja, det är nog viktigt att hålla på rutinerna, trots att de begränsar en. Men "maten är medicinen" så det är viktigt att få ordning på allt och inte missa något mål.
Hoppas du mår bra och kul att du följer mig. Kram till dig :)

2012-06-20 @ 10:21:32
URL: http://vagenupp.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0