Träning

Gud vad skönt det var att få komma ut på en promenad. Dock var det lite småkyligt så funderar på att ta mig ett varmt bad. Längesedan jag gjorde det! Brukade tillbringa flera timmar i veckan i vårt lilla badkar förut. Tände ljus, satte på musik, gjorde ansiktsmask/hårinpackning och i bästa fall hade jag ett glas rödvin vid sidan om. Åh så lyxigt och moget det där lät va. Haha. Man behöver faktiskt dagar då man tar hand om sig själv lite extra ibland :)
När jag var ute på promenad så insåg jag hur mycket jag saknar att få komma ut i löpspåret igen. Saknar det förbannat mycket faktiskt! Som ni vet så har jag gett mig själv träningsförbud sedan ett tag tillbaka. (Eloge till mig att jag valde det själv). Men jag vet inte hur länge jag ska hålla på det där träningsförbudet. Tror att det är lite tidigt att snöra på sig joggingskorna i dagsläget, så just nu blir det bara någon enstaka promenad i veckan. Och det är inte ur träningssyfte jag promenerar utan snarare för att det är skönt att komma ut i friska luften ibland.
Men vid vilket BMI tror ni att det är okej att börja träna lite smått igen? (Löpning i lugnt tempo) Det är säkert ganska individuellt, men ni kanske har lite koll i allafall?

En rädsla som jag har är att jag kommer att känna detta förbannade träningstvång när jag börjar träna igen. Och det är det sista jag vill! Dock tror jag att det är lätt att det blir så med tanke på att det inte är någon som förbjuder mig till det. Allt hade vart lättare om det var någon läkare eller liknande som verkligen hade förbjudit mig. För då hade jag vetat att det var det bästa. Men nu när det är jag som bestämmer över när jag får börja träna och hur ofta så är det lätt att det kommer bli för mycket. (Iallafall om jag känner mig själv rätt).
När fick ni börja träna igen och hur gjorde ni med maten för att inte gå minus?


Minns verkligen stunden när den här bilden togs. Jag hade precis blivit av med mitt träningsförbud och hade vart ute på en springrunda runt sjön som vi bor vid. Konditionen var väl inget att hänga i granen, men ååh va glad jag var över att få ha på mig joggingskorna igen!
Nej, nu ska jag faktiskt ta mig ett bad och sedan ska jag göra i ordning något gott att äta till kvällsmat. 


Kommentarer
jen

svar:

Ja!! Jättegott! :)

Kan inte äta köpe-såna då de ger mej flashbacks till skolans äckel-fiskpinnar, haha :/



ang träning har jag tränat hela tiden.

förbud är inte bra (om man såklart inte är döende underviktig)

för mej har det varit bra för då har jag sett till att jag får i mej tillräckligt mycket mat och extra-mål, som återhämtningsmål

efter träningen. Men alla är olika. Prova hur det känns bäst ;)

2012-03-19 @ 19:43:10
URL: http://www.misshart.blogspot.com
karin

Vad hade du för bmi sist du fick börja träna? Kanske kan du gå lite efter det? Att lägga på mat är ju ett måste sedan med. En extra macka och ett glas mjölk brukar funka fint sa min dietist i gbg :) Går ju att ta något annat med, såklart :) Vet att bmi 16 är ett minimum för rörelse i högre grad. Men de är väldigt lågt. Du får nog känna efter själv lite :) Viktigt att det är för att DU vill, inte för att det sjuka tvingar ut dig! KRAM

2012-03-19 @ 20:11:06
URL: http://raindance.blogg.se/
Jen

Jag skulle säga att du kan börja med promenader, det tar jag varje dag då det stärker skelettet. Sen just träna kanske när din kropp fungerar, du känner att du har ork, äter så du har energi och tränar av rätt anledning.



Kram :)

2012-03-19 @ 23:55:59
URL: http://thejenna.blogg.se/
Caroline

Vad jag har hört så kan man börja med promenader vid BMI 16 och träning ca 1-2 ggr i veckan vid 17,5. Men det är ju olika överallt. Har man haft träningstvång skall man helst inte träna förens man är normalviktig. Kram

2012-03-20 @ 08:20:49
URL: http://carolineelizabeth.blogg.se/
Ida

Din kropp ska må bra rent fysiskt och psykiskt innan du börjar träna. Att ta en till två lugna promenader vid 16 i bmi är okej men hårdare träning ska inte ske förren man är upp i en "hälsosam" vikt inom gränserna för normalt bmi dvs minst 19. Sen betyder det inte att man MÅSTE träna bara för att man har bmi 19 eller mer. Huvudsaken är ju att man gör det av RÄTT anledning och inte för att kompensera eller bränna kalorier utan för att det är skönt och man mår bra av det. Märker man att det blir tvångigt så ska man sluta med en gång. Viktitgt att öka på maten när man börjar röra sig mer annars bryts ju kroppen ner. Öka på frukosten med en macka, extra mellanmål, större portioner mm. Kram

2012-03-20 @ 11:53:56
URL: http://fightforlife.bloggsida.se
Caroline

Låter som ett klokt beslut:-)

Jodå jag når bra. Tycker om din blogg förresten, du är stark som kämpar själv.



Kram

2012-03-20 @ 18:05:29
URL: http://carolineelizabeth.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0