Gratinerad Paprika

Jag är en sådan person som avskyr att slänga mat. Blir det mat över från middagen så återskapar jag den maten till en ny, god rätt som kan ätas dagen efter, eller så slänger ihop ett gäng matlådor. Det är inte mycket mat som åker i soporna här hemma faktiskt, och det känns bra. Så istället för att laga "ny" mat idag så slängde jag ihop en rätt av vad som fanns i kyl och frys. Och om det blev gott? Mmhmm.
Idag blev det ugnsgratinerad paprika med fyllning. En rätt som jag aldrig har provat innan faktiskt. 
Innan ugnen

Efter ugnen. Redo att huggas in på!

Visst ser det gott ut? Fyllde min paprika med tacofärs och toppade allt med lite keso (och tacosås efter jag hade tagit ut den ur ugnen) ;) Grymme gott! Och detta är återigen en rätt man kan variera i all oändliget, och det gillar vi. Man kan ha i olika fyllningar, byta ut paprikan mot tex aubergine osv.
Känner att detta har blivit någon jäkla matblogg på senaste. Ni får säga till om ni tröttnar. (Kanske inte slutar lägga upp sådana här inlägg för det, men ändå) hoho. Nu är jag mätt och belåten och ska bege mig ner till ICA för att hämta ut ett paket. Det spritter i fingrarna på mig!! Ni ska få se sen vad det är jag hämtar :)
Puss & Kram


Kommentarer
Anonym

Hej Cecilia!

Jag vet att det är skitstörigt när folk kommenterar portionsstorlekar och den paprikan är säkert minst normal i storlek men kompletterar du inte med någon typ av kolhydrat för att få något ur alla delar av kostcirkleln?

Hoppas du ej tar illa upp verkligen inte meningen isf,du kämpar verkligen på bra! kram :)



Kram

2012-05-29 @ 19:30:56
tillfriheten

Ser grymt gott ut! Du har så himla bra matideer, älskar att du faktiskt har hittat på en hemmagjord risifrutti också! Sjukt smart om du frågar mej och något som jag själv verkligen skulle kunna tänka mej att äta. Hoppas du får en bra kväll, kram <3

2012-05-29 @ 20:12:38
URL: http://tillfriheten.blogg.se/
Nini

Hur och vad äter du på en dag? Kan du göra ett lite schema för att visa...skulle vara kul att se på ett ungefär. kämpar själv med att komma upp i vikt.

2012-05-29 @ 22:07:07
Cecilia

Sv anonym: Det är okej. Jag åt en macka till också! Folk reagerar verkligen när det inte finns kolhydrater med på bild. Äter kolhydrater till varje måltid. :)

2012-05-30 @ 01:02:15
URL: http://vagenupp.blogg.se/
Cecilia

Sv Nini: Jag äter väldigt olika beroende från dag till dag! :) Så har tyvärr inget "matschema" att visa upp. Hoppas det går bra för dig!! :)

2012-05-30 @ 01:03:11
URL: http://vagenupp.blogg.se/
Ida

Sv; nej, det är klart. Paprikan gör sig jätte bra på bild, ser Mkt gott ut, nåväl för att mackor är gott, men kanske inte alla dagar gör sig bra på bild :)

Ja mjölkstuvade makaroner o hemmagjorda köttbullar, det går inte av för hackor :D fantasin r mat i går stckte sig till en misslyckad omelett med massa godsaker i, tur att man lärt sig att inte helt o hållet äta med ögonen:) fär det såg mest ut som ngt-jag bet inte vad-men smaken va god och tillsammans med massa färska grönsaker blev det en ordentlig tallrik med godsaker som resulterade i en goer o mätter mage:)



2012-05-30 @ 05:16:20
URL: http://skeptisk.blogg.se/
Matilda

Åh, så himla gott det såg ut!! Du äter alltid så god mat.

2012-05-30 @ 21:04:10
URL: http://jordgubbssaften.blogspot.com
felicia

å de e så gott med köttfärsfylld paprika, helt klart en favorit :)

2012-06-02 @ 12:03:17
URL: http://tkhl.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0