Hemmaplan

Då var man på hemmaplan igen efter en snabbvisit i sommarhuset! Päronen blir dock kvar där en natt till. Men jag var tvungen att bege mig hemåt – för i morgon bitti vankas det jobb. Tur att jag har mina fina katter som sällskap här hemma. :)
När jag satt i bilen hem (och lyssnade på hög, sorglig musik) så överöstes jag av en "hopplöshetskänsla". Var längesedan jag kände en sådan jobbig och påträngande känsla. Tror det har att göra med att nästa gång jag återvänder till Tjörn så är det sommar. Dvs om TIO fjuttiga dagar. Sommren som jag har så länge har sett fram emot, men samtidigt fasat. Min tanke var att jag skulle vara fit for fight när sommaren väl drog igång. Och mjaa, riktigt fit for fight är jag väl kanske inte riktigt. Så nu är stresstankarna på helspinn, som vanligt nu för tiden. Men jag ska inte känna mig misslyckad för det. En dag i taget och det går ju faktiskt framåt – det får vi inte glömma.
Egenblandad müsli
Nåväl, nu ska jag iväg och kolla hockey med några vänner. Och tur är väl det. Hade jag vart här hemma i min ensamhet så hade "hopplöshetskänslan" förmodligen blivit ännu större.
Men innan dess blir det kvällsmat. Är rätt kräsen när det gäller müsli. Brukar aldrig hitta någon som riktigt faller mig i smaken. Så jag slänge helt enkelt ihop min egen på Ica förut. Perfekt. Dinkelpuffar, torkad frukt, havregryn och massa annat gott åkte ner i påsen. Mums!


Kommentarer
Ida

De jävulska hopplöshetskänslorna känns igen, allt för väl. Och det är väl som du själv är inne på, inte så konstigt att de kommer, du hade satt upp mål, att vara fit for fight när sommaren kom, men kan du se att du kanske la ribba lite väl högt? Det tar tid att bli bättre, må bättre, bli starkare och bli "frisk". Det tar tid när man får hjälp, du har valt att ta upp kampen helt på egen hand, utan någon som puschar dig, säger till dig att äta lite mer, dricka de jobbiga men ack så nyttiga näringsdeyckerna, ingen som ser till så att du inte stressar runt och har saker på gång hela tiden. Det tar tid, det kommer ta ännu längre tid, men det betyder inte att du inte kan få en bra sommar för det. Visst, det finns nog många saker du skulle velat göra som du varken har ork eller tid till, men du får kanske tänka om. Prioritera (igen och igen och igen-alltid tänka ett steg till), prio ett måste ändå vara DU, DIN KROPP, MÅENDE OCH FRAMTID. sänk ribban, kräv inte det omöjliga av dig själv. Det är ett väldigt stort ansvar du bär på när du väljer att göra det själv, med så höga krav o föräväntnibgar kommer du inte orka med ansvaret, då de här känslorna kommer...



Åh, vet inte hur ja ska skriva för att du ska förstå o inte tolka det fel, förstår du ngt av hur ja tänker?

Jag tror på att du kan ta dig igenom och ur det här på egen hand, du har en vilja, besöutsamhet och styrka som kommer ta dig långt. MEN, det tar tid, du måste ge dig själv den tiden!

Jag blir orolig över dig då du berättar om att di kropp är i sämre skick än senast, och jag ser hur du kämpar i det du skriver. Jag har följt dig ett par månader nu och jag bryr mig på ngt sätt faktiskt om dig, oroar mig över att du ska stressa runt med många bollar i luften och inte ha tiden du nog behöver att lägga på det viktigaste, på dig!

Jag, som egentligen bara vet genom det du skrivit här, funderar på om du verkligen får i dig allt du behöver och visst, du tränar inte o så, men att stå i timtal på jobbet kräver mkt energi, likaså dina stressande tankar, de är riktiga energislukare!

Jag önskar du kunde få stöd från någon, ett stöd som passar dig. Inte för att jag tvinar på din vilja, men kanske för att få lite vägledning i hur du ka göra på bästa sätt, hur du kan tillåta dig själv att vila. Och hur kul och bra det än är att jobba-är det rätt jobb just nu?



Som sagt, kg vet verkligen inte. Jag spånar bara o skriver ner lite av det som snurrar i mitt huvud, som finns i oron över att du försöker pressa dig för mkt-med ALLT!



Jag vill att du ska veta, Du är en bra människa! Du behöver inte prestera för att visa det! Du duger precis som du är!

DU ÄR BRA CECILIA!!

Glöm aldrig aldrig det!



Vi är så många som vill dig väl, jag är en av dem.

Tar du illa upp av ngt jag skriver så säg det till mig,

Det är verkligen inte min mening!



Ska avsluta detta gigant meddelande nu,

Avslutar med att sända en bauta kram till dig!!

2012-05-17 @ 21:30:30
URL: http://skeptisk.blogg.se/
camillaa

åå du har hjort stora framsteg så det är ara att fortsätta så:D

vad gott att man kan göra egen musli:D har jag aldrig sett hehe:)



Hoppas du får en riktigt fin dag:D kramar

2012-05-18 @ 08:07:45
URL: http://resanupp.devote.se
k a r i n

Sv: Ja tortillabröd :) Brukar köpa de lite grövre med fullkorn.. mer matigt :) Går ju att göra pizza med de bröden med. Snabbt och gott. Fiskbullar är en stående favorit hos mig annars. Speciellt i dillsås, med potatis. Jag gillar inte så mycket kött.. är nog egentligen en "veggitjej". Men kyckling och fisk äter jag ju. Har alltid ogillat korv, biffar, köttbullar mm. Samma sak gäller typ bea, pommes mm. När jag var liten åt jag bara ketchup till maten som sås :P Men det gäller att skilja på vad som är sjuk och frisk i sitt gilla/ogilla-tänk. Wok är gott! Så smidigt att köpa färdiga wokgrönsaker och steka upp med kyckling eller nått :) Kan tipsa om

att spara ris/bulgur i kylskåpet (om de blir rester) och sedan steka upp snabbt med bönor/kikärtor/räkor + grönsaker dagen efter. Och ha en kall sås eller röra till. Blir som en helt anna "pytt-i-panna". KRAM

2012-05-18 @ 09:08:52
URL: http://raindance.blogg.se/
Linnéa

Åh jag ser alltid till att plocka på mig lite sån där musli när jag är på ica. Den tropiska mixen tycker jag är supergod. Och quinoapuffarna med! :D

2012-05-19 @ 09:59:57
URL: http://linneajoha.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0