Fråga

Tänkte svara på några frågor som jag fick av sandra!

Hej! har läst din blogg ett tag =) Undrar om du får någon hjälp av något slag och vad du har för bmi (om du inte vill säga det så förstår jag, men har du långt till normalvikt eller är du normalviktig?)

Hur ser en matdag ut för dig? kan du äta typ en läkerol eller tuggummi mellan måltider, och kan du småäta och så?
Hur mycket rör du dig/sitter under en dag?

Just i dagsläget får jag ingen form av hjälp. Många av er kanske tycker att det är lite dumt, då jag kanske hade behövt en spark i baken vissa dagar samt att många inte tror att man kan fixa sånt här på egen hand. Men jag har valt att klara av detta utan hjälp och jag är fast besluten om att klara det.
Jag har gått i behandling förut. Då gick jag på Capio. (Fyra år sedan). Så jag vet hur behandlingssättet ser ut och hur mycket man ska äta osv.
BMI-frågan passar jag på, men jag kan säga att jag är långt ifrån normalviktig, tyvärr. Kroppen är i sämre skick nu, än om man jämför med hur den var när jag gick på behandling för fyra år sedan. Dock är tankarna mycket klarare och friskare "den här gången". Känner mig knappt sjuk i tankarna längre, utan det är bara vikten som är lite (mycket) för låg.
Och med tanke på att kroppen är i sämre skick nu, än vad den var när jag gick på Capio så vet jag att jag har en ännu längre resa att göra den här gången. Dels för att jag gör detta själv, jag dricker inga näringsdrycker och jag följer inget matschema fullt ut. Och resan upp som jag gjorde förra gången tog väldigt lång tid, trots samtal, ND´s och matschema.
Men alla i min omgivning märker att mina tankar är annorlunda den här gången. Jag ser inte mig själv som "tjock", utan jag vill gå upp i vikt, då jag faktiskt tycker att jag är alldeles för mager nu. Men jag har mellan 10-15 kilo kvar till min målvikt. Ja, ni hör ju själva. Detta kommer ta tid!
Mina matdagar kan se väldigt olika ut med tanke på jobbet. Men jag försöker få i mig tre stabila mål per dag samt några mellanmål utöver det. Ibland blir det mer och ibland lite mindre. Men jag "skippar" inte måltider för att jag har jobbiga tankar eller liknande. Utan anledningen till varför det blir mindre ibland är för att jag kanske sover lite längre vissa dagar och då försvinner ju automatiskt ett mål mat. Men då ser jag till att äta en stabil brunch istället för en vanlig frukost. Så det går jämt ut i slutendan tror jag allt! :)
Ja, självklart kan jag äta läkerol och tuggummin mellan måltiderna. Det är nämligen ett beroende jag har i livet! ;) Missbrukar nämligen läkerol samt tuggummin, så det är inga som helst problem. Och det där med småätandet har jag egentligen inte heller så stora problem med. Ibland slinker det ner lite nötter eller liknande, trots att det inte är "ett planerat mål". Och anledningen till att jag faktiskt vågar göra det är att jag inte följer något matschema, faktiskt. För nu väljer jag när, vad och hur mycket jag ska äta, och då vågar jag prova lite nytt i medvetandet om att jag inte kommer bli tvingad att äta si och så mycket vid nästa mål. Det är inte det att jag kompenserar, utan mer att jag kan välja helt själv varifrån mina kalorier kommer ifrån, samt när de ska hamna i magen. Förstår ni?
Självklart anser jag mig inte helt frisk i tankarna. Det vore en lögn. Jag förbjuder mig fortfarande vissa livsmedel, jag får besök av herr Ågren titt som tätt, jag har tvångstankar kring maten, måste äta på mina tider och lite sådant. Hade jag vart helt frisk i tankarna så hade jag nog kommit lite längre än vad jag faktiskt har gjort idag. Men huvudsaken är att det går framåt – och det gör det.
Och svaret på hur mycket jag rör mig på en dag är = noll. Visst, jag står upp hela dagarna på jobbet, jag går på stan, åker och handlar och allt det där vardagliga, men utöver det så rör jag mig iprincip ingenting. Det är jag själv som har förbjudit mig all träning. Dels för att jag inte har orken och dels för att jag inte vill slösa den energin jag får i mig på det. Att gå upp i vikt är svårt, det vet nog många vid det här laget! Och med tanke på att jag inte dricker de där förbannade ND´s osv så är det viktigt att all den energin jag får i mig faktiskt stannar i kroppen. :)
Väldigt vad långt svar detta blev! Men hoppas du fick svar på dina frågor :) Och är det någon annan fråga som dyker upp så är det bara att fråga på. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0