8 November

Godmorgon!
Uppe med tuppen höll jag på att säga. Men så är väl kanske inte riktigt fallet. Tänk när jag började klockan kvart över sex på morgonen på mitt förra jobb. Fysatan. Och inte nog med det. Man var tvungen att leka kurragömma på direkten också. Huh. 
Hoppas på att slippa skriva klagoinlägg ikväll om hur jag inte har kunnat sitta på hela dagen. Haha. Nåja, har slutat oroa mig i förväg och tar det istället som det kommer. Blev van efter några gånger och nu tycer jag inte alls det är lika jobbigt att häva i sig maten längre. Kanske så inte så kul och nyttigt för magen, men ibland måste man. Dock brukar jag ha med mig mat som är "lätt" och går snabbt att äta. Ingen stor stek här inte...
 
Dagens goda

Blandade i saffran i yoghurten idag. Det var gott. Men inte lika gott som det jag brukar ha. Funderar på att ta tak i lite julbak i helgen. Vörtbröd står först ut! Vet inte hur många vörtbröds-mackor med julskinka det slinker ner i magen kring juletid. Eller nej, inte bara på juletid. Brukar bunkra upp i frysen med mååånga limpor så det räcker långt in på våren. Haha. 
 
Hoppas ni mår bra mina fina. Hörs ikväll. Puss & Kram


Kommentarer
Lina

Hej.
Jag provar att posta den där kommentaren här istället, gör den lite kortare så kanske den går igenom :)
Har lite reflektioner och erfarenheter kring det här med grönsaker. Visst är det gott och nyttigt med grönt/frukt men det är samtidigt lite lurigt, särskillt då man har äs. Jag vet precis hur det är. Det är fullt möjligt att äta sig mer än mätt på grönt men ändå inte få i sig tillräckligt. Grönt fyller ut magen men ger en kortsiktig mättnad. Jag har hållit på så under hela min sjukdomstid och det är en av anledningarna till att jag inte blivit helt frisk. Jag har lyckats lura både mig själv och min omgivning att jag äter tillräckligt genom att låta frukt och grönt dominera.

Jag åt mig mätt men jag hade väldigt svårt att hitta ett lugn i kroppen, att bara sitta ner och ta det lugnt. Problemet var ju att jag egentligen var under svält fastän jag var mätt. Förstår du vad jag menar? Lever man mestadels på grönt och frukt får man i slutänden inte i sig allt man behöver i form av både energi,proteiner, fett osv. Kroppen blir stressad av svälten och då är det extremt svårt att slappna av.
Angående måltidsmåttet så har jag ingen erfarenhet av det men tror det hade varit bra om det fanns ett sånt mått då jag blev sjuk. Men varför inte testa? Du har ju inget att förlora på det? Snarare vinna! Kanske kan det hjälpa dig bli frisk och då är det väl värt det? Och om du nu vill ha mer grönskaer än måltidsmåttet visar så kan du ju fylla på med mer sallad efteråt precis som du skrev att du gjort.

Men en sak man ska ha i åtanke är att måltidsmåttet är gjort för normalviktiga människor. Rekomendationen för 500 gr grönt/frukt är också satt för normalviktiga. Inte för personer som är underviktiga. Din kropp behöver ju mycket mer än en frisk människa eftersom din kropp har en massa sakdor i kroppen den ska laga, hjärta och organ.

Jag vågade aldrig riktigt ta steget och kom liksom inte frammåt för att jag försökte smita från ångesten. Men man kommer ju aldrig undan. Det är inte ångesfritt och enkelt att bli frisk. Är det för enkelt och alla måltider alltid är ångestfria för att man äter safe-food så som jag gjorde, ja då är det ju ett tecken på att man inte utmanat sig så mycket som man skulle kunna.

Du är en sån fin tjej och det smärtar i hjärtat att se att du och jag och så många med oss lider av denna hemska sjukdom.
Ta hand om dig! Satsa helhjärtat fullt ut och ge livet en riktig chans. Kram

Svar: Nu kom din kloka kommentar fram! Jag vet att det är lätt att lura både sig själv och andra att tro att man äter mycket med hjälp av massa grönsaker. Dock tror jag att jag har fått min kropp ur svälten för längesedan. Trots att jag äter mycket grönt så äter jag fortfarande relativt rejäla portioner av själva maten också. Men mer krävs!
Jag får se om jag vågar mig på måltidsmåttet. Det är en smart grej. Och kanske bättre med måltidsmåttet än att börja väga och mäta. Tror inte riktigt man kan slita sig från vågen sen nämligen. Man blir så petig med alla små gram hit och dit.

Jag vet att nästa steg är att våga utmana mer. Är redan förbannad på mig själv att jag inte riktigt vågar. Så dumt. Och med tanke på att jag nu redan känns så – så är jag Ännu mer förbannad på mig själv att jag inte göra något. Suck!!

Tack för din kommentar. Uppskattas. Hoppas du mår bra och tar hand om dig själv. KRAM!
Cecilia

2012-11-08 @ 15:50:35
Maja

Vörtbröd och kavring... Varför finns det nästan bara att köpa runt jul, sånt bröd är ju gudomligt gott.
Vad är det som du arbetar med, som kräver en sådan energi och tar musten ur dig så?
Själv har jag problemet att jag äter för fort, jag märker inte av det men jag önskar ibland att jag åt långsammare... Hemma försöker jag dock att tänka på det, men i skolan tar det inte mer än 5 minuter så är maten uppäten.. x)
Kram! <3

2012-11-08 @ 15:57:45
URL: http://cuilenya.blogg.se
Victoria (frukostera)

God frukost! :)

2012-11-09 @ 14:49:37
URL: http://godisverkstan.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0