Beslutsångest (no shit) och Lunch!

På riktigt.. denna eviga beslutsångest och detta eviga grubblande går mig på nerverna så mycket så ni anar inte!! Fick precis ett sms som gav mig ett dilemma. För "vanliga" personer hade det förmodligen inte vart någon tvekan om saken. Men så fort det kommer upp saker inkräktar på mina mattider så ställs jag genast mot väggen. Ska jag? Ska jag inte? 
Tackar jag ja, så blir det medtagen kvällsmat och tackar jag nej så hinner jag äta kvällsmat här hemma. Medtagen kvällis innebär oftast mackor och frukt. Och kvällsmat hemma innebär frukt, mackor, yoghurt, müsli och småplock däröver. Blir rätt mycket mer rejält när den intas på hemmaplan med andra ord.
Får så förbannat dåligt samvete om jag tackar nej, samtidigt som jag vill få i mig allt (!!). Och så är det ju favoritmålet.. men det försöker jag att bortse från ;) Men man kan inte vara alla till lags. Och den enda jag ska vara till lags i detta läget är egentligen mig själv. Hmm.. 
 
Tofiskwok med nudlar

Visst ser det riktigt gott ut ? Det blev jag och katten som delade på maten idag. Han var en trogen kompanjon vid middagsbordet då tonfisk var serverat. Det räckte med att jag öppnade burkar så kom han farande. Så idag kan jag verkligen säga att tallriken blev slickad efteråt – bokstavligen. ;) 
Fixade maten på ett kick. Sådant tycker jag om! Fem minuter och sen hade jag en supergod måltid framför mig. Tonfisk i god sås (tomat och basilika), nudlar, spenat, vitkål, champinjoner och soja. Återkommande ingredienser i mina måltider, jag vet! Men man får som sagt passa på medans man själv kan välja, inte sant. Mättande och gott var det i allafall! Spännande nudlar också. Längesedan jag åt. 
 
Ska gå och slå huvudet i väggen nu och försöka ta ett jävla beslut. Puss 


Kommentarer
Lisa

peceptet på lassange:

4 port.
1gul lök
2 morot
500 fryst men tinad bladspenat
1 burk soltorkade tomater
1 burkk lätt cremefraiche
2 tsk torkad dragon
2 krm muskot
500 keso
8 lassangeplattor
150g chevre
olivolja
salt+peppar

ugn 175 grader

1.fräs riven morot+hackad lök i olja
2.tillsätt spenat, strimlade soltorkadetomater, fraiche+kryddor. låt puttra ev.vatten. salta peppra.
3. varva röran, keso och lassangeplattor. toppa med osten. in i ugnen 25 min.
4.NJUT!

2012-11-28 @ 16:02:44
URL: http://koffeinpralin.blogg.se
ellen

Super att du oftast inte har några problem med att "chilla" ;)
Känner igen mig så i beslutsångesten ang att tacka ja el nej till saker som inkräktar på mattiderna. Så svårt att veta vad som är friskt och sjukt, utmana el ta hand om sig själv. Hoppas iaf att du kommer fram till ett beslut utan att slå huvudet alltför hårt i väggen.
Jag pluggar till sjuksköterska och har stor och svår tenta på fredag. Trots allt pluggande i dag känner jag mig bara ännu mer förvirrad, rätt mkt tentaångest för tillfället...
Nu ger jag dock upp och knatar till mamma för att bli bjuden på middag.
Hoppas du får en fin kväll, peppspark i baken!

2012-11-28 @ 16:13:11
URL: http://sandal.blogg.se
Helene

Det finns lösningar så att du både kan bli mätt och tacka ja. Det är bara äs som gör att du inte ser dem. Ofta kan det kännas som att om man gör det ena så blir det fel på ett sätt, och gör man det andra så blir det fel påå ett annat. Men det är bara för att inget av de sätten är bra. Båda alternativen är sjuka. Att stanbna hemma i tryggheten och äta sin mat som vanligt, och att följa med och strunta i/minska matmängden. Inget av det är ju friskt. Men det finns friska lösningar. Jag vet att du vet det. Kanske att äta något snabbt innan du går? Eller ta med tillräckligt många mackor så du blir mätt, eller äta något de har där/köpa något, eller äta extra när du kommer hem igen. Hoppas du inte blockerar dig själv och dina tankar. Kram!

2012-11-28 @ 17:49:38
URL: http://nystig.blogg.se
Maja

Den eviga beslutsångesten, usch vad hemsk den är.
En sak du skulle kunna göra till nästa gång(för skriver detta ganska sent...) är att du äter t.ex. yoghurten precis innan du åker och tar med dig mackor till stället du ska vara på. Då får du i dig allting, det sker bara inte samtidigt.
Haha, katter som inkräktar känner jag igen. När jag äter själv kommer min misse alltid och vill titta, och skalar man räkor eller har räkor i maten klättrar hon nästan på benen tills hon får en..
Kram! <3

2012-11-28 @ 19:32:05
URL: http://cuilenya.blogg.se
Anonym

Shirataki?

2012-11-28 @ 20:03:12
Linn

Är det Shiratakinudlar? :)

2012-11-28 @ 21:04:21
URL: http://list.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0