Fläskfilé med champinjoner!

Satan vad jag är bra i köket ibland. Allt på måfå dessutom. Hejja mig! Tror nog att mina smaklökar börja komma tillbaka igen. Dock inte när det gäller salt...saltar på allt. För mycket dessutom. Ni anar heller inte hur mycket olika kastruller och stekpannor vi har i gång när vi lagar mat till familjen här hemma. Speciellt när det är pastadags. Två är gluten, jag vill ha "speciell" och de andra vill ha något annat. Tre kastruller med olika sorters pasta med andra ord. Onormalt mycket. Haha. 
 
Nåja. Recept på middagen var det! 
 
Fläskfilégryta med champinjoner

- Fläskfilé
- Rödlök
- Massa färsk svamp
- Röd paprika
- Någon slags grädde
- Soya
- Konc kalvfond
- Curry, peppar, salt
- Balsamvinäger 
- Stark senap
 
How to do:

Stek hela fläskfilén tills den nästan är genomstekt. Krydda med salt och peppar. Skär sedan i skivor och lägg åt sidan. Stek sedan svamp, paprika och lök tillsammans. Häll sedan i grädde, soya, fond och balsamvinäger. Krydda med med curry efter smak. Rör sedan ned senapen och filébitarna och låt koka ihop en stund. Whoopp! Klart. 
 
Dagens Middag
 
Detta åts tillsammans med en stor melonsallad (melon till frulle, middag och kvällsmat. Så det ska vara) och potatis för min del. Älskar att ha senap i såser. Passar dessutom utmärkt tillsammans med curry tycker jag. 
Har börjat göra mer och mer såser nu för tiden. Maten smakar så mycket bättre med sås. Varm ska den vara också. Har tröttnat en aning på kalla såser. Förätit mig kanske man kan uttrycka det. Mer sås åt folket med andra ord! 
 
Nu ska jag kolla film och smälta maten i maggen. Puss
 


Kommentarer
Maja

Gud så gott det såg ut, liknar en gryta som vi gör ibland. Fast utseendet har ju ingenting med smaken att göra... x)
Är inte så mycket för senapssåser och när det kommer till sås är jag ganska kräsen. Pappas sås går bra, men that's it. xD
Massa kramar! <3

2012-11-24 @ 16:25:04
URL: http://cuilenya.blogg.se
ellen

Ok men lova att inte skratta alltför mkt nu, ha, ha. Till lunch åt jag ostpaj men till middag blev det kombinationen, sista biten ostpaj och blodpudding toppat med inlagda rödbetor, den kombon kommer jag inte äta igen! ;)
Fortsätt framåt vännen mot det riktiga livet!
Kraaam!

2012-11-24 @ 18:25:17
URL: http://sandal.blogg.se
Beatrice

Åh herre vad gott! Du får laga mat åt mig någon dag ;)

2012-11-24 @ 19:39:18
URL: http://slowlyforward.blogg.se
Caroline

Ååhååå. Fläskfilé gryta med champinjoner är min absoluta favorit rätt och har alltid varit. Kan inte få nog

2012-11-25 @ 11:07:36
URL: http://styrkaochhalsa.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0