Lite framsteg!

En ätstörning är bred så in i bomben. Saker som jag ser som omöjliga, klarar andra av utan problem. Och saker jag klarar av utan problem tycks vara väldigt svårt för en del andra. Vissa har inga problem med sötsaker, medan andra inte riktigt fixar det. Andra kanske trivs bäst på hemmaplan medan andra mår bäst när de kommer ut ur sin bubbla och tex reser. 
Detta visar klart och tydligt på hur konstig denna sjukdom är egentligen. "Safe food" för någon är rena rama utmaningen för den andra. Inte logiskt alls egentligen, bara sjukdomen som är vrickad och intalar olika personer olika saker.
 
 
Samtidigt som jag har mycket kvar att förändra så är jag ändå glad;
 
 
- Att jag inte är begränsad när det kommer till resor. (Det är ju då jag mår som bäst)
- Att jag klarar av att jobba så pass mycket som jag gör.
- Att jag kan anpassa mig efter dagen bättre än förr (till viss del). 
- Att jag fixar att äta på restaurang/buffé. 
- Att jag kan äta om jag blir bortbjuden på mat. (Om det är rätt tid..)
- Att jag tar om ifall jag inte blir mätt. 
- Att jag klarar av mitt träningsförbud. 
- Att jag inte räknar kalorier.
- Att jag inte måttar/väger. 
 
 
 
Tänk ändå hur mycket jag njöt av den här resan jag var iväg på nu i höst. Den fick mig att inse att livet är mycket mer än att sitta i soffan och invänta inästa måltid. Och om jag njöt då.. ja, tänkt då hur fantastisk nästa resa kommer bli. Har nämligen lovat mig själv att köpa en belöningsresa till mig själv så fort jag kommit upp till min målvikt. Blir det om ett halvår? Två? Tre? Det återstår att se. Och om jag reser iväg innan jag nåt målvikten så får den istället kallas "peppresa". Det är okej det med ;) 
 
Nåja. Kändes bra att lista upp lite saker jag klarar av i allafall! Listan med motsatserna tar jag en annan gång. Den är lite längre, lite jobbigare, men ack så viktig att läsa varje dag. Påminnelser är vad som behövs.
 
Puss
 
 


Kommentarer
hanna

Heej!

Jag ska göra ett arbete om Kinas matkultur i skolan och undrade om jag kunde få stölla några frågor till dig eftersom du just var där?

Svar: Självklart får du det :)
Cecilia

2012-11-27 @ 17:38:40
Linda

Hej, WOW vad du e duktig, va stolt över dig själv,KRAM Linda/Alingsås/

Svar: Vad du är snäll! Tack :)
Cecilia

2012-11-27 @ 18:21:17
Sara

Se din lista och tänk hur långt du har kommit! Starkt jobbat av dig och jag tycker att du ska vara stolt.

Läste ditt förra inlägg och funderade mycket kring det, tror att jag gör likadant. Så länge jag får bestämma och ha kontroll över matsituationen så ger den mig inte ångest. Så fort det är något utanför, som julbordet eller bröllopet då jag inte har full koll så börjar jag oroa mig för det. Har själv insett att det är vad jag behöver utmana mig själv med :)

Efter ett sånt bra inlägg så utmana dig nu med något från din hylla :) Det vågar och fixar du!
Kramar

2012-11-27 @ 18:26:43
URL: http://resanmotsundvikt.blogspot.com/
Hanna

Åh så himla sant! Så konstigt det där egentligen, just vad man får för sig. För mig var utmaningarna fruktyoghurt, juice och frukt (har ganska nyligen tagit dem, såhär låååångt efter min behandling :)) betydligt jobbigare än tex godis eller glass. Men däremot gick det mkt snabbare denna gång att ladda ur dem :) Hoppas du mår bra! Kram!

2012-11-28 @ 08:42:32
URL: http://elvamil.blogspot.com
Helene

Det där var en bra lista! Ska jag också göra^^

2012-11-28 @ 08:58:49
URL: http://nystig.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0