Ett litet framsteg + sushi

Att vända något dåligt till positivt. Ja, det har jag blivit en hejjare på ska ni veta. Jag lär av mina misstag och hittar istället styrkan i det dåliga. Har nämligen insett en stor förändring/förbättring vid mina måltider samt kring mina tvång. 
Tidigare var jag så förbannat fastlås vid mina mått på måltider. Samma mängd, varken mer eller mindre. (Främst vid frulle och kvällis) Och visst, det är bra att jag såg till att det blev tillräckligt. Men det begränsade mig även en hel del under dagen. Slog hellre ihop tex kvällsmål med mellis för att jag tyckte att det kändes bättre. Åt hellre få, men stora mål. Ville liksom inte äta en macka en timma innan det var kvällisdags, för vid kvällis ville jag ha "mina vanliga" mått på måltiden. Vågade inte dela upp. 
 
Men på senare tid så har jag "tvingats" dela upp målen en aning. Och då har det även blivit färre timmar mellan målen, vilket har resulterat till att jag helt enkelt inte har orkat hela den "vanliga" mängden när kvällis väl skulle intas. Rätt logiskt och helt normalt. Kroppen reglerar vad den orkar och inte. Och det blir fortfarande samma mängd – bara lite utspritt. 
 
Förstår inte varför jag har vart rädd för detta tidigare. Hellöjligt kan tyckas. Det tycker till och med ja. Men jag känner ändå en lättnad över detta lilla framsteg. Det kommer hjälpa till mycket. Behöver inte vara fängslad vid att jag ska äta en viss mängd, vid en viss tid. Utan är jag hungrig tidigare så äter jag något då – och mindre sen. Eller lika mycket om jag nu skulle vara sugen på det...
 
 
Blev en supermysig förmiddag i Borås med mamma. Tittade i lite affärer, blev överfallna av hagel och åt sushi som smakade supeeerb. Och att man kunde frossa i rosa (!!) ingefära gjorde måltiden ännu mer värd. Så skönt att få lite miljöombyte ibland, om så för en förmiddag. Och med tanke på "klättrar-på-väggarna-vädret" så var det ännu skönare att komma iväg lite.
 
Nu ska jag snart åka och handla och sedan ladda för jobb. Puss & Kramen


Kommentarer
Ella

6/7 bitars sushi är verkligen inte en hel måltid! Det ska vara minst 10 bitar :)

Svar: Brukar Alltid, verkligen alltid äta minst åtta! :) Kolla tidigare bilder. Men det fanns inte på menyn idag där vi åt :) Har aldrig ätit där innan! Så japp. Jag vet :)
Cecilia

2012-10-26 @ 16:58:22
daniella

Hur många bitar sushi brukar du äta? Min behandlare har sagt att minst 10-12 st ska det vara för att räknas som en fullbordad måltid..

Svar: Äter alltid minst åtta! Men det fanns inte på menyn idag :) Aldrig ätit på det stället innan Så japp. Jag vet att det ska vara minst 10 :)
Cecilia

2012-10-26 @ 17:01:11
Beatrice

Sushi är så gudomligt gott! Jag laddar för sushi nästa vecka; måtte jag klara av det :)

2012-10-26 @ 17:12:04
URL: http://slowlyforward.blogg.se
Ella

Förlåt men varför äter du åtta om du vet att det ska vara minst tio? :)

2012-10-26 @ 19:36:43


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0