Frågor & Svar

Hej! Jag undrar hur många mål du äter per dag?
 
Hej! :) Jag äter alltid tre huvudmål + mellanmål. Antalet mellanmål varierar dock från dag till dag. Kan bli allt från 1-3. 
 
Har du något tips på om man vill gå upp i vikt? Vad man ska äta osv..?
 
Ät mer än vad du gör av med. Världens enklaste ekvation, egentligen. Sen är det väl lättare sagt än gjort kan tyckas. Ett tips är Nd´s, trots att jag själv inte dricker dem. En stor hjälp på traven! Sen spelar det ingen roll vad du äter, så länge du äter tillräckligt. Men ät energitäta livsmedel och var inte rädd för att ösa på lite extra. Ett tips är även att lägga/byta ut  saker som inte märks så mycket, men som kan vara en hjälp på traven. Byt ut magra produkter till fullfeta, ha dubbla pålägg (bästa som finns), ringla olja över maten, ha alltid dressig på salladen, ät nötter, avokado osv...

Hej jag undrar hur du känner att resan påverkade dig fysiskt?

Om du menar fysiskt som i kroppsligt så kände jag att kroppen blev helt matt efter resan. Vi gick väääldigt mycket under dagarna, vilket min rygg tog mycket stryk av. Den mår inte riktigt bra än heller. Måste verkligen bygga upp lite muskler. Haha. Märker att jag inte klarar av lika mycket som de andra än! Vilket är en sporre för mig. Vill klara av vardagssaker utan att känna smärtor lite varstans i kroppen. 

Hejsan! Jag undrar om du klarar av att dricka vanlig läsk (än) eller om du dricker light?

Jag dricker light. Alldeles för mycket av den vara, tyvärr. Haha.

Hej! Jag undrar vilka tider på dygnet du äter när du säger att du äter efter klockan?

Olika rutiner beroende på hur jag jobbar. Så tiderna varierar. Men jag försöker äta så att det inte går för många/för få timmar mellan målen. Sen vilka tider det blir kan ibland variera. Men som sagt, jag äter på sådana tider så att jag ska hinna med alla mål. 

Jag undrar hur längesen det var du gick i behandling, och hur den var utformad? :)

Jag gick i behandling för fem årsedan. (Gosch.. är det så längesen?) och då gick jag på samtal 1-2 gånger i veckan, fick lite hemuppgifter, vägde mig varje vecka osv.. fungerade inge vidare bra på mig och jag hoppas min framtida behandling ska ge mig lite mer. 

Förra gången jag blev friskföklarad

När du var i denna situation förra gången drack du näringsdrycker då? Är det något du kanske kan tänka dig att göra igen?

Ja, det stämmer bra. Jag drack tre stycken om dagen. Eller snarare åt, då jag alltid frös in dem. Nej tyvärr skulle jag inte vilja göra det igen, trots att det kanske hade vart bra. Men jag tror bara att det hade gjort mig ännu mer fängslad och fixerad. Mat är godare och jag går hellre upp i vikt på det sättet. :) 

Har du något eget tips på hur man gör när hjärnspökena dyker upp? När man börjar analysera och vela fram och tillbaka vid måltider och sedan resulterar det i att man tar det säkrare valet som oftast inte är det bästa..

Försök att skilja de sjuka tankarna från verkligheten. Stanna upp och tänk till. Varför gör du det? Vad kommer det att få för resultat i längden? Om du vet med dig att du gör fel – varför gör du det då? Så brukar jag tänka. Jag stannar upp, tänker till – och inser jag då att jag vet att jag gör fel, så gör jag tvärtemot. Bättre att bryta med en gång. Och en sak till. Våga. Våga ta det "osäkra" en gång och du kommer inse att det inte var så farligt som du hade trott. 

När började du kämpa som du gör nu? 

Ännu en gång har jag märkt skillnad på kämpa och kämpa. Tar ett kliv framåt varje dag och efter resan känner jag att jag kämpar bättre än vad jag gjorde innan tex. Men i stora hela så har jag kämpat på sedan i våras. 

Vilken är din största motivationskälla? 

Jag själv. Haha. Jag vill hitta tillbaka till den jag en gång var, för jag vet hur bra jag mådde. Trivdes med mig själv, åt allt, tränade i lagom mängd, skrattade, var lycklig och levde ett liv som jag vill leva igen. 

Har du några tips på hur man kan motivera sig själv?

Jag brukar tänka "Vill jag leva såhär livet ut?". Om inte – kämpa för att förändra det som är fel. För mig brukar det även hjälpa att titta på gamla foton då jag mådde som bäst. Det är bästa peppen och fungerar varje gång! Påminn dig själv om att det faktiskt finns ett liv utan ångest och siffror. Det finns ett liv som kallas frihet – och det är det vi strävar efter. 

 
Hej! Tycker att ditt bröd alltid ser så gott ut! Skulle inte du kunna lägga in receptet? Skulle vara jättesnällt! Undrar även om dukan ge ut mer recept på din mat, ser såväldans gott ut..! Tack på förhand och en stor kram 

Receptet på brödet finns i arkivet, någonstans. Haha. Kan skriva det igen. Och självklart kan jag lägga ut lite mer recept. För japp – det är väldans gott det jag äter ;))
 
Jag undrar jag om du är så frisk "i huvudet" som det verkar? :D (då tänker jag inte främst på mattider o sådant, utan jämförelse med andras kroppar o vikttänk o sådant)
 
Jag tror att alla mer eller mindre blir påverkade av andra. Det är inte så lätt att undgå det i dagens samhälle och jag tror att vi blir mer påverkade än vad vi vill erkänna och är medvetna om. Och ja, jag antar att jag är lika "frisk" som jag verkar. Fast samtidigt, hade jag vart 100% frisk så hade jag väl kanske vart normalviktig vid denna tidpunkten samt kunnat äta allt? Så jag vet inte. Haha.  

Hoppas ni fick svar på det ni frågade. Puss & Kram



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0