Recept: Köttfärslimpa

Ingen inspiration? Då tycker jag att ni ska äta köttfärslimpa till middag idag. Älskar mat som "sköter sig själv". Det kan vara förbannat kul att göra grytor, hacka, krydda, veva och ha sig. Men ibland kan det även vara skönt att knåda ihop något på fem minuter som sedan får stå och sköta sig själv i ugnen. Som den här maten vill säga.
Återigen så följde jag inget recept utan gick på magkänsla. Men eftersom den både blev saftig och smakrik så borde jag ha gjort något rätt åtminstånde. 
 
Recept 2-3 personer
 
– 500 g blandfärs (Blev över rätt mycket, men det är gott att frysa in)
– 1 gul/röd lök
– 1 Vitlöksklyfta
– Äpple/katrinplommon/aprikoser.. vad ni känner för helt enkelt.
– Ca. 3 mskt tomatpure
– 1 ägg
– 0,5 dl Ströbröd
– 1,5 dl mjölk
– Salt & Peppar
 
How to do: 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ströbröd + mjölk och låt det svälla en stund. Hacka sedan löken och stek den mjuk. Blanda sedan ihop alla ingredienser till en fin smet. Forma sedan till en fin limpa och tryck ner önskad fyllning och "stäng igen". Grädda sedan i mitten av ugnen i cirkus 35 minuter. (Körde på magkänsla och tror att det var typ 35 minuter)
 
 
Tips: Lägg in lite gosaker tillsammans med limpan i ugnen. Tex rotfrukter, svamp och tomat eller liknande. Det var även supergott att stoppa ner lite äpplebitar i köttfärslimpan. Men som sagt, katrinplommon, tomater eller aprikoser är precis lika gott.
 
Åt detta tillsammans med kokade potäter, saltgurka och god sås. Som pricken över i:t, liksom. Smaklig måltid hörni och hoppas det smakar bra. 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0