En simpel jävla macka

Har insett hur noggrann och långsam jag är på att fixa frukost/kvällis. På den tiden jag har fixat min mat så har resterande i familjen hunnit fixa, äta upp och sedan plockat undan efter sig. Och då ska jag även påpeka att de börjde fixa sin mat långt efter jag startade. Haha. 
Jag nöjer mig lixom inte med en macka+pålägg. Det ska vara så mycket mer för att jag ska vara nöjd. Visst, jag äter också macka med pålägg, men för mig tar allt så mycket längre tid. Jag ska mosa bär, värma bär, blanda yoghurt och kvarg, hacka nötter, skära grönsaker, skära melon/ananas, värma bröd osv osv. Tar en jävla tid – trots att jag har gjort det tusen gånger ;)) 
Många kanske inte anser detta som något "problem", men jag måste faktiskt lära mig att uppskatta "en macka med pålägg". Det behöver faktiskt inte vara så jävla flådigt varje gång man ska äta. Man ska kunna ta en enkel macka med en skiva skinka på och sen är det bra lixom. Självklart ska man äta god mat, men man behöver kanske inte överdriva. Haha. Hur ska det gå om jag ska skynda iväg till något ? Då kan jag väl inte ställa mig och ordna mat en halvtimma först. 
Självklart kan jag äta en simplare frulle, men när jag väl har tiden (typ alltid) så utnyttjar jag det lite för mycket och maxar. Hoppas ni förstår vad jag menar. Vill nog bara säga att jag behöver få bort det där "Halleluja Momentet" en gång för alla.
 

Enkelt vs lyx
 
Självklart är det kul att passa på att lyxa till det när man väl kan. Men som sagt, måste få bort det där om att det ska se fint ut varje gång man ska äta. Åter igen – mat är föda. 
Ska se till att "bara ta en macka" någon gång snart. Tänk vad mycket tid jag hade sparat på det ;) Haha. 
 
Kanske anses som en världslig sak det här, men nej hörni, detta stör mig. Haha. Någon som känner igen sig?
 
 
 


Kommentarer
Caroline

Nej jag vet :( skit dålig på det. Jag kompenserar lunchen med frukosten varje gång jag äter med min psykolog. Vill göra det imorgon också men ska inte!

Vill också att när jag äter ska allt vara perfekt. Kanske för att när man väl äter vill man att allt ska kännas bra till 100%.

2012-09-10 @ 22:03:55
URL: http://carro6.blogspot.com
Sigrid

Jag känner verkligen igen mig! Vill inte äta om det inte smakar precis som jag vill att det ska smaka... Kan hålla på fixa hur länge som helst för att det ska bli perfekt. Knäpppt!

2012-09-10 @ 22:33:41
URL: http://salminenen.blogg.se
matildus

Hahah åh, känner igen mig på pricken!
När jag var hemma hos mamma och pappa i somras så behövde jag alltid ett litet försprång om vi skulle äta tillsammans, men det slutade oftast med att jag var färdig sist ändå.
Har försökt lära mig att det faktiskt inte alltid behöver vara värsta matupplevelsen när man ska äta, simpelt kan vara nog så bra ändå. För visst är det lite frustrerande ibland, hahah.

2012-09-10 @ 23:46:32
URL: http://lillhurricane.blogspot.com
Em

åh ja, känner igen mig! särskilt det där med att man nästan får börja äta en halvtimme tidigare än alla andra för att man ska hinna sitta ner tillsammans :)

2012-09-11 @ 05:47:13
URL: http://addictedtorunning.blogg.se
Anna

Japp, känner igen mig preciiiiis! Jag är exakt likadan. När jag fixat färdigt min frukost/kvällis så har övriga i familjen redan ätit färdigt och lämnat bordet och då sitter jag där själv. Vilket jag (eller ätstörningen?) tycker är skönt.
Problem, javisst. Jobbar på att förbättra men det är svårt...

Svar: Haha, skönt att någon är likadan! Tar på tok för lång tid. Tåls att jobba på helt enkelt ;)
Cecilia

2012-09-11 @ 07:30:27
Sofie

dina frukost vill jag dö för!

2012-09-11 @ 11:03:07
URL: http://foodporn.devote.se/
Anonym

Jag är tvärtom. Skulle aldrig orka hålla på och fixa i ordning så att det blir sådär fint som du har det:) Nej, snabbt, smidigt och smärtfritt ska det gå! När jag sedan börjar äta det däremot, då kan det gå hur långsamt som helst. Man är olika helt enkelt!

Kram

Svar: Haha ja där är vi väldigt olika då! ;) Vad brukar det bli som går fort? Mackor ? :)
Cecilia

2012-09-11 @ 12:15:32
A

Ja, precis, mackor brukar det bli med skinka eller ost. Orkar inte ens skära upp gurka eller tomat att lägga på, haha.

2012-09-12 @ 16:39:57


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0