Lite lördag

Energin är tillbaka – i omgångar. När jag får sådana här dagar så ser jag till att inte dra ner på maten. Nog för att jag aldrig fuskar och drar ner på maten, men sådana här dagar är jag extra noga att det inte blir för lite. Dels för att jag vet att jag behöver energin för att kunna återställa kroppen och bli pigg igen och dels för att hjärnspökena står och lurar och försöker ta varje chans de får när man är lite nedstämd. Men nej, mig kommer de inte åt numera :) 
 

Lunch / påfyllning
 
Vet inte hur jag har lyckats, men har vart i mataffären fyra gånger idag sammanlagt. Haha. Sjukt! Första gången glömde jag att köpa massa saker och sen fanns inte de sakerna jag ville ha osv. Nåt måste man ju roa sig med ;) Blev en mysig lunch på stan också. Ska fan ta lunchförbud tills nästa månad. Nåja, bara när det gäller att äta ute såklart. Eller ännu bättre – göra hemmagjord sushi istället! Åh, det är fint. 
Fick även med mig massa olika nötter, bananchips och kokosflakes hem. "Idag igen?! – Ja..idag igen". Haha.
 

Gott / gott
Lite mat från dagen
 
Känns som ju mer och bättre jag äter, desto tröttare blir jag. Gick jag på sparlåga förut? Är det inte meningen att man ska bli pigga(are) av maten? Även kroppen känns mattare än för någon månad sen. Då kändes det som jag kunde springa jorden runt. Men nu protesterar både ben och huvud efter bara en runda på stan. 
Antar att det är ett tecken på att kroppen är på reparation och att all mat går åt till att återställa allt som har stått snett till. Och energi räcker nog inte till både reparation och vardagen. Enkel mattematik!
 
Jahopp. Då var det lördag och dags för jobb! Var ännu gött med lite ledighet. :) Magen håller på att fyllas och jag önskar er en fin kväll. Puss & Kram. 


Kommentarer
Linda

Hej, Va du tar fina bilder på din mat o på din själv,du e så duktig tycker jag,fortsätt så..kram Linda /Alingsås/

Svar: Va snäll du är! :) Hoppas du har haft en fin kväll. Kram!
Cecilia

2012-09-08 @ 19:16:59
Amandah

Man orkar väldigt, väldigt mycket som anorektiker. Man kör ju på helt utan att känna efter och varvar aldrig någonsin ner. Jag själv sov kanske 3-5 timmar per natt, rörde mig konstant på ett eller annat vis, fick högsta betyg på allt jag gjorde och åt inte någe vidare, när jag var som sjukast. Idag, som frisk däremot, behöver jag äta betydligt mer och sova många fler timmar, samt hålla ett lägre tempo i vardagen. Det är för att kroppen stänger av i svältläge, den slutar känna efter och går bara för att man ska överleva, om du förstår vad jag menar? Det är något som sitter kvar sedan stenålderstiden: hade man ingen mat så måste man ju ha energi att hitta mat. I takt med att du blir friskare, kommer du att kunna känna kroppens signaler mycket bättre, precis som en "vanlig" människa, vilket underlättar väldigt! KRAM

2012-09-08 @ 20:11:07
URL: http://kiwiyear.blogg.se
Karolina

Alltid så läskande matbilder du har Cecilia!

Sv. Jaa ragga är skitkul, har du dansat den? :) Åå har länge velat testa på house, ska försöka hitta någon klass att prova det på! Älska dans!!

2012-09-08 @ 20:33:53
URL: http://akleian.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0