Tankeverket på helspinn

Ännu en dag och vad har man åstadkommit då? Inte speciellt mycket, om jag ska vara ärlig. Har mest ätit och spenderat pengar. På rätt välbehövliga saker dock. Som mat tex. (Och en hösttröja, saker till kameran och en ny piercing.) Haha. Älskar stora, stickade tröjor och föll pladask. 
Tankeverket har gått på helspinn idag om man jämför med igår. Nya bestämmelser och framtidsplanering och snurrat runt i skallen på mig. Jag pratar ofta om hur snabbt tiden går. Känns som jag sitter här var och varannan minut och postar frukostinlägg. Hinner inte med! 
Slut på fjanterier med andra ord. Orkar inte se livet susa förbi längre. Har lagt in fler mål nu. Matmål, alltså. Och detta ska jag hålla på! Fler mål, varje dag. Kanske inte lika stora som de jag tidigare har ätit. Men i det stora hela så kommer dagsintaget bli större. Enkelt, egentligen. Och vet ni? Jag ska ju för fan upp i vikt. Varför inte passa på att njuta lite samtidigt? Fattar inte varför jag inte har gjort det tidigare. Vid tidigare behadling bytte jag ut minst en nd om dagen mot tex en glass. Så varför skulle jag inte göra det nu? 
 
Jag vet precis varför.
 
För att ingen pushar mig över tröskeln. Jag får världens, verkligen världens bästa stöd från familj osv, men det krävs något annat också. Någon som kan banka in det sista vettet i skallen på mig. Och därför mina vänner har jag bokat samtal med två pratpersoner. Det var på tiden va? Tycker jag med. 
 
Peppelipepp från mig till er

Om jag ändå ska upp i vikt så ska jag se till att göra det bästa av situationen också. Kroppen ger fan i om det är en macka eller en glass som hamnar i magen. Här ska njutas. Mycket daltande fram och tillbaka kan ni tycka. Men ni vet ju själva hur det är. Man har två röster i skallen och ibland vet man faktiskt inte vilken man ska lyssna på. För det mesta lyssnar jag på den snälla, genomgoda rösten, men ibland.. ja, ibland överöstas den av den andra! Dock blivit en hejjare på att skaffa lock för öronen precis när den onda anden tar ton. ;) 
Ska bli skönt att gå och prata av sig hos någon. Och förhoppningvis får hon/han/hen (!?) mig att ta det lilla mussteget över tröskeln. 
 
Nu ska jag äta mat, mat, mat och sen jobba. (Fan vad jag har haft mycket tankar i skallen på senaste föresten. Vad händer..) Haha. Puss


Kommentarer
Ida

Måste bara säga; fy fasen va du är bra rent ut sagt!!
Gå och prata med ngn kan nog bara bli bra-som du själv skriver. Det är väääääldigt mkt tankar som snuttar i ditt huvud, då kan de va väldigt bra att ventilera och vända o vrida på tankarna tillsammans med ngn helt utomstående!

Och du, glass glass glass, det är ALDRIG fel!! :)
you go girl!! Kramar :)

2012-09-18 @ 19:33:37
URL: http://Skeptisk.blogg.se
Lina

Vad bra att du ska träffa någon att prata med. Det behöver man för det är alldeles för svårt att klara allt på egen väg. Och det är som du säger, man kan behöva en extre kick i baken av någon. Lite extra pepp också! Klokt beslut av dig :) Vet hur jobbigt det är när man har två sidor i huvudet som bråkar. Man får försöka "vattna" de goda/friska fröna. Det man övar på blir man bra på. Och om man nu ändå ska gå upp i vikt kan man ju lika väl njuta och äta sånt som man innerst inne vill ha och är sugen på, som glass till exempel :)

Svar: Ja, det känns som ett bra beslut detta! :) Och dessa personer kanske kan hjälpa mig att "vattna" det friska lite extra :) Precis, man får passa på att njuta lite extra. En magnum skadar ju inte liksom ;)
Cecilia

2012-09-18 @ 22:53:43
emilia

Hej, känns som om jag kommenterat tusen gånger nu men en extra gång skadar väl inte. Undrar lite, har du varit inlagd på någon avdelning någon gång? Eller gått dagvård? Och när.drack du näringsdrycker? Gör själv det nu nämnligen :).

Tack för en riktigt bra blogg. Kram!


2012-09-18 @ 23:02:08
URL: http://pezone.blogg.se
L

härligt inlägg! du kommer klara det, har man viljan så kan man klara allt!

2012-09-19 @ 09:05:59
URL: http://bestigaberg.blogg.se
Sigrid

Så himla bra beslut av dig att gå och prata med någon, tror verkligen det kan hjälpa dig på vägen - så glad för din skull! :)

2012-09-19 @ 15:06:14
URL: http://salminenen.blogg.se/
e

Gud vad skönt att läsa! Det kommer gå bra för dig, det vet jag!

2012-09-20 @ 21:38:45
URL: http://truthbetoold.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0