Brist i kommunikationen – Souzhou

Hade kunnat skriva en novell om den här dagen. Toklång och det har hänt mycket! Den började i Shanghai med god frukost. Bra start med andra ord. Sedan checkade jag och L ut, för att ta oss vidare till en ny stad, Souzhou. Vi satte oss i en taxi och visade fram ett visitkort på vart vi skulle. Det stod på kinesiska och vi trodde att allt var under kontroll.
 
Men..
 
Han lyckades ändå köra oss till fel tågstation. Fan. Tiden tickade och vi insåg att vi skulle missa tåget! Och då man måste boka tågbiljetter tio dagar innan gör det inte så lätt att bara hoppa på nästa tåg som hemma i Sverige. Han körde oss till den felaktiga stationen och vi tänkte att vi ändå skulle göra ett försök att ta oss till Souzhou därifrån. Men att kommunicera med kineser som inte kan engelska om sådana saker är inte det lättaste ska jag tala om! But I made it. 

Bytte biljetterna och fick ta ett nytt tåg istället! Pjuuuh. 
 
 
Och vilket hotell vi bor på. Jesus. Drömmen, minst sagt! Tre rum och kök, typ! Blir behandlade som prinsessor. Har precis kommit tillbaka till rummet efter att ha vart i Down town. Åt middag och besökte en känd "trädgård". Tog oss fram och tillbaka med cykeltaxi (som häst och vagn, fast hästen är en person..).
Middagen var förvisso det starkaste jag smakat, vilket jag inte tycker om. Så har precis utnyttjat lyxloungen där man fick frossa i gratis dricka, frukt, efterrätter och mat. (Man får ju passa på...).
 
Middagen (även kallat tabascosoppa)
Cykeltaxi.
 
Man lär sig mycket under en sådan här resa. Alla situationer blir som en utmaning när man inte kan samma språk och man lär sig att klara sig på egen hand. Nyttigt och roligt!
Nu är det dags att vila benen och sedan sova. Upp tidigt i morgon för att åka till "Venedig". 
 
Ha en fin dag. Kram.


Kommentarer
Genus

Oj vilken fin cykel, alltså inte cykeln i sig men drakhuvuden är fina. Tänkte fråga, kan du lite kinesiska? Har för mig att du har haft mycket med Kina att göra, har du lärt dig prata kinesiska? Har en vän som bott i Kina och kan mandarin(?) men säger att det inte alls går så lätt som med engelska :-) stämmer det? Försöker bara få en bild hur mycket insatt i landet du är ungefär för en sådan situation med tåget kan vara riktigt stressande må tro!

2013-04-16 @ 20:24:13
URL: http://fyratassarvidminsida.blogspot.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0