Matbutiken.

Skulle gå till "mattaffären" förut. Det hade säkert kunnat ta mig en kvart fram och tillbaka – om jag ville. Istället var jag ute på vift i över en timma. Stannade var och varannan meter då det hela tiden var något nytt som lockade. Lukter, syner, affärer och människor. 
Gick in hos slaktaren, kollade på äldre damer (typ 80..) som gjorde gymnastik på gatan och virrade bort mig i trånga gränder. Och väl inne i butiken var jag i prova-nya-saker-himlen. 
 
Handlingen går inte riktigt till på samma sätt här som hemma i Sverige. Hemma har man allt samlat i en och samma affär. Här får man springa runt till en hel drös med affärer för att kunna laga middag. Först får man gå till slaktaren, sedan till grönsakesgubben, sen till någon annan som säljer ägg/mjölk.. Ja, bara det är ett projekt. Ett roligt sådant, men det tar sin tid kan jag tänka mig. 
 
Tänkte att jag skulle passa på att köpa hem lite saker att ha i morgonskålen där hemma. Och precis som jag missänkte så fanns det mycket som föll mig i smaken. Nittio procent av vad som fanns i affären hade jag inte en susning om vad det var, så den här gången höll jag mig till lite säkra kort. 
 
Goji, torkade bananer, torkade jordgubbar + fröer/nötter
 
 
Tog självklart ett stopp hos fruktgubben också. (Där jordgubbarna är i frossa-hur-mycket-du-vill-pris.) Livsfarligt när man har ett sådant här ställe precis utanför hotellet. Eller nej, snarare lyxigt. Minst två gånger om dagen är jag där, trots att jag köper två fulla påsar med frukt varje gång.  
 
Ikväll ska vi åka till Franska kvarteren som ligger här i Shanghai. Det ska vara mysiga gränder med uterestauranger och mycket affärer. Värt ett besök sägs det. 
 
Nu ska jag fortsätta äta upp min fruktshopping.
Kram. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0