Det händer – igen!

Minns ni att jag berättade om en jävla (ursäkta) käring som kom fram till mig i mataffären för ett tag sedan? Då hon lyckades kläcka ur sig kommentarer som;
 
"Jag blir så förbannad på sådana som du". "Det finns sådana personer som har anorexia och samtidigt är deprimerade. Och så finns det sådana som du. Och det är ännu mer störande". 
 
De orden knäckte mig. Detta hände för ungefär ett årsedan. Hade dock släppt de där orden tills idag – då det hände det igen. Får käringen aldrig nog? 
Gick runt helt oskydigt i mataffären i ett par mjukisar och min systers stora täckjacka när hon åter igen kommer fram och kläcker olämpliga kommentarer. 
 
"Jag ser att du äter dåligt". Varpå jag svarar; Nej, det gör jag inte. "Naaaw, lilla gumman då". Och det var inte "lilla gumman" med en ton som tydde på att hon brydde sig. Det var med en sådan där nedvärderande, löjlig ton som bara ger en yttligare ett slag i magen. Låt-mig-vara. 
 
Är detta okej? Nej. När ska folk lära sig att man inte kommenterar folks vikt. Oavsett om man har en övervikt eller undervikt så är det inget man säger något om. Det är lika illa att kalla någon för smal som det är att kalla någon för tjock. Folk kan ta lika illa vid oavsett. 
 
Jag hade gärna konfronterat henne idag igen. Men efter det att hon kommit fram till mig så fick hon från affären och lämnade mig stående i kön som ett jävla ufo till frågetecken. Folk hade hört och kollade lite sorgset på mig. Jag betalade, packade mina varor och försvann ut. 
 


Kommentarer
Jag

Nej, det är inte okej. Inte okej alls. Människor har faktiskt ingen rätt att lägga sig i andra människors liv så länge det du gör inte skadar någon annan. Släpp den tantens kommentar, helt enkelt en toka utan självbehärskning. Usch för sådana personer!

2013-02-05 @ 13:02:07
Em

fy fan vilken kärring. jag har varit med om samma sak, folk som ropar saker, kommenterar, tittar på en med ledsna ögon som om de trodde att man svalt sig själv och var superdeprimerad. kan inte folk fatta att dels: det är SVÅRT att gå upp i vikt. både fysiskt och psykiskt. och dels att det är ALDRIG okej att påpeka okända folks utseenden!!! särskilt inte om det är en negativ kommentar!!

2013-02-05 @ 13:20:05
URL: http://addictedtorunning.blogg.se
Elin

Alltså endel saker kommenterar man bara inte, precis som du säger! Tycker man något så får man hålla det inom sig, speciellt eftersom man aldrig vet hur personen mår eller kommer reagera på kommentaren! Usch för folk ibland!!

2013-02-05 @ 14:01:43
G

Jag blir så trött på vissa människor! Jag antar att det är samhällets fel att folk tror att det är okej att kommentera när någon är "för smal", medan de antagligen aldrig skulle säga till någon att hon/han var tjock. Såna kommentarer sårar, varför ska allt alltid handla om utseende? Usch för kärringar som hon!

2013-02-05 @ 14:22:28
Maja

Att säga sådär är helt oacceptabelt. Sådana tanter kan dra åt skogen, hon kan omöjligt veta vilket helvete det här faktiskt kan vara, så hon kan lika gärna hålla sin stora mun stängd.

2013-02-05 @ 16:33:42
URL: http://cuilenya.blogg.se
Anna

Helt oacceptabelt, rent ut sagt vidrigt. Jag har själv ingen ätstörning, men har i perioder varit väldigt underviktig pga min tarmsjukdom. Kämpat febrilt för att gå upp i vikt och inget hellre önskat än lite mer fett och muskler på kroppen. Men folk drar sig verkligen inte för att kommentera hur smal man är, om man inte äter? Jag äter typ dubbelt så mycket som de flesta jag känner. Numera har jag lyckats lägga på mig, vilket är skönt. Vi är små i min familj generellt sett, så jag är inte direkt någon tungviktare...det är såhär jag ser ut. Blev därför otroligt lack nyligen när jag var hos en läkare som började babbla om att jag minsann var så smal, att jag inte äter ordentligt.. Om hon bara visste, jag kan inte förändra hur jag genetiskt sett ser ut. Till saken hörde att hon var rätt överviktig själv, men jag skulle aldrig komma på tanken att kommentera det...hur mycket det än lockade i stunden när jag var förbannad. Det är så mycket folk som tror sig ha rätten att trycka ner folk..antar att det är lättare att dölja sina egna problem/skavanker om man letar fel och kommenterar hos andra? Jag är stomiopererad och bryr mig inte alls om att dölja min påse när jag badar, men jag blir lite chockad när vuxna människor ställer sig tre meter ifrån och börjar peka och prata högt om vad äckligt det är etc. Jag har lärt mig att inte bry mig, tycker bara det är sorgligt hur folk beter sig, men jag tror att många påverkas mycket mycket mer av kommentarer, vad det än gäller.. Tänk om folk kunde sköta sig själva?! (Nu blev det långt..)

2013-02-05 @ 18:06:40
Hanna-chan

Vilket jävla sätt! Ursäkta språket - men fan så förbannat jag blir! Min kropp - jag bestämmer. Din kropp - DU bestämmer. Ingen kärring, ingen snuskgubbe på gatan, ingen mamma, ingen släkting, ingen ätstörning. Fy tusan så arg jag blir!!

2013-02-05 @ 18:48:21
URL: http://trytobehappy.blogg.se
Genus

Jag är underviktig och tarmsjuk också och min erfarenhet är att folk har i allmänhet "lättare" att kommentera när en person väger för lite än för mycket. Själv hör jag ofta (även om det inte är på något elakt vis som den där kärringen): Du som är så tunn/liten/slank/mager/spinkig...osv. Kan tänka mig att en överviktig person inte så ofta hör: Du som är så tjock... Alla skulle då tycka att det är elakt. Men ingen bryr sig om det kanske sårar mig när det kommenterar min liten kropp. Själv har jag inga problem med det, vet ju att jag tar hand om mig själv så gott jag kan, så gott sjukdomen tillåter, och det är det viktigast. ANdra får tycka vad de vill!

2013-02-05 @ 20:00:27
URL: http://fyratassarvidminsida.blogspot.se
BusinessBird

Jag vill också bara säga att det där är oacceptabelt även om många redan skrivit det. Men det är så jävla fel. Fast - att kalla henne en bajs kanske man inte heller ska göra? Hon kanske också har problem.. kärringjävelen. Oj.

2013-02-05 @ 22:03:39
URL: http://vivelafrance.blogg.se/
Mikis

Vilken jävla idiot. Hon har förmodligen väldiga problem med sig själv, eftersom hon känner ett behov av att trycka ner andra. Ta ingen skit, som Grynet skulle sagt! <3

Försökte förresten kommentera inlägget nedan om motivation, men lyckades inte av någon anledning. HIMLA BRA inlägg! Ska ta åt mig av det du skrev, göra en pepp-bok. :D

Kram!

2013-02-06 @ 08:02:43
URL: http://mikismat.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0