Dilemma

Fick post igår. Och så fort det står att det är från sjukhuset så får jag alltid en klump i magen. "Vad är det nu för läskiga kontroller jag är kallad till?". Är inte duktig på att bli stucken i armen. Förra gången stack de mig tre gånger extra för att ådrorna var "för små." Nästa gång ska jag be dem komma hem til mig på kvällen istället. Då är mina ådror allt annat än små ska jag säga er. Ormarmar som jag så fint kallar dom! Uppstår om kvällarna och när jag är i värmen. Men det var ingen fara. Ingen "stickkallelse". Har fått en tid inbokad hos en dietist nu. Finally! 
 
När jag tänkte på vad jag ville ta upp så tog det stopp. Jag som alltid har så mycket frågor på lager kom inte på en enda. Knepigt. Som när man ska visa något, så funkar det aldrig. Ungefär samma sak, liksom! ;) Är det något speciellt jag borde ta upp? Som hade hjälpt mig på traven? Som ni som sitter på erfarenhet har fått ut av någon sådan person som har vart nyttigt? Ja, ni förstår. 
 
Nåja, är väl inte helt tom på frågor när jag tänker efter. Sitter dock inne på ett dilemma. Nd´s eller inte.. chansen att be om att få ett recept utskrivet inträffar alltså om ett par dagar. Borde nog ta ett beslut om det där snart. Suck. 
 
Bild från förut idag <3

...så tänkte jag lite. Sommar, tiden går fort. Dvs sommaren är snart här och jag vill ha mitt liv, min kropp och Cecilia tillbaka. 
Antingen är det mat, mat & mat som gäller. Fasta tider, bestämda mängder och inte en smula får missas. Eller så kan jag vara lite mer flexibel, äta som "jag brukar" för att sedan lägga på en näringsdryck eller två.  
Men samtidigt så tror jag att det är bäst att ha fasta mängder även om man surplar näringsdrycker. Kanske lätt att skippa det där lilla extra om man vet att man ändå ska dricka nd´s senare. Förstår ni min tanke? Och ja, jag vet att det inte kan bli för mycket eller liknande. Men med tanke på hur hjärnan fungerar så är det bäst att vara på sin vakt och förhindra eventuella bakslag. 
 
Som sagt.. tankeverksamheten är igång. Haft en finfin dag i allafall. Ikväll väntar räkor. Puss


Kommentarer
jen

det som hjälpte mig var att tack vare näringen i ND (man kan ju leva på dem, bra skit) var att det gjorde mig mindre tvångsmässig, och helt plösligt tänkte jag friskare, agerade utan att känna efter hundra gånger och blev mer fri. Så jag vågade äta mer.

Tycker du borde ge det en chans, man tänker sjukt stört och är väldigt ångestfylld och funderar på väldigt små saker (som blir stora, typ som vad man ska äta till mellis nästa vecka) och lägger mycket energi på "fel" saker. Man tror att pytelite kommer göra massor. FEL! Man gör sig själv en stor otjänst bara.

Lovar att det kommer hjälpa. VAD har du att förlora? Du kan alltid sluta med dem. Men här vill du ju inte vara?

Kram :)

2013-01-04 @ 19:17:37
URL: http://thejen.blogg.se
emma

Jag fick reda på bra matkombos faktiskt, som gör att man tar upp näring ännu bättre. Om du har lusläst Mattillåtet så finns det lite där, men hör med dietisten också!
Ett annat litet tips: ibland får man så olika information av olika personer. Även om det är en dietist, så är det ditt liv och din kropp. Det finns ingen människa som är utbildad efter DEN, dietister är allmänt utbildade. Det är du som är experten på dig!

Lycka till och stor kram!

2013-01-04 @ 20:03:49
URL: http://www.ungefaer.blogg.se
sanna

vet du, det är sjuuukt svårt att gå upp i vikt utan näringsdrycker, tro mig (har 10 års erfarenhet av att försöka både utan och med)! vill inte vara neggo men tror verkligen på näringsdrycker... dock är det ju absolut uteslutet att minska på måltider och mängder och "ersätta" med drycker, då går man ju inte framåt heller. några exempel - jag dricker 3 nd (=900 kcal/dag) UTÖVER mina måltider som är frukost, lunch, middag och kvällsmål (och så ska jag äta ngt extra typ en bulle/godis ett par ggr per vecka) men går knappt upp i vikt så kommer börja med kompletterande mellanmål alternativt en 4e nd (alltså inte bara dricka nd till mellis utan även äta något till dem). för att uppnå samma mängd kcal 3 nd ger mig så skulle jag behöva äta typ 6 smörgåsar med smör+pålägg/6 tallrikar yoghurt+müsli/12 frukter/6 burkar keso/9 hg nötter - ja, du förstår att det är MYCKET som krävs för viktuppgång ;) fast du kanske har koll på det här, sorry om jag skriver dig på näsan, inte min mening :) tänker att du kan ju alltid be om ett recept, så att du har om du bestämmer dig för att börja, du behöver ju inte hämta ut dem om du ångrar dig?
lycka till, kramar!

2013-01-04 @ 20:10:25
Viccy

Vad är det att fundera över egentligen? Det är väl bara att dricka dom där näringsdryckerna, för du VILL väl gå upp i vikt? Näringsdrycker gör ju bara att det går snabbare...

Hade själv läkarkontroll idag och blev ordinerad näringsdrycker igen. Inte kul, för jag hatar dom. Men antar att det bara är att dricka och göra som dom säger... Är dock lite splittrad vad gäller ätstörningen. En del av mig vill inget hellre än att bli frisk och en annan del vill fortsätta i samma spår - och vara smal. Helt sjukt jag vet... :/

Ta hand om dig nu, kämpa på! <3

2013-01-04 @ 22:10:03
URL: http://frulle.blogg.se
Hanna

Be om recept, i värsta fall så skiter du i dom. Får man på recept blir dom inte vansinnigt dyra direkt.

2013-01-04 @ 22:24:57
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Anonym

kör på näringsdrycker!!

2013-01-04 @ 22:28:10
Elin

Åh, har en kompis som just har blivit friskförklarad från äs. Nd's hjälpte henne på traven på ett bra sätt. Det gick inte för snabbt och inte heller för långsamt, det funkade perfekt! Nu gör det kanske inte det för alla, men hon sa att det var bra för att det inte gick för snabbt. Men alla är ju olika ;-) det kan ju helt klart vara värt att testa!

Du gör säkert ett bra val, vilket det än blir! Lita på magkänslan ;) kram!

Svar: Jag vet att det fungerar superbra med Nd´s. Jag själv drack tre om dagen för ett par årsedan! Känns dock som man blir så begränsad.. nåväl, ska ta mgi en riktig funderare :)) Magkänslan får det bli ;) Kram!!
Cecilia

2013-01-04 @ 22:30:53
ellen

Tro på dig själv Cecilia! Bara viljan att bli frisk är större än rädslan för att bli en "michelingubbe" el rädslan för att släppa på kontrollen så kommer du fixa det! Men allt handlar som sagt om att våga och göra i stället för att tänka...
Tycker du ska testa nd. Allt är inte svart el vitt och det ena behöver ju inte utesluta det andra, nd på jobbet och mer käk när du är ledig kanske?!
Var rädd om dig nu sötnos och våga, jag finns här och tror på dig!
Största kramen!

2013-01-05 @ 07:07:33
URL: http://sandal.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0