Frukost, Lunch & Middag

Bestämde mig som sagt för att åka iväg till Halmstad utan att ta med mig något i matväg. Vilket faktiskt kunde vara rätt riskabelt med tanke på att jag skulle hem till en student. (Och med tanke på att jag i dagsläget tenderar till att vara kräsen gällande en del livsmedel).
Det sägs ofta att det ekar i en studentkyl och man brukar väl räkna med att hitta några paket nudlar, smabbmakaroner, rostmackor, oboy osv i skafferiet. Men det verkar som om jag har haft rätt bra inflytande på min bror under åren som gått ;) Eller så är det hans flickvän som bankat in ett och annat i hans huvud. Som jag sa så hade jag räknat med "en simpel jävla macka" till frukost. Men på gott och ont så blev det inte riktigt så. Blev riktigt, riktigt goda matdagar när vi var iväg. Dock kan det bero på att vi dels åt ute på lunchen och till middagen så var fröken Cecilia med i affären och handlade. Men ändå.. ;) 
 
 
Bild Ett: En färgglad och fin frukost. Och precis som jag misstänkte; Frukost smakar förbannat gott när man är iväg hos någon annan. Nog för att den inte vara lika god som den vanliga, men nära därpå. 
 
Bild Två: Stannade och lunchade på ett väldigt mysigt sushiställe. Och att man fick ta hur mycket soppa, ingefära och sjögrässallad man ville gjorde det hela om ens ännu lite bättre. 
 
Bild Tre: En lyckad middag, helt enkelt. 
 
Måste säga något jag verkligen upptäckte när vi var iväg. Trots att vi åt regelbundet och mycket så fick jag ändå inte samma mättnad som hemma. Dels kanske det fortfarande beror på att jag är inne i en dum "känner-ingentingalls-period" gällande mättnad och hunger eller så beror det helt enkelt på att det genast blir svårare när jag äter mat på andra stället än i hemmet + annan mat jag inte riktigt känner mig hemma med.
Här hemma vet jag vad jag blir mätt på och kan lägga upp rätt mängd från början och veta att det räcker. Men så fort jag ska äta något som jag inte är supervan vid så blir det genast svårare. Jag tror även att detta kan vara grunden till att jag har svårt med att variera tex frukosten. Jag är så trygg med mina mackor och yoghurten för jag vet hur länge jag står mig på den samt hur mättnaden kommer att bli. Är nog inte själv med dessa tankar.. men det blev så påtagligt den här gången!
 
Kanske är det dags att rensa ut alla livsmedel jag är van vid och starta om från början?! Blir vän med alla möjliga, olika saker just för att aldrig bli skrämd. Eller så slutar jag fundera så jävla mycket och äter tills jag är mätt, oavsett vad det är. Skulle också fungera ;)  


Kommentarer
Sophia

Dina bilder är helt otroliga! Så fiina!
Tar du kort med din mobil? Redigerar du dem? Isåfall hur? :)

Ha det bäst! <3

2013-01-19 @ 10:03:28
URL: http://www.soophiiiaa.devot.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0