Opedagogiskt!

Vad ska jag säga? Hade hoppats på att få träffa en något mer pedagogisk dietist än den jag träffade idag. Hon slutade aldrig att förvåna med sina dumstridiga kommentarer. Och ärligt talat; måste man bli upptvingad på vågen innan man ens har hunnit ta i hand? Suck. 
Vet inte vad dagens möte gav mig. I stort sätt ingenting känns det som. Jag var inte där för att få höra att jag ska dränka maten i olja. Jag var heller inte där för att få kommentaren; "Oj, åt du verkligen upp allt det där?". "Ja, är det för mycket, eller vadå?" Frågade jag. "Nej, men för en ätstörd person så är det ju superbra". 
Ursäkta? Sen frågade hon igen. "Är du säker på att du åt upp det där?"
Jag-fick-panik. Och det tåls att tillägga att det inte ens var någon stor måltid jag snackade om. Jag gick dit för att få tips, råd och svar på mina frågor. Inte för att känna mig nedtryckt och glupsk. 
 
Blir bara sur när jag snackar om det. Haha. Berättar med sen, om jag orkar. Blev fortfarande en del bra saker sagda också. Lite olika samansättningar, snack om näringdrycker osv.. Men nu ska jag äta lite och muntra upp mig själv med Glee! :)
 
Hoppas ni fick en bättre start på fredagen än mig! Puss


Kommentarer
Linda

Hej,Får jag fråga vem din dietist e? Min jag har,har oxå sagt koko kommentarer till mig,börjar hennes namn på M? Hon tyckte att det va helknasigt att jag ska äta 4 ägg per dag,då min behandlare säger så,varför just 4?Det e många ägg per dag det...sa hon...Jo jag vet men jag behöver det,sa min behandlare sa jag,kännde mig blä efter.KRAM LINDA/alingsås/

2013-01-11 @ 10:48:13
Em

tråkigt att du fick så dåligt mottagande. hon verkar inte ha särskilt mycket kunskap om ätstörningar. ska du dit igen eller var det bara ett engångsmöte?

2013-01-11 @ 11:20:00
URL: http://addictedtorunning.blogg.se
Lisa

Men åh vad synd att mötet inte blev det du hoppats! Man blir så sur på okunniga ibland!

2013-01-11 @ 11:21:15
URL: http://koffeinpralin.blogg.se
Hanna

Precis sådär är min erfarenhet av dietister utanför ätstörningsvården också. Dom är så sjukt inkörda i batningsträsket för större delen av deras klienter är överviktiga. Jag tror hon jag träffade tyckte jag skulle ligga på ungefär 1600-1700 kalorier om dagen... För jag rörde mig inte. Inom äs-vården är dom ju tvärtom, där ska man stillasittande ligga på drygt 2000 eftersom man ett regelbundet ätande faktiskt får igång en förbränning ändå. Sorry för kaloriprat men jag kände att jag behövde lämna exempel.

När jag var på den mottagningen var hela väntrummet tapetserat med tidningsurklipp om "viktfällor", bilder på kostcirkeln och sedan godis i samma kalori mängd som en hög frukt och grönt för att visa hur vidrigt onyttig chokladen är... Blev jag taggad att äta? Knappast. Kände mig mest, ja som du, glupsk.

2013-01-11 @ 11:38:07
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
ellen

Usch vad trist! Mitt råd blir att söka dig till en specialiserad dietist på just ätstörningar, har också träffat en del nötter i vanliga primärvården. Hoppas att resten av dagen trots allt blir bra och glöm inte att du är bra vännen!
Kram

2013-01-11 @ 12:22:29
URL: http://sandal.blogg.se
louisa

jag tycker det borde finnas olika inriktningar bland dietister. Vissa som jobbar med lågkalorikostråd riktade till överviktiga 50+are medan andra LITE MER VETTIGA jobbar med ätstörningar. Har träffat en som var precis likadan, fick i princip böna och be om näringsdrycker, ingte drömmen för en ätstörd.

2013-01-11 @ 12:32:16
URL: http://vintervindar.blogg.se/
helene

Kanske du är en sån person som behöver äta betydligt mer än de flesta för att kunna komma upp och sedan behålla en normalvikt? Jag tycker t.ex. din frukost inte alls ser för liten ut, men eftersom du ändå är så underviktig som du är, så måste det ju betyda att den mängden helt enkelt inte räcker för just dig. Alla är ju olika. Dina lunch och middagsportioner ser dock väldigt små ut, men du har ju berättat att du tar flera gånger. Tycker du ska tänka på att inte jämföra dina portioner med andras, för det verkar som att du måste äta myycket mer än de flesta för att gå upp i vikt. Och det är väll en fördel egentligen? Det här blev en rörig kommentar, men jag ville bara skriva att jag hoppas att du börjar äta mer snart. Och jag menar inte att anklaga och säga att "du äter mindre än mig", för du kanske äter mycket mer än mig. Det jag menar är bara att du äter inte den mängden som just du behöver. Kanske det var därför dietisten ställde sånna frågor? som: "åt du verkligen upp det där?". För att hon trodde att på den mängden så borde du inte vara så pass underviktig. Men det är ju olika för alla som sagt... Och just din kropp verkar kräva mycket mer än den mängden, vilken det nu var. Kram!

2013-01-11 @ 14:30:43
URL: http://nystig.blogg.se
Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Låter inte riktigt som en dietist du borde ha. Du ska definitivt inte känna dig nedtryckt efter ett sådant möte, men kanske var hon inte van att hantera underviktiga ätstörda personer utan mer sådana som är överviktiga. Klumpigt av henne att inte tänka innan hon talar!

2013-01-11 @ 14:31:40
URL: http://patriciac.blogg.se
isa

men åh. så får man INTE säga. Antagligen var hon inte van med ätstörda utan såg bara en smal tjej och tänkte automatiskt "hon äter bara ett äpple om dagen".
Hoppas du får bättre hjälp nu! stor kram

2013-01-11 @ 14:50:57
URL: http://cookiedough.spotlife.se
Linnea

man blir ju så trött.. oinsatta människor är så klantiga. Och fan, borde inte dietistutbildningen ha någon slags "utbildning" om ätstörningar.. kan man ju tycka!

du är så klok och fin, keep that up! <3

2013-01-11 @ 22:33:35
Viccy

Vad är det som ska vara pedagogiskt med mat menar du? Du äter väldigt små portioner (jo, det gör du!) och vill inte dricka näringsdrycker. Varför vill du inte dricka näringsdrycker föresten?

Blir lite arg när jag läser din blogg. Har läst den länge nu och du står verkligen bara och stampar på samma ställe. Tror inte att du vill bli frisk, då hade du lyssnat på vad dietisten sa till dig och ätit mer. Varför söker du inte behandling? Hur många år ska du slänga bort på den här sjukdomen?

Säger inte detta för att vara dum, men vet själv hur det är att leva i förnekelse och i "jag-vet-bäst-tänket". Snällasnällasnälla Cecilia - ta tag i det här nu! Börja behandling och sluta dra ut på det! Livet är så mycket mer än mattider och matplanering - låt inte maten få styra ditt liv!

STYRKEKRAM!

2013-01-11 @ 23:59:43
URL: http://frulle.blogg.se
Amie

Åh, blir ledsen samt lite arg när jag läser detta. Vet nämligen hur det känns. Styrkekramar!

2013-03-30 @ 15:45:39
URL: http://amiee.devote.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0