Sommarstugefrukost

Godmorgon! 
Två nätter här ute passerade förbi snabbt. Allt för snabbt. Dock känns det som om man har vart ledig betydligt längre än vad man faktiskt har när man får lite miljöombyte. Nu håller vi tummarna för att alla dessa långa jobbdagar kommer att passera lika fort. Tror inte att jag ska hoppsa på för mycket gällande det där.
 
Vaknade upp till en doft av nybryggt kaffe. Det fick igång kurrandet i magen ännu mer. Trots konstans ätande igår så lockade frukosten mer än någonsin i morses. Tror bestämt att det är något visst med frukost i sommarstugan. Tycker faktiskt att jag ökar och ökar med för varje dag. Är det inte ett extra mål så är det åtminstånde extra tillägg vid målen. Och det känns...mättande
 
Stor, god frukost!
Två knäcken med keso/skinka + yoghurt med 1, 2, 3 (?) dl müsli + egenplockade jordgubbar. 

Får jag fråga er en konstig fråga? Av ren nyfikenhet. Alla säger att 1 dl müsli är en "lagom" portion. Men då man blandar ihop sin egna med fluffiga kokosflingor, mullbär, gojibär, nötter och allt det där. (Och dessutom ett ton dinkelpuffar..) Är det fortfarande 1 dl som "gäller" då? Inte för att jag varken mäter eller bryr mig heller för den delen. Bara lite nyfiken. Kan garantera att jag äter den trippla "normala" mängden i så fall. Haha. Men vad gör det. Godaste på hela dagen!
 
Åker snart tillbaka till lilla staden för att jobba ikväll. Hoppas ni får en fin dag. Puss & Kram


Kommentarer
Linn

Dinkelpuffar är ju så pass mycket luftigare och lättare än "vanlig musli", snackar vi kalorier så kan jag tänka mig att det behövs minst den trippla mängden för att komma upp i likvärdigt.
Så du gör alldeles rätt i att bara ösa på! :)) (y)

2013-01-05 @ 11:30:08
URL: http://list.blogg.se
Anonym

Äsch. Finns ju ingen som kan säga att 1 dl är "lagom" de är ju olika för alla, dessutom gillar vissa att ha mer eller mindre och de spelar ju liksom ingen roll - huvudsaken man själv tycker de är gott :D

Svar: Sant! Och jag tycker om att äta müsli med yoghurt och inte tvärtom ;)
Cecilia

2013-01-05 @ 11:46:39
Anonym

Dinkelpuffar räknas som flingor mer, o eftersom dom inte
Väger nånting så skulle du behöva äta ett antal dl av dom. Så om
Du blandar de i vanliga muslisaker så
Behöver du ta betydligt mer än 1 dl
:)

Svar: Jag äter ju både Müsli och dinkelpuffar!! :) Men jag tar betyyyydligt mer än 1 dl av varje. Men det är väl bara positivt gissar jag på :)
Cecilia

2013-01-05 @ 12:03:21
Mikis

Superfin skål! Var har du köpt den? :D

2013-01-05 @ 12:55:54
URL: http://mikismat.blogg.se
Ella

Du kommer aldrig komma framåt om du inte börjar utmana dig och äta som en normal person, t.ex. Äta smör på mackan. Det är ingen idé att öka på maten om du inte äter rätt från början. Kämpa på! :)

Svar: Vadå ingen idé att öka på maten om man inte äter rätt från början? All ökning är väl bra ? ^^
Cecilia

2013-01-05 @ 13:56:31
Synne

puffar er inte musli... puffar er veldig voluiøsa och derfor blir man fortare mett før mindre kcal

Svar: Äter ju puffar OCH müsli. Precis som jag skrev :)
Cecilia

2013-01-05 @ 18:11:41
Anonym

Citerar "Ella";

Du kommer aldrig komma framåt om du inte börjar utmana dig och äta som en normal person, t.ex. Äta smör på mackan. Det är ingen idé att öka på maten om du inte äter rätt från början. Kämpa på! :)

2013-01-05 @ 19:22:26
Anonym

Jag kan hålla med anonym lite. På det bilder du lägger ut på dina matportioner så är det väldigtväldigt små. Du fyller ut med grönsaker och det kan göra att man lätt lurar sig själv..tyvärr! Sedan för att en viktökning ska ske så måste man äta mellanmål, stora sådana.. Denna sjukdom luras vid alla hörn så se upp! Va inte rädd, öka. Ju mer ökning desto mer kommer ämnesomsättningen igång! Kom igen, vi är många som tror på dig. Kram!

2013-01-05 @ 20:01:06


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0