1 Juni.

Fladderbyxor, strålande sol, stor frukost som snart ska huggas in på, Tjörn, ny sommarmånad familjen...
...idag ska bli en bra dag.
 
Hälsa
Du mår bra idag men kan bli trött framåt eftermiddagen.
Det är viktigt att inte slarva med sömnen.

Men inte tusan sover jag dåligt med flit heller? Huh. Konstiga drömmar och oro i kroppen. Kanske inte är så konstigt egentligen. Och att vakna klockan fem av fågelkvitter låter kanske mysigt. Men nästa gång blir det fasen luftgeväret. (Eller) så skickar jag ut katterna. Fast de tycks redan ha gjort sitt jobb då jag dammsög fjädrar under min säng två gånger igår...
 
...i solen.
 
Jag orkar inte påverkas av människor längre. Men hur låter man bli? Man kämpar i motvind när man försöker bli frisk i den här världen – omedvetet. Ständiga saker som kommer ivägen och jävlas med en.
Och just därför tror jag att det är bäst att ta avstånd från de "uppenbara" fällorna under tiden. Men vilka är de egentligen? Datorn, teven, tidningar, människor.. Haha. Ja, man får ta avstånd från livet verkar det som. Eller så är man tillräckligt stark för att stå emot. Fungerar det med!
 
Nu ska jag packa ihop mina saker. Sommarkläderna åker på. Kram.
   


Kommentarer
Elin

Sommar på riktigt idag, eller den börjar idag iallafall! Njut av första sommardagen på ditt eget sätt, för vem har sagt att något annat är bättre för dig? ;)

Svar: Spenderade första sommardagen med grill!! SÅ gott. :) Vad har du för dig?
Cecilia

2013-06-01 @ 09:12:20
lovisa

Tror det är viktigt att acceptera att vi som varit/är ätstörda för alltid kommer vara speciellt känsliga för all skit media kastar ur sig om bantning/kost/träning/ideal. Man måste minnas att deras enda baktanke är att tjäna pengar. Man måste stänga av allt "bruset", och bara minnas vad som är bra för just en själv. Fast det är inte enkelt, utan kräver en massa träning. Men det går (tror jag!)

svar: Jag jobbade inom hemtjänsten (cyklade runt mellan olika äldre som behövde städning, dusch, omsorg etc) Kul med tungt!

Ha en fin helg, kram!

2013-06-01 @ 10:04:36
URL: http://vintervindar.blogg.se/
Anna

Förstår precisa vad du menar. Jag tycker också det är jobbigt för vart man än vänder sig- media, relationer,internet mm så finns det saker som kan göra att man börjar tveka. Nuförtiden skrivs det juoch talas om kost, träning, vikt och diter överallt. Ibland känns det som att jag vill bli eremit, bosätta mig i en stuga i skogen och stänga av allt "input". Hjärnan blir liksom överhettad ibland. Men det blir ju tråkigt och ensamt att leva som ermeit ;) Jag tror man får bygga upp sig inre styrka och lära sig se att allt som skrivs faktiskt inte är applicerbart eller nödvändigt att ta till sig. Det är sjukt svårt att välja bort och sålla bort det som man påverkas negativt av, det är något jag får påminna mig själv om flera gånger om dagen. Men häromdagen läste jag något väldigt bra av författaren Olof Röhlander skrivit. Texten som följer är alltså hans ord (citat):

"Vad kostar ett konto på Facebook, Twitter eller Instagram?

Ingenting, kanske du svarar.

Jo, säger jag. Det kostar visserligen ingenting att öppna ett konto, men vad kostar det dig att vara där?

I en tid då vi kan följa allehanda stjärnor och kändisar på sociala medier blir det lätt att man ägnar en stor del av sin tid med att följa andras liv.

Vi kanske bör återupptäcka det vi gillade och uppskattade att göra innan följandet av andra stal lite för mycket av vår uppmärksamhet. Vi kanske ska lägga tyngdpunkten på sådant som stannar upp tiden, inte slösar bort den.

Ibland behöver man nog göra sig medvetet osynk med samtiden. Bara för att vi alla gör något, betyder inte att man bara bör köra på. Det är lätt att svepas med.

Nu uppmanar jag inte till någon revolution här, jag älskar sociala medier och är därmed en del av det här. Jag bara påminner om att det lätt blir svansen som viftar hunden, man tappar kontrollen över vad som är lagom. Det är trots allt inte där ditt liv utspelas.

Dem vi följer verkar leva så spännande och roliga liv. Tänk om det stämmer? Det kanske inte bara handlar om Instagramfilter och arrangerade leenden in i kameran, det kan de facto vara så att vissa lever mer och följer mindre.

Hjärtpunkten i det jag säger är: var inte bara en lekboll i någon annans bollhav. Samtidigt svishar ditt eget liv förbi. Är inte det tillräckligt intressant, ja då får du väl göra något åt det.

Så, vad kostar ett konto på sociala medier egentligen? Det tror jag att vi alla behöver fundera över då och då".


Svar: Det var kloka citat!Men är man bara tillräckligt säker och stark i sig själv så tror jag att man kan påverkas mindre. Inte helt – men mindre. Dags att bygga upp sig själv! Men det är inte lätt när man möts av texter, filmer, bilder ÖVERALLT.

Tycker om att försvinna ut till stugan där jag är nu. Man kommer liksom bort från "staden". Man sysslar med helt andra saker. Planterar, fixar med båtarna.. haha sådant som man inte får för sig att göra hemma. Sådant ska få ta upp min tid lite mer tror jag :)

Tack för alla dina kommentarer. Kram och ha en fin kväll!!
Cecilia

2013-06-01 @ 16:14:58
Elin

Åh härligt! Jo men jag har tränat i värmen, ätit vattenmelon, bakat kakor (till studenten, mamsen ville ha hjälp. Och vara ute i god tid) och städat lite. Snart mat, förhoppningsvis ;)

Svar: Vad blev det för kakor? :D Själv har jag nämligen fått ansvaret att ordna åttio jävla kakor till vår fest nästa helg. Haha. (Tur att jag kan ordna från jobbet..) ;)
Cecilia

2013-06-01 @ 17:33:34
Elin

Åh guuuud så gott, subways cookies är farligt goda!!! Jag har gjort chokladkakor med vit choklad på. Alltså inte småkakor eller cookies, utan kladdkakor med vit choklad på. Plus solrosfrön på den vita (smälta, med grädde och smör) chokladen. Alltså den kakan är så god att man smäller av! Jag borde skicka dig receptet, för alltså, den går nästan inte att motstå! Den låter fet och "sockrig" (ja, söt, haha!) men det är inte alls känslan när man äter den! Tror nog att du skulle gilla den faktiskt!! :)

Svar: DAMN. Det lät inte som den gick att motstå.. Fet, sockrig och söt; Got me! (Typ). Haha :D Du får helt enkelt bjussa någon dag ;)
Cecilia

2013-06-01 @ 18:10:55
Elin

Alltså, egentligen är den ingenting för mig, för att jag inte gillar vit choklad och när det blir för mäktigt lixom. Men denna gillar jag! Japp, jag ska ta kort på receptet och skicka till dig! Tror de är bättre än att skicka en bit kaka på posten/komma till dig och lämna en bit ;) haha

Svar: ..är inte heller ett fan av vit choklad. För jag menar; Är det ens choklad? Haha.
Do it :D ser jag fram emot!
Cecilia

2013-06-01 @ 18:30:00
Elin

Haha, nä de är det inte!!! Nån konstig som kom på att det skulle heta choklad....?!?

Svar: Byt namn?!
Cecilia

2013-06-01 @ 20:13:46


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0