18 Mars

Igår kväll bakades det bröd här hemma. Lchf-bröd. Vid första tanke kanske det låter som något enkelt. Keso, fröer, nötter, ägg, smör och fullfet creme fraiche var vad som fanns i smeten. Mastigt och inte alls den typen av bröd jag brukar föredra.
Det skulle stå i ugnen i över en timma och jag var hungrig. Jag orkade inte vänta och åt min vanliga kvällsmat istället. Enklast så, tänkte jag. 
 
En timma gick och brödet blev klart. Alla andra åt, men jag hade ju redan ätit min kvällsmat? Men tänka sig.. man kan faktiskt äta trots att man nyss har ätit och inte alls är hungrig.
Ibland kan man äta för att man är sugen och kanske helt enkelt vill ta ett steg i rätt riktning. Och egentligen, vem kan motstå nybakat bröd? Det var längesedan jag åt något som någon annan har bakat här hemma. Men nu känner jag att det får bli ändring på det. Vill man ha något så tar man det helt enkelt, oavsett vad dummesidan säger. 
 
 
En vårdag idag. Måndag och ny vecka dessutom. Har vart skönt med en ledig helg, men nu drar jobbet igång igen. Tiderna har äntligen börjar lugna sig lite och det blir inte sådär tokmycket som för ett tag sedan. Nu är det lite mer lagom för mig och min kropp känner jag.
Men ryggen värkar fortfarande så in i bomben. Lyckades knäcka till den när jag lyfte in varor förra veckan. Vaknar av värken på nätterna. Huh. Vill bygga upp en grundstark kropp igen! Vill klara av alla de där vardagliga sakerna utan att vara rädd för att gå av på mitten. Dock känns det lite tidigt att börja träna alla redan...hoppas på att vardagsmotionen kan ge mig lite styrka! ;)
 
Börjar inte förens efter lunch. Så hinner med lite blodpudding innan jag beger mig till jobbet. Gottgott. Men först blir det frukost. Hoppas ni får en fin måndag kära ni. Kram. 


Kommentarer
Jen

Har du gjort bentäthetsmätning? För benskörhet alltså. Ett tips gör att se om du har det så att du kan motverka frakturer, kronisk smärta eller mardröm sitta i rullstol om några år. Skulle råda dig äta D vitamin, kalktabletter och magnesium för att förebygga. Och sen urkalkar ju lightläsk samt kaffe skelettet, tyvärr :/

Hur går det annars, tänker på livet i allmänt. Sover du bättre, orkar lite mer, träffa vänner, vikten uppåt, lugn i kroppen osv? :)

Kram

2013-03-18 @ 14:47:41
URL: http://thejen.blogg.se
isola

Söt bild :D

2013-03-18 @ 15:56:46
URL: http://isolation.blo.gg
Maja

Verkligen ett steg i rätt riktning, att kunna äta trots att man redan har ätit och inte är hungrig. Håller med dig om att det är svårt att motstå nybakat bröd, suktar själv efter tekakor från frövik som mamma brukar baka ibland.. ;P

2013-03-18 @ 16:43:15
URL: http://cuilenya.blogg.se
Viccy

Man dör ju inte av att gå hungrig vänta en timme heller... Men du kanske provar brödet imorn till frukost ist! :>

2013-03-18 @ 18:31:41
URL: http://springaren.blogg.se
Genus

Hej Cecilia! Du får ta hand om din rygg! Varje månad som går för oss med undervikt lämnar skador i skelettet. Det är tror jag den värsta konsekvensen av låg kroppsvikt, åtminstone av de jag fått känna av. Mycket kan man bygga tillbaka, musklerna, håret, osv, men inte skelettet, tyvärr. Ta väl hand om dig!

2013-03-18 @ 20:39:05
URL: http://fyratassarvidminsida.blogspot.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0