Pumpa.

Något som jag både frossade i och fick upp ögonen för när jag var iväg på senaste resan i kina var; Pumpa. Då det ibland inte serveras "frukostmat" på en del ställen i Kina så får man istället äta vad som erbjuds. Och i vissa fall innebär det lunch/middagsmat i form av ris, vårrullar, soppa, wokade grönsaker osv.. Visst går det att få omelettet och äggröror. Men ibland är det kul att prova på riktig, kinesisk frukost också. 
Och varför inte äta just pumpa till frukost? Skiljer sig lite från mina frukostskålar kan tyckas, men oj vad gott det är. 
 
 
Ofast var pumpan "ångad". Vilken kanske inte är så lätt att ordna hemma. Istället brukar jag ugnsrosta den med olivolja och en överdos av havssalt. Perfekt att ha i ugnen tillsammans med sötpotatis och morot. Som ett gott tillbehör till middagen med andra ord. 
 
Många gör även soppor och pureér på pumpa. Det är förvisso något jag inte har provat än. Det ska även vara gott att ha pumpapuré i pannkakor osv. Går att använda till en hel del när jag tänker efter. Ändå är det inget "vanligt" livsmedel man brukar ha hemma. 
 
Brukar ni äta pumpa. Och i såfall hur äter ni den?


Kommentarer
Viccy

Har pumpakärnor på gröten.. :)

2013-03-31 @ 22:15:40
URL: http://springaren.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0