Steg i rätt riktning

Många drar alla ätstörda över en kam. Det är synd. Bara för att man har lite problem med maten så innebär det inte att man har problem med samma saker. Alla har vi olika bakgrunder och olika förutsättningar. Förvisso finns det saker som lätt förknippas med ätstörda. Saker som "vi" har gemensamt och som friska personer inte gör. Men att bli anklagad för fel saker bara för att man är ätstörd kan gå mig på nerverna. 
 
Är ensam hemma ikväll. Många kanske tror att jag fuskar när jag är själv.
Men det är fel.
Eller snarare tvärtom
 
Hade kunnat fuska mig igenom kvällen. Hade egentligen kunnat fuska mig igenom hela livet om jag så ville. Men är det verkligen något jag vill? Inte en chans.
Istället ser jag en ensam kväll som något fint och bra. En kväll då jag lägger ner extra mycket tid på att det ska se fint ut på tallriken och en kväll då jag äter extra mycket och extra länge – för att det är gott och för att jag har tid och kan. Med andra ord blir det nästan alltid mer när jag är själv och inte mindre, som många kanske fått för sig. 
 
 
För vet ni; Nyckeln till lyckan jag kände på foton får man inte genom att fuska. Det får man genom att ta sitt förnuft tillfånga och göra rätt val – varje gång. 

Och ikväll innebär rätt val en bamsestor kvällsmat följt av god choklad. Det kanske inte tar mig till friheten på direkten, men det är ett bra steg i rätt riktning. 
 
Kram


Kommentarer
Mia Olsen

Riktig choklad? :D inte sockerfri?

Isåfall, YEY PÅ DIG!

2013-03-16 @ 19:59:29
URL: http://marslammet.blogg.se
Mia Olsen

Btw... ANAR DU ENS HUR JÄVLA BRA INFLYTANDE DU HAR PÅ MIG?

Hela denna dagen har bara varit förkylning huvudvärk, trötthet & ångest. Och läste igenom din blogg lite sådär som jag brukar göra. OCH NU ÄR JAG PEPP IGEN!

Tack tack för att du finns och skriver så bra på bloggen!
Kämpa på nu för jävelen tjejen!

2013-03-16 @ 20:02:51
URL: http://marslammet.blogg.se
Jen

Smaken är som baken :) vi är två som har ensamkväll idag. Vad hittar du på? :)

2013-03-16 @ 21:00:29
URL: http://thejen.blogg.se
Felicia

Bra tjejen! Jag hejar på dig :)
Jag är också så, att jag snarare äter mer på egen hand än i sällskap med andra. Eller det beror nog lite på. Men äter gärna choklad hemma tex, däremot tackar jag lättare nej på jobbet.
Så kan det va, du kämpar på bra iallafall!
Kram

2013-03-17 @ 18:18:52


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0