Stekt Firre

Lagade blodpudding här hemma för första gången på evigheter igår. Man får passa på när blodpuddings-hatarna inte är hemma. Själv tycker jag att det är riktigt gott. Dock tycker jag inte om de där potatisbullarna man ofta blev serverad till i skolan. Så de uteblev. Blodpudding ser kanske inte så värst lockande ut, men gott är det allt.
"Men blodpudding är väl ingen rejäl middag innan du ska till jobbet?", fick jag höra. Men då sa jag emot. Blodpudding, keso, lingonsylt, rivna morötter och vitkål ser jag faktiskt som en rätt bra måltid. Tänk så olika åsikter man kan ha. Eller rätta mig om jag har fel, för visst är det en fulländad måltid? 
 
Idag var jag sugen på något mer färgrikt till lunch. Och att planera vad man ska äta sisådär tio minuter innan ser jag som ett stort framsteg för mig. Har tidigare planerat timmar, dagar och ibland veckor innan. Nu är det skönt att endast kunna öppna kyl och frys och ta vad som finns helt enkelt. 
 
 
Bra mycket mer färgstarkt än en bit blodpudding i allafall?! Brukar i vanliga fall tillaga min torsk i ugnen. Men jag tycker den kan bli rätt smaklös då. Så idag stekte jag den istället och det blev genast mycket bättre. Stekte den med fiskkryddor, peppar och en sablans massa limesaft. (Tips!). Åt med limesås, morötter/sötpotatis, spenat och massa gott. 
 
Fint som snus. Vad åt ni till lunch idag? 


Kommentarer
Anonym

fortfarande inga kolhydrater?

Svar: Kan du berätta för mig sens när sötpotatis inte är en kolhydratskälla ? :)
Cecilia

2013-03-19 @ 15:40:15
beayourdreams.blogg.se

Stekt lax & potatis med gräddfil, rivna morötter och diverse grönsaker. MUMS i magen säger jag! Din lunch ser inte så pjåkig ut heller ;D

2013-03-19 @ 16:09:10
URL: http://beayourdreams.blogg.se/
beayourdreams.blogg.se

Sv: Förstod att de bara var lilla du! :D
Inte så farligt med andra ord! Där ser man :)

Åh ja.. Färskpotatis <3 Grillat på sommaren med färskpotatis.. Himlen!

2013-03-19 @ 16:13:43
URL: http://beayourdreams.blogg.se/
Sara - Hold on be strong

Gott!

2013-03-19 @ 16:58:57
URL: http://saraleasofia.blogg.se
Maja

Min finfina lunch av ypperligt hög kvalité bestod av potatis- och purjolöksoppa(skolmaten i mitt hjärta). Nä, men det var som sagt ingen höjdare. Det godaste var väl ostskivan på brödskivan till.
Har aldrig gillat blodpudding, eller potatisbullar, men den här lunchen lät riktigt god, speciellt för mig som älskar fisk! ;)

2013-03-19 @ 17:05:40
URL: http://cuilenya.blogg.se
Hanna

Egen limesås? :D
Och isåfall vill jag mer än gärna ha recept!

2013-03-19 @ 18:16:51
URL: http://trytobehappy.blogg.se

Stekt potatis rösti med grillad kyckling, en sallad med fetaost (gurka, tomat, kiwi, fetaost, bladspenat och lite purjolök för smaken ) mums.

Svar: Åh, gottgott!!
Cecilia

2013-03-19 @ 18:52:21
Viccy

Vacker tallrik! Säkert supergott med :)

2013-03-19 @ 19:18:18
URL: http://springaren.blogg.se
A

Blodpudding är lite underskattat faktiskt, din kombo lät alldeles utmärkt men den var väl inte helt fullvärdig utan kolhydrater? ;) håller med dig om de där äckliga potatisbullarna, jag brukar äta två knäckisar med smör till istället för att få alla delar! :) Ha en skön kväll!

Svar: Förvisso är det en del kolisar i blodpudding, men jag misstänker att det var det personen syftade på :) Får nog bli en macka till nästa gång :)Ha en fin kväll du med!! :))
Cecilia

2013-03-19 @ 19:53:46
Sandra

För att få en fulländad blodpuddingsmåltid behövs nog 1-2 knäckebröd och sen ett glas mjölk till :) åh snart ska jag våga mig på blodpudding, så underskattat!

2013-03-19 @ 21:14:04
URL: http://www.attvaljalivet.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0