Våffelmåndag.

Godmorgon måndag.
 
Våffelmåndag dessutom. En sådan dag där det kommer upp foton på läskande våfflor lite varstans. Har ni startat dagen med våfflor till frukost eller får det bli dagens lunch, middag eller kanske efterrätt? Eller blir det någon alls för den delen? Man kan ju faktiskt variera våfflor och äta det till den måltid som man tycker passar just en själv.
Man kan tex ha;
Löjrom, gräddfil och lök
Våfflor på banan + ägg
Varma hallon, fröer och kvarg
Stekt ägg till (Ja, det kan man)
Grädde och sylt.
 
Enligt mig ska våfflor ätas tillsammans med just grädde och sylt. Och självklart ska det blandas ihop till en rosa gegga. Då smakar det himmel. "Nyttovåfflor" i all ära. Men ska det vá så ska det tamigfan vá. Vilka barndomsminnen sådana här dagar för med sig. Det var längesedan jag åt våfflor senast. En annan favorit är de belgiska våfflorna. Sådana man köper på festivaler. Mastiga och goda.
 
 
Någon våffelfrulle blev det dock inte här hemma idag. Var på toook för hungrig för att orka ställa mig och göra det. Fick bli en oglamourös frulle i all hast i stället. Oglamourös men ack så god. Magen tackar lika mycket för det! Tredje natten jag sover riktigt uselt nu. Åh. Tur att jag är ledig en dag nu. 
 
Ska spendera dagen med en vän på stan. Lunch och lite shopping. Sedan ska jag ge kroppen vad den behöver. En lååång kväll i soffan. Kanske får våfflorna agera kvällsmat istället?
 
Äter ni våfflor idag? Och i så fall – vad har ni på?


Kommentarer
Hanna

Vi körde våfflor i lördags och fuskade lite med earth hour, hade visserligen levande ljus men våffeljärnet gick ju. Mysigt hur som helst. Jag är en våffeltraditionsbrytare och har provat både det ena oc hdet andra på.. när det äts våfflor brukar vi köra på "matvåfflor" först och sedan övergå till sötvåfflor. Så det blir en hel måltid och man slipper bli totalt grädd och sockerstinn för det är inte så kul att äta gott och sen bara må illa av eländet efteråt. Tar bort det trevliga.

Så i år hade jag följande på våfflorna:

Gräddfil, rödlök, kokt ägg och rom.
Gräddfil, rödlök och rökt lax.
Gräddfil, rödlök, kokt ägg, hackad saltgurka
Senapssill (man måste ju våga experimentera=P)

Jonathan provade också syrade morötter och sa att det var gott. Vet att vi andra år när vi ätit med andra också haft rökt viltkött till dom som äter sånt och något år fanns det överbliven oxfile att ha på.

Sen åt jag några mer vanliga med blåbär och vispgrädde, några med olika sorters sylt och så tog jag mariannechoklad och smälte på. Alltså en bit av en chokladkaka inte en sån hård karamell.

Och nu såg det ut som jag åt tjugo våfflor=p Hade olika pålägg på samma våffla på olika delar för att hinna prova så mycket som möjligt. Det godaste är ju fortfarande hjortronsylt=)

2013-03-25 @ 11:48:05
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Mikis

Läste detta och lyckades övertala sambon att vi skulle ha en våffelmiddag :) Ska nog ha på kvarg och blåbär på mina... Funderar på smörgåsgurka, kan det vara gott på? Kanske inte haha, men har fått sådan dille på smörgåsgurka...! Våfflor är så gott... Gillar dock inte "frasvåfflor" så mycket, de ska vara fluffiga och mjuka och tjocka :D

2013-03-25 @ 12:20:52
URL: http://mikis.webblogg.se
Mia Olsen - stand up and fight

våfflor och pannkakor öht är så jäkla äckligt och man blir ändå aldrig mätt. den enda gången jag äter pannkakor är när det är crepes med svampstuvnings fyllning.

men det är ju alltid något hehe. :)

2013-03-25 @ 12:45:15
URL: http://marslammet.blogg.se
Hanna

Hm, förut var det alltid sylt och grädde. Men smaken är som baken och nu föredrar jag frukt till (görna övermogen mango). Kvarg/grädde/vittfluffigtvadsomhelst med vaniljpulver! :D

2013-03-25 @ 15:49:29
URL: http://trytobehappy.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0