Vegetarian eller ej?

Vegetarian. Känns som många går under den titeln i dagens samhälle. Men när är man egentligen vegetarian och varför är man det? Känns som många är det för "skoj skull", bara för att. De baserar sina åsikter på..ingenting. Men så finns de sjävklart de som är de av en anledning också. Fast behöver man ha en åsikt för att vara vegetarian? Fast är man verkligen vegetarian då...? Hmm.
Jag själv skulle aldrig kunna bli vegetarian. Är för mycket av en köttälskare för det. Men samtidigt vill jag äta så "ren" mat som möjligt. Inte en massa tillsater och helst närproducerat. 
 
Trots att jag inte är något vegegatrian så väljer jag ändå att äta vegetariskt ibland, men då av anledningen för att det är gott. Kan verkligen uppskatta vegetarisk mat! Finns mycket gott man kan göra. 
 
 
Åt två goda qournfiléer, nudlar och massa stekta grönisar + tacosås. Stekte dem i curry och soya. Och sedan hände något. Hällde på ketchup. Alltså, va? När händer detta. haha. Jag tycker inte ens om ketcup och speciellt inte till sådan här mat. Men tänka sig, det var supergott. Mätt och ont i magen – men nöjd. 
 
Vad har ni för åsikter kring vegetarisk mat? Är ni själva vegetarianer och i så fall – varför


Kommentarer
Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Jag tycker du har ett bra synsätt Att du faktiskt fortsätter att äka kött för att du gillar det men avbryter med vegetariskt då och då.

2013-03-01 @ 15:52:42
URL: http://patriciac.blogg.se
Genus

Ja,kött är ju gott. Och nyttigt också. Jag ser till att köpa lokalt, men lite dåligt samvete får man ändå. Quorn däremot är bara industrimat,duger dock som mindre nyttig fastfood ibland:-) Vad är det för sorts nudlar du använder? Är det gluten i dem? hälsningar/genus

2013-03-01 @ 16:36:18
URL: http://fyratassarvidminsida.blogspot.com
elin

Jag är gegeterian av två anledningar. Dels för attmin mage mår bättre när jag inte äter kött , och dels för att det är sämre för miljön.Jag drar också ner på mjölkprodukter av samma anledning. Men jag tycker du gör rätt, att variera mellan kött och vegetariskt. Man ska äta det som är gott och känner att kroppen mår bra av, och i och med att vår kost här är så köttdominerad kan det ibland vara jobbigt att vara vegeterian. Man borde i vilket fall äta vegetariskt en dag i veckan, typ meat free mondays :)

Svar: Alla har vi olika anledningar och man ska äta på det sätt man mår bäst av! :) Och det bästa för mig är att variera ibland. Tycker som sagt om kött för mycket för att kunna utesluta det! ;) Men en köttftri dag i veckan är inte helt fel :)
Cecilia

2013-03-01 @ 16:43:07
Mia Olsen - stand up and fight

jag hatar sånna wannabes som är det bara för att sedan kan dem utan problem gå och käka lax, mc donalds köttiga burgare mm. :@ det gör mig riktigt pissed faktiskt haha!

själv är jag vegetarian och har INTE ätit kött (och ja, fisk ÄR kött!) på snart 9 år så jag är vegetarian 100%. och varför ska man ha en jävla anledning för det?
samma som att alla köttätare SKA ha en anledning att äta kött!!

är det iaf för jag har aldrig tyckt om kött. aldrig inte ens när jag var liten liten, mamma fick sitta och trycka i mig det haha! sedan är jag ett riktigt djurfreak så vill inte/hade aldrig kunnat tänka mig att äta något som har levt, gått, haft ett bultande hjärta, känslor, tankar, luktsinne, syn, hörsel mm. you got it!
hoppas du ser mig lite klarare på det planet iaf nu haha, flippar lätt ut när folk skriver så som du gjorde längst upp sorryyyy!

SV:
ang att du ska börja dricka med kcalrika drycker:
testa då TROPICANA!!!!! finns i apelsin och clementing, FULLT av fruktkött, det är bokstavligt talat BARA färskpressade apelsiner/clementiner (det märker man på priset). sviiiiin goda!

ang mellis:
nötter, torkad frukt (minst 40g nötter minst 20g torkad frukt).
ibland fet smaksatt yoghurt med granola om jag är jäääätte hungrig vilket aldrig händer typ längre haha. :)

2013-03-01 @ 19:32:50
URL: http://marslammet.blogg.se
Anonym

Jag är, se filmen Home (finns på youtube) så förstår du vrf vissa väljer bort kött

Svar: Haha vågar jag det?
Cecilia

2013-03-02 @ 00:38:23
linnea

jag tycker du ställer en bra fråga här. varför måste man ha en anledning till allt? ett svar på allt? VARFÖR SKA MAN BEHÖVA FÖRSVARA SIG FÖR ATT VA VEG ELLER FÖR DEN DELEN INTE VA VEG?!
JAG är veg men äter fisk och skaldjur av den enkla anedningen att jag VILL och dessutom inte alls tycker om kött. jag tycker köttindustrin är under all kritik och jag är överlycklig att jag inte behöver reflektera över om jag fått i mig andra sorter kött äv vad jag vet.. jag tycker som sagt att det är upp till var och en att få bestämma utan att behöva bli kritiserad. och som ätstörd är det extremt hur hånad och ifrågasatt man blir.. =(

vegetariskt är gott och gillar man kött, fine by me sålänge ingen tycker jag är knäpp som INTE tycker de =)

KRAMar!!! <3

2013-03-02 @ 02:04:01
Mikis

Man är vegetarian när man utesluter kött ur sin kost, oavsett anledning. Man kan vara lakto-ovo-vegetarian (äta mejeriprodukter och ägg), laktovegetarian (äta mejeriprodukter men inte ägg) och ovo-vegetarian (äta ägg men inte mejeriprodukter). Äter man varken ägg eller mejeriprodukter är man vegan.

Man kan vara vegetarian för att man inte tycker att kött är gott, för att man inte tycker att det är okej att djur slaktas för att bli mat, för att man anser att det är bättre för miljön att äta vegetariskt, för att man anser att det är hälsosammare, för "skojs skull", eller av ingen anledning alls - men äter man inte kött, så är man vegetarian. Man behöver inte ha någon åsikt för att vara vegetarian, precis som att man inte behöver ha någon åsikt för att äta kött (men de allra flesta har nog en anledning, skulle jag tro).

Jag är vegetarian och har varit det sedan jag var 14 år (är 21 år nu). Det är på grund av djuretiska skäl, det vill säga - jag tycker inte att det är okej att djur slaktas för att bli mat. Ångrar inte att jag blev vego! :)

2013-03-02 @ 09:57:45
URL: http://mikis.webblogg.se
Anna

Jag tröttnade för länge sen på att definiera mig som det ena eller det andra.. Jag har experimenterat med kosten så mycket de senaste åren (har en neurologisk och en tarmsjukdom, ingen ätstörning) att det blivit lönlöst att kalla min kost för något, för den ändras hela tiden;) Jag utgår hela tiden från vad min kropp mår bäst av och vad som låter mig vara någorlunda frisk och skov-fri, och tja, för tillfället skulle jag väl kunna kalla mig vegan eftersom det är så jag äter, men det känns inte nödvändigt för mig att "skylta" med vad jag äter. Vi mår alla bra av olika saker och vi har olika mål och det som funkar för en person, gör det inte för en annan:)

2013-03-02 @ 13:03:57
Anonym

Ja men se den!! Det är en BBCproduktion och riktigt välgjord!! Man blir ju inte nödvändigtvis vegetarian men man börjar fundera på hur vår värld fungerar

2013-03-02 @ 16:24:40
Susanne

Hei :)

Her må jeg få lov å kommentere, jeg synes dette har blitt et ganske stort problem i denne verden, og for å si det helt slikt så er det faktsik ikke alle kropper som har det bra med å være vegetarianer, og motsatt, jeg har selv en kronisk tarmsykdom som gjør at jeg faktisk er nødt til å spise kjøtt for å få i meg alle stoffene jeg trenger i kroppen, jeg tåler verken bønner,linser,gryn eller noen slike ting. Jeg skulle gjerne ha spist mindre kjøtt, men det kan jeg ikke. Men velger rent å nærprodusert kjøtt.

Derfor synes jeg det blir feil å dømme andre om hvordan dem spiser, man vet ikke hvorfor eller hva, så tenk på dere selv, alle er forskjellig og må få spise hva de vil.

For å si det sånn så håper jeg folk tenker seg over, og at man og ikke spise ditt og datt tar overhånd. Man kan ødelegge seg selv på det, og jeg er et levende eksemplar på det.
Ta vare på dere selv, ikke tenk på andre, og gjør det som du føler deg best i kroppen av :) Det er den som skal fungere, og være med deg resten av livet. IKKE gjør som andre gjør, men det du selv føler deg best med :D

Håper alle forstår, siden jeg er Norsk :)

Hilsen Susanne

2013-03-12 @ 20:33:13


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0