Frukt & nöt-bröd till folket.

Lagom till mellis var brödlimpa nummer två klar. Ugnen har gått på högvarv idag må ni tro. (Min hjärna med). Underbart att ta del och äta av det man bakar också. Inte bara sitta och glo när de andra mumsar i sig av allt det nybakata, som man egentligen hade velat ha. Nej, andra bullar är det som gäller nu. Gott som tusan blev det!
 
Det blev två glutenfria limpor då två i familjen inte tål just gluten. Aningen svårt att hitta relativt grova, nyttiga recept på glutenfritt bröd. Men med en blandning av olika recept plus lite improvisation så lyckades jag få ihop både ett gott, fluffigt och nyttigt bröd. 
 
Nybakat i mitt hjärta.
 

I första limpan blev det russin, hasseönötter & valnötter och i den andra blev det mandlar, hasselnötter & sisådär ett paket saftiga, torkade aprikoser. 
Åt det direkt från ugnen med ett lager cream cheese och gurka. Superb! Får bli några skivor från den andra limpan ikväll också. Då får det bli rostat med ost. Som det ska vara!
 
Vad vill ni ha för pålägg på nybakat bröd?
 
Nu ska jag rulla prottebollar. Haha. För mycket fritid.. just sayiN. 


Kommentarer
Anna

Åhh vad gott bröden ser ut! Skulle gärna vilja ha recepten på de glutenfria bröden :)

Svar: Det ska ordnas! :)
Cecilia

2013-05-22 @ 19:10:22
ljudetavregn.blogg.se

Kände mig lite träffad där, hehe. Men det ska ändras på detta någon dag snart, men just nu finns inte intresset heller faktiskt. Jag har alltid ganska "mycket" pålägg på mina mackor, skinka, kalkon eller ost med mängder av grönsaker!!! Min pappa brukar säga att jag har salladsbuffe på mina smörgåsar haha. Brukar föredra att ta köpe bröd, men för många många år sedan när jag åt mammas nybakat tror jag att jag tog smör och ost på, för att det smälte och förmodligen tyckte jag nog det va gott med! ;))

2013-05-22 @ 20:31:57
URL: http://ljudetavregn.blogg.se/
Viccy

Så gott! Vill också baka bröd :)

2013-05-23 @ 07:57:36
URL: http://springaren.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0