Valborg

– Sjukt j*vla stressigt på jobbet! (Och då menar jag s-t-r-e-s-s-i-g-t-)
– Är supernöjd med håret
– Är stressad i allmänhet
– Valborg idag
– Fest/sitta hemma?
– Det blir festa – bara för att (inte festat på evigheter)
– Nu måste jag fixa mig – är som sagt apigt stressad.
– Ska förövrigt upp tidigt och jobba i morgon
– Ha en grym valborg så hörs vi i morgon
Dagens mående: Stressad, men över vad?
Ska inte matcha håret med orange tröja ikväll, bara så ni vet. Hoho



Fruktoman

I lagom tid tills söndagsdeppen var på väg att hälsa på så var det dags för en tripp till mataffären med mamma. Älskar att åka och handla. haha. Speciellt nu när jag är inne i en "prova-på-nya-livsmedels-period". Så någon söndagsångest har jag inte välkomnat idag. Har nog inte välkomnat den på ett flertal veckor när jag tänker efter. Wiho. Nåväl, idag blev det skyr med jordgubbsmak som åkte med hem, samt keso med lite olika smaker som jag inte har provat på än. Keson smakade som en sockrig efterrätt men gjorde sig trots det sig förtjänt till att hamna på mackan med tomat på. Det smakade udda – men gott.

Fruktfat när det är som bäst (nästan)
Alla goda frukter bara låg och skrek på mig. Så det blev även lite (mycket) färsk annanas, melon, mango, mandariner, apelsiner och vindruvor också. Söndagslyx deluxe. En fruktsallad på dessa frukter ligger och vilar fint i magen tillsammans med två goda kvällsmackor och en balja aspartam i form av saft. (Stevia var ingen hit) ;)
Nu blir det sängen. I morgon väntar jobb 

Dip Dye

Sämsta bilden, sorry för det. Meeen nu kan jag iallafall bocka av ännu en färg på "hårlistan". Haha. Rosa toppar är vad jag går och bär omkring på nu ;) Vågade inte riktigt gå all in och färga det så starkt. Kände att det var bättre att färga det lite ljusrosa och känna på hur det känns. För vill jag ha starkare så är det bara att slänga i lite mer färg. Kanon!
Hiss eller diss?

Tror att detta kan göra sig riktigt fint i en fläta. Ska försöka ta ett bättre foto och visa er också. :) Men en liten titt fick ni er i allafall. Är det någon mer som har vågat sig på detta där ute tro? 

En fin söndag

Är återigen på plats på utställningen. Har inte räknat med något folk här idag – vilket nästan bara är bra. Haha (Får man tycka så när man är säljare?) ;) Har nämligen massor med saker att göra. Så kommer vara sysselsatt hela dagen! Har bänkat mig i soffan breve bordet med all mat på. Så här kommer jag sitta och småäta hela dagen.
Förövrigt så tog jag ett beslut härom dagen som har gjort det otroligt mycket lättare för mig att utöka maten. Jag har vågat släppa på kontrollen – dvs sluta räkna, dividera, mäta, väga, räkna och helt enkelt bara ätit tills jag mätt (plus lite till).
Miniräknaren i huvududet är dock på sin vakt. Men av andra anledningar nu för tiden. Av anledningen till att jag inte ska få i mig för lite. Det är nästan bra att det har gått lite segt med vikten på senaste, för nu börjar jag få ilskna känslor i mig. "Nu-får-det-fan-vara-nog-känslor". Och då slänger jag på en extra portion på tallriken i ren protest – vilket jag förmodligen inte hade gjort om vikten hade rusat iväg till skyarna på en gång.
Dagens goda lunch

Även matlådor kan vara lyxiga och goda ibland. Hade med mig köttfärsbiffar med smak av vitlök och örter. Till detta åt jag couscous och en god tomatsås + sallad/haricots verts. Nu har jag energi till att jobba hela dagen, perfekt.
Hoppas ni får en bra söndag mina fina 

Lyckad dag!

What a day! Sitter i soffan och bara stirrar rakt fram. Är verkligen helt slut. Har planerat och fixat inför den här dagen i flera månader och nu var den över. Och hur blev den då? – G-r-y-m, utan tvekan. Det kom otroligt mycket folk. Bekanta, gammla lärare, släkt och ett gäng okända. Det var inte folktomt en endaste sekund. Sammanlagt var det kring 80-90 personer där under dagen skulle jag tippa på. Fick även sålt en hel del. Så jag är allt annat än missnöjd. Och jag är även så otroligt tacksam att det kom så mycket folk. (Nästan en liten tår av både lättnad, tacksamhet och glädje)
Plockiplock med frukt, dricka, kakos och snittar
Vi var på plats vid elvatiden för att skära upp snittar, tända ljus och allt det där. Hade som sagt gjort 280 j*vla snittar. Trodde inte att det skulle gå åt. Men ack så fel man kan ha. Okej, alla gick inte åt.. men kommer nog bara behöva äta snittar till frukost i en vecka istället för tre ;) Goda blev de också! :)
Kakfat (fatet fick jag på min födelsedag)


Rosa bubbel var väl bara en självklarhet?



Lokalen gjorde verkligen alla foton rättvisa. Det är en ljus lokal som har högt i tak. Hade till och med kunnat tänka mig att göra om detta till en lägenhet och bo här. Haha. Här ser ni i allafall några utav alla tavlor.
Jag valde att sätta upp alla mina foton så man kunde få en större översikt, jämfört om man tittar på en datorskärm. Så de stora tavlorna som sitter uppe är främst till för att visa vilka storlekar man kan välja på och sedan så får man välja bland alla dessa småbilder att förstora till tavlor.
Man kan även köpa ett litet collage-paket. Där ingår tio sådana här småkort. Fick sålt rätt många sådana paket faktiskt. :)
Fina "lyckatillblommor"

Var och varannan person hade även med sig urfina blommor till lilla mig. Och det var något jag definitivt inte hade räknat med. Otroligt tacksam! De flesta blommorna var såklart rosa också. Verkar som nära och kära känner mig rätt bra. Haha.
Fina vänner som kom och stöttade


Jag hade inte velat ändra någonting alls med dagen. Allt gick perfekt! I morgon tar vi nya tag. Dock kommer det förmodligen knappt komma några alls de resterande dagarna, men måste ändå vara på plats från 12-18. Skönt att jag inte kommer behöva spendera tio timmar per dag på utställningen under veckan – vilket jag behövde idag. Inte konstigt att jag är helt seg i kolan.
Men nuuu mina kära vänner. Nu ska jag sova. Och det kommer jag göra som en prinsessa 

Gott till magen

Kvällsgott till lilla maggen!

En hemmagjord fralla med smaksatt keso/tomat/lök/salladskrydda & en med rökt skinka/smörgåsgurka/svartpeppar/lök. Till detta hade jag vitlöktsstekta champinjoner och ett gäng grönsaker. Istället för apelsin till "efterrätt" så blev det en helt fantastiskt god mandarin istället. Så nästa gång ni är och handlar – köp mandariner. Smakar utomlands, utan dess like. Dock är de rätt fula. De ser ut som platta skrynkliga apelsiner. Men det är insidan som räknas, i alla lägen!
Ville bara kika in och läska er lite. Puss

Snittar till en hel armé

H-vete vad jag är runt hela tiden. Efter kommande vecka så ska jag vila – med stort V. Har inte riktigt hunnit med det på senaste tiden känner jag. Trots stressiga dagar så har maten gått prima och alla mål har intagits på rutin. Och tur är väl det, annars hade jag aldrig orkat med det tempot jag faktiskt har haft. Jag står upp hela dagarna på jobbet, har kånkat saker upp och ned för trappor sisådär femtionio gånger (lokalen är på tredje våningen), gått och delat ut inbjudningskort.. och ja, det tar mer energi än vad man tror.

Blommorna som pryder bordet

Nu har jag precis gjort snittar till en hel armé. Utan överdrift. "Det rääääcker", säger jag. Men med en envis mormor och mamma till hjälp så blev det lite mer än tillräckligt många snittar. Haha. Nåväl, man kan ju alltid frysa in och äta vid senare tillfällen.
Blev två olika sorter. En med philadelphia med smak av vitlök/rökt skinka/gräslök & en med philadelphia/salami. Sounds good, huh?
Nu ska jag kolla Let´s Dance och äta lite kvällsmat. :) 

Skyr

Då var det dags att ännu en gång prova lite nya livsmedel. Den här gången sprang jag på skyr bland mathyllorna och tänkte – varför inte? Köpte med mig Hallon & Granatäpple samt Vaniljsmaken. Jag är en sucker för just vanilj och med en skvätt (stor hög) kanel i så tror jag att den kan smaka kanon.
Har ni provat någon av dessa?
Den var rätt dyr, så nu hoppas jag bannemej på valuta för pengarna. Ska prova den till mellanmål senare var tanken. Först väntar en laxmiddag tillsammans med mamma. Ska även knåda ihop lite matlådor inför kommande vecka då jag kommer tillbringa dagarna på antingen jobbet eller utställningen. Hittade massa goda kycklingspett i affären som jag tänkte ta med. Kycklingspett, bulgur och tzatsiki. Woow. Och självklart så blir det några lass med biffar också, såklart.
Kommer tillbringa dagen i köket idag som ni märker. Haha. Tvåhundra snittar, matlådor, middag... tur att det är roligt åtminstånde. 

Det närmar sig

Blev väldans mycket på jobbet igår. Men trots det så var jag hemma i rätt okej tid, åt nattamat, sov alldeles för lite, vaknade, åt en brakfrukost och nu sitter jag här. Hejhej! ;)
Är änna lite förväntansfull inför helgen – vilket kanske inte är så konstigt. Hur många kommer? Kommer någon alls? Kommer maten räcka? Kommer jag få sålt något? (Håller tummarna)

Ska tillägna dagen åt att göra sisådär 200 snittar i olika smaker. Kände att det var lite överdrivet många, men jag hatar när maten inte räcker. I värsta fall får vi tugga snittar i en vecka, inte mig emot. Har köpt massa gott att ha i! :) Nu ska jag däremot hoppa in i duschen och sen bege mig mot stan för att köpa rosa bubbel. Är det vernissage så är det!
Ha en fin fredag. 

Pink

Har haft alla hårfärger ni kan tänka er – förutom en. Rosa. Dock ska det bli ändring på det nu. Köpte med mig lite rosa färg hem från stan igår, så nu är det äntligen dags. Vart sugen på det ett tag, men har inte riktigt vågat. Förmodligen kommer jag ångra mig, men då kan man ju faktiskt gå med mössa ett tag ;) Wish me luck!

Från brunt till rött, från rött till svart, från svart till blont, från blont till rosa.

Funlight

Jag är en saftdrickare, utan dess like. Hinkar i mig rätt sora mängder funlight varje dag. Ett pra sätt att få i sig tillräckligt med vatten åtminstånde, inte sant ? ;)
Nåväl, ni har säkert inte missat att Funlight har kommit ut med tre nya smaker som är naturligt sötade med stevia. Stevia är 400 gånger sötare än socker, den ni.
Blackberry/Blueberry & Strawberry/Marula

Dock blev jag aningen besviken på dessa smaker då jag tycker att de var för smaklösa. Var tvungen att ta väldigt mycket saft jämför med vad jag brukar ta för att det skulle smaka något. Kommer nog fortsätta att hålla mig till min älskade Appear istället, men det är alltid kul att testa på nya produkter.
Har ni smakat dessa? Dricker ni lika mycket saft som jag? :D

25 April

Ett: Har ätit frukost för en hel familj (trots att jag åt nattamat)
Två: Gjort ansiktsmask, hårinpackning och tagit ett varmt bad (ny människa)
Tre: Har bokat möte med tidningen för ett reportage (det närmar sig)
Fyra: Shishilunch med fin vän väntar (...blir sushi i morgon och på lördag också. YES)
Fem: Haft raseriutbrott för att inga brallor passar (oppep blev till pepp)
Sex: Personliga brevet till skolan är snart färdigt (har åtminstånde börjat. haha)
Sju: Klockan är inte mer än 12.44 och jag vill redan ta en power nap (men ska istället åka och handla)
Åtta: Dagens mående (känner mig som superwoman)
Nio: Puss (& kram)


God matdag

Lunch: Kycklingwok med färska champinjoner, grönsaksmix, bulgur samt en kall vitlökssås. En måltid som jag uppskattar lika mycket varje gång. Även en måltid som går att variera i all oändlighet. Istället för kassler den här gången så fick det bli stekt kyckling.
Jag har föresten börjat variera mig lite mer. Har på senaste tiden vågat mig på nya livsmedel/maträtter utan några som helst problem. Vad mycket gott det finns att välja på när man väl vågar prova. Haha. Men biffarna och laxen har fortfarande en stadig plats på veckomenyn och kommer förmodligen alltid att ha – livet ut.
Bästa lunchen

Har verkligen haft en god matdag idag. Eftersom jag inte börjar jobbet förens på kvällen så har jag all tid i världen att fixa och dona i köket. Så även den här morgonen så lyxade jag till det för mig själv med nybakade frallor på frukostbordet. Dukade fram en enorm frukostbuffé till mig själv och satt och åt i säkert en timma. Åh vad det är skönt att kunna göra det!
Dock är det förbannat tråkigt att laga mat till endast en person. Hade gärna haft lite sällskap vid middagsbordet. Men då resterande i familjen jobbar så blir det lite svårt. Delad glädje är dubbel glädje, eller vad säger man? Tycker även att det stämmer i matsammanhang. En middag där man kan umgås och prata samtidigt smakar betydligt mycket bättre än om den intas på egen hand, faktiskt.
Om ett tag blir det jobb. Ha en fin kväll 

Livets vägval

Ambivalent. Beslutsångest. Förvirrad. Ska jag välja det eller det? Ska jag ta den eller den vägen? Småval, alla småval – det är det som gör mig galen. Fjuttsaker som bara ska gå av farten kan ta mig en väldigt lång tid att bestämma. Kan spekulera och planera tex pålägget inför frukosten redan kvällen innan. Jag går mig själv på nerverna ibland.
Men just nu grubblar jag på viktigare saker än om jag ska ha skinka eller keso på mackan i morgon. Nu sitter jag nämligen och funderar på vad jag ska äta till middag. Okej, faktiskt inte... för det är redan planerat ;) Sitter dock och funderar på hur jag ska göra till hösten!
Höger eller vänster?
Som jag nämnt så ska jag söka in till en skola. Sista anmälningsdagen är på torsdag, så jag får lägga på ett kol och skicka in de där förbannade papprerna snart. Men frågan är – vill jag eller vill jag inte läsa den där kursen? Jag har precis fått ordning på min vardag och är rädd att behöva starta om från ruta ett om jag flyttar iväg. Dvs med rutiner hit och dit. Det kanske inte är värt att chansa på det. För jag vägrar att behöva starta om från ruta ett igen.
Får sätta mig under korkeken och filosofera
(Bild från idag)

Borde kanske bo hemma under hösten, hålla kvar vid mina rutiner och helt enkelt komma på fötter igen innan jag gör något nytt. Så-svårt-att-bestämma-mig. Sen är det ju inte alls säkert att jag kommer in på skolan heller. Men jag måste ju veta hur jag vill göra ifall jag nu kommer in.
För några månader sedan hade jag bestämt mig helt och hållet för att jag var redo för att flytta iväg, men det var innan jag hade en vardag som jag trivdes med. Jag gick här hemma dagarna i enda och kände mig missnöjd med allt. (Främst jobb och rutiner). Men nu är det helt annorlunda då jag faktiskt har fått iordning på saker och ting.
Jag får helt enkelt söka in. Och när jag får reda på om jag kommer in eller inte så får magkänslan sköta resten.

Jamåhonleva

Tog en välbehövd power nap och vaknade upp till "Jamåhonleva". Så det var bara upp och hoppa– för nu vankas det födelsedagsfirande. Ett stort fruktfat, tårta och kaffe står och väntar på bordet. Tycker det är roligare med andras födelsedagar jämför med min egen. Har alltid tyckt det är roligare att uppvackta än att bli uppvaktad! Så kul att pyssla med presenter och få vara lite hemlighetsfull.
Födelsedagsblommor
Dagens mående: Nyvaken, men i allmänhet bra! :)
Dagens bästa: Fina familjen och min nya klänning
Dagens sämsta: Än så länge inget. Tyder det på många tabbar på jobbet kanske?
Ha en fin kväll 

Belöningsshopping?

Belöningsshopping? Jag vet faktiskt inte. Inte orkat ta reda på det. Kunde-inte-hålla-fingrarna-i-styr-shopping är vad detta är. Klänningen sitter som en slapp potatissäck för tillfället. Bokstavligen. Men i sommar så kommer den sitta som figursydd ;) Lite svårt att veta vilken storlek man ska köpa på kläder just nu. Men håller mig till den storleken som jag har på alla mina andra kläder och hoppas på det bästa :) Jag brukar dock alltid köpa L/XL på mina tröjor då stora tröjor är något av det bästa jag vet. Så jag behöver nog inte oroa mig!
Fick även med mig lite annat smått och gott hem, men det vägrade att vara med på bild. Längtar tills jag kan springa runt i min nya, blommiga klänning med ett par svarta klackar på stan. Nu. Nu. Nu. Tack!
Nu har jag precis bjussat mamma på lunch. Hon fyller nämligen år idag. :) Ska fira henne lite mer ikväll när pappa kommer hem. Sedan blir det även nattjobb. Hoppas ni mår bra där ute i regnet 

Förberedelser

Har haft fullt upp precis hela dagen. Var hemma en snabbvisit förut för att fylla på matkistan, men mycket mer lugn och ro än så har det inte vart. Har nämligen satt upp alla tavlor inför vernissaget idag. Eller rättare sagt. Pappa och min bror satte upp tavlorna medan jag och mamma höll oss till designen runt om ;) Nån rättvisa får det vara!

Lokalen med mina tavlor

Visst ser det fint ut?! Tror att detta kommer bli hur bra som helst. Magkänslan intalar mig det åtminstånde. Stället där jag håller till är så ljust och fint också,–vilket gör det hela ännu bättre. Nu är det bara en vecka kvar och det känns skönt att jag börjar få iordning på saker och ting. Bara lite små plockiplock kvar :)
Nu blir det kvällsmat och sedan en bra film som jag såg kommer på tv. Hoppas att ni har haft en bra helg hörni. Vad har ni haft för er tro? :) I morgon är det måndag ännu en gång. Harrejävlar vad det går undan! 

Presents

La mitt 20-årsfirande på en lagom nivå igår. Hade utmaningar hela dagen och hade jag dessutom haft ett stort kalas eller liknande på det så hade jag väl kollapsat. Haha. Kvällen slutade väl med lite mycket dumtankar måste jag tyvärr erkänna. Men trots det så hade jag världens finaste dag och jag somnade innan jag hann lägga huvudet på kudden.
En väldigt annorlunda men ack så grym present jag fick var en silversmidjeskurs tillsammans med min syster. Och det är precis som det låter. Man går en kurs under några dagar där man får tillverka sina egna smycken. :) Älskar sådant, så den presenten satt perfekt. Jag hade även önskat mig en födelsedagssång på norska av min syster. SOM jag skrattade. Den tog ju förtusan aldrig slut..
Bild 1: Lunchdags i form av Thaimat
Bild 2: Godaste dofterna från FiJi
Bild 3: Mirakelprodukter för håret, bokstavligen. (TIPS)
Bild 4: Välbehövda skor i fina färger
Bild 5: Ett mediacenter (nu bannemej ska jag kolla film)
Bild 6: En ny hemmagjord värmedyna av mormor då min andra är utsliten samt ett par gosiga raggsockor
Detta var en del av de fina presenter jag fick igår. Blev även kläder, pengar, kaffetermos, flytta-hem-ifrån-saker och lite annat fint. Tacksam och nöjd. :) 

Matkoma deluxe

Matkoma deluxe. Jag hade lovat mig själv att koppla bort allt som hade med räknande, dividerande, kompenserande och tönterier att göra idag. And believe me – det har inte funnits ett endaste litet spår av det där idag. Både dumt och bra. Har ätit lagom mycket under hela dagen, förutom vid middagen. Jag bara åt och åt och mättnaden som uppstod var svår för mig att kontrollera. Det blev en sån där smällhård mättnad så man inte vet vart man ska ta vägen. Jag kunde helt enkelt inte sluta att stoppa i mig den goda maten. Är det så här det ska bli nu? Där det är allt eller inget som gäller?

Mättnaden har iallafall lagt sig. Och det känns alltid skönt att veta – mättnad försvinner. (Oavsett hur j*vla mätt man är). För att lugna själv efter maten så tänkte jag om och om igen; Jag ska upp i vikt, så det göööör inget att jag ha stoppat i mig en mängd som gjort att jag fått ont i magen. Dessutom så var det en av de godaste måltiderna jag har ätit på evigheter och jag åt även saker jag har vart livrädd för innan. Så mitt i herr Ågrens besök så kände jag mig stolt. Och som sagt, det är upp i vikt som jag ska.. så varför inte äta lite (mycket) extra när det väl var något av det godaste jag ätit?
Nu måste jag berätta vad vi åt. Sååå underbar mat.
- Vitlöksmarinerade räkor med vitvinssås
- Vitlöksgratinerade musslor
- Vitlöksstekta champinjoner
- Mixtallrik med spanska delikatesser
- Baconlindade dadlar med aioli
- Vitlöksbröd
- Halloumiost inlindad i serranoskinka
- Kycklingspett
- Lammfärsbullar
- Serranoskinka fylld med färskost, basilika, soltorkade tomater och honung

Jaa.. det var väl det som fanns på vårt bord. Och det som hamnade mest i min mage var halloumiosten med serranoskinka samt de vitlöksgratinerade musslorna. Hallelujah säger jag bara. Hallelujah!
Jag har haft en superfin dag, från början till slut. God mat, fint folk och fina presenter. Nu blir det en bra film och sedan kommer jag slockna som en sten. Ni ska få massa bilder i morgon. :) PUSS

Thaimat

Wokade räkor med broccoli, svamp och lök, strimlad biff med bambuskott, kyckling med cashewnötter..wooow, jag hade verkligen glömt hur gott det var då det var evigheter sedan det intogs. Trots mängder med utmaningar idag så är kompensationen noll. Frukosten var fulländad, lunchen likaså och vad jag tror så kommer middagen bli större än störst då tapas är något av det bästa jag vet. :) Jag njuter, det var bara det jag ville kika in för att säga!
20 små år
Nu väntar snart efterrätt. Ett stort fruktfat med annanas, melon, vindruvor och mango samt en glasstårta med tjugo små rosa ljus i är vad som erbjuds här hemma idag. Tre utmaningar på en och samma dag är tillräckligt för mig. Så på denna punkten är jag en liten chicken. Men jag är stolt och nöjd ändå, hittils i allafall. :)

20 År!

Då var man ingen liten tonåring längre. Vaknade och kände mig hela ett år äldre, men när jag fick ballonger där det stod "Grattis 5 år" på så började jag änna tveka. Men det var de enda rosa ballongerna mamma hittade i affären, så dom fick det bli! ;) haha
Klockan nio blev jag väckt med trumpet (härlig tradition), skönsång, paket och blommor på sängen. Jag tror aldrig att jag kommer bli för gammal för att känna det där lilla pirret i magen när man hör familjen tissla och tassla med alla paketen på morgonen. :) Kommer förbli den där "femåringen" när det gäller det.
Rosa, fina rosor

Fick en massa fina presenter. Såå tacksam! Ni ska få se lite senare vad jag fick för fint.
Vad ska vi hitta på idag då ? Det blir iallafall en dag full av utmaningar, det kan ni vara så säkra på. Men idag ska jag koppla bort allt som har med tankemonster att göra, njuta, äta gott och bara ha en allmänt bra dag. För det är väl så ens tjugoårsdag ska vara? Restaurangmat X2 väntar. Först blir det lunch med familjen + lite släkt och ikväll åker vi in till Götet för att äta på en god Tapasrestaurang. (Åh vad jag längtar efter de vitlöktsstekta jätteräkorna)


En dundergod födelsedagsfrukost ligger nu i magen och snart ska jag och min bror bege oss till stan för att köpa lite grejer samt hämta lite mat. Kanske ska försöka hinna med en runda till systemet också? ;)
Hoppas att ni får en härlig lördag. 

I´m going nuts!

Mysigt att största delen av familjen är hemma igen. Och precis som vanligt när pappa kommer hem från Kina så hade han en och annan sak med sig. Tre proppfyllda resväskor kom han hem med, och det var knappast saker till honom. Haha.
Senaste gången jag var i Kina så lagade jag en tio-rätters-middag tillsammans med en Kinesfamilj som vi känner. Lagade dumplings, stekte insekter(knaprigt och gott), åt levande räkor, kokade manet och det bästa av allt – vi gjorde hemmagjorda kanderade nötter! Föråt mig nästan på nötter under den resan. De märkte med andra ord att jag tyckte om just nötter och skickar därför alltid med pappa fyra, fem påsar för att ge till mig. Goingar!
Chilinötter med stort C!
Den här gången kom pappa hem med sockerglaserade valnötter, världens godaste jordnötter samt chilinötter. Och ja, ni ser ju att det verkligen är chilinötter på bilden. Munnen brann upp bara efter en nöt. Sveriges chilinötter kan slänga sig i väggen jämfört med dessa när det gäller sting.
Jag ska nog be dem om receptet så jag kan göra dessa nötterna här hemma. Speciellt de där valnötterna! Åh. Nåväl, ikväll blir det mys med räkor (dock inte levande den här gången) och film. 

Två tidiga

Två tidiga födelsedagspresenter av finaste vännen.
Korsörhängen

Svart läderarmband med guldnitar

Kaffetajm

Nu blir det stan, förhoppningsvis en god lunch, massa fina vänner å en och annan kopp kaffe.

20 April

MorrnMorrn!
Var inte i säng förens klockan tre i natt. Blev mycket att göra igår på jobbet och städningen (snacket och nattfikat med chefen rättare sagt) drog ut på tiden så var inte hemma förens halv två.
Men nu har jag sovit ut och laddar för en helledig helg. En helg som kommer att bli grym! Dagen med stort D inträffar ju i morgon. Dvs maah biiirtthddaay. :) Ville fira med mina vänner, men fick inte riktigt ihop allt. Så istället för att fira med dem i morgon så ska vi träffas på stan idag, så ska jag bjussa på fika där istället :) Blir mysigt!
Idag blir nästan familjen fulländad här hemma också. Pappsi kommer hem från en månads vistelse i Kinaland och min bror kommer upp till Alingsås för att vara med och fira mig i morgon. Bara min syster som saknas. Hon får vara med oss på skype i morgon istället :)
En tanke slog mig förövrigt. Pappa har som sagt vart borta en månad. Under den här månaden så har jag gjort ett och annat framsteg, i både kropp och själ. Det ska bli spännande att höra om han märker någon skillnad. Det är ju lättare att se skillnad om man har vart borta från någon ett tag jämfört om man träffar personen varje dag. Men även om han inte märker någon skillnad på mig så är det viktigaste att jag märker skillnad. Det kan hända mycket på en månad!
Nu ska jag fixa mig och sedan väntar födelsedagsfikat. Hörs lite senare 

19 April

Precis vaknat upp från världens skönaste power nap. Åh vad jag sover tryggt och skönt på dagarna. Inte alls sådär oroligt som jag gör på nätterna. Jag kanske är skapad för att jobba natt helt enkelt? ;)
Dagen har erbjudit följande – världens godaste frukost, lite jobb, sushilunch med mamma (dagens bästa), power nap och ikväll väntar ännu mer jobb. Tycker att jag och mamma har kommit av oss lite på det där med sushin. Illa!
Bild från en av sommarens bästa dagar!
Jag hoppas på att få jobba många kvällar i sommar. Visst, jag spenderar hellre sommarkvällarna vid havet. Men får jag många kvällspass så betyder det att jag har hela dagen åt vännerna/stranden samt att jag hinner pendla från sommarstället och hit till Alingsås samma dag. Hade passat mig rätt bra! :) Men det är några veckor kvar och jag får helt enkelt ta det som det kommer. One day at a time!
Nu ska jag förbereda mig något gott att äta. Var tydligen någon fotbollsmatch ikväll, vilket innebär många kunder i kiosken. Så väljer hellre att äta här hemma i lugn och ro (trots att det inte är min "mattid") istället för att kasta i sig mackorna på jobbet i all hast så jag får magont. (Som jag fick igår). Gillar inte att stressa i mig mat. Mat är till för att njuta av.
Vad ska ni hitta på ikväll?

Vårfärger

Precis kommit in efter en kort liten fotopromenad. Äntligen börjar färgerna komma tillbaka – likaså mitt fotosug. Lägger alltid kameran åt sidan under vinterhalvåret då jag inte ha någon inspiration. Men nu så! :) Ska även köpa mig ett nytt objektiv hade jag tänkt. Ett objektiv som jag har suktat efter ett bra tag!
Vårblommor

Ska ta varje tillfälle i akt att gå ut och fota nu. Det skadar nämligen inte med lite fler bilder att visa på vernissaget. (Som förövrigt närmar sig med stormsteg). Spännande! :) Har ni föresten tips på gott tilltugg som man kan servera på öppningsdagen? Det ska vara något simpelt som kan stå frame under några timmar. Det där med salta pinnar känns nämligen lite trist... Funderar på att göra några goda snittar. Men vet inte riktigt vad jag ska ha i. Philadelphia och rökt skinka är alltid ett säkert kort. Och det är väl ändå något som håller sig rätt länge?!

Nattmacka

Klockan står på 00.54 och jag ligger äntligen i min varma, sköna säng. Allt gick finemang. Dock var det väldans lugnt hela kvällen, men tiden gick ändå rätt fort.
Nåväl.. det jag ville kika in för att säga var bara följande. Kvällsmålet intogs i all hast på jobbet. Men att moppa golv/steka korv och torka bord tar faktiskt på krafterna. Så väl hemma så kurrade magen lite grann. Och som sagt, jag är inget fan av att lägga mig med kurrande mage. Och jag vet även att om magen kurrar så krävs det påfyllning. Så vad gjorde jag? Jo, fyllde på magen med en nattmacka. Så ikväll kan jag faktiskt somna och känna mig riktigt stolt. :) Lite framsteg av mig tycker jag allt.
Sov gott 

Kvällspass

Nu beger jag mig snart till jobbet! Hann med en liten power nap på en halvtimma iallafall. Skönt och nödvändigt. Kvällsmål+frukt och andra nödvändigheter är nedpackat. (Kaffe och redbull finns där) ;) Skönt att det bara är ett mål som kommer i kläm. Har även ätit lite här hemma nu så att det första jag behöver göra inte är att äta på jobbet.
Ska bli spännande att se vad jag tycker om detta passet. Tror att det kan passa mig rätt bra. Bara det inte blir för lite att göra, (eller för mycket) då kan man nog bli lite trött. Lagom är bäst, som i alla lägen :)
Vi hörs i morgon fina ni. 

Wok

Väldigt vad saker man hinner med när man går upp i tid. Vilket är väldigt sällan jag gör tyvärr. Men idag vaknade jag tidigt och passade på att få lite saker gjort. Så redan klockan nio så stod jag och bakade bröd samtidigt som jag hade hårfärg som verkte i håret. Där snackar jag effektivitet! ;)

Sedan åkte jag in med en vän till stan för lite ärenden. Hoppades på att komma hem med frisörchampoo/balsam, men frisören hade stängt. Kom istället hem med lite födelsedagspresenter till Mami som fyller år snart. Kom även hem med en och annan matkasse. Så nu har jag bunkrat upp här hemma med både det ena och det andra.
Middagen skulle ätas på egen hand idag eftersom mamma jobbar sent idag. Beslutsångesten smög sig på i mataffären och jag valde istället att ta något som fanns hemma. Sagt och gjort! Slängde ihop det som kyl och frys hade att erbjuda och resultatet blev något av det godaste jag smakat på länge.
Allti-i-allo-wok med grönsaker, kassler + bulgur och sås
Hittade en grönsaksmix iaffären som hette "Grönsaker perfekta till pasta". Det var en blandning av körsbärstomater, Sugar snap peas, broccoli, grillad zucchini, grillad paprika och kronärtskocka. Underbar blandning och passar såklart till andra saker än pasta. Prova den vettja! Fanns massa olika påsar som skulle passa till olika rätter. En blandning till fisk, en till grillen osv.. men den här blandningen var verkligen my cup of tea! :)
Tog grönsaksblandningen och fräste den i soja tillsammans med champinjoner, kassler och spenat. (Älskar fräst spenat) Tills detta serverade jag en kall sås med färska örter samt bulgur. Vilken mästerkock jag har blivit! Ska se till att bjuda familjen på detta i veckan. (Familjen återförenas nämligen i veckan) ;) Just nu är vi utspridda världen över, bokstavligen!
Ikväll blir det jobb. Så nu känner jag mig förtjänt av en powernap. 

Blåögd?

Jag försöker hålla humöret uppe. Jag försöker att ständigt se saker positivt. Men att ständigt se allting positivt är kanske ibland samma sak som att vara blåögd?
På dagarna så är jag sysselsatt och hinner därför inte riktigt känna efter hur jag verkligen mår. Men när man väl sitter här, ensam i soffan så hinner tankarna ikapp och jag känner faktiskt hur jag mår, på riktigt. Jag är fortfarande fast besluten om att jag klarar detta. Men att gå upp en massa kilon med hjärnspöken som hälsar på titt som tätt är ingen dans på rosor. Är snurrig av alla tankar. Min fråga är bara – Har jag tagit mig vatten över huvudet?


Med den här krabaten i knät känner man sig lite piggare på livet!


Lyckad sallad

Förlåt för den kassa uppdateringen på dagarna! Vaknar, skyndar till jobbet och är inte hemma förens nu. Så det får bli lite så :) I morgon börjar jag dock inte förens halv åtta på kvällen. Lite annorlunda tider med andra ord. Mina tankar är inte riktigt där de ska just nu och den där bubblan som jag kan hamna i iband har åter igen kommit tillbaka. Går runt och känner en ständig oro, men vet inte riktigt över vad. Väldigt frustrerande faktiskt!

Sommarsallad
Måste även tipsa er om en god sallad som jag åt idag.
Ingredienser:
  • 1 kycklingfilé
  • Bulgur kokt i grönsaksbuljong
  • Sugersnaps
  • Sweet chilisås
  • Körsbärstomater
  • Valnötter
  • Solrosfrön
  • Babyspenat
  • Ärtskott
  • Soltorkade tomater
  • Rödlök
Tillagning:
Stek kycklingen i rikligt med sweet chilisås. Jag stekte även lite rödlök tillsammans med kycklingen. Blanda sedan ihop alla övriga ingredienser och toppa med valnötter/solrösfrön. Till detta hade jag en sås gjord på lite sweet chilisås blandat med creme fraiche. Simpel, snabbt och gott! :)
Hoppas att ni har haft en bra dag 

Jobbilobb

Äntligen hemma. Blev änna lite bortskämd med mina korta pass på upplärningen. Så kommer nog kännas lite tufft med så här långa pass i början, men jag vänjer mig nog snart :) Allt gick bra idag i allafall! Något som är skönt är att vi inte har några speciella rasttider. Utan man tar rast lite när man hinner och känner för det. Jag kan därför bestämma precis när jag vill äta. Så mattiderna ruckas inte, trots att jag är på jobbet. Kanoners.

Min "mattid" passar dessutom rätt bra, för då brukar det vara rätt lugnt med folk och jag slipper steka burgare mellan tuggorna. Så idag kunde jag faktiskt sitta ner i lugn och ro och äta min mat. Kändes skönt :)
Hade med mig en matlåda bestående av kassler, couscous, haricots verts, broccoli och lite andra grönsaker. Stekte allt i lite curry och hade en kall sås till det. Blev supergott och det var god mat att äta kall.
Nu ska jag äta kvällsmat och sedan blir det sängen tidigt, trots sovmorgon. Dödstrött. Hoppas att ni har haft en bra dag idag hörrni :)

16 April

Godmorgon! :)
Sitter och äter en stor frukost för att få en bra start på veckan. Nu väntar jobb fram tills åtta ikväll. Så vi hörs då. 

15 April

Dagens mående: M-ä-t-t, trött, men nöjd.
Sitter här med en mättnad som går upp till öronen. Inte speciellt behagligt, faktiskt. Mellis intogs lite senare idag så var inte speciellt hungrig när det var dags för kvällsmat. Bestämde mig för att inte minska på mängden, trots att jag inte var så hungrig. Resultatet av det då? – Proppismättis(!!) Men det är okej, för jag vet att kroppen tar hand om maten på ett fint sätt och att jag i morgon kommer vakna upp med en kurrande mage igen.

Kvällen har vart lite sisådär. Var dock beredd på det med tanke på att det är söndag. Men det är också okej, för i morgon är det måndag och ny vecka. Och det innebär ju såklart nya tag, nya möjligheter och nya utmaningar.
Nu ska jag sticka på min fina, våriga halsduk och lägga värmedynan på magen.
Hur har ni haft det denna söndag? 

Tankar

Sov helkasst i natt. Minns heller inte en natt då jag inte drömde om något som har med mat att göra. Helknasigt. Inte konstigt att jag vaknar upp med en kurrande mage varje morgon ;)
Nattens dåliga sömn har resulterat till en väldans trött tjej idag. Går runt och halvsover. Har dock fått gjort en del trots allt. Nu återstår bara att skriva ett personligt brev, sen är "söndagsjobbet" över. Men som sagt, tycker om att sysselsätta mig med saker på söndagar. :)
Har även suttit och funderat lite. Har börjat inse att det är dags att lägga in en högre växel, ännu en gång. De måltider som jag väl äter är fulländade. Det går alltså inte att utöka dessa. Eller det är klart att det går, men det hade resulterat till illamående, helt klart. Så frukosten, middagen och kvällsmålet är alltså riktigt, riktigt bra. De är målen där emellan som jag kan utöka lite samt kanske lägga in några fler mål mat om dagen.
Jag har alltid vart sådan att jag äter hellre få, stora mål per dag. Äter hellre "mellisfrukten" till kvällsmaten istället för att ta den mellan måltiderna tex. Vet inte varför jag tycker att det känns lättare. Men så länge jag får i mig allt så ser jag ingen anledning att ändra på detta. Kalorier som kalorier och det spelar ju egentligen ingen roll om jag trycker i mig alla mina kalorier till kvällsmaten istället för att sprida ut det under dagen, faktiskt.
Det är inte så att jag inte äter regelbundet, för det gör jag. Nästan för regelbundet. (Måste lära mig att släppa på mina tider) men jag tror att jag hade behövt sprida ut dagsintaget på lite fler måltider. Samt lägga till en och annan måltid då.
På mina villkor
Där kommer vi åter in på det där med att jag kommer fixa detta om jag får göra det på mitt sätt, äta det jag vill och när jag vill. Tycker jag att det är lättare att äta färre mål mat per dag, men ändå se till att få i mig allt så kanske jag ska fortsätta med detta. Tycker även att det är lättare att äta på morgonen samt kvällen och äter därför väldigt mycket vid dessa tillfällen. För vad spelar det för roll om jag går upp alla mina kilon av att äta mackor, egentligen?
Och där kommer vi även in på att jag är så glad att jag valde att vända detta själv. Hade jag haft matschema att följa så hade jag aldrig kunnat äta på det sättet som jag gör nu. Men detta sättet funkar för mig, utan tvekan. :) Nu är det inte så att jag tycker att matscheman är dåliga. Försöker ju själv följa ett så gott jag kan. Så hoppas ni fattar min poäng!
Detta blev ju lite väl bubbligt, precis som vanligt när jag försöker uttrycka mina tankar och åsikter. Men nu är det som sagt dags att lägga in en högre växel. Tar dagen att fundera på vad jag ska göra bara. Nu blir det middag. 

Morötter

Min största morot till att bli frisk är det som jag saknar mest i mitt liv just nu. Energin! Jag saknar en stark kropp som orkar med vardagen. Det är inte bara orken i kroppen som tryter om dagarna, utan även energin i huvudet. Jag tycker att jag borde ha mer energi än vad jag faktiskt har. Åtminstånde i huvudet. För jag äter, äter och äter.. så vart tar all energi från maten vägen egentligen? Går den kanske åt till kroppen istället för till hjärnan för tillfället kanske?
En tjej med ork.
Bild från världens roligaste resa
Den andra moroten, som hänger i hop med morot nummer ett, är mina två planerade resor i sommar. Dels måste jag ha energin till mina resor. För på ena resan åker jag med 10 andra tjejer och vad jag tror och känner på mig så blir det ingen semester med 8 timmars sömn per natt. Haha. Sen måste jag lära mig att släppa på mina rutiner samt min "säkra standardmat". Måste även lära mig att vara flexibel och lära mig hantera oförberedda mat-situationer. För mattiderna blir helknasiga på en sådan resa, det är jag medveten om.
Jag – (hon som drar hem efter förfesten) hoppas orka med helkvällar på krogen med en fin klänning, klackar och en mage fylld med blodrött vin. Eller jag hoppas inte. Det måste bli så!
Självklart så ser jag tusen andra anledningar till varför jag måste/vill bli frisk. Men det är just detta som får mig att kämpa liiite extra varje dag. Att kunna återfå enegin till att leva ett normalt liv. Att helt enkelt orka med vardagen. 

Mash-ups

För er som missat så har Loka kommit ut med lite nya mash-ups. Har letat efter dessa ett tag och idag hittade jag dem äntligen i mataffären. Måste erkänna att kombinationen jordgubb+lakrits låter lite skumt. Åtminstånde på dryck. För kombom jordgubb+lakrits när det gäller godis är det bästa som finns. Tar alltid en röd+en lakrits i "Gott-och-blandat-påsen" i en och samma tugga. Whoooa va gott det är.
Banan & Kiwiano - Jordgubb & Lakrits

Vad tyckte jag då? Båda smakerna föll mig faktiskt helt och hållet i smaken. Udda, men ack så goda. Kommer definitivt att köpa dessa igen :) Jag är inget fan av vanligt, obubbligt vatten. För att jag ska få i mig vatten så krävs det antingen bubblor eller någon smak. Missbrukar vår soda-stream här hemma, boskatvligt talat. Men misstänker att jag istället kommer börja missbruka dessa två smaker. Vatten som vatten. Ena vattnet är bara aningen dyrare. Haha.
En sak till. Något som alla i min omgivning tycker är vääääldigt konstigt är att jag uttalar Kiwi med "ch" i början. Har alltid sagt "chiwi" och kommer alltid att göra ;) Alla i min familj uttalar det på samma sätt, så jag får faktiskt skylla på mamma och pappa när det gäller det.
Undra vad de kommer med för smaker nästa gång. Choklad+smultron eller broccoli+jordnöt kanske? Vem vet. Jag hade velat ha en smak av "mixed fruits". Fast det kanske redan finns?
Nåväl. Har ni smakat dessa loka-smaker föresten? Och i så fall, vad tyckte ni ? :)

14 April

Väldans vad saker jag har fått gjort idag. Vart iväg och gjort ärenden i tre timmar. Hämtat tavlor, köpt galet mycket godis till vernissaget. Ska ha matchande godis under varje tavla var tanken. Hittade dock inget fint, rosa godis med papper på – så får leta vidare. Har även köpt massa fina ljus och blommor + vart och handlat mat.
Var nog bra att jag stannade hemma igår kväll. Hade aldrig orkat vara så aktiv i dag annars. (Försöker vara positiv).
Nu sitter jag och pausar i soffan med katten och ska snart börja laga mat. Blir det variation idag då? Hoho, skulle inte tro det. Frågade magen vad den ville ha och den svarade kort och gott lövbiff.
Vad ska ni hitta på denna lördag?

Hejdå-kväll

Fredag den trettonde. Det har märkts. Stress, stress och åter stress på jobbet. Saker har pajjat och jag vet inte vad. Men det blev en fin kväll åtminstånde. Plockmat, vänner, mycket prat och skratt. Valde dock att inte följa med alla ut och dansa. Istället valde jag det kloka valet – dvs att gå hem, ta det lugnt, få i mig mitt kvällsmål som annars hade uteblivit och se en bra film med lilla mamma. Energin till att festa till det kommer den med. Bara jag fortsätter att göra dessa kloka val ett tag till.
Jag och min fina vän som lämnar Sverige på måndag :(

Jag fick uppgiften att fixa alla quesidillas. Gjorde tre olika sorter. En med pesto/rökt skinka/stark ost, en med röd pesto/rökt skinka/stark ost och en med salami/stark ost. Alla blev väldigt uppskattade. Enkelt att göra och riktigt, riktigt gott. Perfekt som tilltugg.
3 kilo godis, melon, dipp, quesidillas, annanas...mums

Hade detta vart för sisådär tre månader sedan så hade spöket i mitt huvud tagit tillfället i akt och struntat i att gå hem och äta kvällsmat. "Jag har redan ätit" hade varit ursäkten.
Visst, jag åt lite småplock nu ikväll, men det blev långt ifrån ett fulländat kvällsmål. Så jag gjorde det enda rätta – gå hem och slutfölja dagens matbehov. Känns bra!
Hoppas att ni har haft en bra fredan den 13:onde. Har ni råkat ut för några olyckor eller liknande tro? ;) 

Plockis

Back on track. Bubblan är nu borta och jag känner mig som moi igen. Jag hamnar i sådana där bubblor ibland. Det känns som att jag är utanför min kropp och tankarna är någonannanstans, där de inte alls ska vara. Ska bli skönt med lite helg nu. Dock blir det en liten sorglig helg då vi ikväll ska hem till en vän på "hej-då-middag". Hela sex månader ska hon iväg, men jag vet ju själv hur fort tiden går :)
Dagens to dooo: Snart är det dags för en härlig fredagsfrulle. Ställde mig och bakade frallor igår kväll, så det är precis vad som får bli min frukost idag. Plus en liten omelett på hörnet. Efter det blir det jobb. Sista dagen som jag går på upplärning, så nästa vecka blir det inga korta pass längre. Dock kommer inte mina sovmorgnar försvinna och det tackar jag innerligt för. :)
Sen blir det till att skynda sig hem för att äta och sedan åker jag direkt till en vän där jag ska hjälpa till att förbereda massa mat inför kvällen. Plockmat står på menyn. Love it! Tänkte erbjuda mig att prova en ny variant på quesadillas. Det är verkligen något man kan variera i all evighet, men det brukar alltid bli väldigt gott :) Plockmat är verkligen något som går hem hos mig. Tycker att det är mysigt att sitta och småäta och plocka med händerna.
Quesadillas med pesto och rökt skinka


Dagens mående: Känner mig betydligt mer lugn och glad idag, jämfört med igår. Plus att det är fredag. Så ja, jag måste säga att jag mår bra. :) Hur mår ni där ute?

Frågestund

Vet inte om ni har några frågor – men om ni har det så är det bara att fråga på!

Stickmormor

Var nere på stan och uträttade alla ärenden som jag inte hann med igår. Fått mängder med saker gjort. Känns kanon. Fick köpt ljus, glas, servetter, skålar, ljuslyktor, fiskelina (till tavlorna), krokar osv. Kom även hem med ett och annat nystan som bara väntar på att bli till vårhalsdukar. :)

Garnnystan så det räcker och blir över

Har faktiskt inte mycket vettigt att komma med idag. Det står lixom still i huvudet på mig. Har gått runt i en bubbla hela dagen. Hoppas det går hål på bubblan tills i morgon.
Hörs kanske senare ikväll 

Visdomsord

Babbel...

En del påstår att jag bara inbillar mig att måendet blir bättre och att det inte går att fixa detta på egen hand. De säger att jag ljuger för mig själv och att det är sjukdomens röst som talar när jag säger att jag mår bra. Men jag mår bättre för varje dag som går, så enkelt är det.
Här sitter jag och skriver inlägg efter nlägg om hur jag på egen hand försöker ta mig upp ur ätstörningsträsket. Jag skriver att jag kämpar, utmanar och känner mig friskare för varje dag. Men vad vet ni? – det kanske bara är tomma ord, en bluff. Men hörni.. det är det tamej fan inte.
– Jag gör detta på egen hand. Så jag hade alltså kunnat fuska med maten precis hur mycket jag ville. Jag har ingen som bevakar mig när jag äter, jag har inget matschema att gå efter och jag har ingen som tar vikten på mig varje vecka. Ändå ser jag en viktuppgång när jag ställer mig på vågen. Och det måste väl ändå betyda att jag sköter mig?
– Jag har gett mig själv träningsförbud. Går knappt promenader längre. Och jag älskar att träna, verkligen älskar! Med andra ord är det ett rätt stort steg att ge mig själv träningsförbud. (Och jag har haft det i några månader) Men med tanke på att jag inte dricker ND´s osv så är det extra viktigt att all energi jag får av maten stannar i kroppen och inte försvinner. Förnuftigt va?
Eftersom jag vill detta till hundra procent så kan jag från hjärtat säga att jag hade sökt hjälp om jag inte trodde på mig själv fullt ut. Jag vet att det hade gått snabbare om jag tog hjälp utifrån, är fullt medveten om det. Men med tanke på att jag är så pass motiverad som jag faktiskt är så ser jag ingen anledning till att börja på något äs-klinik i dagsläget.
Jag har sagt det förut. Men får jag bara göra detta på mitt sätt, äta på mina tider och äta det jag vill så kommer jag att fixa detta. Och det får jag bevis på!
Jag vet vad ett frisk liv innebär och är därför inte rädd att återgå dit. Min kropp och jag trivdes riktigt bra ihop när jag hade normalvikt. Vi var bättre vänner då än vad vi är nu vill jag lova. Det är nog mycket det som gör att jag faktiskt har vågat påbörja denna resan till normalvikt. För jag vet vad som väntar. Hade jag inte vetat det så hade jag vart livrädd för att spräcka min bubbla. Hamnade här så förbannat fort den här gången så har jag heller inte glömt hur det är att leva det fria livet. Orken, träningen, slippa all matplanering, spontanfikor... längtar mycket dit.
Det är väl självklart att jag fortfarande har en sjukt massa eländiga tankar. Det kan jag absolut inte neka. Jag har deppiga dagar jag med. Men jag har aldrig dagar då jag känner att jag vill ge upp. Det finns lixom inte i min värld längre.
Jag vet att jag kommer klara av vikten själv och jag hoppas (och tror) att jag även kan jobba bort alla tankar på egen hand. Med erfarenhet från förra gången jag var nere i detta så vet jag att tankarna blir klarare ju mer jag går upp i vikt. Så jag ska ge det en chans!
Fybubblan va bubbligt detta blev hörni. Poängen med hela inlägget då? Jag vet faktiskt inte. Ville nog mest säga till er där ute som inte riktigt tror på mig att jag är motiveeeraaddd.

Hälsan är allt du har, glöm aldrig det!

Vårshopping

Det känns som att vädret drar ner alls humör så sjukt mycket. Men själv mår jag bra och har haft en riktigt bra dag faktiskt! :) Har skakat av mig alla dumma ord som jag fick höra igår kväll. Ingen idé att gå och grubbla över det. Kan faktiskt säga att jag blev mer peppad än sårad av de där orden. Här ska motbevisas så, så mycket!
Nu har jag precis kommit hem från en runda på stan. Kom hem med tre påsar mer än vad jag hade räknat med. (Whoops) Skulle egentligen ner och göra massa tråkiga ärenden, men istället hamnade jag i klädaffärer. Och när de tråkiga ärendena väl skulle uträttas så stängde affärerna. Haha. Får åka ner i morgon igen! :) Med tanke på att jag snart fyller år så får kläderna helt enkelt bli födelsedagspresenter. Lite passande sådär :) Blev en svart väst, en blå mysig tröja som kommer vara toksnygg till min långkjol samt en svart stickad tröja.
Varför är det alltid så att när man inte har planerta att köpa något så hittar man alltid massa saker. Och när man väl har planerat en shoppingdag så finns det inget som faller en i smaken? Knasigt det där.
Dessa gobitar är även påväg hem till mig

Nu hoppas vi bara på att det slutar regna så förbaskat mycket så man kan använda vårskorna utan att bli dyblöt om fossingarna.
Hur har er dag vart tro?

10 April

Godmorgon!!
Sitter för tillfället och äter en stor, god frukost och klunkar i mig kaffe. Igårkväll, lagom tills jag skulle sova så fick jag en och annan käftsmäll i form av mindre peppande ord. Jag kan visst fixa detta på egen hand och fyfan vad jag ska bevisa det. Inte tusan är det lätt, men inte fan tänker jag ge upp för det!
Nu blir det jobb och i eftermiddag kommer mormor och morfar hit på middag. Mysigt! Hoppas att ni får en bra dag och glöm aldrig att ingenting är omöjligt. 

Hårvård

För exakt ett årsedan (På dagen faktiskt) så agerade jag hårmodell åt Schwarskopf på en hårmässa. Gick catwalk och grejer, fy vad nervös jag var. Som tack för hjälpen så fick vi välja och vraka mellan massa hårprodukter från Schwarzkopf. Valde bland annat produkterna på bilden nedan. Så nu vill jag tipsa er med slitet hår där ute om dessa! De gör underverk, seriöst! Dryga som tusan också. Min hårinpackning tog slut för ca en månad sedan. Den höll alltså nästan ett helt år. (Kanske ett tecken på att jag borde tvätta håret oftare iförsig?) ;)
Bild från mässan

Kläderna jag gick i var helgalna, så de får ni tyvärr ingen bild på! Men det var riktigt roligt att prova på "modellivet" för en dag. Man blev upppassad och ompysslad + att vi fick mängder med god mat. Dock var det en och annan tjej där som mådde mindre bra där vill jag lova. Modellyrket kan nog sätta press på många tjejer! Är helt enkelt rätt nöjd med att jobba på ett snabbmatsställe istället. Haha.
Nu kurrar magen. Dags för kvällsmat med andra ord.Puss och Kram

9 April

Veckans första jobbdag är härmed avklarad. Veckans första middag är också härmed avklarad. Och veckans första powernap är snart avklarad. ;) Det är måndag och då får man vara lite extra trött efter jobbet. Mamma är ledig hela den här veckan, vilket resulterar till ett dukat middagsbord varje dag när jag kommer hem från jobbet. Vilken lyx! Skönt att slippa ställa sig och laga middag när man är trött och hungrig. Skäms nästan att säga det.. men ja, det blev lax idag – igen. Haha. Blev lax i ugn med färska kryddor, kokt potatis, sallad och romsås. :) Har på senaste tiden kunnat slappna av en stund efter maten också. Förut så kröp ångesten sig på och jag kände att jag behövde sysselsätta mig med något. Men nu kan jag sätta mig mätt och belåten i soffan och det lugnt, utan några som helst problem!

Nu blir det en powernap. Är grym på att ta korta sovpauser mitt på dagen. Det räcker med tio minuter för att jag ska vara fit for fight igen. Har hört att den ultimata powernapen är på nio minuter. Så nio minuter får det bli ;)
Hur har er dag vart tro?

Söndagsjobb

Måndag och ny vecka i morgon, igen. Ännu en vecka då jag kommer lyckas hålla mina rutiner. Skönt så länge det varar för nästa vecka blir det andra bullar, men det tar vi då. En dag i taget. :) Det sköna med att ha bytt jobb är att jag nu vet mina jobbtider flera veckor framöver. På förra jobbet blev jag inring på morgonen och kunde inte hålla på mina rutiner/planera för fem öre.
Tiderna blir lite knasiga på detta jobbet med, men nu kan jag åtminstånde planera och förbereda mig i god tid. Tummen upp för det.
Såg till att vända denna söndagen till något fint ändå. Dock är mina händer helt röda och ömma sen städningen i morses. Och som det såg ut i lokalen... fyfa-aan. Men det tyder på att det var en lyckad kväll. ;) Tre timmar + 13 flitiga städare senare så såg det hyffsat ut i allafall.
Nu har vi precis ätit lite kvällsmys här hemma och nu blir det en bra söndagsfilm.
Hoppas att ni har haft en fin dag. (Och om ni inte har haft det så är det ny vecka i morgon. Ny vecka med nya möjligheter) 

Söndagsjobb

Tillägnat eftermiddagen åt mitt lilla företag. Känns bra att vara ute i god tid med allt. I fredags var jag även och hämtade mina inbjudningskort till vernissaget. Hela fyrahundra stycken blev det. Ursnygga dessutom! Så i veckan ska jag dela ut massa på diverse ställen här i stan.
Inbjudningskorten

Trots att startskottet för företaget inte är avlossat än så har jag redan fått sålt tre stycken tavlor. Jag har vart lite orolig för att ingen skulle köpa av mig, men nu när jag har fått sålt tre stycken trots att det inte riktigt har dragit igång än så känner jag mig lite lugnare :) Nu håller jag tummarna för att det kommer massvis med folk till vernissaget också! :)
Skrivaren har gått på högvarv här hemma idag. Sisådär 50 foton har jag hunnit skriva ut idag – och mer ska det bli. Fast nu får det räcka för idag innan skrivaren exploderar.
Det är bra att ha något att sysselstätta sig med en söndag. En sysselsättning som dessutom är riktigt rolig :) Har haft fullt upp hela dagen och det känns bra. Brukar uppskatta mina slappisstunder i soffan, men inte på söndagar. Men nu är jag faktiskt riktigt trött, så jag ser fram emot några härliga timmar framför teven med lite god mat och fint sällskap trots allt :)
Hörs senare 

8 April

Godmorgon världen!
Sovit som en gudinna i natt. Trots att det inte blev så mycket dans för min del igår så sög kvällen musten ur mig ändå. Känner mig helt slut även idag. Får ladda med en stor fruksost helt enkelt och hoppas på att komma igång.
Hade gärna velat vakna upp här även idag. Men den tiden kommer.
(Utsikt från altanen vid sommarstugan)

Ska snart iväg och handla och efter det ska jag hjälpa till med storstädning på stället där vi var igår. Det lär ta sin lilla tid misstänker jag..
Känslorna om "att-det-räcker" överöste mig förövrigt i morses. Dumma, eländiga tankar. Det räcker ju inte på långa vägar. Men jag kan verkligen inte låta bli att tänka sådär dumt ibland. Ska se till att inte kompensera idag. Därför är det bra att jag har min standardmat, för då vet jag att det inte blir för lite. Hade jag testat ny mat så hade jag säkert fegat. Ska därför köra på en söndagsmeny A lá Cecilias vanliga.
Hörs senare 

Energilös

Ikväll har vart en sådan kväll då jag önskar att jag hade mer energi och ork i min kropp. Energi till att skratta, prata och dansa tills benen viker sig. Istället räcker bara energin åt att le, lyssna och sitta på en stol och iaktta. Inte så jag vill ha det!
Som ni kanske misstänkte så blev det en tidig hemgång för mig. Kunde inte låta bli att längta hem till sängen. Men vi var redan på plats vid fem, så det blev många fina timmar ändå. :) Vi har haft femkamp, ätit pizza, druckit och snackat. Tur att jag hade ätit middag precis innan jag kom dit för utmaningen "pizza-tajm" kommer liiiite längre fram i tiden, faktiskt.
Nu har jag precis fått i mig lite kvällsmat. Eller snarare nattamat. Vägrar att gå och lägga mig hungrig, så det var det enda rätta kände jag. Har i allafall haft en fin kväll, men nu blir det sängen. Som jag har längtat(!!) I morgon är det redan söndag, igen. Intalar mig redan nu att det ska bli en bra dag. Min fina bror kommer hem i morgon, så jag och mamma tänkte bjussa på lite påsklunch. Blir gott det! Favoriten är löksill, i alla lägen. Så blir nog en bra söndags trots allt :)
Sov gott kära ni 

Påskens mående

Man kan se på innehållet i mina påskägg hur mitt mående har vart de senaste åren. För sisådär fem årsedan så fick jag ett ägg fyllt av choklad, lakrits och allt det där vanliga, goda godiset. Men det var även den dagen jag för första gången kände av ångest av anledningen att jag hade ätit för mycket. Hade aldrig stött på den känslan förut.
Året efter så var jag sjuk och ville bara ha läkerol och tuggumin i mitt påskägg – och det fick jag också!
Ännu ett år gick och jag började må bättre. Innehållet i påskägget blev därför naturgodis. Inte vanligt godis, men ändå ett steg i rätt riktning. (Dock föredrar jag naturgodis framför vanligt godis nuför tiden då det faktiskt är godare). Müslitopparna..aahhh!
Påskägg med naturgodis och trisslotter

Ännu ett år seglade förbi och förra året så var innehållet återigen choklad, lakrits, trisslotter och allt möjligt blandgodis. Jag åt med gott samvete, mådde bra och var frisk.
Men iår så känns det som att jag är tillbaka på ruta ett igen. Fan. I morses så hade påskharen gömt två stycken fina ägg åt mig. Fick ta mig över stock och sten för att hitta dem vill jag lova. Haha. Innehållet då? Ja, inte var det naturgodis eller blandgodis i varje fall.
Lite trisslotter fanns med också. Dock blev jag inte miljonär idag..

Processen är i full gång och nästa år lär det väl bli naturgodis igen och året efter det blandgodis. Men året efter det då? Ska jag vara tillbaka på ruta ett ännu en gång då? Så fan heller. Detta var sista gången jag önskade mig sådant här trams av påskharen, bara så ni vet! 

Slappiskväll

Det blev ingen promenad då det började snöa en väldans massa. Har istället ägnat eftermiddagen/kvällen åt en powernap, film, gott kvällsmys och ännu mer tv-tittande. Sååå skönt! :) Har även beställt biljetter till en trubadurkväll i sommar ute på Åstol. Rökta räkor, surdegsbröd, livemusik, fint sällskap och sen en hemfärd med båten i solnedgången – brukar bli bra kvällar det där.
Bild från idag

Dagens mående: Mätt kan beskriva mitt mående idag! Mättimagen = bättre framtid. Så mår med andra ord rätt okej ändå, om jag blickar framåt vill säga..
Hoppas ni har en bra kväll

Långfredag

Spenderade förmiddagen på ett fik med en vän som jag bara träffar en eller två gånger per år. Blev inte många tysta sekunder med andra ord. :) Väl hemma så lagade jag middag till mig och mamma. Lax, sås och potatis – såklart! Det satt fint må ni tro. Hade även pappa med oss vid middagen idag, trots att han befinner sig på andra sidan jorden. Skype är en bra uppfinning! :)
Missbildade kycklingar hade vi som gäster vid matbordet med


Vädret är lite halvkasst, så dagen kommer nog spenderas framför några filmer. Men om vädret tillåter så blir det en fin strandpromenad också. :) Jag säger det igen – satan vad jag slappnar av här ute. Och när jag slappnar av och släpper allt annat så blir jag så satans trött också. Går och gäspar konstant. Men detta var precis vad jag behövde! Hörs senare finisar. 

Tjörn

Det är så underbart att vakna upp här ute på Tjörn! Det är ett sådant där löjligt bra lugn här. Gott som tusan har jag sovit också, men det beror nog på att jag la mig sent. Vi fick inte igång tv(jäveln) igår kväll, så vi satt och kollade film på min dator till halv två istället.. Film efter film sattes på, gott kvällsmål intogs och brasan brann för fulla muggar.
Man skulle kunna tro att jag har packat för en veckas bortavistelse.


Levande ljus och en öppen eld

Dagens planer är att åka in och kolla lite affärer i Stenungsund. Vet dock inte om affärerna är öppna idag med tanke på att det är långfredag, men det återstår att se. Annars blir det till att fixa ute i trädgården, äta god mat och bara ta det lugnt.
Och vet ni? Jag känner mig ännu mer peppad på det friska livet när jag är här ute. Tjörn betyder sommar för mig. Det är här ute jag har tillbringat mina tio veckors sommarlov under hela min uppväxt. Så när jag är här ute nu så påminns jag om hur snart sommaren faktiskt kommer. Känner mig dock lite stressad, men mest peppad!
Nu ska jag fixa något till frukost. En påskfrukost med ägg och hela köret kanske? :) Vad ska ni göra för spännande idag tro? Kram

Långhelg

Då tar jag långhelg! Göttans. Påskhelg dessutom. Känns som att det var julafton precis ju. Startade min ledighet med en god middag i allafall. Har fått en dille på stekta grönsaker. Äter bannemej det till både frukost, middag och kvällsmat vissa dagar. Haha. I morses åt jag svampmacka och nu till middagen blev det massa broccoli, haricots verts, svamp och lök och ikväll blir det väl ännu en svampmacka gissar jag på. Mums! Kommer alltid in i massa konstiga perioder när det gäller mat. Minns när jag var inne i en period då jag åt majskolv nästan varje dag. Dock brukar jag mest komma in i perioder när det gäller pålägg på mackan. Kan äta samma pålägg under flera månader utan att tröttna. Svamp och keso-period verkar jag vara inne i nu! (Dock inte tillsammans) ;) Men det kanske jag ska prova?!
Svamp, lök, broccoli och haricots verts
Nu ska jag gå och packa ned lite nödvändigheter inför helgen. Åker som sagt till sommarstugan i två nätter. Blir en mysig mor och dotter-helg. :)
Brukar inte gilla påsken egentligen. För det var under påsk som jag började mixtra med maten för första gången. Så förknippar denna tiden med massa dåliga saker. Men som sagt, man ska inte blicka tillbaka.. i år ska jag se till att göra Påsken till något fint istället. Dvs med massa god påskmat, leta påskägg och kolla på påskbrasor. Sounds good, huh?
Datorn följer med ut till stugan. Får hoppas att internet fungerar där ute bara. Vad har ni för planer i påsk tro?

Nattinatt

Riktigt trevlig kväll, men nu är jag trött må ni tro. Nu har jag nyss ätit kvällsmat och ska snart sova. Maten hamnade sent i magen denna kväll. Men det stör mig faktiskt inte så mycket. Egentligen är det bara middagen som jag måste inta en speciell tid, de andra tiderna bryr jag mig inte lika mycket om konstigt nog. Undra varför det har blivit så?!
Nu behöver jag iallafall inte oroa mig för att vakna hungrig i natt. Fast det behöver jag tack och lov aldrig göra nu för tiden. :)
Vad är det för lustig rynka jag har skaffat mig?

Tack för tipsen på "kall mat" också :) Ni är änna goa ni!
Nu ska jag slockna till en film hade jag tänkt. I morgon blir det jobb och efter det så åker jag och mamma ut till sommarstugan. Slappnar verkligen av där. Ett privat hälsocenter så att säga. Ett kallt sådant dock.. haha. Är inte mer än 10 grader i huset där nu. Får ta med mig fleecetröjor och värmekuddar + elda en och annan brasa så ska det nog bli bra ;)
Hörs i morgon. 

We are young

Upptagen från morgon till kväll idag känner jag. Men det kan vara kul med sådana dagar ibland. :) Var uppe med tuppen (för att vara mig), gjorde mig en lyxfrukost och sedan bar det av till ett litet läkarsamtal innan det vankades jobb. Mätte mig hos läkaren och jag har tydligen krympt en centimeter också. Whaat?!

Nu har jag iallafall hunnit landa här hemma. Fått i mig en stooor middag också. Matkoma HEJ, blev det idag må ni tro. Snart är det dock dags bege sig ner mot stan för att fira två vänner som fyller år idag. Vi är ett gäng som ska sätta oss på ett mysigt ställe där de spelar lite livemusik ikväll. Sådant är alltid mysigt :) Men först måste jag hoppa in i duschen och skrubba bort allt stekos. Fast innan jag gör det så ska jag dö lite i soffan först...
Dagens mående: Peppad och glad. :)

Mattips

Ni vet när allt går sådär bra att man bara väntar på att något dåligt ska hända? Precis så känner jag just nu. Går lixom runt och väntar på att nästa bakslag ska komma. Och så ska man väl inte tänka egentligen eller?
Nåväl, dumt att grubbla över.
Nu sitter jag i soffan med katten på magen och kvällsmaten i magen. Sitter och planerar lite inför nästkommande vecka. Kommer att behöva ta med mig matlådor till jobbet. Kruxet är dock att jag kommer behöva ta med mig mat som kan ätas kall. Och anledningen till det är att jag kanske behöver springa och slänga ihop lite hamburgare mellan tuggorna.. Och för att slippa värma maten trettio gånger så tar jag med mig något annat istället för biffar tex. Nog för att biffar alltid är gott, men dom är faktiskt godast när dom är varma ;)
Så nu vill jag ha lite tips på mat som kan ätas kall hörni. Tex bulgursallad med kyckling osv.. ni hajjar! :)
Visst ser han ut att njuta?


A och O

Har inte jättemycket vettigt att komma med. Bara ännu en dag som har gått. En mycket bra sådan dock. Har även fått mina jobbtider för fem veckor framöver. Var lite orolig över hur de skulle bli (med tanke på mattider osv). Men tiderna jag fick kunde faktiskt inte ha vart bättre. :) Känns så otroligt bra! Hade jag fått tider jag inte var nöjd med så hade det gnagt i bakhuvudet på mig hela tiden. Mina rutiner är A och O för mig. Åtminstånde i detta skedet. Så nu kan jag andas ut ;)
Insåg nu också hur intensiv min "vernissage-vecka" kommer att bli. Måste vara på plats på vernissaget klockan tolv på förmiddagen till sex på kvällen. Efter det så börjar jag jobbet och kommer att vara hemma vid ett på natten. Långa men roliga dagar.
Måste nog åka till hälsohem och avvänja mig vid cola tror jag. Det är inge bra att jobba i en kiosk. Cola efter cola slinker ner i magen. Och just i skrivande stund så sitter jag med ett stort glas framför mig.. haha Ska nog hålla mig till helgerna framöver!
Smakade föresten på en ny mer-smak som kommer om några veckor. Den ser vi fram emot! :) Melon och något spännande var det.
Nu svävar jag iväg här känner jag. Vad har ni för planer ikväll ? :)

3 April

Nu ska jag åka och flippa hamburgare. Hade gärna legat hemma hela dagen då jag känner mig lite halvkass idag. Men nej, det är bara att pallra sig iväg. Det är ju som sagt inte så många timmar om dagen jag jobbar än så länge. Så kan ju kanske inte påstå att jag bränner ut mig ;) Vad ska ni hitta på idag?
Frukost när den är som bäst
Dagens frukost

Recept

Ingredienser ca 8 st frallor
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 tsk bakpulver1
  • 1/2 dl yoghurt/filmjölk
  • 1/4 dl flytande margarin
  • (Jag hade även i brödkryddor)
Garnering
  • 1 ägg
  • solrosfrön
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör snabbt i yoghurt/filmjölk och margarin. Forma till små bullar och lägg på en plåt. Pensla frallorna med ägg och strö över lite solrosfrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
Gott till magen!


Superlätta, supergoda och går snabbt att göra. Hann ju faktiskt med att knåda ihop dessa innan jobbet idag till och med. Dock var det slut på solrösfrön hemma. Men se nu till att lyxa till det i morgon bitti och baka dessa :)
Tips: Jag har prova att ha smaksatt fil/yoghurt i. Tummen upp för det, tro det eller ej! :)
Tips 2: Servera de helt nybakta och ha keso som pålägg. Kanon!

Nytt in

Guldarmband med ett kors
Berlock att ha på ett halsband från Mami
Mucho nöjd!

Brödbak

Sitter här och väntar på att mitt bröd ska bli klart i ugnen. Det luktar underbart! Dock hade jag i liiite mycket bakpulver, så de se lite lustiga ut må jag säga. (Men ack så goda)
Andra April idag och det innebär att det är många att fira. Kusin, vänner och min syster. Tror jag räknade ut att jag känner till 15 stycken som fyller år idag. De kunde väl ändå ha spridit ut sig lite tycker man?! ;) Så i eftermiddag blir det lite fika osv. Trevligt!
Om en timma blir det jobb. Känner att jag kommer vara lite ringrostig efter helgen. Kommer säkert ha glömt bort det ena och det andra, men jag kommer nog snabbt på fötter igen.
Nu är det dags att ta ut brödet. Det ska ätas med keso, massor med keso!
Ha en fin dag. 

Lite dagens..

Dagens uppstigning: Vaknade av att katten ville ut klockan åtta och sen kunde jag inte somna om. Men det bästa med söndagar är att man får dega i sängen hur länge man vill, så steg inte upp förens tio.
Dagens mat: Kört på min standardmat hela dagen. Min vanliga frulle, mitt vanliga kvällsmål och vår vanliga söndagsmiddag. God matdag med andra ord!
Klädsel: Manchesterbrallor, kofta och halsduk
Frisyr: Orkade inte blåsa det i morses och det har resulterat till ett enda stort ruffs
Har gjort: Fikat, slappat, ätit och vart hos lilla farfar
Ska göra: Kolla klart på filmen och sova
Längtan: Vill så gärna säga sommaren, men man ska inte längta ihjäl sig. Så jag säger nästa helg ;)
Mående: Riktigt bra idag – trots att det är söndag! Det tackar vi för.
Bästa: Alla fina människor jag har omkring mig. Det tackar vi också för!
Sämsta: Här fick jag tänka..utan att komma på nåt! Det tackar vi extra mycket för.
Köp: Ett fint guldarmband med ett kors.
Bild från julafton

Nu ska jag kolla klart på en film och sedan blir det sängen. Puss och Kram

Bra söndag, faktiskt!

För första gången på flera veckor så kan jag säga att jag har haft en bra söndag. Men jag ska inte säga för mycket, för dagen är ju faktiskt inte slut än. Haha. Men det ser lovande ut för resten av dagen också :)
Bestämde för att ha mötet med vågen idag. Och jag kan med stolthet säga att det är på väg åt rätt håll nu hörni. Känns så bra, så bra! Det verkar ju faktiskt som att jag kan fixa det här på egen hand trots allt. :) Och efter förra veckan så var det något jag tvivlade starkt på. Nu gäller det bara att skjuta undan tankarna som jag skrev om igår om "att det räcker nu". Vill jag se sånna här resultat varje vecka så måste de där tankarna bort.
Hade den här söndagen vart för sisådär tre månader sedan så hade det vart "dödssöndagen" för mig. (Med tanke på "mötet" i morses menar jag.) Men idag kände jag bara en lycka, faktiskt!
Jag saknar mig själv mer för varje dag som går och nu vill jag verkligen få ett slut på det här, en gång för alla. Jag har slutat blicka bakåt och koncentrerar mig nu endast på framtiden.
För min del så tror jag att det var bra att jag blev besviken vid förra veckans vägning. Det fick mig bara att kämpa ännu mer. Men som sagt, bara för att det var positiva siffror idag så betyder inte det att jag kan sluta kämpa nu. Ska vara precis lika duktig den här veckan – och alla veckor framöver också för den delen.
Skönt att det blev positivt söndagssvammel den här veckan. :) Hur har er söndag varit? 

1 April

Första riktiga vårmånaden har nu dragit igång. Det är även en sådan månad då det händer så sjukt mycket saker också. Födelsedagar var och varannan dag, påsk, mitt vernissage och så får vi inte glömma min födelsedag heller. Rolig månad med andra ord :) Ska fira fem födelsedagar bara den här veckan.. kors i taket!
Idag när jag skulle äta frulle så insåg jag föresten vilken jäkla kanel-knarkare jag är. Är det möjligt att ta slut på en hel burk (flaska?) kanel på en och en halv vecka? haha tydligen så är de det. Får faktiskt se till att skära ner på det intaget lite.. stackars lever!
Mitt snövits-äpple som åts till frukost!

Nu ska jag bege mig mot stan en stund. Ska försöka hålla mig ifrån massa tråkiga aprilskämt idag med. Har dock redan gått på ett, typiskt! Brukar ni gå på aprilskämt eller är det ni som skämtar? ;) Jag är nog sjukt tacksam att lura. Brukar gå på både det ena och det andra. Bäst att hålla sig inne idag kanske!
Ha en fin söndag. 

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0