Lång dag

Mer död än levande. Det är jag det! Trodde aldrig att denna dagen skulle få ett slut. Men se – här ligger jag nu, redo för att sova. Finally! Blev en lång dag på jobbet. Inte mer jobbtimmar än vanligt, men tiderna gjorde att hela dagen försvann. Hann gå upp, äta frukost, jobba och var hemma lite innan nio. Redan tio över nio satt jag i bilen ut till Tjörn och nu har jag äntligen landat i sängen och ska kolla film. Inte mycket till fritid idag med andra ord. Men hey, jag ska inte klaga. Har en helledig helg framför mig :) 
 
Knasig mattdag idag. Lite för lite, det är jag medveten om. Men eftersom det blev mer än lagom igår så får det vara okej idag. Har inte blivit många "lugna" måltider idag. Frukosten är väl egentligen den enda. Matlådan fick åka snabbare än snabbast i magen på jobbet (tycker fortfarande att det är jobbigt..) och mellis lika så. 
Även kvällsmålet blev på resande fot. Dock i lugnan ro. Gjorde mackor och åt skyr i bilen ut hit! Det var faktiskt lite mysigt. Och söligt! Haha. Envisades med att ha en geggig melon med mig också. Ska det va så ska det va! ;) 
 
Nu blir det en lång natts sömn. Hoppas ni har en fin fredagskväll. Puss från mig!
 
 

31 Augusti

Vart ifrån kommer alla knastankar? Vaknar upp mitt i natten, av konstiga drömmar och tänker konstiga tankar – om framtiden. Så här ska det inte få fortsätta. 
Ska bli skönt med helg nu i allafall. Har "bara" ett åttatimmarspass att slutföra först. Sedan åker jag ut och vinkar av sommaren på Tjörn. Passar på att ta en sista liten seglingstur i båten också. Ska sova på världens mysigaste lilla ö i morgon. 
Förra gången jag var på båten så stördes jag mer eller mindre av att ha folk så tätt inpå mig när jag skulle äta. Kände mig kvävd och fick inte utrymme att göra på mitt sätt. Men med mitt sätt har det på senaste tiden blivit lite kaos. Så nu är jag bara glad av att jag kommer ha folk så nära inpå mig under måltiderna. Alla små beteenden och misslyckanden (mer eller mindre) ska nu försvinna – helt. 
 

Fick mig en bra start i allafall
 
Har i allafall fått i mig en god frukost och är förhopningsvis redo för jobbet nu. :) Har packat med mig matlåda och lite annat smått och gott att ha med mig. Åker till Tjörn direkt efter jobbet. Så vi hörs senare ikväll eller i morgon bitti. 
 
Och glöm inte att du är det viktigaste du har. Var din egen bästa vän. Puss :)

Dagens..

...vill ha: Sommar året om. 
...klädsel: Byxdress som snart ska ersättas av jobbkläder. 
...frisyr: Två små flätor. (Hähä)
...planer: Jobb & jobb. 
...saknad: De varma sommarkvällarna. Det var fem grader igår när jag åkte hem. FEM!
...misslyckande:  Middagen. Fast nej. Varför skulle det vara ett misslyckande egentligen
...dagens positiva: Lyssnade på mig och höll mig ifrån de där tvången i morses. Hejja! 
...drog: Rapé.
...köp: Nötter, blommor och melon.
...godis: Min frukost. Ja, den räknas som godis. 
...mat: Frukost, lax osv. Och snart blir det "frukost" igen. Löv it. 
...humör: Något mellanting mellan glad och ja, inte glad. 
...citat: "Hälsan är allt du har" Bästa citatet – och så sant. 
 
Nu ska jag äta kvällis innan jag åker till jobbet. Och kvälliset blir inte en smula mindre än vanligt. Så det så!
 

Saknar att ha färska jordgubbar i yoghurten. 

Pusselbitar

Det är inte okej att fortfarande ha matkoma en och en halv timma man har ätit. Fast gott, ja det var det. Ibland blir det helt enkelt lite (mycket) för mycket. Sådant som händer! Kroppen tar inte stryk av det – tvärt om. (Hoppas jag?) Känns inte som att jag kommer vara speciellt hungrig till nästa mål dock. "Innan-jobbet-målet". Men då får jag väl äta den mängd jag känner är rätt just då. 
Det är när sådant här inträffar som jag är glad att jag inte har ett matschema att följa. Men så kom jag samtidigt på att det är när man följer ett matschema sådant här faktiskt inte händer. Då har man sina mängder att följa – som man vet är rätt. Men nu, ja nu äter jag mig proppmätt istället, men jag får ändå "välja" om jag vill äta lite mindre kvällsmål då middagen blev större än vanligt. Jag är tudelad med det där angående matschema! Men eftersom jag 9/10 gånger klarar mig exemplariskt ändå så tror jag att jag kan fortsätta som jag gör. 
 
 
Det känns som jag håller på att explodera. Inte pga av matkoman – utan av tankar i detta läget! Eller så är det en blandning, jag vet inte. Ena dagen svävar jag på moln och tror att jag kommer att fixa detta med en klackspark medans ena dagen ser jag lixom ingen ände på det. Jag ser det fria och känner en längtan, men samtidigt så är jag så rädd att det fria kommer fortsätta att innebära massa tvång. För så var det förra gången jag var "fri". Men som sagt, då kanske jag inte var fri?
 
Friskhet för mig är när man val som man själv vill. Vill på riktigt lixom. Och om det nu innebär träning tre gånger om dagen för att man faktiskt tycker att det är kul eller om det innebär att ligga med en chipspåse och kolla film spelar ingen roll. Så länge man gör det av rätt anledning! Hoppas ni förstår vad jag menar. 
 
Är rädd att inte finna någon balans. 
 
Men nu ska jag bli frisk. Inte bara normalviktig. Ska få alla bitar att falla på plats och inte en enda bit ska få saknas. Ska finna den där pusselbiten som alltid har saknats någonstans. För den finns, det vet jag! 
 
 

30 Augusti

Äntligen lite regn. Haha. Skämt å sido! Men jag känner faktiskt hur jag med en gång blir lugnare i kroppen. Känner mig inte alls så där orolig de dagar då regnet faller. Man behöver lite av varje :) 
Blev en bra kväll på jobbet igår. Det kom "bara" ett busslass med killar där 90% skulle ha "chaffismeal". Det mealet som tar längst tid att fixa med andra ord. Nu är vi bara två som jobbar på kvällarna också. Men vi jobbade på bra!! Och resten av kvällen var väldigt lugn och skön. Så jag kom hem rätt utvilad. 
 
Så glad att jag har jobbet nu till hösten! Mina jobbtider räddar hela friskhetsprocessen. Jag får lixom behålla mina rutiner men samtidigt ta del av livet. Självklart ska hälsan gå i första hand. Men i detta fallet så tror jag bara att jobbet ger mig en kick i baken och påskyndar allt lite. Till det positiva. 
 
Nog om det. Nedan ser ni en frukost precis i min smak. Och att frukosten var lite extra rosa idag gjorde det hela ännu godare, om det ens var möjligt. 
 
Goblandning med yoghurt/kvarg, puffar, hemmagjord müsli och granatäpple
 
Hemmagjort bröd med keso/tomat och skinka/gurka + melon, i mängder. 
 
Hoppas att den där blomman på yoghurten var ätbar. Fann den i kryddlandet, så varför inte tänkte jag. Haha. Den som inte provar får heller inget veta. 
Nu är jag mätt och belåten – allt i sin ordning med andra ord. Nu ska jag göra mig redo för en ny dag. Puss
 

Och föresten.. tack för alla gröttips! :) Ni är allt snälla ni. 

Skillnad eller skillnad..

Är det möjligt att se skillnad i spegeln, trots knappa skillnader på vågen? Antingen är det huvudet som spelar mig ett spratt. Eller så är det så att kroppen har kommit igång nu när jag äter ordentligt (!!) och jag har fått mer lyster och ser piggare ut helt enkelt. Ja, det kanske är skillnaden på pigghet jag ser i spegeln och inget annat. 
 
Ni får inte tro att jag inte vill se skillnad i spegeln. För det vill jag. Väldigt mycket! Men jag tycker lixom att det är konstigt att jag faktiskt ser skillnad. Och skillnaden är faktiskt stor om man jämför med bara i början av sommaren. Då såg jag livlös ut. Trött, blek och med en blick som stirrade ut i tomma intet. 
Men idag ser jag faktiskt en tjej med lite glädje i sig. Ett par rätt pigga ögon och med ett leende som verkar rätt äkta – för det mesta. 
 
Rätt pigg och sådär
 
Nästa steg är att se skillnad på mer än pigghet. För så här kan man ju inte gå runt hela livet, trots att det fungerar rätt bra. Fast naah, egentligen.. hur normalt är det att få träningsvärk av att bära matkassar? Kanske normalt för vissa. Men mitt normala jag kräver betydligt mer än ett par kassar för att få ont i kroppen, det vill jag lova er. Och nu jag vill ha mer ork, våga mer, kunna vara ännu mer spontan, kunna gå i tighta jeans, ha korta kjolar – och känna mig bekväm
 
Nu ska jag snart få i mig lite mat och sedan åka till jobbet. 
Ha en fin kväll. Puss från mig!

Plättis

Blir alltid så kluven när jag ska laga mat till mig själv. Lättare att laga till flera. Dels för att det är roligare och så kan man bolla matidéer med varandra. Känns även lite mer "värt" att koka femton potatisar, och inte tre. Det brukar sluta med att jag antingen äter rester från gårdagen, äter sushi eller öppnar någon konserv.
Dock har jag gjort framsteg mina vänner. Stora framsteg – enligt mig. Hade jag fortsatt att äta på "mina" tider nu under hösten så hade det inneburit att jag hade fått äta själv varje dag, då mamma och pappa är på jobbet den tiden. 
Men nu har jag tänkt om och bytt plats på vissa måltider så att middagen kommer att intas i sällskap istället. Inte varje dag, men nästan. Åtminstånde de dagar då jag jobbar kväll. (Olika rutiner för olika jobbtider ni vet..) Men ja, lite stolt är jag ändå. Känns bra! :)
 
Dock intogs maten i min ensamhet idag. Men var varken sugen på rester eller någon tråkig konserv. Ville ha något somrigt och färglatt. Det tog sin lilla tid innan jag bestämde mig måste jag medge. Men tillslut så..
 
Plättar med smak av blåbär, vanilj och kanel
Kvarg/keso med smak av vanilj och jordgubb
Melon, mango, hallon, kokosflingor & granatäpple
 

Sommarmat
 
Det var gott, så gott. Och nu är jag mätt, så mätt! Redo för en lång power nap med andra ord. Hähä. Älskar att sova middag/lunch eller vad det nu blir. 
Nu ska jag göra något innan jag börjar klättra på väggarna. Trots att jag knappt har vart hemma idag, utan vart iväg nästan hela dagen så blir jag ändå förbannat rastlös så fort jag sätter mig i soffan. Fast just det ja.. power nap sa vi! 
 
Puss

29 Augusti

Det märks att vi närmar oss september. Kall och frisk luft blandat med ett gult sken. And I don´t like it. Kom även på att det inte är den "grå" vardagen jag ska lära mig hantera, utan snarare den "fina" vardagen. Dvs de dagar då det är fint väder, solen skiner och alla, förutom jag njuter. Jag är en knepig, jag vet ;)
 

Varför inte, lixom?
 
I höst, när själen behöver all värme den kan få så tror jag att jag ska prova på att bli grötmänniska igen. Jag har provat förut, men inte riktigt fastnat. Men nu finns det ju så förbannat många olika sorters gröt man kan prova på. Ugnsbakad, stekt, kokt, olika toppingar, olika smaksättningar... ja något måste väl falla mig i smaken?
 
Har ni tips på någon god gröt? Och när ni äter gröt, är det en macka till som gäller då? 
 
Jobbar inte förens ikväll, så har hela dagen på mig att fixa (och sova). Hoppas det regnar hela dagen så att jag inte behöver fundera på vad jag ska hitta på för att slippa de där känslorna. 
Ha en fin dag. Puss från mig. 

Göttalaborg

Godkväll mina fina!
 
Vilken fin dag jag ha haft idag. Och ni vet de där besluten som jag gick och ältade. Ja, de överlät jag så snällt till mamma. Så dagen tog en vändning och får två tummar upp istället. :)
Efter frukost tog jag mig ut på en kort promenad i det fina vädret. Trodde jag... lagom tills jag kommer ut så börjar det ösa ner istället. Och vidskeplig som jag är så tog jag det som ett tecken helt enkelt. Efter många dagars jobb är det meningen att man ska ligga nedbäddad i sängen med en bok, inte ge sig ut på promenad. Tänk och gjort! Vände om och kröp ner under duntäcket, läste och somnade istället. (För länge) Haha. Åh vad det var behövligt :)
 
Ny go tröja
 
När nya krafter var samlade så åkte jag och hämtade upp mamma efter jobbet för att sedan styra mot Göteborg. Hade egentligen tänkt åka i morses. Men hon ville med på en mysig utflykt – och så fick det bli! 
Hon fick fem restaurangalternativ att välja på. Velig som jag är orkade jag inte bestämma. Fast valet blev enkelt. Vi åkte till favoritbuffén och fyllde magarna med alldeles för mycket mat. (Fisk, thai, sushi, kina, husman..)
 
Dock kände jag en enorm skillnad den här gången vi åt på buffén jämfört med förra. Idag lassade jag på med mat, och inte kaninmat. (Nåja, grönsaker finna alltid på min tallrik. Men den här gången i normala mängder. Plus lite till kanske. Haha). Och det är verkligen skillnad på mättnad och bukfylla. Den här gången kände jag mig tillfredsställd och mätt på ett normalt sätt. Lite mer mätt en normalt kanske, det fanns ju så mycket gott. Men jag fick inte den där bukfyllan som man kan få ibland. Både kropp och knopp var nöjda :) 
 
Efter maten blev det en liten shoppingrunda. Lite spontanfynd och jobbyxor fick följa med hem. Mycket nöjd! Dock är tiden för de där fladdriga byxorna över snart. Men jag kunde helt enkelt inte låta bli. Haha.
 

Góbrallor i sidenmaterial
 
Satt och diskuterade mina tankar kring hösten med mamma. Och hon fick mig att inse att man måste uppskatta vardagen, hur grå den än må vara. Vardagen är en stor del av livet och man måste lära sig att njuta samt göra det bästa av den. Man får hitta på saker. Saker som passar för årstiden. Och i detta fallet så är sådana här små utflykter perfekta. Ska även börja kolla på serier, börja sticka igen.. ja, sådana saker som är extra mysiga på hösten helt enkelt! :) 
 
Nu ska jag snart äta kvällis och kolla på tv. Puss 
 
 

Göttalaborg

Godkväll mina fina!
 
Vilken fin dag jag ha haft idag. Och ni vet de där besluten som jag gick och ältade. Ja, de överlät jag så snällt till mamma. Så dagen tog en vändning och får två tummar upp istället. :)
Efter frukost tog jag mig ut på en kort promenad i det fina vädret. Trodde jag... lagom tills jag kommer ut så börjar det ösa ner istället. Och vidskeplig som jag är så tog jag det som ett tecken helt enkelt. Efter många dagars jobb är det meningen att man ska ligga nedbäddad i sängen med en bok, inte ge sig ut på promenad. Tänk och gjort! Vände om och kröp ner under duntäcket, läste och somnade istället. (För länge) Haha. Åh vad det var behövligt :)
 
Ny go tröja
 
När nya krafter var samlade så åkte jag och hämtade upp mamma efter jobbet för att sedan styra mot Göteborg. Hade egentligen tänkt åka i morses. Men hon ville med på en mysig utflykt – och så fick det bli! 
Hon fick fem restaurangalternativ att välja på. Velig som jag är orkade jag inte bestämma. Fast valet blev enkelt. Vi åkte till favoritbuffén och fyllde magarna med alldeles för mycket mat. (Fisk, thai, sushi, kina, husman..)
 
Dock kände jag en enorm skillnad den här gången vi åt på buffén jämfört med förra. Idag lassade jag på med mat, och inte kaninmat. (Nåja, grönsaker finna alltid på min tallrik. Men den här gången i normala mängder. Plus lite till kanske. Haha). Och det är verkligen skillnad på mättnad och bukfylla. Den här gången kände jag mig tillfredsställd och mätt på ett normalt sätt. Lite mer mätt en normalt kanske, det fanns ju så mycket gott. Men jag fick inte den där bukfyllan som man kan få ibland. Både kropp och knopp var nöjda :) 
 
Efter maten blev det en liten shoppingrunda. Lite spontanfynd och jobbyxor fick följa med hem. Mycket nöjd! Dock är tiden för de där fladdriga byxorna över snart. Men jag kunde helt enkelt inte låta bli. Haha.
 

Góbrallor i sidenmaterial
 
Satt och diskuterade mina tankar kring hösten med mamma. Och hon fick mig att inse att man måste uppskatta vardagen, hur grå den än må vara. Vardagen är en stor del av livet och man måste lära sig att njuta samt göra det bästa av den. Man får hitta på saker. Saker som passar för årstiden. Och i detta fallet så är sådana här små utflykter perfekta. Ska även börja kolla på serier, börja sticka igen.. ja, sådana saker som är extra mysiga på hösten helt enkelt! :) 
 
Nu ska jag snart äta kvällis och kolla på tv. Puss 
 
 

28 Augusti

Ni vet en sådan dag då jag önskar att någon annan hade styrt mina tankar. Ja, precis en sådan dag är det. Haha. Lite tvärt om från igår kanske. Men det är dessa små, små beslut som jag kan gå och älta utan att lyckas ta något vidare beslut. Och då önskar jag helt enkelt att någon bara kunde säga åt mig vad jag ska göra. 
 
Idag är kroppen lite piggare än i går iallafall. Dock lite mer skadad. Lyckades skära mig så jag började blöda rätt rejält plus att jag brände mig så att huden fläktes upp och jag fick en liten brännskada. Är svullen, illröd och armen pulserar. Haha. Så kan det gå, så kan det gå! Alltid är det något lixom. Ska åka ner och köpa lite kylsalva eller nåt sen. 
 
Nåväl. Chefen gav mig ledigt idag eftersom jag har ställt upp så mycket. Se, det lönar sig att vara snäll :) (Även om jag ibland måste våga säga nej..) Hade stängt nio dagar i rad utan avbrott annars. Vilken hon tyckte var lite mycket. Och jag lika så. Så idag passar jag på att ta mig en runda till Götet för lite shopping med mammsen! :) Och ja, självklart blir det favoritrestaurangen med sushi, husman, thai och kina. Underbart! 
 
Dagens + mackor, melon och det där vanliga
 
 
Nu ska jag få i mig frukost och fortsätta i min bok. Den är fin. En riktig kärlekshistoria. Den får mig att försvinna in i en liten värld av en längtan. En längtan som verkar förbli en väntan för tillfället ;)
Är även ovanligt hungrig idag, trots mat när jag kom hem inatt. Så..det är bara att lyssna på kroppens signaler och äta lite extra verkar det som. Och det tackar jag inte nej till när det gäller min goda frulle inte ;)
 
Hoppas ni får en fin dag! Puss & Kramen

Om hösten

 
I höst ska jag dricka té och mysa i min björntröja. Jag ska fotografera alla höstfärger och hoppas på att få nytt tavelmaterial. Och när stadens alla caféer börjar ha kvällsöppet – ja då förflyttas tédrickandet dit istället. På sommaren är det kaffe som gäller för mig och under det kalla halvåret goda tésorter. 
 
Bästa med hösten är den friska luften, alla färgglada färger och myskvällarna framför alla bra program som börjar. Fast den här hösten så kommer ljusglimten vara min fina resa jag har framför mig! 
 
En liten tös med snyggt hår, desto snyggare mössa – på Kinesiska muren
 
Sämsta med hösten är oron som jag får i min kropp. Jag vet inte vad detta beror på. Ensamhetskänslor dyker upp titt som tätt och lugnet återfinner sig inte förens lagom till April. Haha. 
 
Bästa höstsysslan är en fotopromenad, cafémys och ljus i Alingsås
 
Ultimata höstklädseln är en stor, stickad tröja, ett par leggings, boots och en basker. Förra året kom jag in i någon baskerperiod. Köpte flera olika färger. Och jag kan säga att jag endast har använt den svarta. De andra såg jag ut som en clown i. Bokstavligen. 
Och jag ger min tumme upp till stickade tröjor. Finns nog inget mysigare att gå runt i. 
 
Bästa platsen på hösten är förmodligen i ett vimmel av färgglada träd med kameran i högsta hugg. 
 
Drömhöstresan går till ett varmt ställe, i lagom tid till att trädens alla löv har trillat av och det bara är grått och trist här hemma. 
 
 
Godaste höstmaten är förmodligen någon "mustig" soppa med gott bröd till. Eller mormors hemlagade äpplepaj, med äpplen från trädgården och vaniljsås. Får ett lass med äpplepaj minst två gånger i veckan på hösten. Ska ta mig an den utmaningen. I will, I will.. 
 
 
Bästa höstdoften är förmodligen vanilj. 
 
Den här sommaren kommer bli SÅ mycket bättre än förra. Den här hösten ska inte få innebära tvång, vägran, tårar och ångest. Jag ska inte tillåta mig själv att må dåligt. Det får bara inte ske. Ska se till att göra det bästa utav hösten. Hitta roliga saker att pyssla med, sticka, virka, fota... man får se till att göra det bästa utav allt – trots att man kanske inte tycker om det. 
 
 
 
 

Kärleksfullt

Ni vet en sådan där dag då det känns som att tankarna styrs av någon annan? Och när kroppens ork skvallrar om en tuff kväll på jobbet eller när man blir påmind om hur lite muskler man har i kroppen då man har fått träningsvärk av att ha burit kassar? Precis en sån dag är det. 
Och eftersom det inte är jag som styr mig själv idag så har jag nog inte gjort precis vad jag har velat. Hade egentligen behövt en innesittar-dag framför massa dåliga tvprogram. Men icke! Och vädret gör inte saken bättre. Att sitta inne när det är fint vädret ger mig lite småpanik, som ni vet. Så egentligen borde jag väl gilla den regniga hösten? (..men jag avskyr den)
 
En skål med kärlek
 
 

Lite god mat har jag fått i mig också. Väldigt kärleksfull dessutom. Nu ska jag ladda batterierna inför ännu en kväll med jobb. Detta skulle egentligen vart min lediga dag den här veckan. Men snäll som jag är så hoppade jag in för en som blev sjuk. Så kommer stänga sju dagar i rad. Pjuuh. Inte konstigt att jag är trött i bollen! 
 
Vi hörs lite senare. Puss & Kram
 
 

Höstluft

Jag ogillar att det luktar höst ute och jag ogillar den inbyggda väckarklockan i min kropp. Hade gärna blundat lite till. Vaknade iallafall till strålande väder. Något som jag inte ogillar iallafall. Och eftersom vi bor i Sverige och vädret inte är speciellt pålitligt så passade jag på att utnyttja det medans det gick. Har lyxen att bo vid en sjö, så jag traskade upp till sjön, mer eller mindre nyvaken och satte mig och bara njöt, andades och tittade en stund. Tänkte gjorde jag också, lite för mycket..
 
Morsgonstund / Morgonmat
Ännu mer morgonmat
 
Som ni vet så har jag olika rutiner för olika dagar, beroende på jobbtider. Men idag ska jag slå på stort. För att börja leva ett frisk och normalt liv så måste man också leva som friska människor faktiskt gör. Det går inte att vara fast vid mönster, tider och rutiner helt slaviskt. Lite flexibel måste man kunna vara! 
Så idag ändras tiderna lite hejvilt. Men det är okej för mig, bara jag vet om det i förväg. (Lite måste jag väl fortfarande få planera..?) 
 
En annan tanke som slog mig var att det exakt är en månad kvar till jag åker iväg på min resa. Och det fick mig att begå ett misstag mindre idag. Borde aldrig göra misstag egentligen. Men helt exemplarisk kan man väl inte vara jämt. Det viktigaste är faktiskt att man kan inse att man faktiskt har gjort ett misstag. Nästa steg är bara att aldrig göra dem. 
 
Ha en fin dag. Puss

Lax med keso

Mätt i magen av massa gott till magen. Provade någon ny variant på lax idag. Inte riktigt lika gott som vanligt, men ändå godkänt. :) Blev tyvärr lite för torrt. Men det fixade jag till med en klick ajvar istället. Ajvar till lax?, tänker ni säkert. Och japp, det fungerar alldeles utmärkt ihop. Dock ska jag äta något i morgon som passar ännu bättre ihop med ajvar, men det får ni se då. 
 
Dagens middag
Lax med kesotäcke, potatis, stekt svamp, ugnsbakad lök och spenat

Slängde på ett lager med keso (fyra sorters lök) och mängder med kryddor. Tror nog att det kan fungera lite bättre med en annan smak på keson, men det hade vi inte hemma tyvärr. Man tager vad man haver. 
Med maten i magen är jag snart redo att bege mig mot jobbet. Lär vara hemma sent ikväll. Magkänslan säger mig detta! Haha. 
 
Ha en fin kväll. Puss

Söndag 26 Augusti

Godmorgon hörni!
Regnig söndagsmorgon. idag Lite mysigt. Har tänt luktljus och sitter invirad i en gosig filt framför teven med god frukost framför mig. Är aningen seg efter jobbet igår måste jag erkänna. Har ju för det mesta jobbat korta pass hela sommaren. Så detta var egentligen mitt första "långa" pass sedan i våras. Och inte nog med att det var ett långt pass, utan jag hade även ansvaret – vilket gjorde att det kändes extra ansträngande. Mycket att tänka på, men det gick nog vägen trots allt :) Hade en del kunder jag gärnade hade (***) med. Finns många svin alltså. Men jag viftade snabbt bort alla knäppa kommentarer och låtsades som ingenting. Fy! 
 
Slappismorgon
 
Dagens
 

Blir samma pass idag med. Men innan dess så ska jag vila, äta och vila. Mamma kommer hem idag och jag tänkte bjuda henne på Italiensk kycklingpasta. Hur gott lät inte det? (Om jag nu orkar handla vill säga. Annars blir det lax). Haha. No shit. :) 
Något som var positivt med att vars skiftledare var även att det var jag som bestämde när jag ville ta rast eller inte. Annars kan jag ibland vara lite orolig att att det inte riktigt passar i tiden, eller ännu värre – att det inte finns någon tid över huvud taget. Men igår fick jag i mig min mat i lugnan ro. Skönt :) Hatar att slänga i mig mat! 
 
Hoppas att ni får en fin söndag. Puss
 

Tuna

När inspirationen är som bortblåst och orken har flugit ännu bort – då tackar jag ABBA. Älskar att göra plocktallrikar av massa goda saker. Har alltid vart en sådan person som gillar att ha massa olika saker på tallriken att sitta och plocka av. Tycker inte om att få en stor köttbit som man ska ta sig igenom. Nej, mycket av allt ska det vara istället. Mycket mer smaker att uppleva då ju, inte sant?!
Även perfekt för mig som har beslutångest och inte kan välja en sak att äta. Då är det lika bra att slänga på lite av varje :)
 
Tonfisk med smak av grillad paprika, ägg, spenat, stekt svamp, kall sås och wokgrönsaker
 
Plocktallrik 
 
Nu är jag påfylld med energi och är redo (nåja, så redo jag kan bli..) för ett kvällspass. Hoppas att det kommer gå bra :) Och om inte, så tar jag nya tag i morgon. Fast varför skulle det inte gå bra, egentligen? 
Nu måste jag göra lite kvällsmat som ska tas med. Tråkiga mackor. (Vill ha min vaanliga kvällsmat). Kanske ska packa med mig lite nötblandning, yoghurt och melon as well? ;) Men tyvärr hade jag nog aldrig hunnit äta det. Får avnjuta det till frukost i morgon istället. 
Puss
 

25 Augusti

Lördag, den 25 Augusti. Hade det inte vart för datumet så hade det lika gärna kunnat vara december – om man ser till temperaturen då vill säga. Snart dags att börja använda värmedynan känner jag. Brrr. Är glad att jag inte är lika frusen som förr i vilket fall som helst. Levde i lager på lager, mest bestående av fleecekläder. Är även glad att mina nattliga svettningar har lugnat ner sig, för det var verkligen förjävligt. Haha. 
Min kropp börjar väl sakta men säkert att reparera sig, och det tackar jag hjärtligt för. :)
 
Frukostmys i solen 
Inga ord behövs. Mums!

Frukosten intogs i morgonsolen (Förmiddagssolen?) med boken i handen. Och nu sitter jag och funderar på vad jag ska laga mig för mat innan jag åker till jobbet lite senare. Det lutar mot en plocksallad på Ica. Eller en makrill från fiskbilen.. haha. Orkar verkligen inte laga mat idag, och då får man ta till genvägar. :)
 
Nu mina vänner ska jag gå och göra lite nytta. Puss & Kram. 

Bekväm

Fick en förfrågan om jag ville komma och kika film hos en vän. Jaha, men hur ska jag då göra med mitt kvällis?, tänkte jag direkt. Tycker inte om att försvinna iväg på mina "mattider" som sagt. Förr hade jag tagit tillfället i akt och säkert struntat i kvällsmaten. Men nu tänker jag tvärt om. Visst hade jag kunna köpa/ta med mig något till henne ikväll. Men jag vet att det inte blir lika mycket som om jag äter min mat, här hemma i trygga hemmet. Och vi vill ju inte gå miste om någon energi, right? 
 
Oftast brukar jag inte ha problem med att äta borta. Men när jag väl har möjligheten till att inta mina mål hemma, ja då passar jag helt enkelt på. Vågar så mycket mer här hemma och så har jag ju allt som jag tycker om. Så istället traskar jag över när jag har fått maten i magen istället. Undra vilken film hon har tänkt sig föresten. Hoppas det är någon kärlekssaga. Sådant gillar jag – men det gör inte hon. Haha. 
 
Här sitter jag och knaprar. Hejhej!
 
Om jag varierade mig? Skulle inte tro detta. Dock har jag nytt märke på leverpastejen, andra nötter i min nötblandning, ny melonsort och mosade körsbär i yoghurten istället för jordgubbar. Så jag tycker fakiskt att det är godkänt ändå ;) 
 
Puss

Fredag

Då var det sådan där helg igen. Dock blir det ingen helg för min del, alls. Men det gör inget, för jag får helg lite senare i veckan istället, när alla jobbar. Höhö. Fast som sagt, då jobbar alla.. och vad ska man då hitta på ? Jo hörni, då åker man och belöningsshoppar i Götet. 
Men innan dess blir det en massa jobb. Är lite nervös om jag ska vara ärlig. Det är nämligen min första helg som skiftledare och det är jag som har allt ansvar när vi ska stänga. Mycket att tänka på, men det ska nog gå bra. Och går det inte bra så får jag helt enkelt acceptera läget, jag är ju inte mer än en människa trots allt. 
 
Nu är jag i allafall hemma från jobbet och har en lugn kväll framför mig. Familjen åker ut till Tjörn över helgen så jag är ensam hemma. (Parteeeeyy). Med mig och katterna vill säga. Har ingen ork att ta mig ut på några större äventyr. Det enda jag ska göra är att traska ner till affären (nåja, ta bilen), köpa något gott till ikväll och sedan kolla på en bra film.
 
I somras när jag var ensam hemma så fick jag ensamhetspaniiik, som ni säkert har märkt ett antal gånger. Men när det bara inträffar ibland så kan det vara rätt skönt. Inte för att jag på något vis störs av min familj, tvärt om. Fast ibland kan det vara skönt att dansa runt naken i huset, utan att någon bryr sig lixom ;) 
 
Men då är den stora frågan. Vad ska man gotta sig med ikväll? Bestämmer jag mig inte innan jag beger mig till affären så kommer det bara sluta med det gamla vanliga. Gott, men det kanske hade vart kul med något nytt – också gott. Behöver fylla på nöthyllan, den saken är säker. :) Dock längtar jag till den dagen då jag kan gå runt i en affär och verkligen köpa det jag är sugen på, för stunden. Utan förberedelser lixom! 
 
Hoppas ni får en mysig fredagskväll. Puss och Kram!
 
 

Frukostvanor

Morrn!
Satt och funderade på vilka frukostvanor jag har haft genom åren. Och hur mycket de faktiskt har ändrats. Kan nog säga att jag aldrig har vart någon rostade-mackor-och-obo´y-tjej. När jag var mindre så kunde jag aldrig få i mig frukostmat på morgonen, utan tyckte det var lättare att äta middagsmat. Mamma var glad bara jag fick i mig något alls. Så hon värmde glatt middagens rester till mig klockan halv sju på morgonen. Haha. Nu snackar vi inte hela middagar, utan snarare en fläskfilébit på en gaffel. 
 
När jag sedan blev lite äldre så blev frukostvanorna lite mer normala. När jag gick i skolan så var fruktyoghurt och flingor det enda jag fick i mig innan skolan. Dock hade vi alltid lunch väldigt, väldigt tidigt i bland. Så man kan säga att frukosten blev uppdelad. För ca tre dagar i veckan, hela gymnasiet så traskade jag och två vänner bort till stan och åt Espresso House frukost bestående av Chailatte, scones, färsk juice, marmelad, ost och cream cheese. Världens bästa frukost/lunch. Saknar det!
 
Andra saker jag har vart insnöade på:
– Förra året frossade jag i ägg och solrutan knäckebröd. Herrejesus! Tror jag åt det varje dag hela sommaren. 
– Onsalakorv. (Ni vet sådan där som man skär i skivor.. barndomsminnen)
– Leverpastej (Beroendet har kommit tillbaka)
– Knäckebröd (Mjukt bröd är godare än husman, faktiskt)
– Bananmackor med salami. Det var en storfavorit för ett par år sedan. 
– Keso. På mackor, i filen, till frukten.. (Fortfarande en stående plats på menyn).
 
Jag har alltid varit lite av en "det ena eller det andra-person". Antingen har jag ätit mackor till frukost eller så har jag bara ätit yoghurt/flingor. Det har lixom aldrig vart både och. Vart för lat för att fixa. Haha. Förutom nu. Det går inte att välja något av de då allt är lika gott. Så nu äter jag alltid lite av båda delarna. Eller ja, mycket av båda delarna. Och vad jag är insnöad på i dagsläget behöver jag nog inte tala om ;) Haha. 
 
Dagens + mackor

Undra när detta frukostberoendet kommer att avta. Haha. Kommer nog att vara insnöad på detta lääänge till om jag känner mig själv rätt. Några månader till, sedan kommer det nog upp något annat gott som kommer ha en stående plats på menyn, åtminstånde några månader där också. 
 
Nu ska jag åka till jobbet. Puss och Kram från mig. 

Helt fri?

Friskhet. 
Kommer det naturligt? Kommer jag någonsin få känna mig helt fri igen? För ett årsedan satt jag här med en normal vikt, men tankarna på mat fanns fortfarande där, varje dag. Anser inte att jag var 100% frisk då heller, trots att det såg så ut – på utsidan. Är när det när man har nåt en normalvikt eller när tankarna på mat inte längre finns där som man kan klassa sig själv som "frisk"? Och är det normalt att få ångest efter vissa måltider, trots att man är frisk – eller är man fortfarande fast då? 
 
Innebär friskhet verkligen noll tankar på mat, kropp och allt det där? Friska människor kan väl också få ångest över något de stoppat i sig ibland, är det inte så ? Jag undrar lixom när jag kan slappna av sluta kämpa mot det friska. Låter jätteskumt, och jag kan inte riktigt förklara vad jag menar.
Men när man under flera år alltid har tänkt på mat, träning osv så är det lätt att man tror att det är normalt, och att man har de tankarna även när man är frisk. Men det kanske inte ska behöva vara så? 
 
Jag vet hur det är att ha en normalvikt, men jag minns inte riktigt hur det känns att ha en normalvikt och dessutom vara fri från alla tankar. Och det är det som skrämmer mig. Ska jag sluta kämpa när jag har nåt min målvikt, trots att inte alla tankar är ur vägen? Och de där tankarna som fortfarande finns kvar kanske är helt normala? (Trots att de är lite sjuka, men alla kanske tänker dem?).
 
Fysatan. Ni hör ju själa hur bubbliga mina känslor är. Tänker för mycket. Men det kanske är normalt? För jag minns ju för tusan inte hur man tänker när man är frisk längre...
 
 
Hade behövt en sommaräng att filosofera på...
 
 

Godkväll!

Har så mycket känslor i mig. Mestadels höstkänslor, som inte är speciellt positiva. Men det gör inget, eller rättare sagt – det är bara att acceptera. Och anledningen till varför jag har så deppiga känslor inför hösten är tanken på att den ska bli som förra. Men hösten ska inte behöva förknippas med ångest, tvång och gråt. Den kan vara riktigt fin, och det ska jag se till att den blir. Det måste den bli. 
 
 
Dagen har innefattat jobb och en hejdå-fika med alla tjejerna. Och så har jag invigit min lilla höstbasker också, och min höstväst ;) Nu är ruggigt trött och jag har bara mig själv att skylla. Så nu ska jag ladda på depåerna med mat, få matkoma och somna tidigt, väldigt tidigt. Fast först ska jag läsa lite i min fina bok också. 
 
Kvällsfika + leverpastejsmackor, såklart!
 
Kvällfikat blev exakt som frukosten, på pricken. Gott så gott :) Hoppas ni får en mysig kväll kära ni. Och om ni inte har något att göra så tycker jag att ni ska börja läsa "En dag". Grymt fin bok :) Puss

23 Augusti

Samma drömmar, samma besvikelse när jag vaknade. Ska jag drömma sådana drömmar varje natt så tänker jag sova dygnet runt, året om. Dock blev det inte samma besvikelse när jag insåg vilka framsteg jag hade gjort på bara en vecka. Vågade inte riktigt tro på det först. Alltid blandade känslor till en början. Så har det alltid vart och kommer nog alltid att vara. Fast det dröjer inte länge innan tankarna endast blir positiva. Inte..stanna..här..!
 
Dagens frullekost

Två bilder på dagens frukost också, eftersom denna skiljer sig så mycket från de andra frukostarna jag äter menar jag ;) Men den ger mig en bra start på dagen. Blir aningen för mätt på detta, men det gör inget. För här hemma kan jag äta mig lite för mätt utan att det känns jobbigt. Annat blir det däremot så fort jag kommer ut från min trygga zon. Dvs mitt hus. Lite konstigt. 
 
Nu hinner inte jag babbla mer. Ska iväg till jobbet. Undra om dagen bjuder på någon rush idag?! 
 

Kräftis

Herre, vad man hinner med mycket på ett dygn. Känns som jag har vart iväg betydligt längre än så. Beror nog främst på miljöombytet. Från stekos till båtliv. Det var härligt, samt ett riktigt fint avslut på sommaren. (Trots regn).
 
Sååå, under sista dygnet har jag..
 
...spelat kort och vunnit varenda jäkla gång. 
...somnat till vågorna.
...vaknat till doften av nybakat bröd.
...läst sisådär hundra sidor i min mysiga bok.
...ätit mängder med god mat. (Det var trots allt jag som stod för menyn hela dagen lång). höhö. 
...strosat i affärer.
...haft kräftis.
 
God tacolunch

 
Det är rätt bökigt för mig att ha folk för tätt inpå när jag äter. Tycker inte om det. Mina knepiga handlingar sätt på prov och utrymmet för konstiga beteenden minskas, rejält. Kanske är bra, men jag tycker fortfarande att det är lite jobbigt. Men som sagt, jag ska ju inte äta alla mina måltider i min ensamhet livet ut, så det är lika bra att vänja sig. ;) Dock gäller detta främst vid frukost/kvällsmat. Knepigt. 
 
Kräftis
Skaldjur, frukt, bröd & annat smått och gott
 
Ikväll kom även mamma och pappa ut till båten. Silverbröllop firades med kräftskiva. Mysigt! Det fanns allt från rökt makrill, räkor, färska havskräftor, gravad lax, varmrökt lax till olika sorters bröd, svenska jordgubbar, ostar och frukt. Skaldjur är något av det godaste som finns och ikväll fick jag även upp ögonen för makrillen. Det är skillnad på makrill på konserv och vitlöksrökt makrill, den saken är säker. Svalde ett och annat ben bara, men det var det värt. 
 
Tänkte även på hur mycket jag faktiskt har vågat tänja på mina gränser. Jag vågar provsmaka, ta om, prova nytt – bara äta helt enkelt. Det är fortfarnde många, väldigt många saker jag avstår ifrån, som jag helt enkelt inte vågar smaka på. Men lite längre tillbaka i tiden så åt jag bara det jag hade bestämt mig för att äta. Lyssnade inte på kroppens signaler för fem öre och vågade inte ens ta en melonskiva utöver det "bestämda". 
Men idag, ja då är det andra bullar. Trots att jag fortfarande inte vågar mig på vissa saker så vågar jag åtminstånde släppa på allt och äta utifrån kroppen, inte från knoppen. (När det gäller att ta om åtminstånde) Och att den där jävla miniräknaren numera är avstängd är så-jävla-skönt. 
 
Nåja, nu ska jag sova. I morgon väntar jobb. Ha en fin kväll. Puss & Kram

Båtliv

Vaknade till ett smattrande regn samt till en lukt som jag misstänkte komma ifrån nybakade scones. Och så rätt jag hade! Somliga är mer eller mindre morgonpigga kan man säga ;)
Har sovit underbart i natt. Älskar att somna till en vaggande båt.

Om det slutar regna någon gång(!!) så ska vi åka och kolla på sälar. Annars kommer dagen ägnas åt alla mysiga affärer, kaffe på ett fik och till sist kräftskiva ikväll.

Nu ska frukosten i magen samt det obligatoriska båtkaffet. (Snabbkaffe är förjävla smidigt). Ha en mysig dag i regnet. Pusspuss

Marstrand!

Framme vid mysiga Marstrand. Sitter för tillfället i sittbrunnen och spelar Uno och äter kvällis i form av massa ihopplock.
Vill inte att sommaren ska ta slut. Men hur som helst så var detta ett fint avslut.

Ha en mysig kväll. Puss

21 Augusti

Att somna till detta...
 
 
...för att sedan vakna till detta...
 
 
...måste vara det bästa sättet att avsluta och starta en dag på. Inte sant? 
 
Gjorde mig världens godaste frukostblandning i morses. Den må så likadan ut som resterande morgnar, men lite skillnad är det allt. Mosade jordgubbar/körsbär, hade i kakao, kanel och vaniljpulver. Och med min vanliga "müsli-blandning" + kokosflakes, så smakade det som en somrig efterrrätt. Nej, bättre än så dessutom.
Förra gången jag hade kakao i morgonyoghurten så tyckte jag bara att det smakade beskt. Men idag hade jag även i lite sötning också för att balansera det lite, och då blev det genast lite godare. 
 
Färdigbabblat om min frulle nu.. Idag blir det återigen jobb. Men eftersom jag ställer upp lite extra den kommande helgen så har jag fått ledigt i morgon också. Så ikväll efter jobbet styr jag ut mot Marstrand för att möta upp syskonen i segelbåten. Där spenderar jag natten och i morgon ska vi på sälsafari. Hur mysigt? Haha. 
I morgon kväll kommer även mamma och pappa ut. För då ska det firas. De har nämligen sin 25åriga bröllopsdag i morgon. Det är förjävla länge när jag tänker efter. 
 
Nu ska jag äta upp frullen, packa och sedan bege mig mot lite woork. Kanske blir en liten mobilblogg ikväll. Puss
 
 

Hösten

Har haft en rensa-och-släng-allt-du-kommer-åt-dag här hemma. En hel drös med saker har åkt i soptunnan och ännu mer har skänks bort. Tycker att det känns så dumt att slänga kläder osv. Mat också för den delen. Men vet ni, idag när jag rensade i skafferiet så kunde jag inte låta bli att slänga en massa mat, trots att det tog emot.  
Det var mat som gav mig dåliga minnen. Löjlig mat, men som ändå gav mig ångest. Jag fick en rejäl klump i magen av att se allt så ja, det fick åka rätt ner i sopen. 
 
Den här hösten ska som sagt bli bra. En fin höst som jag senare i livet kan blicka tillbaka på och minnas som något bra. Förra hösten började bra, riktigt bra faktiskt. En fantastisk road trip i USA med bästa sällskapet. Och hade det inte vart för det där förbannade jobbet så tror jag säkert att den hade kunnat sluta bra också. Dock hade jag min största "fuckmylife-tid" i början av våren. 
Fyfan vad jag inte vill dit igen. Jag har så mycket att vara tacksam för egentligen. Så varför ödlsa tid på att må dåligt på något av det godaste och mest naturliga som finns? 
 
Och jag påminner mig själv varje dag att inte sluta här. Bara för att tankarna är relativt (långt i från 100%) sunda så har jag fortfarande skrämmande många kilo kvar innan jag når en normalvikt. 
Tittar ofta tillbaka på äldre matfoton jag har tagit och jämför dem med mina foton nu. På den tiden hade jag en bra mycket snyggare kropp än i dagsläget och åt ändå allt. Ja, verkligen allt. Jag var vältränad och hade en stark kropp och gav kroppen precis den maten den var sugen på för stunden. 
 
Så varför inte satsa på en stark, välmående kropp igen, äta det jag är sugen på och må bra? Det låter som en rätt bra kombo i mina öron. Borde satsa ännu hårdare. För nu är huvudet på språng och jag har faktiskt inget, verkligen inget att förlora. 
 
Våga satsa, för att vinna

Kvällen spenderas med min bok i soffan (och ensam mamma söker, såklart) med mackor, nötter, yoghurt och katten. Helt klart godkänd kväll. Och helt klart godkänd dag också för den delen. Har faktiskt mått riktigt bra idag när jag tänker efter. ;) Puss

Shopping + Sushiiii

Oj vad det känns som jag har hunnit med mycket idag. Men det beror nog på att jag har vart i en annan stad fram och tillbaka, för så mycket har jag faktiskt inte gjort. Haha. 
Först och främst måste jag säga – jääävlar vad jag har fyndat mycket fina grejer. Inte nog med att det var Nellys Outlet utan det var dessutom 50% alla priser. Behöver jag nämna att det var billigt? Heaven.
Var som sagt inte ute efter något speciellt, förutom stora gosiga koftor. Och som alltid när jag inte har planerat att hitta något speciellt så kommer jag hem med allt annat, förutom det jag hade räknat med. 
Och jag skippade alla tighta, snygga klänningar och körde på stora pösiga kläder istället. De tighta klänningarna får jag vänta med att köpa tills Beachen 2013 istället. För tiden går fort mina vänner, och snart är vi där – igen. Och då ska inga kläder sitta som påsar längre, så mycket kan jag lova mig själv. Nästa år ska bli mitt mest hälsosamma år genom tiderna. Punkt. 
 
Tre av dagens alla fynd 
 
Förutom detta så fick jag även med mig två kjolar, en byxdress, en långklänning och två andra fina tröjor. Och detta till priset av ja.. en tröja kanske? Haha. Trivs bra bland alla stökiga högar av reakläder. Brukar hitta mina guldkorn där ;) 
Tiden gick fort i affären och plötsligt var det bara fyrtio minuter tills jag skulle vara hos tandläkaren. Jag sa till min syster "att hamnar jag bakom en lastbil på den lilla vägen hem så kommer jag få hjärtattack". Vad händer? Tro fan att jag hamnar bakom två lastbilar hela vägen hem. Trodde hjärtat skulle ploppa ut av stress. Men jag han och klev in genom dörren 1 min innan jag skulle vara där. Tajmat och bra. 
 
Sushilunch
 
Och som jag sa, sushi skulle jag ha – och så blev det. "Jag tar gärna lite extra ingefära också". Fick typ tre bitar extra och gick och frågade igen. "Kan man få ännu lite mer ingefära tro..?". Och där tror jag att han tröttnade. Han kom fram med hela sin hink till mig och lassade upp ett berg med händerna. Haha. Man tackar, man tackar.  
 
Nu ska jag städa. Puss
 
 

20 Augusti

Godmorgon!
Har lite brådis för tillfället. Jag var lite tidsoptimist gällande bakningen i morses. Så kan det gå ibland. Märker vilken brödslukare jag är när jag gång på gång får ställa mig och baka på mornarna. Haha. Färsk bröd måste vara något av det godaste som finns. Speciellt när det är jag som knådat degen ;) 
 
Idag har jag lite roliga planer på schemat. Ska möta upp min syster i alldeles strax. (Booorde åka nuu). Vad ska vi göra då ? Jo, vi ska äntligen gå på Nellys Outlet. Har tänkt gå på den hela sommaren men har aldrig riktigt kommit till skott. Dock vågar jag inte köpa för mycket snygga klänningar och liknande än med tanke på att de snart kommer sitta som korvskinn. Men man kan ju alltid frossa i skor och stora, mysiga hösttröjor? 
 
Dagens frulle
Nybakat bröd / finaste blandningen 
 

Inga konstigheter 
 
Efter jag har träffat syster en stund så ska jag på ett roligt ärende hos tandläkarn. För hör och häpna, tandläkaren kan faktiskt vara lite roligt ibland ;) Sedan ska jag äta sushi. Och om det blir med mig själv eller inte återstår att se. För sushi ska jag ha (!!). Haha. 
 
Hoppas ni får en bra start på veckan. I morgon drar jobbet igång igen. Skönt att ha vart ledig i helgen. Puss 

Vardagstips

Skolan drar igång för vissa och för andra är semestern slut – back to vardagen med andra ord. En vardag med rutiner, förhoppningsvis. Den här hösten ska inte bli som förra. Ska hålla på mina rutiner redan från start, så att inget trasslas till. Och trots att jag har olika jobbtider, (Ibland kväll, ibland morgon osv) så har jag ändå fått in olika rutiner beroende på vilket pass jag jobbar. Vissa rutiner passar mig bättre, men det är fortfarande rutiner – vilket är det viktigaste. 
 
För många kommer maten ikläm på vardagarna. Man kommer hem från jobb/skola, är hungrig och vill ha något snabbt att äta. Något som går snabbt att laga. Mat behöver inte vara så krångligt hörni. Inte tråkigt för den delen heller. Vardagsmat kan vara enkelt och gott på samma gång. En snabb middag behöver faktiskt inte innebära halvfabrikat. Fast ibland är det okej, mer än okej ;) En favorit när jag var mindre var som sagt pulvermos med mamma scans köttbullar och pulversås. Haha. Mormors köttbullar är godare, men ibland måste man. 
 
Här kommer lite tips på mat som går snabbt att laga:
 
Olika wokrätter.
– Matiga omeletter
– Varma mackor/toast
– Fiskpaket i ugn
– Lövbiff med couscous 
– Wraps med olika fyllningar 
 
Snabbaste snabbmaten
 
Och eftersom halvfabrikat är ens bästa vän ibland så får ni lite goda tips där med: 
 
– Hemmagjorda fiskburgare (Max hamburgebröd är ett måste)
– Färdigmarinerade kycklingspett (Finns i frysdisken eller i charken) med tzatsiki.
– Fiskpanetter med pulvermos
– Keldas soppor. (Köp fisksoppan och lägg ner stekt lax och broccoli. Supergott)
– Olika, färdiga pastasåser som man bara blandar ned i pastan.
 
Och är ni precis som jag, att ni tycker om potatis men inte orkar ställa er och koka några små potatisar till er själva så har jag bästa tipset. Hacka i potatisen med en gaffel och kör in den på full effekt i micron i fem minuter. Viola! En ugnsbakad bakpotatis klar på bara några minuter. Brukar göra samma sak med broccolin när jag inte orkar koka den ;) Supermart jöööh. 
 
Den maträtten som jag och mamma fixade iordning rätt ofta i våras när jag kom hem och ville ha mat på d-i-re-k-t-e-n var lövbiff med bakpotatis och en kall sås. Lövbiffen ska stekas ca en minut på varje sida och potatisen ska vara inne i micron i fem minuter. Och på de fem minutrarna hinner man steka både köttet och duka fram på bordet. Så på fem minuter har du alltså en middag bestående av lövbiff, bakpotatis + valfria tillbehör. Inte så pjåkigt tycker jag. Det är dessutom snabbare än det tar att värma en färdigrätt i micron. Rätt fint. 

Inaktiv till aktiv

Inaktiv förmiddag – desto mer aktiv eftermiddag. Vaknade rätt sent och kände mig dödstrött redan efter frukost, vilket resulterade till en power nap i soffan redan vid tolvtiden. Haha. Är man ledig så är man :) Sedan har jag börjat på en ny superbra bok. Kommer in i perioder då jag bara läser och läser. Och jag verkar vara inne i en sådan period just nu. Så spenderade några timmar i hammocken med boken. Skönt avslut på min Tjörnvistelse. 
 
Innan vi begav oss hemåt mot Alingsås så fyllde vi på magarna med lite mat. Och ni kan nog gissa vem som stod för maten utifrån vad som stod på menyn. ;) Dock blev det en liten ny variant på laxen idag. Älskade söndagsmat. 
 
Innan ugnen 
 
Lax med färsk basilka och citronsås,
ugnsbakade grönsaker & couscous
 
Sedan jag kom hem har jag hunnit packa upp, byta sängkläder, dammsugit, tvättat och vart och handlat. Herrejösses. Och jag har bara vart hemma i två timmar. Den där power napen gjorde nog sitt. 
Nu ska jag leta upp någon bra film att se på ikväll. Såg föresten filmen LOL igår. En redig tjejfilm må jag säga. Och riktigt bra dessutom :) Älskar sådana där töntiga High School-filmer. Kommer aldrig växa ifrån det. Kommer heller aldrig att växa ifrån Eva & Adam-serien. Går lixom inte att tröttna på, trots att man kan rabbla replikerna i sömnen ;) 
 
Ha en fin söndagskväll kära ni. Puss

Frihet

Morrn Morrn!
Som ni vet är jag inget stort fan av söndagar. Och då ska ni veta att just den här söndagen, varje år alltid har vart den värsta söndagen på året. Men nu känner jag ingen skillnad längre. Detta är nu mer en vanlig söndag, precis som den förra veckan. 
Anledningen till varför jag alltid har avskytt den här dagen beror på att sommaren då var slut och jag skulle flytta hem för att börja i skolan igen. Men nu är jag friiii. Bortsett från jobb då. Men skillnaden mellan jobb och skola är att jag alltid är ledig innan eller efter jobbet. När jag gick i skolan kände jag alltid dåligt samvete, oavsett om jag var i skolan eller inte. Det fanns alltid något jag borde plugga på eller liknande. Usch. 
 
Samtidigt som jag är rätt fast i min vardag så är jag samtidigt väldigt fri. De enda begränsningarna jag har är de jag själv har satt upp. Och de släpper jag på mer och mer. Jag har ingen skola jag behöver ta mig igenom och ingen lägenhet jag behöver tjäna ihop pengar till. Hade jag velat så hade jag bara kunnat ta mitt pick och pack och gett mig iväg mot varmare breddgrader – länge. 
Men jag gillar att jobba, det får mig sysselsatt på dagarna. Hade tyckt att det var tråkigt att bara gå hemma i längden. Och jag trivs på mitt jobb – vilket är A och O. Men så småningom, lite längre fram i tiden så ska jag ut och prova mina vingar och se mig omkring ännu mer. Kanske jobba/plugga utomlands? Tågluffa? Bestiga något roligt berg? Åka till månen? Bara fantasin sätter gränser. Vill man så kan man, det har jag alltid trott på. 
 
Har man bara viljan så klarar man det mesta

Nu ska jag packa ihop de få grejer jag har utspridda över huset. Sedan ska jag packa ner något av det viktigaste jag äger. Katterna. De har varsin rosa, fina bur som de får ligga och sova i. Och håll tummarna mina vänner, deras magar brukar nämligen vända sig ut och in varje jäkla gång vi sätter oss i bilen. Blöööh. 
 
Ha en fin söndag. Pussen och Kramen

Sommaren 2012

Sommaren är väl inte riktigt slut än, men det närmar sig. Dock har inte det där "höstskenet" yttrat sig än och jag misstänker att det beror på att vädret har vart kasst i princip hela sommaren, så det blir ingen skillnad på sommar och höst. Det enda man kommer märka skillnad på är namnet på månaderna. 
 
Varje år när vi flyttar hem från Tjörn så ställer pappa alltid samma fråga – och alltid på samma plats. När vi passerar Tjörnbroarna frågar han alltid "Vilka tre saker har vart bäst respektive sämst med den här sommaren?". Vi flyttar hem i morgon (nåja, jag har väl aldrig riktigt flyttat ut för den delen heller men..) och jag misstänker att frågan kommer upp även i år. Så jag satte mig och klurade på den frågan. Alltid bra att vara förberedd ;)
 
Tre fina minnen från sommaren: 

– Underbara Kroatien. 
– Greklandsresan.
– Övernattningar i segelbåten
 
Kroatien
 
 Tre goda rätter jag har ätit i sommar: 
 
Grillad tonfiskfilé med, potatis, kokt spenat och grillade grönsaker
 
Färskpotatis, champinjoner och god fisk
 
Chokladplättar med vaniljkeso
 

Fyra framsteg jag har gjort: 
 
– Släppt på kontrollen och tagit eget ansvar – och lyckats.
– Provat nya rätter och varirat mig.
– Sett kroppsförändringar åt det positiva hållet. 
– Ätit saker jag aldrig trodde jag skulle våga prova igen. 
 
Två framsteg jag önskar att jag hade gjort: 
 
– Större kroppsförändringar. 
– Vågat prova ännu mer "farliga" saker. 
 
Även ifall jag kanske inte har utmanat och kommit lika långt som jag hade räknat med vid det här laget så måste jag säga att jag har kommit långt, väldigt långt.
Jag har klarat av resor, vart spontan, ätit på andras villkor, ätit på restaurang på tok för ofta, fått mer ork i kroppen (dock inte i knoppen), låter andra laga mat åt mig, äter större portioner, äter fler portioner, äter fler olika sorters maträtter, kan äta oregelbundet och behöver inte äta exaaakt på mina tider längre. 
Framstegen är många. Och jag säger det igen. Det är inte bara kroppen som kräver en förändring i den här processen utan det viktigaste är att få med tankarna på rätt bana. Och på den punkten har jag kommit en bra bit på väg. :) 
 
 
Har ni något fint minne från i sommar tro? 

Rundtripp på Tjörn

Har precis vaknat från världens härligaste eftermiddaglur. Somnade sittandes till en början. Så ja, den var minst sagt välbehövlig. Haha.
Nu sitter jag och äter mellis i form av ett ihopplock från trädgården. Här kör vi på närodlade grejer ska ni veta ;) Okej, äter även massa melon som jag misstänker är lite längre bort ifrån. Men what to do. Blev i allafall ett (surt) äpple från det lilla trädet, plommon, vinbär, hallon, björnbär, smultron och lilla melonen då. Härligt. Tycker det är så mysigt att gå ut och "skörda". Haha. Hej tant. 
 
Förmiddagen blev mysig. Jag och mamma tog en tripp till lite olika ställen här på ön. Åkte runt och tittade på alla båtar, kollade i lite affärer och satte oss sedan ner för att äta golunch på bästa sushihaket. Var på tok för längesedan jag åt sushi. Hela tre veckor sedan. Skam. Men det smakade extra bra i dag bara för det! 
 
 
Härlig dag som väntas bli ännu bättre. Puss

Tjörn Runt

Godmorgon regniga Lördag! 
 
Sitter och äter frukost och tittar på Tjörn runt. Det kryllar av båtar. Både stora som små. Os-medaljörerna seglade förbi här för en liten stund sedan. Lite fräckt. 
Kändes konstigt att vakna upp här ute på Tjörn igen. Insåg precis att det är två veckor sedan jag var här sist. En halv månad lixom. Shit, tiden går verkligen fort.. Känns som jag var här för bara någon dag sedan. Men nu kommer det inte vara lika vemodigt att åka tillbaka till Alingsås igen. För nu börjar hösten komma och då är det inte alls lika mysigt här ute. Nåja, det är dock alltid mysigt här ute. Men inte på samma sätt. 
 
Dagens favorit

Efter en vecka med halvtaskig frukost så känns min härliga standardfrulle här hemma om ens genast lite lyxigare. Undra om jag någonsin kommer att tröttna. Betvivlar detta.
Dagen kommer hur som helst spenderas i mammas sällskap då resterande i familjen är med i seglingstävlingen. Men vi ska ta bilen och åka runt och heja på dem lite varstans var tanken. ;) Ska även passa på att äta lunch på någon mysig restaurang någonstans på Tjörn i samma veva. Mysigt!
 
Hoppas ni får en bra lördag. Puss och Kram

Om längtan

Känslorna bubblar. Det blev en annorlunda kväll.
Jag känner en sådan enorm längtan.
En längtan som för mig tillbaka i tiden. Ett år tillbaka närmare bestämt. 
Det var fina dagar. Och inte minst fina nätter.
De var långa och fyllda med skratt. Och kärlek. 
Mycket kärlek.
 
Längtan bubblar vidare. Och nu tar den mig tillbaka två år i tiden.
Dessa nätter var ännu längre
och innehöll ännu mer kärlek, om det nu var möjligt.
Blickarna, skratten, orden
Stjärnfall, nattbad och för mycket vin.
Ännu mer fina ord. Trygghet. Värme. 
 
Allt stämde.
 
Den här sommaren har det vart jag. Endast jag. 
 
Det stämmer inte. 
 
Ensam är stark?! 
 
Nu fortsätter jag att längta.
Den här gången bubblar längtan framåt i tiden. Ett år närmare bestämt.
Långa nätter fyllda med skratt
och kärlek, mängder med kärlek.
Fjärilar i magen och att somna tills fina ord.
 
Jag fortsätter att längta. 
I natt ska jag drömma om allt fint och hoppas.
Kommer sova länge i hopp om att drömmarna ska vara verklighet.
 
Kommer stiga upp och inse att allt bara var en dröm.
 
Men man kan alltid hoppas. Ja, man kan alltid hoppas..
 

Matdagar i Grekland

Frukosten var väl inte i toppklass. Men man tager vad man haver och jag är rätt bra på att göra det bästa av situationen och slänga ihop lite av vaje så att det blir ätbart åtminstånde. Något som det dock var toppklass på var som jag misstänkte – tomaterna och frukten. (Nåja, inte hotellfrukostens frukt, men affärens). 
 
Lyxfrukost på rummet / sliten hotellfrulle
 
Jag räknade lite snabbt på hur många äpplen som har intagits under den här veckan. Och siffran var tvåsiffrig, så mycket kan jag säga. Haha. Åt massvis med färsk frukt emellan alla målen. När andras kylar var fyllda med öl så var min fylld med frukt. 
Det är någost visst med att äta färsk frukt på stranden när man är utomlands. Färsk ananas smakar inte alls lika bra hemma i soffan jämfört med under en parasoll. Och det vet jag då jag provade ikväll! ;) 
 
Härliga härligheter 
 
Luncherna blev som tidigare nämnt lite tokiga. Ibland intogs de på rummet i form av "man-tager-vad-man-haver-mat", men oftast intogs de på någon mysig restaurang på stranden. Menyerna bestod mest av gyros, pasta, toast och pizza. Men efter lite specialbeställningar hit och dit så lyckades jag alltid fixa mig en god lunch. Och till vilken maträtt jag än beställde så blev det ofta en liten side order av antingen en god blandsallad eller en grekisk sallad. Kan inte få nog av svarta oliver. Och inte utländska tomater heller för den delen ;) 
 
Tonfisksallad
 
Grekisk sallad
 
Varje kväll så begav vi oss alla samlade till någon mysig restaurang för middag. Grekland har väldigt mycket gott att erbjuda och jag provade många nya rätter just vid middagen. Tyvärr vet jag varken hur det stavas eller uttalas. Men något som var super var några cevapcici-liknande biffar och det åts ett flertal gånger. 
 
Och ja, jag är duktig på att prova nya saker på menyn. Men något jag inte kunde klara mig utan var den grillade laxen. Måste ha min veckodos av lax, annars blir jag bananas ;)
 
"Cevapcici" / Grillad lax
 
Grillad svärdfisk med grillade grönsaker
 
 
Sista fotot, på svärdfisken var den sista måltiden vi åt innan vi begav oss till flygplatsen. Och det var det bästa avslutet jag kunde få i matväg. Den..var..så..jäkla..god. Och mina vänner är inga grönsaksfantaster, så de lassade glatt över sina grillade auberginer till min tallrik. Hade matkoma enda tills jag kom hem till Sverige. (Okej, tills jag kom till planet åtminstånde..). Bra avslut. :)
 
Det var mycket god mat som intogs under veckan. Det blev mycket fisk, men även en del souvlaki och sådana där spännande cevapcici. Ska prova att göra sådana här hemma i veckan tänkte jag. Älskar att komma till andra länder och uppleva nya matkulturer. Det är mer än halva nöjet under en resa tycker jag. Maten alltså. Dock är det inget som slår äkta kinamat. (Snaaart så). 
 
Ha ni något "favoritkök" i världen? 
 
Nu är jag på Tjörn och i morgon är det Tjörn runt. Mysigt. Hoppas ni har en fin kväll. PUSS

Jämförelse

Godmorgon hörni!
 
Sitter och äter min vanliga frulle framför teven. Känns skönt att vara på hemmaplan igen. Somnade tidigt igår kväll, men innan jag somnade låg jag och funderade på resan och vad jag har lärt mig. 
Jag tycker faktiskt att jag har rätt bra koll på vad som är en normalportion eller inte. Men att äta på restaurang två gånger om dagen i en vecka och att dessutom prova nya saker kan stöka till det gällande mängdena. Min tanke när jag åkte iväg var att jag skulle "äta som de andra". Normala, friska tjejer måste väl ändå äta en normalportion, tänkte jag. 
 
Men jag insåg redan efter första dagen att min taktik inte skulle fungera i längden. För vi kunde sitta där, med samma maträtter framför oss när den ena efter den andra utbrister "Åååh vad jag är määätt" bara efter några tuggor. Men jag.. ja, min mage var då inte full på långa vägar – trots att jag redan hade ätit mer än dem. (Vid den måltiden åtminstånde)
 
Till en början tänkte jag nog på samma sätt som många andra hade gjort i de situationerna. Jag jämförde mig och kände mig glupsk när jag fortsatte att äta upp min mat, när alla andra hade lagt ner besticken för längesedan då de var proppmätta. "Hur kan de vara mätta när min mage fortfarande kurrar?", tänkte jag många gånger.
 
Och svaret på den frågan förstod jag redan nästa dag.
 
Skillnaden mellan "mig" och "dom" är att de vågar småäta mellan måltiderna. De behöver inga fasta måltider och speciella mängder. För dem är det helt naturligt att ibland äta större lunch för att sedan behöva en lättare middag.  Det var heller inga problem för dem att ibland möla i sig en och annan chipspåse innan lunchen och då är det ju faktiskt inte så konstigt att de inte är lika hungriga som mig när vi väl ska äta. 
Men jag är inte riktigt där än så att jag kan mixtra med mängder osv. Jag håller mig gärna till "mina" mängder för att vara säker på att det blir rätt. Och vet jag att jag ska äta lunch om en timma så väntar jag tills jag ska äta och äter inte mig mätt tjugo minuter innan på annat. 
 
Det jag vill komma fram till är väl egentligen bara att man inte ska jämföra sig med andra när det gäller portionsstorlekar. Alla har olika förutsättningar och behöver olika mycket. Jag är glad att jag har insett det nu. Hade det vart för några månader sedan så hade jag slutat äta när mina vänner lade ner besticken. Men istället fortsatte jag att äta upp min mat, trots att ingen annan åt. 
 
Semesterlunch?!
 
Nu ska jag till jobbet och sedan åker jag direkt ut till Tjörn. Hörs ikväll. Puss
 

Utmaningar

Jag tycker att en utmaning kan vara så mycket mer än att våga äta "något farligt". En utmaning för mig är att ta sig an något som känns jobbigt, som man inte är van vid. Det kan vara allt från att bryta ätstörda mönster, äta på annorlunda tider eller bara släppa på kontrollen lite. Varje framsteg räknas. 
 
Under resans gång har jag ställts inför många utmaningar. Både stora som små. Och även om utamingarna inte har inneburit "farliga" livsmedel alla gånger, så har det ändå vart utmaningar. Åtminstånde i mitt fall. 
 
Ett: För det första så var resan i helhet en enda stor utmaning. Att åka bort från trygga livsmedel och säkra rutiner kändes till en början skrämmande, men det visade sig gå alldeles utmärkt. Utmaning ett – check.

Två: Att äta på restaurang brukar gå utmärkt för mig. Men man vet aldrig vad ställena har att erbjuda och jag hade inte alltid något att säga till om gällande val av restaurang. Så jag ser det som ett stort steg att jag faktiskt bara kunde flyta med och äta vad som fanns att erbjuda på menyn. Utmaning två – check. 
 
Tre: Här hemma är mina mattider A och O för mig. Visst, jag klarar av lite förändringar ibland men brukar försöka hålla mig till tiderna för att underlätta. Men under den här veckan så har tiderna blivit knasiga. Verkligen helknasiga. Den enda måltiden som det var rutin på var middagen på kvällen. De andra målen kunde bli vart som helst och när som helst. Klarade jag av dagarna ändå? Alldeles utmärkt faktiskt. Utmaning tre – check. 
 
Vet inte hur många sådana här halvor som åts. Mums!
 
Alla utmaningar räknas som sagt. Både stora som små. Känner mig stolt att jag klarade av den här resan så pass bra som jag gjorde. Ska slänga upp ett inlägg om något lärorikt jag har lärt mig under den här resan lite senare. Eller i morgon blir det nog, för ögonen börjar bli aningen dimmiga må ni tro.
 
Nu ska jag kika klart på en film med mami och sedan blir det bingen. Kram från mig!
 
 
 

Under veckan som gått har jag...

 
...blivit brun och fräknig.
...haft kittlande sand mellan tårna.
...badat och solat tills jag fått solsting.
...tagit ett stort ansvar. Och lyckats.
...fått bevisat både för mig och andra att jag kan – bara jag vill.
...myst på balkongen med fina vänner i solnedgången.
 
 
...tagit dagarna som de kommit och bara flytit med.
...ätit god mat.
...utmanat och njutit.
...ätit sisådär en melon om dagen. 
 
 
...avnjutit färsk ananas i skuggan.
...gått på "stans bästa marknad" där dom endast sålde tomater och melon, typ.
...blivit ovän med en fågel som bestämde sig för att lägga av en feting rakt i mitt hår (!!)
...sovit på tok för lite.
...skrattat, pratat och lärt känna nytt folk. 
 
 
...tillbringat många timmar på stranden.
...blivit bjuden på efterrätt.
 
 
Nu ska jag packa upp och sedan bege mig mot mataffären. PUSS
 

Borta bra..

..men hemma bäst. Att ätligen få vakna upp i en mjuk säng var allt bra bäst ska jag säga er. Den där sängen jag har spenderat varje natt i denna veckan i har gett mig otroligt ont i rygg och nacke. Fy. Dock har jag inte fått många timmars sömn i natt, alls. Var hemma i huset vid fyra och nu är jag var vaken tidigt för att gå upp och jobba om en stund. På´t igen på direkten. 
 
 
Resan har vart fantastisk på alla sätt. Kan inte komma på en enda negativ sak. Vädret har vart toppen, mina tjejor är underbara, maten har vart god och jag har verkligen gjort mitt yttersta för att sköta mig. Och jag har även gjort allt för att anpassa mig efter de andra. Allt ska inte behöva vara på mitt sätt hela tiden. Jag har mest flytit med. Levt ett normalt liv. Visst har jag gjort små instickare om vilken restaurang jag vill äta på samt vilka tider vi skulle gå iväg och äta lunch/middag osv, men det var verkligen nödvändigt i vissa lägen. 
 
Det är skönt att vara hemma och återgå till de dagliga rutinerna. Dock tror jag att det var nyttigt och lärorikt för mig att vara iväg på denna resan med friska tjejer. Att lära sig och se hur friska personer lever och äter. Dock går det nog inte att jämföra någons matvanor när man är på semester och med hur de är hemma i vardagen. Men ni förstår nog min tanke. Det är så lätt att man fastnar i sina trygga banor och glömmer av hur det är att vara fri. Men nu har jag blivit påmind.
 
Det jag har saknat mest är självklart mina god frukostar. Inte helt otippat kanske. Visst, melonen och tomaterna var de godaste jag har ätit på länge, men resten var inte mycket att hänga i granen. Mina leverpastejsmackor och müsliblandningar har vart saknade. 
 
Grekland vs Sverige
 
Ska skriva mer när jag kommer hem. Har mycket känslor efter den här resan. Ha en bra dag. PUSS

Dag fyra!

Hej hjärtegull!
Sitter förtillfället och spanar på Handbollsfinalen. Och med tanke på att 90 % av alla turister här är svenskar så är det rätt livat. Själv ska jag snart gå och roa mig med shopping istället ;)

Dagarna rullar på och det är fortfarande lila varmt. Igår begav vi oss till en "marknad" som skulle erbjuda frukt, kläder och mer där till. Men till vår stora besvikelse sålde de typ bara tomater (förjävla goda dock, äter dem som äpplen) och åkte därför vidare till Rhodos gamla stad. Varmt var bara förnamnet, men det var otroligt mysigt.
Säger det igen, min kropp klarar inte riktigt av värmen. Är helt matt på kvällarna - trots att dagarna mest spenderas i skuggan.

Nåväl, ville mest kika in för att säga att jag har det bra! Dock kommer jag känna mig
"mätt" på den här typen av resa efter en vecka. Eller så är det så att jag helt enkelt längtar hem efter mina dagliga rutiner..

Hoppas ni har det fint i kylan! Pussen från mig.

Godmorgon!

Hej Hörni!
Dag två är igång och idag är ingen vanlig dag. En av tjejorna fyller jämt och det ska firas ordentligt!
Det blir vattenskoter och banana boat följt av en mysig middag i gamla stan, som sedan avslutas med brakutgång. (Boratkläder säger det mesta) haha.

Det är lika varmt idag. Klarar inte riktigt av den här värmen om jag ska vara ärlig. Har egentligen ingen rätt att klaga, men ibland måste man ;) Klockan fyra i natt så var det lixom 36 grader. Heltokigt!

Maten då?.. Allt går helt okej, precis som jag trodde :) Blir någon slags rutin på dagarna åtninstånde. Resans första souvlaki intogs igår kväll och åh, den satt fint.
Och oavsett om det inte blir 100% procent som det blir hemma så är det ändå värt det. Känner mig (hyfffsat) som en i mängden faktiskt. Om man bortser från orken på kvällarna och mängden på alkohol/pommes/gyros/chips då vill säga! Men jag gör mitt bästa mina vänner och de har förståelse för att jag är lite tröttare än de andra på nätterna :) Goa är dom!

Nu blir det baaad och banana boat. PUSS

Underbart!

39 Grader, stekande sol och ett kokande hav. Med det menar jag att jag har det fint - men varmt ;)
Och att jag hade så pass morgonpigga vänner att vi traskade upp redan vid åtta trodde jag då inte - trots tre timmars sömn!
Haha ingen semester här inte ;)

Hoppas ni har det bra! Puss

Under den här veckan kommer jag...

 ...bli brun och fräknig.
...äta så mycket tzatsiki att ingen kommer vilja vistas i min närhet. (Höhö)
...bada, sola och läsa böcker.
...utmana, njuta och leva som den 20åring som jag faktiskt är.
...ta dagarna som de kommer och bara flyta med i mina vänners tempo.
...mysa med mörkrött vin på balkongen, i solnedgången.
...komma hem på tok för sent, alldeles för glad och somna till en snurrande värld. 
...vakna, äta hotellfrukost, ta ett morgondopp och vistas alldeles för många timmar i solen.
...umgås och skratta med mina fina vänner.
...att leva det liv som jag är värd, helt enkelt. 
 
En alldeles för full resväska / ressugen 
 
Nu ska jag äta en god lunch och sedan förflyttar jag mig mot varmare länder. (TRETTIONIO grader). Och med den temperaturen så känns mina tre koftor rätt onödiga, faktiskt ;) Haha. Bättre att vara väl förberedd. 
Önskar er en fin vecka. PUSS

8 Augusti – Mot Grekland

Då var dagen plötsligt här. Ska bli såå skönt att få komma till värmen i en vecka. Att faktiskt kunna gå runt i bara linne utan att frysa. Och att få äta god, grekisk mat. Eller att få ligga i ett blått hav hela dagarna och guppa runt. Åh, ska bli fantastiskt. Och att jag åker med sju fina vänner gör bara saken bättre. 
 
Nu är frukosten i magen och det är dags att packa det sista. Misstänker att jag inte kommer ha tillgång till internet där nere. Så det kommer förmodligen eka lite tomt här under en vecka. 
 
Detta byts snart ut mot rostmackor och äggröra?!
 
Hörs vi inte innan jag åker så får ni ha en fin vecka här hemma. Och jag lovar er (inte minst mig själv) att jag ska våga under den här veckan. Rutiner och säkra livsmedel kommer förmodligen inte att existera så oavsett om jag vill eller inte så kommer jag tvingas till att våga. Vilket är bra! 
 
Puss och Kram!

Packning

Har precis suttit och myst med en dundergod fruktsallad tillsammans päronen. Har även gått igenom resväskan sisådär tio gånger och varje gång plockar jag ur nåt – samtidigt som jag lägger i något nytt. Haha. Vägde precis väskan och den vägde nitton jävla kilo och jag är långt ifrån klar. Jobbigt att vara tjej, inte sant? ;) 
Och det som väger mest är all mat (!!) jag har packat med mig och alla krämer. Men jag får helt enkelt prioritera maten och kasta ut några linnen istället. Klokt val! Okej.. jag har långt ifrån nitton kilo med bara mat. Skorna, klänningarna, handdukarna, kameran, sminket, parfymerna, plattången och allt det där bidrar nog till det mesta ;) 
 
 
Från senaste resan med mina små flickor
 
Nu ska jag försöka få lite sömn. Men eftersom jag under nätterna vaknar och får snilleblixtar så kommer jag förmodligen inte få mycket till sömn då jag med all säkerhet kommer vakna och komma på saker som jag har glömt att packa ner. Men bättre det än att glömma det hemma! 
 
Ville bara kika in och säga godnatt. Pussen

Nike

Alltså, det känns som jag har packat ner hela mitt liv i resväskan nu. Den. Är. Överfull. Och än så har jag inte packat klart – på långa vägar. Haha. Har inte hunnit med mycket annat vettigt idag förutom en runda på stan, jobb och packning. Tiden har gått på tok för fort och jag har knappt hunnit med hälften av vad som hade behövt göras. 
Dock blev det en väldigt givande runda på stan. Kom hem med en jacka jag har suktat efter såå länge. Det blir alltid så att när jag väl har bestämt mig för att inte shoppa så hittar jag alltid något som jag måste ha. Men den här var jag faktiskt värd. För guess what?! Det var nämligen en belöningspresent – till mig själv. (Hade förmodligen slagit till ändå) Haha. 
 
Ny jacka från Nike
 
Börjar bli orolig för hur jag kommer klara kvällarna där nere. Jag menar, jag är dödstrött nu – och klockan är halv nio. Får sova på dagarna för att orka vara uppe på nätterna, helt enkelt. Och jag vet att maten är A och O för att jag ska orka med både att vara social, festa och vara uppe sent. Men ska sköta mig exemplariskt. Det är bara jag som råkar illa ut annars. 
 
Nu ska jag fortsätta med packningen. Puss
 

Frullekost

Söta, små svarta vinbär har en given plats i min frukostskål nu på sommaren. Nu när inte jordgubbarna längre är tillgängliga menar jag. Fast helst föredrar jag vita vinbär. Men några sådana växer inte på vår tomt, tyvärr. Får springa över och kolla om grannen har några på sin trädgård istället. ;)
Kommer sakna mina goda frukostar nu när jag åker iväg. Dock kommer det kompenseras med trippelt så god mat vid de andra måltiderna. Tzatsiki säger jag bara, tzatsiki. 
 
Dagens yoghurtskål + två mackor och melon
 
Måste tipsa om den goda keson jag har på mina mackor. Nämligen keso med smak av chili. Stark och god och passar utmärkt med en tomatskiva på toppen. Provade även en ny variant på yoghurt idag. Kände dock inte något markant skillnad jämfört med min vanliga. Men prova på, det ska man alltid göra. 
 
Vad äter ni för yoghurt/fil ?
Puss

Halleluja Moment

Vaknade upp mitt i natten och fick mig en tankeställare. Drömde om mitt liv. Från början till slut. Jag kom även underfund med det jag skrev om igår. Att jag äter bättre när jag är själv – jämfört med i sällskap. Anledningen är knas och jag ska i fortsättningen försöka äta i sällskap då det i slutändan kommer löna sig. Annars kommer alla tvångstankar och knepiga beteenden fortsätta. Måste släppa på allt sådant för at en dag kunna bli helt fri. 
 
Mod är att våga bryta i tid

Jag måste även sluta se mina måltider som något "halleluja moment". Mat är föda. Något man äter delvis för att det är gott, men även för att orka. Man behöver inte alltid sitta ner och njuta av måltiden. Ibland måste man faktiskt slänga i sig en macka i all hast då det krisar med tid eller för att man helt enkelt behöver energin snabbt.  Och bara för att man inte har suttit ner och "njutit" av maten så betyder det ju för tusan inte att den är onödig. Som sagt, mat är bensin för kroppen – så att man ska orka leva.
 
Ännu en gång är jag osäker vad jag försöker få fram. Tror jag lägger för mycket vikt på själva måltiderna. Att de ska intas i lugn och ro så jag kan njuta och att det ska vara gott – och fint. Självklart ska maten man äter både vara god och se aptitlig ut, det är inte det jag påstår. Men ibland får man helt enkelt bara tugga och se glad ut, oavsett när var eller hur maten intas. 
Maten är som sagt inget heligt och bara för att man inte hinner sitta ner och njuta så betyder det inte att den är onödig. Säg att man äter 6mål/dag, året om. Det betyder att man äter 2268 måltider per år. Och vid nååågot tillfälle ska jag väl åtminstånde kunna hinna sitta ner och njuta ;) Höhö. 
 
Tror att dessa tankar har börjat gro då maten ofta får kastas in i magen på jobbet. Jag hinner inte sitta ner och njuta. Inte det minsta. Men jag behöver energin och då får man helt enkelt göra som så. Kasta i sig maten, alltså. Ibland får det vara okej, trots att det kanske inte är det bästa för mig. 
 
 
Rätt luddigt, förlåt. Men tänkt vad mycket man kan komma underfund med mitt i natten. Det är oftast då jag är som mest kreativ. Och som ni kanske misstänkte så blev det inte så värst många timmars sömn för mig i natt. Haha. Får ladda på med mycket energi och sova middag lite senare. För veckan som väntar innefattar inte speciellt mycket sömn. ;)
 
Nu ska jag pallara mig upp för frukost. Sedan blir det en massa ärenden på stan innan jobbet. Ska även åka och handla det sista med mammsen inför resan, men det får bli efter jobbet. Och packa ja.. det måste man hinna göra idag också. Pjuh. Hoppas ni får en fin tisdag. Pussen och Kramen!

Nybakat

Efter en skörd i trädgården på smultron/vinbär, diskning, lite tvätt, brödbak och packning så sitter jag äntligen i soffan med min älskade kvällsmat. Och jösses hörni. Idag är min kvällsmat inte att leka med. Så-jävla-gott. För hur klingar nybakade frallor, vaniljyoghurt med nötter, smultron, vinbär och melon i era öron? Rätt bra tror jag. Och om det inte gjorde det så kan jag lova att det klingade grymt bra för mina smaklökar. 
 
God blandning som åts i min nya skål
 
Yoghurt/smultron/vinbär/dinkelpuffar/nötter/bananchips
 
Nybakade frallor som åts med keso/skinka
 
Ännu en gång har jag fått bevisat för mig att jag vågar mer när jag äter själv. Provar på nya saker utökar, släpper lite på kontrollen och äter den mängd min kropp verkligen vill ha. Jag undrar egentligen varför det är så? Jag menar, det är ju när jag är själv som jag verkligen är mig själv. Och eftersom jag äter bättre när jag är själv – jömfört när jag äter med andra så borde det väl betyda något?! 
Jag vet inte vad jag försöker få fram här. Men på något sätt så påverkas jag tydligen av människorna runt omkring mig. Och ofta till det negativa. Behöver jag lugn och ro? Skäms jag? 
Det är inte det att jag äter dåligt när jag är med andra, absolut inte. Men jag märker att jag vågar ännu mer när jag äter själv. Helknas. 
 
Som sagt, vet inte vad jag försöker få fram. Något jag vet är att jag är mätt och belåten och att jag nu ska fortsätta med att göra absolut ingenting. Underbart. Puss! 

Regndroppar

Vet inte vilken gång i ordningen detta är som jag skriver att jag har förflyttat mig från Tjörn till Alingsås, eller tvärt om. Men nu är jag i allafall på plats i Alingsås, igen ;) Dock kan jag med säkerhet säga att detta är första gången i ordningen som jag skriver att jag mår bra här hemma. Vanligtvis brukar allt rasa när jag kliver in genom dörren här. Men vet ni? Förutom ikväll så kommer jag inte spendera en enda ensam dag här hemma till. Känns skönt, men samtidigt vemodigt. För det betyder ju att sommaren är slut, right? 
 
Dock var det nära att även denna natten skulle behöva spenderas ute på Tjörn. Jag är inge vidare bra på det där med nycklar och äger därför ingen egen nyckelknippa. (Sjukt, jag vet) haha. Och jag glömde helt och hållet av att ta med mig en nyckel innan jag åkte. Men tack och lov var grannen hemma som har ett ex av vår nyckel. Pjuuuuh. 
 
 
Hann inte ens packa ut från bilen innan jag var tvungen att slänga fram kameran. Älskar att fotografera regndroppar av någon anledning. Tycker att det blir så fint när man inte riktigt ser vad fotot föreställer. Och snart kommer hösten, vilket betyder färger, massor av färger. Det gillar vi! (Jag och min kamera..) ;) 
 
Nu ska jag packa upp alla varor och sedan ska jag baka bröd. Har många bollar i luften må ni tro. Medan brödet gräddas så ska jag även hinna med lite packning. Och så ska jag tvätta, och diska... och slutligen så ska jag äta också, det får vi inte glömma.
 
Hoppas ni har haft en bra start på veckan. PUSS

6 Augusti

Godmorgon måndag!
Minns så väl när jag i våras satt och längtade efter den här veckan. Och så plötsligt var den här. Tiden går fort, det ska man komma ihåg. Man ska göra varje dag unik och försöka njuta så mycket man bara kan, hela tiden. Minns även att tankarna om mig själv var rätt höga inför den här veckan. Det var nu jag skulle vara på benen igen, ha ork och vara fit for fight för långa utenätter. 
Men nu åker jag snart på den där resan – dock helt utan ork. Jag får vända på steken och se det från en annan synvinkel istället. Ska se det som en solresa där jag ska umgås med fina vänner, äta gott och vila upp mig (kan ju intala mig det i allafall) istället. Mina vänner vet hur läget ligger till och kommer nog ha förståelse om jag väljer att traska hemåt lite tidigare än de andra. Men vem vet, jag kanske kommer ha mest ork av alla? 
 
 
Nu ska jag förflytta mig från Tjörn hem till Alingsås för jobb. Misstänker att detta var en av de sista nätterna jag spenderade här ute den här sommaren, tyvärr. Men som jag sa, tiden går fort och snart är det sommar igen ;) Det gäller att inte längta ihjäl sig! Hösten ska ägnas åt mig själv – till 100%. 
 
Nu blir det frukost. PUSS

Finns alltid något pisitivt

Har hunnit med mycket även idag. Vaknade upp till något man skulle kunna jämföra med ett skolläger. Tio kusiner sovandes på utspridda madrasser över golvet. Riktigt mysigt faktiskt. Vaknade på tok för tidigt och traskade upp för att äta frukost. Och frukosten i Falkenberg har alltid sett samma ut, år efter år – förutom den här gången. 
Hade jag följt det tioåriga konceptet så hade frukosten bestått av "docke-mackor" på ett stenugnsbakat bröd från falkenberg med Onsalakorv på. Bröt jag det vinnande konceptet? Svar Ja. Tusan. Jag visste att jag skulle föredra "min" frukost och packade därför med mig mitt tråkiga bröd att äta. Tråkigt kan tyckas. Om ens lite fegt också. Men jag valde det säkra före det osäkra och efter en helg med rätt många utmaningar så tyckte jag att det var okej att köra på säkra kort vid åtminstånde en måltid. Fast det är klart, man kanske skulle passat på att utmana när man ändå var i farten? Men gjort är gjort – och utmaningarna har vart många ändå. :)
 
Jag och bror
 
Direkt efter frullen så blev det den årliga minigolfrundan. Stackars de personer som hamnade bakom oss. Sexton flummiga personer.. ja, det säger allt. Haha. 
Efter minigolfen så begav jag och mamma oss mot Tjörn. De andra åkte tillbaka till M&M för lunch, men vi hade en del ärenden på vägen hem att göra. Dock blev det lite fler ärenden än väntat. 
"Har du ditt pass på Tjörn eller hemma i Alingsås?", frågade mami. Vi båda blev tysta och insåg vilken jävla dundertabbe vi hade begått. Pappa skickade ju iväg passhelvetet till Stockholmooo för min visumansökan till Kina och kommer inte tillbaka förens om en vecka. Haha. Och ja, resan till Rhodos avgår ju på Onsdag och jag hinner inte få tillbaka det innan dess. Kanon! ;) 
 
Hungriga och allmänt trötta på situationen bestämde vi oss för att fixa ett provisoriskt pass då jag inte vågade chansa på något annat. Så det blev en sväng förbi Landvetter också. Och passande nog så ligger vår favoritbuffé på vägen dit. Så valet av lunch blev minst sagt lätt. Sushi/Thai/Husman/Kina i ett. Behöver jag säga att jag var in heaven? 
 
 
Förstår ni lyckan när världens snyggaste polis överlämnar ett roooosa pass till mig? God damn. Tror jag ska se till att mitt pass är iväg på visumansökan även nästa gång jag ska ut och resa ;) Jag menar, vem vill inte ha ett rosa pass som matchar ens bagage? Lycka. 
 
 
Det tog sin tid, men till Tjörn kom vi i allafall. Och det finns inget ont som inte har något gott med sig. Dels var passet rosa och dels fick vi favoritmaten i maggarna. För ja hörni, det går att se något positivt i allt! 
 

Falkenberg

Godkväll alla fina!
Söndag kväll och min lediga helg är snart över. Har verkligen utnyttjat den här helgen till max. Den har vart riktigt fin, må ni tro. Den har innefattat många bra beslut, mycket matkoma, fina samtal, framtidsplanering, många skratt, minigolf, gemenskap, mycket bilåkande och ännu mer mat. Vår släkt + kalas = mat, och så har det alltid vart. Och det ska ni få bildbevis på. 
 
 
Bild ett: Förrätt i form av en ostpaj med soltorkade tomater och oliver + sallad och plommontomater
Bild två: Varmrätt. Varmrökt lax, himmelsk potatissallad (jag dog, seriöst), vit sparris, melon och massa gott. 
 
 
 
Bild tre: Efterrätt som jag fixade ihop. Mintchoklad, kesella hallon + hallon
Bild fyra: Choklad och apelsintårta med hallon
 
 
Bild fem: Buffébordet
Bild sex: Middag/kvällsmat. Lite rester, lite mackor, kycklingspett och en god sallad
 
 
Mycket god mat dessa dagar, helt klart. Fast det är klart, lax kan inte bli annat än lyckat för min del. Och vet ni vad det näst bästa på buffébordet var? Potatissalladen. Herre, säger jag bara. Det var en sallad gjord på nypotatis, solros/pumpafrön, olivolja, soltorkade tomater och spenat. Tog resterna och hade på kvällsmackan. Ska försöka göra min egna version av den i dagarna. Fint!
 
Ni ska få lite mer bilder lite senare. Och då ni ska även få höra om dagens tabbe, om förvisso löste sig rätt bra. Puss & Kram så länge. 
 
 
 
 
 

Mysfrulle

Godmorgon härliga Lördag! :)
 
Sitter och myser med en riktig sommarfrukost under en filt, ute på altanen. Lite kyligt, men kaffet värmer mig rätt bra. Älskar att sitta här och titta ut över havet. Åh! Sov tyvärr int lika gott den här natten, vilket var synd. För att gå på släktkalas med min släkt mina vänner, det tar på krafterna må ni tro. Haha. Det blir inte en lugn stund – om än mindre en tyst stund. 
 
Dagens härliga sommarfrukost
Ett: Melon, två mackor med goda pålägg
Två: Yoghurt med nötter, nötter och lite dinkelpuffar + vaniljpulver
 
 
Tre: Kalasfix
Fyra: Lite guld från trädgården – till frukosten. 
 
Stannar över natten i Falkenberg. Eller ja, hela släkten stannar faktiskt. Vi blir en sisådär 20 släktingar under samma tak i natt. Trångt och gott ;) 
Nu ska jag gå och hitta lite kläder att ha på mig. (Att jag inte har tänkt på det innan?!) Hoppas dagen blir okej – trots att släktkalas inte är min favoritsysselsättning. Brukar gömma mig i ett hörn! Dock väntar god mat, det är jag säker på :) 
 
Hörs i morgon. Puss och Kram

Dessa beslut

Fyfasen vad jag har vart jobbig idag. Stackars pappa som har fått stå ut med mitt velande. Haha. Skönt att ha någon att bolla tankar med i allafall! Och ens pappa är faktiskt skyldig till att lyssna och hjälpa – och det är han bra på vill jag lova. Dock var dagens problem en fjärt i rymden, minst sagt. Men ändå håller jag på att slå huvudet i väggen av kluvenhet. Får panik på mig själv när det gäller att ta beslut. Varför kan man inte bara bestämma sig vid en sak och sedan hålla fast vid det? Tokiiiiig blir jag.
 
Nu är jag i allafall på Tjörn och här stannar jag för kvällen. Åkte ut hit direkt efter jobbet (som förövrigt var förjävla stressigt idag) och så fort jag klev ut ur bilen och såg havet, huset och möttes av katterna så kände jag hur otroligt lugn jag blev. (Till skillnad från hur jag känner när jag ser skymten av ett tomt, ekande hus i Alingsås. Höhö). Här trivs jag, minst sagt. Fast dock bara på sommaren, annars är det så ödsligt här ute, precis som det är hemma, på sommaren. ;) 
 
Tänkte visa vart jag håller hus när jag försvinner ut till sommarstället. Så here you go, lite bilder på huset. :)
 
Mitt smultronställe 
 
Nu hörni, nu kurrar magen. Ska ordna lite kvällsmat och sätta mig ute på altanen och njuta av kvällssolen. Sedan blir det en bra film och tidig sömn. Perfekt fredag, helt i min smak! :) Hoppas ni får en fin kväll. PUSS
 

3 Augusti

I natt sa kroppen visst ifrån och ville ha sina timmar med sömn. Somnade vid tolv och vaknade nu – tio timmar senare, fortfarande helt dödstrött. Haha. Skönt som tusan att få sova lite längre ibland. :) 
Då var det fredag och min första lediga helg på tre veckor väntar. Det (kanske) vankas kräftskiva ute vid kusten och i morgon blir det i allafall ett stort kalas nere i Falkenberg. Har inte bestämt mig om kvällen än då det kommer bli på tok för stressigt att hinna med allt. Gaahh! Får se hur jag känner efter jobbet.
Kräftskivan är i allafall i närheten av stugan, dit ja ändå ska. Men jag måste ändå sova hemma (på Tjörn) då vi ska åka tidigt i morgon. Men det kanske är värt att åka dit och stanna i någon timma i allafall? Men då var det ju detta med mat och allt.. då måste jag packa med mig det nu, för att sedan kunna åka direkt från jobbet. Äh, blir förjävla bökigt och det verkar på mig själv som jag tycker att det är mer stress än kul. 
 
Får försöka ta ett beslut när inte magen kurrar längre. Och dagens frukost ser ni här nedanför. Och ja, visst kan man tro att jag har lagt ut dessa foton tidigare. Men nej hörni, det är bara variationen som tryter ;) 
 
Naturell yoghurt/kvarg + mosade jordgubbar/vaniljpulver + hemgjord müsli
Två mackor (en hembakad fralla i två delar) + leverpastej och keso
Melon
 
Tittade tillbaka i arkivet och kikade på vad jag åt till frukost "på den tiden". Va i helvete?!, tänkte jag. Det där var ju inte ens en halv frukost. Och blev jag ens mätt? Inte konstigt om jag gick runt och var grinig på dagarna. Haha. Och ni ska veta att jag då hade "ökat" min frukost och var livrädd för att det skulle vara "för mycket". Galna, galna hjärnspöken som intalar en så mycket skit. 
Måste även åter igen nämna ett av de bästa besluten jag har tagit. Att sluta räkna(!!) 
 
Vi hörs antingen ikväll, eller i morgon, eller aldrig igen.. (Höhö, mig blir ni inte av med). Och hörni, njuuut av dagen och njuuut av helgen. PUSS från mig!

Godkväll!

Rackarns skönt att jobba dag för en gångs skull. Uppskattar att ha mina lugna kvällar här hemma. Och de uppskattas extra mycket då jag har lite sällskap också :) Lilla pappa är på besök. (I sitt egna hus förvisso..) haha. 
Dagen har gått fint. Fick min tid till att äta lite mat på jobbet. Men visst fick jag skynda mig en aning. Oavsett om man har mycket eller lite att göra så känner man sig ändå stressad när man ska äta. Det finns alltid saker att göra och man har lixom inte tid att ta det lugnt, även om det är rätt folktomt. 
 
 
En liten dagens också.

Dagens uppstigning: Klarvaken vid halv nio, men pallrade mig inte upp förens vid tio.
Dagens frukost: Behöver jag ens nämna? Haha. Naturell yoghurt med körsbär, vaniljpulver, dinkelpuffar och min älskade frukt-och-nöt-blandning + två mackor med massa gott. Och en massa melon. 
Dagens bästa: Att jag börjar få ordning på saker och ting. + fint sällskap! (Och frukosten..) ;) 
Dagens sämsta: Kluven inför några beslut. (Små, små beslut som ändå får mig apstressad)
Dagens köp: Massa mat inför resan, snus och mjaa.. det var nog det. En mascara också, blå såklart. 
Dagens ska göra: Äta kvällsmat och packa inför helgen
Dagens längtan: Mina två resor jag har att se fram emot.
Dagens kloka: "Vad spelar det för roll om du vinner hela världen men förlorar dig själv?". (Jävligt sant, du ska alltid komma i första hand)
Dagens sug: Alltså, skratta inte.. men mina cravings efter en krämig risotto är inte att leka med. (Hur fasen kan man få ett sug efter det? Helknas)
 
Nu ska jag äta maaat och kolla på tv och vara en social dotter. Puss!

 

 

2 Augusti

Det är faktiskt en rätt pigg tjej som sitter här i soffan idag, trots dåligt med sömn. Jag har verkligen stora problem med att komma till skott när det gäller att lägga mig på kvällarna. (Även gällande andra saker också förvisso). Men min kropp säger ifrån när den behöver sömn och det brukar bli på dagarna istället. ;) 
Startade dagen på bästa tänkbara sätt. Ett varmt bad, hårinpackning och hela det där köret och nu sitter jag och mumsar på favoritfrukosten. 
 
 
Efter jobbet ska jag bege mig för att hämta pappsen och sedan blir en sväng förbi mataffären. Ska försöka hitta lite "bra-att-ha-saker" i matväg inför resan nästa vecka. Åker ju iväg över helgen och kommer ha knapert med tid till det i nästa vecka. Men då är frågan, vad tusan ska man ha med sig? Jag hoppas på att mina små vänner kommer ha någon slags struktur när det gäller maten åtminstånde. Och om inte så får jag helt enkelt gå och äta själv.. haha. Det löser sig nog! :)
Det mesta kan man nog hitta där nere, men det är fortfarande lite jobbigt när det inte är de livsmedel som jag är 100% van vid. Dvs ny yoghurt, nya flingor, annat bröd och allt det där. Men jag har klarat det förr – så varför inte dena här gången?
 
Favoritskålen med favoritinnehållet
 
Nu ska jag äta upp frukosten och sedan ska jag packa ihop lite mat att ha med mig till jobbet. Lutar mot äggmackor då frysen inte hade något gott att erbjuda. Haha. Får laga mat med pappsen ikväll istället! (Kanske ska tvinga med honom till någon god restaurang...?) Hade suttit fint. 
 
Ha en fin dag. Pussen!
 

Busslass

Fyrtiofem hamburgare på femton minuter. Slå den om ni kan! Som ni hör så blev det inte en vidare lugn kväll som jag hade hoppats ;) Fick ett busslass på alldeles för mycket folk och min "uppgift" var att sköta burgarna. Så ja, fyrtio fem burgare på femton minuter hann jag dela ut. Och om jag var svettig? Hell yeah.
Dock kom jag hem i tid och det är jag glad för. Så nu sitter jag och äter mitt älskade kvällsmål i form av fruktsallad och mackor. :) Och eftersom jag presterade så bra idag på jobbet så ska jag unna mig ett litet extra stort kvällsmål. Fast så borde jag dock alltid tänka, varje kväll, varje dag.
 
Lite bilder från dagen
 
Bild ett: Delar av frullen
Bild två: Middag 
 
 
Bild tre: Fika med vännerna. (Man kan tro att vi var femton pers på fikan, men nja.. snarare fem) haha
Bild sex: Dagens inköp! Guldig och fin. Supernöjd :) 
 
Jobbdags

I morgon ska jag jobba på dagen, vilket jag inte har gjort på länge. Håller tummarna för att inte maten ska hamna i kläm. Och ja, jag märker hur ofta jag påpekar det där med att maten ofta hamnar i kläm när jag jobbar. Och jag inser faktiskt att det kanske inte är så jäkla bra. Men för det mesta så får jag ihop det riktigt bra. Antingen löser det sig när jag väl "ska" äta, eller så kompenserar jag upp det senare, om jag missat något. 
Men ja, det stressar mig lite det där med att jag inte vet om jag hinner äta på "min tid", men det är något jag får lära mig att handskas med helt enkelt. Och som sagt, det brukar faktiskt lösa sig :)
 
Nu ska jag kolla lite OS och sedan läsa ut min bok. I morgon kommer pappa hem också! Mysigt. :) Hoppas att ni har haft en bra kväll. Puss!!
 

Zucchiniplättar

Har gått och tänkt på den där drömmen hela dagen. haha. (Hoppas den slår in. Amen). Lustigt det där hur drömmar kan påverka en. Har faktiskt en bok som handlar om vad olika drömmar betyder. Rätt spännande bok! Drömmer man i tex färgen röd (hur man nu kan drömma i färger vet jag dock inte men..) så är man kär, tror jag att det var. Eller så var man kanske arg. Haha. Något åt det hållet i allafall! ;)
 
Maten har blivit lite huller om buller idag. Gick upp sent, var iväg på stan och planeringen blev inte riktigt som den skulle, helt enkelt. Men nu har jag i allafall fått i mig någon form av mellis/middag whatever, innan jag ska åka till jobbet. 
Blev nyfiken på zucchiniplättar och tänkte att jag skulle prova på det idag. De blev faktiskt goda, men det är nog inget jag vevar ihop igen faktiskt. Attans svåra att steka var de också. Men den som inte provar får heller inget veta. (Om jag ändå kunde tänka så lite oftare). 
 
Zucchiniplättar, wokad broccoli, svamp, kål och en kall sås
 
Ser grönt och läskigt ut, jag vet. Men det smakade faktiskt rätt okej ;) Kryddade med vitlök, cayennepeppar, salt och lite curry. Har fastnat för just curry och använder det rätt ofta i min matlagning. Det godaste är currystekta champinjoner. Åh! Så det fick det bli idag också. Haha. Och massa soya på det. Härliga blandningar jag rör ihop känner jag ;)
 
Nu ska jag snart åka till jobbet. Hoppas på att få komma hem i någorlunda tid även idag. Men har packat med mig några kvällsmackor utifall att det skulle bli en sen kväll. Bättre att vara väl förberedd. Hoppas ni får en bra kväll kära ni. Puss och Kram

1 Augusti

God förmiddag (Godmorgon för min del).
 
Ville inte vakna i morses. Anledning? Drömde de mest fantastiska drömmarna hela natten och blev minst sagt besviken när jag insåg att det bara var just drömmar. Haha. Vaknade upp med fjärilar i magen! Men vem vet. De kanske var ett tecken på att något fint som kommer hända i framtiden ;) Får hoppas på det!
Kände mig lite extra kärleksfull efter mina drömmar, så hjärtskålen fick passande nog åka fram på frukostbordet idag.
 
Kärleksfull favoritfrulle
 
 
Ikväll blir det jobb igen, men det är inte förens vid sex. Jobbar samma pass som igår. Tycker att det är ett lite jobbigt pass då man inte vet när man får gå hem. Allt beror på hur mycket folk det är. Det är jobbigt med tanke på att jag då inte vet om jag ska äta kvällis där eller hemma. Men får ställa in mig "på det värsta" så jag inte blir besviken ;) 
 
Nu ska jag äta upp frullen och sedan bege mig mot stan för en fika. Ska även åka och handla lite middagsmat, men inspirationen är noll. Hade allt bra gärna tagit mig frukost till middag, men någon måtta får det vara – så det lutar mot en wok. Pussen och Kramen

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0