Ha en trevlig kväll!

Färdigfixad och redo för att åka. Hoppas ni får en trevlig kväll mina vänner. 
 
 
Gott nytt år till er där ute <3

Horoskop och Lurre

Dagens Horoskop!

Gårdagens tvivel verkar ha försvinnut och du har fullt upp med att se framåt. Försök att använda denna energi till att starta nya projekt och ta viktiga beslut. Eftersom allting löser sig självt och du känner dig nöjd med det du gör, kan du njuta av framgång över hela linjen. Engagera dig inte i alltför många projekt, annars kan din inre balans hotas och du riskerar att bränna ut dig. 
 
Gång på gång så stämmer dessa jäkla horoskop in på mig på pricken. Lite lustigt må jag tycka. Och ja, gårdagens tvivel är till stor del borta. Sagt det förut, men tåls att säga igen; "Nytt år, nya möjligheter". Dags att grunda det liv jag vill ha från början. 
 
 
Precis ätit lunch. Sen frukost blev tidig lunch och ännu tidigare middag kommer det att bli. Bara att hänga :) Två stora portioner omelett, massa keso och sallad fick bli dagens snabblurre. (Och nej, allt är inte med på bilden). Mätt och belåten. Bäst att grunda med en bra dos mat så alkoholen inte tar kol på mig ikväll. Blir dragen av bara ångorna från ölen för tusan. haha. 
 
Dags att börja fixa sig. Puss & Kram

31 December

Godmorgon!
 
Får man börja säga gott nytt år nu? Eller säger man det ikväll kanske? Ni får nöja er med ett Godmorgon sålänge. Hoppas ni sovit gott. Försökte sova ut i morses då jag vet att det blir en sen kväll. Och jag lyckades rätt bra! Sov mig föbi frukosttid med hästlängder. Mindre bra, men välbehövligt att ladda upp mina små batterier inför ikväll. Fast frukost blev det såklart. Julskinkemackor. Gottgott. 
 
Oron inför kvällen börjar redan släppa. Fick en kommentar om att det bara är vi "ätstörda" som är rädda att lämna mat på tallriken då man genast känner sig iakttagen. Och jag tror att det stämmer. Det är okej att lämna mat, likaväl som det är okej att ta om. Alla är olika och äter olika mycket. 
Sätter upp rimliga mål inför kvällen. Rätt låga, så jag kan jobba mig uppåt och känna mig stolt istället för att känna nederlag. Tyckte att det lät som en bra plan. Men ni vet hur det är.. är nog inte själv om att nojja inför sådana här tillställningar. Tre-rätters, alkohol, mycket folk, konstiga tider.. men det är väl det som kallas livet antar jag! :)
Och med tanke på hur jag vill att mitt kommande år ska se ut så ser jag detta som ett ypperligt tillfälle att kicka igång året med en och annan utmaning. All in från början. Jag vill bara inte att folket omkring mig ska tro att jag är en "sitta-och-peta-i-maten-person". Är inte den som är den längre. Det är långt borta i dagsläget. 
 
 
Slog upp en sida och fann den här. Passande, tyckte jag. Lång väg att gå och man måste njuta av nuet. Inte bara längta livet av sig. Min tid kommer och under tiden ska jag njuta så gott det bara går. 
 
Blir en lugn dag fram tills festligheterna ikväll. Lunch här hemma och vad jag misstänker – ett och annat vel gällande klädval. Ni får vara smakråd senare. 
Vad har ni för planer inför nyår nu då? Puss

Nyårstankar!

Drog till gymmet förut.
Två timmar på crosstrainern, en runda på löpbandet och så lyfte jag lite tyngder. Helt slut. 
 
Pre Workout-meal; Tre äpplebitar.
Post Workout-meal; Två apelsinklyftor.
 
Nu är jag mätt och belåten för dagen. 
 
Höhöh. Jag är så skojig ibland! Förlåt. Nog för att jag drog till gymmet. Men endast för att ligga och lata mig i solariet ett tag. Försökte bättra på brännan så man kan se lite fräsch ut i morgon. Misslyckades nog. Är bara knallröd och fräkning. Sött det med. Matchar min lila klänning i allafall ;) 
 
Nåja, nu till dagens frågor och tankar. 
 
Ett: På kvällarna har jag en tendens till att bli så jävla varm. Blodådrorna står ut åt alla håll (ser helgalet ut) och pulsen springer upp i skyhög fart. Why? Någon som känner igen sig?
 
Två: Törsten. Sagt det förut. Men törsten på kvällarna är inte att leka med. Kan hinka i mig flera liter, trots att jag druckit bra under dagen. Why?
 
Fick menyn på morgondagens nyårsmiddag. Tusan. Fick panik. Kommer inte bli någon lätt match känner jag på mig. Det var mycket "klassisk" nyårsmat och det kommer även bli trerätters. 
Ät och se glad ut och passa på att se det som en utmaning tänker ni. Vill inte panika och förstöra kvällen för varken mig eller någon annan tänker jag. 
Och är det något jag hatar så är det att få mat jag panikar för upplagd på tallriken. Bortförklaring? Tror inte det. Jag vill kunna ta det jag vill ha i den mängd jag vill ha, utan att någon annan bestämmer. 
 
Det är inte det att jag vill komma undan. Missförstå mig inte. Vill äta och vara social som alla andra. Men hur löser man det då man får en uppslevad portion av något man ser som världens utmaning? Tips, någon? Vill passa på att anta denna (stora) utmaning. Men vill samtidigt inte riskera att sabba kvällen, om ni förstår. 
 
 
Jaja, babbel babbel. Lika bra att inte fundera över det nu. Ta det som det kommer istället. Äta, njuta och leva livet som alla andra. Det är nog det enda rätta. Kan dom kan jag för tusan. Varför ens tänka tanken på att balla ur? Detta löser la jag. Som alla andra gånger jag gett mig fan på något. 
 
Puss
 
 
 

Framtid...

Berätta gärna om vad du har funderat på för utbildning och hur du vill att livet ska se ut om 5-10 år. Jobb, familj boende osv :)
 
Ja, framtiden. Hur vill jag egentligen ha det? Jobbet jag har nu är egentligen mitt första "riktiga" jobb jag har. Tidigare har jag jobbat inom barnomsorgen, städat och jobbat för pappa osv. Och barnomsorgen tänker jag aldrig gå tillbaka till, tyvärr. Men hela den historien har ni förmodligen hört ett antal gånger. 
Är glad att jag fick mitt nuvarande jobb. Det fick mig att komma på fötter igen. Samtidigt som det tar mycket på mina krafter så kan jag ändå inte tänka mig något som hade passat mig bättre i dagsläget. Tider, får ledigt då jag behöver, arbetskompisar.. allt rullar på! 
 
Men sedan då? Om några år? 
 
Kanske, kanske blir det en liten flytt efter sommaren. Ingenting är planerat, men kanske. Min syster börjar förmodligen att plugga i en stad lite längre ner i landet. Och då varken hon eller jag vill bo själv så blir det förmodligen så att jag hakar på. Kommer inte plugga heltid. Kommer välja en kurs som jag läser för att det är kul, eller någon kurs som jag kan tillgodogöra mig när jag börjar plugga "på riktigt". Tänkte läsa någon enstaka kurs och jobba! Just för att komma iväg lite. Tror att det hade gjort mig gott. Yttligare en nystart på något vis. 
 
Innan jag börjar utbilda mig till något så vill jag ut på äventyr. Äventyr som jag egentligen skulle ut på detta året, men som jag inte klarade av riktigt. Har så mycket jag vill se och uppleva innan jag känner att jag kan slå mig ner på riktigt. Vill bland annat flytta utomlands i några år! Men dit vill jag ha med mig min framtida man.. så jag väntar med att planera den flytten ett tag ;) 
 
Men sedan då? När jag är "vuxen"?
 
Tre barn, en jävligt snygg man, villa i en mysig stad (nära en storstad men inte på landet), sommarstuga och ett jobb som jag längtar att gå till! Pengarna kommer att spenderas på resor. En jäkla massa resor. Och en rosa bil...
Mitt hus ska vara lagom stort. Inte så stort så att det blir kusligt att vara själv hemma. Högt i takt och i köket ska det finnas en köksö. Allt ska gå i vitt och rosa. (Får gifta mig med en gay). Det ska inte vara sådär stirilt och tråkigt. Personligt ska det vara, men smakligt inrett. Vill ha ett hem som är öppet för alla. Där man kan komma och gå och alltid känna sig välkommen. 
 
Här kan man bo...
 
Jobb..bra fråga. Så långt har jag inte kommit i planeringen. Men att jag vill ha ett jobb där man träffar mycket människor vill jag utan tvekan ha. Vill heller inte ha något kontorsjobb. Vill ha ett jobb där man rör på sig en del. Inredning? Foto? Mat? Vet inte vart jag hamnar. Ödet får bestämma ;) 
Tror mycket på ödet när det gäller framtiden. Man kanske kommer in på en kurs man inte trodde man skulle komma in på.. och vips så var man utbildad till något helt annat än vad man tänkte! 
 
Nåja, låter som en hyffsad framtid, inte sant? Och om det nu inte blir såhär, ja då är jag övertygad om att jag kommer leva lyckligt i alla mina dagar ändå. Med en frisk kropp och en bra hälsa så kommer man långt. Hälsan är egentligen allt vi har. Har ni tänkt på det? Utan den är vi ingenting. A & O, liksom. 
 
Något annat ni undrar? Ask. 
 

30 December

Godmorgon! 
Sovit gott? Dåligt? Förutom en värkande rygg så har jag för en gångs skull sovit som en prinsessa. Tror främst att det beror på att jag är ledig. Och det innebär mindre planering och tankar kring mat och stress, vilket i sin tur leder till lite mer ro i själen. Sorgligt, men sant. Varvar väl även ner de dagar då jag är ledig. Många aspekter som spelar in när det gäller sömn. Men idag tackar jag och tar emot. Får njuta så länge det varar. 
 
Sitter och äter frukost och planerar dagen. Ingen ansträngande göra då dagen verkar bli rätt lugn. Ska fika med några vänner osv. Något annat jag ska göra idag är att påbörja hemläxan från Kbt´n. Sedan jag var där sist (en och en halv vecka sedan) så har jag inte kunnat fixa utmaningen en enda gång.
Anledning? Har inte ätit "vanlig" lunch här hemma sedan dess. Antingen har jag ätit på jobbet eller så har det vart kalas här hemma, med kalasmat. Och det har gjort att jag inte har kunnat välja mat speciellt mycket. Men idag så ska det fixas :) 
 
I övermorgon försvinner jag hit
 
Vad har ni för planer för dagen? Vila upp er inför morgondagen kanske? Puss

Bildbomb 2012

Ni vet att man säger att man lätt förtränger det man vill glömma? Så gör vi i allafall nu. Vi blickar tillbaka på gobitarna från året istället. Ser det positiva och glömmer allt dåligt. Har plockat fram några guldkort som väcker finfina minnen och inte tvärtom.
Faktum är att jag nästan inte "minns" tiden då jag mådde som sämst. Och med tanke på att hela kroppen var mer eller mindre avstängd under den tiden så är det inte så konstigt att inte hjärnan minns. Och tur är väl det. Bättre att glömma av. 
 
Mina värsta månader var Januari till Mars. De månaderna är bara ett enda blurr. Tvång, gråt, skrik och ännu mera tvång. Så därför får ni mest foton från Mars och framåt. Men vad gör det? Det är ju trots allt de finaste månaderna som återstår. Blandad kompott i en jäkla oordning.. 
 
Filippinerna / Sommarstugan
Litervis med jordgubbar / Skaffat nytt jobb (som blev lite av en räddning)
Badtunna / Bästa utmaningen
Kroatien
Provade chokladpannkakor
Var på Ullared / Familjen blev med ny båt
Åkte till Grekland / Låtsatsskrattade mig igenom kvällar
Myst med katten
Firat jul / Solat i varma länder
Vaknat upp till fina vyer
Ätit ännu mera god mat
Och till sist..lilla jag!
 
Hur ska man resuméra året nu då? Kan väl egentligen bara säga; Med tanke på alla omständigheterna så har det sett rätt bra ut. :) Tycker att jag blickar tillbaka på året med ett leende trots allt. Visst, det har vart många tårar, men samtidigt har det vart många skratt. Det har vart ett omtumlande år. Allt har gått upp och ned. Det mest omtumlande året i mitt liv får jag nog säga. Är på väg att hitta mig själv nu. 
 
Nu återstår bara det sista beslutet på året. Nyårslöftet. Blir nog lätt att sätta upp ett löfte iår. Puss
 
 

Bra dag i Götet!

Världens bästa dag – enda tills vi parkerade och jag skulle gå ut från bilen. Pang, poff – smack, sa det. Sedan låg jag som en strandad val på backen med en kraschad rygg. Tusan också! Är extra rädd att bryta något med tanke på hur min kropp mår. Men jag klarade mig undan med en svullen ryggkota. Får duga! Och så har jag en jäkla träningsvärk i skinkorna sedan igår också.. haha. Fast den är bara go ;) 
 
Har haft en bra dag annars. En trio bestående av mig, mammsen och syster åkte till Göteborg för en runda på mellandagsrean. Och precis som vanligt så hittar jag alltid så förbannat mycket när jag inte har tänkt köpa något. Kasse efter kasse fick åka med hem. Lite planerat men mest oplanerade saker. Härligt! Och jag är en jäkel på att fynda på rea må ni tro.. nog för att det inte går att missa alla rea-fynd i affärerna denna tiden, men jag lyckas alltid hitta massa guldkorn. 
 
 
Bild ett: Finskor som jag misstänker kommer sitta på mina fossingar på nyår!
Bild två: Godtröja som jag misstänker att jag kommer leva i här hemma. 
Bild tre: Okej, utan överdrift – Godaste sushin jag smakat. Sådär perfekt stora bitar med en jäkla massa fyllning. Och jag tycker om när man får lite saker som tillbehör. 
Bild fyra: Ny guldberlock till mitt halsband jag fick i julklapp.  
 
"Såhär pigg har du inte vart på flera år". Man tackar. Det kändes bra att höra. Och jag får höra det allt oftare nu för tiden. Och jag kan inte annat än att hålla med. Hade aldrig orkat springa runt i affärer i fem timmar utan att säcka ihop på en stol för ett tag sedan. Annat var det idag då det var jag som drog med de andra! 
 
Blev även lite saker till nyår och massa andra nödvändigheter. (Nåja, kläder...) Men nu mina vänner, nu är det slapp i soffan som gäller! Ska plöja några Johan Falk-filmer och äta gott. Mysig lördagskväll med andra ord! Precis i min smak :) 
Har ni hittat något på rean än föresten?
 
Puss

Årsresumé!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Besökte nya länder och startade eget företag. Jäklar vilken lyckad vernissage-dag jag hade. Grymt roligt! :)
 
 
Höll du några av dina nyårslöften? Ja, fullt ut. Och se vart jag hamnade.. Nästa år ska jag sätta upp lite bättre nyårslöften tror jag allt! Sådana som jag kan hålla livet ut. Rimliga. 
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nixx.
 
Vilka länder besökte du? Norge, Kroatien, Grekland, Kina & Filippinerna. Härliga resor minst sagt.
 
 
Vilken resa var det bästa? Kina/Filippinerna-resan. Mådde så jäkla bra och upplevde så sjukt mycket underbara saker.
 
Är det något du saknar år 2012 som du vill ha 2013? Förutom ett lite bättre leverne i allmänhet så saknar jag inte speciellt mycket. Tycker jag har rätt fina människor/saker omkring mig. :) 
 
Något speciellt datum du alltid kommer att minnas? Japp, två stycken. Ett tänker jag tillbaka på med hat och ilska och det andra, 1 Advent med lycka. 
 
 
Vad var din största framgång år 2012? Att jag valde att vända mitt liv till något bättre. Tog beslutet att försöka vända på allt själv och kämpa mot ett friare och friskare liv. 
 
Största mistaget? Man lär av sina misstag och jag bara fått ut positiva saker från allt dåligt.
 
Har du vart sjuk eller skadat dig? Samtidigt som jag har vart sjuk på heltid så har jag heller aldrig vart såhär frisk och kry. Inte sjukskrivit mig en enda jäkla gång under detta året. Skadat mig? Inget märkvärdigt i allafall.
 
Bästa köpet? Resor, om det räknas?
 
 
Vad spenderade du mest pengar på? Gör knappt av med några pengar alls. Hade klarat mig på några hundralappar i månaden om det skulle vara så. (Som hade gått till sushi). Haha. Men ja, mat, resor och kläder är väl dit pengarna har gått! Välspenderade pengar må jag säga.
 
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012? Äckligt – Ansiktet, Some Nights – fun.
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och. Året började med tårar och jag har nog inte mått så mycket sämre någon gång. Men allt slutade med ett lugn. Berg och dal-bana. 
 
Hur firade du midsommar? På Tjörn med släktingarna. 
 
 
Vad önskar du att du hade gjort mer? Satt handlingar på alla ord jag spottat ut mig. 
 
Vad önskar du att du hade gjort mindre? Grubblat, tänkt och tvekat. 
 
Hur tillbringade du julen? Med nära och kära + tomten.
 
 
Hade du något förhållande under 2012? Nej, vilket är första året på sisådär sex jäkla år. Den ni. Haha.
 
Bästa boken du läste? Måste nog säga hungergames eller mattillåtet. 
 
Något du önskade dig som du fick? Ohja, jag hade vart en snäll tös. Mitt fina guldhalsband tex. 
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2012? Panikade och åt för mycket tapas. Helbra dag! 
 
Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre? Det finns det alltid. Men varför blicka bakåt? Det kommer ett nytt år snart. :)
 
Något du ätit extra mycket av i år som du tidigare inte tyckt om? Nog för att jag alltid har tyckt om det; Sushi.  Och sen mina älskade frukostar! Harregud. Nyårslöfte att variera kanske? (Nej..).
 
 
Hur firade du nyårsafton 2012? Med mina fina vänner. Frös och hade ingen vidare toppenkväll. Bättre lycka nästa gång säger jag bara. Haha. 
 
Hur vill du att år 2013 blir? Vill att det blir mitt år. Ett år fyllt av nya utmaningar, resor och upptäckter. Ska göra allt som jag velat göra detta året, men som jag inte har kunnat! Ska må bra, skratta, umgås, gråta, känna och våga. Leva ett liv, helt enkelt.
 
Puss
 


 
 


 


 

Glad på livet

Fredag kväll. Äntligen. Har en helg fylld av roligheter. Alltid lika trevligt. Hade även en bra, men fartfylld dag på jobbet. Också alltid lika trevligt. 
Ikväll blir det till att inta bowlingbanan. Längesedan sist. Kommer jag orka att kasta iväg klotet är frågan? Får hoppas på detta. ;) Har alltid sådan go träningsvärk efter att jag har bowlat. Ska ner med massa vänner och hoppas på en bra kväll. Och det kan jag nog räkna med. 
 
Känner mig sådär sprallig på livet nu för tiden. Hoppas att det håller i sig. På ett sätt hatar jag att må bra, för jag vet att inte kan vara föralltid. Låter kanske konstigt att tänka så. Men samtidigt vet jag att har jag väl mått bra, så kommer det komma tillbaka efter den "dåliga" perioden igen. Bara att hoppas på att denna perioden håller i sig! Och nästa år, 2013 ska jag göra till ett fint år må ni tro. Bygga och jobba mig upp till toppen från start! Har även många planer och tankar på hur jag vill utforma detta året. Dags att börja på en ny period, gällande det mesta. Kanske blir en flytt, plugg och några resor. Men för att kunna göra det där.. ja, då krävs de jobb med mig själv först. 
 
 
Ska skriva lite mer om mina "framtidsplaner" senare. Nu ska jag se till att få något i magen istället. Högre prioritet på det ;) Vad ska ni göra ikväll? Slappa i soffan eller ut på äventyr? Mysigt vilket som. Hoppas ni får en fin kväll i allafall. Puss och Kram. 

28 December

Godermorgon i alla stugor!
 
Sol och blå himmel idag. Det får mig att vilja åka skidor. Ja, skidor. Konstigt nog. Jag som inte ens tycker om det vidare mycket. Haha. Tycker bara att det är kul att åka när det är nysnö, strålande sol och varmt. Och hur ofta händer det på en skala? Brukar alltid ha oturen att ha snöstorm och 20- när vi åker iväg. 
Brukar ta oss iväg på skidsemester en gång om året. Min syster har ju jobbat i en skidort i några år, så har alltid åkt upp och hälsat på henne. Dock inte i år, vilket förmodligen är rätt bra. Hade fått hålla mig till barnbackarna med mina stackars benbuskler! 
 
Tycker ni om skidsemestrar eller föredrar ni sol? Jag håller mig till solen jag. Fast after skin är något av det roligaste som finns. Det är där jag har haft några utav de bästa utgångarna någonsin. Det var tider det.. säger jag som om jag vore 140 år. 
 
 
Blev en rackarns myskväll igår. Käkade tapas och avslutade med att se på Kon Tiki. Min enda kommentar efter filmen var; "Jag har inte sett dom äta eller dricka en enda gång?!". Haha. Nåväl. Det kan väl bara förklaras med upptagna tankar om mat helt enkelt. Bra och sevärd var den i allafall. :)
 
 
 
Dags att starta dagen. Finfrukost följt av matlådor. Så det ska vara! Har märkt att jag inte är lika "kräsen" och krävande vid måltiderna längre. Allt behöver inte vara som det brukar omkring mig och "den perfekta stunden" är inte längre lika viktig. Känns så förbannat skönt. Mat är bränsle. Visst ska det njutas av, men ibland är det nödvändigt att bara kasta i sig för att få energi. Viktigt att kunna göra så åtminstånde. 
 
Fredag – NJUT. Ha en fin dag. Puss
 

Tapaskväll!

Jesus vilken hektisk dag det blev. Inte vad jag hade räknat med. Och jesus vad fort dagen gick. Inte heller riktigt vad jag hade räknat med. Hade med mig julskinka och grovt bröd. Åt med den starka senapen från kiosken som är så där hemlig och mystisk. Ska nog sno med mig en flaska hem! Älskar den.
Skillnad på mättnad och ork beroende på hur jobbdagen har vart. Idag är jag pigg, konstigt nog. Märker hur mycket lättare det är att ta med sig mat, jämfört med att ta där. Har jag med mig så vet jag att det är den rätta mängden åtminstånde.
 
Nog om det. Märker dock att "insikterna" blir färre och färre. Bra eller dåligt? Mest bra. Har koll på saker och ting nu för tiden och det mesta rullar på. Långsamt, men det går framåt! :) Humöret är rätt stabilt också, vilket det inte vart på länge. 
 
 
Ikväll blir det en sån här kväll. Tapaskväll! Lax, knäcke, frukt, tapenade, kex, ostar... ja ni vet! Allt sådant där som man dregglar över. Dock saknar jag vitlöksmusslorna.. men någon mmåtta får det väl vara när man fixar hemma. Haha. 
 
Jobb i morgon också. Sen blir det ledigt i några dagar. Ser faktiskt fram emot nyår detta året. Vilket ja inte kan säga att jag gjorde förra. Ysch och fy! Har redan bestämt nyårsklänning också. En ljuslila långklänning. Lite roligare än att ha svart som de flesta andra. Trivs bättre med färg. Känner mig lite piggare då! Nu återstår bara skoproblemet.. Dags för mellandagsrean i helgen kanske ;) 
 
Ha en fin kväll mina kära. Puss! 

Våga Prova!

Sitter och äter frukost i lugnan ro framför teven. Tänker och filosoferar. Kommer fram till en del bra saker. Som att jag skräms av tusen saker, som jag egentligen inte vet om de är farliga eller ej. Allt är baserat på känslor – inte fakta. Hur kan man veta om man inte provar? Omöjligt. 
 
 
Jag (vi?) är duktiga på att skjuta upp saker för vi tror att det är dömt att misslyckas. Man väljer det säkra före det osäkra för att slippa all ångest. Ångest som kanske inte alls kommer att dyka upp. För hur kan man veta om man inte slänger sig ut för stupet och prövar? 
 
Ni fattar nog vart jag vill komma. Vågra prova!
 
Ska åka och jobba snart. Och väl hemma väntar en massa tapas ikväll. Det är något i min smak! Vilket ni kanske har förstått vid det här laget. Plock och pill. Haha. Löööv it!
 
Ha en fin torsdag. Puss

Motvation

Trött osv. Ingen nyhet och heller inte så förvånande. Relativt lugn på jobbet i allafall. Och goda rester från gårdagens lunch befann sig i matlådan. Nu då? Får man gå och lägga sig alla redan? ;) Hade vart skönt. Ska inta göra många knop ikväll i allafall. Ska plöja filmer med familjen. 
 
Har föresten glömt att visa er en av mina bästa och finaste julklappar. Köpt och inslagen av ingen mindre än mig själv! haha. Så snäll jag är. En bok fylld av peppande meningar! En motivationsbok som har en hedersplats på nattduksbordet. Tryter motivationen så är det bara att slå upp första bästa sida. Helbra!
 
 
På första sidan finner vi en mening som passar ypperligt in på mig. "Även den som simmar långsamt kommer framåt". Och det är så förbaskat sant. Jag må simma fruktansvärt långsamt på vissa plan, men jag kommer framåt – vilket är det viktigaste. 
 
Har även en egengjord peppbok. Helbra det med! Fylld med foton och peppande ord. Tror att det är viktigt att ha. Inte minst fungerar det. Hur gör ni för att motivera er själva? Har ni också peppböcker mån tro?
 
Ha en fin kväll. Puss

Annandagen!

Om det är såhär det känns att vara ung, (Som om man blivit överkörd av en ångvält. Haha) ja då vill jag vara ung för alltid. 
Att bli bjuden på drinkar det första man blir, träffa gamla vänner, skratta från hjärtat, skratta lite till, dansa  – för att sedan komma hem framåt småtimmarna. Det är vad jag kallar en lyckad kväll. Kände mig fri och som vem som helst. Förstod inte vart min energi kom ifrån. Förmodligen från alla lyckliga själar omkring mig. Eller från all god julmat... Lyckad kväll så in i bomben iallafall! Det tackar vi för :)
 
 
I säng sent, upp tidigt för att jobba. Huh. Känns dock som att jag har vart ledig längre än vad jag egentligen vart. Beror nog på att det inte har vart två "vanliga" dagar. 
Hoppas i allafall på en lugn dag idag. Något annat klarar inte skallen av. Nu ska jag ladda med en rejäl frukost. Var ju förtusan utsvulten när jag vaknade. Det tär på krafterna att dansa i klackar en hel kväll.
 
Hoppas ni får en fin annandag. PUSS
 

Det omöjliga är ofta det oprövade!

Godkväll alla fina!
 
Dagen har gått fort, men natten är ung. Många timmar kvar innan jag kan krypa ner i min varma säng. Full påladdning med lutfisk, lax  – följt av efterrätt och kaffe. Och om någon timma väntar ännu mer mat. Har förstått varför alla säger att "Julen kretsar runt maten". Och det gör det inte direkt lättare att släppa alla tankar om just mat. Det enda man gör är ju för tusan att äta. But I like it. Dock är jag väldigt duktig på att "glida meeed". Ta det som det kommer och inte bry mig så himlans mycket. Det löser sig. 
När vi är här hemma hos oss så är det dock lättare att vara med och sticka in med lite åsikter också. Både gällande meny och tider. Har även förstått efter dessa dagar hur mycket de omkring mig bryr sig om mig. Kan förstå att det är svårt att ta "steget" till att prata med mig om allt. Men nu när vissa väl vågade så får man en helt annan relation, om ni förstår. Mer öppen och förstående sådan. 
 
 
Runda ett..
 
Kul att läsa att även ni fixade lite saker under gårdagen. Och ni som inte fixade det – gör det idag! Det omöjliga är ofta det oprövade. Man vet inte hur det känns fören efteråt. Så varför inte prova på? Oftast är det inte så farligt som man förväntar sig och man kommer istället ur stärkt från alla prövningar. Det har jag själv fått bevittna. :)
 
Nåväl, ha en fin kväll. Sup lugnt. Puss

Juldagen!

Återhämtning från julafon? Vet inte vad det betyder. Matlagning, städning och förberedelserna är i full gång här hemma och snart kommer det släkt och vänner och invaderar huset. Men i morgon är det jobb, så det tredje och sista kalaset kommer jag undan. 
 
Juldagen idag. Utgång för många – även för mig. Vet inte hur pass sugen jag egentligen är. Orken är inte i sitt esse. Men vad tusan, ut ska jag! Får väl gå dit och dansa av mig till några låtar och kila hemåt igen om det skulle vara så. 
 
Tre från igår. 
 
Blir lite annat än julmat idag åtminstånde. Nåja, Lutfisken finns men huvudrätten blir lax. För så blir det när jag bestämmer menyn. ;) Firar ni jul även idag? Eller är stressen över? Är det utgång som gäller ikväll även för er? (Frågvisa jag..)
 
Men nu vill jag veta. Hur gick det för er igår? Hamnade det gottigheter även i era magar? Tell me. :) 
 
Dags att kaosa ner rummet igen. Dessa klädval, alltså. Går mig på nerverna! Puss
 

Praliner hit och praliner dit.

Frukosten rullade förbi. Inga kompensationstankar för dagen, men heller ingen utmaning. 
 
Lunchen rullade förbi. Åt vad jag tyckte var gott och inga kompensationstankar. Tog om, tog igen och åt tills jag var mer än mätt på det jag var sugen på. Provade nya saker, Men fortfarande ingen "rikgtig" utmaning. 
 
 
Efterrätten rullade förbi. Mandeltårta, vilket inte lockade – alls. "Tillfället" försvann och jag blev besviken. 
 
 
Hemmagjord glögg och Paradisask ställdes fram. Fick beslutsångest över vilken jag skulle välja. Orkade inte bry mig så mycket och utmaningen passerade. 
 
 
Julmiddagen rullade förbi. Tog om, tog mer – och tog igen. Fick matkoma och kände mig nöjd. Men fortfarande ingen "riktig" utmaning. 
 
 
Kaffet dukades fram. Och när mormor säger "Det är chokladpraliner med katrinplommon och en stor klick marsipan inuti". Ja, där bestämde jag mig. Alla favoriter i ett. Det blev en utmaning. 

Kunde inte hålla mina händer i styr och jag kan säga er att mina smaklökar tackade mig. Och om den här dagen har jag bara en sak att säga. Bättre sent än aldrig. Hade gett mig fan på att inte gå och lägga mig utan att ha stoppat något gott i munnen. Och det gjorde jag inte heller. 
 
Utmaning för mig. Och "det var den bästa julklappen jag kunde få", för andra. 

Julaftons Kväll!

Dagen med alla förväntningar är snart över. Nöjda? Jag är. Trötta då? Jag är. 
Hela dagen har ändå vart på en perfekt nivå för min del. Lagom av allt, men överdos av kärlek. Klyschigt, men sant. Och trots att man inte gör något ansträngande (mer än att äta och prata) så blir man alltid så förbannat trött på julaftons kväll. 
 
Startade dagen med mysfrukost och lite paketöppning här hemma. Sedan jullunch hos farfar. Sill, skinka, lax..ja, allt det där. Kollade kalle och öppnade ännu mer paket. Styrde sedan vidare mot Mormor och morfar. Möttes av en skål med tomtegröt utanför dörren. Åh, var julkänslorna på topp må ni tro. 
 
 
Tomten kom på besök och vi dansade runt granen. Våran tomte pratar förövrigt finska och har alltid gjort. Fråga mig inte varför. Haha. Sedan vankades det ännu mer julmat. Fick upp ögonen för kalvsylta. gott. Kvällen fortsatte sedan med sällskapsspel med hela tjocka slälkten, fika, massa snack och många övertrötta skratt.
 
Och nu till den stora frågan. Hur fan har det gått med utmaningarna? Den som väntar får veta. (hihi) Skriver om det i morgon istället. Nu väntar sängen! Upp tidigt då det blir stort släktkalas här hemma hos oss istället. 
 
Idag känner jag mig tacksam. För allt. Men framför allt känner jag mig stolt, vilket säger det mesta! Hoppas att ni har haft en mysig jul allesammans och att ni hade vart snälla nog för att förtjäna några fina små paket. 
 
Puss

Jullunch!

Då bär det av till farfar för jullunch, kalletittande och lite presentöppning. Sedan styr vi till Mormor och Morfar för ännu mer julmat, släkt och dans runt granen. 
Fick klädpanik och nu ligger hela garderoben på mitt nystädade golv istället. Inte som planerat, men precis som det brukar bli.
 
 
Vad äter ni till jullunch? Tomtegröt eller julbord kanske? 
 
För min del blir det julbord. Mest lax och sill brukar det bli. Och efterrätten har jag inte bestämt mig för. Fortfarande "störd" av för mycket folk omkring mig. Men för tusan. Något blir det ju alltid :) Får se vad som finns! 
 
Puss

Julmorgon!

Nu är känslorna här. Julkänslorna, alltså. Och det var på tiden. Det är ju trots allt julafton. Öppnade dörren i morses och möttes av en välfylld julstrumpa, mängder av tända ljus i hela huset och ett snötäckt landskap utanför. Precis som det ska vara! Och att julstrumpan innehöll finaste sakerna, gjorde det hela nog så bra. 
 
Dags för julfrukost och sedan är julfirandet igång. Så vad säger ni – ska vi köra? Dags att bryta alla barriärer och gå emot allt, för att göra rätt. Låter som en bra plan. GOD JUL!
 

Saffran

Gröt med smak av saffran och vanilj. Toppat med kokos och goji + havremjölk. 
 
 
Ingen grötälskare? Köp en bägare risirutti med smak av saffran istället. Det är okej det med och precis lika juligt!

Uppesittarkväll!

En myskväll väntar. Efter en dag som faktiskt blev över förväntan. "Bytte" bort två timmar och fick mig istället en tidigare hemgång. Välförtjänt tycker jag! För att inte tala om välbehövligt. Blev en jäkla skillnad på orken tack vare de där två timmarna. 
Här hemma är skinkan i ugnen, hela familjen samlad och ja..julstämningen på topp tänkte jag säga. Fast nej, den saknas än så länge! Haha. Den kommer nog snart som sagt :) En vit jul verkar det bli åtminstånde! Är glad att jag inte körde av vägen på väg hem. Kaos. 
 
Och från och med nu, i denna skrivande stund så ska jag lova mig själv att släppa på allt vad kontroll heter. Under juldagarna – och gärna längre. Och flippar jag ur och mår kasst, ja då är det väl bara att gå tillbaka till kontrollen? Men varför inte prova? Let´s give it a try. Har det funkar förut så funkar det nu. Och denna tiden på året så tycker jag att det är ett ypperligt tillfälle att våga. Julen har många härligheter att erbjuda. Några av mina favoriter, som dock har vart förbjudna, befinner sig på julbordet minsann. 
 
 
Ikväll väntar det andra godheter än julmat här hemma. Räkmackor blir det till magen. Och lite julskinka, såklart.. den går inte att låta bli! Och så blir det uppesittarkväll. Alltid lika mysigt! Fast det blir nog uppesittarkväll med lite filmer istället. 
 
Hoppas ni har haft en fin fjärde advent. Hörs sen, eller i morgon. PUSS

Dan före dopparedan!

Är det säkert att klockan är tio och inte fyra på morgonen? Not sure. Några huvudvärkstabletter och jag ska nog vara fit for fight igen. Min kropp är väl i grund och botten skapt för allt detta med julstress, jobb, vänner och allt där emellan. Men det är i vanliga fall – inte nu.
De senaste dagarna har sugit musten ur mig, bokstavligen. Ser i kors när jag kommer hem och nätternas sömn har inte vart mycket till att hänga i granen minsann. Kroppen skriker efter vila. Men när ska jag hinna? Det är inte bara kroppen som behöver vila, utan hela jag. Hade mer än gärna legat under täcket precis hela dagen. Men att sjukskriva sig är då inget alternativ, trots att det lockar. Haha. En dag till så..
 
 
Kul att träffa alla vännerna igår. Att få snacka tjejsnack och pysa ut om andra saker än det jag vanligtvis går och tänker på gjorde mig gott. Och att få höra att man ser pigg ut, när man egentligen är motsatsen, kändes bra. Och om jag ser pigg ut, när jag egentligen är trött. Då borde jag väl se sådär extra pigg ut – när jag är pigg? Haha. 
 
Har ni julkänsla i era små kroppar nu då? Känner ni er som "ett barn dagen före julafton?". Mina sådana känslor brukar komma på kvällen. Då man räknar ner timmarna och går och kollar under kudden efter det första paketet. Misstänker dock inte en självlysande pyamas detta året, som vi fick när vi var små. Tyvärr ;) Älskade den! 
 
Jobb och sedan hem för julmys med familjen. Men nu blir det frukost. Julskinkemackan får vänta tills i morgon bitti. Eller nej, det ligger faktiskt en bit i matlådan också. Blandat med köttfärslimpa. haha. Man tager vad man haver ni vet. :)
 
Och ni – ha en fin dag! PUSS

Botemedel

Kom hem med dunkande huvudvärk. Jobb i åtta timmar. Stress och ingen vila. Satte mig i soffan och åt och hade räknat med en lugn hemmakväll. Men så fel man kan ha. "Kom ner och drick vin", löd ett sms. Suck tänkte jag, och tackade per automatik nej
Men sedan kom beslutsångesten och hemsökte mig. Sissådär tio gånger för att vara exakt. Ska jag eller ska jag inte? Har ju bestämt mig för att ta ett beslut och sedan hålla fast i det. Just för att underlätta. Men jag fortsatte att bolla fram och tillbaka. Tog mig i kragen tillslut och bytte om till fräscha kläder och vips så satt jag på ett uteställe med tio favoritflickor istället. Det kändes allt bra det, faktiskt. Bara inte vad jag hade räknat med. 
 
Från ikväll!
 
Ni förstår nog varför det har vart lite tomt här idag. Men det får vara okej ibland. Viktigt att börja jobba upp det sociala lite grann ;) Kan ju inte vara soffkäring för evigt heller! Nej, ibland måste man rycka upp sig. Och i detta fallet så var tjejsnack det perfekta botemedlet mot huvudvärken.
 
 
Nu är det däremot läggdags! Finally. Upp och jobba i morgon igen. Men sedan mina vänner, sedan är det julafton och en jäkla massa julfirande. Ska bli så mysigt! 
Hoppas ni har haft en fin dag mina goa. Puss

Då, nu och sen.

Mitt liv för två årsedan. Kärlek, värme och lycka!
 
Mitt liv för ett årsedan. Hat, kyla och sjävhat!
 
Mitt liv idag. Drömmar, styrka, mod och längtan.
 
Mitt liv om ett år. Kärlek, värme och en jävla massa lycka!
 
We<3It

22 December

Var uppe i varv, hade svårt att somna. Grubblade om morgondagen, som nu är här. Tänkte, tänkte ännu mer och kom inte fram till ett dugg. Resultat? Drömmar, såklart. Drömmar om hur jag skulle få dagen att gå i hop! Hopplöst. För nu är det mesta redan löst och det var inte alls svårt att pussla ihop dagen. Bara jag som nojjar över allt som vanligt – i onödan.
 
Hur som. God morgon! Full rulle här hemma. Storstädning och matfix. Själv sitter jag i soffan som en däckad säl. Hur tusan ska jag ta mig igenom åtta timmars stressjobb? Det är frågan det. Men jag har fina saker att komma hem till ikväll åtminstånde. En fulländad familj. Blir fullt hus här hemma i några veckor nu. Julfirande varvat med utgångar – varvat med jobb. Kanske dags att greppa tag i dom där sömntabletterna snart? Haha. 
 
 
Fick ni några bra klapptips igår nu då? Hoppas det. Vad ska ni ha för nyårslöften föresten? Håller ni på med sådant? Jag tycker alltid att folk bestämmer sig för nyårslöften som sätter på tok för mycket press. "Ska sluta med det", "Ska göra det varje dag"... Orden aldrig och alltid. Det håller inte i längden. Förbud och tvång. Bättre att sätta upp rimliga löften som man vet att man kan hålla och som inte ger en för mycket press. Det vet jag av egen erfarenhet! En vecka kvar att tänka på..
 
Nu ska denna däckade säl ta tag i dagen och fixa frukost. Det står en julost framme.. vem vet! Puss

Godkväll!

Långpass avklarat. Död, trött och i behov av en kväll i soffan. Men har ändå haft en väldigt bra dag må jag säga. Haft bra med energi. (Undrar dock vart den kom ifrån.) Förmodligen från matlådorna! Men nu ska det bli skönt att inte göra någonting
Sätter mig själv i förstahand och bryr mig inte om i fall jag ibland känner mig "krävande" i vissa situationer. Säkert bara en känsla, men kan inte låta bli att känna just så. Men måste man så måste man. Och har man ett mål i sikte så får man väl vara lite krävande om det nu är vad som behövs. 
 
 
Får vila upp mig bäst jag kan nu ikväll. Sedan väntar många kvällar med olika bestyr. Tre olika utgångar är inplanerade. När hände det senast liksom? Haha. Lika bra att gå all in på direkten. Ska faktiskt bli roligt. Behöver lite "nytt" känner jag. Något/någon som kommer in och rör om i grytan lite. Träffa lite nytt folk och göra saker jag inte brukar. 
 
Fick föresten ett litet "peppryck" av tanken på jordens undergång idag. (Komiskt nog). Visst, jag tror inte på sådant trams. Men om jorden nu hade gått under – har jag då åstadkommit och levt det liv jag velat? Till viss del, ja. Men det finns många saker jag hade velta göra om. Man ska dock aldrig ångra – istället göra om och göra rätt. Lära av sina misstag. Och att leva dagen som om den vore den sista. ja, det är klychigt men jävligt sant. 
 
Hoppas ni får en fin fredagskväll. Puss 
 
 

Klapptips!

Julklappsstress? Lugn bara lugn. (Säger herr Karlsson på taket) Det är faktiskt tre dagar kvar tills dagen med stort J (höhö) inträffar. Man kan hinna åstadkomma mycket på tre dagar. Både i hemmet och på stan. 
 
 
Jag älskar julklappar som betyder något. Som folk har lagt ner energi och tid på. Personliga paket, som är ägnade åt mig. Prydnader i all ära, men en väl inslagen present med något betydelsefullt inuti är något av det finaste som finns. (Haha, där minskade stressen, right?).
 
Nåväl, här kommer lite klapptips såhär i sista minuten. 
 
- Baka. Kan fixas på ett kick om man tex gör en omgång med 7minuters-kola och slå in i lite smörpapper. Lägg sedan i en fin glasburk och på med lite juliga snören. Kanonpresent som brukar uppskattas av både personen i sig och dess mage. (Eller varför inte fudge, pepparkakor, lussekatter eller knäck?)
 
- Julblomma. Tro mig. Det räcker gott och väl som en fin julklapp. Älskar julblommor. Och för att piffa till den så kan man skriva ett fint kort, hänga i några trisslotter och placera den i en fin kruka. Varför inte?
 
- Pyssel. Duktig på att måla? Eller att fota? Jag själv brukar fixa och dona med mina fotografier och ge bort. Fixa ihop ett collage med fina minnen, rama in, slå in – klart! 
 
- Smått och gott. Knäckebröd + olika marmelader eller téer och kaffe som man lägger i fina burkar. Plus en tillhörande kopp och tésil och presenten är kirrad och klar. 
 
- Smycken. Det säger sig självt. (Om det är till en lady, vill säga..) Alltid uppskattat. 
 
 
- Upplevelser. Min personliga favvo! Gör något tillsammans
 
- Presentkort. Sistaminutengrej som alltid fungerar. 
 
Det var några, av många saker som går att knåpa ihop rätt snabbt. Har ni fler tips – hojta. Puss

21 December

Smink, dusch och matfix på tio minuter. Måste vara något form av rekord! Fick lite eld i baken då jag trodde att klockan var en timma mer än vad den egentligen var. Så nu tjänade jag plötsligt en timma. Skönt det. Har nog alltid vart den snabbaste i ligan på att fixa mig inför fester/på morgonen osv. Ge mig en kvart och jag är klar! Haha. Har aldrig i hela mitt liv ägt en fondation tex. Den ni! ;) Och jag ska kalla mig själv en tjej.. Om det är något som tar tid för mig så är det kläderna. En överfull garderob – och inget är snyggt. You know the feeling! I-landsproblem. 
 
Föresten? HEJ, vi lever ju? Är det såhär himlen ser ut? Precis som mitt vardagsrum? Skumt. Men vem vet, än är dagen inte över. Ska man passa på att leva dagen som den sista idag kanske? Göra allt det där man alltid har velat göra? Unna sig alla tusen saker och teleportera sig till varmare breddgrader? 
Det första borde jag göra ändå och de varma breddgraderna får ersättas av ett varmt stekbord idag istället. Idag väntas långpass. Känns lagom kul idag. Julhelgen börjar idag och det betyder resande, förbipasserande folk. Räknar med ett högt tempo idag. Men det fixar väl lilla jag! 
 
Keso+Kaviar <3

Ny favorit. Lär äta tills jag tröttnar. Dvs om några månader sådär. Nu ska jag sätta igång med frukosten och sedan bege mig mot jobbet. Och om ni kikar in lite senare så ska ni få en jäkla massa julklappstips. Sistaminutentips till er som alltid är sent ute. (Precis som jag).
 
Tills ikväll – ha en finfin dag! Puss & Kram

Love Actually

Dagens tanke; Varför i h*vete ska hela Alingsås handla precis när jag ska handla? Kunde de inte komma till affären lite senare istället? Typ i morgon natt. För då är det dygnsöppet i vår lilla mataffär. Undrar egentligen hur många som grabbar tag i en vagn och kör på storhandling sisådär klockan fyra på morgonen? Förmodligen inte så många. Och de som nu gör det, ja det gör det nog till en grej, för att det är "kul". (Jävligt tråkigt om ni frågar mig)
 
Hamnat i soffan nu. Slagit in paket och ätit stort kvällis. Diskussion om "nästa steg". Tack och lov var jag förberedd på denna diskussion då jag snackade med C om det på mötet. Tycker inte om att gå in i diskussioner oförberedd, blir bara ett argt monster då. Försvarsmekanismerna som åker på antar jag. Men nu kunde jag diskutera och argumentera utan att ha taggarna utåt. 
 
Har lätt för att ta mig vatten över huvudet. När jag utmanar, ja då utmanar jag. Vilket ibland kan få mig att backa tillbaka. Men nu när jag vet att det är "okej" med små utmaningar, så känns allt lite lättare. Små steg och de viktigaste sakerna först. Visst hade det kanske vart bra att ge sig på en familjepizza med extra allt, men att istället börja med något lättare, som kanske..hemlagad pizza med extra allt vore kanske ett bättre första steg? Ja, ni förstår skillnaden. 
 
 
Ska kolla Love Actually nu. Längesedan jag såg den. Har för mig att den är bra. Men känner jag mig själv så går jag och lägger mig när det är cirkus en halvtimma kvar på filmen. Har nämligen förbannat svårt att koncentrera mig på en film. Minns inte senaste gången jag såg klart på en film, förutom när jag har vart på bio. Det slutar alltid med att jag försvinner iväg och gör andra saker. Lite tråkigt faktiskt. Haha. Koncentrationsproblem, även kallat. 
 
Puss

En dag i Götet!

God eftermiddag (kväll)! 
 
Precis hemkommen från Göteborg och är en och annan lärdom rikare. Det har även trillat av en och annan sten från mina axlar. Bekymmer, som egentligen inte borde vara bekymmer har försvunnit. En sak i taget är vad som gäller nu. Ingen stress och inte för mycket press. 
Måste förvisso pressa mig igenom en hel del saker för att saker och ting ska ske. Men i fortsättningen så kommer jag att fokusera på att mixtra och utmana vid de målen som idag känns trygga. Dvs – utmaningarna kommer att ske på tider och vid mål som passar mig! Eftersom vissa livsmedel redan är en utmaningen i sig så känns det bättre om man tar en utmaning i taget och ta sig an det vid ett tryggt tillfälle i början. Det spontana kommer, det är jag inte orolig för. Så därför känns detta bäst!
 
Men för att en utmaning ska ske så behöver saker och ting ändras på. Gick igenom olika tankegångar som kan tänkas (brukar) komma upp när jag sitter och ska ta mig an något "farligt". Det var väldigt många knasiga saker som skrevs upp, men som jag inte tänkt på. "Ursäkter" för att slippa. Men nu har vi bestämt tre saker som jag ska fixa tills nästa gång vi ses. Och nu vet jag även hur jag ska göra för att inte fega ur i sista sekund. Juletider mina väner, juletider...
 
Dagens Lurre
 
Hade ju bokat in lite saker som var på dumma tider i dag. Bara för att jävlas med mig själv. Och se.. det gick väl inte så dåligt? Klarar ju av mer än vad jag tror. Och minutrar hit och dit, vad spelar det egentligen för roll? Fick i mig min lunch tillslut i allafall. Som inte var specellt mycket att hänga i granen, men ändå. Tyckte att den var förjäkla snål om jag får säga det själv. 
 
Precis när jag kom ut från mötet så kom det föresten fram en dam till mig. Hon var från en modellagentur och ville ha mitt nummer. Huh, komiskt tyckte jag.. (Hon skulle bara veta vad jag precis kom från) Men då jag inte hade rätt ålder så blev det inget mer med det. Lika bra det säg. 
 
Nåväl, det har vart en fin dag. Satt och var koncentrerad och babblade på som aldrig förr. Men nu ska jag se till att klara mig på egen hand i några veckor. Med rätt inställning och med en jäkla massa pepp så ska det nog gå vägen, don´t you think?
 
Puss
 
 
 

20 December – Mot Götet

Godmorgon!
 
Ja, väldigt god morgon idag. Har sovit som prinsessan på ärten och frukosten blev något utvöver det vanliga idag. Och så har jag en (förhoppningsvis) bra dag framför mig också. Håller tummarna för det.
Ska ta mig ner till Götet snart för KBT. Sista mötet innan jul. Fast vad tusan, det är ju jul om sisådär fyra dagar, så det är inte så konstigt. Har i allafall mycket att ta upp idag! Sådant som ger mig en klump i magen och sådant som får dumtankarna att flippa ur. 
 
 
Har hängt på mig mitt favorithalsband med fina visdomsord. Bara att snegla ned på om det känns trassligt. Kalasbra! Ska försöka att inte "sitta på nålar" idag under mötet. Ska försöka att vara fokuserad utan att sväva iväg på andra tankar. Lättare sagt än gjort, men värt ett försök. 
 
Hoppas på att få med mig de sista julklapparna hem idag med. Jobbar långpass hela helgen så skulle jag komma på att jag missat någon julklapp så får det bli presentkorv på körv helt enkelt ;)
 
Nu ska sista kaviarmackan i magen! Hoppas ni får en bra torsdag. Puss & Kram

Återfunnen Favvis!

Keso, leverpastej, skinka, nötrulle, ost, prickigkorv, ägg...?! Ville ha nya smaker och ge smaklökarna något nytt pålägg för en gångs skull. Satte i gång tankeverksamheten och funderade på vad jag brukade äta. Ostmackor, salami + banan, stekt ägg.. inget lockade mig riktigt ikväll!
 
Sen kom jag på det; Kaviar!
 
Vet inte hur många kaviarmackor jag har plöjt igenom under åren. Många är det, utan tvekan. Under hela förra sommaren så var det knäckemacka, stekt ägg och kaviar som agerade frukost – varje morgon. Och som den periodare jag är så är det inte så konstigt att jag är en hejjare på att föräta mig på saker. 
Har hursom inte ätit kaviar sedan dess. Mycket dumt. 
 
 
...självklart fick en skål med favoritgodiset åka i magen också. Något annat vore la knasigt. Och föresten så smakar kaviar rätt skumt egentligen. Starkt och jävligt, men gott. Visste dock inte vad som skulle göra kaviaren sällskap. Vad passar tillsammans med kaviar egentligen? (Förutom ägg och keso då..) Och jag älskar udda kombosar, så kör på ;) 
 
Något annat som ska förtäras såhär lagom till jul är köttbullemackor med en jäkla massa rödbetssallad på! Det är grejer det. Och sillmackor med potatis på. Eller klassiska julskinkemackor. 
Tänka sig, det finns ju massa andra saker än keso och leverpastej som man kan ha på mackorna..
 
 

Decemberdag

 
Ensamdagar som blir till det motsatta. Sådant tycker vi om! Ni vet att jag avskyr att vara ensam för mycket, något som jag förut kunde uppskatta och längta till. Har vart rätt "duktig" på att isolera mig från omvärlden, just för att allt ska kunna vara på mina villkor. 
Men nu, för var dag som går så märker jag hur förbannat sällskapssjuk jag är. Det är inte alls lika roligt att vara ensam jämfört med att ha folk omkring sig. Ju mer jag släpper på kontrollen och gör val som jag vill, men som äs hatar – desto mer märker jag hur tankarna och alla tvångsrutiner blir allt mer lösa! Det finns inte plats för allt sådant där trams i en vanlig tonåring liv. Det finns för mycket annat att tänka på. Har fullt upp med att försöka leva ett riktigt liv istället. 
I morgon har jag bokat in en och annan sak på helt "fel tider" – med mening. Knäppt kan tyckas, nyttigt enligt mig. Vill ha lite kaos i hjärnan för att vänja mig att livet inte ska kretsa runt vissa tider. Och för att göra det till 100% så blir det tre saker som ändras i morgon. Nog för att jag är medveten om det redan idag. Men fortfarande ett steg i rätt riktning!
 
Lilla jag idag!

Åkte ner till stan med min fina vän förut. Basker och fiskaretröja fick åka på idag. Vintrigt och fint tyckte jag. Fick med mig en halsduk som ska slås in och läggas under granen också. Knallrosa, såklart. 
Vinkade av henne och mötte upp mamma. Hon ville ta en myslunch på stan. Och jag var inte sen med att tacka nej. Mätt och belåten och full av energi. 
 
Dagens uppstigning: Den inbyggda väckarklockan väckte mig 09.00. Lagom! 
Dagens klädsel: Polotröja, svarta jeans. (Nåja, nu äre mjukisar som gäller)
Dagens längtan: Julafton, nyår, morgondagens bravader...? Rätt mycket längtan i mig. 
Dagens drog: Förbannade tobak. 
Dagens köp: Saker från Body Shop, halsduk, tre kassar mat och färgpatroner. Härlig kompott!
Dagens mat: Finfrukost och lunch på stan. 
Dagens planer: Röja undan kaoset jag har orsakat här hemma. Och slå in paket, baka bröd och se på film! 
Dagens humör: Mungiporna pekar åt rätt håll åtminstånde. 
 
Puss
 
 

Jäkla massa babbel; Om mig!

 Den riktiga cecilia, hon som tar initiativ till att göra saker (som har ork till att göra saker) tillägnar gärna sin tid åt;
 
- Vänner, fikor, resor, upplevelser och foto. Folk har alltid sett mig som den positiva i gänget. Hon som alltid ser och finner lösningar i problem och den man kan lita på. Att gå bakom ryggen på folk är något utav det värsta jag vet och jag har sedan barnsben blivit uppfostrad till att alltid tala sanning. (Vita lögner är okej. ;) )
 
Det har alltid funnits en liten äventyrare inom mig. Och det finns mycket kvar som behöver pysa ut, men som jag inte har ork till att göra. Jag älskar att se mig omkring och gör gärna saker som får hjärtat att hoppa upp i halsgropen.
Hoppade fallskärm för första gången när jag var tolv år (yngsta som någonsin hade hoppat där) – och sedan gick det utför. Allt ska ske snabbt och när jag väl har bestämt mig för något, ja då ska det bli av också! 
 
Dykarcert, bungyjump och fallskärm är avklarat... Nu är min stora dröm är att ta mig ner till Sydafrika för att hoppa bungyjump ner för ett stup som är 216 meter. Det är mitt nästa resmål. 
 
Japp, ni får vinka datorskärmen.. Haha
 
Och hur är jag som person, utifrån mitt perspektiv? 
 
Rätt go och snäll faktiskt om jag får säga det själv. Det är nog inga krusiduller med mig egentligen. Jag är nog rätt enkel att handskas med och samtidigt som jag står för vad jag tycker och har egna åsikter så är jag nog rätt "medgörlig".
I Cecilias fall, inte sjukdomens, så spelar det ingen roll om det inte blir som planerat eller som hon vill. Hon är duktig att anpassa sig efter situationen och gör så gott hon kan. Spontana saker brukade vara det roligaste jag visste. Att bara bestämma sig för något och göra det. 
Som USA-resan tex. Fick frågan "Vafan, ska du inte följa med?". Visst sa jag, och en timma senare så var en månads Road Trip bokad och klar. Spontant och perfekt. Som det ska vara.
 
Fick även frågan om jag är så positiv även i verkligheten, som på bloggen. (Och jag som tycker att jag skriver klagoinlägg efter klagoinlägg.. haha.)
Mja, är jag det ? Försöker i allafall. Fick höra från mina jobbarkompisar senast i förrgår att jag alltid är så förbannat positiv och ser bara möjligheter med allting. Så ja, jag tror att det stämmer. För vad tjänar det till att se negativt på saker och ting?
 
Det är skillnad på att vara ledsen, deppig och negativ. Ledsen och deppig kan jag vara rätt ofta, men jag försöker ändå att vända det till något positivt istället för något negativt. Livet blir mycket roligare om man ser möjligheterna istället! Prova, om ni inte redan gjort det!
 
Tror att det finns en stor person bakom ätstörningen egentligen. Nu är det bara att vänta på att jag ska blomma ut på riktigt så att jag kan få ta del av mig själv igen. Jag är väl fortfarande den där personen egentligen, men med en tung säck sten på axlarna som gör mig begränsad. 
 
Bild från bästa sommaren.
 
Glad och sprallig. Lyssnar hellre än att prata. Men träffar gärna nya personer och tar ofta första steget. Att festa, njuta av alldeles för många iskalla öl och komma hem vid gryning. Det är jag. 
Men att sitta i soffan med de man tycker om allra mest, titta på film och äta gott.. Det är också den riktiga jag. 
 
Nej, nu får det räcka. Ska slänga ur mig alla mina brister sen kanske.. hade vart kul ? ;) 
 

19 December

Godmorgon mina lovers! 
 
Vaknade upp till tre olika ting idag. För det första vaknade jag mitt i natten av att jag grät. Ja, hulkade och snyftade. Jag skrev upp på direkten vad det var jag hade drömt, för att inte glömma. Och det vart en riktigt löjlig dröm såhär i efterhand! Haha. 
Men från att vakna upp från det till att några timmar senare vakna till ett sms som kommer göra dagen lite bättre samt tunga snöflingor som dalade ner utanför fönstret, ja det var bra mycket mysigare. 
 
Fick en fråga om det inte kunde vara lite mer "Jag" i bloggen, inte ätstörningen. Och jo, självklart. Men först ska jag bara ta reda på vem jag är lite mer först. Samtidigt som hjärnan arbetar för fullt med alla dessa tankar så märker jag ändå att det börjar finnas plats på annat! Det har tex börjat klia så förbannat i mina fotofingrar på senaste. Vilket det inte har gjort på ett år... Ser inspiration över allt! 
För samtidigt som det är mycket äs-snack här och där så vet jag att det endast är just en ätstörning. Ätstörningen är en sjukdom och sjukdomen är inte jag. Stor skillnad. 
 
Har ni några frågor om mig, så passa på att fråga dom med! :) Framtid, dåtid, nutid...?
 
Nu ska frukosten i magen och sen får jag se vart denna lediga dag för mig. Hoppas ni får en fin dag. Puss & Kram

Åsikter eller frågor?

Något ni vill veta eller undrar? Frågor? Åsikter?
Borde jag skriva mer av något eller mindre av något annat? Let me know. 
 

Nyklippt och Dagen!

Försöker att göra det bästa av var dag som går. Ibland går det bra, ibland bättre. Och ibland går det sämre och ibland sämst. Idag har det vart ett mellanting av allt det där. Men jag vet att den kommer sluta som "det bättre". Göra om och göra rätt är något jag har blivit bra på. Så fort jag har bestämt mig för ett beslut jag tror att jag ska hålla fast vid. (Ett dåligt) så ändrar jag alltid det till det bättre i slutendan. Så blir det nästan alltid. Det är som förnuftet springer i kapp mig i sista stund och ser till att det blir rätt! Även i detta fall. Ett extra mål mer än i vanliga fall med andra ord. Hejjahejja! Känns förjävla bra. Fortsätter jag såhär så kommer det inte vara några problem att klämma in yttligare ett om ett tag..
 
Ringde och bokade klipptid förut. "Klockan två om ni har". Och de hade dom. Perfekt tid för att pussla ihop dagen med shopping och mat. Hade nästan vart bra om de inte hade den tiden, så jag vart tvungen att tänka om istället. Men då de ändå hade tid så hade det väl vart onödigt att tacka nej liksom! ;)
 
Fick en förfrågan om jag ville vara hårmodell. Åhåå man tackar. Har jag så bra kvalitet på håret tänkte jag. (Jävla önsketänkande). Frågade varför mitt hår passade till just håruppsättningar och fick svaret; "Ett friskt hår är för glansigt och sitte rinte uppe – och ditt är motsatsen". Haha Whaaaat. Tack för den liksom! Men det är väl tur att det kan vara till någon nytta i allafall ;) 
 
Nyklippt och nöjd!

Frågade även vad man kunde göra åt håravfall. Och det första hon sa (med en jävligt hård blick) var att äta regelbundet, mycket och bra mat. Nog för att hon har rätt, men det kändes lite dömande på något vis. Och håret som trillar av är ju gammalt, dvs att det är det håret som tog stryk när jag fick i mig som minst näring. Låter inte det rätt rimligt? 
 
 
Det "råkade" bli sushi efter klippningen. Vi var ju ändå på stan liksom. Och efter det begav vi oss mot Göteborg för att kolla lite julisar osv. Kom hem med smycken och massa annat fint som får ligga under granen i en vecka till. Vågar fortfarande inte köpa kläder. Av många olika anledningar. Det börjar klia i mina "Köpa-tighta-kläder-fingrar" nu må ni tro. Fast det får vänta tills våren åtminstånde! Då jävlar blir det kort och tight ska ni veta ;) Men för att kunna stoltsera med lite booty så ska det intas en och annan matbit först. Och jag är på god väg. Ett extra mål idag och kanske två i morgon? Så får det fortsätta.. 
 
Sitter med kvällis framför mig som ska i magen nu och senare, innan läggdags väntar ännu mera godsaker! Hoppas er dag har vart fin :) PUSS

18 December

Helknäpp morgon. Orkar inte riktigt med mig själv ibland. Springer runt som en iller och lär snart få hjärtinfarkt. Stressad och förvirrad beskriver mitt mående rätt bra. 
Låg och förstorade upp alla saker igår innan jag skulle sova. Vilket gör mig ännu mer stressad. Dock vet jag att det inte är någon idé att tänka på sådant som ändå inte går att påverka för stunden. Lika bra att fixa och trixa när tiden väl är inne! Och jag vet att det kommer lösa sig med allt (mat, jobb, tider...) för det gör det då alltid till slut. 
 
Dagens goda!
 
Sitter i soffan och äter frukost. Visst ser det juligt och mysigt ut? Och idag ska jag till Göteborg och fylla på högen under granen. Blir en mysig dag tror jag. Men först ska förmiddagen dödas. Blir nog inga problem. Har gjort kaos i mitt rum och har en fet hög med jobbkläder som behöver fixas. 
Sen var det lunchen också. Som idag behöver fixas på egen hand. Att äta själv klarar jag, det är inte det. (Föredrar ju förtusan det ibland) Men det var ju detta med att bestämma vad man ska ha som var det kluriga. Har ni några goda tips på julluncher kanske? (Och då räknas inte risgrynsgröt.) Haha. Funderar på att göra någon gryta med saffran i eller liknande.. hmm. Det återstår att se! Slutar säkert med sushilunch med någon vän ;) Såpass väl känner jag mig själv vid detta laget. Men det är okej..
 
Fick sova ut liiite idag åtminstånde. Lagom för att få lite energi i allafall. Hoppas ni får en fin dag. Puss & Kram
 
 
 

Julkort!

I denna familjen kommer vi nog aldrig att växa upp. Inte om man ska döma utifrån årens alla julkort. Förra året stod vi alla med massa äpplen i munnen, året dessförinnan gjorde vi "Humle & Dumle" (om ni minns). Och detta året är inte mycket vettigare det. 
I år blir det en split av alla huvuden. Två blir en. (Åh, så fint..) Och då resterande i familjen byter huvud med sin respektive, vilket jag tyvärr inte kan göra, så fick katten agera min livspartner! Haha. Nog för att den blev bäst av de allihopa, men ändå ;)
 
Cecetter är namnet! 
 
Blev en tidig kvällsmat då magen skrek efter mat. Och en en gång förundras jag av hur mycket som kan tänkas rymmas i min mage. Ibland finns det inget stopp. Som ett stort tomt hål som inte går att fylla igen. Nåja, nu är det väl igentäppt ska jag säga er. Men än finns det plats för yttligare lite till innan sängen väntar! Att ta igen det som missats under dagen är vad det kallas. 
 
Kram!
 
 
 
 
 

Lite snacka, bara..

Vill känna mig trygg och lugn. Och emellanåt kan jag faktiskt känna det där lugnet. Då allt känns lovande och jag inte känner en inre stress över saker och ting. Men ibland återkommer den där stressen. Som nu. Mycket handlar om jobb och mat, precis som vanligt. Men även framtid och allt omkring. 
Försöker att få ihop allt. Hur mycket orkar jag och hur höga krav vågar jag sätta på mig själv? Bättre att sätta rimliga krav så att man inte gör sig själv besviken. Delmål och belöningar. 
 
Dagar som dessa får mig att ta en stor funderare kring jobbet. Eller inte jobbet i sig.. där trivs jag som fisken i vattnet för det mesta! Men gällande maten så funderar jag på om det hjälper eller stjälper? Ibland börjar jag fundera. Känner ju en otrolig skillnad på mättnad och ork de dagar jag jobbar jämfört med de jag är hemma. Tycker ändå att jag lyckas få i mig en skaplig lunch på jobbet, med tanke på omständigheterna. But that´s not enough. Dock brukar jag oftast jobba så bra pass så att jag kan fixa alla målen på hemmaplan. Men jag vill att de ska fungera till 100% även de dagar då ett eller två mål behöver intas där.. 
 
Ibland önskar jag att allt bara kunde falla sig naturligt och att jag inte hade vart så "beroende" av mat och tider.  Vissa kan gå en hel dag utan mat i magen utan att känna sig hungrig. Jag å andra sidan klarar inte av mer än någon enstaka timma innan jag blir darrig och förbannad. Samtidigt vet jag att det är mer hälsosamt och hållbart i längden att få i sig mat regelbundet.. men det hade vart skönt att inte vara så beroende av exakta tider! Ska väl istället vara tacksam över att kroppen fungerar med dess signaler. Och att jag faktiskt lyssnar på dem! 
 
 
Nej mina vänner. Vet inte vart jag kommer med detta. Ska ta och se på film, äta och vila istället. Tror att det kan göra mig gott. Ska bli skönt att ha ledig i några dagar nu! :) Frågar är bara vad man ska fixa för mat ikväll.. det vanliga eller en laxtoast?! Klingar rätt gott i mina öron. Eller så kör jag lite av varje. 
 
Ha en fin kväll. Puss & Kram 

17 December

17 December.. gäääsp och godmorgon!
 
Nog för att kroppen inte går på reserver gällande maten längre. Nu tycks den istället gå på de sista reserverna gällande sömnen. Somade sent då jag var helt uppe i varv efter jobbet och gick upp vad som kändes mitt i natten för att agera taxi. Känner mig ändå rätt pigg idag trots allt. 
Pigg och på relativt bra humör. Lika bra att ta tjuren vid hornen och gå på "möte", kände jag. Dels gäller det att ha koll så att det går åt rätt håll. Och när det väl går åt rätt håll så gäller det att inte blunda och istället följa med i processen. 
Lättare att följa med steg för steg jämfört med att hoppa upp på vågen om några månader och se helt andra siffror än vad man är van vid. Bäst är att vänja både ögon och psyke samtidigt. 
 
<3
 
Fin Måndagsfrulle
 
Helt okej om ni är avundsjuka på min frukost idag. Den satt där den skulle! Dags att byta ut pålägget mot julskinka snart dock. 
Idag då? Jobb under dagen och sedan är jag ledig en bit in på veckan. Välbehövligt. Men har en del roliga saker inplanerade. Också välbehövligt. Göteborg x 2, sushi x2, fikor och till sist en klippning var tanken. 
 
Nu måste jag springa och göra matlåda. Och snälla, håll tummarna för mig idag att det inte är lika mycket att göra som igår. Hoppas ni får en bra start på veckan. Puss

Fredagsmat...

...på en söndag. Fungerar väl lika bra det. Velat äta tacos i flera veckor (månader). Och tänk att man kan ha så olika åsikter om en och samma sak. Vissa tycker att det är för lite "matigt" som middagsmat medans jag å andra sidan ser det som en liten lagom utmaning. Nog för att jag inte har några som helst problem med att äta det. Åter igen, det är ju för tusan vanlig mat. Men samtidigt är det svårare att äta jämfört med det jag brukar. Dels pga av många ingredienser som ingår (borde ingå) men även pga att det är svårt att veta rätta mängden då jag inte mäter upp.
 
Det är lätt hänt att det gröna tar över i skalet. Men jag var noga med att ta köttfärsen först – sen grönsakerna. På så sätt var det lite lättare att se till att det blev en lagom mängd. Nog för att jag var redig med att lägga upp "omvänt", dock lite sämre med att se till att få i mig den tacosen som jag ville ha. Bytte ut och uteslöt. Men åh, det var gott ändå. 
 
 
Två mjuka med fyllning eller fyra hårda?! Nåja. Det blev nog tillräckligt trots alls. :) Köttfärs, majs och sås är väl vad min fyllning består utav för det mesta. Haha. (Och sisådär tusen andra saker förvisso) Majs med tacos kan man väl kanske kalla det. Men nästa gång, ja då åker det ner ännu mer saker som ska göra att skalet blir fulländat. 
 
Har julstädat här hemma idag. Och så var denna eftermiddagen förbi. Om någon timma blir det kvällis och sedan beger jag mig mot jobbet. Hoppas att kvällen susar förbi snabbt som resten av dagen. Ha en fin söndagskväll. Hörs i morgon. Pussen från mig. 

Julstress

God Eftermiddag!
 
Fortsätter att babbla på om mina dagar. Ni får säga till om ni tröttnar. Risken finns dock att jag fortsätter, men önska kan man ju alltid göra! ;) Förmiddagarna går alltid så fort. Åker iväg på lite äventyr och vips, så var det dags att åka hem för att fixa maten. Var och bunkrade upp inför julhelgen. Två fulla vagnar. Men det är väl vad som behövs när man har julkalar tre jävla dagar i sträck. Dock såg jag att jag jobbar den tredje dagen, så "slipper undan" ett kalas. Klarar mig bra ändå sig! 
 
 
Många är så förbannat stressade inför julen. Tycker så synd om många. Folk springer som galningar och letar julklappar och köper för att köpa. Rika som fattiga. Många sparar hela året för att ha råd med julen!
Är både för och emot julklappar. Självklart vill jag ha ett berg av julklappar under granen (är ju inte helt vuxen än), men jag tycker inte man behöver känna sådan press. Allt behöver inte vara sådär perfekt och fridfullt kring julen. Det är liksom okej. Här hemma får vi mer eller mindre fixa våra egna julklappar. Dvs, vi är med när päronen köper – just för att de inte ska "köpa för att köpa". Om ni förstår. Blir så lätt att man får saker man inte tycker om. Nog för att jag inte är det minsta kräsen. Tvärtom. uppskattar minsta lilla sak. Men för att underlätta för alla så är det bättre att komma med önskemål. Men likaväl som jag tycker att det är bättre så tycker många att det är fel. 
 
Vårt fina lilla hus
 
Något annat som tycks stressa många så in i bomben är all vikthets kring jul och julmaten. Det äts julbord var och varannan dag, julbak, julfika, glöggkvällar.. det är mycket kring julen som handlar om just maten. Men jag förstår ändå inte varför folk ser julmaten som någon slags bov? Det är väl inget att stressa upp sig för? Fika gör man väl i vanliga fall också? (Nåja, nästan alla) Och köttbullar blir väl för tusan inte onyttiga bara för att det ligger på ett julbord? Och lax, korv, bröd, sill, skinka och lutfisk? Det är ju för fan bara mat för guds skull. Inga synder för fem öre. 
 
"Det är inte vad man äter mellan jul och nyår som har betydelse, utan vad man äter mellan nyår och jul". Så jävla sant. Hoppas ni äter för fulla muggar och njuter av den här månaden. Mat är både socialt och gott. Själv har jag aldrig fruktat julmaten. Men det kanske beror på att några av mina favoriter befinner sig där eller också beror det på att jag har en hat-kärlek till just bufféer. 
 
December månad började i utmaningarnas tecken och så ska den även få sluta. Har halva månaden kvar på mig att fullfölja alla utmaningar jag satte upp på mitt första KBT-möte. Många är avprickade från listan men har några to go. Det här fixar jag utan tvekan! :)
 

Tredje Advent

Vaknade alldeles för sent idag. Men det är inte lätt att ta sig upp i vanlig tid när man lägger sig in på småtimmarna. Lätt att dra ner på "det sena" målet för att hinna känna hunger inför nästa. Men so what? Ibland får det bli såhär och om jag nu inte skulle vara lika hungrig vid lunchen så vet jag ju vad det beror på. Nåja, hela frukosten är i magen nu i allafall! 
Om nu dagen har börjat såhär, ja då är det lika bra att fortsätta i utmaningarnas spår. Det är ju trots allt tredje advent. Dock är det inget bak inplanerat och i så fall får det följa med något från affären eller så får jag plocka från den där hyllan i skafferiet! 
Vet dock med mig att det är lättare att fixa en utmaning när man slipper tänka så mycket på vad man ska ta. Förra gången föll det sig naturligt med en lussekatt då det var just det som bakades den dagen. Men nu, när jag har allt att välja på. Vad tar man då? Att välja något från affären är ingen idé. Då vet jag hur det slutar! Men lite choklad efter maten eller några pepparkakor till förrätt har väl aldrig skadat något. 
 
Det börjar kännas i kroppen att jag har stängt på jobbet många dagar i rad nu. Sena nätter och rätt tidiga morgnar. Får hoppas på att schemat nästa vecka anpassar sig så jag kan få lite mer sömn. Påsarna under mina ögon börjar göra sig påminda. Inte så sexigt tyvärr.
 
Ska jobba ikväll med men innan dess blir det en heldag med det vanliga. Förena lite nytta med nöje. Fika, handla, vila, äta gott och träffa lite fint folk! Ska nog bli en fin söndag hoppas jag på. Redan en vecka sedan jag var på julbord. Herre vad tiden går.. Dags att påminna sig om det. Medans jag står still så går tiden framåt. Funkar väl kanske inte så bra.
 
Hoppas ni får en fin tredje advent. Puss
 
 
 

God Medicin

Må ha en relativt lätt kropp. Men samtidigt har jag aldrig tidigare känns mig så tung och orkeslös som nu. Har inga muskler som orkar bära upp mig och huvudet är överbelastat. Hopplöst och begränsande. Känner att kroppen inte går på några reserver längre. Min fina kropp har börjat reparera sig! Och det om något kräver energi. Ju mer jag äter desto tröttare blir jag. Borde vara tvärtom, men logiskt nog är det inte så i detta fallet. 
 
Laddade på en rejäl portion vid middagen idag. Mer än jag brukar. Blev tokmätt och trött. Mat ska ge en energi, inte tvärt om. Men så tänke jag efter; åt jag en normalportion?
Inte enligt schemat här hemma i allafall. Är man lika lång som mig så ska man ha minst 4 stora potatisar/1,5 dl okokt ris/1,5 dl okokt couscous/125g pasta... Det var det värsta. Inte så mycket egentligen när man tänker efter. Det är ju en normalportion av kolhydrater. Men i jämförelse till vad som brukar hamna på tallriken, ja är det mycket. Ska inte låta mig skrämmas av tankarna att "det kan bli för mycket". För något sådant tycks inte finnas! Och något annat jag inte ska låtas mig skrämmas av är det där goda, gula man brer på mackan... 2 tsk bregott och 4 msk olja ska dagligen hamna i magen! Japp.
 
Mat är medicin. Och jag vet ingen annan sjukdom där den sjuka tackar nej till sin medicin. Nog för att jag får i mig min medicin i lagom dos varje dag. (Är en rätt duktig patient. ;) ) Men inte all sorts medicin. Det finns fortfarande delar av kostcirkeln jag fruktar och tackar nej till. Något som inte funkar om man vill bli frisk på riktigt. Borde tacka och ta emot istället för att tacka nej och ge till någon annan. 
 
 
Och ärligt talat. Säg någon annan sjukdom som behandlas med godare medicin än den här? Tror knappast att det finns. När jag vågar och får mod i min arma hjärna. Ja, då ska jag njuta av allt det där och på något sätt börja "uppskatta" det jag har framför mig. Inte bara då förvisso. Den här sortens medicin, från alla delar av kostcirkeln är något jag ska njuta av och uppskatta tills jag ligger på dödsbädden om sisådär sjuttio år. 
 
Knäpp dag idag. I morgon ska bli en finare. Ha en bra kväll kära ni. Själv beger jag mig snart mot jobbet. Puss
 

15 December

Lördag. Skulle bli en tråkig dag trodde jag. Men nu var halva dagen redan förbi och har hunnit med en massa saker. Och resten av dagen väntas god mat och jobb! Det blev en bra kväll igår på jobbet och ibland tror jag att det finns en liten gud där uppe som ser till så att det går framåt för mig. Hade att göra precis hela kvällen, förutom när jag ville äta. Perfekt tid och jag kunde sitta i lugn och ro och moffa i mig hela kalaset utan avbrott. Så skönt. Fick gott med energi i mig för att orka en hel jobbkväll med andra ord. 
 
Fick höra fina men hårda ord igår. Samma åsikter som jag sitter inne på om hela situationen. På ena planet händer det väldigt mycket just nu medans det på andra står lite för mycket still. Håller på att växa i mig själv! Inombords. Genomgår någon slags livsprocess just nu. Samtidigt som jag är vilsen håller jag ändå på att hitta mig själv igen. Känner mig rätt lugn och trygg mitt i alltihopa, vilket verkar synas! Känns så fint att höra. 
 
 
Annars då? Jo, dagarna rullar på och jag vet egentligen inte hur allt går. Framåt, bakåt eller står det still? Mest det förstnämnda skulle jag vilja påstå. Efter regn kommer solsken, alla gånger.
Nu ska jag fixa lite mat här hemma. Ska jobba på gälarna idag. Det var ett tag sedan sist ;) Lax it is. Vad äter ni denna lördag tro? 
 
Hoppas er dag blir fin. Puss
 
 

Tacokyckling

Vakande ögon. Lika bra det. Obehagligt men samtidigt tryggt. Improviserade lunchen så in i bomben också. Ville ha tacos, vilket blev nedröstat. Så bestämde mig för att göra kyckling – med tacosmak. Lite för starkt för min smak, men det var gott. Nästa gång får det bli riktig tacos istället! Och med riktig tacos menar jag riktig – med alla tillbehör, precis som jag brukade äta det. 
Dock lyckades jag med tacokryddningen, utan "kryddpåse". Så får det bli nästa gång också, istället för färdigköpt. 
 
TexMex-kyckling + Couscous
 
Kyckling, krossade tomater med smak av chili, sambal olek, spiskummin, cayenne, vitlök, majs, fond och en jäkla massa andra saker. Koka ihop och servera med något som passar sig! 
 
Har haft en fin dag hittils. Hoppas den fortsätter så. Måendet går ju förtusan upp och ned hela tiden och det är inget att lita på. Lite småjobbigt om jag får säga det själv. Vet inte vad jag föredrar.. Att vara ett känslomonster som skrattar och gråter om vartannat än att vara sådär tråkigt blank och tom. Föredrar nog inget av det faktiskt.
 
 
Nu blir det jobb tills halv ett. Puss 

14 December

Dagens Horoskop. 
Försök något nytt.

Ditt vanliga sätt att bete dig har för en gångs skull inte fungerat särskilt bra och det har försatt dig i en mindre trevlig situation. Din vanliga problemlösande strategi tycks inte förbättra situationen hur mycket du än försöker. Försök som omväxling att släppa ditt vanliga sätt att närma dig problem och gör istället något annorlunda. Bara genom att göra det kan du finna en utväg ur något som till synes såg ut som en olöslig situation.
 
Alltså ärligt? Är dessa horoskop grundade på mitt liv eller vad är det frågan om? Börjar ju undra. Har de senaste dagarna haft en stor, maffig klump i magen. Känner mig så stressad och vilsen mest hela tiden. Framsteg gör jag, men inte tillräckligt för att det ska synas utåt. Vilket i slutendan är mer än nödvändigt. 
 
Vill inte känna alla känslor jag sitter inne på nu. Mådde bättre för bara någon vecka sedan. Hade en helt annan kämparglöd då. Känns som att allt har kommit upp till ytan nu när jag börjat snacka ut om allt på ett annat sätt. Allt blir mer påtagligt och jag kan inte skjuta undan allt utan måste känna. Våga känna och ta itu med känslorna som inte gör mig gott.
 
 
Kom hem i bra tid igår. Åt nattamat och la mig lite för mätt. Känns bra såhär i efterhand måste jag säga. Vaknade ju ändå upp hungrig, som vanligt. Nu är det frulletajm och sedan lite sysslogöra med syster. Blir nog till att fika med lite vänner innan jag beger mig till jobbet i eftermiddag med. Hoppar in några timmar tidigare på jobbet, vilket känns helt okej. Var förberedd på det! Ska dock åka till affären och fixa någon annorlunda mat att slänga med mig idag. För att dra ner på stressandet när jag äter så tänkte jag mig någon smoothie eller liknande. Lätt att bara klunka i sig lite då och då! 
 
Babbel babbel. Hoppas ni får en fin fredag. Kram från mig!! 

Pepparkaksbak

Olika rutiner för olika dagar. Så lite flexibel har jag lärt mig att vara. Men varför måste jag vara så jävla fast på tider och mängder dessa dagar. Ja det kan man fråga sig. Blir-så-trött. Trodde att jag kunde vara lite mer flexibel än vad jag faktiskt kunde. Mina fängslande tankar höll mig ifrån saker som inte ens var utmanande. Kommer äta samma sak om bara någon timma. Men när jag väl blev bjuden så var tiden inte inne – och jag tackade nej. Blev förbannad på mig själv för att jag valde "den lätta" vägen. Ska inte mata dummesidan mer. 
 
Har återigen börjat känna igen alla tecken. Dåliga sådana. Påminns om förra vintern igen när allt började. Jag är inte påväg tillbaka dit, så oroa er inte. Det tillåter jag inte mig själv. Men jag kan fortfarande känna igen känslor och tecken som förr uppstod vid vissa situationer. Undanflykter och en klump i magen. Vill ju framåt – inte bakåt. 
 
 
Pepparkaksbaket blev lyckats åtminstånde. Och lite luciakänslor har jag fått idag trots allt. Pepparkakorna blev sådär fluffiga och perfekta. Precis som de ska vara. Vissa aningen missbildade. Men de var bakade med kärlek och det är väl det som räknas? ;) 
 
Nu är jag hemma igen. Ska få i mig lite mat och sedan beger jag mig mot jobbet. Skönt att slippa ta med sig mat idag. Nåja, något tar jag nog allt med mig, trots att jag äter innan. Men det är ändå skönt att inte ha stressen att man måste få i sig en viss mängd där då allt redan är intaget hemma. Om ni förstår. 
 
Hoppas ni får en lugn och fin kväll. Kram!

Kravlöst!

Många är rädda för kraven som man tror väntar när man blir frisk. Även jag. Men egentligen, vilka krav?
 
Vilket är mest kravfyllt? Att;
 
- Behöva kämpa mot tankar.
- Behöva passa tider och följa olika slags scheman. 
- Behöva anpassa sitt liv efter något som ska falla sig naturligt. 
- Behöva uträtta vissa tvångssaker innan man kan "belöna" sig själv med något. 
- Behöva ställa in saker pga att det blir "fel i schemat". 
 
Eller;
 
- Frihet. 
 
Ja, så enkelt är det. Det är inget annat än frihet som väntar. Livet är inte helt kravlöst, men nästan. Det beror på sin egen inställning och hur man väljer att leva sitt liv. Att stå upp för sig själv och kunna ta egna, friska beslut. Att skylla på sjukdomen när man tackar nej till saker kan kännas som en trygg lösning. Men är man tillräckligt stark i sig själv behöver man ingen vrickad ätstörning att rygga tillbaka och skylla på. 
 
 
Är trött på att komma undan med saker pga ätstörningen. Visst kan det ibland vara skönt, jag erkänner. Men jag vill inte bli behandlad som en femåring längre. Kommer kunna "komma undan" med saker i framtiden också. Det är bara att tacka nej eller säga att man inte orkar. Någon annan anledningen behöver man inte! 
Har känt att kraven som väntar har gjort att jag tagit ett steg tillbaka ibland. Rädd för vad som faktiskt väntar. Antar dock att det inte är så konstigt och jag är nog inte ensam med att känna såhär.
 
Man förväntas orka jobba heltid, träffa vänner, vara ute och festa, träna, vara social och även ta hand om sig själv mitt upp i allt. Samtidigt som det är livet ska vara. Fartfyllt och roligt, så ska man även i framtiden våga stanna upp, ta ett andetag och sätta sig själv i första hand. Det är ditt liv och det är du som ska må bra. 
 
Men för att må bra. Ja, då gäller att att komma upp till den nivån där kraven kan tänkas komma. På den här nivån kan ingen människa må vidare bra i längden. Mer kravfyllt än vad man kan tro. Skillnaden är att man i denna sitsen sätter sina egna krav. Orimliga sådana. 
 
Våga prova. Det är allt jag säger till både er och mig. 
 

Lucia

Glad Lucia på er! 
 
Någon som orkade ta sig upp för att kolla Lucian på tv i morses? Det var min tanke. Men jag ångrade mig lika snabbt som jag hade bestämt mig. Trött så in i bomben. Gick som i en dimma hela kvällen på jobbet igår. Inget energiknippe där inte. Vet inte hur många koppar kaffe jag hällde i mig. För många blev det nog. 
Börjar i allafall lite senare idag. Så har hela dagen på mig att vila. Det enda som står på schemat är det årliga pepparkaksbaket nere hos M&M. Så mysigt. 
 
LuciaFrukost

Många klagar och har åsikter. Jag försår er. Men likaväl som jag förstår er borde ni förstår mig. Någon rättvisa får det faktiskt vara kan man tycka. Skriver inget här för att provocera. Och verkar det som det så får jag väl helt enkelt sluta att skriva om en del saker. Hålla det för mig själv istället. Vill inte att någon ska må kasst av det jag skriver – tvärtom. Och det hoppas jag att ni fattar! :) Jag är rätt snäll (hähä) och tycker inte att det är speciellt roande att provocera och skriva saker som får folk att må dåligt. 
 
Nåväl, hade tänkt att äta en lite mer lussig frukost än vanligt i morses. Men då tomtegröt inte är någon storfavorit så fick det bli lussefrukost med smak av saffan istället. Alltid något! Dock inget superkombo ihop med allt det andra, men det funkade. 
 
Hoppas ni får en bra Lucia. Puss & Kram

Första Julskinkan

Satte lussekattsdegen på jäsning samtidigt som jag griljerade julskinkan med ena handen och rörde om i chokladsmeten med andra. Många bollar i luften! Men så fick man ju en del gjort också. Det luktar underbart här hemma i huset nu ska jag säga er. En perfekt saftig skinka blandat med saffran och choklad. Åhå. 
 
De oförberedda utmaningarna är de som stärker? Ja, kanske det. Men tankarna på att äta en lussekatt idag igen var lite för långt borta. Och så var jag redan proppmätt efter all julskinka. (Dålig bortförklaring eller sanning?). Både och gissar jag på. Lunchen blev riktigt god i allafall! Bestämde mig för att leka husmor, drog på mig julförklädet och skjutsade in en julskinka i ugnen. Kan vara något av det godaste som finns. Speciellt på vörtbröd. Fast då vi inte hade något sådant hemma så fick potatis agera kompis istället. Funkade bra det med!
 
Julskinkelunch

Julskinka, potatis & kall senapssås. Lyckades jag bättre med mängden idag då? Utan tvekan. Märker att jag har lättare att lägga upp mer mat beroende på vad det är för rätt jag äter. Av vissa rätter vill jag ta lite, men fler gånger och ibland vill jag lägga upp allt på direkten. Inget är väl egentligen rätt eller fel. Dock kan det vara lättare att se till att man får i sig rätt mängd om man slevar upp hela portionen med en gång. Men vad är egentligen en normalportion av julskinka kan man då fråga sig? Det som ligger i min magen nu skulle jag gissa på. 
 
Mätt blev jag i allafall och det är väl det som är huvudsaken. Hade tänkt vila innan jobbet, men nej.. då ska klockan springa iväg istället. Tur att kaffet bara är ett klick bort på jobbet. Ska även fixa med mig kvällis innan jag beger mig. Får nog bli ett gäng mackor trots allt. 
 
Hoppas er dag vart bra so far. Puss

12 December

Godmorgon! :)
 
Onsdag och veckans första jobb drar igång idag. Försökte därför sova ut – utan vidare framgång. Rackarns synd för mig må jag säga. Hoppar in lite tidigare på jobbet idag. Men det känns helt okej, bara jag är förberedd. Det är när jag måste tänka om precis innan som min hjärna går bananas. Matlådan får följa med ikväll med andra ord! Har dock tröttnat på att slänga i mig mackor på jobbet. Finns det inget roligare? Ibland varierar jag dock med en yoghurtbägare eller liknande. Men jag känner mig fortfarande begränsad till vad jag kan ta med mig. Och tillslut ska jag väl inte ens behöva göra det. Ta med mig alltså! 
 
 
Ska fixa frukost nu. Har en god mango som ligger och väntar på mig. Hade dock gärna haft en sådan här god skapelse framför mig istället. Färsk och perfekt. Får väl nöja mig med 13 minusgrader och mackor ;) Inte fy skam det heller! 
 
Blir en förmiddag med syster innan jobbet kallar. Ännu mer julklappar ska inhandlas och lunchen ska i magen. Hoppas ni får er en fin onsdag. Hörs senare eller i morgon. Puss & Kram
 

Positiva Ting!

Beslutsångesten. Jag tog itu med den med en gång och har inte grubblat på det sedan dess. Framsteg, så in i bomben. Ibland får man sätta sig själv på första plats och ibland passar det sig helt enkelt inte. Och jag gör ju så gott jag kan och ställer nästan alltid upp till hundra. (Blir en hemmakväll, precis som planerat med andra ord).
 
"Mina mängder." Märker att jag vågar släppa på det nu när jag också vågar äta fler mål och på andra tider. Det behöver inte vara exakt så som jag vill ha det. Har vart så fast vid tiderna, just för att jag ska kunna få i mig rätt mängd. Det blev till en ond cirkel. Men nu när jag vågar rucka på det ena så kan jag automatiskt rucka på det andra. Flexibilitet
 
"Hallelujah moment." På jobbet är jag mer eller mindre tvingad på att ta ett steg i från det där. Man hinner tyvärr inte med någon fancy och romantisk måltid där. På gott och ont. Men jag har börjat frångå det där heliga även på hemmaplan. Allt behöver inte vara sådär perfekt. Varken maten eller omgivningen omkring mig. Känns fantastiskt skönt faktiskt. 
 
Motivationen. Trivs jag inte på normalvikt så kan jag alltid gå tillbaka hit, inte sant? (Dock kommer det aldrig hända att jag går tillbaka hit när jag väl nåt målet. Var så säkra) Men det känns ändå "tryggt" att kunna tänka så. Det gör inte hela galloppen lika farlig på något vis. 
 
Motivation 2. Orka, orka och orka. Vardagen, vänner, fritiden, jobbet.. ja, livet! Idagsläget är varje dag någon slags kamp. Gällande allt. Eller snarare ett pussel i form av ekvationer på mvg-nivå. Vill bara kunna leva det liv som det är meningen att man ska leva. Utan alla hinder. 
 
Variation. Försöker att byta pålägg åtminstånde varannan dag och bröd minst någon gång i veckan. Just för att bevis att jag faktiskt kan. Och har jag väl börjat med ett "farligt" pålägg så ser jag till att äta det flera dagar i rad, just för att vänja mig. Lunch och middag är som sagt inga problem med att variera. 
Har även insett att jag kommer äta frukost 365 dagar om året i sisådär 70 år till och då gör det ju inget om jag missar favoritmålet (maten) åtminstånde en gång i veckan liksom. ;) 
 
Mängder. Frukost och kvällis är mer än fulländat. Äter fler än många där. Nu återstår bara storlekarna på resterande mål under dagen. Fixar jag två borde jag väl förtusan fixa de andra? 
 
Framsteg. Ja, de finns där bakom alla misslyckanden trots allt. 
 

Dagen

Vad snabbt förmiddagen gick. Spenderade några timmar med att fixa ärenden (åh så vuxet) och sedan vart det bara hem och fixa lunch. Blev fyra efterlängtade julklappar till mig själv. Bland annat ett smyckesskrin som jag har vart ute efter länge samt en guldkedja som kommer pryda min hals så fint. Nu är det bara berlock som saknas, men hittade ingen som föll mig i smaken. 
 
Lagade makaroner och köttfärssås till mig och syster. Lika lyckat som vanligt. Gör verkligen mitt yttersta för att öka på portionerna. Men har man ätit en viss mängd under en lång tid så är det väl rätt logiskt att det är den mängden man förknippar med normalportion tillslut, inte sant? Vet inte hur pass nära jag är rätt storlek. Men dömmer jag efter mättnaden så är jag rätt nära. Och det vågar jag (nästan) göra nu när jag har dragit ned på den gröna konsumntionen vid måltiderna. Är i rätt spår i allafall. :)
 
 
Det lättaste hade vart att äta sushi varje dag, då slipper man tänka! ;) Då vet man vilken mängd man får och att det är tillräckligt. Och då kan man även koncentrera sig på annat än maten. Är så uppe i mina mattankar när jag äter fortfarande. Det har blivit bra mycket bättre, men inte helt. Hade ju vart lite trevligt att kunna vara liiite mer "med" de andra och inte helt i sin egna värld. Det kommer väl det med. :)
 
Hälsa
Du är trött på dina vanliga rutiner för bättre hälsa. Använd din fantasi för att komma på nya.
 
Alltså, blir rädd när jag läser detta. Pratade om precis detta igår. Det är främst hemma i min trygga miljö som jag inte utvecklas. Så fort jag kommer ut på äventyr eller resor så mår jag genast mycket bättre och klarar av att spräcka bubblan på ett helt annat sätt. Dags att fixa lite nya reseprojekt snart. Om inte annat så är det dags att faktiskt klara av att spräcka bubblan även på hemmaplan, trots att de trygga möjligheterna är nära till hands. 
 
 
Dags att smälta maten en aning. Sedan blir det julgranspynt. 
 
 
 
 

11 December

Utvilad och pigg! Dock konstiga drömmar även i natt. Idag verkade kroppen vara sugen på något sjukt konstigt. Haha. Tur att jag slipper drömma om det i natt igen – då jag ska äta det till lunch. Helskumt det där. Fattar inte hur tankarna kan vara så upptagna med något så oviktigt egentligen. 
Nåväl, en ledig tisdag väntar idag för mig. Eller ledig och ledig. Har mycket att göra, men ledig från stekbordet åtminstånde. Sedan blir det kvällsjobb hela veckan lång. Enda tills nästa måndag för att vara korrekt. 

Fina Tjörn från helgen
Har vart snurrig i huvudet sedan gårdagen. Vilken jäkla krausell man åker i för tillfället. Blir yr så in i bomben. Inte insett hur mycket jag har att jobba på. (Som ni nog märkt) Hon tyckte att jag verkade helt lost igår. Som att jag satt på nålar och var någon helt annan stans. Men det är ju när jag är där som jag tänker. Här hemma så tycker jag att jag agerar normalt – fast det egentligen är tvärtom. Hon får mig att inse hur korkad jag är egentligen. Den tackar vi faktiskt för. Behöver någon utomstående som piskar på mig lite. Uppskattar det. Men samtidigt får det mig att må så sjukt dåligt. Inser att det inte går att blunda längre ju. Och det där undret kommer inte ske, så länge inte jag gör något. 
 
Fast nu ska jag stänga av tankesystemet och ha en fin dag. Ska pynta granen, åka till stan, äta mängder med god mat (så drömmarna försvinner) och köpa lite julklappar. Brödbaket för dagen är redan avklarat och nu ska jag dra igång dagen med nybakat bröd (och allt det där andra såklart..). 
 
Hoppas ni får en bra tisdag! Puss & Kram
 
 

Som en tagg

Om jag har haft en av de jobbigaste dagarna på länge? Svar ja. Om jag har fått ett och annat hårt slag i magen? Svar ja. Men samtidigt har jag återigen fått upp ögonen för nya saker och hittat nya metoder för hur jag nu ska gå till väga. Nyckeln till framgång är mod och att våga. Stå emot och göra rätt. 
 
Morgonstund har....? Ja, visst tänkte ni fortsättningen på meningen, av ren vana. Det man har hört/tänkt under flera års tid tänker man sedan av ren automatik. Precis samma sak gäller mina tankar. Tankarna kring maten. De kommer aldrig att försvinna. Hur mycket jag än försöker. Jag kommer aldrig lyckas bli av med allt surrande i huvudet. Har trott att jag en dag ska vakna upp och slippa allt det där. Men jag hoppas och tror förgäves. Där kom slaget i magen. 
Men det är tyvärr så det är. Sanningen kan svida. Eftersom jag har tänkt dessa dumma tankar under många, många år så tror jag knappast att de kommer försvinna helt. Men egentligen är det skitsamma, det viktigaste är hur jag hanterar det jag tänker. Gör jag inte handlingar av det jag tänker i framtiden (de dåliga tankarna) så kommer jag inte låta de styra över mitt liv, som de gör idag. Allt handlar om att förändra beteenden. Agera rätt.
 
I dagsläget låter jag mig styras av tänket. Ger vika och lyssnar ibland till fel saker. Men i framtiden antar jag att jag helt enkelt kommer få lära mig att leva med tankarna men inte ge vika. Det är en stor skillnad! Det gäller bara att agera på rätt sätt. Lära sig vad som är rätt och fel.
 
Tror som sagt att alla har konstiga tankar angående mat, kropp och träning ibland. Friska som sjuka. Skillnaden mellan den friska och den sjuka är bara hur pass bra man kan motarbeta och gå emot tankarna. Låter man sig inte styras av rösterna så tror jag att man kan leva ett relativt normalt och frisk liv ändå, även om tankarna ligger och surrar i bakhuvudet.
 
 
Självklart tror jag att man kan bli helt frisk och fri. Det är inte det jag säger. Vet många som har blivit helt fria från sin ätstörning. Men nu pratar jag utifrån mig. Jag vet att jag kommer kunna bli fri och leva ett normalt liv. Men att tankarna ibland kommer att titta tillbaka, det vet jag också. Invanda mönster. Så enkelt är det! Som sagt, det gäller bara att ta itu med allt på rätt sätt. Inte låta sig styras och påverkas så att det förstör ens liv. Och med tanke på hur stor skillnad det är på mina tankar nu och för ett årsedan så är jag övertygad om att jag i framtiden kommer kunna få ännu klarare tankar. Utan tvekan. 
 
Många ord blev sagda idag. Även många tårar trillade ner för mina kalla små kinder. Allt kändes bra hopplöst där ett tag. Men nu har jag fått smälta allt som sades och nu känner jag mig lite bättre till mods. Upp och ned, ned och upp! Allt är en jävla berg och dalbana. Visste inte att man kunde känna såhär mycket. 
Vad vill jag egentligen? Vad vill jag göra? Hur ska jag göra? Blir bara mer och mer frustrerad för var dag som går. Men jag vill bli ännu mer frustrerad, så jag får en jävla eld i baken. Har velat skynda långsamt, men nu vill jag mest bara skynda. 
 

10 December

Godmorgon!
 
Hade önskat att dagen kunde ha startat lite bättre åtminstånde. Men ibland får man skylla sig själv. Vet ju som sagt anledningarna. Nåväl, gott har jag i allafall sovit i natt :) Längesedan sist! Jävla tjat om drömmar, men igår redde jag ut alla tankar innan jag somnade. Och det resulterar till att huvudet kan koncentrera sig på lite mer roande drömmar, kärleksdrömmar. Känner mig lite mer pigg på allt när jag vaknar upp ur en sådan dröm jämfört med bulldrömmar må ni tro ;) 
 
Nu är helgen över och vi är redan inne på en ny vecka. Helgen vart rätt bra utmanande nu när jag tänker efter. Mycket folk omkring mig och inte speciellt mycket att säga till om. Dock vet jag att jag kan bättre, bara jag vill. Minns när vi vart på julbordet för fyra årsedan. Åt rejält med mat med surplade ändå i mig två näringsdrycker någon enstaka timma efter. Det är man ska göra när man ska gå rätt väg! 
 
<3
 
Gott med vanlig frulle igen. Känns som det var evigheter sedan sist ;) Laddar på för att snart ta tåget in till Götet. Nästa möte väntar. Känns bra. Vet att jag har gjort vad jag skulle sedan sist. Förutom en sak då, men det kunde jag inte påverka. Jag undrar vilka ömma punkter hon hittar idag! Det lär vi märka. Desto mer "knäckt" jag är när jag går därifrån ju mer märker jag att det hjälper. Faktiskt. 
 
Hoppas ni får en bra start på veckan! Puss & Kram

Julbord - Check!

Glad andra advent på er där ute!

Hoppas ni har fått er en mysig dag. Bara knappa två veckor kvar till julafton. På tiden att årets första julbord nu ligger i magen då. :) 

Har haft en riktigt bra dag. Vaknade upp på Tjörn tidigt i morses och intog en frukost i form av vi-ska-äta-julbord-om-någon-knappa-timma. Redan där blev det stökigt i huvudet. 

Men om man ska se det till det positiva så kan jag säga att det känns skönt att inte vara så förbannat fast vid ”mina” mängder och att jag faktiskt kan anpassa intaget till situationen, precis som jag gjorde idag! Kanske dumt, men nödvändigt idag tycker jag. 

Julbordet vi äter varje år är något av det finaste (och godaste) jag vart på. Det finns allt och lite till. Och med tanke på att det ligger på en ö vid västkusten så är det lite extra inriktat på just maten från havet. Musselsoppa, mängder med olika sillar, fem sorters laxar, olika vita fiskar, makrill, räkor i alla dess former, kräftor... ja ni fattar poängen! Favoriten var såklart musslorna och currykräftorna. Holy! 

Jag älskar bufféer som ni nog vet. Kan välja vad jag vill ha och hur mycket av varje sak. Dock har jag vart lite halvkass på att äta buffé då det oftast brukar bli lite mycket av grönsaksbordet. ”Tur nog” så fanns det inget grönsaksbord idag, utan endast ”riktig mat”. Vilket i sin tur ledde till att jag endast kunde välja mat och inte kaninmat att äta mig mätt på.

Tallrik nummer två av fyra!

Andra advent idag som sagt. Prövningarnas dag! Jag är faktiskt inte det minsta besviken, trots att det inte hamnade massa sötsaker i magen. Men vem har sagt att endast sötsaker är prövningar? Utmanade istället mig själv med mat. Sådan där mat som förmodligen är ”värre” än sötsaker egentligen. Den där favoriten som jag åt mycket av hade nog fått sig ett ordentligt sirapsbad skulle jag tro. Men vad gör det egentligen? (Försöker intala mig själv att det inte gör något åtminstånde..) 

Nåja, utmaningarna för dagen var det; 

Ett: Åt en (relativt) bra och stadig frukost, trots att julbord skulle intas någon enstaka timmar efteråt.  

Två: Har ätit på helt annorlunda tider idag jämfört med vad jag är van vid. Frukosten intogs för vad jag kallar mitt i natten och lunchen intogs en timma efter min vanliga frukosttid. Kändes konstigt, men inte speciellt jobbigt för det! 

Tre: Åt mig proppmätt på riktig mat och inte kaninmat.

Fyra: Visst att jag inte valde bullar och efterrätt, men jag valde saker på julbordet som förmodligen var ännu mer söta och ”farliga” än en bulle. Utmanande mat är en lika bra prövning som utmanande efterrätter. 

Fem: Struntade i mängden och åt tills jag var mätt. Brydde mig inte om det blev mer än vanligt eller mer än vad de andra åt. Jag åt för att det var gott! 

Sex: Ett annat fel jag höll mig ifrån idag var passa-på-tänket. SÅ skönt att kunna behärska sig själv! Kommer ju förtusan äta julbord en månad till, så behöver inte något sådant tänk :) Även det var ett stort framsteg för mig må ni veta! 

Som sagt, utmanande dag trots att det inte blev någon lussekatt. Och det måste väl vara godkänt tycker jag? :) Bufféer kan ju som sagt vara rätt krångliga ur många olika synvinklar. Antingen blir det för lite eller för mycket – men idag blev det lagom (+ rätt mycket till, men det är ju julbord..) ;)

 

Efter julbordet blev det badtunna i det kalla vädret. Dock stod jag över det av lite olika anledningar, tyvätt! Blir nästa år istället :) Satt inne i världens mysigaste lilla restaurang i min ensamhet och njöt av värmen istället ;) Inte fy skam det heller.

Nu ska jag få i mig någon form av kvällsmat. Ska inte dra ner en smula på det, trots dagens intag! Den saken är då säker. Puss & Kram 

Chef över mitt eget liv

Återigen fått bevis på vilken falsk trygghet jag lever i. Så fort jag får bestämma så mår jag bra och jag kan ibland känna mig rätt fri. Men så fort "farliga" saker kommer på tal eller att jag tvingas till skaker som inte var beräknade så får jag en stor klump i magen! 
Men så kommer jag samtidigt på. Det är mitt liv och mina beslut. Det är egentligen ingen som kan tvinga mig till saker, hur gärna de än skulle vilja. I slutendan är det bara jag, jag och jag som är chefen över det hela! Jag är tjugo år och kan ta egna beslut. Visst kan de be mig att prova, men mer än så kan de knappast göra. 
 
Sen så vill jag såklart inte göra folket omkring mig besvikna. Och minst mig själv! Vet att jag bara göder sjukdomen om jag tackar nej till saker eller utesluter livsmedel i min vardag. Det håller inte i längden! Dags att bli en hårdare chef över sig själv helt enkelt. 
 
Man måste fråga sig hur man vill att ens liv ska se ut, inte bara nu och i morgon – utan i framtiden! För det är som sagt där vi ska leva resten av våra liv. Och känner du att din vardag inte kommer fungera i längen, då får man se till att göra något åt det redan idag! Vår morgondag är snart vår nutid och vår nutid är snart dåtid. Ta tjuren vid hornen, som vi så många gånger har upprepat. Det är något man måste göra vid varje tillfälle egentligen. Man har inte tid till att stampa på samma ställe för länge. (Säger jag det?)
 
 
Har inte hunnit med pepparkaksbak idag. Hamnade hos våra grannar istället. Men det är okej. För jag sa faktiskt att utmaningarna skulle ske (åtminstånde) varje advent och det är inte förens i morgon. Och passande nog har vi ett helt buffébord på efterrätter att frossa i imorgon. Frågan är bara vad. Har ni något favoritgodis på julen? Frossar hellre i god mat än i julgodiset, på riktigt! Men vad tusan.. en liten skumtomte, lite ris a lá malta eller en pepparkaka med lite ost på går inte heller av för hackor. Får se vart fingrarna styr mig i morgon! :) 
 
Nu är det snart räkdags. Puss & Kram

Tjörn

Att vara kall. Det överlever jag. Grinig och energilös – det överlever jag inte. Släppa på kontrollen var det ja. Och så blev det, minst sagt. Hade inte laddat upp med mellis och när lunchtid plötsligt blev middagstid så var väl humöret kanske inte på topp. Klarar inte av att det går för många timmar mellan målen. (För vem gör det?) Är duktig på att släppa på kontrollen för det mesta, men då vill jag inte att det ska resultera i att det blir mindre än vad jag är van vid. Tvärtom ska det ju vara! Men nu är maten äntligen i magen och jag sitter framför brasan och värmer mig i min nya polotröja. 
 
Så otroligt mysigt här ute i allafall! Kom ut precis när skenet var sådär perfekt och det började genast att klia i mina små fotofingrar. Havet låg som en spegel och det flög kristaller överallt. Fridfullt och nästan lika fint som på sommaren faktiskt! Fast på sommaren kan man vara ute med kameran aningen längre än fem minuter innan fingrarna hinner bli till blåa små pinnar. 
 
Favoritstället
Utsikt från trädgården. Rätt mysigt, inte sant? 

Jag lagade mat till tio personer idag. Bra mycket roligare än att laga till sig själv. Slängde ihop ett storkok av Flygande Jacob. Kanske inte blev en sådan där klassisk, men bra nära. Kyckling i (stark) currysås som serverades med bananer (hade köpt 25 st.. va i helvete), jordnötter, ris och en maffig sallad! Var uppskattat och gott. Speciellt uppskattat av min lilla magge!
 
Har köpt räkor tills ikväll. Och innan dess ska jag inte göra ett dugg. Ska pilla med massa fotot och spela kort. Lagom nivå för min energi! :) Märker tyvärr hur jag blir extra matt när jag har för mycket folk i omlopp omkring mig. Nog för att jag inte kräver speciellt mycket utrymme, men en del saker som jag vill ha koll på kräver utrymme – som jag tyvärr inte kan få. Det är nog därför jag blir trött antar jag!
 
Nåja. Hoppas ni har det bra :) Puss & Kram

8 December

Godmorgon! 
 
Supertrevlig kväll igår. Spelade TP i fem timmar och självklart vann mitt lag. Vet inte hur pass stor insats jag gjorde, men vi vann i allafall! ;) De stora utmaningarna fick lämnas i affären, men köpte ändå med mig en del saker som intogs under kvällen. Kändes bra. Dock blir jag så sjukt frustrerad när folket omkring mig sitter och äter godis och chips och samtidigt säger "Åååh, detta är så onödigt. Jag bara äter och äter. Måste träna i morgon". 
Va tusan? Så ska det inte vara. Och det får mig även att känna; Kommer man någonsin bli fri från alla kompensationstankar – hur frisk man än må vara? Verkar ju inte så. Fast den här gången ska jag inte sluta halvvägs. Ska inte ge mig förens jag är helt jäkla fri. 
 
 
Sitter och äter frukost och om en timma går bilen ut mot kusten. Ser ut att bli en fin dag där ute. Lagom kallt och soligt.  Idag ska vi bara ta det lugnt, laga god mat, kanske ta en liten strandpromenad, baka och umgås sådär mysigt! Det är inte bara vi här hemma som ska med ut. Och vad innebär det? Minskad kontroll såklart. Inte lika mycket att säga till om och annorlunda tider. Det känns okej. För jag vet att det alltid löser sig tillslut. 
 
Datorn åker med, så vi hörs lite senare. Hoppas ni får er en mysig helg. Puss & Kram
 

Fredagskväll

Hemma efter en superbra dag på jobbet. Hela veckan har glidit på så bra. Och främst är det maten som avgör hur jag tycker att dagen på jobbet har vart. Och den här veckan är jag mer än nöjd. Provat på nya saker och har kunnat äta i lugn och ro. Så skönt så ni anar inte! :)
Är hemma och pausar innan jag ska iväg och träffa tjejligan. Massa fina vänner som ska ses ikväll. Men tycker att det är så svårt att "ta med mig något". Kvällis äter jag hemma.. men sen då? Alla bunkrar upp med ostbågar, chips och godis. Och jag vill inte vara den som sitter med ett jävla äpple. Men samtidigt känner jag mig inte tillräckligt bekväm med att ta med mig någon utmaning för den delen heller. Kanske borde passa på, men tyvär.. känner mig inte tillräckligt trygg på den punkten än. Ska förbi affären och hoppas på att få med mig en "halv" utmaning åtminstånde. :) Lite matsocial får man ju se till att vara! 
Förr när vi sågs så var det alltid "Jaha, äpple och cola zero, vad ovanligt Cissi". Trött på att förknippas med det må ni tro. Jag är inte den som är den längre. Kommit längre än så, bara att de inte ser det. Jaja, får se vart jag hamnar!
 
I morgon ska vi iallafall baka pepparkakor. Degen är gjord och är redo att kavlas ut. Ska baka tillsammans med familjen ute i somamrstugan. Kan det bli mysigare? Och kan det bli något bättre tillfälle än att anta mig nästa utmaning? Don´t think so. Fast som jag sa.. nästa utmaning borde vara att fixa en utmaning på ett tillfälle som "inte passar". Att ta det i all hast – när situationen inte känns hundra. Om ni förstår? För i det friska livet så ska inte utmaningar vara planerade och situationen behöver inte vara perfekt. Det kanske är de spontana utmaningarna som stärker än i längden liksom. 
 
Hoppas iallafall att er kväll blir mysig. Puss & Kram
 
 
 
 

Godmorgon 7 december!

Sjunde December, godmorgon! :)

Så otroligt mysigt att vakna upp till sådant här väder. Nog för att det kunde ha vart minut 1 och inte 20.. Men det är tur att man har ett rosa, fint underställ att slänga på sig under de fyra lager kläderna. ;) 
Inte använt mitt underställ sedan förra året, när vi var iväg på skidsemester. Ruggiga minnen det där! De ord som har skrivits ned i min rosa anteckningsbok från den resan ger mig rysningar. Kalkyler, planering och ågrentankar. 
 
Men idag mår jag i allafall bra! Det är huvudsaken :) Inte blicka tillbaka – bara fokusera framåt. I min nya, rosa anteckningsbok som jag har idag har jag istället andra kalkyler och utmaningar. Dessa ger mig inte rysningar. Har ju för tusan redan bockat av tre av de tre utmaningar jag fick i hemläxa i måndags. Ruckat på min planering med andra ord :) Sådant som är nödvändigt! 
Man ska inte oroa sig så mycket för saker i förväg som man ändå inte kan påverka. Bättre att lägga energi på det när tiden väl är inne – inte en vecka i förväg. Ligger alltid och förstorar upp saker innan jag somnar. Och när jag sedan vaknar så har jag plötsligt glömt av vad det var jag låg och oroade mig över.. så dumt! 
 
 
Mysig vintermorgon!

Jobb under dagen och ikväll ska jag nog pallra mig ner till ett gäng vänner för en spelkväll. Får ju passa på när de inte är ute och slår klackarna i taket. Spelkväll är mer i min smak (tyvärr). ;) 
Men först blir det jobb, som sagt. Så skönt att slippa ha med sig hela matlådor till jobbet nu när jag kan tänka mig att äta vad som erbjuds där. Nog för att det inte är någon burgare än, men bara det att jag kan tänka om är bra. Dock har jag alltid med mig lite saker för att "bygga" på måltiden. Och ifall det jag nu kan tänkas äta skulle vara slut eller liknande så har jag i allafall något att fylla magen med. Nödlösning, liksom! :)
 
Nu ska jag ordna mig en god frukost. I dessa vintertider hade jag önskat att jag var en grötlover. Det är lite kallt med min yoghurt på morgnarna. Får brassa på med kaffe isället! Dock har jag inte smakat risgrynsgröt på evigheter. Kanske det skulle vara något som föll mig i smaken istället?! Vad äter man det med? Mandlar, apelsin och havremjölk? Haha. Vad vet jag. Bättre att jag håller mig till sådant jag vet.
 
Önskar er en mysig fredag. Puss & Kram

Vår älskade Keso

Att jag är en sucker för keso är det nog ingen som har missat. Funkar till det mesta och är mättande och bra. Här hemma slukas det flera kesoburkar i veckan må ni tro. För det mesta brukar det hamna på mackorna eller i yoghurten. Men det finns många andra sätt att använda keso. Tex;
 
- Pasta & Köttfärssås + en stor klick chilikeso är pricken över i:t. 
- Supergott att ha i tacos.
- Banan + keso på macka.
- Keso på pannkakor!
- Keso med smak av grillad paprika att ha i sin toast. 
- Lägg keso på laxen och skjutsa in i ugnen. 
- Blanda ner i filen/yoghurten.
- Släng på ett gäng nötter och lite skivad frukt till mellis.
- Keso som topping på gröten. 
- Blanda keso och pesto och du har en perfekt sås. 
- Keso + makrill
- "Ostkaka" gjort på ägg och keso, in i ugnen. Smaksätt hur du vill!
- Keso + varm nyponsoppa (!!) Prova :) Och självklart lite beskvier på toppen. 
- Keso, valnötter och honung.. just sayiN.
- Knäckemacka + keso och kaviar. 
- "Risifrutti". Keso, yoghurt + sylt. 
 
Keso på två olika sätt
 
Vad tusan, man kan ju ha det till allt egentligen. Hos mig hamnar den oftast på mackan. Men även att ha den i tacosen är en storfavorit. Äter både smaksatt och naturell. Ingen minikeso bara, den smakar skumt tycker jag. Alldeles för grynig på något sätt! 
 
Nu kurrar magen. Dags för kvällis. Ingen idé att jag säger vad det blir ;) Hur äter ni eran keso? 

Dagen

Hej mina gobitar!
 
Dagens humör har hållt i sig hela dagen. Har vart på bra humör och fått en massa pepp från personerna i min omgivning. Välbehövligt ibland. De vet inte hur de ska bete sig ibland. Angående mig, alltså. Ska de "fira" och krama om mig när jag utmanar eller ska de agera normalt och inte låtsas som något alls? 
Såklart vill jag att allt positivt jag gör ska uppmärksammas, men i måttlig mängd. Självklart gör jag allt för min skull, men jag vill såklart att de ska se vilka framgångar jag gör. 
 
Några positiva med dagen: 
- Vikten pekade uppåt. (Allt är bättre än inget)
- Bra dag på jobbet. 
- Provade ny mat på jobbet. "Kom igen nu för fan". "Okej, sa jag". 
- Kunde sitta i lugn och ro och äta. 
- Är glad och pepp på att fortsätta framåt. 
 
 
Det negativa med dagen skippar vi. Eller försöker slå undan. Man mår bäst av att tänka positivt ibland, även om det är okej att må dåligt. Men ibland mår man bäst av att bara blunda för det där och blicka framåt. För det är ju dit vi ska. :) 
 
Hoppas er dag har vart fin. Ska ha en lugn kväll här hemma. Äta och baka pepparkakor. En dag kvar på jobbet och sedan tar jag en efterlängtad helg. Puss & Kram
 

6 December

Godkänd sömn i natt! Kände mig på bra humör och bestämde mig därför för att ta ett sådant där möte ni vet. Ett sådant möte som kan få ens mående att ändras rätt snabbt. Dock brukar jag inte bry mig speciellt mycket, men jag vill ändå ha lite koll. Just för att det inte ska visa negativt. Vill inte vara ute för sent liksom..
 
Gjorde de det då? 

Nähä då. Inte en chans. Tycks göra ett bra jobb tycker jag! Kanske inte världens förändring sedan jag spanade läget sist. Men så länge det är förändring åt det positiva hållet så är lilla jag glad. Vet att en sådan förändring inte syns utseendemässigt. Det krävs nog mååånga belöningsshoppingar innan jag kan börja känna mig bekväm i kroppen igen. Men varje steg i rätt riktning är bra. Nu är det bara att ta tjuren vid hornen lite oftare!
 
 
Vaknade hungrig som en varg även idag. Lägger mig ju för tusan med mättnaden upp i halsgropen varje, jäkla kväll. Vart tar all energi vägen? I mina nattliga svettningar? ;) Haha. Fast på den punkten har det blivit sååå mycket bättre, tack och lov. Vaknar inte alls upp lika ofta för att jag är för varm längre. Det var helt sjukt förut. 
 
Dags att svepa frukosten och sedan åkta till jobbet. Skönt att jobba dagar denna veckan. Nästa vecka blir det stängning sex dagar i rad. Men innan dess väntar massa roligheter i helgen :)
Hoppas ni får en bra dag. Puss & Kram

Resultatet...

...av världens bästa kvälssyssla! Bra sätt att skingra tankarna och fördriva tiden på må jag säga. Dock damp skorstenen i backen precis när jag skulle sätta på sista godisbiten. Typiskt (mig). Så en guldstjärna fick agrea pynt på taket istället. Inte fy skam det heller. Och ja.. självklart fick huset hedersplatsen i vardagsrummet tillslut! :) Då vart jag nöjd. 
 
 
Har ni knåpat ihop något pomperipossahus än? 
 

Kvällis!

Pausar i pepparkakspyntet och intar lite kvällsmat. Har sett många som tror sig äta för mycket på kvällen. Vadå för mycket? Kan det ens bli det. Mitt kvällsmål är bra mycket större än mångas. Men det är som sagt på kvällarna jag har som bäst aptit (och på morgonen). Och i mitt läge så är jag rädd för motsatsen – att äta för lite på kvällen. Äter mig gärna proppmätt för att någon timma senare (innan läggdags) äta lite till. Sedan är jag nöjd och mätt inför natten. Och med tanke på att jag alltid, varje morgon vaknar upp hungrig så är jag mer än övertygad om att jag inte äter för mycket på om kvällarna. Man måste ladda på depåerna rejält för att orka drömma fina drömmar hörni. :)
 
 
 
...samma som varje kväll. Men idag blev det håda mackor. Kan vara gott i bland. Är sugen på att prova på eget knäcke. Fröknäcke. Någon som har vågat sig på det någon gång tro? Langa recept i så fall :) 
 
Dags att återgå till pyntet. Puss
 

Godkväll!

Godkväll!
 
Ekat lite tomt här idag. Anledning? Dels har jag jobbat och så vill jag sprida positiv energi här. Med andra ord inte den energin jag bär omkring på idag. Mår inget vidare. Upp och ner, precis som vanligt. Men ni får ta del av lite dålig energi ändå trots allt. 
Alla människor har bra och dåliga dagar. Men så fort jag får en dålig dag så tar jag ut det på maten. Eller rättare sagt, skyller det på maten! På ett eller annat sätt i allafall. Försöker vara extra jäkla petnoga att se till att det blir tillräckligt dagarna då jag inte är på topp. Lätt att falla dit annars, det vet jag. Och det är inte det att det blir mindre de dagar då humöret sviktar, utan det är bara tankarna som gör sig påminda. De blir lite tydligare dagar som dessa. Tunga och eländiga! Eländiga i form av frustration. 
 
Bjussar på ett litet leende i allafall!

Vart en bra dag på jobbet i allafall. Lugn och ro idag. Och efter jobbet åkte jag iväg med syster och inhandlade sisådär tusen grejer att pynta pepparkakshuset med. Mest rosa grejer. Då vart jag nöjd! Så det är vad som står på schemat ikväll. Men först ska jag få något i magen.
 
Hoppas ni har haft en fin dag kära ni. Vi hörs sen eller i morgon. Puss & Kram

Ett tomt hål

..och där föll ett kilo sten från mina axlar! Det har åter igen gått upp för mig att jag inte behöver oroa mig så mycket. I allafall inte en vecka i förväg. Saker och ting löser sig, även den här gången. Lite omplacering i schemat och vips, så var allt fixat och klart. 
 
Har haft en bra dag idag. Men har känt mig trött och tom. Tom på en mängd olika sätt. Främst i magen. Den har vart som ett stort, svart hål. Aldrig att det blir nöjd, oavsett hur mycket jag stoppar i mig. Och turligt nog vågar jag lyssna på hålet och försöka täppa igen det. Det känns som jag blir hungrigare för var dag som går. Och desto mer jag äter, desto hungrigare tycks jag bli. Konstigt, men sant. 
 
Dagens lunch!
 
Vevade ihop en minst sagt improviserad lunch. Kyckling, spenat och champinjoner i mängder + en god sås med smak av senap/curry. Bästa kombon! Serverade med couscous. Den uppskattades av både mig, magen och middagsgästerna. 
Har äntligen börjat känna sug efter saker igen. Var det bullen som triggade igång smaklökarna tro? Känns nästan så. Och nu suktar jag inte efter sådana där konstiga saker längre. Nu vill kroppen ha helt andra saker som choklad, glass och bullar.. Sådant jag tidigare bara har drömt om. Men nu när jag vet att jag kommer tillåta mig att äta sådant igen så tillåter jag även smaklökarna att göra sin röst hörd, I guess. 
 
Nåväl, nu ska jag äta gott kvällsmellis! Mackor med leverpastej / keso + yoghurt, müsli + melonas. Sedan ska nog hålet vara relativt igentäppt. Åtminstånde i någon timma. Brukar alltid hamna något i magen precis innan jag går till sängs också. Bäst så! 

..det händer, igen!

Igår fick jag klara order om hur jag ska göra när beslutsångesten sätter in. Försöker följa dessa riktlinjer så gott jag kan. Men jag lyckas inte. Så nu sitter jag här och tankarna går på mer högvarv än någonsin. Är inte duktig på detta vill jag lova. 
Beslutet handlar om morgondagen. Och hon blev stum och chockad när jag sa att jag hade grubblat på detta en vecka. Jag förstår henne, för det är verkligen inte normalt. Och det handlar ju förtusan inte om liv och död. Nej, snarare om mattider och planering. Orkar-inte-detta.
Har egentligen tre alternativ att välja bland. Men vilket ska jag välja? Det som rör om i skallen till 100%? Det som jag mår bäst av? Eller det som är oärligt för både mig och andra? 
Det alternativet jag mår bäst av är egentligen inte fel. Bara enklast. Och egentligen vill jag inte välja det – då det faktiskt inte är det rätta i slutendan. Det är att skjuta upp problemet. 
 
Ett beslut ska tas i allafall. Utan att fråga någon annan. Idag orkar jag inget sånt här bara. Är inte på humör. Årstiden påminner bara om massa dåligt och jag har ingen ork till någonting. Vill bara stanna inne, isolera mig och bestämma allt själv. För det brukar gå bra då, tycker jag. 
 
Nu ska jag sätta igång med lunchen innan jag ska åka och jobba. 

4 December

20 små dagar kvar tills julafton. Känns så kul att vara hemma på jul i år. Då pyntar man inte förgäves här hemma heller ;) Julen skapar mycket känslor hos många. Endast positiva hos mig! Dock hade det räckt med ett julkalas – inte fyra. Tur för mig att jag tycker om julmat i allafall! Fast på det fjärde kalaset brukar alla vara mätta på julmat, så då slutar det med take away från Thairestaurangen. (Whoops). 
 
Idag är jag lite piggare än igår. Var helt färdig när jag kom hem från Götet. Då vet man att det trycks på rätt punkter i allafall. Det ska inte kännas lätt. Så länge man vet att det kommer kännas bättre i slutendan så är jag nöjd! :) 
 
Där helgen ska tillbringas..
 
Idag då? Har sällskap här hemma. Sådant tycker jag om. Ska påbörja storstädning och sätta igång ett julbak. Och efter lunchen (som blir kycklinggryta med gräddig sås) ska jag ta och jobba i några timmar! 
 
Hoppas ni får en bra dag i kylan. Puss

Recept - Lussekatter

Alla har nog en mängd olika recept på Lussebullar/lussekatter/saffranskringlor...what ever. ;) Inte så svårt att luska fram. Men tänkte ändå dela med mig av det som vi använde oss av! :) Tycker att de blir extra goda när man använder sig av kesella i degen. Blir så saftiga och goda då! Och hemmagjorda smakar bra mycket bättre än köpebullar, den saken är vi nog alla överens om. 
 
Ingredienser lussekatter Ca. 30-35 st. 
 
- 50 g jäst
- 100 g smör
- 5 dl mjölk
- 250 g kesella/kvarg
- 2 påsar saffran (1g). 
- 1 1/2 dl socker
- 1/2 tsk salt
- Ca 17 dl vetemjöl. (Mer kommer garanteras behövas)
- Russin
- Ägg
 
How To Do: 
Smula ner jästen i en stor bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölken. Värm upp så det blir fingervarmt. (Sisådär 37 grader för en normal hand..) Häll degspadet över jästen och blanda tills det har löst upp sig. Tillsätt salt, saffran, kvarg, socker och det mesta av mjölet. Arbeta ihop degen tills den släpper från kanterna. Tillsätt mer mjöl allt eftersom om det behövs. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. 
Baka ut till små fina lussekatter och ploppa i massa russin. Låt jäsa i 20-30 minuter till. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ett vispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 7-10 minuter. Kirrat och klart!
 
 
Har en hel drööös med bullar i frysen nu. Men de lär gå åt och jag misstänker att det blur nytt bak redan i helgen. Och idag har jag även köpt hem så vi kan göra rirchoklad och pepparkakshus! Ett rosa hus blir det i år. Och blir det några protester på det så blir det två hus helt enkelt. Bara mitt får hedersplatsen! ;) 
 
Nåja. Hoppas även ni har mumsat i er några goda bullar :) Och om inte.. do it! Kunde jag så kan ni :) Puss
 
 
 

Let Go!

Dödstrött och utpumpad. En blandning mellan känslosvall, frusen och ja..allmänt seg i skallen. Nog för att mötena  ger mig mycket. Men samtidigt är det jobbigt att vara där. Hon trycker på mina ömmaste punkter (precis som jag vill iofs) och ger mig utmaningar som känns omöjliga. Ska dock inte låta mig skrämmas. Än en gång är det bara att ta tjuren vid hornen. Har fått utmaningar att fixa både idag, i morgon och på tisdag.
Alla utmaningar handlar i stort sätt om samma sak. Alla saker jag tar upp och alla saker jag vill jobba på kopplas i slutendan ihop med en enda sak. Saken som är boven i allt verkar det som. Bara att köra på. 
 
Trots många frågor som hon kan svara på så har jag samtidigt tusen andra frågor – som hon inte kan svara på. Vem ska nu kunna svara på dessa tro? Nu när dietisten inte har tid förens sisådär på tok för länge, menar jag. Vill veta saker och samtidigt få logiska och kloka svar på vad som händer i kropp och knopp egentligen. Många frågetecken. Och tyvärr nöjer jag mig inte med google. Då slutar alla symptom med att man är döende. Haha. 
 
WeHeartIt
 
Dags att släppa taget lite och ge sig ut på djupt vatten. Det är precis vad som behövs. Kommer inse att det inte är så farligt. Det enda som kommer hända är att jag får börja leva ett värdigt liv igen. Nu gäller det att inte nöja sig med utmaningen från igår. Måste utmana varje dag för att det ska hända något. Har förstått att det endast var en bagatell jämför med vad som kommer att komma. Ska ta strypgrepp på den där förbannade rösten och sätta i hörlurar så fort rösterna försöker intala mig fel saker. Nu är det dags att ta sig framåt! Därför tänker jag inte göra C besviken.. utmaningen som ska utföras idag – Ja, den ska utföras! Släppa på kontrollen är väl allt som behöver sägas. Big time! 
 
Puss

3 December

Vilken besvikelse man vakna upp till. Ett stort vinterland. Fast egentligen är det nog mest kylan jag är besviken på. Snö är rätt fint trots allt. Vintrigt och ger en lite extra längtan efter jul! Men att traska ut i tio minusgrader är inte riktigt my cup of tea, vill jag lova. Men vad tusan. Bara att bunkra på sig några extra lager med fleecetröjor istället. Och försöka hålla sig inomhus så gott det går.. ;) 
Sovit knasigt i natt, men är rätt pigg. Min teori tycks funka iallafall! Inga lussedrömmar i natt inte. Nu är det ur hjärnsystemet helt enkelt :) Dock orkade jag inte pallra mig upp till julkalendern. Den får jag spana på ikväll! 
 
Ur min fina frukostskål!
 
Dags att ladda på med frukost innan jag sätter mig på tåget mot götet! Blir till att äta lunch där också. Sushi eller en vegetarisk lunchbuffé.. det återstår att se. 
Och det där med kompensation föresten. Det förekom igår! Dock åt det rätta hållet. Åt kvällsmat som vanligt. Samma prtionsstorlek och samma saker. Ändå lyckades magen kurra någon timma efter, precis innan läggdags. Första tanken var "äh, skit samma". Men vadå skitsamma? Klart att man ska ta något, trots att man kanske hade ätit mer under dagen än vanligt. Eller var det så att jag omedvetet hade lyckats skära ner på maten under dagen – därav den extra hungern? (Även nu på morgonen?). Nåja. Omedvetet i sådana fall! Gjorde kloka val igår helt enkelt.
 
Hinner inte skriva förens ikväll. Tills dess så skulle jag vilja veta vad era första utmaningar var?! Tell me. :) 

Om dagen!

Vilken fin söndag det blev mina vänner. 1:a advent, inget regt (som det brukar denna dagen), utmaning, tomteparad, massa julbak, mysigt sällskap och som pricken över i:t blev det vinst på lott för min del. Det stod i mitt horoskop att jag borde satsa på att köpa en lott idag. Så varför inte prova?
Köpte mig lite lotter på stan och blev två chokladkakor rikare. Hade det inte vart för att chokladen smakar urk så hade jag fanimej tagit tjuren vid hornen även där ska ni veta ;) En sak i sänder.. Men så tänkte jag vidare på detta med utmaningen som nu är kirrad. Och kom att tänka på detta; 
 
Ett: Jävligt viktigt att inte kompensera. Inte gjort det hittils under dagen och tänker inte låta utmaningen gå ut över kvällsmaten heller. Trots bullen så blir det säkert inte ens tillräckligt (för viktuppgång) ändå om jag får gissa.. Men som sagt, det är nog det absolut viktigaste. Vill inte hamna i någont kompensationstänk. Lika bra att vara stenhård. 
 
Två: Är det detta som har skrämt mig? På riktigt, en bulle? Hade inbillat mig en helt annan känsla än den jag sitter på just nu. Hade tänkt mig en mer ledsam känsla. Inte en känsla av fan-vad-grym-jag-är. 
 
Tre: Minst en utmaning varje advent, fram till jul. Minst. Gärna mer! Men nu är det dags att lära sig på nytt. Måste bara vänja mig, sen kommer det gå av bara farten. "Gör man det tillräckligt många gånger..."
 
FyraSen kom jag att tänka på det där med "mina tider". Tyckte att det var ett ypperligt tillfälle att ta bullen i samband med lunchen då det passar mig och mitt upplägg rätt bra. Hade jag fått andra tankar och känslor om jag åt den på en tid som inte passade mig
 
Fem: Detta var "halvplanerat". Nästa utmaning blir att spontanäta istället. Det blir ju fortfarande samma – bara på en annan tid. Men jag vet att det kommer kännas tusen gånger värre, därav ser jag det som en utmaning. 
 
Har fått blodad tand nu, så in i bomben. Kändes så bra att få sitta och känna sig som en i mängden. Nåja, normala människor kanske inte gråter när de käkar bullar. Men jag har inte påstått att jag är vidare normal heller ;) Haha. Och jag känner att jag måste dela med mig av alla känslor till just er – för ni förstår. De andra runtom mig är stolta som tuppar, men de förstår ändå inte riktigt vilken stor grej detta är för mig. Visst, det kanske är löjligt att tycka detta är en stor grej, men många av er förstår mig förhoppningvis :)
 
Kalla & Goa
 
Ska mysa framför teven ikväll. Och i morgon ska jag till Götet för nästa KBT-möte. Känns bra! Äntligen ska jag få ta upp alla saker som jag listat ner på min milslånga lista. Dock ska jag stryka en av raderna efter idag! Undra vilken rad jag kan stryka tills nästa möte...

Lussekatt – CHECK (!!)

Jag säger bara en sak. FYFAN vad jag är bra. Världens bästa lussekatt hamnade i magen som efterrätt till lunchen. Vi tog ut dem ur ugnen precis när vi hade klart och de andra skulle såklart ha en nybakad, varm lussekatt efter maten. "Då var det dags sa jag". 
Sagt och gjort. Och fyfan vad bra det känns. Inte ätit sötsaker på sisdär alldeles för många månader (år) och senaste gången jag åt en lussekatt var för säkert tre årsedan. På riktigt! 
 
Varsågoda – Bildbevis
 
Något bättre tillfälle hade jag inte kunnat få. Och jag erkänner.. det kommer en och annan tår. (haha) Men jag kan säga att det var allt annat än ångesttårar. Det var riktiga, jävla glädjetårar. Sorgligt, men så var det. Haha. Satt mest och skrattade åt mig själv. Samtidigt som jag njöt. 
Nu ska jag se till att äta lussekatter snart igen. Så jag får in det som "en vana". Inget farligt hände ju? Känner mig bara stolt och glad. Att en sådan jävla löjlig sak som en bulle, med samma ingredienser som en brödbit och väcka sådana känslor. Ingen big deal egentligen ju! Fast för mig är det "tyvärr" det.. en big deal alltså. Men snart har jag även den saken ur värden och kommer kunna ta en, utan några som helst reflektioner innan och efter. 
 
Nåja. Gött att jag tog tjuren vid hornen och satte handlingar på mina ord för en gångs skull. Vad blir det härnäst tro? Det återstår att se.
 
Dags för julskyltning. Puss

Julbak

Här hemma har det vart pyssel i köket hela dagen. Det är ju faktiskt 1:a advent trots allt. Har förberett 20 liter glögg, lyssnat på julmusik, gjort en pepparkaksdeg från grunden och det bästa – sisådär fyrtio lussekatter. Allt bakat med kärlek såklart! 
Älskar att julbaka. Ska göra saffransskorpor efter lunchen. Och pepparkakorna får vi fixa i morgon. Vi gjorde som vanlig två olika degar. En till att äta och en till att baka ut. Lika bra då den ändå tar slut annars. ;) 
 
Julbak
 

I eftermiddag ska vi ner och kolla julskyltningen. Kallt som tusan, men det får det vara värt. Ni kanske kan kika in här lite senare också. Ja, vem vet..kanske blir lite roliga foton då. Åtminstånde för mig. ;) 
Hoppas ni har en mysig 1:a advent. 
 
Puss

Lite känslor bara

Är på konstigt humör. Vill låta allt rinna av mig, men det tar stopp. Har samma känslor som när jag satt här i somras och skrev klagoinlägg. När jag bara ville ha tusentals kramar och höra ord om att allt kommer bli bra igen. De här hemma har åkt iväg på diverse olika julkalas Och vännerna ska ut på krogen och roa sig. Själv ska jag.. ja, vad tusan ska jag göra? Klappa kattjäveln hela kvällen? Typ så. 
 
Idag vill jag inte vara själv hemma. Det är ingen bra kväll för det. Får väl hoppas att det blir mycket på jobbet så de ringer in mig eller nåt. Fast nej, Det är jag inte heller speciellt sugen på. Istället ska jag ta mig ner till affären och köpa mig något gott tills ikväll. Ska baka var tanken. Ett nytt bröd eller liknande. 
Är fortfarande pangmätt efter lunchen. Förstår inte varför, då den åts för flera timmar sedan. Är fortfarande helkass på att lämna mat på tallriken, trots att magen är full. Både bra och dåligt. Dock blivit bättre på det där, men långt i från helduktig. Nog för att det var gott, men jag lyckades nog med en såkallad bukfyllnad idag! Inte okej. 
 
 
Har suttit och gjort små kalkyler. Bra sådana. Räknat och tänkt lite. Och så har jag jämfört tre sorters matdagböcker. En från när jag gick i behandling, en från förra året & en från den här tiden. No comments. Fick bara upp ögonen lite. Mina trötta små ögon, som har ett hav bakom ögonlocken. Ska elda upp alla böcker så småningom. Glömma allt och lägga det bakom mig. Vill bara spola fram tiden några år. 
Vill känna mig trygg, självständig och stark. Just nu känner jag mig osäker, beroende av andra och svag. Motsatsen till vad jag vill känna. Men när är man egentligen vuxen? Tror det kommer dröja några år tills jag känner mig sådär moget på livet. Men det kommer, antar jag. 
 
"När tror du att du kan släppa detta och vara på benen igen?". 
"Till sommaren, hoppas jag". 
 
Var jag optimistisk när jag svarade så? Bara jag kan avgöra den saken. Det är mina val, beslut och tankar som avgör det där. Ett relativt bra år har passerat, trots att jag kanske trodde att året skulle se annorlunda ut. Men nu blickar jag framåt ett halvår i tiden och ser en sommar med yttligare några nya möjligheter. Den här sommaren ska jag göra allt det där som jag trodde jag skulle kunna göra i somras. 
 
Hoppas ni får fin kväll åtminstånde. Det ska även jag försöka fixa. Har det inte såå pjåkigt här ändå. Har tänt mängder med ljus, har två gokatter som sällskap, ska äta en stor kvällsmat med nybakatbröd (och keso från en nyöppnad burk. Bästa) Haha, och kolla på tv! Och så gör nötpåsen mig sällskap ikväll såklart. 
 
Färdigbabblat. Puss

Några ting, bara!

Ett: Nyfärgat hår och sisådär 500 hårstrån fattigare. Men det börjar bli bättre på den punkten! 
 
Två: Lax, klyftpotatispotatis, grönsaker i ugn, brysselkål, sås(er). Det blir en fin lunch. 
 
Tre: Vart och köpt upp alla 200g chokladkakor i affären, typ. Det är inte bara vi svennar som gillar Marabou må ni tro.
 
Fyra: Insåg idag att all mat, verkligen all mat tar emot om det inte är på rätt tid. Inte sett det på det viset förut. Men nu fick jag det bevisat. 
 
Fem: Vid den här tiden förra året (typ exakt idag..) så började det gå utför på riktigt. Känns bättre det här året. Idag vill jag vara hemma när vi får gäster och det vankas brakmiddag – något jag flydde från förra året. Tog alla tillfällen i akt att vara med vänner eller liknande, just för att slippa middagsbordet. Fyfasen. Om jag tycker att jag planerar dagarna idag, tänkt då för ett år sedan! 
 
Sex: För ett årsedan ljög jag för alla andra, men idag ljuger jag för mig själv. Vilket är värst? 
 
 
Sju: Stanna upp och kom ihåg vad det är du vill åstadkomma, även om vissa beslut är svåra att ta. 
 
Åtta: Har nästan listat ut vad jag vill plugga till i framtiden. Kreativt är ordet. Men det dröjer nog lite till. 
 
Nio: Dags att skala 30 ägg. Puss

1 December

Godmorgon!
 
Behöver inte ens nämna vad jag har drömt om i natt gissar jag på. Men tack för era ord. De peppade mig lite extra må jag säga. Ni är hårda  – men det är nödvändigt. Önskar bara att jag kunde vara lite hårdare mot mig själv också. Går runt om dagarna och gör mig själv fetaste otjänsten. 
Känner mig ledsen idag. För det får man ibland va ? Som att inget kommer bli bra. Och som att detta är det bästa jag kan åstadkomma. Toppar och dalar – och idag hamnade jag i dalen. 
 
 
 
Samma innehåll men olika former. Säkerkligen mindre innehåll till och med. Vanesak I guess. Även detta var ju jobbigt början. Och nu är det något jag inte klarar mig utan juh. Allt är skrämmande innan man har vant sig. Människan fungerar så. Nåja, Jag fungerar så. Men nu orkar inte jag tänka på det mer. Ska gå och hjälpa till med städningen. Får besök av ett gäng kineser idag till lunchen. Vi ska bjussa på svennemat såklart. De är otroligt kräsna, så vi får se hur mycket rester det blir till mig i veckan ;) 
 
Skönt att vara ledig i någon dag nu i allafall. Behövligt känns det som. Hoppas ni får en bra lördag. Puss
 
 

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0