Ett litet farväl

Nu sitter jag äntligen här – tre rosa, färdigpackade väskor senare. "Snälla, ta en rullväska – jag vet vem som får bära väskan annars". Haha. Och det låg nog lite sanning i det där mamma sa, så jag lyssnade på henne och valde en väska med hjul istället. Det är nog inte så värst roande att bära på mina tunga väskor i fyrtio graders värme. Men skulle vi vara helt rättvisa så hade nog det enda rätta vart att det var jag som bar mammas väska istället. Den är nämligen fylld till 90% med min mat. Haha. 
 
Bilder från förra resan.
 

Räknar inte med att jag kommer ha något internet ute på öarna. Så det kommer eka tomt här på bloggen ett tag fram över. Men jag hoppas ni hittar tillbaka till mig om en vecka. Och till dess – ha det förjävla bra, det tänker nämligen jag ha!! Ska äta gott, bada, sola, njuta och umgås med finaste familjen. Den här resan ska bli minst lika bra som förra, det ska jag se till. PUSS & KRAM

Resebabbel

Godkvällis hörni! :) 

Har nyss kommit innanför dörren efter en hel dags jobb samt lite mathandling på det. Har vart och köpt på mig lite "basgrejer" i matväg som jag ska ha med mig på resan. Självklart har jag räknat med att kunna äta det mesta där nere, men det är just vid frukosten det kan stöka till sig. Så jag kände att det var lika bra att köpa med sig lite flingor och andra saker som jag är van vid här hemifrån. Sen om jag väljer att äta det jag har med mig, eller om jag tar vad Kroatien har att erbjuda är en annan sak. Men det är bättre att vara på den säkra sidan, inte sant? :) 
 
Inför förra seglingssemestern vi skulle på så minns jag att det var ett hejdundrandes tjöt om jag skulle behöva ta med mig näringsdrycker ner eller inte. Dock var min övertalningförmåga så pass bra att jag slapp. Och lyckades jag hålla vikten trots uteblivande näringsdrycker? Javisst.
Resan som vi gjorde tidigare samma år till Thailand så var dock inte övertalningsförmågan lika bra. Så vi packade med 45 jävla näringsdrycker. Harregud! Nödvändigt då – men i dagsläget är jag glad att jag slipper packa väska efter väska med ND´s och istället kan utmana med god mat istället. 
 
Levde på detta under förra resan.
 
Maten och rutinerna inför kommande vecka oroar mig faktiskt inte så mycket. Kommer bli frukost på båten, lunch på båten och sedan blir det middag ute på restaurang. Så frullen och lunchen kommer jag kunna styra över fullt ut. Känns skönt då vi faktiskt kommer handla all mat själva – så jag får mat som jag vill ha. Och något jag längtar extra mycket efter är alla fisk och skaldjurs-rätter. Ååååh! Ser även fram emot all färsk frukt. 
 
Babbel babbel. Nu ska jag fortsätta packa. Hörs i morgon. PUSS
 
 
 
 

Uppskattad ledighet

Finfin dag. Och ja, visst blev det lite belöningsshopping trots allt! Hittade vad jag sökte – så jag slog till. Blev även en mysig sushi-lunch med tjejorna samt alldeles för mycket kaffe på det. Satt ute i solen och njöt ett bra tag. :) Det kan vara rätt skönt att ha ledigt en dag mitt i veckan – jämfört med på en helg. Det blir ett skönt avbrott och veckan går lite snabbare då. 
 
Mys i solen

Nu ska jag ner och böka i tvättstugan, sedan blir det kvällis och efter det åker jag och festar tills jag stupar. Nåja, nu tog jag väl i lite kanske. Haha. Har åtminstånde packat med mig en colaflaska som jag kan smutta på och har planerat att stanna sisådär en timma. Får ju inte missa fotbollen ;) Festande är till för ungdomskroppar – och min kropp har lika mycket ork som en 80:årings, så jag har all rätt att ligga hemma och kolla fotboll istället. :D
 
Ha en fin kväll. Puss & Kram
 

Dessa brallor, alltså

Jag är glad att jag är ensam hemma för tillfället. Anledning? Fick ett, två eller till och med kanske arton raseriutbrott när jag skulle packa ner kläder inför resan. Visst, jag blev väl inte direkt förvånad när jag insåg att mina kortbyxor jag använde förra sommaren satt som blöjor, men jag trodde ändå att jag skulle kunna använda dem. Men icke sa nicke. Blev många skratt åt mig själv när jag mötte min spegelbild. Hittade dock ett par anständiga byxor, men det var ett stort hål i dom. Fan. Men jag såg att det fanns ett par liknande par på Gina igår, så ska svänga förbi där och köpa ett par likadana. (Det är byxor med resår i midjan – bästa uppfinningen). Har även packat ner mina två favoritshorts som jag bokstavligt talat lever i varje sommar. Och ja, de passar lika bra vaaarje år. Det är nämligen mammas gravidbyxor hon hade när hon väntade lilla mig. Inte så värst vackra – men ack så sköna. 
 
 
Åter igen – det är sådana här tillfällen som får mig att öppna ögonen lite extra. (Blir till att beställa en extra stor sushi idag kanske). Hoho. Nu har jag iallafall dragit på mig mina nya, färgglada brallor (med resår) och ska bege mig ner mot stan! Ikväll vankas det även festligheter. Ska dock bara vara med på förfesten, mer än så orkar jag inte på en onsdag. 
 
Puss & kram

27 Juni

– Lönen är på kontot
– Sommarrea i varenda affär
– Jag är ledig
Perfekt jävla dag för belöningsshopping (!!)
 
Det jag gör verkar faktiskt ge resultat. (Yeyyy) Känns faktiskt väldans bra :) Kände mig lite extra stark efter det där "lilla mötet" så jag passade på att variera min frukost en aning. (Jag skyndade mig att lägga fram frullen så jag inte skulle hinna ångra mig) haha. Nåja, det är väl inga markanta skillnader jämfört med den jag brukar äta. Men kände mig lite less på mitt vanliga bröd, så idag fick det bli lite annorlunda åtminstånde i form av riskaka och ett fin crisp istället. Gott? Javisst. Men mitt vanliga bröd var faktiskt godare. 
Finn crisp med leverpastej/smörgåsgurka, riskaka med keso/tomat/oregano
Kvarg/yoghurt med en jävla massa nötter, torkad frukt och flingor
 
Kände mig stark – enda tills frukosten var uppäten. Då satte pulsen igång igen. Så typiskt och jag undrar verkligen vad det beror på. Blir helt skakig i händerna och snurrig i bollen och det händer allt oftare nu för tiden. Nåväl, jag ska nog överleva, trots att det känns lite obehagligt sådär. 
 
Idag blir det som sagt belöningsshopping samt sushilunch med två fina vänner! Puss & Kram
 
 
 

Färgklickar

Godkväll :)
Efter en hel dag med massa jobb så åkte jag direkt till stan. Så nu är både det ena och andra fixat. Har bland annat betalt resan, köpt lite födelsedagspresenter och så råkade jag komma hem med lite saker till mig själv också. Whoops! Det var väl inte riktigt planerat, men när jag får med mig en plånka, ett par brallor, ett halsband samt ett linne för hundrafemtio riksdaler så tycker jag faktiskt inte att det gjorde så mycket. Sicket kap va? 
 
 
Vilka färgklickar va?

Okej, nu får det vara nog med slappa, luftiga byxor tror jag! ;) Nu har jag bunkrat upp rejält. Och plånboken är en miniversion av min datorväska. Mycket passande. Gick även in i min nya favoritbutik när det kommer till torkad frukt, nötter osv och köpte med mig lite smått och gott. Torkade fikon, dadlar och mullbär kommer pryda min fil denna kväll med andra ord. :) 
 
Nu ska jag städa och börja packa. Sedan blir det kvällis! Puss och Kram.

26 Juni

Känns det inte alltid som jag sitter här och skriver när jag äter frukost? En dag susar förbi så grymt fort. Tiden kan svischa förbi i några dagar till, men sen vill jag att varje minut ska kännas som en vecka så jag hinner njuta till max. 
Det blev förövrig en ganska svettfri natt. Det tackar vi för. Har faktiskt inte tid att stå i tvättstugan och tvätta sängkläder idag ;) Just nu sitter jag i soffan och äter frulle. Det blev det vanliga, men med en "touch". Tänkte först ge mig på ugnsbakad gröt, men när jag väl står där och funderar på att förnya mig så ser jag bara hur mina vanliga mackor och filmjölk bara står och skriker på mig och ber om att få ätas upp. 
Dock provade jag på en liten annorlunda "röra" idag. Har läst mycket om choklad-röra. Och ja, jag vet att det kanske inte låter så gott till frukost. Och vet ni.. det var det inte heller! Haha. Dock var det rätt gott över lag, men nästa gång ska jag äta det till mellis eller till kvällsmaten istället. Hädan efter ska jag hålla mig till mina rosa hallonröror på morgonen :) 
 
 
Snart blir det jobb hela dagen och efter det ska jag åka och betala min resa med alla tjejerna. Tur att resan inte är förens om två månader, för i dagsläget tror jag inte att jag hade klarat av en sådan resa med oregelbundna tider och sena festnätter. Men som sagt – ett tag kvar :) 
 
Ha en finfin dag kära ni. 

Två frågor

Äntligen har jag landat i soffan igen. Detta är första lugna stunden sedan jag satt och skrev här i morses. Dock har jag bara gjort massa tråkiga ärenden som ni nog inte är så intresserade av att läsa om ;) Var även tvungen att jobba över lite då vi fick en beställning på femton jävla halva specialer precis innan jag skulle dra mig. Kunde inte riktigt med att kämna dem i sticket – så jag stannade och hjälpte till! 
 
Annars då? Jo, livet ser rätt ljust ut för tillfället. Dock går det går upp och ned – precis som alltid. Men just i skrivande stund så mår jag faktiskt riktigt bra. Gårdagens depp har redan försvunnit. För som sagt, man kommer in i sina vardagsrutiner väldigt fort igen. 
 
 
Jag har även två frågor till er smartisar där ute. 
 
1 – Jag svettas så sjukt jävla mycket på nätterna. (Förlåt för infon) Men det är verkligen helt sjukt. Vaknar upp och är dygnsur om nätterna. Och nixx, jag har det inte för varmt i rummet. Men tror ni att det kan ha något samband med maten eller liknande? Har aldrig haft detta problemet förut nämligen.
 
2 – Efter vissa måltider så skjuter pulsen iväg något fruktansvärt. Det dunkar hejvilt i bröstet och jag känner mig yr och varm. Riktigt obehagligt faktiskt. Detta sker främst efter frukosten. Why?
 
Förstår om ni inte har svar på mina frågor, men någon kanske har haft/har samma problem. Let me know i så fall :) Nu ska jag kolla på Lotta på Liseberg och mysa i soffan resten av kvällen. Hoppas ni har haft en fin dag i regnet. Puss & Kram

25 Juni

Godmorgon Måndag! 
Då var vi framme vid sista jobbveckan innan det blir en veckas semester. Och förutom jobb i kiosken i veckan så är det en hel drööös med grejer som ska ordnas. Ska jobba massa med företaget, packa, handla grejer inför resan osv. Men denna veckan får vara hur stressig den vill, för sen ska jag fanimej njuta och ta det lugnt. Men först – en veckas slutspurt gällande både mat och jobb!
 
Nu sitter jag och äter en dundergod frulle och ska snart bege mig. Och som de rutinmänniska jag är så är det inte någon större skillnad på den här och de andra sjuttioåtta frukostarna jag har lagt ut. Haha. God är den i allafall :) 
 
Hemmagjord müsli är verkligen bäst 
 
Hoppas ni får en fin måndag. Puss & Kram
 

Är det söndag så är det!

Sorg samt en och annan tår. Är det söndag så är det? Vill verkligen inte åka hem från stugan. Vet att jag bara kommer må sämre när jag kommer hem. Fast man kommer dock in i "vardagen" rätt snabbt med jobb och rutiner. Men nu när jag vet vad jag har att jämföra med så känns det inte så längre. Haha. Dock kommer jag ha sällskap av bror och pappa hemma hela veckan. Det blir jobb även för dem! Så det är positivt i allafall. :) 
 
Luftade tankarna med hjälp av en fotorunda förut
 
Har haft en väldigt fin förmiddag tillsammans med min syster i allafall. Vi styrde in mot ett litet shoppingställe och brände lite pengar. Det var vi faktiskt värda. Fick med mig en superfin, svart sidenklänning samt två guldhalsband, ett armband och ett par örhängen. Superb! 
Väl hemma igen så vankades det god lunch. Förut så avskydde jag att äta mat tillsammans med folk som jag inte kände så bra. Kände mig iakttagen och fick inte utrymme "för mig själv". Blev lätt störd och tappade matlusten. Men jag har börjat uppskatta lite folk runt middagsbordet. Why? Jo, för det ger inte mina knepiga tvångsbeteenden och mitt udda uppförande vid matbordet lika stort utrymme. Jag tvingas lixom "att bete mig normalt", om ni förstår. Så alla knepiga saker jag har haft för mig genom åren tvingas sakta men säkert bort. 
 
Nu tror ni säkert att jag sitter och grisar och har mig vid bordet eller liknande. Men mina beteenden är väl inte allt för udda – men tillräckligt udda för att de bör försvinna. Så under helgen har jag verkligen fått tänka mig för när jag har ätit, för vi har ju som sagt haft gäster vid varje måltid. Men det har gått så bra så :) 
 
 
Nä, hörni. Nu ska jag köra hem till Alingsås igen. Ska åka förbi mataffären och bunkra upp lite inför veckan också. Hoppas att ni får en skön Söndagskväll. Puss & Kram

Jämförelse

Midsommar år 2010 
Midsommar år 2012
 
Bild ett: En välmående tjej med ett äkta leende på läpparna samt ett par pussvänliga äpplekinder (och orange-färgat hår) Haha.
Bild två: En (helt okej) välmående tjej. Dock är de pussvänliga äpplekinderna ersatta med två kinder som mest ser rynkiga(?!) ut. 
 
Simpel fråga som kappt kräver svar. Vem vill jag vara? Tjej nummer ett eller två? Det är rätt bra för mig att jämföra bilder. För jag kan verkligen se skillnad på mitt mående och sakna det jag ser. Är det verkligen en tjugoåring jag ser på nedersta bilden och inte en tant med rynkor? Som sagt, svaret på frågan är enkelt!

Fin dag!

Först och främst – Tack för all feedback på förra inlägget. Hädan efter lyssnar vi på kroppens signaler, inte sant?
 
Nåväl, nu har alla släktingar åkt hem och jäklar vilken skillnad på ljudnivå det blev här i huset nu. Haha. Min släkt är minst sagt rätt högljudd. Mycket skratt, "allmänt jubel", och gälla stämmor. Men det är roligt med lite brötiga människor tycker jag. Har haft en riktigt bra midsommarhelg i det stora hela. :) 
 
Sommarmat
 
Försökte verkligen att lyssna på kroppens signaler idag vid lunchen. Efter den här portionen var kroppen nästan helt nöjd åtminstånde. Så inför rond två så ställde jag mig frågan vad jag var sugen på för att bli nöjd. Skulle jag ta mer vanlig mat eller skulle jag nöja mig med lite extra grönt för att bli nöjd!? Men jag kände mig faktiskt rätt mätt och belåten på vanlig mat så även vid den här måltiden bestod omgång nummer två endast av grönsaker. Skillnaden den här gången var dock att jag blev tillfredsställd av det, men det beror nog på att jag åt en rejäl portion vanlig mat först. :) Idag ville kroppen ha extra grönt, men i morgon kanske den vill ha en extra köttbit – och då ska jag slänga upp det på rond två i stället. Mättnaden efter lunchen var förövrigt väldigt behaglig. Och då måste jag ha gjort rätt, right?
 
Lilla jag idag
Nu ska jag snart äta lite kvällsmat och sedan blir det filmmys med hela familjen. I morgon åker jag tillbaka till Alingsås för att jobba hela veckan. Känns mindre lockande faktiskt. Skulle aldrig åkt ut hit – för nu vill jag inte åka härifrån. Haha. Men snart, om mindre en vecka närmare bestämt så har jag yttligare massa semesterdagar. Och då i form av en utlandsresa. Gah, vad jag längtar! 
 
Ha en fin lördagskväll. Puss & Kram från lilla mig. 

Det där med lagom mättnad

Vill ta upp något som jag har haft lite problem med på senaste tiden. Nämligen mättnad och att äta en lagom mängd. Har kommit in i något slags "allt-eller-inget"-tänk. Antingen äter jag way to much. Anledningen? "Passa-på-tänk". Eller så har det blivit alldeles för lite. Det blir aldrig lagom för min del. Jag känner aldrig en lagom mättnad och det är något som inte fungerar i längden. 
Det där "passa-på-tänket" är förjävla jobbigt. Finner ingen hejd på mig själv ibland – och det skrämmer mig. Är så rädd att jag bara ska fortsätta att äta och äta. 
Jag har även insett hur mättnaden kan luras. Jag är expert på att "överäta" fel sorts mat – och det är nog därför mättnaden smäller till så hårt. Jag tror fortfarande att jag är lite rädd för att äta mig proppmätt på vanlig, riktig mat. (Dvs protein, fett och kolhydrater). Självklart äter jag en normalportion av alla delar i måltiden, men ibland känner jag mig inte helt tillfredsställd med det. Resultatet? Jag lassar upp berg efter berg av grönsaker – enda tills magen står ut åt alla håll och kanter. 
 
Det hade vart bättre att ta en extra portion riktig mat, i rätt mängd istället för de där tjugo lassen med grönsaker. Då hade kroppen känt sig tillfredsställd, för kroppen nöjer sig inte med grönsaker, det är en sak som är säker.
Samma sak gäller vid frukosten. Känner jag mig inte helt tillfredsställd när jag har ätit upp min skål med flingor och mina mackor så väljer jag att vräka i mig grönsaker eller frukt istället för göra det som vore det bästa för kroppen. Nämligen att hälla upp en portion fil till eller ta en extra macka. Jag har blivit rädd för att känna mig hungrig, men är samtidigt lite småfeg när det gäller att ta om – så istället vräker jag i mig av den "säkra maten". 
 
Fasen vad jag babblar. Vet inte om någon känner igen sig i detta tänket?! Och anledningen till varför jag tog upp detta nu är för att jag precis blev utsatt för detta. Frukosten åkte ner i magen, precis som den skulle. Men kände jag mig nöjd efteråt? Nej.
Hur agerar jag? – Börjar vräka i mig melon och annan frukt tills mättnaden blir outhärdlig. 
Resultat? Pulsen ökade något fruktansvärt och mättnaden blev så där smällhård. 
Lärdom av detta – Hade jag istället tagit en skål med flingor till så hade inte "passa-på-tänket" vart där och jag hade begränsat mig till den mängd som kroppen hade behövt. Åter igen – kroppen behöver alla delar av kostcirkeln för att bli nöjd, inte någon förbannad jävla frukt. 
 
Delar av frullekosten

Dock var frullen förbannat god. Men jag måste lära mig av detta! Hädan efter ska jag äta lika delar av allt, enda tills kroppen är nöjd. Tallriksmodellen finns faktiskt av en anledning – för att kroppen behöver delar av just allt.
Nu har pulsen lagt sig lite och nu ska vi ut och åka lite båt. Tjingelingan! 
 

Mot mörkare tider

Trots utesluten snaps igår så vaknade jag ändå med dunkande huvudvärk. Knas. Så nu var ännu en midsommar förbi, och vet ni vad det betyder? Att nu går det mot mörkare tider igen. Sjukt deprimerande. Haha. Det blev iallafall en fin midsommar, trots regn. Vi hade satt upp ett partytält på altanen där alla fick plats. Och vi roande oss på bästa sätt med hjälp av "spelhålan" (vi är en barnslig släkt som älskar lekar), god mat, sång och trolleri så rörde regnet oss inte i ryggen. Dock lyckades det bli lite uppehåll och då passade vi på att ta en tur med båten. Premiär för i år :) Blir så satans trött av att åka båt bara! Det en enda lång vaggvisa och det är sällan jag kan hålla mig vaken på båtar – hur mycket det än guppar. 
 
Lite bilder från igår
 
Dagens startade med den traditionella silllunchen
Syskonskaran <3
Båttur till Dyrön
Grillmiddag
Bästa salladen
Stekt aubergine, tomat, fetaost, melon, haricots verts, senapsdressing och solrosfrön
Grilltallrik

Maten igår gick bra – trots sjukt knasiga tider. Middagen intogs väldigt sent och det är något jag inte är van vid. Men vet ni hur jag tänkte då? Att om resterande 24 personer klarar av att smälla i sig en rejäl middag så pass sent på kvällen, varför skulle inte jag klara av det då? Så jag åt och åt tills det tog stopp. Ibland finns det ingen hejd på mitt ätande när det är sådär riktigt god mat. 
Trots galet sen middag och trots galen matkoma så satt jag ändå och småplockade diverse gosaker under kvällen. Lite nötter, fruktsallad, bär och torkad frukt slank med gott samvete ner. Jag lär mig mycket av att titta på hur andra äter runt omkring mig. Varför ska jag ha dåligt samvete över något som i stort sätt alla gör? Om ni förstår vad jag menar. Kan dom så kan jag!
 
Hela tjocka släkten sov över här i natt. Så det är fortfarande fullt hus. Nu väntar en god frukost. Puss & Kram och hoppas att ni hade en finfin midsommar igår ni också. 

Dags för sill

Nu har vi dragit på oss sommarkläderna (och fejkenergin för min del) och är redo för midsommar. Jag har aldrig varit något fan av stora släktkalas, men det är bara till att härda ut. Jag orkar lixom inte vara sådär glad och trevlig som jag egentligen hade velat vara. Brukar mest bli att jag sitter lite skymundan och svarar på tal – typ. Haha. Måste faktiskt ta och bättra mig på den biten! 
Jag och min fina, fina syster

Ville bara kika in och säga hej igen. Puss
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar

Fullt upp och snart blir det fullt hus. Mamma har satt hela familjen i arbete sedan tidigt i morses. Dock fick jag ta hand om det roliga – dvs maten. Midsommar spenderas alltid på samma sätt hos oss. Vid lunch dräller det in sisådär tjugofem släktingar och då vankas det midsommarmat i form av det där vanliga. Inlagd sill (löksill, åh), färskpotatis, gräddfil+gräslök och till mesarna som inte vågar sig på sillen så har vi ordnat massa annan god mat också! ;) 
Efter lunchen åker vi iväg och dansar kring midsommarstången och äter karameller! (Ingen midsommar utan karamellerna som finns att köpa där, det vill jag lova er). Dock verkar vädret svika oss även iår, så vi får se om det blir någon dans eller ej. Framåt kvällen kommer det även komma lite mer folk hit och då blir det god grillmiddag. Så kul att jag fick vara ledig den här helgen. Annars hade jag faktiskt vart lite missnöjd.
 
 
Nu är jag entlidigad från mitt arbete, så nu ska jag springa och fixa i ordning mig. :) Ska ha på mig en vit somrig kavaj, ett par svartvita byxor och en sommarkrans i håret (om jag nu lyckas bli färdig med den). Oh, glömde föresten nämna den viktigaste traditionen av dem alla. Innan alla styr mot sängarna för att sova så brukar vi gå ut på ängarna här utanför oss och plocka sju sorters blommor som vi sedan lägger under kudden. Det sägs ju att man ska drömma om sin framtida man om man gör det, men förra året drömde jag om kossor. Känns jääävligt lovande det här. Forever alone. Haha. 
 
Hoppas ni får en underbar midsommar kära ni! Puss & Kram. 
 
 
 

Liseberg

What a day! Strålande väder, bästa familjen, godaste maten och som pricken över i:t var det precis lagom med folk på Liseberg. Var där lagom tills det öppnade och det första vi gav oss på var Atmosfear. Vi "icke höjdrädda" lyckades iallafall övertala en av två höjdrädda i familjen att följa med. ;) Guuuud vilken kick man fick! Underbart :)
 
 
Balder – som i vanliga fall brukar vara a piece of cake orsakade idag en förjävlig sträckning i min nacke. Vet inte vad som hände, men nacken flög bakåt och jag trodde att min ryggrad skulle knäckas. Det knakade i varenda kota och nu sitter jag här stel som en pinne och får ont så fort jag ska vända på huvudet. Suck. Men det fick det vara värt. 
 
Halstrad Laxfilé med rotfrukter, ugnsrostad potatis, pestovinägrett och vitvinssås. 

Ni ser vem som stod av valet av restaurang va? ;) Vi gick runt och läste på lite olika menyer och slog oss ner på en restaurang där "Lax" prydde översta raden av menyn. Kort och gott – fan va bra det smakade!
Och nu undrar ni såklart om det blev några små salta popcorn också? Och vet ni.. det blev det faktiskt(!!) Kanske inte vräkte i mig precis – men huvudsaken är väl ändå att jag smakade? Dock var det långt ifrån tillräckligt för att bli ett fulländat mellanmål. Så det nedpackade melliset åkte ner i magen det med. :) 
 
Restaurangbesök där jag valde det Jag ville, popcorn och sedan ett utökat kvällsmål. Bra jobbat idag Cecilia. :) 
 

Let´s go

Nu är jag redo och klar för en heldag på liseberg. Har packat med mellis och andra nödvändigheter som lilla mamma får gå och bära på ;) Inte mer än rätt! Tanken på utmaningar snurrar i huvudet. Popcorn? Godis? (Från min stjärnvinst) höhö eller ska det bli något annat idag? Men utmanar jag inte med något annorlunda mellis så har jag åtminstånde med mig lite annat i beredskap. Bättre att vara väl förberedd :) 
 
 
Har på mig mina nya, luftiga brallor från Indiska idag. Jeans kändes inte så lockande. Nu rullar snart bilen. Hörs sen om jag kommer hem levande. PUSS

Dagens mående - toppen!

Detta är sommar för mig. Att vakna upp av att solen strålar in genom fönstret för att sedan traksa upp och sätta sig på altanen, blicka ut över ett vindstilla hav samtidigt som man avnjuter en frukost med finaste familjen. Sommarlycka! Det enda som fattades var morgondoppet – men det kan jag faktiskt klara mig utan ;)
 
Har sagt det förr, men jag mår så förbannat bra här ute. Känner mig lugn och trygg. Det finns lixom inga bekymmer här ute. Hoppas på att få spendera många dagar här ute i sommar.
Idag har vi ett födelsedagsbarn här hemma. Nåja, en födelsedagspappa rättare sagt. Vi frågade honom hur han ville spendera sin födelsedag och svaret blev kort och gott "Liseberg". Haha. Vi var alltid på Liseberg på pappas födelsedag när vi var mindre – och nu var det tydligen dags igen tyckte han. ;) Så idag beger hela familjen sig till Liseberg för att spendera dagen. Mysigt! 
Trots att det är Pappas födelsedag – och inte min, så är det ändå jag som får välja restaurang idag. Det var lite gulligt tyckte jag :) Så jag verkligen får något som jag tycker om att äta. Kanske ska chocka dem och säga att jag vill käka på Burger King eller något? ;) Fast nja.. det lutar nog åt någon "riktig" restaurang där de serverar lax. Hoho. 
 
Hoppas att ni får en härlig dag i solen hörrni! :) Hörs ikväll. Puss & kram

Frågor

Misstänker att det kommer eka lite här de nästkommande dagarna! Ska försöka hinna med några inlägg, men så länge så får ni ösa på med frågor till mig istället. Och om ni inte har något ni undrar så kan ni väl slänga iväg en kommentar om vem du är och varför du läser min blogg?
 

Mätt å glá

Godkväll! :)
 
Tankar och känslor som jag försöker sätta ord på – utan att lyckas. Är det glädje eller sorg jag känner? Eller kanske längtan? Men längtan efter vadå? Jag vet inte. Men något ligger där och surrar. 
Något jag vet att jag känner för tillfället är i allafall mättnad. Men inte känner jag mig ångestfylld eller nedstämd för det. Tvärtom. Dagens mat har gått helt okej, men inte hundra. Så magen skrek efter extra mycket mat ikväll – och jag lyssnade, lite väl mycket tror jag. Haha. Proppismättis och uppblåst blev resultatet. 
Jag märker verkligen hur mycket bättre jag mår när jag får mat i magen på regelbundna tider. Kroppen har väl äntligen ställt in sig på det nu! Åter igen – trots att det inte har gått hundra med maten idag så har jag ändå sett till att få i mig allt jag behöver, fast på andra tider. Det viktigaste är ju inte när man äter – utan att man äter. (And believe me, det har jag). 
Mitt läckra kvällsmål
Två mackor. En med ugnsbakad leverpastej
(köpte den igår och satan vad god den är. Mycket bättre än "den "vanliga" leverpastejen. Try it!) ,
en macka med skinka + grönsaker/örtsalt
& fil/keso/kvarg + kanel och vaniljpulver toppat med en salig blandning av gosaker. (Paranötter, macademianötter, pistage, mandlar, dinkelpuffar, bran flakes, kokosflingor, gojibär och bananchips).
 
Lagom tills jag hade ätit upp så erbjuder min syster mig en fruktsallad som hon hade ordnat ihop. Om jag kunde låta bli? Nixx. Så nu är jag mer än belåten som ni kanske förstår. Hoho. Gud vad jag tycker om mat egentligen! Tänk va mycket gott det finns. Och snart är det midsommar och då vankas det gomat hela dagen lång. (Löksill, färskpotatis, gräddfil och gräslök. Den kombon gillar vi)
 
I morgon väntar sista jobbdagen för veckan, sedan väntar en massa roligheter ska jag säga er :) I morgon direkt efter jobbet styr vi ut mot sommarhuset för att tillbringa resten av veckan där. Liseberg, födelsedagsfirande, midsommar och avkoppling är lite av det som står på schemat. Härligt att få komma iväg. Tror att jag kan behöva det! 
 
Ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi i morgon kväll när jag har förflyttat mig några mil. Puss & Kram

Mina somrar

Sommaren 2007
– Helvetet började och jag tappade greppet om mig själv.
– Träning, gråt, ångest och matvägran beskriver den sommaren rätt bra. 
– Visste inte att detta var början till flera år av gråt, ångest och inrutade dagar. 
Sommaren 2008
– Mådde betydligt bättre den här sommaren jämfört med förra.
– Åt fortfarande efter matschema och drack ND´s – men mådde okej. 
– Vågade utmana och bytte ut de flesta näringsdryckerna mot glass. Det var även då min kärlek till Magnum Mayan Mystica växte fram. Åh! 
– Fortsatt träningsförbud
– Levde ett rätt normalt liv och de dumma tankarna höll på att tyna bort sakta men säkert. 


Sommaren 2009
– Det är sommaren då jag blir friskförklarad 
– Alla tankar hade nu försvunnit och jag åt mer än någonsin. Men mådde jag bra? Sådär faktiskt. 
– Tog igen all missad tid som ungdom och levde livet lite väl mycket om man säger så. 


Sommaren 2010
– Sommaren tjugohundra tio.. wow. Bästa sommaren i mitt liv – so far! 
– Vänner, frihet, god mat, noll dumtankar, resor och mycket där till. Levde verkligen det liv jag vill leva. Dansade och skrattade till gryningen och hade så otroligt mycket energi. 
– När jag tänker på friskhet så tänker jag på den här sommaren. Det är precis jag vill må igen. 

                                                    Taggad tjej redo att slå klackarna i taket. 

Sommaren 2011
– Jag mådde "bra". Åt det mesta – men ångesten kom. 
– Tränade alldeles för mycket
– Nyttighetstänket drog igång
– Oroliga föräldrar
– Energin började försvinna och utekvällar ersattes med många hemmakvällar
– Dumtankar som jag inte tog i tu med. Men hade jag vetat att jag ett år senare hade suttit i den sits jag gör idag så hade jag förmodligen agerat annorlunda. Det kan ni skriva upp! 

                                                        Pigg på utsidan – sliten på insidan

Sommaren 2012
– What can I say? Det var inte så här jag hade räknat med att min sommar skulle bli som 20-åring. 
– Ska göra det bästa av varje dag
– När sommaren är över så ska jag vara på ruta 6 av 10 – det ska jag se till. 
– Ska våga utmana mer
– 
Ska försöka återfå energin till Augusti då det väntas en vecka av dansandes enda till gryningen. (Suck, hur kommer det att gå?)
– 
Trots omständigheterna så ska jag se till att detta blir en riktigt, riktigt fin sommar! 

        Taggad tjej redo att slå klackarna i taket?! (Haha, njaaa. Snarare en otaggad tjej redo för soffhäng)

Detta var en liten sammanfattning av mina senaste somrar. Mitt mående har verkligen gått upp och ned. Men för det mesta verkar jag ha mått rätt bra. Eller vad tycker ni? Nu ska jag se till att sparka mig själv i baken lite extra hårt så att jag får uppleva den sommaren som jag faktiskt vill. Visst, det kommer inte bli exakt som jag vill. För hade jag fått välja så hade den här sommaren sett ut som sommaren 2010 – och det kan jag bara drömma om. Men jag ska inte gräma mig mer över det. Det är bara att acceptera dagsläget och inte spilla några extra tårar över det. Men för att få en någorlunda sommar så behövs det lite mer action – och det påbörjas redan ikväll! 

18 Juni

Godmorgon! Hoppas ni har sovit lika gott som jag i natt. Underbart att känna sig utvilad. Vaknade och började dona i köket det första jag gjorde. Matlådor, dessa matlådor. Nu har jag i allafall köpt hem massa mat som är god att äta kall. Kycklingspett, salladsskinka och lite annat smått och gott. Visst, det är inte min älskade ugnsbakade lax, men detta fungerar det också ;) 
Idag blir det en god sallad med matvete, grönsaker och salladsskinka. Lite picknickmat sådär. Har även packat ner en påse nötter ifall jag skulle behöva lite extra energi – vilket jag faktiskt behöver, oavsett om det känns så eller inte. Så jag ska ha som mål att den där påsen ska vara slut innan jag går hem från jobbet. Och känner jag mig rätt så blir det inga störra problem. Är nämligen väldigt knäsvag för de där små gobitarna! 

Nu är det bara tre dagar kvar på jobbet innan jag har ledigt i några dagar. Då väntar massa roligheter! :) Nu är det även mindre än två veckor kvar innan vi beger oss mot varmare breddgrader. Stress, stress – men pepp, pepp!! Nu ska jag ge magen frukost och sedan blir det jobb hela dagen. 

Vad ska ni hitta på denna måndagen tro? :) Puss & Kram

17 Juni

Godkväll kära ni!

Vilket äkta, svensk sommarväder det har vart idag. Lite blåst, lite regn, lite sol och sisådär 13 grader. Nu är det bara åskan som saknas. (Fast det fick vi dock igår – lagom tills jag skulle sova). Har fortfarande inte fått den där "sommarkänslan" som jag brukar få varje år. Men det beror nog främst på att jag befinner mig här i Alingsås och inte vid kusten där jag har spenderat alla mina nitton somrar hittils. Men denna sommaren kommer bli lika fin den också – det ska jag se till! :)

Övrigt då?
– Stress inför Kroatien. (Bikini. Fan)
– Baserat på förgående mening så känner jag mig mer pepp på viktuppgång än på länge. (Vill faktiskt kunna fylla ut min vackra, rosa bikini)
– Baserat på förgående mening så har matintaget ökats och skräcken för "att ta för mycket" blåst bort med vinden.  
– Baserat på förgående mening så mår jag bättre för varje dag – trots stressen jag känner. 
– Energin sviker mig och tyckts dock inte visa sig – trots att jag har ökat på maten. (Jävligt störande)

Nu ber magen om påfyllning. Ha en fin kväll. Puss & Kram

Slutsatser

Godmorgon fina ni!
Ny dag – nya möjligheter. Känner mig relativt pigg idag ändå med tanke på att jag valde att vidga mina sociala vyer och följa med vännerna ut igår kväll. Kan dock inte påstå att jag hade the time of my life. Men är ändå nöjd att jag följde med dem ut en stund. Förr i tiden så dansade jag tills stängning, men igår så längtade jag mest hem till sängen. Antar att det är min energilösa kropp som säger stopp helt enkelt. 
Två slutsatser från gårdagen. 
Ett:Jag är nog faktiskt mer en soffpotatis än partyprinsessa. 
Två: Folk tror att jag mår sämre än jag faktiskt mår. Fick många "medlidande" kramar igår. Och ni vet när folk säger "Hur mår du?" – med en sådan där sorgsen blick, men samtidigt ser man på dem att det inte vågar fråga på riktigt.  Fick även en del oroliga sms under kvällen. Vill bara skaka om alla och säga att jag mår bra. Plus att fulla människor gärna pratar lite mycket om fel saker – vid fel tillfälle. Men jag är hjärtligt tacksam för att de bryr sig. Men än en gång – jag mår bättre än vad det kanske ser ut!!

Nu måste jag dessvärre kila mot jobbet. Har hunnit med en stor och god frukost också. Vi hörs lite senare ikväll när jag är hemma. Hoppas att det blir en lugn dag på jobbet idag – det hade jag behövt.                           Två mackor. En med leverpastej/bostongurka och en med skinka/grönsaker +
                                                             Fil/keso med vaniljpulver/kanel +
                           massa god hemmagjrod müsli baserat på nötter, nötter och åter nötter. 


Födelsedagsfirande

Nyss slutat jobbet och nu är jag hemma men ska snart iväg på födelsedagsfirande. Var bara tvungen att komma hem och få bort stekos-lukten först ;) Tur att jag hade lagt fram kläder som jag ska ha på mig ikväll. Annars hade jag aldrig kommit i tid! 
Har inte bestämt mig för om jag ska med dem ut ikväll eller ej. Men vännen jag ska till bo nära. Så oavsett vad så kommer jag smita hem lite senare för att äta kvällsmat. Känner mig väldigt stolt över det beslutet faktiskt. Och det är ju för min skull! Man får försöka att få ihop allt på ett smidigt sätt – och det verkar jag få ikväll.


Hoppas ni får en mysig lördagskväll och att ni hittar på något spännande. Kanske hörs när jag är hemma för att inta lite fast föda. ;) Puss och Kram!!

Lördag

Godmorgon! 
Var längesedan jag sova lika gott som inatt. Har verkligen fått sova ut – vilket jag tror var nödvändigt, med tanke på dagens aktiviteter. Först styr jag mot jobbet, för att sedan stressa hem och fixa iordning mig. Ikväll vankas det födelsedagsfirande följt av utgång(?!). Har dock inte bestämt mig om jag orkar/vill följa med ut. Men jag köpte biljett utufall att. Lika bra att ha alla dörrar öppna så jag inte ångrar mig. 

Nu har jag gjort frukost och slängt ihop en matlåda. Idag står kycklingspett och couscous på menyn. Har även med mig lite nödproviant till jobbet ifall tiden inte skulle räcka till för att få i sig hela matlådan. (Vilket jag inte tror att jag kommer ha. Det är som sagt lördag). Måste säga att det känns lite jobbigt att behöva kasta i sig maten på jobbet. Men what to do? :( Samtidigt som jobbet och jobbtiderna har fått mig på rätt spår igen så kan jag inte ignorera faktumet att det är lite jobbigt med stressen när det gäller tiden man har på sig att äta. Lite dumt, faktiskt. 

                                                                         Bild från igår
Nu ska jag äta lite frullekost och sedan beger jag mig. Hoppas ni får en härlig lördag. Puss & Kram!

Festival

Härliga fredag. Perfekt dag att vara ledig på. Festival i staden, fint väder, god mat, lite födelsedagsfirande och allt avslutas med fotbollsmatch och räkmackor. Och de där depptankarna som överöste mig i morses försvann snabbare än de kom. (Precis som vanligt). Mina deppmoments återkommer fortfarande titt som tätt, men de blir bara kortare och kortare för varje gång. Allt som behövs är egentligen bara en titt i spegeln – följt av en titt på gamla foton och sedan är kämparglöden åter tillbaka. Bra strategi, inte sant? 

                                           Bild från min lilla fotorunda på sisådär någon timme

Har haft en rätt fullspäckad dag. Vilket var nödvändigt. (Annars hade nog inte tankarna försvunnit lika fort med tanke på att det är fint väder). Som jag tidigare nämnt så måste jag sysselsätta mig när det är fint väder, annars blir jag galen! Det är jäkla jobbigt att jag är sådan, men jag antar att det bara är till att acceptera läget. 

Förmiddagen spenderades i stan med lite vänner. Så här års är det festival i lilla Alingsås förstår ni. Riktigt mysigt faktiskt! Så vi åkte ner en sväng och vännerna åt den "årliga belgiska våfflan" medan jag satt breve och återigen fick mördarblickar från den där satkäringen som jag har berättat om tidigare. Att hon inte tröttnat? Blir så jävla less. Känns som hon förfäljer mig?! Haha. Min fina vän märkte av spänningarna och blickarna hon gav mig så vi reste oss traskade vidare helt enkelt. Hennes mamma har nog inte lärt henne att det är fult att stirra. Suck. 

Efter rundan på stan åkte jag hem och lagade mat till mig och min bror. Grillskivor med god sås, sallad och mathavre. Det tackade min mage mig hjärtligt för ska ni veta. Testa dom där förbannat goda grillskivorna som finns att köpa vettja :) 

Nu har jag precis kommit hem från en liten fotorunda + en tripp till posten. Min älskade, efterlängtade fotoväska kom nämligen idag. Knallrosa, rymlig och alldeles perfekt. Den ser mer ut som en vanlig väska än en fotoväska. Verkligen superfin! :) 

Nu ska jag sluta babbla. (Hade mycket skriveri i fingrarna denna kväll) hoho. Nu ska jag avnjuta ett gäng räkmackor med mamma och pappa och kolla på fotbollen. Ha en fin kväll kära ni. 

15 Juni

Känslan "det räcker nu", återkommer till som tätt. "Det är ändå ingen som tvingar dig till att utöka, utmana eller äta alla dina måltider, så varför gör du det?".  Och ja, det är sant. Jag hade kunnat skippa måltiderna och lägga mig på rygg och ge upp. Men vad lönar det till? Det är ju friheten jag vill ha kvar. Och nu när det inte är någon som tvingar mig till att utöka, utmana eller ser till att jag äter alla mina måltider så är det extra viktigt att jag hela tiden påminner mig själv om varför jag gör detta. 
Lägger jag mig på rygg och ger upp så försvinner det som jag värderar mest. Friheten. Friheten att inte ha någon med piska som som säger åt mig att göra ditt och datt. Fast det är ju egentligen inte därför jag inte ger upp. Men det är det som peppar mig lite extra, faktiskt. 

Tänker inte lyssna på "nu-räcker-det-känslorna" förens jag är samma tjej som på bilden. Och det löftet ska jag hålla! Nu ska jag trotsa allt som har med dumma tankar och göra och gå och göra mig en ordentlig frukost. Det lutar åt att det blir samma som resterande dagar denna veckan. Fil/kvarg/keso med nötter och bär samt två mackor med leverpastej. Det är dagar som dessa man ska gå emot tankarna extra hårt, bara för att sätta dit dem en gång för alla. 

Ha en fin fredag kära ni.  


Dagen i ord

Dagens goda:
Macka med stekt ägg. Varför äter jag inte det oftare?
Testat:
Skyr med smak av jordgubbar. God, men kommer hålla mig till vaniljen.
Dagens negativa:
Tokiga mattider. Men än så länge lever jag?
Dagens positiva:
Vågat vara flexibel.
Dagens inköp:
image description
image description
(Ack så goda)

Dagens kloka:
"Alla tar emot goda råd utom de som mest behöver dem"
(Visst ligger det något i det där?)

Dagens mående:
Energifyllt huvud men desto tröttare i min arma kropp.
Ska göra:
Äta äggmacka och fil med nötter och flingor. (Eller ja, nötter och flingor med fil kan man nästan kalla det. Haha)
Puss och Kram

14 Juni

Dagens frullekost:
Två mackor. En med leverpastej/smörgåsgurka & en med keso/tomat
Fil/kvarg/keso med mosade bär
+ dinkelpuffar, branflakes, olika nötter, bananchips, torkad frukt och kokosflakes
image description
Mums!
Med mätt mage beger jag mig mot jobbet. Relativt kort dag idag. Skönt! Ha en fin dag kära ni

Rutiner, dessa rutiner

En frisk person i en för smal kropp. Det är ungefär så jag känner mig i dagsläget. Men (Ja, det finns alltid ett men..) hade jag kommit utanför mina rutiner så är jag inte säker på att jag är så frisk i tankarna som jag faktiskt känner just nu. För nu äter jag på mina villkor, mina tider, min mat och i den mängd jag vill. Men så fort det ruckas på mina rutiner så flippar jag ur en aning tyvärr. Visst, det är superbra att jag håller på mina rutiner så hårt som jag faktiskt gör. Och det gör även att jag får i mig rätt mängd och mår faktiskt riktigt bra på dagarna.
Så just nu när mina rutiner verkligen fungerar så känner jag mig frisk i tankarna, men det är bara för att jag vet vad som väntar. Men vad hade hänt om jag slutade hålla på mina rutiner? Hade jag verkligen vart så "klar i tankarna" som jag faktiskt tror att jag är? Jag tror tyvärr inte det.
Vad är det jag vill få sagt?

Maten rullar på – bara rutinerna är som de ska. Men så ska det väl inte vara hela livet? Att jag måste äta på en viss tid för att må bra och känna mig frisk? Visst, jag överlever om det inte blir exakt på mina tider, men samtidigt vet jag att jag mår så mycket bättre om det faktiskt blir exakt på min tid.
Ni hör att det är vakum i mitt huvud denna kväll va?

Är det så att jag är en sådan människa som behöver ha rutiner hela livet ut för att jag ska må bra? Det verkar så ibland. Men hur löser jag detta då? Tänker göra följande: Kommer hålla på mina rutiner så där löjligt noga ett tag framöver för att se till att jag mår bra och får i mig det jag ska. Resten tar jag lite längre fram. Dock tror jag även att det kommer släppa med tiden. (Åtminstånde hoppas jag det)
Förvirrad själ

Byxkaos

 

Dagens började bra, för att sedan dippa rejält – för att sedan bli en av de bästa dagarna på länge. Jag vaknade upp pigg och glad och ställde mig och gjorde frulle till mig och min syster. Dagens müsli som prydde min fil kan ha vart den godaste på evigheter. Utan tvekan! (Börjar även få dille på bananchips. Tipstips).

 

Dagen började som sagt riktigt fint med god mat i kistan. Men sedan kom det där återkommande problemet. Klädvalet. 99% av alla mina är byxor är undanstuvade i källaren för tillfället. (Snaaart hoppas jag kunna börja använda dem igen. Pepppepp) Och som ni förstår så måste den där 1%:aren tvättas ibland. And today was the day då de acceptabla brallorna låg i tvättmaskinen. Jaha, och nu då?, tänkte jag. Jag kan inte ha leggings, det var för kallt med kjol och mjukisbyxor kändes inte som ett alternativ idag.

 

Så hur löser jag problemet?

Trött och grinig ringer jag till mamma och frågar lite snällt med min ynkliga, söta, hjälplösa röst om inte hon vill åka med mig till Göteborg för lite byxshopping. Sagt och gjort. :) (Här hade jag egentligen velat slänga in en kärleksförklaring till min familj. De ställer upp i alla lägen, peppar, tröstar, lyssnar, ger råd och är allmänt bäst. Istället får jag springa och kramas lite med alla familjemedlemmar när jag har skrivit klart).

Jag tycker att det är så dumt att köpa jeans i det skedet jag är i nu. Mest med tanke på att jag snart kommer att växa ur dem och dels med tanke på att jag inte tycker om att visa mina tändstickor i tighta brallor. Så istället kom jag hem med tre par mönstrade byxor i sådant där tunnt härligt material ni vet :) Och det bästa av allt är att de har resår i midjan så jag köpte alla tre par i "rätt" storlek. Dvs den storlek jag brukar ha när mina spiror är spiror – och inte tändstickor. Vilken betyder att jag inte kommer växa ur dem. Så det var iiingen onödig shopping här inte ;)

 

Så nu har den där 1%:aren utökats lite och jag har lite mer alternativ att välja på. Känns bra. Efter många rundor i provrummen så började magarna kurra något ofantligt. Valet av lunch var inte speciellt svårt, faktiskt.

 

image description

Super Sushi

Ja, ni hör ju bara på namnet. "Super Sushi". Man gick inte därifrån med en kurrande mage om man säger så. Bitarna var i dubbla storleken jämfört med dem jag brukar äta här i Alingsås. Större, godare, mer fyllning, mer soppa och det bästa av allt – fyra gånger så mycket ingerfära. Trodde jag skulle brinna upp där för en stund. Trodde även jag skulle gå under jorden av matkoma dessutom. Men trots att dessa var dubbelt så stora än de jag brukar äta så betyder inte det att jag inte fick i mig allt. Man kan ju inte lämna sushi? Big no no. Dessutom så behövde jag energi för att prova byxor. För tro mig – det tar på krafterna.

image description
Ett av dagens inköp. Visst var det härliga färger?

Efter en dag fylld av shopping, god mat och bästa sällskapet så bänkar jag mig nu framför teven och tillåter mig själv att andas ut och ta det lugnt. Njuter även av att vara ledig idag för snart väntas det jobb i väldans många dagar i sträck. Men nu checkar jag ut. P&K

Dags för jobb

Då var det dags att ställa upp på sin lediga dag – igen. Men det gör inget då jag ändå inte hade något speciellt planerat idag. Okej, det hade faktiskt vart rätt skönt med en kväll här hemma i soffan. Men ibland får man bita i det sura äpplet helt enkelt. Blir jobb mellan 17-01.00. Ett pass som gör att maten blir tokig. Dock var chefen var väldigt, väldigt noga med att kolla så att det var lugnt att jag jobbade. (Så att maten inte trasslar till sig). Hon är så go som ens tänker tanken på att fråga :) Men det känns faktiskt okej! Blir lite att ta med sig mackor, frukt (och lite torkad frukt som man ska gå och småäta på). Blir fint! :)
Hörs i morgon!

Going nuts on nuts

Som jag tidigare nämnt är jag en riktig periodare. (Gällande mat, så tro inget annat). När jag kommer in i mina perioder kan lätt äta samma sak dag ut och dag in under flera månaders tid. Men jag har verkligen börjat variera mig mer – vilket är bra och nödvändigt. Inte nödvändigt i risk om att jag en dag ska tröttna utan mer med tanke på att jag ska kunna leva ett så normalt liv som möjligt. Jag tror att jag fastnar i mina perioder dels för att det är god mat jag äter, men även för att jag har "lärt mig" hur jag fungerar med den maten – och då känns den trygg och jag vågar inte byta så ofta.
Jag måste våga prova ännu mer nya saker för att kunna leva helt normalt. Nu när jag åker på mina resor tex, inte tusan kommer all min säkra mat finnas på plats där. Nytt bröd, ny fil, nya pålägg osv. Och säg att jag sover borta hos någon och blir bjuden på frulle på morgonen. Inte ska jag hoppa över frullen bara för att det inte är min vanliga frulle.
Nu för tiden då jag faktiskt vågar variera mig så har jag planerat det i förväg. Jag köper hem nya livsmedel och är beredd på förändringen. Även det är något jag måste lära mig att släppa på. Att våga anta utmaningen direkt – även om den inte är det minsta planerad.
Just nu är jag inne i en torkad frukt och nöt-period. (Big time). Äter frukt och nötter på filen på morgonen, som efterrätt till huvudmålen och även till mellanmål samt på yoghurten till kvällsmaten. Ja, ni hör nu själva. Men det känns bra att jag har fått in det som en rutin :) Gott som stryk är det också!
Har främst fastnat för två olika saker på senaste tiden
image description
Kokos
Något av det godaste är torkad kokos. Var inne i en skojig affär idag där dom hade all torkad frukt och nötter ni kan tänka er. Många har även pratat gott om mullbär, men jag provsmakade i affären och det föll mig inte alls i smaken. Kokosen däremot. Yes!
Hur jag använder den:
Precis som den är. Äts antingen som "snacks" eller som topping på morgongröten/filen. Lagom sött och gott.
image description
Pecannötter
Köpte även hem en påse med pecannötter. De påminner om valnötter men har inte en lika konstig bismak (som jag faktiskt tycker att valnötter kan ha). Även dessa slänger jag på filen på morgonen.
Sedan tuggas det även hejvilt på pistagenötter, macademiannötter, mandlar och cashewnötter här hemma. Going nuts on nuts. Vilken är er favoritnöt? :)

Fotbollsdags

Precis vart och fikat med en efterlängtad vän som har bott i London alldeles för länge. Kul att ta igen lite snack :) Nu är jag hemma igen mellan varven för att få i mig lite mat. Bestämde mig nämligen för att vara lite social och åka ner och spana på fotbollen trots allt. (Kan ju faktiskt inte isolera mig från omvärlden helt).
Och hur gick det med utmaningslurren då? Fint. Faktiskt. Jag åt och tyckte att det var gott. Hoppas att jag fick i mig tillräckligt också. Det är ju så lätt att det blir lite för lite när man äter "ny" mat som man inte är van vid. Gillar som sagt inte att bli för mätt på mat jag inte är van vid. Någon annan som känner likadant? Ska iallafall se till att äta samma maträtt några dagar i sträck nu så att jag "känner mig hemma" med maten så ska det nog inte vara nåt problem sen :)
Kvällis
Just nu sitter jag och tuggar i mig två leverpastejsmackor samt det på fotot ovan. (Kesokvarg med färska, mosade jordgubbar, hallon, nötter, branflakes och dinkelpuffar + vaniljpulver) Nu är jag redo för att hejja på fotboll! Kollar ni matchen ikväll?

Mutor

Fick flashbacks från "sjukdomstid omgång nr 1" när jag var och handlade chokladen. Pappa ville se mig utmana med en chokladruta och försökte med alla möjliga mutor för att få mig att prova. Han tog mutorna till en helt ny nivå och tillslut satt jag där vid matbordet med en ynka liten chokladruta samt en femhundralapp brevid mig. Åt jag upp chokladen skulle jag nämligen bli femhundra kronor rikare. (Inga dåliga mutor) ;) Men åt jag den? Inte en chans.
Hör ni hur jävla löjlig den här sjukdomen är? Det är fan ett skämt. Folk går och betalar pengar för att få njuta av livets goda – men jag?! Jag åt inte ens livets goda trots att jag skulle få betalt istället för tvärtom.
Skäms nästan när jag ser tillbaka på den dagen. Där kan vi snacka om att vara inlindad i anorexins klor. Fast jag undrar egentligen hur mycket de skulle till för att jag faktiskt skulle ha ätit upp rutan. Allt har ju faktiskt sitt pris ;)
image description
Ska man våga sig på en rad eller två kanske?

Inom snar framtid ska jag se till att det slinker ner några rutor choklad – utan några förbannade mutor. Och får jag välja så blir det antingen mintkrokant eller digestive. De är de bästa! Har ni någon favorit?
Då var dagens utflykter avklarade och nu hör jag mina ben viska till mig att sitta i soffan resten av dagen. Vet dock inte ifall jag tänker lyda. Är liiite sugen på att kika förbi öltältet ikväll och kolla fotbollsmatchen nämligen. Får se hur energinivån är lite senare helt enkelt.

Chokladshopping

Godförmiddag hörni! Känner mig mer död än levande idag. Tror det är min kropp som tillåter sig själv att slappna av lite nu när jag är ledig. Pallarade mig i allafall upp och bakade bröd till frukost. Så det blev nybakade frallor med keso/tomat/basilika, leverpastej/gurka och en skål med keso/fil+vaniljpulver och kanel som jag toppade med färsk melon. Om jag kände mig pysslig och duktig? Mhmm. Och om jag Njöt? Hell yeah.
Känner mig verkligen inte på topp idag som sagt. Men utmaningslunchen står kvar på schemat ändå. Det är bara dumt att skjuta upp i risk med att det bara skjuts upp ännu länge då. Lika bra att ta tjuren vid hornen hörni!
(Fått fula rynkor när jag ler) Säääxy.
Moi idag
Dagens to do:
– Åka och handla sexton 200 g Marabou Chokladkakor. (Har jag sagt att Kineser gillar svenskt godis?) Haha.
– Handla mat inför lunchen
– Äta utmaningslurre
– Sola
– Och ikväll blir det kanske fotboll i öltältet nere i stan med vänner.
Och hinner jag så ska jag försöka hinna med ett avkopplande bad med määäängder av bubblor. Hade vart skönt. Men nu – chokladshopping ;) 

Golden Delicious

Precis suttit ute i regnet och pratat med en vän. Mina nyinköpta små gummistövlar kom med andra ord till användning på direkten. Traskade runt lite extra bland alla sniglar och vattenpölar – bara för att utnyttja dem till max lixom ;) Här är även en bild på den fina tröjan! Måste bara köpa ett par byxor som jag kan ha den till. Misstänker nämligen att den passar bättre till ett par jeans istället för till mjukisar.
Golden Delicious

Kvällsmaten blev iprincip samma som frullen. Förutom pålägget. Åt något som jag inte har ätit på år och dar. Nämligen leverpastej. Smaklökarna fick sig en nostalgitripp tillbaka till mina barndomsår. Har knappt ätit det sedan dess. Och ja, självklart åts det med smörgåsgurka, annars kan det bannemej kvitta! Dock brukar jag ha smörgåsgurka på mackan varje jäkla dag, fast då med skinka. Lovar att smörgåsgurka kommer bli en av mina cravings när jag blir gravid. Kan stå och äta det direkt ur glasburken redan nu ;) Haha.
Nu ska jag sätta på en film och sedan mysa ner mig bland alla mina gosedjur och kuddar i sängen och sova. Är förövrigt ledig i morgon. Så i morgonbitti ska jag baka färska frallor till frukost och lunchen blir en utmaningslunch. Fruktar den dock inte – är bara peppad. 

Fin söndag

Härliga, härliga söndag. (Sa jag verkligen det där?) Först en tripp till Göteborg där jag fann tre par skor till ett mycket acceptabelt pris. Hittade även en guldig, fin tröja som fick följa med hem. Skorna kommer jag förmodligen inte växa ur, hur många kilon jag än går upp. Och tröjan var i alla andra storlekar än S, så även den lär passa tills jag blir gammal och gaggig. Kanon! Var även ute efter ett par byxor som jag har spanat in. Men njaa.. de satt väl inte riktigt som de skulle vill jag meddela. Nåja, ni får se mina inhandlade saker lite senare :)
Efter Göttalaborg styrde vi mot öarna och det första vi gjorde när vi kom innanför dörren var att fylla magarna med maten nedan. Rester när de är som bäst helt enkelt! (Bara går och väntar på att det ska börja växa gälar på mig).
Söndagsmiddag
Tre timmars bilåkande resulterade till ett tre timmars långt snack med mamma. Åh vad det känns skönt att kunna vara så öppen med allt. Vi bollade idéer planerade utmaningar (första inträffar i morgon). Förra gången jag mådde dåligt så var jag som en stängd bok. Jag högg direkt när någon ville prata mat med mig. Var en riktig satkäring och var iprincip okontaktbar. Avskärmade mig med någon slags osynlig vägg så fort det var "matsnack". Men nu är jag med på tåget och är snarare mer som en öppen bok än tvärtom. Det är ofta jag som tar upp matsnacket nu för tiden. Allt blir så mycket lättare när man faktiskt vågar prata om det som tynger en.
Nu ska jag äta kvällsmat. Blir nog exakt samma som frullen. Det var ju så gott, så kan inte låta bli. Hoppas att eran söndag har vart fin. P&K

10 Juni

Godmorgon kära ni! Ska snart sätta mig i bilen med mamma och styra en och en halv timma mot havet. Ska till sommarstugan över dagen och städa och dona i trädgården. (Allt för att inte välkomna söndags-rastlösheten) ;) Ska stanna till i Göttlaborg en snabbis på vägen ut också.
Har precis fyllt på matkistan med massa god frukost och nu ska jag packa ner lite "massäck" som vi ska äta till lunch ute på altanen (om vädret tillåter vill säga). Blir ett ihopplock av gårdagens rester och lite annat smått och gott.
image description
Dagens frulle:
Fil/kvarg med vaniljpulver, färsk ananas, färsk melon, mango dinkelpuffar,
mandlar, pecannötter, russin och branflakes
Två mackor med keso/tomat och skinka/smörgåsgurka
Färsk frukt+grönsaker vid sidan om
Det blev en somrig frukost som intogs den här morgonen. Älskar blandningen av nötter och färsk frukt tillsammans. Krispigt och sött i en guddomlig symbios. ;) Nu är jag mätt och belåten och redo för att damma av hyllor. Men jag misstänker att det kommer bli mammsen som städar och jag som står för matlaganingen. Lite roligare så!
Hoppas ni får en fin söndag. Puss & Kram

Lördagsmiddag

Salig blandning av folk vid middagsbordet idag. En Italienare, några svenskar, några kineser och en finne (och en katt som lockades av fisklukten). Laddade upp med massa god mat på tallriken och åt upp varenda smula. Dock var jag nästan den enda som länsade tallriken. Kinserna verkar nämligen föredra rostade skalbaggar framför lax ;) De är inte så vana vid svensk mat och sitter mest och petar runt bland potatisarna. (Mer mat till mig. hoho) Och resterande vid bordet hade nyss vart på studentmottagning och fyllt på magarna där.
Då återkommer vi till ännu ett sådant där tillfälle där jag för några månader sedan hade "fegat ur". Då tyckte jag att det kändes dumt att äta mer än de andra runt bordet och åt därför en viss mängd utifrån hur mycket de andra åt. Men hade jag gjort på samma sätt ikväll – ja, då hade jag inte blivit så mätt som jag egentligen hade velat/behövt. Så jag struntade helt enkelt i hur mycket de andra åt och åt så mycket som jag behövde och ville.
Det känns så skönt när man jämför dagssituationen med hur allt såg ut för några månader sedan och inser hur stora framsteg man faktiskt har gjort. Och vet ni vad som är A och O? Att lyssna på kroppens signaler.
image descriptionimage description
image description
image description
image description
Detta var vad kvällen hade att erbjuda i matväg.
(Ja, vi är bra på att variera oss här hemma) haha.

Nu sitter jag i soffan och kollar fotboll, dricker cola och äter nötter. Blev med andra ord inget filmmys med tjejerna ikväll. Får roa mig på egen hand istället. Funkar det med ibland! Ska passa på att lägga mig tidigt ikväll och försöka sova och samla krafter. Men först – efterrätt! 

Lördagstrött

Äntligen är jag ledig i tre dagar! Ska ta det lugnt, vila, äta god mat, baka och sova. Hoppas på att få mina tider för hela sommaren nästa gång jag jobbar, så jag kan planera mina vistelser vid stugan och segelbåten. Längtar så förbannat mycket till båtlivet. Mysiga öar, nattdopp, grill på engångsgrillar, äta räkor i sittbrunnen, krabbfiske, bad efter båten och det bästa – att knö sig ner i ruffen och somna i takt till vågorna. Sover så otroligt gott i båtar! Man lixom vaggas till sömn. Haha.
Bild tagen från altanen vid sommarstället.

Ikväll väntas som sagt finbesök av massa kineser och lite annat folk. Blir en brakmiddag här hemma lite senare med andra ord. Och tur är det, för maten har gått lite knas idag med tanke på hur mina jobbtider blev. Men så får det bli ibland och huvudsaken är att man gör det bästa av situationen och tar igen allt senare. Förut blev jag bara nöjd om det blev "lite lite". Annat är det nu då jag gör allt för att kompensera upp det jag har missat istället. (Plus lite till). Har dessutom ätit omänskligt många aprikoser idag. Stackars mage säger jag bara.. haha.
Efter middagen blir det nog lite filmmys med ett gäng tjejer. Vad har ni för planer för kvällen?

9 Juni

Dagens frullekost:
Grov macka med äggröra, fil/kvarg med "topping" och ett gäng mandlar samt pistagenötter brevid.
Hade gärna sovit ut idag. Men istället blir det jobb. Dock ett väldigt kort pass, vilket ska bli rätt skönt. I eftermiddag ska jag på lite studentfirande och ikväll blir det brakmiddag här hemma med massa kineser. Blir nog en riktigt bra lördag känner jag på mig! :) Puss & Kram

Dagens mående: Tacka gudarna för fredag

Godkväll!
Hoppas ni har haft en fin fredag än så länge. :) Mina rastlöshetskänslor har inte hunnit sätta in idag. Dels för att jag har vart förbannat trött då jag bara sov cirkus fem timmar i natt, och dels för att jag har haft fullt upp hela dagen. Har förövrigt börjat sova så otroligt dåligt på senaste tiden. Hur sent jag än somnar så kan jag verkligen inte sova längre än till nio. Normal tid att gå upp för vissa kan tänkas, men inte när man somnar vid tresnåret. Suck.
Den dåliga sömnen i natt resulterade till en power nap direkt efter frukost. Haha. Så det kan bli : )
Vid tretiden bar det av till stan för att äta sushi med mor och syster. Satt och åt och pratade i en och en halv timma. Gott och mysigt. :) Hann med en runda på stan och köpte lite nödvändiga saker också. (En del mindre nödvändiga saker för den delen också). En rosa ministekpanna tex. Perfekt till mina miniomeletter/ägg på morgonen :)
image description
Min nya, fina, rosa, läckra stekpanna

Sedan blev det en runda till mataffären. Vet inte om ni minns att jag skrev om en tjej som kom fram till mig för några månader sedan och började hacka på mig för att jag såg för smal ut. "Har du tröttnat på att käka eller", "Blir så trött på sådana som dig"... var väl några av kommentarerna hon spydigt slängde ur sig förra gången. Idag slapp jag dock höra hårda ord – men om blickar kunde döda, säger jag bara... Fyfan.
Kvällen kommer spenderas med sisådär tio flickor framför en bra film. Det är precis vad jag behöver idag. Filmmys, lite socialt umgänge (efter att ha vart socialt handikappad i en vecka), lite gott till magen och en bra film. Hur spenderar ni er fredagskväll?

8 Juni

Det hade vart skönt att kunna säga "nu tar jag helg". Hade verkligen behövt vila upp mig lite då jag faktiskt har stängt i kiosken i en hel vecka irad. (Lite sömn) I vanliga fall brukar man inte stänga så många dagar i sträck men det blev lite knas i schemat denna veckan. Är åtminstånde ledig idag, så ikväll väntar fredagsmys med vännerna. Big time!
Hade massor att göra igår kväll. Fick inte en lugn stund. Så ja, kvällsmaten åkte ner i magen i all hast tyvärr. Men det viktigaste var faktiskt att jag tog mig tid att äta – trots att tiden inte ens fanns ;) Kompleterade med lite extra mycket nattamat när jag kom hem också. Dock blev det inga tacorester.. ;)
image description
Delar av min frullekost.
Filmjölk/kvarg, olika sorters melon, vindruvor, torkad frukt, dinkelpuffar/havreflakes samt blandade nötter

Mätt tjej som sitter i soffan nu. Var seriöst helt utsvulten när jag vaknade, trots att jag åt klockan två i natt. Så jag ordnade en lyxbrunch idag. Lite fredagslyx! Extra glad blev jag även när jag öppnade kylen och insåg att det fanns massor med gosaker från igår när mamma hade gäster här. Fruktsallad, gravad lax, bästa skinkan, gott bröd... mh!
Dagens to do:
– Sushi med mamma och syster. (Yäääääy)
– Vila, vila och vila. (Benen har beodrat mig till att sitta still idag)
– Soffhäng med vänner (Och varma mackor kanske?!)

Nu blir det dusch och sedan stan. P&K 

Kvällsjobb, igen

Gaaah va jag är mätt. Har tacos enda upp i hjärnan känns det som. Men det tackar nog kroppen mig för så småningom. Fyllde mitt skal med köttfärs, svamp, keso, bostongurka (grymmegott), tacosås, majs i stora lass, gurka, tomat och sallad. Mmmhmm! Och jag hoppas att den där tacosen ska ge mig en rejäl dos av energi också, för det blev nämligen jobb – trots att jag skulle vara ledig idag. (Blööh) Jobb från 17-01.00. Trippelsuck. Men som sagt. Tjänster och gentjänster och vill jag att någon ska hoppa in för mig någon gång så får jag faktiskt göra det för dem också. :)
Med tanke på att jag åt mat precis så kommer jag vara tvungen att ta med mig kvällsmaten till jobbet. Och det tycker inte Cissi om. Men så får det bli ibland. Man får göra det bästa av situationen och ta med sig något som går snabbt att få i sig. Har laddat upp med frukt, macka och skyr. Och hinner jag inte få i mig det på jobbet, ja då blir det till att äta taco-rester i natt ;)
Då checkar jag ut för dagen och önskar er en fin torsdagskväll 

Går av på mitten

Två kliv framåt och ett kliv bakåt. Och så håller det på, i både i kropp och knopp. Fast något som bara tycks ta kliv bakåt är min ork i kroppen. Ibland känns det som att mina ben inte orkar bära upp mig längre. Som att de ska gå av på mitten. Samma sak gäller mina armar. När jag ska bära tunga saker på tex jobbet så händer det allt för ofta att krafterna försvinner och sakerna åker ner på golvet istället. "Förlåt, men jag har inga muskler...", eller vad tusan ska man säga?
Huvudet tycks också ta allt för många kliv bakåt. Inte motivationsmässigt – bara orkesmässigt. Kan komma på mig själv sitta och stirra ut i tomma intet. Kan även komma på mig själv att vara någon heeeelt annan stans när folk pratar med mig. Sitter inlåst i mina egna tankar.
Jag längtar efter att få bygga upp stark kropp som orkar med vardagen – en kropp som inte bara längtar efter att få sitta i soffan hela dagarna. Ändå gör jag alla vardagliga saker, trots att jag inte riktigt orkar. Försöker att leva ett så normalt liv som möjligt mitt upp i detta kaoset. Samtidigt som det blir många stillasittandes timmar om dagarna så blir det även en hel del aktiva timmar as well. Bär matkassar, går på stan, jobbar, lagar mat, städar huset och ja.. allt sånt där som vanliga personer gör utan att känna sig överansträngda. Men efter en tur på stan eller en runda i mataffären så skriker min kropp efter vila. Men vad ska jag göra då? Jag vill fortsätta leva en "normal" vardag, annars blir jag så förbannat rastlös.
Ja, det jag ville få fram var nog egentligen bara att jag saknar den energin i kroppen jag en gång hade – och såsmåningom kommer återfå. Men just nu så känns det som att den aldrig kommer att hitta tillbaka till mig.
Dagens lunch - Tacoooss
Ihopp om att återfinna energin så ska jag ladda kroppen med tacos till lunch. Och om energin inte återkommer efter lunchen så får jag äta resterna till kvällsmat och hoppas att den återkommer då. Haha. Och annars - ja, då drar jag täcket över huvudet och går och lägger mig, i en vecka – minst

Kvällsmål

Keso, fil och kvarg toppat med
hasselnötter, pekannötter, russin, cashewnötter, mandlar, dinkelpuffar och pumpafrön.
Stor och god blandning.
En macka med äggröra gjord på svamp och lök och ägg i hamnade även i magen denna kväll.
Mätt och nöjd beger jag mig nu mot jobbet. Puss

Baconlindade dadlar

Mobilen måste åka in på lagning. Typiskt! Tror att den kan vara antingen fuktskadad eller "tappskadad". Den har en förmåga att slinka ur min ficka ibland den lymmeln. Så det är inte mitt fel ;) Hoppas det går snabbt att få tillbaka den bara! Är aningen handikappad utan min kära telefon.
Hur som helst. Nu ska ni få receptet på de baconlindade dadlarna som vi åt igår. Fast jag är inte så förtjust i bacon, så nästa gång jag gör dessa så kommer jag använda mig av parmaskinka istället. Och det fungerar lika bra det! :)
Baconlindade dadlar till 8 personer:
1 paket bacon (eller parmaskinka)
1 paket dadlar
Getost (Om man vill ha fyllning i dadlarna, vilket jag tycker är gott)
How to do:
Kärna ur dadlarna, om de inte redan är urkärnade. Lägg i en klick getost och linda in dadeln i skinkan/baconet. Fäst med en tandpetare så att de håller ihop. Sätt ugnen på 225 grader och ställ in dadlarna i ca 15 minuter tills allt får en fin färg samt krispig yta. Äts helst lite varma!
Tycker man inte om getost så kan man byta ut innehållet till något annat gott. Tex en smaksatt philadelphia, mandlar eller liknande. Bara att prova sig fram. Tycker att detta passar utmärkt att ha till plocktallriken eller som förrätt. Många tycker dock att dadlar är aningen för sött, men då kan man byta ut dadeln till tex katrinplommon eller liknande. Fast det kanske också är sött? Haha. Gott är det i allafall :) Prova!!
Studentmaten från igår

Detta är tallrik nummer ett av två. Och dadlarna intogs under den andra omgången, så jag fick tyvärr inte med de på bild. Haha. Men första tallriken bestod iallafall av grillad fläskytterfile, grillad majskolv, parmaskinka, rökt/gravad lax, rädisor, sallad och paltbröd. Gudagott!
Tycker att det är så skönt att bli bjuden på plockmat när jag äter borta hos folk. Då kan jag sleva upp vad jag tycker är godast, lättast och äta och det är ingen människa som tänker på hur mycket/lite man äter av något. Chanserna är även större att det finns något som passa alla på ett plockbord – tillskillnad om man endast serverar en rätt.
Gud vad jag alltid hyllar plockmat. Haha. Men det är ju så gott så gott :) Det kommer ett gäng kineser till oss på lördag och ska laga mat. Och ja, kinesisk plockmat är ännu godare än svensk. De snålar då tusan inte på mat heller. Förra gången de lagade mat här hemma hos oss så tror jag att de blev cirkus tjugo smårätter. Hujedamig!

Bubbly

Ni vet den där bubblan? It´s back. Känner mig inte som mig själv. Jag känner mig bubblig, grinig, oinspirerad och allmänt borta i huvudet. Kan sitta och prata med folk och komma på mig själv med att vara någon helt annan stans i tankarna. Störande – inte minst för alla andra.
Gårdagen blev hur som helst bra. Studentfirande, god mat (baconlindade dadlar. Jag dooog så goda, iaf själva dadeln) och sedan kvällsjobb, as usual. Blir även kvällsjobb idag, men sedan har jag ledigt i några dagar. Ska bli skönt! :)
Min förbannade mobil har även pajjat. Så ni kan tyvärr inte få några foton från den i dag. Får hoppas att de kan laga den åt mig på Telenor. Annars blir jag ledsen. Nu ska jag färga håret. Hörs lite senare 

5 Juni

Mitt senaste inköp: Rosa fruktkniv! :D
Frukätandet tas nu till en helt ny nivå!

Sommarmat

Grymt god mat blev det idag. Uppskattades även av resterande i familjen. Synd bara att det var lite för kyligt för att ställa sig och grilla. Så stekpannan fick agera redkap idag. Fungerar det med :) Lustigt det där med hur olika mat förknippas med olika årstider. Även ifall jag hade ätit färskpotatis under vinterhalvåret så är det fortfarande sommarmat för mig. Samma sak gäller grillspett, räkor och fisk. Babbelbabbel. Här nedan är lite god mat!
Bild 1: Grillskivor, matvete, kall sås, broccoli, stekta champinjoner, grönsallad + blandade grönsaker
Bild 2: Kvarg/keso, mango, hallon och müsli
Nu blir det jobb. 

4 Juni

Måndag, torsdag, lördag? Vad är det för dag egentligen?! Haha. Blev inte många timmars sömn för mig den här natten heller, tyvärr. Var hemma vid ett, satte mig och åt min älskade nattamat (längtar efter att få komma hem och äta den under hela kvällen) haha, sen hamnar jag framför datorn och sedan är jag för pigg för att somna. Så John Blund kom inte och sövde mig förens vid tre-tiden i natt – men ändå envisas min kropp med att vakna vid halv tio. That´s life ;)
Dock är det nödvändigt att jag går upp vid den tiden och äter frukost. Annars hinner jag inte bli hungrig till lunchen. Och det är lite godare att äta när magen kurrar, faktiskt. Och när jag vet att det väntar en god frukost beståendes av nötter, crunch, frön, bär, yoghurt och mackor så klarar jag faktiskt av att pallra mig upp, trots att orken inte riktigt finns där. :)
Dagens to do:
– Laga lunch i form av grillskivor, ungsbakad färskpotatis, pepparsås och sallad
– Köpa studentpresenter
– Sova middag (Soo bad)
– Kvälljobb
Ha en fin dag kära ni 

Dagens mående: I behov av en power nap

– Hade behövt sova middag
– Har köpt hem en överfull påse med mängder av nötter. (Pistage, macademian, paranötter, mandlar...åhå)
– Planering, planering och ännu mer planering. (Det gör mig galen)
Kvällsjobb väntar. (Rätt opepp)
– 3 Juni. (Det var förtusan varmare i December)
Dagens lurre – kallrökt lax, färskpotatis, sparris och sås. (Äre söndag så äre)
– "Ibland gör hjärtat något utan att fråga huvudet" (Bättre att agera utan att tänka ibland. Har insett att det ibland blir lite lättare då)
– Nu: lite mat innan jag beger mig mot jobbet.
– PUSS
"Om du alltid gör vad du alltid gjort, kommer du alltid få vad du alltid haft"
– Med andra ord: Nya utmaningar väntar. Annars kommer jag ingen vart.

Goda ting!

På senaste tiden har jag vågat mig på nya smakupplevelser. Och med tanke på att det har vart himmelriktet för mina smaklökar att få prova på lite nytt så vore det dumt om jag inte delade med mig av alla dessa goda kombinationer som uppstått.
Frukostmat som jag har provat på det senaste:
– Toast gjord på rågkuse. Fyllningen bestod av keso, skinka, färsk basilika och tomat.
– Keso/kvarg med (farligt) mycket vaniljpulver, kanel + hackade nötter och blåbär.
– Risentas naturella crunch-müsli. (Supergod)
– Naturell yoghurt med branflakes, kanel och mosade hallon.
– Mackor med bostongurka (try it)
Mackor med tunna skivor äpple + kokosflingor (är nog gott med jordnötssmör på också)
– Macka med färska, stekta champinjoner
Bär och svamp
Små goda ting som är goda att småäta mellan målen:
– Naturella kokosbitar (finns bland naturgodiset)
– Pistagenötter
– Paranötter
– Torkad papaya
Gott till lunch/middag:
– Köttfärs + matvete
– Kallrökt lax med färskpotatis, stuvad spenat, och en sås på gräddfil + gräslök
– Laxburgare
– Tacos (funkar i alla lägen)
– Plockmat
God plockmat från släktträffen/studenten
Frukter/bär/grönsaker som jag har fastnat lite extra för:
– Aprikoserna är gudagoda såhär års
– Körsbär
– Bostongurka som pålägg
– Färsk papaya med lime på
– Mosade (varma) hallon/jordgubbar
– Spenat
– Champinjoner
– Äpplen, fast det kommer jag aldrig tröttna på. De ska vara stora, röda och krispiga.
Ja, det var lite av de godsaker som jag har provat på senare dar! Stor tumme upp, till allt jag skrev – det vill jag lova. Har ni några saker som ni har ätit på senaste som ni tycker är extra goda tro ? :)

För ett årsedan...

...satt jag och fixade håret vid den här tiden för att förbereda mig inför studentbalen. Nervös var jag också, det vill jag lova! Men fin, ja det kände jag mig – det vill jag också lova. Haha. Hade en fantastisk klänning som jag hade sytt upp. Den hänger fortfarande i mitt fönster och ger mig lite extra energi varje morgon när jag vaknar. Energi i form av härliga minnen från tiden då jag skrattade från hjärtat och mådde fina fisken.
Väldans blond var jag också

Det är bilder från "den tiden" som får mig lite extra pepp. Brukar sitta och kolla runt på gamla foton från förra sommaren och bara lääängta tillbaka till mig själv.
Nåja, jag har en kusin samt lite vänner som går balen idag. Så ska ner och kika såklart. Kameran åker med också! Hoppas de har lite mer tur med vädret än vad vi hade. Det öööste ner på oss. Så typiskt! Men vi hade det i allafall väldigt fint på studentdagen – och det var nästan det viktigaste.
Nu är frullen i magen och jag ska snart åka till farfar och laga mat. Har verkligen kommit in i en nöt/torkad frukt-period och äter det konstant. Idag åt jag keso/kvarg toppat med cashewnötter, mandlar, valnötter, solrosfrön och kokos. Sååå gott! Åt även hembakat bröd med massa frukt och nötter i. I´m going nuts!
Ha en fin söndag 

Dagens mående: Energilös och rastlös

(Bra blandning på dagens mående va? Får inte riktigt ihop det)..
Sover, äter och jobbar. Ja, det är väl ungefär det mitt liv präglas av i dagsläget. Tur att jag tycker om att sova (på dagen), tur att mat är gott och tur är det att jag trivs på mitt jobb. Annars hade livet vart ännu mer kaos.
Snart pryds mina tallrikar av egenplockade bär istället!!

Nu sitter jag och äter lite mat. Svampmackor med färsk, stekt svamp, keso/kvarg+bär/flingor och fruktsallad. Whoa, det sitter fint. Sedan ska jag samla kraft i benen och bege mig mot jobbet. Har föresten blivit "dagsblind". Känns inte som det är lördag idag. Det hade lika gärna kunnat vara onsdag. Har inga helgfeelings över huvud taget. Det blir väl så när man jobbar på helgerna. Hade dock väldigt gärna spenderat denna lördagskvällen hemma i soffan, framför en bra film. Men det fåt bli nästa helg istället :)
Hur ska ni spendera er lördagskväll? Jobb för er med tro?

2 Juni

Godmorgon finisar!
Har inte mycket vettigt att komma med idag. Känner mig allmänt förvirrad och trött. Trött på tider och trött på all planering som jag dagligen måste tänka på. Dock så vet jag att mina tider och maten är min "medicin" för tillfället, så det är något jag helt enkelt måste acceptera. Men det begränsar mig så oerhört mycket – och det stör mig. Det är dock lika bra att gå in och göra detta helhjärtat under en kortare tid så jag snabbare kan bli fri från allt. Slarvar jag med maten/tiderna så kommer det bara ta ännu längre tid innan jag kan slippa tänka på allt vad som har med planering efter mattider att göra.
Anledningen till varför man går på studentfirande ? ;)

Det var som igår. Ja, då var jag tvungen att åka hem tidigare från studentfirandet för att hinna äta min jä*la kvällsmat innan jag begav mig till jobbet. Men jag gjorde det – och det är det viktigaste. Får vara socialt handikappad ett tag framöver helt enkelt ;) De bjöd på väldigt god mat iallafall. Gravad lax, stuvad spenat, färskpotatis, hembakat bröd, sallad med massa gosaker i, kycklingspett, färsk frukt och massa annat gottigt.
Idag blir det sushi med min syster. Hon är ett större sushi-freak än mig (om det nu går). Mysigt ska det iallafall bli. Och idag blir det kvällsjobb igen, liksom resterande sex kommande dagar. Haha. Men trivs som sagt rätt bra med att jobba kväll.
Hoppas ni får en fin lördag

Studentfirande

Nu drar jag iväg på studentfirande.

Student

För exakt ett årsedan sprang jag runt i en vit tunn studentklänning och hade en av de bästa dagarna i mitt liv. Champagnefrukost hos mig, utspring i en park bland sisådär alla Alingsåsare, glädjetårar, äkta tårar, skratt, fylla, dans, avsked – och allt avlustades med övernattning på ett hotell. Åh. Man längtar tillbaka en aning.
Jag x 2

Det är mycket som kan hända på ett år som sagt. Och om yttligare ett år ska jag vara den där glada pigga tjejen som jag var, för exakt ett årsedan.
Idag blir det lite studentfirande hos en kusin och ikväll blir det jobb. Vad har ni för helgplaner tro?

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0