Hong Kong

Hej gobitar!
Har vart på resande fot i snart sjutton timmar redan. Inte sovit en sekund och är dödens trött. Inte så konstigt med tanke på att klockan snart är fyra, svensk tid. Befinner mig för tillfället i Hong Kong och sitter och äter frukost/nattmat, något i den stilen i allafall. Haha. Blir galen på tidsskillnaden. Men så fort vi är framme så kommer rutinerna vara på plats. Hoppas jag i varje fall. Nu anpassar jag mig bäst jag kan och lyssnar på kroppen, inte till knoppen. Lyckas jag? Ohyes. 
 
Snabb energi mellan planen + medtagna mackor

Har två flighter, två taxiresor samt en båtresa kvar – sen är vi framme vid hotellet. Känns som vi borde vara framme nu, men nej.. då är det cirkus tolv timmar kvar. Skönt att mellanlanda och sträcka på benen lite mellan varen i allafall. Och vet ni? På dessa timmar har jag redan hunnit utmana mig själv tre gånger (!!) Hör och häpna. Det verkar som jag lämnade de där tankemonstrerna hemma trots allt.
Har redan ätit oförberedda mål, provat nya saker och mina tider.. ja de har inte existerat en gång. Sitter ju för tusan och äter massa mat nu, klockan halv fyra på natten. Men det är behövligt för att orka resa. Och jag påminner mig själv gång på gång att inte tänka – bara flyta med. Tycker jag lyckas rätt bra med det :)
 
Nu ska vi snart tränga oss förbi alla kineser och sätta oss på planet. Puss & Kram 
 
(Btw... jag är rätt stolt) hoho. 

Då var det dags!

Nästa gång jag skriver sitter jag förmodligen i Filippinerna, på en strand, med fötterna i sanden. Känns väldigt långt borta just nu. Och det är det – till viss del. Har en resa på tjugofyra timmar framför mig innan jag är framme. Har laddat upp med bra musik, flera böcker, filmer och matsäck. Åh, vilka underbara veckor jag har framför mig :)
 
Från och med nu så släpper jag allt som har med ätstörning att göra. Inga spärrar från och med nu. Ska njuta, tänka på framtiden, men leva i nuet.  Kommer dock fortsätta blogga så ofta jag kan. Kanske ekar rätt tomt här om dagarna, men lite ska jag försöka få upp så ofta jag kan :)
 
Nu ska jag stänga igen mina tre rosa väskor, äta frukost och sedan bege mig. Har gooott om plats för shopping ska ni veta ;) Har packat på tok för lite, egentligen. Men tillräckligt så att jag överlever. Haha. Även det är säkert för mycket, det brukar bli så. 
 
Mina goingar – ha det underbart! Vi hörs när vi hörs :) (Rätt snart). PUSS
 
 

Snodde en liten lista

Tre saker jag inte förstår mig på:
Hur man kan vara morgonpigg, converse med klack och hur man klarar sig utan frukt. 

Tre saker som finns på mitt skrivbord/soffbord just nu:
Doftljus som får mig illamående, mina fötter (hähä), och hela innehållet i mitt handbagage.

Tre saker jag gör jag just nu: 
Tre saker jag inte borde göra. haha. Kollar på tv, sitter vid datorn och planerar nyår. Gäller att vara i god tid ;) 

Tre saker jag vill göra innan jag dör: 
Resa, hoppa världens hösta bungy jump, bilda en go liten familj. (Redan bestämt namn)

Tre saker jag kan: 
Fota, rulla på magen och laga god mat.

Tre saker jag inte kan:
Vara glad på morgonen, vara tillräckligt ärlig mot mig själv, ljuga utan att få magknip på natten.

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
Våga utmana mig själv ännu mer, kinesiska och spela gitarr.

Tre saker jag tycker om:
Resa, familjen och frukost.

Familjen <3

Tre favoriträtter:
Lax i alla former, plockmat och skaldjurspasta.

Tre favoritlåtar:
Everything - Michael Bublé, The worlds greatest – R. Kelly och You Raise Me Up (Liptjejen...)

Tre favoritminnen:
Alla fina resor, känslan av att hoppa ut från ett plan från 4000 m och sommaren 2010.

Packa, packa – packa

Fysatan vad jag har vart runt idag. Har i stort sätt vart iväg precis hela dagen. Hann bara hunnit pausa här hemma en snabbis för mat, och nu då. Åt gott kött med tusen olika tillbehör, som vanligt. Ett litet buffébord för mig och mamsen. Resten av dagen ska gå åt till att packa. Nu har jag iallafall vart iväg och köpt alla nödvändigheter – redo för att stuvas ner. Oasvett hur välorganiserad och välplanerad man är med sin packning så blir det alltid stressigt sista dagen innan avgång. Och jag är en jävel på att nojja mig över om jag har glömt något. Går igenom väskan gång på gång på gång. Behöver slappna av även där. Haha.
 
 
Det är någon som inte vill att jag ska åka iväg tror jag. Gullungen!! Köpte även med mig lite småriskakor att ha med mig på planet. Gott att ha något att tugga på mellan varven för lite snabb energi. Sen är väskan även fylld med sisådär 15 frukter, minst. Har laddat upp och förberett mig ifall jag blir serverad manet eller rostade insekter på planet  ;) 
Minns när jag åkte till USA. Vet ni vad vi fick för frukost på planet? Oreos, pringles och citronmuffins. Alltså, va? Förlåt för mina fördomar – men det där händer bara i USA, seriöst. Hellre rostade insekter än det där.
 
Ikväll ska vi mysa här hemma med räkor. Men nuuuu – packning!
 
PUSS

 
 

Skillnader

Sådant här kikar jag på när jag vill sparka mig själv i baken. Det hjälper, alla gånger. Och ja, jag kan jag bara se negativa saker med den översta bilden – jämfört med nedersta. Vissa kanske håller med, andra inte. (Jag tillhör dock de som håller med..)
 
 
10, 15, 20 kilo to go?
 
Let´s do this. 
 
 

28 September

Tror inte ens att jag behöver nämna att jag har sovit...ingentng alls, va? Har drömt om saker jag ska ha med mig, matsituationer på resan och allt där emellan. Min hjärna är fuckad och verkar vara mer orolig än vad jag är. Är kanske lite stressad i det undermedvetna helt enkelt. 
Meeen nu är det morgon igen och allt känns gensast lite bättre. Och trots det fina vädret idag så vet jag att det inte kommer infinna sig några rastlöshetskänslor. Kommer inte ha tid med det. Pjuh. Har tusen grejer att ordna känns det som. Åtminstånde tio. Haha. 
Funderade även på en sak. Många anser att man behöver bryta helt, från allt som har med ätstörningen att göra för att bli helt fri. Och jag funderar på om jag ska pausa bloggandet under resan, för att se hur det känns att bryta, eller fortsätta att ventilera mig som vanligt. Vilket vore det bästa och vad tycker ni?
 
Från förra resan till Kina. Gamla Stan!

Undra vad jag ska äta här hemma idag. Ska försöka äta något som jag inte kommer få tag på där nere så lätt. Vad kan det vara? Vad kommer jag sakna? Mina laxmiddagar kanske? Hade helst velat äta min frukost hela dagen idag ju.. haha. Inte förätit mig på den än ;) Men nej, det lutar mot laxmiddag! Det blir gott.
 
Hoppas ni får en fin dag hörni. Vi hörs lite senare. Puss

Goderkväller

Då var den gjord. Den sista jobbdagen på tre hela veckor. Har haft en bra dag. Och gud är verkligen med mig ibland. Den enda gången det har vart lugnt idag var när jag ville äta. Pjuh. Så skönt när jag får äta när jag vill och inte bli styrd. Men från och med idag kommer jag få släppa på att vad kontroll och mattider heter. Kommer ha fyra (ibland typ 10) andra att kompromissa med när det gäller mattider och val av restaurang. Men alla behöver mat regelbundet och jag vet att det är så det kommer bli! 
Jag tycker att jag har hyffsat lätt att anpassa mig. Och jag tror att vi kommer få någorlunda rutin på dagarna där nere åtminstånde. Och trots att det är nya rutiner, så är det ändå rutiner. Rutiner som jag kommer lära mig att anpassa mig efter.
 
Nog om det. Nu är jag hemma och ska kolla på tv och äta massa gott. Älskar att sätta mig i soffan, efter en lång dag på jobbet och njuta av god mat och bara slappa. Nog för att jag alltid trivs här, men efter en dag på jobbet känns det extra skönt. 
 
Önskar er en fin kväll! Puss & Kram från mig. 
 

Svart på Vitt

Godmorgon i stugorna!
Låg och gjorde tusen hönor av tusen små, små fjädrar igår kväll. Och i morses när jag vaknade så mindes jag inte ens vad det var jag låg och reflekterade över. Det blir alltid så om kvällarna! Man borde inte tänka då. Idag vaknade jag dock upp rätt utvilad för en gångs skull. Skönt, för det blir en lång dag på jobbet. Dock är det den sista jobbdagen innan avfärd, vilket känns underbart!
 
Sitter och startar dagen med min goda frukost. Måste hinna fixa med mig lite mat innan jag beger mig också. Glömde av det igår, så jag får ta vad som finns i frysen. Och efter alla mina storkok förra veckan så vet jag att det finns en och annan god matlåda som väntar på mig. Hoppas jag kan få i mig den i lugn och ro bara. 
 
 
 
Vet ni föresten vad som dämpade min oro inför resan en aning? Ni, och era svar angående BMI. (Tack) Jag fick allt svart på vitt och insåg hur många kilon jag har kvar till tex bmi 20. Tycker faktiskt att jag jobbar på bra här hemma och det känns som jag snart "är klar" med detta, om ni förstår. Känns som jag har kämpat så pass länge så att jag snart borde vara i mål och kan börja leva livet igen. Men hugaligen. Så var det då inte.
Sen kanske min kropp stannar och mår bra vid ett lägre bmi än 20, alla är vi ju olika. Eller så kanske den stannar vid bmi 22? Vem vet. Har överröstat min kropp tillräckligt genom åren och nu känner jag att jag är skyldig kroppen lite talan också. Så den får stanna där den mår som bäst! 
 
Nåja, oron släppte iaf där en aning. Insåg att jag inte har något att vara rädd för. Att njuta av en resa kommer bara göra mig gott – men inte tillräckligt gott ändå, om ni förstår. Efter jag fått allt svart på vitt så känns det ännu bättre  att veta att jag har bokat möte med min "pratperson" när jag kommer hem också.
 
Nu – dunderfrullleee! Puss

Välkommen..

..på en guidad tur rakt ner i min frukost/kvällsmats-skål. Förstår dock inte att jag inte har tröttnat på detta än. Jag räknade nämligen lite snabbt, och på bara en månad så äter jag detta 56 gånger. Hör och häpna, 56 jäkla gånger. Haha. Det måste verkligen ha vart någon superblandning jag har kommit upp med. Och ja, hur många månader har jag vart fast vid detta? 1, 2, 3, 4 månader? Galet. 
 
Frukosttallrik alá Cecilia: 
– Blandade nötter. Jag använder mig av naturella jordnötter, pecannötter, pistage och mandlar. 
– Gojibär
– Bananchips
– Kokosflingor
– Russin/torkade aprikoser
– Dinkelpuffar
– Quinoapuffar 
 
– Naturell yoghurt
– Kvarg
– Jordgubbar/Hallon/Körsbär
 
– Kanel
– Vaniljpulver
 
Herrejeeeesus. Inte konstigt att det tar lång tid att fixa i ordning min frukost. Har jag verkligen så här mycket prylar i skålen? Tydligen. Haha. Och det är inte så att jag har allt färdighackat/blandat, utan jag hackar och donar inför varje måltid. Ett kontrollbehov kanske. Ett tidskrävande sådant. Får nog hacka ett "storkok" och lägga i en burk, helt enkelt. 
 
Bästa, bästa – bästa!
 
Den mängden "müsli" ni ser i mina skålar är långt ifrån den mängden jag äter. Äter nog sisådär tre gånger mer. Om inte ännu mer. Men då jag inte tycker om när flingorna/puffarna blir sådär degiga så har jag alltid skålen med müsli breve tallriken och så öser jag på allt eftersom det ekar tomt. Blir mycket godare då! Och mängden dinkelpuffar.. ja, den mängden vill jag inte ens veta. Haha. Köper nya påsar flera gånger i veckan. Äter som sagt müsli med yoghurt – inte tvärt om. 
 
Smaklig måltid hörni. För ja, ni måste prova detta. Exakt detta också. Hoppas jag har slängt iväg lite inspiration när den tryter om morgnarna i allafall. Nu ska jag gå och fixa iordning lite mat i form av det ni ser ovan, såklart. Plus mackor och hela köret. Puss & Kram 

Att slå sig till ro

Det visade sig bli en givande dag ju. Och nu, lagom tills jag inte känner mig rastlös längre så har det börjat spöregna. Det blev en fika, följt av sushiluch som tillsist övergick till lite shopping. Köpte mig en spännande bok som jag kan roa mig istället för att klättra på väggarna här hemma. Bästa tidsfördrivet på hösten förövrigt.
 
Efter fikan insåg jag hur långt i livet en del personer runt omkring mig har kommit. Eller nej, inte långt, men de har kommit till de stadiet i livet där de är nöjda och har slagit sig ner. Folk skaffar lägenheter, flyttar ihop med sina respektive och tjaa, vissa har till och med bildat sig en liten familj. Andra pluggar, vissa är arbetslösa – men alla verkar ha hittat sig själva och verkar nöjda med vart de står i livet. 
Nu kanske det låter som jag är avundsjuk. Men det är helt tvärtom. Jag känner mig inte redo för allt det där än. Jag är inte redo att slå mig till ro med någon dyr lägenhet. Frihet mina vänner, det är vad jag känner. Dels har jag inte hittat mig själv – än och dels har jag inte gjort alla tusen saker som jag vill hinna göra innan jag slår mig till ro. 
 
När jag är kvitt detta så ska jag ut och leva loppan. Den saken är säker. Jag vill se ännu mer av världen innan tanken på plugg/lägenhet ens kan börja existera. Misstolka mig inte, för jag tycker inte det är det minsta konstigt att folk känner sig "klara" med sin ungdom, om ni förstår. Är bara glad för deras skull att de har hittat en vardag som de trivs med. Alla är vi olika och vill olika saker här i livet. Hade jag vetat vad jag hade velat bli i framtiden och hade motivationen till plugg så hade jag gärna satt igång med det. Och hur ska jag kunna veta vad jag vill bli när jag inte ens vet vem jag är än? Jag är inte utformad till den personen som jag kommer att förbli i resten av livet. 
 
Jag och gosen förut
 
Och vet ni. Jag känner mig inte stressad för fem öre inför framtiden. Ödet får välja vart jag tar vägen. Seriöst. Haha. Magkänslan säger mig att allt kommer lösa sig. Och föresten så är jag bara 20 ynka år. Alldeles för tidigt för att slå sig till ro med andra ord, enligt min mening i allafall. 
 
Prio nummer ett – hitta mig själv och komma på fötter. Och när det väl är gjort, ja, då kan jag börja tänka på framtiden. Innan dess ska jag koppla av och leva för dagen. Även ifall jag inte har planerat framtiden så måste jag tänka på framtiden när jag "lever för dagen". För det är i framtiden jag kommer spendera resten av mitt liv. 
 
Nu ska jag njuta av dagen på bästa sätt. Bokläsning! Puss

26 September

Hade velat ligga kvar i sängen heeela dagen. Pust och stön säger jag bara. Lever jag ens? Det är dessutom ett eko i mitt huvud idag. Rätt tomt där inne med andra ord. Men det gör inget, för jag har inget vettigt som jag behöver tänka på idag. Bara vad jag ska packa med mig inför resan. 
Blir lika besviken varje gång jag ska packa nu för tiden. Det är ju ingen idé att packa med sig favoritbyxorna tex – de passar ju ändå inte. Men hörni, den här gången kanske de sitter lite bättre än inför förra resan åtminstånde. Ska snart prova och se. Hoppas på att inte bli besviken. 
Och så tänkte jag även på en till sak. På en tanke som jag ska bära med mig som kommer få de jobbiga situationerna aningen lättare. "När jag kommer hem ska jag ha gått upp i vikt. Inte vara på samma och inte ha gått ner ett ynkaste hekto. Upp. Upp. Upp". 
 
Sådär ska jag ju egentligen alltid tänka. Men jag tror att det kan förenkla en del tillfällen om jag påminner mig själv att tänka så när jobbiga situationer kommer upp lite spontant sådär. Då kommer jag våga släppa på lite spärrar. Förhoppningsvis. Hoppas bara på att jag inte blir någon börda för de andra. 
 
Här ska jag tillbringa dagen...

...med undantag för sushi med en vän. Och med undantag för packning, lite handling och annat pyssel. Är rastlös reda nu, trots lite grejer på schemat. (Varför kan det inte bara spöregna?) Haha. 
Frukosten är i magen och nu ska jag färga håret. Behövligt! Är så sugen på att dra i en brun färg, men ska försöka behärska mig. Brukar ångra mig så fort jag slängt i färgen i håret. 
 
Ha en fin dag. Puss

Torsklunch

Och så vände vindarna helt plötsligt och de högre makterna var plötsligt på min sida igen. Karma, kallas det och jag fick förmodligen igen för att gårdagens lunch blev aningen kaosartad – men god. Hade tänkt att köra på säkra kort där man inte behöver tänka så mycket, för att undvika beslutångest. Dvs en sushilunch. Men då jag ska äta det i morgon så tänkte jag borde äta något annat idag. Har ju även en hel resa framför mig som kommer innefatta en del sushi. (Varje daaaag) 
Istället blev det var kyl och frys hade att erbjuda. Har gått och spanat in den där torskfilén ett tag, men har aldrig kommit till skott att använda den. Och med lite improvisation så blev det ju kalas. Inte som lax, men fortfarande fisk ;) 
 
Ugnsbakad torsk i folie
(Ser rätt lockande ut, inte sant?)

Många tycker inte om torsk då det smakar på tok för lite. Men den här smakade allt annat än ingetnting ska jag säga er. Och så föll den isär sådär perfekt som torsk ska göra. Whooppaa! Kryddade med fiskkrydda, massa dill, salt och peppar. Lade den sedan på en fin liten spenatbädd och serverade med en massa gosaker till. (Favorittillbehören bla, såklart). Ugnsbakade körsbärstomater är verkligen en hit för övrigt. Blev en vitaminboost för kroppen som pricken över i:t. Grön och fin tallrik! 
 
Tänkte föresten på en sak. Det är pga beslutångesten jag tycker om plockmat?! Då slipper jag välja en sak och kan istället plocka lite av varje. Tror att det ligger något i det där faktitkst.
Nåväl, mätt och belåten slår jag mig ner i soffan för att vila en stund. Vädret utanför får mig på "krypa ner i soffan och kolla film-humör". Tack vädret, jag behöver det. :) Ikväll väntas jobb!
 
Puss
 

En liten fråga

Måste bara fråga er en sak. Ni kloka och erfarna själar där ute. När jag gick i behandling så var min målvikt densamma som innan jag blev sjuk. Så det var den jag gick tillbaka till. Inget exakt bmi med andra ord. (Vill tillägga att jag var sisådär fem år yngre än vad jag är nu med, så den vikten är på tok för låg för dagsläget misstänker jag) Så jag vet inte exakt vad läkarna "rekommenderar" för bmi? Vad brukar de ha för viktkrav? Bmi 18? Bmi 19? Bmi 20? Eller ska man "stanna" där kroppen verkar trivas, oavsett vad det är för bmi? 
 
Egentligen är bmi ett rätt knasigt begrepp. Kropparna är olika byggda och vissa har alltid haft ett lågt/högt bmi, inget konstigt med det. Men då jag inte vet exakt vad jag vägde innan jag trillade tillbaka igen så vet jag inte till hundra vilken vikt jag har att sträva efter, om ni förstår. Märker jag på min kropp när den är tillräckligt sund för att orka leva? Eller måste jag sträva efter ett spciefikt bmi? 
 
Gah, hoppas ni förstår min fråga. Kort och gott – vad rekommenderas för att orka med allt? 

25 September

Godmorgon!
Ny natt, nya vakna timmar att ligga och grubbla på. Varför har du, jag och så många andra hamnat här? Är det kontrollen eller att känna sig "duktig" på något? Många har säkert kännt en kick när siffrorna har visat nedåt, även jag. Men hur kan man känna sig duktig då? När det egentligen är raka motsattsen.
Det finns enklare metoder att ta till med för att kunna känna sig nöjd och duktig med sig själv. Ge dig själv den där kicken (som då var falska kickar) genom något annat. Jag lovar att det finns massa saker som du är duktig på som du gör. Saker som bör uppmärksammas och kan utföras och ge dig det där lyckoruset. Hitta saker du tycker om att göra, saker som får dig att känna dig nöjd. Stora som små. Saker som ger dig kickar som håller i längden. Äkta kickar – inte falska som i slutendan bryter ner dig. 
 
Morgonmaten
 
Sitter och fyller på magen med ny energi. Måste ha ork till dagen och till att fylla hjärnan med nytt grubbel.  Slängde på ett gäng mullbär idag med. Skum, men god smak. Och ännu en gång förundras jag över hur mycket mat kroppen behöver. Åt lite innan jag la mig igår, efter jobbet. Väldigt sent med andra ord. Ändå kurrar magen när jag vaknar. Underbart! 
Hoppas ni får en bra dag. Jobbar inte förens ikväll, så dagen kommer gå åt till att packa. 
 
Puss & Kram 
 

Gokväll!

Turbulent men fin dag. Är det alla hormoner i kroppen som börjat spöka tro? Misstänker nästan detta. Många prövningar med maten. Dock inte i form av nya smakupplevelser, snarare i form av hastiga beslut och ändrade tider. Men hey, jag fixade ju detta! Till lunchen tog jag till nödlösningen och kvällsmaten/middagen intogs aningen tidigare än vad den brukar utan problem. 
Hade jag kört på fega kort så hade jag sagt att jag inte hade kunnat börja tidigare, då "min mattidtid" hade ändrats. Men nu gjorde jag inte på det viset, utan tackade jag och sitter och äter min mat lite tidigare än vanligt bara. Löjliga småsaker som inte ska behöva tänkas på en gång egentligen. Så nu tänker vi inte mer på det helt enkelt ;)
 
Har inte hunnit med någon nap idag heller då planerna blev lite ändrade. haha. Världen går under, jag vet! Får ta till nödlösning även här. RedBull. Sover ju som en kratta på nätterna nu för tiden. Orkar inte. Funderar på att börja knapra sömntabletter igen. Fast av erfarenhet så blev jag om ens ännu tröttare av dem. Sov gott på natten – och även resten av dagen. Haha. 
 
 
Slutsnackat – nu blire jobb! Fotbollsmatch ikväll, så räknar med en del att göra. Så skicka en tanke på mig när ni gottar er i en varm soffa ;) Puss & Kram

Recept – Kycklinggryta med soltorkade tomater och spenat

Då så hörni. Nu ska ni får receptet på en supergod och superenkel kycklinggryta. Så nu kan ni inte länge skylla på brist på inspiration nästa gång ni inte orkar förnya er. 
 
Ingredienser 3 personer:
– Tre kycklingfiléer
– Soltorkade tomater (7-8st)
– 250 g färsk bladspenat
– 3 dl matlagningsgrädde (Eller vad ni nu väljer att använda)
– 2 vitlöksklyftor 
– Soja
 
How to do: 
Skär kycklingen i små bitar och stek dem nästan helt klara. Salta och peppra. 
Grovhacka spenaten samt tomaterna och släng ned i stekpannan tillsammans med kycklingen. Tillsätt vitlök,  matldagningsgrädden och lite soja. Blir såsen för tjock så kan man tillsätta lite mjölk eller liknande. Låt det koka samman en stund! Sen är kalaset redo att hamna i magen.
 
Serveringstips: 
Stekta champinjoner passade alldeles utmärkt till. Jag serverade grytan med couscous, men något som förmodligen hade passat ännu bättre hade vart pasta. Färsk sådan. Ett tips är även att strö över lite pinjenötter som pricken över i:t. 
 
 
Smaklig måltid mina kära!
 
 

Blev pannkaka av pannkakan

Ni vet den där känslan när man har planerat något, sett fram emot något, fått tummen ur och helt enkelt vågar något. Och så går planerna i krasch. Precis den känslan sitter jag här med nu. 
Okej, så jäkla dramatiskt kanske det inte är. Men nästan ;) Hade ju planerat att äta bananpannkakor till lunch idag. Och så händer det, jag misslyckas med något som sägs vara något utav det lättaste man kan göra. Suck på den. Det blev pannkaka av pannkakan kan man säga. När jag väl står där och steker och känner hur jag längtar efter att få hugga in i mina pannkakor så går något snett. Det blir geggigt, brännt och inte alls så som pannkakor ska bli. 
Åh, frustration. Vad gör man nu då? Skulle jag ställa mig och laga något nytt så skulle maten ha blivit alldeles för sen för min del. Och det orkade jag inte med. Så det fick bli nödlösningen. Toastjärnet!
 
Toast med keso 
Wokad spenad, Champinjoner
Efterrätt – melonas

Nog för att det var riktigt gott, men inte vad jag hade tänkt mig. Får ta den där förbannade bananen ikväll istället. haha. Gudarna är emot mig!  
Får hoppa in tidigare på jobbet idag. Kaos i planeringen med maten, men det är bra övning tycker jag. Får ta och anpassa mig lite och inte bli för bekväm vid mina tider. Man måste kunna vara lite flexibel och inte flippa ur om man får äta en halvtimma tidigare/senare. För vad spelar det för roll? Och åter igen, är man inte sådär ashungrig vid kvällsmaten om det tidigare målen blev lite försenat så kan man ju faktiskt äta lite mindre vid kvällisen och äta det sista någon timma senare. Inte sant?
 
Hoppas ni har en bra dag. Kram & pussen

24 September

Då drar vi igång sista veckan innan avgång. Blandade känslor även där. Men vafan. Samtidigt känner jag att jag får ge mig lite. Ska iväg på en underbar resa, vad kan gå fel? (Slappna aaaav Cecilia).
Kickar igång veckan med jobb. Fast inte förens ikväll. Så dagen kommer spenderas åt lite andra grejer först. Ska bland annat bla få tummen ur och bocka av ännu en grej från min matlista. Inget "farligt" egentligen (för vad är egentligen "farligt) , men ändå något som jag inte har ätit på, gud vet hur länge. 
 
Del av frullis
 
Precis som jag misstänkte så ekade det rätt tomt på brödhyllan i morses. Så jag drog igång ett brödbak när jag vaknade. Halvvägs in i baket så inser jag att flera ingredienser fattas. Tusan. Improvisation utan dess like, men det slutade med ett gäng lyckade frukostbullar må ni tro. Dock liknade de mer ett par skrynkliga äpplen, än bröd.  Men det är smaken som räknas! Och man får göra det bästa av situationen. 
 
Nu ska jag åka och köpa brädor, listar och målarfärg. Haha. Kommer nog komma hem med allt annat än det. Hoppas ni får en bra start på veckan. Puss & Kram 

Saker som alltid finns i min/mitt...

Kyl: Oj, rätt mycket. Standardsakerna är keso, yoghurt, fil, kvarg, leverpastej, ost, skinka, middagsrester (haha storkoksfamiljen), grönsaker, frukt (bäst när det är kallt), burkar med tusen olika innehåll och saft. (Kanske hade vart kul att ta sig en titt i min kyl någon gång i form av bild?)

Frys: Bröd, bär, glass, lax, kyckling och massa strunt. Insåg att det är brödbak som gäller i morgon bitti. 

Skafferi: Allt det där vanliga. Mjöl och tråkig skit. Men förutom det så finns det alltid typ arton flingpaket, müsli, nötter, torkad frukt, läkerol, fröer, knäckebröd, riskakor och massa konserver. 

Handväska: Byter handväska var och varannan dag. Men något som alltid åker med är min kära dosa och plånkan. Någon nyckelknippa äger jag dessvärre inte ;) För dement för det. 

Sminkväska: Blå mascara (jag och tanterna), läppstift, rouge, puder, kajal, smycken och sminkborttagning. 

Badrumshylla: Allt som inte ska vara där. Haha. Har så mycket skit där så ni anar inte. Slängde en hårspray häromdagen som jag köpte i sexan. (I sexan!!!) Men mina favoriter är från moroccanoil-serien. Fantastiska!

Tvättkorg: Allt förutom rena kläder? 

Skohylla: Skor efter årstid låter väl rätt smart va?

Förråd: Öppnar jag den dörren så blir jag begravd. Så tar helst inte reda på det. 

Hjärna: Tankar. (Åhå, det menar du) Och ikväll är det fina tankar må ni tro. 

Jackficka: Mynt och skräp

Kryddskåp: Mina måsten är örtsalt, kanel, peppar, vitlökspulver, vaniljpulver och aromat. 

Barskåp: Importerad fulsprit. (Eller?) Och rött vin, cider och fisk. 

Köksbänk: Om jag vart duktig och plockat bort från middagen så – inget. Haha.

Puss

Sänder iväg lite bubbel

Har vart ett känslomonster idag. Vet inte hur jag ska få utrymme för alla känslor som börja komma. Det bokstavligt talat bubblar inom mig. Lyckorus varvat med deppiga minnen.
De första känslorna bubblade upp när jag satt och byggde ihop möbler. (Haha va?) Men senaste gången jag satt och pysslade med sådant så var jag på väg ner i det värsta. ("Sorry, mamma. Hinner inte skruva mer skruvar nu. Måste tyvärr ut och springa....") Fasen vilken mörk tid jag var påväg in i. Om jag bara hade vetat. Minns alla känslor jag hade i mig då. Och de känslorna har jag även haft idag – fast i minnesform. Jag bara påminns hela tiden. Hur orkade jag?! 
 
 
För var dag som går så inser jag mer och mer hur ovärt detta livet är. Eller nej, detta livet jag lever just nu är jävligt värt, för det kommer få mig att aldrig mer leva livet som jag en gång gjorde. 
Och idag skickar jag allt mitt bubbel till er där ute som tror att en mager kropp medför lycka. Lycka är allt annat än det.
 
 
Lycka är att;
 
Att orka med vardagen, Skratta, Njuta, Resa, Umgås, äta gott och ha en kropp som du trivs med. 
 
Och vet du?
 
Med en avmagrdad kropp orkar du inte med allt det där. Inte nog med det. Du vill inte det där. Tankebanorna kommer vara fulla av ångest. Ångest över mat, över livet, över din kropp, över prestation – över allt. Du kommer inte ha tid och ork till att göra allt du tror att du kommer kunna göra "när du blir smal". 
 
Jag vill bara ge er alla en kram idag. Eller nej, tre kramar!
 
En kram för att ni aldrig ger upp.
En kram för att ni ger mig så fina ord och ger mig stöd.
En kram för att det är söndag, och för att ni är värda den. 
 
Nu har jag byggt klart, ätit gott mellis och ska snart börja packa. Önskar er en fin kväll. Puss & Kram
 
 
 

Kycklinggryta

Smack sa det. Sen kom matkoman på posten. Det är så det blir när det är gott och magen kurrar. (Att handla och inreda rum tär på krafterna) Får se till att sluta laga så förbannat god mat helt enkelt ;) Och tänka sig, vi varierade vår söndagsmiddag här hemma för en gångs skull. Tack för det, för den här rätten kommer bli stående på menyn här hemma. 
Tog några av mina favoritingredienser och blandade ihop. Ibland lyckas man och ibland inte. För några av mina favoritsaker hade då inte blivit en bra kombo. Men detta, ohyes!  Spenat, champinjoner, kyckling, soltorkade tomater.. allt i en fin blandning. 
 
Kycklinggryta med spenat/soltorkade tomater och vitlök
 
Visst ser det riktigt gott ut? Och middagen gav mig ny energi. Precis vad jag behövde! Har gått och snäst precis hela dagen. haha. Stackars omgivning. Och ni måste faktiskt prova den här maten, så ni ska få recept lite senare :) Den lär även ge er massor med energi vill jag lova, 
Dagens mående har vart lite upp och ner som sagt, men nu är jag pigg och glad igen. Redo att bygga ihop möbler med andra ord. Nu ska det bli lite ordning på torpet. Så kul att pyssla här hemma tycker jag. Samtidigt som jag är en rutinmänniska utan dess like så har jag samtidigt kaos omrking mig. Tudelat det där! Men nu ska jag bli lite organiserad på andra plan än i tankarna också. Lär behövas! Fast jag brukar kalla det organiserad kaos, fast det håller inte i längden ;)
 
Hoppas ni har en mysig söndag! :) Puss & Kram
 

23 September

Godmorgon kära ni! :)
 
Blev en skön kväll igår. Men idag är det en ny dag, med nya tag. Håller på att rensa ut massa sjukt ur vardagen. Bloggar raderas, kontakter bryts, nya kontakter skapas, kläder slängs.. Detta ska bli en nystart. Är förbannat trött på att läsa om slitna själar som tror att detta livet är som att gå på rosa moln. Triggande. Nej, faktiskt inte det minsta. Det gör mig bara förbannad och ledsen. Väck med allt sånt! 
 
Idag ska jag bygga Ikea-möbler. Haha. Ni anar inte hur grinig jag kan bli på sådant. Men när jag väl har bestämt mig för något så ger jag mig fan på att göra det också. Och det är väl kanske det som har vart lite av mitt problem genom åren när jag tänker efter. Kan var både bra och dåligt! Men i detta fallet braaa. Annars står kartongerna där i ett halvår. 
 
Nej, nu måste jag faktiskt äta frukost. Känner mig rätt tom på ord idag. Har mycket att skriva, men tankarna kommer inte ut på datorn. Frustrerande. Får suga på karamellen och hoppas att allt rinner av mig sen. Pussen och Kramen. 

Lördagskväll

Alltså kära kropp – Vart är min energi när jag väl behöver den? Vill kunna göra allt det där man vill göra på sina lediga dagar. Men så sitter man där med john blund på axeln istället. Vart hopplöst trött precis hela dagen. Men har faktiskt struntat i det och fått gjort en massa saker ändå. 
Insåg att vi behövde köpa en och annan sak idag, så vi beslutade oss för att ta en tur till Ikea. Och för att slå två flugor i en smäll så passade vi (såklart) på att äta på vår kära restaurang samtidigt. Alltså aaah. Blir bara mer och mer stolt för var gång jag går ut därifrån. Vågar prova nya saker och äter tillräckligt (dvs varken för mycket eller för lite). Hamnar alltid tusen olika saker på tallriken. Hade allt från nötfärslimpa, till sushi, till fiskgratäng till wokad biff med bambuskott. Men precis som vanligt så var favoriten densamma! 
 
"VinkVink"
Hade tänkt en lugn kväll i soffan idag. Men blir en lugn kväll i en annan väns soffa istället. Är några tjejer som ska kolla på film och prata massa strunt. Kan ju inte isolera mig här hemma totalt heller, trots att det kan vara rätt skönt ibland. Men hur trött jag än känner mig, så tvingar jag mig iväg för att träffa vänner på kvällarna ibland. Vet att jag behöver det. Måste bryta det där trygga. 
Dock är jag inte så trygg än så jag kan "köpa något snabbt" att ta med mig som de andra gör. De kör all in på lördagsmys. Istället ser jag till att åka dit vid en tid som passar mig. (När det väl går får man passa på). Tycker att det är viktigt att jag hinner äta alla mål här hemma, så det blir fullt ut vill säga. Blir inte på samma sätt om jag tar med mig något lördagsmys. Slutar bara med beslutångest, så det är lika bra att köra lite safe ett tag till. Men den dagen kommer. Dagen då även jag kan köpa med mig en chipspåse och äta den istället för min vanliga mat. :) Dock är min mat mycket godare och det kommer jag nog alltid att tycka. Haha. 
Men för att inte vara för "knäpp" så brukar jag ta med mig något litet ändå. För att sitta och "socialäta" liksom ;) 
 
Nåväääl, ha en fin lördagskväll!! :) Puss & Kram
 

22 September

Godmorgon Lördag!
Idag är måendet på topp va? Hoppas det. Mitt är i allafall betydligt bättre än igår. Vaknade upp med någon slags ny energi idag. Men känner jag mig själv rätt så är det upp och ner och måendet kommer nog inte hålla i sig vidare länge. (Inte med den iställningen iaf. Det ska bli en bra dag). Och så somnade jag sådär lagom nöjd igår, precis som jag ville. 
Med tanke på det så märker man hur mycket energi jobbet kräver. Åt nämligen mer (tror jag) igår jämför med i förrgår då mättnaden var outhärlig. Och igår la jag mig lagom mätt, trots att jag åt mycket mer. 
 
Nåväl, sitter och försöker föräta mig på min frukost. Haha. Vill ju inte behöva sakna den för mycket när jag åker iväg. Lika bra att hinna tröttna lite ;) Kommer nog inte lyckas så bra på den punkten dock. 
 
 
Dagens planer är att åka och köpa nya möbler, spendera tid med familjen, kanske en fika med vännerna, laga en ny maträtt och börja packa. Jag som har vart redig och stuvat undan sommargarderoben får börja om från början och packa upp allt igen, för att sedan packas ner. 
 
Nu ska jag tugga i mig lite mer nötter och sedan hoppa i något annat än mjukiskläder. Puss
 
 

Fredagskväll

Hur mår ni mina damer och (herrar)? Det är en lite mer lättad och glad person som sitter och skriver här nu. Behöver nog bara få komma ut och träffa lite folk som kunde få mig på rätt tankespår igen. Dvs fullt friska personer som inte ägnar en enda tanke åt maten. Och sådana personer kan man hitta i ett snabbkök! 
 
Har en ledig helg framför mig. Klagar inte. Roligt att vara ledig när alla andra också är lediga för en gångs skull. Drar i allafall igång fredagskvällen med god mat. Och även  ikväll ska jag lägga mig nöjd. Mätt och nöjd. Lagom mätt och nöjd med andra ord. Är inte nöjd med mättnaden upp över öronen, det är nog ingen. haha. Lagom + liiite till är det bästa. Inte mer än så. 
 
Kvällsmat + två mackor och melon, såklart

Fråga mig inte när jag ska tröttna. För det kommer aldrig att ske ;) Tänkte föresten på yttligare en sak angående resan. Något som kommer bli en stor, verkligen stor utmaning är att ständigt ha folk så tätt inpå mig. Ni vet ju vad jag tycker om det. Tummen ner som sagt. 
Eller nej, inte bara. Vid middagarna har jag gärna sällskap. Men just vid frukosten så håller jag mig gärna för mig själv. Tycker inte om att känna mig iakttagen. Men what to do. Kan inte göra så mycket åt saken.
 
Måste tillåta mig själv att glida med. Ska bättra mig.
Hoppas ni har en mysig fredagskväll. Puss & Kram från mig. 

21 September

Suck. Suck. Suck. Ska inte överföra min energi till er idag. Det är ju trots allt fredag. Ni kanske ska vara glad att jag jobbar hela dagen och inte kan skriva ;) Gick och lade mig med mättnaden uppe vid öronen igår. Borde känna mig stolt, och det gör jag till viss del. Men från ingenstans så smällde det och jag fick oväntat besök på sängkanten. Dumma dumma tankebesök. 
 
Men trots att jag bokstavligt talat mådde illa igår när jag lade mig så vaknade jag upp precis som jag tänkte. Med en hungekänsla alltså. Älskar min kropp ibland. Den håller på att reparera sig så fint. Inte konstigt att den är trött ibland. Man kan inte hinna med hur mycket som helst på dagarna. 
Och vi börjar bli vänner, jag och min kropp. Vi lyssnar på varandra rätt bra nu för tiden. 
 
Och nu säger den åt mig att skynda mig med maten en aning. Måste kila snart!
 
Vi hörs ikväll. Puss & Kram

Då var det gjort!

Vad har man åstadkommit idag då? (hähä) Något väldigt litet, men som kommer ge mig något stort i slutendan. Det är jag säker på. Har nämligen ringt och bokat in mitt första "möte" med hon som ska ge mig den sista kicken i baken, ni vet. Känns bra och hon verkade förbannat go. 
En behandlare kan vara hur jäkla duktig som helst. Men stämmer inte personkemin så kommer man ingen vart. Så är det för mig i varje fall. Har träffat många duktiga behandlare som säkert kan sin sak. Men då personkemin inte stämde så gick allt de sa in genom ena örat och ut genom andra. 
Och när det gäller den här nya personen så verkar allt stämma. Utifrån vad jag kunde avgöra genom det vi sa åtminstånde. Det känns som jag är på gång nu!!
 
Har förövrigt väntat med att ringa den där samtalet i någon vecka. Det var tvungen att sjunka in först. Och hade någon tvingat mig till att ringa så hade jag bara trotsat och gjort tvärtemot (Inte vuxit upp än ;) ) Men nu när allt fick sjunka in lite och tankarna fick mogna till sig så fick jag faktiskt tummen ur och gjorde det. Kände mig redo!
 
Annars har dagen gått ut på att äta, vila och göra lite ärenden om vartannat. Funderade på vad jag skulle servera här hemma idag. Och då gick det upp för mig. Har ju för tusan inte ätit lax på över en vecka (!!) Skam. Så valet var lättare än lättast. Godare än godast också för den delen. :) 
 
Laxfilé, citron/dillsås, couscous, spenat + grönsaker

Provade en ny sås idag. Väl godkänd. Och min dille på något så knepigt som spenat har inte försvunnit ännu. Och vet ni vad det godaste är? Att krydda den med salt, vitlök och curry. Haha. Fy så det lät, men oj så gott det blir. 
 
Puss & Kram

Dagens

Dagens låt: Händerna upp i luften
Dagens klädsel: Ledighetsoutfit. Det säger allt.
Dagens dusch: Nej, men ska däremot tappa upp ett kokande bad snart. 
Dagens frisyr: Allt hår hamnar på golvet. Åh, bu, blä. Av det som återstår – toffs. 
Dagens mat: Superfrullen än så länge. Lax och massa annat väntar. 
Dagens händelse: Pysslat.
Dagens planer: Matlagning, och hjälpa pappa att inreda. (Kändes säkrast att ta på mig den rollen).
Dagens vill ha: 29 September. Eller nej. 30 september, hatar att flyga.
Dagens saknad: Ja, vad saknar jag. Mig själv? En varm famn? Sol? Ork?
Dagens drog: Höhö. Var precis och köpte på mig en stock av min dagliga drog. Brde bättra mig! (Nångång).
Dagens komplimang: Att jag är så go som hjälper till så mycket. Man tackar!
Dagens bilresa:  Till andra sidan stan.
Dagens dryck: Multikvinna.
Dagens sjukaste: Tidningsartiklar. Hopplösa. 
 
 
Dagens horoskop: 
Ta dig tid för reflektion över dina tidigare erfarenheter och börja uppskatta att du nu klarar av att föra ditt liv framåt i en mer positiv inriktning! Det är nu tidpunkten har kommit då du ska sätta dina planer i verket.
Andra personer kommer att förstå dig bättre och vill gärna stötta dig och dina planer. Därför finns det inte längre någon anledning till att hålla det hemligt.
 

20 September

Godmorgon!
 
Hopplösa nätter jag har att göra med, minst sagt. Inte nog med att jag redan är en grubblare om kvällarna. Nu när jag vet med mig om att jag snart ska få ventilera allt som snurrar runt där inne så tänker jag ännu mer. Ska försöka att få en tid med henne innan jag åker iväg på resan. För just nu så är det just det allt snurrar om. Nu kommer det verkligen bli att släppa på "mina" livsmedel. Nog för att äkta kinamat är sinnessjukt gott, men det är så långt ifrån svensk mat man kan komma. Eller nej, kanske inte. Men matvanorna och sättet man äter på är så långt ifrån svenskt man kan komma i allafall. De har nog aldrig hört ordet bröd typ ;) 
När man äter på restaurang/hemma hos någon där så beställer man aldrig in en rätt till bara sig själv. En köttbit och ris finns liksom inte på menyn. Man äter kinamat som tapas. Det kommer in sisådär 15 olika smårätter som alla delar på. Och det är bra. För då finns det alltid något som faller en i smaken i allafall. Och som sagt, jag älskar att sitta och småplocka. 
 
Torsdagsfrukost
Nu seglade jag iväg igen, som vanligt. Sitter och äter god frukost och funderar på vad jag ska göra av ännu en ledig dag. Hade faktiskt hoppats på bra väder idag. Hör och häpna. Men jag var så sugen på att gå ut och fota i höstvädret. Det kanske bli finare i eftermiddag :) 
Efter frukosten (om det slutat regna) ska jag i allafall leka tant och gå ut och plantera i trädgården. Haha. Har köpt massa bärbuskar som kan bli användbara nästa sommar. 
 
Hoppas ni får en bra start på torsdagen. Puss

Piggelina

Blev en fin ledig dag. Och vad har man åstadkommit idag då? Inte speciellt mycket, men bra har jag haft det och mängder med energi har jag haft dessutom. Har fikat med fina vänner, handlat, ätit gott med mamma, tillbringat tid med en av mina bästa vänner (Kameran) samt startat ett projekt – "pimpa hörlurarna". Lite pyssel skadar ju aldrig :) Älskar att ha små projekt pågång. Stora som små. Snart kommer nog "sticksuget" tillbaka lagom till hösten också. Vet inte hur många halsdukar jag gjorde förra hösten.. För många för att hinna användas iallafall. Haha. 
 
Lite färg gör vem som helst lite piggare
Rätt snygga va?
 
God mat har jag hunnit äta också. Och i detta hemmet är det dottern som bjussar familjen på middagar. De kommer hem till ett färdigdukat middagsbord så gott som varje dag. (När det passar i tiden vill säga..) Rätt lyxigt va ? ;) Idag blev det ett riktigt gott kött med tzatsiki, bulgur och ugnsbakade grönsaker. Men tyvärr dog kameran då den har gått på högvarv hela dagen. 
 
Föresten så kände jag mig ovanligt pigg och klar i skallen när jag träffade mina vänner idag. Jag kände mig inte alls sådär matt när jag kom hem som jag brukar. Kanske var det kaffet? Eller så är det dagens positiva energi som fortfarande håller i sig. Känns skönt i allafall. 
 
Men nu kan jag välkomna tröttheten, för kvällen kommer spenderas med en jäkla massa tvtittande och kvällsmål. Är ledig även i morgon. Åhå, man tackar. 
 
Hoppas ni har haft en bra dag alla fina där ute. Och om inte – det är en ny dag morgon. PUSS

Livet börjar om

Livet behöver inte vara så dumt trots allt. Detta är inte slutet, tvärtom. Detta är början på något nytt. En ny tid i livet. Det är nu jag kan utforma mitt liv precis som jag vill ha det. Sätta upp nya drömmar och mål. Något att sträva efter. Drömmar. Ska hitta mig själv på nytt. 
Jag anser inte att dagarna i det sjuka är bortkastade dagar. Jag vet att detta har vart nödvändigt för att komma på fötter till 100 % igen.
Jag har inte varit mig själv de senaste åren. Det är först nu som en ny, mer vuxen och starkare person kommer att växa fram. Det kommer alltid något gått ur allt dåligt, det har jag alltid trott.
Mitt i allt elände så känner jag mig faktiskt piggare och mer harmonisk än på länge. Och det är faktiskt inte bara jag som tycker. Folket runt omkring också. Jag ser liksom ljuset på nytt. Längtar och drömmer. När detta är över så kommer jag vara oövervinnlig. Mänsklig – men oövervinnlig. Jag kommer kunna hantera motgångar på ett annat sätt. För det blir bättre, bara man ger sig fan på att kämpa. 
 
Jag har fallit, för att sedan resa mig upp igen, starkare än någonsin. 

Jag hoppas att ni aldrig ger upp. Det är aldrig för sent att resa sig upp igen. Mörka dagar kommer alltid att finnas, men försök ändå att se ljuset i dem. 
 
Ville sprida vidare min glädje idag. Och små saker kan uppskattas. 
 
Så när jag var och handlade förut så gjorde jag världens minsta grej, men som förhoppningsvis gör en annan människa lite extra lycklig. Satte i en femkrona i de där automaterna som finns på ica, ni vet?! Så när nästa barn kommer för att köpa sig en liten studsboll så ligger det redan en femma där – redo för att vridas om. Hoppas bara att det är ett barn som hittar min lilla gåva och inte en surkäring. Brukar faktiskr göra så när jag är och handlar. Känns bra i hjärtat!

19 September

Godmorgon Onsdag!
Inte helt fel att vara lite ledig. Gjorde lite kloka beslut angående jobbet igår med. Hälsan går först, så är det bara. Kommer bli lagom med jobb i höst med andra ord. Lagom för att hinna reparera det viktigaste jag äger, min kropp. 
Får se vad jag hittar på idag. SKa nog börja packa lite smått, och så ska jag fika med lite vänner i eftermiddag. Enligt mitt horoskop ska jag ha en sprudlande energi hela dagen, så det verkar lovande, men inte så sannolikt ;) 
 

Sovkompis / Dagens frukost
Nu ska jag tröcka i mig min frulle. Var inte så värst hungrig idag, konstigt nog. Brukar alltid ha en kurrande mage till frukost. Men åt mitt i natten när jag kom hem + att jag är trött, så det är faktiskt inte så konstigt. Njuter lika mycket av min gofrulle ändå.
Nej, nu ska jag göra lite nytta. Dvs dammsuga fågelfjädrar efter kattens fångst. Fattar inte varför han alltid ska använda mitt rum som matsal. Hopplöst!
 
Vi hörs senare. Puss & Kram
 
 

Tankeverket på helspinn

Ännu en dag och vad har man åstadkommit då? Inte speciellt mycket, om jag ska vara ärlig. Har mest ätit och spenderat pengar. På rätt välbehövliga saker dock. Som mat tex. (Och en hösttröja, saker till kameran och en ny piercing.) Haha. Älskar stora, stickade tröjor och föll pladask. 
Tankeverket har gått på helspinn idag om man jämför med igår. Nya bestämmelser och framtidsplanering och snurrat runt i skallen på mig. Jag pratar ofta om hur snabbt tiden går. Känns som jag sitter här var och varannan minut och postar frukostinlägg. Hinner inte med! 
Slut på fjanterier med andra ord. Orkar inte se livet susa förbi längre. Har lagt in fler mål nu. Matmål, alltså. Och detta ska jag hålla på! Fler mål, varje dag. Kanske inte lika stora som de jag tidigare har ätit. Men i det stora hela så kommer dagsintaget bli större. Enkelt, egentligen. Och vet ni? Jag ska ju för fan upp i vikt. Varför inte passa på att njuta lite samtidigt? Fattar inte varför jag inte har gjort det tidigare. Vid tidigare behadling bytte jag ut minst en nd om dagen mot tex en glass. Så varför skulle jag inte göra det nu? 
 
Jag vet precis varför.
 
För att ingen pushar mig över tröskeln. Jag får världens, verkligen världens bästa stöd från familj osv, men det krävs något annat också. Någon som kan banka in det sista vettet i skallen på mig. Och därför mina vänner har jag bokat samtal med två pratpersoner. Det var på tiden va? Tycker jag med. 
 
Peppelipepp från mig till er

Om jag ändå ska upp i vikt så ska jag se till att göra det bästa av situationen också. Kroppen ger fan i om det är en macka eller en glass som hamnar i magen. Här ska njutas. Mycket daltande fram och tillbaka kan ni tycka. Men ni vet ju själva hur det är. Man har två röster i skallen och ibland vet man faktiskt inte vilken man ska lyssna på. För det mesta lyssnar jag på den snälla, genomgoda rösten, men ibland.. ja, ibland överöstas den av den andra! Dock blivit en hejjare på att skaffa lock för öronen precis när den onda anden tar ton. ;) 
Ska bli skönt att gå och prata av sig hos någon. Och förhoppningvis får hon/han/hen (!?) mig att ta det lilla mussteget över tröskeln. 
 
Nu ska jag äta mat, mat, mat och sen jobba. (Fan vad jag har haft mycket tankar i skallen på senaste föresten. Vad händer..) Haha. Puss

En "ny" klassiker

Vet ni? Jag tror att jag har hittat en ny favorit på både frukost och lunchmenyn. Samma mat, olika innehåll. Velandet slutade med något "nytt" gott, och mättande. Fick återuppleva gamla smakminnen. Som den periodare jag är så hade jag en period då jag åt detta så gott som varje dag. 
 
Vad hittade jag nu på för spännande tro? 
 
En klassisk toast såklart. Där snackar vi snabbmat. Var hemma på tok för sent och ville slänga i hop något som gick undan. Och där lyckades jag. Brukar dock föredra att ha toasten i våffeljärnet gentemot toastjärnet. Men då våffeljärnet tappdes i backen (Whopsi) så fick jag klara mig med toastjärnet. Mixade i en massa goda saker. Bara fantasin sätter gränser där! 
 
Toast fylld med massa gosaker

Blev ju lite som en hamburgare kan tyckas. Fast lite krispigare och godare. Hade bla i chilikeso, rökt skinka, tomat, lök och massa kryddor. Till detta åt jag min favorit – stekta champinjoner. 
Nästa gång ska jag prova att lägga i makrill. Låter förfärligt, men har hört att det ska vara rätt gott. Värt ett försök i allafall! :) Och återigen, detta kan ätas till både lunch och frukost, mellis å allt där emellan. Känner på mig att detta kommer att bli mitt nya missbruk, igen. 
 
 
Tips på goda fyllningar: 

Skinka, senap + tomat
Prästost, grillkrydda + tomat
Kyckling, stark ost + soltorkade tomater
Skinka, ost, ananas, curry
Fetaost, soltorkade tomater + basilika
Tacofärs
Keso
 
Smaklig måltid. 
 
 

Hamnar i himlen där änglarna gråter

Den går på repeat här hemma! 
Lyssna och njut.
 
 

18 September

Vilket höstväder man vaknar till då. Strålande sol, klar luft och fina färger. Låter ju rätt fint, but I don´t like it. Hellre regn och rusk. Och så har man dessutom en hel dag att döda med. Ska nog grabba tag i kameran och bege mig ut och fota lite. Något måste man ju fördriva tiden med vettja. 
Sitter i allafall och laddar dagen med en god frukost i sällskap av desperate housewives. Rätt roande! Sitter även och försöker komma på vad dagens lunch ska bli. Vet med mig att det ligger sisådär arton matlådor i frysen, men inget av det lockar. Haha. Dock vet jag att det slutar med något halvdant om jag inte tar en matlåda som jag har förberett så fint. 
 
Dagens frukost fick bli det vanliga, igen. Får ju passa på att försöka föräta mig på detta innan jag åker iväg. Kinesfrukostar brukar bestå av vitt ris, seriöst. Inte så jäkla mättande och gott på morgonen kan tyckas. Får hoppas att de har lite gräshoppor eller skorpinjoner man kan tugga på med så man får i sig lite protein med ;) 
 
Tisdagsfrukost
 
Har kommit på att jag är en hejjare på att överanalysera saker och ting. Måste lära mig att koppla av och bara glida med i livet. Överanalyserar precis allt. Det är hopplöst! Det kan vara världens minsta grej, men som jag ändå lyckas förstora upp och som får mig att sova oroligt om nätterna. 
Måste ta ner axlarna och inse att man inte kan göra precis alla nöjda. Inte ens sig själv ibland. Och idag är en sådan dag. En dag då jag känner att jag inte är speciellt nöjd.
 
 
Med vadå? 
 
Med rätt mycket. Men jag påminner mig själv om vad jag faktiskt har lyckats åstadkomma. Jag har inte bara stått och stampat, jag har faktiskt kommit en bra bit på vägen. Dock måste jag börja tänka på framtiden med. Kroppen kanske mår okej (fan inte mer) i dagsläget, men det är kanske längre fram som den kommer att ta stryk av dessa tider. Kroppen är ju som sagt rätt seg och reagerar ett tag efter! 
Att ligga på en för låg vikt under för lång tid tär på kroppen, minst sagt. Måste tänka långsiktigt!
 
Hörs lite senare. Puss
 
 

Måndagsgrubbel alá Söndag

God Eftermiddag!
 
Har inte gjort många knop idag vill jag lova. Huvudet har snurrat på lågvarv och jag har inte orkat tänka en gång. Har spenderat mesta tiden av dagen i sängen alt soffan. Helgens jobb tog på krafterna, minst sagt. Och även om huvudet har gått på låga varv idag så har jag fortfarande blivit påtrackad av massa knepiga tankar. 
Här hemma mår jag bra och var dag har sina rutiner. Tider, planering och att jag får vara med och bestämma gör att dagarna fungerar. Men så fort jag inte får vara med och säga till om saker och ting så blir jag rädd inför vad som ska komma. Vågar inte ge någon annan ansvaret! 
 
Vad syftar jag på nu? 
 
Resan. Visst, jag kommer dels att resa med några av de som känner mig bäst, men inte bara. Jag vill inte vara den jobbiga personen. Jag vill inte ständigt behöva ha åsikter om restaurang och tider. På resor brukar jag kunna glida med relativt bra och ta dagarna som de kommer, men jag är ändå orolig. Vi kommer att vara på resande fot en hel del och vissa dagar kommer jag behöva överlämna kontrollen helt åt ett gäng kineser. Ja, ni hör själva hur det låter.. Och just det där med att vara på resande fot klarar jag inte riktigt av, baserat på tidigare erfarenheter.
 
Bara jag vet hur dagens upplägg kommer se ut så brukar jag kunna föbereda mig. Det är det spontana som jag fortfarande inte riktigt klarar. Men det är dags att ändra på det nu. Och varför skulle jag inte klara av den här resan då jag utan problem fixade de två andra? Alla andra människor klarar av plötsliga förändringar och reglerar intaget baserat på kroppens signaler. Man behöver inte planera och alla måltiden behöver inte vara som hemma. Ena kanske blir större och då är det naturligt att man kanske inte är lika hungrig vid nästa "plötsliga" måltid som kanske inträffar "för strax där inpå". Måste lyssna på kroppen. 
 
Det är detta jag behöver jobba på. Att kunna äta lite mindre vid en måltid och mer vid nästa. Låter kanske helskumt i era öron, men inte i mina. Haha. Är så petig med att det ska vara exakt hela tiden. (Nåja, mer är okej.. men inte mindre). Håller jag mig inte till "mina" mått så har jag svårt att veta hur mycket mer/mindre jag ska ta. Inte för att jag varken måttar eller väger, bara ögonmåttar. 
 
Här har jag tillbringat dagen med mina filosofiska tankar. ;) 
 
Fy vad babbel. Nu vet jag inte vad jag snöade in mig på. Är fortfarande dåsig efter min power nap märker jag. Har ibland svårt att sätta ord på mina tankar som ni märker, och då maler jag bara på och allt blir ett blurr som varken ni eller jag förstår sig på. 
Nu är det snart dags att fixa mat innan jag ska åka och jobba kväll. Hoppas innerligt att det blir en lugn dag idag, något annat orkar jag inte mer. 
 
Hoppas ni har haft en bra måndag i blåsten. Puss & Kram
 
 

Fiskbullar

Det var fler än jag som uppskattade dagens mat. Hade en ständigt tiggande katt vid mina fötter. Med all förståelse. Fiskbullar både ser ut och luktar som en konserv kattmat. Dock smakar det betydligt mycket godare, tror jag. Har som sagt inte ätit fiskbullar sen ja, gud vet när.. Årsedan var det i allafall! Riktig barnmat. 
 
Och då var det detta med portionsstorlekar. Hur många fiskbullar är egentligen lagom? Olika för alla, men någon "minimungräns" borde ju finnas. Chansade på att det var ungefär samma sak som köttbullar, och det verkade vara lagom för maggen. 
 
Fiskbullar i dillsås, potatis och ärtor

Ni trodde väl inte att jag skulle sluta med matbilderna heller? Kan inte låta bli att rycka fram kameran när det vankas mat. ;) Dock såg maten inte lika aptitlig ut efter att kameran hade vart framme, som vanligt. Ska nog börja ta lite före och efterbilder. Massakerade maten rätt rejält och geggade allt till en sörja. För det är så man ska äta sådan här mat. Annars kan det ju inte räknas som kattmat heller? Samma gäller köttbullar.. det ska mosas med brunsås, gurka, lingon och potatis. Det är liksom så det går till. 
 
Nej hörni, dags att börja på en ny serie. Perfekt syssla att ha på dagarna! :) Puss & Kram

17 September

Godmorgon måndag och alla fina!

Min tanke var idag att sova ut. På riktigt. Men jag lyckas ändå vakna i tid och otid. Idag till en dunkande huvudvärk (och jag har aldrig ont i huvudet). Dock blev jag genast på lite bättre humör när jag fick se att det jag gör om dagarna (kämpar) faktiskt lönar sig. Och ni anar inte hur skönt det känns. 
Många tvivlar på mig – tycker jag snackar utan att sätta handlingar på mina ord. Men vad skulle det göra för nytta om jag bara hittade på allt jag sa? Jag gör ju detta för att jag vill, inte för att bevisa för andra. I slutendan är det ändå mitt liv och mitt mående som står på spel. 
Det enda viktiga är att jag ser skillnad på mitt mående och inte ljuger för mig själv. Och uppenbarligen så fungerar detta alldeles utmärkt, annars hade jag inte fått bevis på det. :) Jag var bara lite seg i starten, och visst kan jag tabba mej, jag är inte alltid så exemplarisk, men nu är jag på gång mina damer. 
 
Mysig måndagsfrukost

Såhär mysigt hade jag det i morses. Det enda positiva med hösten är att det är tid att använda raggsockorna. Från mormor dessutom, blir extra mysigt då. Och jag tänker inte ens säga vad måndagsfrullen bestod av. Dels hade ni nog redan listat ut det och dels ser ni nog själva ;) Dock åt jag inte mitt vanliga bröd i morses. Det fick idag ersättas av ett hårdbröd samt en riskaka med keso. 
 
Idagdå? Vad ska man hitta på mån tro. (Belöningsshopping kanske?) Tanken var att återfinna energin med hjälp av massa vila i allafall. Jobbar inte förens ikväll, så hinner spendera många timmar i soffan innan dess. Ska även äta lunch med mamma här hemma. Ska äta något jag inte har ätit sedan jag gick på dagis känns det som. Hoppas att det är lika gott som jag minns ;) 
 
Hoppas ni får en bra start på veckan. Hörs sen. Puss & Kram

Dagens Horoskop

Hälsa
Bli inte förundrad om du känner dig lite dåsig idag,
tecknen visar nämligen på att du inte har så mycket energi för tillfället.
 
(Åhå, man tackar. No shit liksom.)
 
 

Lång dag

Skulle egentligen inte jobbat idag. Inte igår heller. Och vad händer? Jo, jag får två utav de värsta dagarna jag har haft sedan jag började jobba. Lagom tills jag ska sluta så går kön ut genom dörren – och jag fick stanna kvar en timma extra. Efter ett niotimmars-pass (som känns som artontimmars..) så är jag äntligen hemma och äter
Maten har gått fint, men jag känner att jag har förbrukat mer energi än vanligt dessa dagar då jag är ovanligt hungrig när kvällen kommer. Blir heller inte att jag går och småäter på dagarna när jag jobbar – som jag gör här hemma. Nåja, provsmakar mos osv, men det räknas inte. Målen har förövrigt blivit huller om buller idag. Men vad gör det? Än så länge lever jag :) 
 
Känner verkligen min brist på ork efter sådana här dagar. "En vanlig" person hade säkert klarat detta alldeles utmärkt. Men jag.. ja, jag pallar inte riktigt det. Haha. Känns som jag har sprungit in i en vägg. 
 
Jag ger upp för ikväll. Jag skriver mer i morgon när jag har lite mer ork. Vart lite tomt här dessa dagarna, jag vet.. men i morgon jobbar jag inte förens på kvällen, (om jag inte blir inringd) och då ska jag skriva lite mer. :) 
 
Hoppas ni har haft en bra kväll. Puss

16 September

Helt sjukt vilken rutin / planeringsmänniska jag är. Varje morgon gör jag exakt samma saker, på exakt samma tider. Kan fan inte vara nyttigt! I morgon ska jag göra revolt mot mig själv och "skjuta upp" allt med några minuter. Men ärligt talat så har jag nog inte tänkt på att jag gör samma sak, vid samma tid, varje dag. Och jag skulle inte flippa ur om tiden ändrades. Det blir nog så för att de sakerna jag gör innan jobbet på morgonen alltid brukar ta lika lång tid, om ni förstår. Men fortfarande - knäppt. 
 
Söndagsfrullen

Idag blir jag låtsats-kristen för en stund och ber om en lugn dag på jobbet. Men det är nog bara en önskan, för söndagar brukar alltid vara stressiga. Min rygg kommer då inte tacka mig! 
Har packat med mig matlåda och mellis som får ätas på jobbet. Var sugen på att äta fiskbullar idag, men kände inte riktigt att det passade i en matlåda. Haha. Det får ätas i morgon istället! :) 
 
Nu är jag mätt och belåten efter frukosten. Det är sjukt hur kroppen anpassar sig efter vad man äter. För ett tag sedan blev jag proppmätt – nästan illamående av den här frukosten. Men nu blir jag sådär lagom mätt och inte i närheten av att bli "för mätt". Den är precis lagom för lilla mig. (Och satans god).
 
Nåja, nu måste jag till jobbet. Hörs ikväll! Puss

Mättnad och insikter

Satt just och insåg att jag har gjort fler framsteg på det senaste. (Hejaheja). Minns ni att jag pratade om det där med "lagom mättnad" för ett tag sedan. Jag kunde aldrig äta så att jag blev lagom mätt. Det var alltid antingen eller. Men det där passa-på-tänket har börjat lägga sig nu. Anledning? Regelbundet ätande. 
Nu för tiden så behöver jag inte "passa på" då jag vet att jag kommer få mat inom de närmsta timmarna igen. Jag har även minskat radikalt på kaninmaten. Den må göra mycket gott för kroppen, men i mitt fall så gjorde den mest skada – tro det eller ej. Grönsaker har jag alltid ätit och kommer alltid att göra, men nu i mer normala mängder, vilket fungerar lite bättre. 
 
Förut när jag hade ätit upp maten, men ändå inte var helt tillfredsställd så vågade jag inte ta en portion extra mat. Istället lassade jag på berg (verkligen berg) av grönt för att få en någorlunda mättnad.
Resultat? 
En falsk mättnad. Bukfylla. Man tror att man har ätit mer än vad man faktiskt har – "ångest". 
 
Nu för tiden när jag inte känner mig helt tillfredsställd så väljer jag istället att ta mer mat istället för bara grönsaker. 
Resultat? 
Känner mig tillfredsställd och blir alldeles lagom mätt. En riktig mättnad – inte bukfylla. 
 
Är man inte helt nöjd efter att ha ätit upp sin mat på tallriken så är det väl inget konstigt med det? Är du fortfarande hungrig så betyder ju det att kroppen helt enkelt inte är nöjd och behöver mer mat? Inte sant? Det betyder inte att det blir "för mycket". Kroppen säger till när den är nöjd, om man bara lyssnar. 
Och det är inget konstigt att blir hungrig "när man inte ska bli hungrig". Ibland kan jag bli sugen/hungrig bara någon enstaka halvtimma/timma efter middagen. Inte för att jag har ätit för dåligt – utan för att kroppen kräver maaaat. Min kropp tycks fortfarande vara lite ur balans. Trots att hunger och mättnadskänslorna går att förlita sig på för det mesta så kan de ibland spela mig ett spratt. 
 
Men vågar man bara lyssna på kroppen så sköter den sitt! 

En extra rygg, tack!

Herre. Min. Gud. Har någon en extra rygg, ett huvud och ett par ben över? Vad fan hände med dagen? Har haft konstant kö från halv tolv till halv åtta. Jag brukar aldrig klaga på huvudvärk, men idag mina vänner.. idag hör jag knappt vad jag tänker. Känns som jag har jobbat tjugoåtta timmar – inte åtta. 
Men (alltid ett men) man måste försöka se det positiva i det hela. Minns ni vad jag sa att jag behövde träna på? Nämligen att få bort "det heliga" kring alla måltider. Det har jag fått bort idag – lite för mycket. Minns knappt vad jag åt. Haha. Idag hamnade maten i magen för att jag behövde energi, inte för att den skulle njutas av. 
 
Hade tänkt vara lite social med vännerna ikväll. Men nej, det får vänta. Istället tillbringar jag kvällen själv hemma, med körslaget, dubbelt kvällsmål och en jäkla massa cola och nötter. Det är precis vad jag behöver ikväll. Sådana här dagar tar på krafterna och jag vet att jag behöver massa extra mat i magen. 
 
Nu ska jag äääta (!!) Hoppas ni får en lugn och skön kväll. Det är ni värda. :) Puss

15 September

Godmorgon lördag!
 
Vaknade innan klockan idag, precis som vanligt. Borde sova med ögonbindel då solen strålar rakt in i mitt rum på morgonen. Hopplöst, men lite mysigt. Skönt att jobba idag, trots helg och trots noll ork. Familjen är i stugan (och lite runt om i världen) och vädret verkar vara på topp idag. Och hade jag vart själv här hemma i det fina vädret så vet vi nog alla hur det hade slutat :) Hinner sluta jobbet lagom till körslaget ikväll i allafall. Höhö. (Hej käring.)
 
 
Sitter här i min vanliga ordning och äter frukost. Ska förövrigt "bättra" mig med mina matbilder. Visst, det är min blogg och jag får lägga upp vad fan jag vill kan tyckas. Men det ska vara peppande grejer här (för det mesta) och inte tvärt om. Men det viktigaste är att jag vet vad som är rätt och fel. Och det blir sällan fel nu för tiden! 
Dock ska folk alltid ha åsikter om saker och ting, stora som små. Vad man än gör så är det alltid någon som har synpunkter. Och hörni, jag är faktiskt inte mer än människa och jag gör så gott jag kan. Mer än så kan ingen begära. Alla har mot och framgångar och alla kan göra fel ibland. Det är mänskligt. Huvudsaken är att man gör så gott man kan och när man misslyckas så är det bara att göra om – och göra rätt! 
 
Nog med predikan. Ha en fin lördag så hörs vi ikväll. Puss 

Fredgsmys

Kvällsmys på hög nivå här hemma. Tog mig en mysig hemmakväll. Kände att jag behövde det då två långa dagars jobb väntar i helgen. Får passa på att ladda upp. Både ork och mage. Äter mitt alldeles egna fredasgodis ikväll. Nåja, för mina smaklökar är det lika fint som godis i allafall. :) Väntar även en bra film. 
 

Fredagsgott

För visst kan detta klassas som fredagsgodis? Ingredienserna finns ju där, bara inte i en godisskål. Nötter, bananchips, varma jordgubbar, melon... precis sådant som mina smaklökar uppskattar – men i en matigare form! :) Blir lite mer mättande då också ju. Kan ju inte gå och lägga mig hungrig heller.
 
Och föresten, en gång för alla – ska jag sluta lägga upp matbilder? Jag har sagt det förr, men säger det igen. Jag tar om mat kära ni (!). Vet att det kan bli förvirrande då ni såklart tror att det jag lägger upp på bilderna är det enda jag äter. Men så är inte fallet! Förvirrande, kan tyckas. 
 
Nåja, ha en fin kväll. Puss

Fredagsmat

Nyss hemkommen från en mysig fika på stan. Fem koppar kaffe för 25 kronor. Behöver jag säga att jag blev skakis? Borde inte bett om påtår.. haha. Men det där koffeinet verkade dock inte värka speciellt bra. Blev bara ännu tröttare om det nu var möjligt.
Känner fortfarande att jag blir trött av att göra små vardagliga saker. Efter en fika, som egentligen inte ska vara det minsta ansträngande är jag helt seg i bollen – trots att det var hur trevligt som helst. Varför är det så mån tro..
 
Väl hemma vankades det middag. God sådan dessutom, som borde hamna i magen allt oftare. Makaroner och köttfärssås stod på fredagsmenyn idag. Hade egentligen velat ha en mysig tacofredag. (Eller sushi) Men nej, nu hade jag bestämt mig för pasta och då fick det bli så! För att underlätta beslutångest så har jag bestämt mig att hålla fast vid de beslut som jag tar angående matval. Ställer fram alla saker så jag inte kan ångra mig. 
 
Makaroner och köttfärssås
 
Enkelt, snabbt och gott. Passade på att hackade ner de sista kryddorna från vår lilla odling på trädgården. Blev en salig blandning. Och vet ni föresten vad hemligheten bakom en god köttfärssås är? Curry. (Ja, curry). Blir satans gott vill jag lova :) Tycker det passar utmärkt! Annars gör jag nog den mest simpla köttfärssåsen i världen. Och återigen så tänkte jag inte på att det bara skulle vara mat till mig och mamma, så nu har jag yttligare några matlådor i frysen. Behöver inte laga mat på en månad framöver!  
 
Nu blir det bak och ikväll blir det förmodligen en myskväll med några vänner. Kanske ska baka något tills fredagsmyset? Tåls att tänka på. Kanske borde ställa fram alla ingredienser så jag inte hinner ångra mig ;)
Puss & Kram
 

14 September

Nu var det höstväder på riktigt minsann. Blåst och regn. Rätt mysigt faktiskt! Och så var det fredag mitt upp i allt också. Idag är det även ett år sedan jag åkte iväg på en månads resa. Och det var under den resan allt började rasa – på riktigt. Rätt oskyldigt till en början dock. 
Jag ångrar inte en sekund att jag åkte iväg på den resan, trots att den mer eller mindre fick mig fixerad igen. För hade jag inte åkt dit så kanske jag aldrig hade hamnat här. Men jag tror att det var "nödvändigt" att det blev så här igen. Har gått runt och vart instabil och haft en rätt osund relation till maten under de senaste åren som "frisk". 
Nu kan jag få bukt med detta en gång för alla och finna roten till varför jag faktiskt har hamnat här gång på gång. Hade det inte blivit såhär igen så hade detta förmodligen legat och pyrt hela livet och bara fått vänta på att blomma ut. Det finns inget ont som inte har något gott med sig!
 

Yoghurt med mosade jordgubbar/vaniljpulver, Hemmagjord müsli +
Mackor med leverpastej/smörgåsgurka, keso/tomat
Melon

Stadig och god frukost. Som vanligt. :) Förstår inte de som inte äter frukost. Fy, hade blivit så fruktnsvärt grinig. Föresten så slog en klok tanke mig igår. Satt och åt något igår där smakerna påminde mig om mörka dagar. Kunde inte fortsätta äta utan fick byta ut till något annat istället. Det kändes precis som . Det var som att spola tillbaka tiden.
Och där slog det mig. Om jag provar saker som jag senast åt när jag mådde som bäst så kanske jag får samma känsla som istället? Det blir som att spola tillbaka tiden yttligare lite till – eller framåt kanske. Ska kanske prova något som jag förknippar med bra dagar? Från mysiga picknickar och goa fredagskvällar. Värt ett försök åtminstånde :) 
 
Är ledig idag! Underbart och behövligt. Huvudet känns tungt efter igår. Ska på utflyckt med mamma, träffa vänner och för det mesta ta det lugnt. Precis en sådan fredag som jag uppskattar! :) Hoppas ni får en bra dag. Puss
 

Ord

Du vet att du inte kan leva ett så här för evigt. Det är att slösa bort ens liv. Och eftersom det ändå inte kommer hålla i längden, är det då inte lika bra att vända på det med en gång?
Har inte rösterna fått tillräckligt av ditt liv? Eller ska de få stjäla ännu fler dyrbara minuter av ditt redan alldeles för korta liv? 
 
Det enda sättat att få reda på något är genom att prova
 
 
Är det inte värt att prova på en normalvikt och se hur du mår? Är du inte nyfiken på hur det känns att leva ett liv utan ångest och skuldkänslor? 
 
Du kanske tror att livet går ut på ekvationer och jämförelser. Men livet går ut på allt annat än det
Är det inte meningen att tankebanorna ska vara fyllda av lyckliga minnen och framtidsplaner? 
 
"Om du skjuter upp allt tills du känner dig säker får du ingenting gjort"

Det är dags att ge sig ut på djupt vatten – men bara för en liten stund. 
 
Nog sagt. Godnatt! Puss

Godkväll!!

Jesus vad man uppskattar att sätta sig i soffan framför massa roligt på tv och med god mat efter en väldigt lång och intensiv dag på jobbet. Dagen har gått fort och allt har gått fint! Har vart att gör precis hela dagen – förutom när jag skulle äta. Perfekt. 
Har kännt mig riktigt pigg idag. Och dessutom väldigt peppad. Det är så skönt att umgås med riktigt friska människor på dagarna. Människor som äter när, vad och hur som helst – utan att verka ägna en endaste liten tanke på det. Det ger mig lite hopp om att dagarna faktiskt inte behöver handla om det som mina för tillfället handlar om – mat. 
 
 
Sitter och färgar ögonfransarna mitt upp i allt också. Lat som jag är så orkar jag väldigt sällan sminka mig, så för att inte ha två hål till ögon så brukar jag ibland färga dem istället. Funkar hur bra som helst. Och vet ni? I morgon är jag ledig. Och mamma med. Hade först tänkt föreslå sushi, men nej. Jag ångrade mig. Istället ska vi två äta något "nytt" här hemma. Ska ta itur med lite saker som jag vet att jag kommer få handskas med på resan. Känns bättre att ha provat på det här hemma först. Nåja, visst har jag provat på det innan – men det var på tok för längesedan. 
 
Kvällsmys
 
Myser på bästa tänkbara sätt. Har även tagit åt mig lite användbara råd jag fick av er. Som sagt, ni kan vara rätt kloka ibland minsann. Tack för det! :) Hoppas ni får en bra kväll kära ni. Puss & Kram

13 September

Torsdag den 13 September. Tur att det inte är fredag idag – brukar gå illa för mig de dagarna. Hur mår ni idag? Själv har jag drömt mardrömmar och vaknat i panik under hela natten. Att tankarna som infinner sig i huvudet på dagarna följer med en även på nätterna börjar irritera mig. 
Sitter och gnager i mig frukost innan det är dags för en dag med massa jobb. Nu jobbar vi bara två stycken på dagarna istället för tre. När vi var tre stycken så kunde jag sätta mig och äta utan att stressa ihjäl – de var ju ändå två. Men nu kommer jag inte känna samma lugn när jag äter. Så fort det kommer mycket folk så får jag helt enkelt ställa mig och hjälpa till. Men det kanske blir en lugn dag, får hoppas på det :) 
 
 

Dagens frukost

Ha en fin dag allesammans. Och eftersom det kanske ekar lite tomt här idag så får ni passa på att fråga vad ni känner för. Brukar faktiskt vara duktig och svara på det mesta (nästan).. Puss & Kram

Sushi och ett litet tack

Vilken skillnad på ork det är från dag till dag. Idag har luften gått ur mig bara jag har rest mig för att göra mat. Tur då att jag inte har behövt laga så mycket mat då syster föreslog sushi. Haha. Men det var på vippen att jag var nära på att tacka nej till sushi för jag inte orkade ta mig någonstans. Men nej, jag ändrade mig innan jag ens hade hunnit tänka tanken ;) Och idag tog vi stället där man får ta sin soppa själv. Herrejesus. Han som jobbar där kommer minnas mig som kunden som åt soppa och ingefära med sushi och inte tvärtom.  
Väl hemma gick luften ur mig fullkomligt och jag däckade på soffan en stund. Nu sitter jag här, nyvaken och rätt oppep då kvällsjobb väntar. Dock vet jag att jag kommer in i det så fort jag kliver innanför dörren.  
 
 
Favoriten

Och till sist vill jag tacka er för att ni peppar och tror på mig. Några ord från er kan göra så mycket. Både negativt och positivt. Men för det mesta positivt ;) Det betyder liksom mer än vad ni tror! Många är även i samma sits som mej. Dels skrämmer det mig men det gör det även lättare att ta emot konstruktiv kritik då ni (oftast) vet vad ni snackar om. Vi är många som delar dessa eländiga och tokiga tankar! 
 
Dags att bättra på piggheten med lite mat. Även dags att släppa på kontrollen. Idag öser vi. Puss

12 September

Äntligen min frukost igen. Mycket av min frukost dessutom. Åt ett litet mellis precis innan jag skulle somna igår och trodde inte att jag skulle vakna upp lika hungrig som jag brukar. Men vaknade nästan upp hungrigare än vad jag brukar dessutom.
Idag är sista dagen jag hinner umgås med min syster då hon åker iväg i morgon. Nästa gång vi ses är på en strand på Filippinerna. Känns väldigt långt borta för tillfället. Har föresten börjat oroa mig för resan ner, som vanligt. Maten brukar alltid trassla sig på hem och nervägen på resor. Och inte nog med att allt blir huller om buller – det är den där jävla tidsomställningen också. Resan ner tar tjugofyra timmar (blööh), och när jag kanske precis har ätit "kvällsmål" och egentligen ska sova så var det plötsligt bara morgon där nere och ett helt dygns intag ska in igen. Haha äh, ni fattar! Tycker att det är så mycket lättare när man är på plats och kan ordna lite nya rutiner som passar där. 
Men jag är medveten om att det brukar krångla, så har alltid med mig massa matsäck. Och då menar jag massa. Man vet ju inte när man får mat på planet osv, så det är lika bra att vara förberedd. Dock går ett dygn väldigt fort, så det jobbiga kommer att vara över snabbare än snabbast :) Sen väntar några härliga veckor med god och regelbunden mat istället! :) 
 
Ikväll blir det jobb igen. Men innan dess blir det sushi (tur att syster är lika beroende som mig). Hoppas ni får en fin onsdag. Puss & Kram

Tisdagskväll

Sätter fällben på mig själv. Den saken är klar! Velar, bestämmer mig – ångar mig – byter beslut, velar igen, och så håller det på tills jag klättrar på väggarna. Alltså dessa beslut börjar gå mig på nerverna. Stora som små. Varför blir det så? Att man får beslutångest inför minsta lilla sak? Heltokigt – för att inte prata om jobbigt. 
 
Har haft en fin dag i allafall. Inte tänkt så mycket, bara hängt med. På senaste tiden har jag vart rätt blank. Varken glad, pigg, ledsen eller trött. Dagarna susar förbi medan jag bara står och ser på. Ser livet glida förbi. Men jag är fortfarande en del i allt, jag kan känna livslusten. Måste bara inse att jag kan utnyttja livet lite mer om jag sätter igång att agera på en högre nivå. 
 

Kvällsmyset idag

Ännu mer yoghurt, ännu mer nötter, mer bananchips, masssaa extra flingor, lassade på med stora mängder keso (nyöppnad burk, bäästa), mer yoghurt och mer frukt. Men det kommer ändå inte vara tillräckligt – men ett steg i rätt riktning.
Har förövrigt ätit en hel melon samt en halv ananas idag. (Samt äpple, hallon, jordgubbar och körsbär). haha. Det där med att komma upp i 500 g frukt och grönt tycks inte vara så svårt för lilla mig, Undra hur mycket jag får i mig! 
 
Nu ska jag äta upp mitt goda och jäsa i soffan resten av kvällen framför fotbollen. Puss 
 
 


 
 

Godeftermiddag!

God eftermiddag!
Mina lediga dagar blir vanligtvis inte speciellt lediga. (Om jag får välja, vill säga..). Blir så förbannat rastlös av att bara gå hemma och strosa. Så istället försöker jag göra lite nytta! Har vart iväg på pappas kontor och städat i ordning efter lite ombyggnad, vart på tippen samt lagat lite god mat här hemma. Och se – vips så var klockan snart halv fyra. Samtidigt som min kropp är tröttare än någonsin så är jag även mer rastlös än någonsin. Det hänger inte riktigt ihop det där! 
 
Dagens middag

Man skulle kunna tro att det där var gårdagens bild från middagen. Men nixx. Det blev nämligen exakt samma – på pricken. Hatar att slänga mat!! Får så dåligt samvete. Haha. Grillskivor, glutenfri couscous, ajvar, broccoli, bönor och sallad fick hamna i magen. :) Snart är det dags att byta ut grillskivorna mot lite höstmat. Tips på sådan kanske? Någon favoritgryta? Soppa?  Har fått en jäkla dille på gröna bönor förövrigt. Ätit det nästan varje dag på senatse tiden. Får så skumma sug..
Nu ska jag smälta maten och dricka en stor kopp ingefärsthé. Har börjat känna mig lite småkrasslig, så gör allt för att förhindra en förkylning. 
 
Resten av dagen så ska jag se till att ha en ledig dag. Får ju passa på att ha lite ledigt på riktigt eftersom jag ska jobba veckan ut sen.  Men det är roligt det med :) 
 
Puss & Kram

Choklad Och Vaniljgröt

Godmorgon fina tisdag! :) Regnet droppar och humöret är rätt bra idag må jag säga. Rätt pepp och kände mig lite sugen på förändringar jag jag vaknade. Inga drastiska föränringar, bara lite variation. ;)
Det tog bara sisådär två veckor eller något innan jag bestämde mig. Och nu var det gjort! haha Favoritfrullen byttes ut mot en portion gröt. Kommer jag någonsin att bli en grötmänniska är frågan? Ytterst, ytterst tveksam faktiskt. Blandade i alla goda kryddor och bär som jag hittade men jag lyckades ändå inte få mina smaklökar att jubla – tyvärr. 
 
Choklad/vaniljgröt toppat med kokosflakes,
varma hallon/jordgubbar och vaniljkvarg

Måste dock säga att det såg underbart gott ut. Det doftade underbart med för den delen. Jag hade verkligen velat uppskatta en varm skål gröt på morgnarna. Så mysigt att värma sig med nu på hösten som sagt. Men detta var bara en av många grötsorter som ska provas. De andra kanske faller mig mer i smaken. 
 
Grötfrukost. Visst ser det rätt smurrigt ut? 

Det var betydligt mer mättande än vad jag trodde i allafall. Och detta är en av anledningarna till varför jag har svårt att variera mig. Jag vet liksom inte hur mycket jag behöver. Men man lär sig väl :) I veckan ska jag även bocka av pepparkakasgröt samt stekt gröt från listan. 
 
Är ledig även idag. Mucho skönt! :) Får se vad jag roar mig med för spännande. Hoppas ni får en bra dag. Pussen!

En simpel jävla macka

Har insett hur noggrann och långsam jag är på att fixa frukost/kvällis. På den tiden jag har fixat min mat så har resterande i familjen hunnit fixa, äta upp och sedan plockat undan efter sig. Och då ska jag även påpeka att de börjde fixa sin mat långt efter jag startade. Haha. 
Jag nöjer mig lixom inte med en macka+pålägg. Det ska vara så mycket mer för att jag ska vara nöjd. Visst, jag äter också macka med pålägg, men för mig tar allt så mycket längre tid. Jag ska mosa bär, värma bär, blanda yoghurt och kvarg, hacka nötter, skära grönsaker, skära melon/ananas, värma bröd osv osv. Tar en jävla tid – trots att jag har gjort det tusen gånger ;)) 
Många kanske inte anser detta som något "problem", men jag måste faktiskt lära mig att uppskatta "en macka med pålägg". Det behöver faktiskt inte vara så jävla flådigt varje gång man ska äta. Man ska kunna ta en enkel macka med en skiva skinka på och sen är det bra lixom. Självklart ska man äta god mat, men man behöver kanske inte överdriva. Haha. Hur ska det gå om jag ska skynda iväg till något ? Då kan jag väl inte ställa mig och ordna mat en halvtimma först. 
Självklart kan jag äta en simplare frulle, men när jag väl har tiden (typ alltid) så utnyttjar jag det lite för mycket och maxar. Hoppas ni förstår vad jag menar. Vill nog bara säga att jag behöver få bort det där "Halleluja Momentet" en gång för alla.
 

Enkelt vs lyx
 
Självklart är det kul att passa på att lyxa till det när man väl kan. Men som sagt, måste få bort det där om att det ska se fint ut varje gång man ska äta. Åter igen – mat är föda. 
Ska se till att "bara ta en macka" någon gång snart. Tänk vad mycket tid jag hade sparat på det ;) Haha. 
 
Kanske anses som en världslig sak det här, men nej hörni, detta stör mig. Haha. Någon som känner igen sig?
 
 
 

God eftermiddag!

Har kommit på vad jag är känslig mot. Plötsliga ändringar! Nåja, nog har jag väl alltid vetat att jag inte riktigt klarar av det, men idag märktes det lite extra. Men det gör inget. Lite omplacering bland måltiderna bara, och sedan var det löst. Måste lära mig att hantera just detta, så det var en bra övning. 
Middagen hamnade i magen tillslut trots allt. Och gott var det också :) Passade på att köpa goda grillskivor innan den säsongen är förbi. 
 
Dagens middag 

Dagen mat bestod idag av grillskivor, couscous, ajvar, bönor och broccoli. Mätt och belåten. Det var längesedan jag åt en köttbit. Har för det mesta blivit fisk, köttfärs och kyckling på senaste tiden. Brukar inte riktigt tycka om att ha en stor stek framför mig som man ska jobba sig igenom. Men dessa var riktigt goda och möra. Och eftersom jag åter igen gjorde alldeles för mycket mat så lär jag få äta detta i veckan igen ;) Haha. 
 
Har haft en rätt okej dag annars. Medelmåttlig. Varken bra eller dålig. Tankar som går och kommer och som jag ständigt försöker putta undan. Men nu har jag lärt mig att hantera den här typen av tankar och brukar aldrig ta åt mig eller agera efter de där rösterna längre. För vad tjänar det till liksom? Inte ett skit. Här är det friska val som görs och det känns så otroligt bra. Och dagen bjöd på plötsliga utmaningar också – som jag dessutom fixade med bravur. Ännu ett steg i rätt riktning.
 
Nu ska jag åka och fika. Puss

Recept - Thaigryta

Måndag, ny vecka och vad passar inte bättre än lite ny mat på menyn också? Ni kommer skratta, så jäkla lätt är den här maträtten. Men ack så god för det! :) Dock är jag en sådan person som aldrig måttar eller går direkt efter receptet, så har inga exakta mått. Och jag kan även tillägga att med dessa mängderna så kunde fyra personer äta sig mätta + att det blev sex matlådor. Så ni vet ;) Haha.
 
Recept till 1-10 personer. (höhö).

– Kycklingfiléer
– Wokgrönsaker
– Keldas Thaisoppa (Hade 5 dl, dvs 2 förpackning)
– Bambuskott 
– Chili 
– Ingefära 
– Vitlök
 
How to do: 

Stek kycklingfileerna gyllenbruna och fina tillsammans med vitlök chili. Woka grönsakerna i en annan panna så att de blir krispiga och får lite färg. Blanda sedan i hop alltihopa i samma panna och låt puttra en stund tills det blir varmt. Inte speciellt svårt, huh? 
 
Serveringsförslag:
 
Gott med lite riven kokos och hackade jordnötter till. Jag åt detta tillsammans med couscous men nudlar hade nog vart snäppet vassare. 
Thaigryta
 
Återigen så höftade jag rätt rejält och soppan/såsen hade lite sting i sig redan så det behövdes egentligen ingen chili. Ni får prova er fram lite helt enkelt, men här ha ni grunderna ;) Nu har jag mat så det räcker månaden ut i allafall. Fast idag blir det grillskivor. 

Smaklig måltid föresten. Puss

Thaimat

Utmaningsmiddagen fick vänta och istället fick en thairätt stå på menyn. Har aldrig provat den här innan. Gott och enkelt! Eftersom min syster åker iväg till Asien redan på torsdag så får vi ju tagga till med lite asiatmat redan nu. Och två veckor efter hon flyr landet så kommer jag efter och möter upp henne.. åh, det är verkligen snart. Misstänker att det kommer bli som förra resan – att jag lever på scaaampi och nudlar. 
 
Thaigryta
Thaigryta med wokgrönsaker och couscous

Man kan verkligen slänga ner vad man är sugen på i en thaigryta. Och som pricken över i:t så strösslade jag överlite kokos on the top. Blev en fin kombo. :) Passade även på att göra på tok för många matlådor som jag kan värma i veckan om det blir att jag får äta själv i veckan. Blir lätt att man öppnar någon konserv annars som sagt ;) Men nu har jag inget att skylla på när jag vet att det ligger god thaimat i frysen. Perfekt! 
Och om recept önskas, hojta. Det var verkligen lätt! (Tips till alla latisar)
 
Har förövrigt haft en bra dag hittils. Vart sysselsatt hela dagen lång. Men nu ska jag bannemej ta en tupplur innan jag ska jobba. Annars blir jag lättirriterad och kommer kasta mos i nyllet på folk. Bäst att jag sover lite med andra ord. Hoppas ni har en mysig dag hörni. Vad äter ni som söndagsmiddag tro? 
 
Puss
 

Mängder och spark i baken

Hittade mitt gamla matschema från Capio. Blööh var första tanken, åhåå var nästa. Efter att ha läst igenom det några gånger så fick jag faktiskt upp ögonen på nytt. En liten hjälp på traven för att faktiskt inse vad det krävs för mängder för att öka. 
Ett matschema innehåller oftast frukost, fm-mellis, lunch, em-mellis, middag och kvällsfika och olika antal näringsdrycker på det. Får jag i mig all den mängden i dagsläget? Tveksamt. Enkel ekvation egentligen.
Schemat är egentligen till för att hålla vikten och för att öka så läggs nd´s på. 
 
Eftersom jag i dagsläget varken äter efter matschema eller dricker nd´s så insåg jag efter att ha läst matschemat hur mycket energi jag tyvärr går miste om. Visst, jag kan klara en viktuppgång genom att äta alla målen per dag, men utan nd´s så kommer det ta tiiid. För när jag gick på Capio så åt jag alla sex målen per dag och drack dessutom 3 nd´s utöver – och ökade ändå väldigt sakta i vikt. 
 
För att ersätta en näringsdryck så krävs följande: 

1. 1 bägare fruktyoghurt (2dl), 1 skiva mjukt bröd, bregott + 2 skivor ost
2. 1 Risifrutti, 1 skiva mjukt bröd, bregott, 1 skiva skinka
3. Pastasallad på 45 g okokt pasta, 2 tsk olja, 1 tomat, 35 g skinka
4. Falafel: 1 pitabröd, falafel 55 g, tomat, gurka
5. 1 varmkorv med bröd, senap och ketchup
6. 2 pannkakor, 2 msk sylt
7. 2 dl fruktyoghurt, 1 dl flingor, 1/2 banan
 
Något av dessa alternativ ska alltså ätas utöver alla sex målen per dag – tre gånger om dagen – om man ska ersätta 3 st nd´s. Jesus. Insåg att nd´s kanske inte är så jävla dumt trots allt. Att hinna med sex mål om dagen är redan en liten utmaning ju. 
 
Så till alla mina damer där ute (och även till mig själv), ät, ät, ät. En extra potatisfan, en till macka, nytt pålägg eller kvällsmys med choklad gör ingen skillnad. Det kommer krävas mer än så. Njut nu för fan. Det ska jag göra – med utmaningsmiddag. Puss

9 September

Morrn Morrn! :) 
Hur mår man idag? Bakis? Pigg? Inte somnat än? Har lyckats få mig några timmars sömn åtminstånde. Har inte hunnit prova mitt nya thé än. Får göra det nästa gång jag inte jobbar kväll – för då blir det red bull. ;) 
Åter igen ett veckoslut. Ska försöka att hålla mig sysselsatt för jag känner mig mottaglig för söndagstankar, och de vill jag helst undvika. Har dock fått världens bästa start – och vi hoppas det håller i sig. 
 
Söndagsfrulle – lik som den alla dagar i veckan ;)

Kanske får ge mig med mina frukostbilder tills jag får tummen ur och kan stoltsera med att jag faktiskt äter något annat ibland. Fast nja.. Fyndade förövrigt en gigantiskt ananas för tio riksdaler igår. Och idag är den slut. Whoops! Längtar lite lagom mycket tills jag äter ananas på stranden, uppskuren av en liten söt tant – och då man dessutom kan få tio anana(sar?) för tio kronor. 
 
Jobbar inte förens ikväll. Så har en hel dag att döda först. Vad som händer återstår att se. Lutar åt en fika på stan. (Lunchförbud sa jag, inte fikaförbud ;) ) Hoppas ni får en bra dag. Puss & Kram 

Lite lördag

Energin är tillbaka – i omgångar. När jag får sådana här dagar så ser jag till att inte dra ner på maten. Nog för att jag aldrig fuskar och drar ner på maten, men sådana här dagar är jag extra noga att det inte blir för lite. Dels för att jag vet att jag behöver energin för att kunna återställa kroppen och bli pigg igen och dels för att hjärnspökena står och lurar och försöker ta varje chans de får när man är lite nedstämd. Men nej, mig kommer de inte åt numera :) 
 

Lunch / påfyllning
 
Vet inte hur jag har lyckats, men har vart i mataffären fyra gånger idag sammanlagt. Haha. Sjukt! Första gången glömde jag att köpa massa saker och sen fanns inte de sakerna jag ville ha osv. Nåt måste man ju roa sig med ;) Blev en mysig lunch på stan också. Ska fan ta lunchförbud tills nästa månad. Nåja, bara när det gäller att äta ute såklart. Eller ännu bättre – göra hemmagjord sushi istället! Åh, det är fint. 
Fick även med mig massa olika nötter, bananchips och kokosflakes hem. "Idag igen?! – Ja..idag igen". Haha.
 

Gott / gott
Lite mat från dagen
 
Känns som ju mer och bättre jag äter, desto tröttare blir jag. Gick jag på sparlåga förut? Är det inte meningen att man ska bli pigga(are) av maten? Även kroppen känns mattare än för någon månad sen. Då kändes det som jag kunde springa jorden runt. Men nu protesterar både ben och huvud efter bara en runda på stan. 
Antar att det är ett tecken på att kroppen är på reparation och att all mat går åt till att återställa allt som har stått snett till. Och energi räcker nog inte till både reparation och vardagen. Enkel mattematik!
 
Jahopp. Då var det lördag och dags för jobb! Var ännu gött med lite ledighet. :) Magen håller på att fyllas och jag önskar er en fin kväll. Puss & Kram. 

Frågor

1. Vad heter du?
Cecilia Rosell

2. Vad kallas du för?

Cissi, Cecilia, Cilia

3. Vad vill du att folk ska kalla dig?

Kompisar får kalla mig Cissi och familj Cecilia. Aldrig hört min familj kalla mig Cissi. Hade låtit skumt!

4. Vad gör du just nu?

Kollar på tv samtidigt som jag väntar på att tiden ska slå "åka-och-äta". 

5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu?

Sitta på en strand med tårna i sanden och dricka fruktshake. Åhå!

6. Vad har du på dig

Mjukisar, grå hoodie och handduk på huvudet. 

7. Vad har du gjort idag?

Klockan är två och jag har redan hunnit med en massa. Promenerat, ätit, handlat x3 haha och städat. 

8. Vad var det roligaste med din dag?

Den har knappt kommit halvvägs. Så den som väntar får se.. 

9. Vad var det tråkigaste med din dag?

Att plocka fågelfjädrar, igen!

10. Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara?

Oj..att vakna upp på något fint ställe (gärna utomlands, med någon finis) och ha massa äventyr inplanerade. 

11. Om du tittar åt höger, vad är det du ser?

En tv. Har flyttat på tven men jag tänker då Inte flytta mig från favoritplatsen. Detta resulterar till nackspärr.. haha.

12. På tal om höger, är du vänsterhänt eller högerhänt?

Jag är då högerhänt.

13. Om du hör ordet perfekt, vad förknippar du det med?

Eftersom världen är fuckad så förknippar jag ordet perfekt med helt fel saker. 

14. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?

Sommar och återigen sommar. Eller "senvåren". Då har man allt framför sig! Är ingen vintermänniska, den saken är meeer än säker. 

15. Vilken högtradition är din favorit, julen, midsommar, påsk etc? Och varför?

Jul är allt bra mysigt. Vår tomte pratar finska. Bästa! Haha. 

16. Beskriv den perfekta outfiten?

Har två favoriter, beroende på humör. Antingen tighta svarta jeans, en söt blus och skinnjacka eller baggyjeans, hoodie, sneakers och kepa. 

17. Välj något inom modeindustrin som du skulle vilja rädda svenska folket ifrån genom att banna, som t ex gröna strumpbyxor, boyfriend jeans etc?

Har börjat gilla saker som jag förut ratade – rejält. Som tighta jeans, basker osv.. men okej, jeans utan passform och fula gympadojjor klarar vi oss utan. 

18. På tal om mode, din favoritbutik?

Okej, inte det roligaste. Men måste nog säga H&M, Gina osv.. men även Urban Outfitters och forever 21. 

19. Favoritplagg som du har i garderoben? Får gärna illustrera med bild.

Mina jeans, som knappt kan kallas jeans då det är på tok för mycket hål i dem. Haha. Löv them!

20. Favoritoutfit som du har haft på dig hittills i ditt liv?

Den var inte den lättaste. Får man säga balklädseln? Haha. Då kände man sig lite extra fin sådär..

Haha vad sägs om detta outfitten? Kan ju vara bland topp 5 på det snyggaste jag har haft på mig. 

21. Favoritplagg på en man?

Älskar något så enkelt som en snygg T-shirt. Eller en stickad tröja! Enkelt är snyggt. 

22. På tal om killar, vad föredrar du, svenskar eller utländska?

Beror på vem jag faller för. 

23. Beskriv en egenskap hos en man som du skulle vilja ha, t ex mörk röst, synliga ådror etc.

Jag vill att han får mig att känna mig speciellt. Och så får han gärna ha snygga underarmar, och en god parfym. Självklart ska han förstå mig och kunna läsa mina tankar, lättare så ;) Han ska få mig att skratta, vara en lyssnare och kunna ge mig goda råd. Någon att luta sig emot helt enkelt. 

24. Vad är det mest romantiska en kille gjort för dig?

Vart med om rätt mycket romantiska saker. (Drömmer mig bort igen..) haha. 

25. Vad är det mest romantiska du gjort för en kille?

Oj, det vet jag inte. Älskar att göra små vardagliga, romatiska saker. Lite, som ger så mycket. 

26. Vad är den perfekta presenten? Ifall du skulle fylla år imorgon.

Tappade bort min favoritring häromdagen. (Typiskt). Så det hade suttit fint!

27. Vad är den hemskaste presenten du fått?

Uppskattar det mesta. Så jag vet tyvärr inte. 

28. Cola eller fanta?

Cooola, alla gånger. 

29. Choklad eller sur/salt godis?

Inget går upp emot lite god choklad. Tätt inpå ligger saltlakrits! 

30. Sallad eller McDonalds?

Mhmm en dröpande Big Mac såklart. Nää, men en mumsig sallad sitter alltid fint i magen. Men snart ska även en dröpande Big Mac hamna i lilla maggen. 

31. Myskväll eller utekväll?

Eftersom jag är 80 år så säger jag myskväll – alla gånger. 

32. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?

Utan tvekan kärlek utan sex. 

33. Pengar eller kärlek?

Kärlek!

34. Tåg/buss eller bil?

Jag älskar att åka på långa bussresor (om jag är själv). Avkoppling på nåt sätt! Men i vardagen föredrar jag bilen.

35. Bloggen, instagram eller twitter?

Blogg, och lite instagram.

36. Tv eller dator?

Datorn, alla gånger. Mitt största beroende här i livet – efter snus ;) 

37. The Notebook eller Fast and the furious filmerna?

Är jag på liphumör så är det The Notebook som gäller, annars Fast and furious. (Ögongodis..) ;) 

38. Roligaste fyllehistoria?

Haha, alla har väl vart unga och dumma här i livet tro. Ska klura på denna lite ;) 

39. Pinsammaste fyllehistoria?

Pass. haha 

40. Om du läser bästa vän, vem tänker du då på?

Familj. 

41. Något som du är riktigt rädd för? Spindlar, framtiden, att misslyckas etc.

Man är väl alltid lite rädd för att misslyckas, och att inte nå dit man vill. Men jag har slutat att oroa mig och tar dagen som den kommer. 

42. En vacker mening som har fastnat hos dig?

Kommer icke på.

43. Dra ett skämt?

Jag hade en gång två fiskar som jag döpte till en och två. När en dog hade jag fortfarande två kvar! (HÖHÖ)

44. Ditt finaste minne från dina gymnasietider?

Fint och fint vet jag inte. Hade många roliga kvällar efter stängning på skolan om man säger så. Haha. 

45. Det roligaste som hände dig under gymnasiet? T ex, faceplanta (ramla framför alla på ansiktet)

Okej, detta är dock från högstadiet. Hade på mig rosa från topp till tå. Rosa skor, rosa byxor och rosa tröja. En kille från nian kommer fram till mig (jag gick i sjuan) och säger "Höhö, ska du på pyamasparty eller". Och kaxig som jag var svarade jag "Aja, för fan.. men du är inte bjuden". Han blev tyst..

46. Någon som du önskar att du kunde ha gjort under gymnasiet? (t ex vara mer social, vara mindre social)
Varit mig själv mera och inte försökt hitta någon annan person i mig själv liksom..

Är helnöjd med min gymnasietid :)

47. Något som du vill uppleva i livet som du inte hunnit göra än?

Hoppas världens högsta bungy jump, skaffa barn, flytta hemifrån, ta en enkelbiljett någonstans..

48. Nämn tre saker på din att-göra-lista?

Jobba, träffa en vän och sova. 

49. Beskriv din favoritscen från en film/serie alt. länka med youtube.

Måste vara någon klyschig kärlekscen. 

50. Berätta tre saker om dig själv som ingen vet? (sjunger i duschen, äter baklänges middag etc)

Har tvångstankar, är en jävel på Ruzzle, kan "vika tungan" i en våg, kan rulla på magen, vicka på öronen osv.

 

8 September

Godmorgon! :)
Ska försöka att inte överföra mitt humör till er idag ;) Snyft snyft från soffan idag. Mungiporna pekar åt fel håll om man säger så. Det var längesedan nu och jag har bara gått och väntat på att känna något form av bakslag. Har kännt mig ovanligt pigg och pepp på senaste och det är precis som att man inte är värd att må bra för länge. 
Huvudet dunkar (förmodligen av överbelastning av tankar), känner mig frusen och hade egentligen bara velat ligga under täcket hela dagen. Men nej, behöver ta mig ut och komma på andra tankar! 
 
Blir en lördagslunch på stan, igen. Stackars plånbok. Men eftersom familjen är iväg idag och jag hade fått äta själv annars så tycker jag faktiskt att det är okej. Och ikväll blir det jobb! 
 
Återkommer när mungiporna pekar i rätt riktning. Puss och Kram :)
 
 

Nostalgi...

...är när man fick mackorna uppskurna i "dockemackor".
...är när man öppnade ett nytt flingpaket och fick roliga leksaker med.
...är kakor, formade till pengar, som man alltid hade med sig på utflykter. 
...är när man äter nygräddade krabbelurer med socker och smör.
...är när man stod vid spisen, med tallriken i högsta hugg och fick pannkaka efter pannkaka upplassad. 
...är att mosa brunsås, lingon, köttbullar och potatis till en enda stor gegga. 
...är när magnumglassen kostade 14 kr
...är när man kunde köpa glassen "Taco" (Minns ni?!), 
...är när man räknade sina pengar i tuggummiköp. 
...att äta nygräddade bullar med mjölk.
 


 
Konstigt hur vissa smaker / livsmedel kan förknippas med barndomen, inte sant? 

Lite shopping

Blev en väldigt lång tur till Göteborg. Klockan är ju redan sex och vi åkte iväg redan efter frukost. Jesus. Tiden fick fötter, precis som alltid. Blev i allafall en mysig heldag med mamma och syster. Åkt runt till lite olika shoppingställen för att hitta vad vi var ute efter. Och för att få i oss lite mat i form av favoritbuffén såklart ;) Många tycks ha problem med buffé och restaurangbesök osv. Men jag antar att man vänjer sig om man gör något tillräckligt ofta. För mig är det nämligen inga problem överhuvud taget längre med buffé/restaurang. Det enda problemet är att jag äter på tok för mycket.. men jag börjar bättra mig! Och idag höll jag mig i skinnet. 
 

Buffé / bra köp

Ni kan vara lugna mina damer. Detta var runda ett av fyra för att vara exakt. Tror ni att det där räcker för lilla mig så känner ni mig nog inte riktigt ;) Att släppa lös mig vid ett buffébord är som att släppa ut en ko på grönbete. Tro mig bara! Men som sagt, idag höll jag mig i skinnet och åt tills jag var okej mätt – inte mer. Kändes bättre! 
 
Fick även med mig ett bra thé hem. Man ska tydligen sova gott om man dricker det innan sängdags. Bara att hoppas på det bästa. Kan ju knappast bli sämre i allafall. 
 

Dagens andra bra köp / och så lilla jag
 
Fick även med mig en bok att ha på resan. Lite bra läsning skadar aldrig! :) Är förövrigt riktigt trött i kroppen idag. Och på något jävla vänster så har jag dragit på mig en sjuk träningsvärk i magen. Åhååå jag klagar då Inte. En liten påminnelse till varför jag saknar träningen bara. ;) Träningsvärk kan ju vara det bästa. 
 
Får se vad jag roar mig med ikväll. Något får jag se till att hitta på :) Men först måste jag samla lite krafter. Synd att klockan är slagen "för-sent-för-power-nap-tiden". Haha. Får starta på min bok istället :)
 
Ha en bra kväll. Pusss!

7 September

Godmorgon fredag! :)

Första gången på länge som jag känner av att det faktiskt är fredag. Skönt att vara ledig och dagen ska utnyttjas till max. Hade förövrigt ett annorlunda uppvaknande. Trodde att katten ville in i rummet och mysa, men så var inte fallet. Han ville bara stoltsera med sin morgonfångst som idag var världens sötaste ekorre. Dumma katt! (Han fick då Inte komma in och kela..) haha. 
 
 
Fredagslyx
 
Imorgon mina vänner, då blir det chokladgröt. Har laddat tillräckligt länge för det nu ;) Tror att chokladsmaken kan få bort det mesta av grötsmaken och då kanske det smakar gott. 
Både jag, min syster och mamma är lediga idag. Så vi passar på att ta en tjejdag och åker och shoppar och äter sushi. :) Så mysigt! 
Får se vad jag hittar på ikväll. Lutar mot räkmys och sedan häng med vännerna. Får ju passa på när jag väl är ledig en fredagskväll. Gått och blivit socialt handikappad på senaste! 
 
Ha en fin fredag så hörs vi senare. Puss & Kram

Söndagstankar på en torsdag

Ångest kan vara bra ibland. Det är ett tecken på att man har gått emot rösterna – och gjort rätt. Som jag sa så satt jag och kollade på före och efter-foton igår. Och jag kan säga att jag ser friskare ut nu, jämfört med i början av sommaren. Men samtidigt, det är väl klart? Jag äter bättre och vikten tickar på. 
Och så vill jag ju inte se ut. Insjunken, trött, blek och mager. Men varför ska det vara så svårt att acceptera att kroppen börjar gå mot sitt normala? Det är ju faktiskt dit jag vill. 
 
Har börjat "skämmas" över att tacka nej till vardagliga saker, som jag förväntas orka med. Kommer kraven bli fler, ju mer jag börjat närma mig mitt mål? Kanske, men samtidigt kommer jag inte heller behöva tacka nej till lika mycket saker, då orken förhoppningsvis har kommit tillbaka. Dessa krav. Det skrämmer mig.
I dagsläget har folk förståelse när jag tackar nej till saker. De förstår att jag inte orkar slå klackarna i taket varje helg. Men när jag inte längre har en ätstörning eller mattider att "skylla" på, kommer det ändå vara lika acceptabelt att tacka nej då?
 
Satt även och funderade på hur jag vill att mitt liv ser ut om – låt oss säga ett år. Kommer dagens vardag att fungera då med? Är det liv jag lever idag normalt? Känner att det är dags att göra förändringar som kommet att hålla i längden. Förändringar som jag kan vänja mig vid och hålla fast vid. En livsstil helt enkelt. 
 
Sitter och tänker osv...
 
Är fast vid mina måltider. Vill äta upp på min tid, vill äta på mina tider, vill äta mina saker.. men så kan jag inte hålla på hela livet. Måste bli mer spontan. I dagsläget är även mina spontana måltider relativt planerade. Klarar av att byta plats på mål osv. Men då måste jag veta det i förväg. Äter hellre få, men stora mål idag. Det fungerar bättre för mig. Äter så mycket som man ska, men på färre måltider än "vad man ska". 
 
Fast vad spelar det egentligen för roll, så länge jag får i mig tillräckligt? Mår jag bra av att slå ihop frulle och fm-mellis så tycker jag att det kan vara okej. OM jag gör det av rätt anledning. Men jag måste lära mig att våga "dela" upp målen och äter oftare, men lite mindre. Nu äter jag lite färre måltider men i större mängder. Mycket större mängder. 
 
Nästa steg är att våga fördela maten över dagen i mindre portioner. För i slutändan blir det ju ändå samma?! Ja, det är nästa steg. Tror att man mår bättre av att äta lite, men ofta. Eller snarare – jag vet. Kanske mår bra av detta i dagsläget, men det kommer inte fungera i långa loppet. Och nu satsar vi på förändringar som kommer att hålla livet ut. Punkt. 
 
Babblar på som om det vore söndag. Haha. Nu ska jag äta. Puss
 
 
 

Gólunch

Eftersom jag inte har så värst mycket energi i varken hjärna eller kropp så känner jag extrem skillnad på energigivare och energislukare – gällande personer. Men oavsett om jag har umgåtts med en energigivare eller inte så är jag fortfarande rätt matt i hjärnan efter att ha umgåtts i några timmar. 
 
Jag tycker att det är så otroligt viktigt att man bara omger sig av människor som man verkligen trivs med. Man ska bli pigg och känna sig upplyft av sina vänner och inte tvärt om. Det är lika viktigt att våga göra slut med en vän som med en partner. Varför slösa tid på något man inte mår bra av? (Om vi ändå kunde tänka så gällande allt..)
 

Dagens goda lunch
 
Åt en fantastiskt god lunch. Ja, verkligen fantastisk. Önskar att jag hade kunna skicka lite av smakerna genom datorn till er där ute. Man fick komponera sin egen sallad med valfri "bas" (som i mitt fall blev fisk). Kronärtskocka, broccoli, blomkål, kikärtor, hommus.. massvis med härligheter åkte ner i magen. Blev lite för mätt, åt lite till, blev ännu mättare – och där la jag av. Lagom till matkoman kom. 
 
Nu är jag åter igen hemma. Ska ta det lilla lugna ikväll. Uppskattar kvällarna hemma mycket mer nu när jag jobbar. Brukar ju som sagt bli en del kvällspass för min del. Skönt att bara vara och inte göra något alls. 
 
Puss

Matdags

Funderat och funderat. Och faktiskt kommit fram till något vettigt den här gången. Tänka sig. Har fått en översikt på allt och har börjat se saker från ett annat perspektiv. Så nu kan jag se vilka ändringar som behöver göras. 
Skriver mer om det sen. För nu ska jag iväg och äta gott me några vänner. (Ryktas om buffé).
 
Återfunnen favoritskjorta
 
Rotade igenom mina klädlådor och provade massa kläder som jag hade glömt av. Som att shoppa ju! Gratis dessutom ;) Kul att hitta gamla favoriter. Dock mindre kul att prova jeans som förra sommaren satt som ett korvskinn och fick se hur de satt idag. Skam. Jag må älska baggyjeans, fast nej. Inte idag! 
 
Ser förövrigt att molnen börjar dra in över stan. (Wiho). Puss & Kram

6 September

Fan. Då var det fint väder igen. Haha. Tvånget satte in med en gång och det fick mig att hoppas på regn i morgon. För efter solsken kommer regn, inte sant ? ;) 
Hög, kall höstluft är det ute idag. Rätt fint faktiskt. Har lite saker inplanerade idag så jag ska nog överleva detta trots allt. Ska bla luncha på stan med en vän. (Ska inte föreslå sushi i allafall..hähä).
 
Har inte träffat den här vännen sedan i början av April då hon for utomlands. Det ska bli spännande att se om hon tycker att jag har förändrats något. Och då tänker jag främst på pigghet och liknande. Det är alltid lättare att märka skillnad på en person när man inte har träffats på ett tag, såklart. Hon kanske ser saker som jag inte ens har tänkt på. Vem vet? 
 


Okej, det blev ingen gröt i dag. I morgon.. kanske! Har föresten kommit in i min värska melon-period någonsin. Slukar melon efter melon. En om dagen, minst. Det är lite lustigt det där. För har jag inte mina "period-livsmedel" hemma så får jag lite småpanik och vet inte vad jag ska välja istället.
Men jag menar, det är ju bara "en period" och jag har ju klarat mig utan vissa saker innan – så varför inte nu?
 
Nu ska jag fixa i ordning mig. Känns nästan som halsduken får åka fram idag. :) Mysigt! Kanske dags att fortsätta på min egengjorda också? 
 
Ha en mysig dag i höstvädret. :) Puss & Kram. 
 
 
 

Bra dag!

Vilken dag. Rolig och inte minst händelserik. Dock har jag tillbringat alla timmar på jobbet, men det har hänt mycket saker ändå. 
Minns ni vad osäker jag var när jag började jobba? Hade satans höga krav på mig själv och minsta lilla tabbe fick mig att bryta ihop. Haha. Man vilket jobb är egentligen roligt om man kan allt från början? Man utvecklas här i livet – inom allt. 
 
Nu har jag två dagars ledighet framför mig. Underbart. Ska äta gröt (!!) haha, träffa vänner och slappa en aning. Under resan i USA förra hösten så bestod faktikt varje frukost av gröt, banan och ett ägg. Tyckte inte om gröt då heller, men utbudet var inte det bästa gällande nyttiga frukostar, så man fick lixom ta vad som erbjöds. Dock blev det ofta havregrynsgröt med ja, ingenting.. haha. Och jag tror nog att man kan fixa till gröten lite bättre än så. 
 
Och är det föresten ni undrar? Några frågor? Något speciellt ni vill läsa om? 

Känns som jag bara sitter och maler på om mina dagar här. 
 
Nu ska jag äta en massa godheter och kolla på tv. Puss & Kram

5 September

Godmorgon! 
Hoppas ni har sovit gott :) Själv har jag vart vaken till och från sedan sju. Suck. Sju kanske inte är så tidigt i vanliga fall, fast om man kom i säng sent så borde man kunna sova lite längre tycker man. 
Sitter i allafall och äter frukost nu. Kom på vilken usel frukostbloggare jag hade vart. Haha. Hade blivit utbuad på direkten! Samma sak – dag ut och dag in. Men i morgon är jag ledig och då ska jag hitta massa goda recept att våga mig på :) (Inbillar jag mig nu åtminstånde..) 
 

Dagens bästa start

Annars flyter dagarna på bra. Humöret är förvånandsvärt stabilt och det känns som jag börjar få ordning på saker och ting omkring mig. Livet är lixom vad man gör det till. Och just nu är det som sagt rätt bra – och bättre ska det bli :) 
 
Nu ska jag åka och jobba och är inte hemma förens ikväll. Så till dess – haaare bra! Puss

Godkväll!

Tror att jag har vart en kines i mitt tidigare liv. Seriöst. Jag menar, jag använder alltid händerna istället för besticken, jag älskar kinamat/sushi, äter gärna med pinnar, älskar plockmat och så tror jag föresten att jag börjar få sneda ögon med. Och gälar – men det visste ni ju redan ;) 
 
Kom nämligen att tänka på detta när jag satt och åt förut. (Med händerna..) haha. Något har gått snett. Bordsskick verkar inte vara min starka sida ;) Stackars de som får äta på restaurang med mig... Haha. 
 
Uppe på kinesiska muren i soluppgången

Har förövrigt haft en god matdag idag. Riktigt god. Ätit min frukost x 2. (Äter samma just nu). Fick även min sushi och så har det blivit lite annat smått och gott. Mat är fint för både ögat, kroppen och själen. Och ännu bättre blir det när man vågar ge smaklökarna lite nya upptäckter.
 
Nu måste jag snart packa iordning och bege mig mot kvällsjobb. Blev tokigt i schemat, så har det "tidiga" passet i morgon. Så det är bara hem, sova, upp och jobba – igen. Ha en fin kväll. 
 

Horoskop

Hälsa

"Ibland tvivlar du på din fysiska kapacitet utan anledning.
Du klarar mer än du tror om du bara vågar utsätta dig för det."
 
 
 
 
 
No shit. 

Tankar och fakta

Folk lägger upp före och efter-bilder gällande viktnedgång och får kommentarer som "Åh, vad du är duktig och inspirerande". Jag tittar också på före och efter-bilder på mig själv och ger mig själv kommentarer som "Vad fan har du gjort? Du ser galen ut". Haha. Något gick snett.
Men sen kollade jag på andra före och efter-bilder, fast åt motsatt håll. Och då kan jag istället unna mig själv en fet klapp på axeln. Dock fattar jag fortfarande inte hur jag kan se så mycket piggare ut i dagsläget jämfört med bara i början av sommaren. Maten har i första hand satt sig som glans i ögonen och lyster i hyn i verkar det som. Haha. 
 
Nåväl. Nu ska ni få er något att roa era ögon med i regnet. Önödig fakta it is.
 
– För tjugo år sedan vägde fotomodellerna 8 % mindre än genomsnittskvinnan. Idag väger de 23% mindre.
– Sverige är det land i västvärlden som äter mest bananer. 17 kilo per person och år.
– Om du tuggar tuggimmi samtidigt som du hackar lök så ska det hindra dig från att gråta.
– Utan färgämnen är coca-cola grönt.
– Det är fler personer som dör av fallande kokosnötter än av hajattacker
– Mc Donald´s säljer 75 hamburgare i sekunden 
– Det finns fler kycklingar än det finns männsikor på vår planet.
– Genomsnittsmänniskan äter under sin livstid ca 50 ton mat.
 
..jag säger då det. Nu ska åka och äta sushi. Måste ju försöka komma upp till 50 ton mat så småningom. ;)
 
Puss
 

4 September

Vaknade upp och hörde regnet smattra mot rutan. Härligt! ;) En dag i min smak med andra ord. Vaknade även idag upp från en natt full av drömmar – om mat. Kan man inte få lite ledigt ibland tycker man? Åtminstånde en timma eller två?
Längtar tills den dagen då jag kommer på mig själv med att inte ha ägnat en enda tanke åt mat. Då jag bara lever, flyter med och ägnar mina tankar åt betydligt viktigare saker. Visst, det är inte konstigt att alla mina tankar faktiskt kretsar kring maten då det tar upp en stor del av min vardag. Men igen – det hade vart skönt att få lite ledigt från dem ibland och kunna fokusera på annat. 
 
Morgonstund med frukost (plus två mackisar & frukt) och tidningen
 
Blir kvällsjobb idag, så har hela dagen här hemma. Skönt. Lite sushi hinner jag klämma in också ;) Får ju passa på de dagar jag jobbar kväll, annars så äter jag ju alltid middag i form av matlådor på jobbet. Och att ta med sig sushi hade nog inte vart vidare smidigt, faktiskt. 
 
Nu ska jag tvätta ur min hårfärg och städa rummet. Härliga sysslor. Puss

Denna nutid..

Fyfan vad skönt om inte media hade funnits. Internet, tidningar, bloggar.. mycket som gör mig galen. Och hur mycket jag än intalar mig om att jag inte påverkas så tror jag nog att jag gör det ändå. Omedvetet. Nutiden skrämmer mig. Vad är det egentligen för skruvad värld vi lever i? Vem satte upp "idealen"? Hade velat ta ett snack med den personen. Grrr.
 
"Ägg är lika farligt som rökning", "Frukt gör dig fet", "50 sätt att skippa 50 kalorier", "Min superfrukost efter artons timmas power walk" (Yadayada. Du blev säkert mätt på ett halvt knäckebröd). 
 
Visst, folk får gå på löjliga dieter och träna hur mycket de vill. Upp till dem! Och ja, de har all rätt att skriva ut vad de äter/inte äter. Men jag vill faktiskt inte veta allt. Dock är det väl upp till mig att läsa eller inte. Men ibland går det ju inte att undgå att läsa saker när förstasidan av vissa tidningar pryds av löjliga annonser. 
 
Jag har säkert ätit minst sex frukter om dagen under hela mitt liv. Och inte fan är väl jag rund om magen för det? 
 
 
Jag har alltid vart emot dieter. Alla sorters. Tror att den enda "dieten" som fungerar i längden är vår älskade tallriksmodell. Ät allt med måtta. Man ska äta för kroppen, men även för själven. Förbud krånglar bara till det och ger en sug efter det man inte får i sig. 
 
Nu ska jag väl bara leva som jag förespråkar. ;) Att äta allt i rätt mängd vill säga. Och inte utesluta något! 

Godkväll!

Att få komma hem till detta....
 
 
...efter åtta timmars jobb. Det är fina grejer det, så mycket vill jag lova er. Har dock vart en relativt lugn dag idag och tiden har gått fort. Gått runt och vart småsugen/hungrig konstans idag, trots bra matintag. Min kropp bara kräver och kräver – och jag bara ger och ger ;) Man ska lyssna på sin bästa vän, inte sant? 
 
Nu var det längesedan jag bockade av något "jobbigt" livsmedel. Och för att kliva över tröskeln så krävs det att jag klarar av allt. Så småningom i allafall. Mitt mål är u att kunna äta precis allt, i den mängd jag vill utan att det ska vara några konstigheter. Så det är bara att börja "öva". Frågan är vad jag ska köra på härnäst.
 
Får suga på den karamellen tills i morgon. Eller inatt, för det är då snilleblixtrarna visar sig ;)
 
Hoppas ni har haft en fin start på veckan. Pussen och Kramen 
 
 

3 September

Måndag och ny vecka! Igen ;) Känns både bra och dåligt att tiden går så jäkla fort. September kan gå fort och sedan kan de kommande två veckorna i Oktober stå stilla. Det är då min resa inträffar. Dock tycker jag tiden går långsammare när man är iväg än när man är hemma. Här hemma har man sina dagliga rutiner och dagarna flyter lixom ihop. Fast det är ju lite positivt att det går långsamt när man är iväg – trots att man har det bra! (Tiden brukar ju gå snabbt när man har det bra, och tvärt om)
Längtar redan till alla härliga hotellfrukostar samt kinesiska middagar. Där snackar vi plockmat mina vänner ;) Och det anses vara lite oartigt att äta upp i Kina. Det betyder lixom att man har fått för lite mat. Och jag gjordemisstaget förra gången att ta den sista friterade bananen. Mycket dumt. Det dröjde inte länge innan mannen vi var hos ställde sig och friterade nya. Och då var jag redan övermätt. Haha. Nåja, det var bara att tugga i sig lite till. Dock inte den sista... ;) 
 

Allt i sin ordning. Älskade frulle.
 
Sitter och äter frukost i soffan och ska snart åka till jobbet. Måste fixa matlåda också. En stor sådan då jag inte är hemma förens vid åtta ikväll. Känner på mig att jag kommer däcka tidigt ikväll! Pjuh. 
 
Hoppas ni får en bra start på veckan. Puss

En tröskel

 
Upp och ner, ner och upp. Gällande allt känns det som. Och ikväll gäller det energin. Den hittade tillbaka – lagom tills jag snart ska sova. Helgen gjorde mig gott, helt klart :) En ny vecka att se fram emot. 
Kroppen känns annars lite trasig. Något saknas och det är min uppgift att reparera och ge den vad den behöver. Och i detta fallet är det mat, vila och mat. Oavsett vad alla tankar säger. 
"Det kommer gå fort, alldeles för fort". Men faktum är att hur mycket jag än lyssnar på kroppen så kommer det ändå inte gå "för fort". Sätter jag in högsta växeln idag, så hade jag förmodligen inte vart i mål förens om många månader ändå. 
Jag känner mig redo att ägna mitt liv åt andra saker än mat nu. Faktum är att jag börjar tröttna något fruktansvärt på det här. Orkar inte med tider och planering. Vill börja leva – på riktigt. "Sök hjääälp", tänker ni nu. "Du fixar inte detta själv". Men jag har kommit långt, det vet jag själv. Och bara jag bestämmer mig så kommer jag ännu längre. Ett ynka litet mussteg kvar har jag. Och det lilla klivet kommer ta mig över en tröskel – and then it´s on. 
 
 
Det är aldrig försent att göra förändringar. Det som har vart, ja det har vart. Kan gräma mig över att jag inte har ryckt upp mig och kommit längre än detta. Men vad hade det tjänat till? Det är på senare dagar jag har insett nödvändigheten av alla dessa förändringar och vad de faktiskt kommer att innebära.
De kommer innebära en ångset – till en början. Men sedan väntar livet. Det riktiga livet. Dock känner jag att jag, Cecilia har kontrollen över vad jag håller på med för tillfället, inte sjukdomen. Nåja, den där lilla tröskeln var det.. då var det bara dags att ta det där lilla klivet också. 
 
Har precis avnjutit en dundermåltid. Eftersom jag inte fick min vanliga frulle i morses så fick det bli det ikväll istället. Plus lite extra, eftersom jag var tvungen att ta igen det mina smaklökar missade i morses såklart. ;)
 
Dessa inlägg kommer alltid på söndagar. Tankeinläggen. Äre söndag så äre. PUSS

Fin helg

God eftermiddag! 
Är tillbaka efter en regnig seglingstur. Men jag blev entlidigad och låg mest nere i ruffen och läste i min bok ;) Nu är sommaren slut, på riktigt! Båtarna är tömda och innan vi åker från huset här idag så blir det storstädning. (Hoppas jag blir entlidigad på den punkten också..) Det är höstkallt, blåsigt och regnigt ute. Längtar änna till värmen lite extra mycket idag. 
 
Blev ett mysigt dygn hur som helst. Var uppe tidigt i morses och åt båtfrukost till ett smattrande regn utanför. Och maten har fungerat utmärkt, precis som jag trodde. Har egentligen bara vart kvällis och frukost som har ätits "borta". Men med tanke på att jag brukar känna mig så instängd med folk så nära inpå så har det faktiskt gått riktigt bra. 
 

Snabbkaffe, frukt och mackor
 
Saknar min frukost så fort jag äter nåt annat. Haha. Att man kan snöa in sig så mycket på en och samma sak.. suck. Inte mer än rätt att jag mer eller mindre tvingas till att äta något annat ibland faktiskt. Hade smaksatt keso på mackan idag. Ananas/passionsfrukt. Riktigt god :) 
 

Vackra Åstol
 
Nu ska jag laga mat. Får se vad jag hittar i kyl och frys idag. Misstänker ett ihopplock av massa olika rätter även idag. Lika bra det :) Hoppas att ni har haft en bra helg i allafall. Den var nödvändig kände jag. Helgen alltså. Back to work i morgon. Blir långa pass mest hela veckan. Men det fixar jag! Har som sagt vilat upp mig till max den här helgen. Har inte gjort många knop, alls. Det vill jag lova. Har sovit, ätit och läst.. Underbart!
 
Puss & Kram

Åstol

Burrburr, säger jag. Kallt som tusan utomhus. Och då är det extra mysigt att sitta och mysa nere i båten.
Tända ljus, varmt te, räkor, bröd, färsk melon/ananas, vin och självklart med fint sällskap! Så mysigt :) Har ont i gommen efter all ananas. Får alltid det. Haha.

Energin har lyst med sin frånvaro hela dagen. Och att vara på en båt gör inte saken bättre. Somnade så fort vi började åka ;) Som ett litet barn.

Nu är jag mätt och belåten. Och som jag lovade mig själv så har det blivit en bra matdag idag. Bara man planerar så går det. Gott har det vart med. :)

Nu blir det kortspel och sen ska jag krypa ner i sängen och läsa. Puss från Åstol.

Slappis och gröt

Kors i taket. Hemma och på vardagarna hinner jag inte varva ner och känna efter. Känna efter om jag är trött, pigg  – glad, eller ledsen. Har inte rest mig från soffan idag. Har inte orkar helt enkelt. Är yr i bollen och kroppen påminner mig om att det har blivit en del jobb. Blir trött i benen bara av att hämta föda i köket. Haha. Illa! Dock hade jag inte tyckt om ett stillasittandes jobb heller för den delen. Då hade jag blivit stel i kroppen istället. Fast något mellanting hade väl vart bra. 
Familjen jobbar och står i ute i trädgården. Men jag orkar inte hjälpa till. Och det får de stå ut med. Får kompensera det med att laga mat till alla istälelt. Eller ja, laga och laga.. middagen blir "resna kyl och frys-mat". Blir en salig blandning på köttfärssås, kyckling, lax och lasagne. Och för mig som gillar plockmat så funkar det utmärkt. 
 
Har även suttit och googlat mängder med grötrecept. Now it´s on! Ska bli grötmänniska jag också. Först ut är stekt gröt. Provade det för ett tag sedan och det var supergott! Dock ska jag prova lite olika kryddor att ha i. Bär också för den delen. 
Några grötsorter som ska provas:
Ugnsbakad gröt
Stekt gröt
Chokladgröt
Davosgröt
Jordgubbsgröt med kardemumma
Kokosgröt
 
Stekt gröt med kanelstekt äpple
 
Stekt chokladgröt låter väl inte fyskam? Ska ge mig på det i veckan :) Nu ska jag sluta babbla och gå och fixa maten. Sedan styr vi mot Åstol där det ikväll vankas ett lass med räkor. Härligt! 
 
Puss och kram

1 September

Den här nattens sömn gjorde mig nog gott. Mysigt att vakna upp här ute – trots att hösten gör sig påmind dagar som denna. Vindstilla hav, gult sken och kyligt i luften. Det är fint, men jag tycker fortfarande inte om det, alls! Men jag är glad att det inte regnar idag, faktiskt ;) Haha. Ska ut med båten idag och mysa en sista gång innan den åker upp på torra land. Destination Åstol. Så mysigt! 
 
Visst ser det lite höstlikt ut?
 
Nu har jag precis ätit frukost. Och med tanke på att min syster och hennes pojkvän har bott här ute själva i två veckor så ekade både kyl och frys rätt tomt på pålägg och liknande. Haha. Tur att jag tog med mig min egna nöt/müsli-blandning i allafall. 
Men det känns bra att kunna ta lite vad som finns och helt enkelt acceptera läget om att "mitt" bröd inte finns osv. Ibland får man anpasa sig helt enkelt. :) Blev en god frukost iallfall!
 

Delikatessknäcke med universums tråkigaste pålägg,
Yoghurt med mosade jordgubbar (egenplockade såklart),
dinkelpuffar och nöt/müsli-blandning.

Leverpastejen i kylen var mer grå/grön än sådär rosa och fin som den ska vara. Haha. Den åkte rätt ner i sopen om man säger så. ;) Idag ska jag se till att det blir en bra mattdag! Jag står för middagen som idag blir spaghetti och köttfärssås tänke jag. Måste äta det lite oftare, bara för att! Blir ofta samma på menyn som ni säkert märker. Men man måste äta lite olika ibland. Inte minst med tanke på att resterande i familjen tröttnar annars. 
 
Ha en härlig lördag. Kram!

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0