På svensk mark.

Hem, öppna väskan för att sedan slänga sig över svensk frukostmat. Som jag har längtat! Och när magen ekar tomt efter dålig mat på planet gör inte suget mindre. 
Rätt skönt att vara hemma igen. Vaknade i Shanghai och somnar i Alingsås. Känns alltid lika konstigt. Och varje gång jag är iväg så saknar jag samma saker. I matväg, alltså. 
Mjuka mackor med pålägg, kaviar, krämig yoghurt & müsli. Sushi i all ära, men detta tar nästan priset. 
 
 
 
Med tidsomställning i kroppen lär jag hamna i sängen redan vid åttatiden. Kommer vakna desto tidigare. Inget party och valborgsfirande för mig med andra ord! Ni får gå loss lite åt mig med istället.
 
Packa-upp-dags. Hörs i morgon. Kram.
 

Fyra små ting.

Kaniner. Trodde att det ansågs som husdjur. Men här används de till allt annat än just det. Det skär lite i mitt lilla hjärta bara jag tänker på det! Samma sak gäller sköldpaddor och andra söta djurungar. Åh. Hade velat ta med mig allihopa hem. För där kan jag lova att de hade fått en bättre plats!
 
Longan. Favoritfrukten som har missbrukats här nere. Den sägs förbättra sömnen. Och jag tror att det stämmer! Har köpt med mig ett stort lass hem må ni veta.
Laddat upp med en påse longan, fem äppplen, tre mango(s?), nötter och rostade ärtor att ha på planet tillbaka i morgon. Tror nog att jag ska överleva. 
 
 
Ett: Massa söta sköldpaddor.
Två: Sushi med helknasig topping. Kan ni gissa vad det är på?
Tre: Tepanyaki. (Åh..)
Fyra: Longanfrukter. 
 
Precis ätit god middag bestående av lax och grillade grönsaker + pestosås. Avdlutade med färsk mango. Nöjd och belåten. Nu ska jag hoppa i säng och sova. Upp vid fem i morgon bitti för att åka till flygplatsen. Kram.

Morgongympa.

Hej vänner.
Rätt sen kväll igår. Tepanyaki och gott vin till magarna. (Matkoma deluxe. Sashimi, lax, två sorters kött, pilgrilsmusslor, stora räkor, sushi, svamp, vin...gosh) Trots det så var vi ute på Nanjing, som är huvudgatan redan innan frukost för att se Shanghai vakna till liv. Varje morgon har folket som bor här morgongympa med samurajsvärd, solfjädrar och allt vad de har. Gamla som unga. 
En del går baklänges för att öva på balansen och andra står och stretchar muskler man inte trodde fanns. Var sugen på att hoppa in. Men istället stod jag och åt jordgubbar och var åskådare! Hade nog vart underlägsen i vilket fall som helst..
 
 
Sista dagen här idag. Jesus vad tiden har gått fort. Och komiskt nog ska dagen spenderas med min allra bästa vän som är i Shanghai med sin familj. Världen är allt bra liten! Ska ta med henne till lite spännande shoppingställen samt mysiga promenadstråk. 
I morgon bitti far vi som sagt hem. Kanske inte skriver så mycket innan dess. Och om inte – hörs när jag är på svensk mark igen. Puss & Kram.

Kan man en gång så kan man två.

Varmt. Bråkig mage. Full i magen och ingen ork. (Druckit över tre liter idag.. och klockan är inte ens kvälla).
 
Hmm. Vilar och svalkar mig lite. Försöker även packa. Ja, försöker. Det är en sak att packa för att åka iväg på en resa. Men när man sedan packar för att åka hem igen så var det plötsligt inte lika lätt längre. 
Förstår inte när jag har hunnit köpa allt. Haha. Sju par skor. Är det verkligen okej?..
 
Old China. 

Var och bowlade med pappas personal här nere igår. En av männen hade aldrig spelat men fick ändå sju strikar i rad. Och när vi sa att han var en naturbegåvning fattade han liksom ingenting.
Jag överraskade förvisso en del jag också genom att komma två. Det är nog lite krut i de små myggbetten till biceps tros allt. Men idag har jag sådan träningsvärk i baksida lår så jag knappt kan gå i trappor. 
 
Ikväll är det näst sista kvällen. Den spenderas med tapanyaki, igen! Utmaning? Kan man en gång så kan man två. Fast ikväll ska jag rikta in mig lite mer på sushin. (Jasså?). Frossningsdags. Bästa jag smakat på. Och ett glas rött för att knyta ihop säcken, sedan ska jag nog vara nöjd.
 
Hoppas ni får en lugn söndag. (Och kanske lite svalare än här, faktiskt..) Kram. 

En del saker består.

Krämig yoghurt, osockrad müsli/flingor, grovt bröd – jag börjar sakna er.
Perfekt mogen mango, ångad pumpa, longanfrukt – er kommer jag aldrig att sakna. 
 
 
Ja hörni. Variation
Har mer eller mindre levt på frukt och sockerflingor till frukost här. Och med facit i hand så vet jag nu med säkerhet att jag har knådat fram den ultimata frukosten på hemmaplan. 
 
Stabil frukost. Då är jag nöjd. 
 
Kram.

Mangoglass.

En glass i solen.
 
Det var ett måste innan resan var slut. Det hade jag bestämt!
Ändå har jag gång på tackat nej. Alltid bortförklaringar och alltid "vi-tar-det-i-morgon".
 
..tills idag.
 
 
Strålande sol, bra sällskap och framför allt; God glass. Mangoglass för att vara exakt. Sådana här mysstunder kommer att ske ofta framöver. Den saken är säker.
Bättre sent än aldrig, även den saken är säker!
 
Puss
 
 
 
 

Massage för själen.

Nu är jag reparerad från topp till tå.
 
Häromdagen tog jag helkroppsmassage. Och förutom "beautiful ladyyyyyy" så fick jag även höra "bad, bad, bad..". Har ju tidigare nämnt att jag har haft lite problem med ryggen. Och det var även något hon märkte, minst sagt! Hon knådade, bankade och tryckte precis där smärtan har suttit. 
Hon lyckades med sitt jobb och det var nog bra att jag härdade ut. För nu är smärtan som bortblåst
 
Idag blev det däremot något annat. Var inställd på hårmassage. Det är vanligt att man tar det här i Kina. Man går till en frissör som pillar, masserar och tvättar håret. Så varför inte, tänkte jag. Värt ett försök.
Nog för att det var aningen klurigt att kommunicera fram vad det var jag sökte, men på något vänster lyckades jag. Förutom att få håret tvättat, blåst och lockat så fick jag även öronmassage (!!) och huvudmassage. Han hann nog knäppa av femtio kort på mitt hår under den där timman. 
 
 
 
Nu är det lunchdags och ikväll blir det bowling och middag med pappas personal här nere. En rolig kväll. Undrar dock om kineser är speciellt bra på bowling.. återstår att se!
Dags att byta om till kjol och linne också. Älskade värme. Äntligen!
 
Kram.
 

Horoskop.

Dagens horoskop. 27/4-13
 
Ta dig tid för reflektion över dina tidigare erfarenheter och börja uppskatta att du nu klarar av att föra ditt liv framåt i en mer positiv inriktning!
Det är nu tidpunten har kommit då du ska sätta dina planer i verket, både privat – och i yrkeslivet.
Andra personer kommer att förstå dig bättre och vill gärna stötta dig och dina planer.
Därför finns det inte längre någon anledning till att hålla det hemligt. 

Duktig på att fejka och duktig på att dölja sanningen. Nu är det istället läge för att vända ut-och-in på min själv och dela med mig lite mer av vad som försiggår inne i virrvarret. Enklare att ta yttligare några steg framåt på det sättet. Det är viktigt att hela tiden ha stöttepelare genom processen. Att ha någon att bolla idéer med och få pepp ifrån. Men för att de ska veta vad man behöver hjälp med så behöver de yttligare lite insikt.
Dags att blotta tankar med andra ord.
 
 
Ha en fin dag.

En liten påminnelse...

Med ett leende på läpparna och en känsla av frihet.
 
Ta vara på både de små och de stora stunderna och ta vara på dig själv
 
 
...det har jag börjat med & så tänker jag fortsätta. 

Härlig dag + begär.

Två par jeans, tjocktröjor, linnen, smycken, väskor, skedar(?!).. Cecilia – sansa dig. 
Ibland råder det ingen hejd på vill-ha-allt-begäret. Och ibland är det även okej att inte stå emot. Men bara ibland. Haha. Och när man finner potentiella favoritskedar så är det ännu mer okej! 
 
Härlig förmiddag i parken. Varmt här idag. Upp emot trettio grader. Åkte sedan iväg till ett shoppingställe där vi även åt lunch. Köpte mig en fyra "lådor" pumpa, kött, sallad och ris för fjorton kronor. Tror nog att det kompenserade för resten av inköpen. 
 
Snygga brallor / gott & blandat
Lunchen / mer gott & blandat
 
Mellanmålar lite på rummet. Hade gärna tagit mig en sovstund men då är jag rädd att jag ligger däckad tills i morgon bitti. Dumt att riskera!
Min sömn har förövrigt blivit mycket bättre under den här resan. Nog för att jag vaknar om nätterna, det gör jag alltid. Men jag har ändå lyckats få bra många fler djupa timmar jämfört med hemma. Tror det har att göra med att jag tröttar ut mig lite mer här. Är i gång hela dagarna. 
 
Fredag för er del där hemma. Här med förvisso.. Haha. Vad har ni för planer? Kram.

Sashimi + lovord.

Om det är något jag har överdoserat här så är det sushi och fet fisk. Ungefär som hemma förvisso. Laxsashimin är underbar. Man får den serverad på ett stort isfat och den verkligen smälter i munnen. Laxen, alltså. Och tillsammans med mörk, stark soya och wasabi så är det lite av en gudagåva
 
Fick in ett gäng sushibitar igår som förr hade varit lite av en utmaning. (Nåja, en stor sådan) Bitarna innehöll en del annorlunda saker och "toppingen" var minst sagt knasig. Inget jag föredrar, egentligen. Men åter igen; Jag har tröttnat. 
Tidigare hade jag förmodligen suttit och fjölat med bitarna. Petat bort och i värsta fall beställt nytt. Men vad tusan. Ska det njutas så ska det faktiskt njutas på riktigt. Ibland blir det inte som man tänkt och vad gör det?
Det var ju gott. 
 
Åh, åh åh... <3
 
Fick lite (mycket) lovord från mina små medresenärer igår. De tycker sig se en stor skillnad på både agerande och mående hos mig. Känns bra att höra. Känner mig stark och vill fortsätta att göra fler framsteg när jag hör sådant. Har så mycket liv i kroppen som bara väntar på att få blomma ut. 
 
Har precis ätit frukost och ska snart ut och strosa i parken. Glass & kaffe står på förmiddagsmenyn. Sedan blir det shopping, lunch och ikväll ska vi äta middag tillsammans med ett kinesgäng. 
Hoppas ni får er en finfin dag. Kram, puss och allt det där. 
 

Tre små svar.

Skiljer sig maten i Kina mycket från det som serveras i s.k kinarestaurangerna hemma i Sverige? 

Ett stort ja på den. När vi har kineser hemma i Sverige på besök så tycker de att våran s.k "Kinamat" är svensk mat. Och jämför man med maten här så kan jag nog hålla med. Kinamaten hemma är god och jag tycker verkligen om den. Men den smakar oftast samma. Du är samma smak och du får samma sås, vad du än beställer känns det som. 
En annan stor skillnad är att du aldrig beställer en rätt till dig själv här, som i Sverige. Här delar du på allt. Det är inte en tallrik med "Ris, kött, grönsaker och sås", utan man beställer in var rätt för sig. Mycket bättre på det viset tycker jag! Då slipper man välja en sak man är sugen på utan kan välja och vraka på tio istället. 
 
Har de inte mackor eller bröd i Kina?

Visst finns det, men det är inte så vanligt. För några årsedan när vi hade kineser hemma så bjöd vi dem på mackor till lunchen. De hade aldrig ätit en macka tidigare och visste inte hur de skulle ätas. Så de gjorde en "Big mac" med en hård skiva bröd varvat med majs, ris, pålägg och tillsist en mjuk skiva som lock. Hmm
De äter som sagt mest riktig mat till alla måltider och bröd är det inte ofta man får. (Förutom på hotellen, men då är det oftast vitt rostbröd).
 
En av favoriträtterna. Pumpa. Här med glasnudlar & lite mycket vitlök.
 
Jag skulle gärna vilja veta mer om liksom hurudana ätstörningstankar du har! Om du liksom har svårt med ngt eller om ätstörningen anklagar dig och så. 
Kram :)

Har både tankar och svårigheter, varje dag. Det är ingen dans på rosor och jag tror att jag till viss del alltid kommer att vara i fight med tankar. Skillnaden är bara hurvida man väljer att lyssna på tankarna eller ej. Och på sista delen har jag lärt mig att göra rätt val allt oftare. 
Behöver fortfarande gå upp ett tvåsiffrigt tal och det finns fortfarande stunder då jag lyssnar på fel sida. Men de tillfällena blir allt färre. Det är fortfarande mycket mat som tar emot och tankar som säger åt mig att göra fel saker (och säger att jag gör fel sker). Men en sak i taget och jag mår bättre för var dag som går. :) 
 
 
 
 

Fabrik + Ningbo.

Inte konstigt att Kina har låg arbetslöshet när de:
 
ett: Anställer folk åt att stoppa i ens blöta paraplyn i platspåsar åt än när man kommer in i lobbyn.
två: Anställer fem pers som säger godmorgon, god förmiddag, god eftermiddag och godkväll i lobbyn. 
 
Har nyss anlänt till Sheraton i Ningbo. Här trivs jag. Ny stad, igen. Förutom att byta stad idag så har vi även hunnit vara i en fabrik där de tillverkar all Monkis inredning. De ska öppna några nya Monkibutiker här i Kina och pappa har en fot med i det hela. Spännande att se hur det går till och ser ut i fabrikerna här nere. Inte som i Sverige kan tyckas. 
 
Efter fabrikstitten blev vi medbjudna på lunch. Åter igen en lunch där det blev "ät och se glad ut". Inte en susning om vad jag åt. Försökte fråga – utan framgång. 
 
Underbart, inte sant?

Har precis kommit till rummet efter att ha ätit middag. Blev smörstekt lax & ugnsbakade grönsaker. Inte fel. Kul att veta vad man åt för en gångs skull också ;) Var dödshungrig och skrapade tallriken. 
Åker tillbaka till Shanghai i morgon igen. Men innan dess så ska jag gå på kinesisk fotmassage. (Låter livsfarligt?) Tror att mina fossingar kan behöva det efter alla långa dagar fyllda med promenader. En och en halv timma för priset av tio minuter i Sverige, typ. Fast sitter jag med nålar i fötterna i över en timma så kanske jag har ondare efter än vad jag hade innan.. Haha. Återstår att se! ;)
 
Ha en fin dag. Kram & Puss. 
 

Budskap?

Förstår ni budskapet? I don´t. Dessa översättningar. Alltid lika roande. 
 
 
Fann ett flertal sådana här skyltar när vi var ute och promenerade. Alla lika kasst översatta. Google translate, big time!

Frukost + fråga?

Jag tycker att jag äter konstig mat till frukost här i Kina.
Men när jag sedan jämför mina wokade svampar, sojabönor, pumpa, flingor, omelett och frukt med de som sitter vid borden bredvid så kanske jag inte är så tokig trots alls. Idag såg jag en som satt med ett fat fyllt av sötpotatis framför sig. Och på hans andra tallrik fann man dumplings och nudelsoppa. En annan satt även och åt rostbröd med pinnar. Intressant!
 
Älskar mangon här. Den finns i tre storlekar. Mini, mellan och gigantisk. Minimangon äter du i en tugga medans den gigantiska tar dig tio minuter att plöja igenom. Väljer storlek beroende på tid, helt enkelt ;)
 
Lite gott från i morses.
 
Börjar sakna riktigt frukost. Frukt och ägg i all ära men det är nog aldrig något som kommer slå min müsliblandning. Saknar även yoghurt. Här är det mjölk eller varm sojamjölk som gäller. (Eller risgröt som smakar vatten..)
 
Har ni något ni undrar föresten? Om resan? Kina? Mig? Maten? Let me know :)

Det blir aldrig som man tänkt.

"Suuuupermarket?" Tror jag lyckades få fram mitt budskap. För en mataffär fann jag kan jag lova. Visst är det något speciellt med att gå i mataffärer utomlands? 
Men innan jag tog mig dit så fastnade jag på lite andra ställen först. Alltid dessa hinder. Typiskt, inte sant?! ;)
 
Haft en lugn förmiddag annars. Lite sovmorgon och stor frukost. 
 
 
Fastnade för ett par rosa platåskor. De är högre än de ser ut. Satt som en smäck. Lite lurigt att få rätt storlek här i kina. Jämfört med de så har jag fötter likt en jättes, trots att de inte är så värst stora. Haha. 
Köpte även lite rispapper som jag ska ta med mig hem. Gott att ha kyckling/räkor i tillsammans med soya och grönsaker. Som tacos fast lite annorlunda. 
 
Nu ska vi ut på restaurangjakt. Ikväll kommer pappsen hit och då ska vi gå på stor vattenshow. Kan bli fräckt! Ha en fin dag där hemma. Puss & Kram.

Kändisar? + Rullbandssushi.

Ibland undrar man om jag och min syster blir förväxlade med några andra. Vad händer? Är vi verkligen så speciella bara för att vi är blonda? 
Gick ner till West Lake (en känd sjö) förut. Superfint. Fanns olika "dansgolv". Lustigaste jag sett. På ett dansgolv var det 80-åringar som dansade bugg, på det andra "discodans" och på det andra var det kareoke med fiol och grejer.
 
Och sen.. (skrattar bara jag tänker på det) kom det fram en person och ville bli fotad med oss. "Javisst, självklart". Sådant händer här i Kina ibland, så det var inget vi tänkte på mer.
Men sen fortsatte det.
Person efter person kom fram för att bli fotade med oss. Vi stod i tio-femton minuter och blev fotade med olika personer. Vad i helsike... Vi blev någon jäkla turisattraktion. Alla glor, alla petar i håret, folk vänder sig om och folk fotograferar som galningar. Galet, men rätt roligt! 
 
Såhär såg det ut framför oss i tio minuter...
Nere vid sjön.
"Rullbandssushi"
 
Avslutade kvällen med att gå och äta "rullande sushi". Spännande och man kan välja precis vilka bitar man vill ha. Och här var det innehåll med ris och inte tvärtom. Sådant tycker vi om! Stora, färska bitar med lax, mindre mängd ris och olika saker utanpå. Vet inte vad det gula är som vi fick på fotot över. Smakade som något slags ägg. Mätt och belåten. 
 
Ligger på rummet nu. Köpt massa torkad frukt & torkade bönor som får agera kvällsmys. Låter både konstigt och äckligt med torkade bönor, men det är riktigt gott. Smakar som nötter. 
I morgon ska det regna vilket innebär; Klippning och hårmassage. (Kommer komma hem flint..)
 
Bra dag & det hoppas jag även ni har. Kram & Puss. 
 

Säker mat?

Kina är ett nyttigt land när det gäller maten överlag. Deras lördagsgodis verkar mest bestå av torkade insekter eller lite torkad frukt. Godis och kakor ser man inte mycket av här!
 
Men...
 
När det kommer till frågan; "Håller jag mig till säker mat eller vågar jag prova nytt?", så kan jag säga som såhär: Oavsett om jag väljer "säker" eller "osäker" mat så blir det ändå "osäkert". Det mesta, till och med de flesta grönsaker är tillagade och ligger oftast i någon oljig sås. 
Om du så väljer soppa, sallad, kyckling eller fisk så vet man ändå inte säkert vad det är man äter. Något jag kanske tror är kyckling kanske i själva verket är tofu, vad vet jag? Det är oftast väldigt svårt att kommunicera med personalen på restaurangerna och det brukar bli att man pekar hejvilt på bilderna och sedan äter man vad man får in på bordet, typ! "Ät och se glad ut". Oftast är det bättre att inte veta alls – för då hade jag säkert skippat.
 
Vad detta var? Ingenaning.
 
Grejen är den att jag bryr mig inte. Jag vet att jag äter grönsaker som jag vet är dränkta i olja. Men vad gör det? Jag vet att jag äter strimlat kött som till hälften består utan fett. Men vad gör det?

Den här resan har jag gått efter tanken; Är det gott så äter jag – oavsett vad det är. 
 
Fruktsallad med söt sirap. Supergod!
 
Så som svar på frågan om jag väljer "säker mat" här så är svaret nej. Men visst bryr jag mig och visst tar det emot ibland. (Rätt ofta) Så kommer det till viss del alltid att vara. Det är inte så att jag sitter och maxnjuter av allt flötigt jag ibland blir serverad. Och det är inte heller så att jag ber dem dränka grönsakerna i oljan utan kanske hellre valt en variant som föll mig lite mer i smaken om man säger så..  Men ibland måste man helt enkelt, trots att det tar emot! De andra fixar det så varför skulle inte jag? 
 
Hemma är jag petnoga med hur jag tillagar mat osv. Men efter den här resan kommer jag nog inte bry mig ett skvatt. För än lever jag, right? (Mer än på länge dessutom...)
 
Nu ska jag äta mellis. (Torkade tusenfotingar...) Höhö. Kanske inte, men nästan.
Kram.

På andra sidan floden.

Igår tog vi oss högst upp i den skyskrapan som ser ut som en kapsylöppnare. 100 våningar och 430 meter högt. Golvet var till viss del av glas. Kill i magen.

Finfin utsikt fick vi.
 
The Bund / Pudong
 
Har nyss ätit frukost. Man äter vad som erbjuds och idag var det bla sockriga flingor och en och annan stor, färsk mango. (Och tusen andra saker förvisso...)
Ska snart checka ut och åka mot tågstationen. Håller tummarna för att vi hamnar på rätt ställe idag! Köper med oss lunch att ha på tåget som ska ta oss mot Hangzhou.
Ska ta en utflykt till sjön Xihu (West Lake) idag som Hangzhou är känd för. 
 
Hoppas ni sover gott. Kram och Puss.

Var lite galen.

Bara du sätter dina egna gränser. 
Att räkna, dividera och hålla sig till ekvationer är ett kontrollbehov. Det är bara ett sätt att ta ut sina känslor för att känna att man kan kontrollera något.
 
Men vad får man för det?
 
Du vet inte hur det känns förens du har provat osv. Och det stämmer. Tror nog att alla vill ha kontroll över situationer som känns jobbiga. Det faller sig liksom naturligt! Men att att alltid kontrollera allt, i alla situationer, dygnet runt.. det är just det som är fel. 
 
Våga vara lite galen. Prova något nytt. Ta vänster istället för höger eller kasta pil på kartan och åk till paltsen där pilen sätter sig. Få in lite nytt i ditt liv. Sådant som lockar till livet
 
 
Tror nog att jag håller på att finna en ny liten gnista må ni tro. Håller successivt på att ersätta de dåliga sakerna med saker och ting som betyder något istället. 
Upp och ned, ned och upp. Jag hoppas att dessa känslor jag sitter inne på är här för att stanna. 
 
Kram.

Födelsedagsmiddag.

Aldrig tidigare har jag ätit en sådan god middag som jag gjort ikväll. Jag trodde heller aldrig, verkligen aldrig att jag skulle bry mig så lite om de prövningar jag ikväll utsattes för. 

Avslutade en underbar födelsedag med Tepanyaki. Drack även ett glas rödvin. Första glaset på över två år. Och ett glas räckte, det är allt jag säger!

Tepanyaki innebär att man har en egen kock som står och lagar maten framför ögonen på en. Och ja, jag fick minst sagt ta del av hur det går till för att få fram goda rätter och smaker. Smör, olja och lite (mycket) mer smörDränkt. Sedan får man serverat det direkt på tallriken, för att sedan mumsa i sig allt..

Men vad tusan. Det var det bästa jag smakat! 

 
 
 
 
Sushin. Hoppas bilderna säger sitt!
Ville ta med mig doggy bag hem, men hann äta upp allt.. Haha. Åt även sashimi på tre olika fisksorter, stekt lax, två olika sorters blodigt(!!) kött, sushi, stekta grönsaker och mängder av sjögrässallad. Fanns ingen hejd på hur mycket mat som lades upp på faten. Ojoj. Knöt även ihop säcken med ett stort efterrättsfat med god frukt. Sedan vad jag väl mätt. 
 
Åker vidare till en ny stad i morgon. Men först blir det en lång natts sömn. (Den här gången som tjugoettåring). Har haft en fantastisk födelsedag och det tackar vi för. Kram & sov så gott. 

Grattis till mig!

Hej finisar. Har haft en underbar födelsedag hittils och finare kommer den bli.
Känns konstigt att fira sin födelsedag här nere. Inte riktigt vad man är van vid. Men trots detta blev jag väckt med rosa blommor och paket på sängen + färska jordgubbar. Kunde knappast bli bättre.

Ikväll ska vi äta Tepanyaki & dricka rödvin på en fin restaurang i de franska kvarteren.

Skriver mer sen. Puss och kram.

Hot Pot.

Hamnade på en supermysig restaurang i de Franska kvarteren där vi åt Hot pot. Är det något ni provat? Det är som fondue, fast på kinesiskt vis. Kort och gott så får man en stor kastrull med kokande buljong som man tillagar/kokar all sin mat i. Kan det bli mer färskt?
Kul att laga sin egna mat. Perfekt för mig som tycker om att sitta och plocka och äta länge. Åt bla god tofu, olika slags kött, massa grönt, svamp och massa knepiga rötter. Gottgott och det mesta föll mig i smaken. (Speciellt tofun). Satt och doppade allt i en god sås som vi fick vara med och göra! En blandning på soya, olja, ingefära och massa chili. 
 
HotPot
 
Tog oss sedan ner till The Bund. Ett fint promenadstråk vid floden med en hejdundrandes utsikt. Det är något visst med storstäder på kvällen. Allt får nytt liv och nya färger. 
 
 
I morgon ska vi hem till en till en kinesfamilj på dagen och på kvällen ska vi äta Pekinganka. Även kallat "anktacos" enligt mig. Haha. 
Nåväl. Nu ska jag sluta ögonen. Jag som brukar ha problem med att somna om kvällarna.. ja, det problemet har jag inte här. Antar att de fullspäckade dagarna kan ha lite positiv inverkan trots allt.
 
Puss & kram

Kärlek på fötterna.

Är de inte fina, så säg? 
 
 
Är ni snälla att ordna lite värme hemma så de inte behöver stå i garderoben tills nästa år?

Matbutiken.

Skulle gå till "mattaffären" förut. Det hade säkert kunnat ta mig en kvart fram och tillbaka – om jag ville. Istället var jag ute på vift i över en timma. Stannade var och varannan meter då det hela tiden var något nytt som lockade. Lukter, syner, affärer och människor. 
Gick in hos slaktaren, kollade på äldre damer (typ 80..) som gjorde gymnastik på gatan och virrade bort mig i trånga gränder. Och väl inne i butiken var jag i prova-nya-saker-himlen. 
 
Handlingen går inte riktigt till på samma sätt här som hemma i Sverige. Hemma har man allt samlat i en och samma affär. Här får man springa runt till en hel drös med affärer för att kunna laga middag. Först får man gå till slaktaren, sedan till grönsakesgubben, sen till någon annan som säljer ägg/mjölk.. Ja, bara det är ett projekt. Ett roligt sådant, men det tar sin tid kan jag tänka mig. 
 
Tänkte att jag skulle passa på att köpa hem lite saker att ha i morgonskålen där hemma. Och precis som jag missänkte så fanns det mycket som föll mig i smaken. Nittio procent av vad som fanns i affären hade jag inte en susning om vad det var, så den här gången höll jag mig till lite säkra kort. 
 
Goji, torkade bananer, torkade jordgubbar + fröer/nötter
 
 
Tog självklart ett stopp hos fruktgubben också. (Där jordgubbarna är i frossa-hur-mycket-du-vill-pris.) Livsfarligt när man har ett sådant här ställe precis utanför hotellet. Eller nej, snarare lyxigt. Minst två gånger om dagen är jag där, trots att jag köper två fulla påsar med frukt varje gång.  
 
Ikväll ska vi åka till Franska kvarteren som ligger här i Shanghai. Det ska vara mysiga gränder med uterestauranger och mycket affärer. Värt ett besök sägs det. 
 
Nu ska jag fortsätta äta upp min fruktshopping.
Kram. 
 
 

Pendeltåg?

Sverige har nog ett och annat att lära från Kina. Iallafall när det kommer till tåg
Åkte "pendeln" förut. Och i detta fall (till lägre pris än hemma) innebar det egen kupé, tv och liggstolar. Ska nog åka tåg snart igen, bara för att! Haha. 
 
Har precis kommit till rummet igen. Ätit middag och mött upp pappa igen. Provade kastanjer till middagen idag. Något jag nästan aldrig ätit förut. Den här gången åt jag det i en risotto. Lite konstig blandning kan tyckas, men god. Smakade som en blandning mellan potatis och jordnöt. Jordig och god smak. Super! Har ni provat att äta kastanjer?
 
 
Blir en lugn dag i morgon. Åtminstånde på förmiddagen. Sedan vet man aldrig vart man hamnar. Ska försöka se lite nya delar av staden och kanske söka upp någon äkta, kinesisk matmarknad. Kan strosa runt på sådana ställen i evigheter!
Hoppas på lite varmare väder i morgon också. Idag har man blåst iväg så fort man gått utanför dörren. 
 
 
Ha en fin dag hemma. Kram.
 

Tillbaka till Shanghai.

När efterrättsbuffén är minst lika stor som middagsbuffén så är det inte konstigt att man ligger däckad i matkoma efteråt. Västerländsk blandat med kinesiskt + en stor chokladfontän på efterrättsbordet. En sådan borde man allt ha hemma..
Trots detta så blev det allt från omelett, yoghurt, flingor, wokade grönsaker och frukt till frukost! (Och pumpa, massa pumpa) Magen tycks vara ett tomt hål som jag med nöje ser till att fylla bäst jag kan. Har börjat se det roliga i detta nu! Älskar´t. 
 
Efterrätt, någon?

Ska snart packa ihop och checka ut. Tåget tillbaka till Shanghai tar en timma och sedan blir det bara att åka till hotellet, äta sen lunch – för att sedan shoppa
Ska ta oss till ett riktigt kinesiskt shoppingställe idag. Där skorna kostar under tjugolappen och smyckena under femkronan. Perfekt för en fyndare som jag. Och ikväll möter vi upp pappsen igen.
 
Dagarna går undan. Tur att jag njuter av varje sekund. Ha en fin dag! Kram
 

"Venedig"

Startade dagen med en hejdundrandes frukostbuffé. Allt från tio sorters flingor, sushi, ägg på fem olika sätt och fruktfat till olika sorters gröt, nudelsoppor, bröd i alla dess slag och alla tänkbara pålägg. Matkoma!
Har svårt att hejda mig vid frukostbufféer. Vill ha allt. Blev en blandning av ingefära, stekt polenta, omelett, frukt och flingor! Haha.
 
Åkte sedan vidare till kinas "Venedig". Underbar stad med kanaler som slingrade sig genom husen. Avslutade med en lunch intill vattnet. Blev serverade deras specialité som var någon slags kyckling. Mycket tugg, spott och kladd. Precis som med all mat i kina. De brukar ha plastdukar på borden just för att alla spottar och har sig på borden. Praktiskt, inte sant? ;) 
 
 
Den gul/röda röran ni ser på bilden är något som äts varje dag här. Det är en blandning av ägg och tomat som de steker. Har provat att göra detta hemma, men inte riktigt lyckats! Gott som attan är det. 
Beställde även in äggröra med bläckfisk/vit fisk. Den var mindre god.. haha. Underbart när servitriserna kommer fram och ska fotas med en också. Inte så vana vid turister verkade det som! 
 
En natt till väntar här, sedan åker vi tillbaka till Shanghai! (Om vi lyckas komma med tåget vill säga..) 
Nu väntar en välbehövlig kaffe. Kram

Let it go.

Jag trodde att jag var fri hemma. Trodde.
Jämför man med hur jag lever dagarna här så lever jag i ett fängelse hemma.
 
Har fått allt svartvitt – redan nu, efter tre dagar.
 
Hemma är jag petnoga, med allt. Det ska vara rätt typ av mat, på rätt tider, rätt tillagat och alltid samma antal måltider – varje dag. De små förändringar jag gjort hemma är inget om man jämfört med vad jag redan gjort under dessa tre dagar iväg på resan. 
 
Här bryr jag mig inte ett skvatt. Jag flyter med och låter andra bestämma. Ja, hör och häpna. Noll kontroll.

Äter fler måltider varje dag. Ett antal jag inte lyckats komma upp i på flera år. 
Äter vad som erbjuds. Saker som tidigare gett mig gåshud gör mig nu tillfreds. 
Äter inte efter klockan. Äter när magen kurrar. Simple as that!
Äter efter magen. "Att bestämma mängd innan"... nejnej, äter tills jag är mätt.
 
 
Fattar inte vad jag håller på med ibland. Detta är jag. Hon som lyssnar på den viktigaste personen i sitt liv – sig själv och sin kropp! 
 
 
Ska hålla fast vid detta. 
 
 

Brist i kommunikationen – Souzhou

Hade kunnat skriva en novell om den här dagen. Toklång och det har hänt mycket! Den började i Shanghai med god frukost. Bra start med andra ord. Sedan checkade jag och L ut, för att ta oss vidare till en ny stad, Souzhou. Vi satte oss i en taxi och visade fram ett visitkort på vart vi skulle. Det stod på kinesiska och vi trodde att allt var under kontroll.
 
Men..
 
Han lyckades ändå köra oss till fel tågstation. Fan. Tiden tickade och vi insåg att vi skulle missa tåget! Och då man måste boka tågbiljetter tio dagar innan gör det inte så lätt att bara hoppa på nästa tåg som hemma i Sverige. Han körde oss till den felaktiga stationen och vi tänkte att vi ändå skulle göra ett försök att ta oss till Souzhou därifrån. Men att kommunicera med kineser som inte kan engelska om sådana saker är inte det lättaste ska jag tala om! But I made it. 

Bytte biljetterna och fick ta ett nytt tåg istället! Pjuuuh. 
 
 
Och vilket hotell vi bor på. Jesus. Drömmen, minst sagt! Tre rum och kök, typ! Blir behandlade som prinsessor. Har precis kommit tillbaka till rummet efter att ha vart i Down town. Åt middag och besökte en känd "trädgård". Tog oss fram och tillbaka med cykeltaxi (som häst och vagn, fast hästen är en person..).
Middagen var förvisso det starkaste jag smakat, vilket jag inte tycker om. Så har precis utnyttjat lyxloungen där man fick frossa i gratis dricka, frukt, efterrätter och mat. (Man får ju passa på...).
 
Middagen (även kallat tabascosoppa)
Cykeltaxi.
 
Man lär sig mycket under en sådan här resa. Alla situationer blir som en utmaning när man inte kan samma språk och man lär sig att klara sig på egen hand. Nyttigt och roligt!
Nu är det dags att vila benen och sedan sova. Upp tidigt i morgon för att åka till "Venedig". 
 
Ha en fin dag. Kram.

Frukost.

Lite såhär vill jag ha det varje morgon när jag vaknar. 
Hotellfrukost.
Inte riktigt samma frukostmat som hemma. Men jämför jag mina tallrikar med kineserna som sitter runtomkring så äter jag nog väldigt svenskt. Flingor och omelett jämfört med nudelsoppa och ris. 
 
(+ fem frukttallrikar till)
 
Nu ska vi försöka hitta till tågstationen. Blir spännande att se om vi lyckas ta oss fram bland alla kinesiska tecken på stationen. Håll tummarna och ha en fin dag. Kram.

Vaknar till liv.

Shanghai vaknar till liv två gånger om dagen. En på morgonen och en på kvällen. Båda tillfällena är minst lika spännande att uppleva. 
Mina ben däremot, är livlösa. Mycket promenerande om dagarna och man känner inte att man är trött förens man sätter sig ner och tar det lugnt. Trots fria och ostressade dagar så blir de ändå hektiska – men roliga. 
 
Har precis kommit till rummet efter en god middag. Vet ni hur många sittplatser restaurangen hade? Sex stycken. Rättare sagt ett bord. Det var bara vi där men sju som jobbade. Snacka om att vi fick snabb service!
 
 
I morgon bitti tar jag och syster tåget vidare mot en ny stad, inte så långt härifrån. Vad vi ska göra där är inte riktigt bestämt. Tar det som det kommer. Oavsett vad så är det alltid roligt att åka ut på lite nya äventyr. Stannar där i några nätter innan vi åker tillbaka hit till Shanghai igen. 
 
Kort och gott; Ännu en bra dag!
 
Hoppas ni haft en fin start på veckan. Kram.

Vilopaus.

Varmt som tusan. Trettio grader på dagen och nedåt tio på kvällarna. Skillnad, minst sagt!
Har redan hunnit med mycket idag. Men nu vilar vi benen och fyller magarna med färsk frukt och iskaffe i skuggan.

Ska ta oss in till gamla stan i kväll. Äta, fota och leka turister! :)
Älskar att jag blev utskrattad förut när jag skulle köpa lunch. Jag kunde inte välja och beställde därför...allt! Åtta rätter till mig och L. Det räckte (och blev över). Men då priset inte översteg femtiolappen så kändes det genast lite mer okej.

Dags att strosa vidare i värmen. Kram

Tidig morgon

Godmorgon världen.

Somnade halv nio (!!) igår och var därför uppe tidigt idag. Härligt att se en storstad vakna till liv. Folk går ute på gatorna i pyamas och morgontofflor, 80-åringar som gör morgongympa med samurajsvärd och man kan även se en och annan gå baklänges. Detta för att träna balansen! (Kanske också ska börja morgonen så?)
 
Ska ta oss till Gamla stan i dag och strosa runt. Ska även ta oss upp i lite spännande byggnader för att få oss lite fin utsikt över staden. Hoppas på att få lite fina foton!
Men först – frukost
 
 
Hoppas ni sover gott där hemma. Och när ni vaknar – ha en bra start på veckan. Puss & Kram.

Dag 1 – Shanghai.

Vilken dag, vilket dygn!
I går morses, lördag vaknade jag upp i min säng hemma i Sverige. Nu ligger jag också i en säng – fast i Shanghai, Kina. Det har vart en lång dag må jag säga. Det är mycket som har hunnits med. Pang på från det att vi steg av planet. 
 
Sedan jag vaknade i igår morses har jag..
 
...haft två flighter varav en på nio timmar.
...ätit kineslunch bestående av vad-vet-jag?
...ätit färska jordgubbar, mango och annanas för tre små kronor. (Drömmen att det är jordgubbsäsong här!)
...vart hemma hos en Kinesfamilj och gullat med goaste kinesbarnet.
...blivit bjuden på sju sorters helknäppa kakor. (Tack, men nej tack)
...redan hunnit shoppa så att fötterna värker.
...shoppat nya, stabila dojjor – just för att fötterna värkte. 
...gått loss tre gånger hos fruktgubben.
...och slutligen avslutades dagen med en hejdundrandes sushimiddag.
 
Allt detta sedan i går morses – utan sömn. Det är ett under att jag inte har däckat i en buske under dagen! Men då det är så mycket spännande att uppleva hela tiden så hinner man liksom inte känna av den där tröttheten. Maten har också gått fint! Ätit stup i kvarten. (Det finns ju så mycket gott...) 
Och precis som jag lovade mig själv så släppte jag på alla spärrar så fort jag klev på planet. 
 
Oregelbundna tider (Middag mitt i natten och frukost på kvällen, typ. Tidsomställning ni vet), mååånga mål mat, annorlunda mat, mycket mat och framförallt god mat. Älskar Kinas matkultur. Mycket plock och mycket mat som faller mig i smaken. Älskar det! Och det bästa (förutom sushin) väntar oss i morgonbitti (!!)
 
Lunchen.
 
Nöjd över dagen. Bra start på en bra resa. Känner redan en frihet jag inte lyckas känna hemma. Men nu, efter trettio timmar är det dags för sömn! Men först blir det lite mer mango. 
I morgon väntar yttligare en lång, spännande dag. Hoppas ni har det bra hemma. Kram från mig!
 

Gräddkola & Diamanter.

Mullbär och gojibär. My favourites. Ursprung? Asien. Hallelujah.
 
Ni har inte missat att jag är frälst i bägge två va? 
 
Mullbär är bra för håret, stabiliserar blodsockernivån, bra för ögonen och sägs ha många stärkande egenskaper. De växer bla på träd runt om i Asien och finns i både rosa, svart, vitt och rött.
Den dagen då jag får tag på rosa mullbär att ha i yoghurten. Ja, den dagen blir jag lycklig
Bären smakar gräddkola och kan användas som snacks, i yoghurten, på gröten eller vart helst det behagar. 
 
Gojibär. Många ger dessa bär en tumme ner. Jag ger dem high five. Äter nog lite många per dag, faktiskt! Och att jag dessutom äter lite för många apelsiner om dagen gör nog att jag har överskott på C-vitamin.
Goji sägs nämligen vara 500 gånger så rikt på C-vitamin som apelsiner. 
 
Gojibär kan blandas ner såväl i en god maträtt, i smoothien eller i yoghurten. Har även provat att koka te på bären, vilket var gott! Strö eller salladen eller ät som de är. 
Bären kallas även "Den röda diamanten" och jag tycker att det är med all rätt. 
 
Gräddkola & Diamanter

Jag ska klättra över skog och berg i hopp om att finna rosa mullbär. Den saken är så säker!
 
Är ni lika frälsta som jag?

Från Sverige till Kina.

Mätt och belåten och redo för en resa till Kina. Sista favoritfrukosten på väldigt länge. Hädan efter får jag "nöja" mig med hotellfrukost istället. Och ska jag erkänna så kan jag väl stå ut med det. ;) Lööööv it!
 
Mamma ska strax köra oss till flygplatsen och flyget avgår vid ett. Har fyllt väskan med frukt, mackor och klubbor som jag kan ha när blodsockernivån faller. (Eller för att förebygga..) För av erfarenhet så vet jag att flygplansmat inte är något som riktigt faller mig i smaken. 
 
Den här resan ska bli underbar
 
En god, sista favorit. Bra start på en lång dag.
 
Det kommer förmodligen inte bli speciellt mycket uppdatering här under de kommande veckorna. Men jag ska försöka uppdatera er så ofta jag bara kan! :) Så ni kan få ta del av allt spännande jag gör om dagarna. 
 
...nu ska jag bära väskor. Sedan väntar en lång flygresa. Men slutdestinationen är fin och där ska jag leva varje dag som jag vill. 
 
Ha det fint och när jag kommer hem igen så hoppas jag att jag möter Svensk vår, på riktigt! KRAM.
 

Ju mindre tid, desto mer liv.

Fin dag. Fått mycket gjort. Ätit tacos och ska snart äta räkor. Vanlig fredagsmat hemma hos C. Längesedan jag åt tacos. Gott så in i bomben! Idag packade jag skalet med stekta champinjoner (och alla andra tusen röror + köttfärssås, såklart). Annorlunda, men smakfullt! Packat och lagat mat om vartannat hela dagen. Ena handen i i grytan och andra handen i resväskan, typ. 
 
Nu längtar jag mest efter värme. Här hemma går jag förtillfället runt i mjukisar, stickad tröja och morgonrock. Kanske inbillar jag mig att det är kallare än vad det är för att det plötsligt ligger snö utanför fönstret. Fast kanske inte trots allt. 25 graders värme kommer göra mig gott! Ska bli skönt att byta ut denna klädmundering mot klänningar, fladderbyxor och solglasögon istället. 
 
 
"Ju mindre rutin, desto mer liv"

Kloka ord såhär fredagen till ära.
 
Ta hand om er och ha en mysig fredagskväll.

Resfeber?

Tankarna inför resan är många. Mestadela lugna sådana men även en del orostankar – såklart. Tre veckor bort i från vardagen och tre veckor bort ifrån mina vanliga rutiner. Skrämmande? Till viss del. Men mest spännande. Jag vet vad jag har att vänta. Men jag kommer inte kunna ha den kontroll jag är van vid att ha. 
Andra tider, mycket resande och framförallt annorlunda mat. 
 
Jag ser det som något positivt och bra att jag kommer iväg från rutinerna. Lovar jag bara mig själv att hålla på det fria och spontana jag kommer uppleva under resan så kommer tiden efter att blir mycket bättre. 
 
Under den här resan kommer jag/vi:

..äta hotellfrukost varje dag. (Som jag längtar).
..ligga och läsa en bra bok, i en park, med en kall glass i handen.
..ta tåget och upptäcka tre nya städer jag inte vart i förut. 
..shoppa tills det ekar i plånkan.
..njuta, umgås och ta dagarna som de kommer.
..fira min födelsedag på bästa sättet.
..äta sushi tills det växer ris ur öronen.
..ta långa morgonpromenader och se Kina vakna till liv.
..åka till Kinas "venedig".
..äta god mat
..köpa färsk mango hos "fruktgubben" tvärs över gatan.
..äta femrätters för några ynka enkronor.
 
Listan kan göras lång. Men kort och gott ska jag njuta, äta, umgås och leva (och shoppa..)!
 
 
Nog för att jag kommer släppa på många mattankar. Men samtidigt så tycker jag att maten på en resa är halva nöjet. Jag älskar att prova nya saker och smaka på sådant man inte vet vad det är! Brukar ta alla tillfällen jag får till att utmana och upptäcka nya rätter. Så på så vis så kommer maten fortfarande ta upp mycket tid – men på rätt sätt.
 
Detta kommer bli fint, så fint!

Chokladoman.

Igår nämnde jag att jag även köpte riktig choklad ifall de andra sakerna inte skulle hjälpa.
Och jag tänkte bara ge er bildbevis
 
 
Tjugo stycken 200 g i olika smaker. Blir ni inte sugna, så säg? Vet någons fredags som är räddad nu i allafall. Nej, faktum är att detta är vad som till viss del kommer fylla min resväska ner till Kina. För tro mig, det är inte bara svenskarna som är frälsta i Marabou choklad. 
Men magkänslan säger mig dock att några kakor kommer åka med i handbagaget, för att sedan ha försvunnit upp i rök lagom tills vi är framme...
 
Mint krokanten är favoriten. Kanske är det ett utmärkt tillfälle att ikväll utmana och gotta sig med en banan i ugnen, fylld med choklad i olika smaker? Det lockar. Oj vad det lockar. 

Fyra ting.

Kaniner. Jag trodde att det var husdjur. Samma sak gäller sköldpaddor
Men nej, här säljs de på gatan för att bli allt annat än ett mysigt husdjur. Det skär lite i mitt lilla hjärta när jag tänker på det. Hade gärna velat köpa med mig allihop (dvs flera huundra) och ta med mig hem till Sverige. Där hade de blivit fint omhändetagna ska jag säga er. 
 
Longan. Min fruktdrog här nere. Små, söta frukter som är genomskilniga med en stor svart kärna inuti. Sägs förbättra sömnen. Och jag tror att det stämmer rätt bra! Ska fylla väskan med sådana här och ta med mig hem.
 
 
Ett: Longanfrukter.
Två: Sushi med helknasig topping.
Tre: Sköldpaddor till salu. 
Fyra: Tepanyaki. 
 
Ni kommer bli överösta med matfoton. Be prepared! 

12 April.

Godmorgon!
Sovuppdatering: Noll. Jahaja. Så var det med den energin idag säg. Borde kanske börja använda mina sömntabletter igen. Fast med risk att bli beroende så vågar jag inte riktigt det. Vill hellre ha riktig sömn, när kroppen verkligen behöver det. (Vilket den inte tycks behöva..någonsin). 
 
Hade en fin dag i går föresten. Återförening med massa olika folk som vart lite varstans runt om i världen. Alltid lika roligt. Och man vet vems ens äkta vänner är när man inte har setts om över ett halvår – men allt fortfarande känns likadant. 
Idag blir det dock bara packning som gäller. Har fortfarande inte börjat. Tycker det är såå tråkigt att packa. Och för att inte tala om hur jag tycker det är att packa upp. Brukar skjuta på problemet så länge det bara går. 
 
 
Hungrig. Dags för frukost till magen. Näst sista favoritfrukosten. Sedan blir det andra bullar. Inte fy skam det heller, men fortfarande inte min. Men då har jag heller inget "val" och då brukar jag inte bry mig så mycket utan istället anpassa mig och nöja mig med vad som erbjuds. Dvs flötiga omeletter varvat med färsk frukt och nudelsoppa och pumpa – typ! ;) 
 
Frukost var det. Sedan blir det full fart. Vad har ni för fredagsplaner? Kram.

Chokladsug.

Nu för tiden behöver man inte äta choklad för att stilla sitt chokladsug. Men frågan är vad som egentligen är mest naturligt; Vanlig choklad eller vatten, smaksatt med chokladsmak. Man börjar nästan undra! 
Är det något som dock är väldigt naturligt, men som fortfarande botar chokladsuget någorlunda så är det just den här granolan från Pauluns. Dundergod.
Och har ni inte vart en sådan som går och nallar i müslipaketet mellan måltiderna så lär ni bli det efter att ni smakat på den här. 
 
 
Var hungrig när jag handlade idag. Vilket brukar resultera till lite annorlunda mathandling. Man kunde se ett tydligt tecken på både hunger och sötsug om man tog sig en titt i vagnen. Haha. 
Fick med mig det jag skulle + lite till, i form av sötsaker. Både naturliga och icke naturliga. Och med risk för att dessa fejk-choklad-produkter inte skulle bota suget tillräckligt så fick det åka med lite riktig choklad också. Man måste ju vara på den säkra sidan! 
 
Vet att många tycker om Paulúns granola. Men vilken av smakerna är er favorit? Och vad äter ni den till?

Det där om att stressa.

Haha. Okej. Detta var ju änna lite lustigt kan man då tycka.
 
Hälsa
Du blir lätt irriterad och stressad och riskerar därför att få magont och huvudvärk. Försök att varva ner.
 
Blir ni lätt stressade? Jag är lite av en expert på att stressa upp mig inför saker och ting. Gör ofta "en höna av en fjäder", som man så fint säger. Förstorar upp saker och ting och gör det ofta värre än vad det faktiskt är. Men jag gissar på att jag inte är ensam om det där. Man vill att allt ska vara så perfekt
 
– Man har för höga krav på sig själv. Våga sänk axlarna och ta inte på dig mer än vad du klarar av.
– Lär dig att prioritera och "välja bort" sådant som är mindre viktigt. Ha inte för många måsten i din vardag.
– Ta det som det kommer och glid med. Finn dig i situationen och släpp på planeringen. 
– Du vill ha koll och vill vara med att se till så att allt går rätt till. Åter igen – glid bara med. 
– Ta en sak i taget och avsluta en sak innan du börjar med en annan. Jobbigt att ha för många bollar i luften.
 
..sist men inte minst. Se möjligheterna och inte tvärtom! Lätt att se allt svart eller vitt – vilket man inte behöver.
 
Här känner jag mig lugn.

Ett avkopplande bad kanske hade vart något? Javisst.

11 April – Godmorgon.

Vad jag har gjort vaken sedan sju i morses är ett mysterium. Iallafall med tanke på att jag inte somnade förens halv två i natt. Myror i kroppen och lite mycket i huvudet. Har så svårt att varva ner efter en lång jobbdag. Allt bara snurrar. 
Lär väl få feber idag också. Är man ledig så är man, liksom. Har mycket roligt på schemat idag. Först blir det lite födelsedagsfirande för ingen mindre än mig själv. Haha. Är iväg på min födelsedag så kära m&m ville se till att fira innan vi åkte. Fika väntar. Och vad det blir är fortfarande okänt. Den som väntar får se.
 
I eftermiddag blir det ännu mer fika. Den här gången med alla vänner! En av mina bästa har äntligen kommit hem igen och jag har inte träffat henne på över ett halvår. Som jag längtat!
God lunch, packning och myskväll hemma. Sedan ska jag nog vara nöjd med dagen. 
 
Godmorgonskål.
Tips: Lägg i färsg basilika i yoghurten. Gottgott.
 
Gårdagens stressintag av mat (trots att det blev godkänt) sitter i idag. En sådan dag räcker för att magen ska gå bananas och bli helt ur balans. Dumma dumma. Det är nästan "dåligt" att vara så van vid regelbundna mattider. Det gör att jag måste ha mat vid vissa tidpunkter. Annars blir jag helt yr i bollen och för att inte tala om grinig. Och vem får ta utlopp för det om inte de runt omkring mig? Somliga klarar sig lätt en fem-sex timmar utan mat i magen medans jag å andra sidan behöver påfyllnad redan efter 2-3. 
Och ännu viktigare är det de dagarna då jag faktiskt står upp i tolv timmar utan att ha någon form av paus. Jag får det liksom inte riktigt att gå ihop. Undrar varför alla andra lyckas – men inte jag. Får komma upp med någon liten lösning!
 
Men det där är inte något jag behöver tänka på förens om några veckor. (Wihoo). 
 
Vad har ni för planer för dagen vänner? Kram.

Godkväll!

Hej och Godkväll!
Tolv timmar på jobbet förklarar frånvaron. Och bristen på dator förklarar det desto mer. Men snart är den lagad och alla foton får jag dessutom tillbaka! Tack för det säg. :)

Lååång dag och jag mår lite sisådär. Jag erkänner att jag inte riktigt pallar dessa långa passen. Speciellt inte när man jobbar helt själv och allt ligger i ens egna händer. Mycket att tänka på och noll tid till mat, typ!
Ätit har jag gjort - såklart! Men när det tar en hel förbannad timma att äta upp sin lunch så börjar man fundera.. Suck! Men nu är jag ledig toklänge. Och om jag ska njuta? Mmmhm.

Nej, nu är det sovdags! Ska försöka sova uuuut. Och efter sovmorgon väntar födelsedagsfirande. Mysigt!

Hoppas ni haft en fin dag vänner. Kramen!

Saffran & Apelsin.

Är det något som många tycker mindre om så är det frukt i mat. Många anser att frukt hör hemma i fruktsalladen eller i yoghurtskålen. Lika många anser nog att saffran hör hemma i lussebullarna.
Jag å andra sidan diggar bäggde delar i mat och gärna i samma maträtt. Tycker att det blir en fin kombo!
 
Återigen så visste jag inte vad jag skulle göra med torsken. Tog av vad som fanns hemma, helt enkelt. Och resultatet blev någon form av apelsin-saffrans-grädd-torsk. Rätt annorlunda, men både färggrant och smakfullt. 
 
Apelsin, apelsinskal, lök, grädde, mjölk, saffran, peppar, hummerfond,
broccoli, morötter, kapris, tomat, couscous, basilika, gurka.
 
(Japp, det var nog allt..) Och gott, ja det blev det sannerligen.
 
 
 

Med ett leende.

Har kommit på mig själv med att gå runt med ett leende på läpparna hela dagen. Nog för att det händer – men inte på det här viset. Har haft ett lugn i kroppen. 
Startade dagen här hemma med lite för stor frukost. Ont i magen, men vad gör det. Hungern kommer alltid tillbaka oavsett om det inte känns så.
I morses gick föresten startskottet för något som kommer vara obligatoriskt hädan efter. Smör. Och återigen, det var väl ingenting? Förhöjer bara smakerna en aning. 
 
Åkte sedan och spenderade lite pengar i ett soligt Göteborg. Lyckades färga fyra vita bh:ar till kopparbrun igår. Haha. Så det var liksom mer än nödvändigt att införskaffa ett nytt lager! 
Efter en mäkta god lunch följt av lite fika så gick jag till C. Mycket snack om tiden som kommer efter resan. Hur jag ska lyckas hålla på det där spontana som jag brukar bygga upp under resor. Av tidigare erfarenheter så har jag hamnat i samma, gamla rutiner så fort jag klivit innanför dörren här hemma igen. Och den här gången ska jag försöka förebygga det med flertal olika metoder. Men egentligen är det bara en fråga jag behöver ställa mig själv för att kunna förebygga det. Vilket liv vill jag leva? Simple as that.
 
Glass på flaska.
 
Ger mig själv en klapp på axeln idag. Bara för att jag försöker, kan och agerar
 
Hoppas er dag vart fin. Kram.

Brödrecept.

Ingredienser ca 8 st frallor
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 2 dl yoghurt/filmjölk/mjölk
  • 1/4 dl flytande margarin
  • (Jag hade även i brödkryddor)
Garnering
  • 1 ägg
  • solrosfrön
How to do:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör snabbt i yoghurt/filmjölk/mjölk och margarin. Forma till små bullar och lägg på en plåt. Pensla frallorna med ägg och strö över lite solrosfrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
 
 
Tusan vilka smidiga och snabba frukostbullar va? Inga bortförklaringar till att inte ha nybakat bröd på frukostbordet i morgon nu. Går på ett kick att veva ihop dessa gobitar! 
 
Tips ett: Självklart går det att byta ut mjölsorterna till några andra. Tex havremjöl eller liknande.
Tips två: Testa att byta ut hälften av mjölk/fil/yoghurt mot keso. Saftigt och gott!
Tips tre: Har även provat att använda mig av smaksatt yoghurt. (Hade blåbärsyoghurt). Tummen upp – faktiskt. 
 
Tips fyra: Ät dem nybakade med smör & stark ost. (Eller vad som nu faller dig i smaken..)

9 April.

Godmorgon vänner.

Var uppe tidigt och har redan hunnit med allt från tvätt till städning. Ibland kan det vara skönt att komma upp i tid. Har sovit gott i natt och känner mig pigg idag!
Om någon timma ska jag åka till Göteborg. Sista Kbt-mötet innan resan väntar. Känns bra det med. Men jag börjar dock fundera lite kring detta med Kbt´n. Hur länge jag ska fortsätta gå där osv.
Förhoppningvis tar även den här resan mig framåt några steg. Så kanske känner jag mig redo och stark nog att sluta redan när jag kommer hem? Åtminstånde kanske vi kan "trappa" ut mötena och ses lite mer sällan. 
 
Känns skrämmande att stå på helt egna ben. Det är förvisso något jag gör varje dag. Ingen som tjatar och ingen som tvingar. Jag har bara mig själv att förlita mig på! Men C har ändå fått mig att göra allt det där – utan att tvinga. Det har ändå vart nödvändigt att ha någon som mer eller mindre sagt åt mig vad jag ska göra, trots att personen i fråga inte vart med när jag väl gjort det. 
Nåväl. Ingen stress. Tänker inte lägga av med att gå där förens jag känner mig redo. En dag i taget, som man säger. 
 
 
Hälsa
Du behöver lyssna till kroppens signaler. När du är trött bör du vila och inte stressa vidare.
 
Ska möta upp en vän i Göteborg. Strosa på stan och ta en fika. Verkar kallt ute. Men trots det kanske det är dags för första fikan utomhus? En varm kaffe och några filtar så.
 
Hoppas ni får en fin Tisdag. Kram.
 
 

Från poff till tummen upp.

Nu sitter ni såklart på nålar och undrar hur göra-äpple-maskinen-på-tre-minuter funkarde. 
Och låt mig säga såhär: Haha.
 
Efter två omgångar äpplen i micron så började det lukta bränt och sen sa det poff. Micron gav upp och ligger nu i garaget – redo för att skrotas! Men bortsett från det så funkade den riktigt bra.
Åkte faktiskt och köpte en ny micro på direkten. För vem tusan klarar sig utan en micro? Många tydligen. Han som vi köpte av hade tex ingen micro hemma. Helknäppt. Jag tillagar ju förtusan allt i micron. Så redan efter en timma var jag på´t igen! (Fick ju till och med grilleffekt på köpet..haha)
 
Provade att göra äpplen, bananer, potatis och päron. Godast blev utan tvekan bananerna. Lyckades få dem både hårda och knapriga. Och att det går att göra sina egna bananchips på tre minuter ser jag som något effektivt.
Jag äter trots allt bananchips i yoghurten två gånger om dagen, men då köpta. Men nu blir det ändring på det. Dels för att det är smidigt men också för att det blir lite mer "riktig" banan. 
 
 
Ja, så hädanefter kommer det bli ännu mer frukt till magen. Är det ens möjligt? I morgon ska jag köpa hem kokosnötter och hoppas på att kunna tillaga mina egna kokoschips istället. 
 
Kram.
 
 

Macksnack.

Mackor. Livets mat. Hade ni låtit mig välja en sak att leva på i resten av mitt liv så hade det inte förvånat mig om svaret blev just; Mackor
Hårt eller mjukt, grovt eller ljust, varm eller kall, till frukost eller lunch. Du kan äta det till vad som helst – när som helst. Jag har alltid vart en mackälskare, helt enkelt. 
 
Nu för tiden äts det mackor varje dag här hemma. Både till frukost och kvällsmål. Det går nog inte att tröttna på, just för att man kan variera det i all oändlighet. Brukar se till att variera mellan hårt och mjukt. Är det något jag dock inte brukar äta lika ofta så är det mjukt köpebröd. Inget fel med köpebröd. Det finns många olika sorter som både är goa och bra. Men jag brukar föredra att baka eget. Dels för att det är roligt men också för att man vet vad som finns i. Och vem tackar nej till nybakat bröd?
 
Till Lunchen
Till frukost/mellis

Till frukost
vill jag ha ett mörkt, mättande bröd med fröer och nötter eller ett "lättare" bröd som istället toppas med matigare pålägg.
Till brunchen vill jag ha scones eller frallor i alla dess slag. (Helst överdelen..)
Till maten vill jag ha surdegsknäcke med ost på.
Till pickpicken vill jag ha tunnbrödsrulle med medwurst eller olika röror i. 
Till soppan vill jag ha nybakad baguette.
Till mellis vill jag ha hårt bröd med matiga pålägg. 
Till toasten varierar jag mellan mörkt surdeg och formbröd.
Till julen vill jag ha vörtbröd med massa russin i.
Till sommaren vill jag helst ha "Styckensbröd" som är ett helvitt, stenugnsbakat bröd. 
 
...men helst av allt vill jag nog ha hemmagjort bröd mest varje dag! 
 
Vad äter ni för bröd? Köpebröd eller hembakat? Tell me. 

Chips på tre minuter.

Vad tusan är det här hon har köpt undrar ni säkert nu. Tyvärr kan jag inte ge er något svar – för jag undrar också. Spontanköp utan dess like.
Tanken var att jag skulle underlätta att göra äpplen i ugnen. Jag gör som sagt flera plåtar i veckan (Upp mot tio stycken..höhö) och det tar sin lilla tid. Brukar ha äpplena inne i ugnen i ca två timmar.
Så om den här mirakelmanicken fungerar så kommer jag ha äpplechips på tre minuter istället. Tänka sig vilken skillnad! 
 
Chips Maker.
 
Potatis, morötter, sötpotatis, äpplen, päron, mango.. Man ska tydligen kunna tillaga allt i den här sägs det! Ska göra ett försök redan idag och prova. 
Först ut blir potatischips till middagen. Vilken lyx va?

Skillnad, men med vad?

Skillnad på bara någon vecka, men vad har hänt?
 
Mycket snack och lite verkstad. Dock inte nu längre. Den största skillnaden som har skett är att jag har börjat agera och inte bara tänka.
Tidigare har jag lagt mig och tänkt att i morgon, ja då ska jag göra det, det och det! Jag ska lägga till det, äta det där och vågra utmana med det
 
Har det skett? Väldigt sällan.
 
Morgonen därpå så har jag fallit tillbaka in i gamla rutiner och gjort precis som jag brukat. Dvs inga utmaningar. Jag har fegat ur och tänkt att jag gör det i morgon istället. Sedan har jag lagt mig för att återigen tänka; I morgon ska det ske! Men återigen så gick morgondagen på repeat – utan framsteg.
 
"Gör det bara", är det många som sagt. Och vadå "gör det bara?" Det är väl inte så jäkla enkelt. Men faktum är att jo det är det. Det är faktiskt så jäkla enkelt. Vad kan stoppa dig? Lite ångest? Ja, kanske det. Men då vet du åtminstånde att du gör lite rätt. Man måste möta ångesten för att övervinna den. 
 
 
De saker jag nu bestämmer mig för att göra. Ja, de gör jag. Jag är lite lustig där. För jag har uteslutit så otroligt många saker ur min kost de senaste åren. Och av ren "vana" så har det inte blivit att jag har ätit det igen. Egentligen har jag ingen aning om jag uteslutit det pga av rädsla då vissa grejer inte ens är "farliga". Men någon gång skrämde väl det mig och då har jag fortsatt att tro att jag inte vågar äta det och därför inte tagit in det i kosten igen.
 
Men när jag väl äter det där förbjudna igen så inser jag att det var ju inte farligt? Ingen Ågren och inga tankar. Man målar upp någon skräckbild över hur man tror att man ska reagera. Men i mitt fall så blir det sällan som jag tänkt mig. Man inser att det inte alls var så farligt som man trott.
 
Med andra ord; Våga prova innan du drar slutsatser! Kanske inser du, precis som jag, att det i många fall inte alls var så farligt som du trott att det skulle vara. 
 
Frihet, mina vänner. Och jag tycks klara av den här friheten. Det fick jag bevisat vid "mötet" morses (!!!) Heja mig. Och även hejja er. För ni kan – om ni vill.

Om zebror, hulliganer – och mig.

Det var änna riktigt kul att få bli fem år igen. Det var vi och barnfamiljerna. Och djuren, såklart! Åkte som sagt iväg i morses för en heldag i Borås. Inte varje dag man väljer att spendera sin söndag på en djurpark. Men sådana är vi! Supermysigt.
Efter några timmar åkte vi och åt på en restaurang i centrum. (Gott, som vanligt) Vi var inte själva om man säger så. Hela Hammarbys hejjarklack hade kommit från Stockholm för att kolla på fotbollsmatch. Bengaliska eldar, tokmycket poliser och en och annan ölflaska i huvudet, typ.
Från djurpark till hulliganer. Jag kunde se tydliga likheter.
 
 
Fin dag. Är dock trött i benen och förbannat hungrig (konstigt nog). Ska äta gott kvällsmellis och knapra nötter hela kvällen. En vanlig kväll hemma hos C, med andra ord. 
Är så glad över att det har börjat hända saker nu. I både kropp och knopp. Jag vet att jag har haft en tendens till att snacka (otroligt mycket), men inte agerat. Har inte levt som jag lärt. Men jag fattar inte riktigt vad som hänt på senaste tiden. För något har verkligen hänt!! 
Har släppt på många spärrar de senaste veckorna så ni anar inte. Framsteg varje dag. 
 
Ha en fin söndagskväll. Kram från mig. 

Frukost.

...jag ska säga till när jag har tröttnat. Eller ni lär nog märka. Skäms nästan när jag kikar igenom mitt "frukostarkiv". Men så länge magen får vad den behöver och tackar mig för vad den får så tänker jag inte sluta att mata den med favoritfrukosten. 
 
Alla smaker och konsistenser ett. Söta mullbär, syrliga gojibär, frasiga äpplechips, len yoghurt, krispiga dinkelpuffar..(och kokosflingor, quinoapuffar, bananchips & chokladpulver).
 
 
 
Njuter av varje tugga och blir lika besviken varje gång när sista tuggan är tagen.
Återigen; Tur att det finns en morgondag.
 
 

7 April + djurdag.

Hej Vänner.

Finfin kväll med vännerna igår. Spelade TP och återigen förvånas jag över hur otroligt kass jag är. De enda frågorna som jag har rätt på handlar om hälsa & mat. Haha. Tragiskt? Nej, faktiskt inte. Känns roligare att vara kunnig inom ett sådant område än tex litteraturhistoria på 1600-talet. Tror att jag har lite mer nytta av det och så är det kul att man är bra på något över huvud taget liksom! ;) 
 
Är ledig idag. Faktum är att jag bara har en jobbdag kvar innan jag beger mig. En dag. Galet. Förvisso ett tolvtimmarspass, men ändå! 
Fint väder och söndag idag. Tur att jag har roliga planer, annars vet vi hur det slutar. Idag ska jag leka fem år igen. Ska iväg och roa mig på en djurpark och kolla på alla nyfödda djurungar som har fötts iår. Jaguarer och orangutanger.. haha kommer nog aldrig bli vuxen trots allt. 
 
(Från när vi var San Diego / Grand Canyon)
 
Frukostdags och sen ska jag ordna lite picknick. För det hör faktiskt till. Ostfrallor och varm choklad vore något? Eller varm saft och Tom & Jerry-kex. hade vi vart tillbaka på dagisnivå. Idag är tanken även att det ska bli glasspremiär. Det hör också till tycker jag. Synd att det inte finns varm glass bara..
 
Vad har ni för söndagsplaner?
 
 

Korvsnack.

..var det korvsnack nu också?, tänker ni. Och japp. Det är precis vad det är. 
 
Jag menar, korvälskare är väl rätt många av oss trots allt? (I alla dess former.) Och här gäller samma sak som med osten. Det ska brännas. Får jag välja vad jag vill ha så blir det en chorizo eller någon annan kryddstark korv. 
Men jag erkänner, det har inte blivit mycket korvätande under det senaste året. Och anlednigen till det är väl egentligen rätt enkel – men ack så löjlig. Ändring på det.
 
Igår blev det som tidigare nämnt korvstroganoff här hemma. Made och uppäten by me. Första korvrätten på toklänge. Och om det blev gott? Det blev gott. Serverades med pasta och kokta morötter. Har även fått upp ögonen för just morötter på senaste. Med en klick smör och havssalt och du har ett perfekt snacks eller tillbehör. 
 
Färgglad Korvstroganoff.
 
Supergott blev det. Härligt med lite hederlig husmanskost ibland. Lyckades koka ihop den så att såsen blev sådär perfekt krämig. Slevade i mig några skedar som "soppa" direkt ur kastrullen – god var den. 
 
Vet ni vad jag åt för macka på jobbet häromdagen? Korvmacka. Ni vet, den som jag misstänkte skulle bli favoriten? Och ja, så kommer det nog bli. Salami & pepperoni prydde min macka så fint. Undra vad jag ska ha på min macka i morgon..
 
Nå. Är ni korvlovers tro?
 

Instagram.

Om ni inte får nog av mig och min ack så intressanta vardag så finns jag såklart på Instagram också. Sök på Ceciliarosell så finner ni lilla mig.
 
Har ni Instagram? Kan ni inte berätta vad ni heter där?
 

6 April.

Godmorgon Lördag.
Varje morgon så ligger jag och drar mig i sängen innan jag får tummen ur och kliver upp. Då passar jag på att kolla Instagram och bloggar. Och jag möts av samma saker varje morgon.
 
Träningshets och pwo-bilder på mat varvat med långpromenader-innan-frukost-bilder. 
 
Och att det i dagens horoskop står att en långpromenad hade gjort mig gott får mig ännu mer att tänka; Fuck it.  Istället drar täcker över huvudet lite till och återupplever njutningen på nytt av godiset som hamnade i magen igårkväll. Japp, så gör jag – just nu, just idag.
 
Nej, snack i morgonmössan. Ska snart åka till jobbet. Ett rätt långt pass väntar idag men är trots det hemma i lagom tid för att hinna träffa hela tjejligan framåt kvällen. 
Gårkvällen blev lugn och skön. Mycket att göra på jobbet men väl hemma avnjöt jag rostmackor, en och annan yoghurtskål och massa torkad frukt framför teven. 
Den torkade frukten var både köpt och hemmagjord. (Ska räkna hur många plåtar jag gör i veckan...) Provade nämligen att torka päron i ugnen på samma sätt som jag gör med äpplena. Och det blev en riktigt hit! Smakade sockriga chips, typ. Haha. Vilket dock inte låter som någon hit – men det vare! Prova vettja.
 
Två favoriter.
 
Dags att göra lite nytta. Dvs äta frukost, mysa det obligatoriska morgonmyset med katten och bege mig mot jobbet. Hoppas ni får en fin Lördag vänner. Kram.
 

Ostsnack.

Ostmackor.
Något jag åt nästan varje dag förut. Ost ska bränna i gommen. Då är osten som godast. Helst ska osten även ätas på en knäckemacka tillsammans med ett stekt ägg på. Då är mackan som godast.
 
Har kommit ur ost-på-mackan-perioden på senare tid. Har mest ätit kesomackor och nog för att det är ost, men det räknas inte riktigt. Men idag stod osten framme så fint, lagom tills jag skulle göra frukost. Så varför inte, tänkte jag. En av varje helt enkelt. 
 
God frukost på min nya, fina bricka.
 
Hårdost på macka.
Parmesan på pastan.
Mozarella i tomatsalladen.
Halloumi på grillen.
Kvarg till frukosten.
Keso till allt.
Creme Cheese på mackan.
Fetaost i tacoskalet.
Brie på ostbrickan.
 
..och till sist en personlig favorit. Lägg stark hårdost på en knäckemacka och kör in i micron på full effekt i 30 sekunder. Nog för att det luktar lite knepigt i huset ett tag efter, men satan vad gott det är!
 
Hur vill du äta din ost?

5 April

Godmorgon!

För det första; Dagen med stort R närmar sig. Ja, resdagen alltså. I morgon om en vecka hoppar vi på planet för att vara exakt. Och tills dess har jag mycket roliga saker att göra. Så jag misstänker att dagarna kommer susa förbi toksnabbt och jag lär sitta där om en vecka, kvällen innan – med opackad väska. Fast det är så det ska vara. Måste lämna plats för alla skor..
 
För det andra; Kul att ni ville dela med er av vilka ni är. Och vem du än är så hoppas jag att du uppskattar vem du är och älskar dig själv! 
Det är alldeles för många som tampas med ätmonster av olika slag. Varför egentligen? Svårt att svara på. Önskar bara att alla kunde inse (även jag) hur unika vi faktiskt är. Alla är vi olika och det är det som är så fint. Klappa dig själv på axeln idag och säg några positiva saker till dig själv. 
 
(Snart så...)
 
Ska jobba idag. Ändrade tider på jobbet så hädan efter kommer jag kunna spendera fredagskvällar (halva åtminstånde) hemma eller med vänner. Underbart! Inte ofta jag har fått ha den turen på senaste. Haha. Men nu ska det utnyttjas. :) 

Börjar först efter lunch. Så ska till stan och fika först. Och laga lunch som idag blir *trummviirvel* korvstroganoff. En gammal favoriträtt! Längesedan sist. Väldigt längesedan. Har alltid vart lite av en korvälskare. (tralala). Nej men faktiskt. Stroganoff med ris eller makaroner. Där snackar vi gomat. 
 
Hoppas ni får en bra fredag kära ni. Kram!
 

5 April

Godmorgon!

För det första; Dagen med stort R närmar sig. Ja, resdagen alltså. I morgon om en vecka hoppar vi på planet för att vara exakt. Och tills dess har jag mycket roliga saker att göra. Så jag misstänker att dagarna kommer susa förbi toksnabbt och jag lär sitta där om en vecka, kvällen innan – med opackad väska. Fast det är så det ska vara. Måste lämna plats för alla skor..
 
För det andra; Kul att ni ville dela med er av vilka ni är. Och vem du än är så hoppas jag att du uppskattar vem du är och älskar dig själv! 
Det är alldeles för många som tampas med ätmonster av olika slag. Varför egentligen? Svårt att svara på. Önskar bara att alla kunde inse (även jag) hur unika vi faktiskt är. Alla är vi olika och det är det som är så fint. Klappa dig själv på axeln idag och säg några positiva saker till dig själv. 
 
(Snart så...)
 
Ska jobba idag. Ändrade tider på jobbet så hädan efter kommer jag kunna spendera fredagskvällar (halva åtminstånde) hemma eller med vänner. Underbart! Inte ofta jag har fått ha den turen på senaste. Haha. Men nu ska det utnyttjas. :) 

Börjar först efter lunch. Så ska till stan och fika först. Och laga lunch som idag blir *trummviirvel* korvstroganoff. En gammal favoriträtt! Längesedan sist. Väldigt längesedan. Har alltid vart lite av en korvälskare. (tralala). Nej men faktiskt. Stroganoff med ris eller makaroner. Där snackar vi gomat. 
 
Hoppas ni får en bra fredag kära ni. Kram!
 

Vem är du?

Ni vet vem jag är. Men jag vet inte vilka ni är. Ni blir allt fler som kikar in här och lämnar fina kommentarer. Det värmer och det tackar jag hjärtligt för. Men förutom de där små raderna ni lämnar så har jag ingenaning om vilka jag sitter och delar med mig av allting till.
 
Kan du inte berätta vem du är? Hur gammal är du?, hur hittade du hit? Berätta vettja. :) Vore kul att veta vem som orkar sitter och läsa mina inlägg. 
 
Kram.
 
 

Ullared och ers Höghet.

Hej vänner. 
Göteborg & shopping, Ullared & Shopping. Jag är trött i skallen må ni tro. Men jag har även haft en fin dag må ni tro. Mysiag små utflykter! Och vet ni. Lagom tills vi rullade in på parkeringen så fick vi syn på Ers höghet och hans maka. Tänka sig. Fick äntligen se den kunliga vinken live. Nu kan jag dö lycklig. 
 
Laddade magarna med god mat innan vi satte igång allt letande. Jag fortsätter att förvåna mig själv (och även andra) hur mycket jag faktiskt får plats med i lilla magen. Lustigt det där. Ännu lustigare att jag är hungrig bara någon timma efter braklunch och laddar på med mellis. Kroppen tycks ha kommit i gång nu. Finally. 
 
 
Var grinig i morses. Det humöret försvann snabbt. De fina och fria dagarna blir tätare och tätare och dagarna då jag mår dåligt blir allt färre. Är det vädret? Omgivningen? Eller så är det kanske bara jag som har ändrats. Tror på det sistnämnda. 
Köpte föresten några "hälsoplåster" till min stackars rygg. Kanske är det skit, kanske inte. Värt ett försök. Känns liksom som det är en muskel i kläm (om det nu finns några av den varan..). Blev lite bättre när jag rörde på mig. Hoppas jag får lite sömn trots allt i natt. Ber en liten bön om att det inte håller i sig bara. Lätt att skylla på kroppens klena muskler.. men samtidigt; ont i ryggen kan väl vem som helst ha. Har lätt att nojja mig bara.
 
Nu ska jag äta kvällis på min nya fina bricka. Kanske en ny favorit. Vem vet.
Har ni haft en bra dag? Vad har ni gjort? Kram.
 

4 April.

Gårdagen gick i den hääääär takten. Snigelfart. Varje sekund kändes som en timma. Japp. Men även den dagen fick sig ett slut, precis som alla andra dagar. 
Hade dock en bra kväll. Och det som avgör det brukar vara om jag kan äta i lugn och ro eller inte. Vilket jag hann. Åt medtaget mellis som "råkade" bli en jäkla bar med tjockt chokladtäcke. Felköp, men vad gör det? Vid första anblick hade jag tänkt skippa den. Men jag var sugen och blodsockernivån låg inte där den skulle. Så jag provade. Den smakade..choklad och socker. Hmm. Ja, varför inte. Än lever jag. :) Kommer dock hålla mig till mina Raw Bites hädan efter. Men man måste prova för att veta.
 
Får man erkänna att humöret ligger på bott idag? Hope so. Tur för er att jag inte hinner skriva några deppinlägg idag då ;) Är uppe tidigt för att först åka Göteborg för att sedan åka vidare till Ullared, igen. Det blir jag, vänner, kungen och drottningen som shoppar loss tillsammans. Såg nämligen att de skulle ha vägarna förbi idag. Så typiskt. Kommer ju vara tokmycket folk. Haha. 
 
 
Alla foton är fortfarande på vift, så ni får nöja er med en gammal bild. Eller just det; Alla frukostbilder ser ju faktiskt likadana ut. Haha. Same same, olika foton!  Även kallat ett vinnande koncept. (Även kallat jävligt dålig variation).
 
Har föresten fått en rygg likt en 80-årings. Det skrämmer mig. Kan inte sova om nätterna då jag vaknar med värk. Borde man oroa sig? Borde man börja träna ryggen istället kanske? Slutar väl med rullator när jag är tjugofem annars.
 
Dags att äta frukost. Ha en fin dag så hörs vi senare. Kram.
 
 

3 April.

Hej vänner!
Klinkar från mobilen idag. Datorn blev trött på livet igår och envisades med att krascha, igen. Gissa hur många foton som åkte med ner i graven? Tolvtusen. Ja, tolvtusen. Fan. Det fick även mig att bli trött på livet. Men nu är den på lagning och jag hoppas att den kan återupplivas :)

Vart iväg med bror (kul att han är hemma) och köpt en ny hårddisk. Hädan efter ska jag ha dubbel back up. Man lär av sina misstag!
Ska snart laga lunch. Makaroner med köttfärssås. Mhmmm. Och sedan ska jag jobba kväll! Två mellanmål är förberedda och middagen får bli macka på jobbet. Minst en i veckan ska jag ha i mig. Måste ju plöja igenom sortimentet så jag kan rekommendera kunderna menar jag :) Idag slår jag på stort och ska ordna en macka som jag vet är favoriten för magen men som jag inte har fått tummen ur att våga prova ännu. Japp, så får det bli.

Hoppas ni har en härlig onsdag. Är ni fortfarande påsklediga?!

En annan as

Allergisk eller ej?
 
Ej.
 
Goodlade runt lite. (Mycket dumt då man enligt google är döende om man så bara har fått en sticka i fingret. But still). Det verkar vara många som tycks vara känsliga mot just ananas. Själv har jag fått röda, kliande utslag och det sticker lite varstans.
Men oftast är det inte alls en allergi det handlar om. Ananas innehåller nämligen en frätande syra som löser upp våra slemhinnor. Detta när man intar frukten i för stor dos. (Skyldig). Då kan man lätt få ont i gommen, tungan och i mungipor/kinder. Självklart kan det i vissa fall vara allergi, såklart men oftast inte. 
 
Hallelujah. Kan fortsätta att att frossa i mina exotiska frukter om dagarna. Fast ska jag vara ärlig så hade jag nog fortsatt med det ändå, faktiskt. 
 
 

Framåt marsch.

...med risk att låta som en tjatig käring; Fan vad dagarna susar förbi. Skönt att det är ljust ute tills halv åtta om kvällarna nu, då blir dagarna genast lite längre! 
Göteborg, Kbt, lunch och Ikea har hunnits med idag. Givande möte. Känns så otroligt skönt att få bekräftelse på att man gör rätt. När jag är där öppnar jag mig som en bok. När jag väl började med Kbt kände jag en risk om att det skulle bli yttligare ett ställe där jag kände att jag var tvungen att prestera på.
 
Och hör ni hur dumt det låter? Jag är där för min skull – inte för hennes. Är det någonstans jag inte behöver prestera på så är det väl där?! Självklart måste jag göra alla utmaningar osv, så missuppfatta inte. Men samtidigt är det hos en sådan person man ska kunna visa sina svagheter och erkänna när man misslyckats. Hon ska hjälpa och pressa på en lagom nivå. Inte på en sådan nivå som ökar prestationsångesten yttligare. Ja, ni hajjar.
 
Bara under senaste veckan har jag lyckats med en rad olika saker jag inte trodde var hanterbara. Jag känner att jag är på rätt väg nu och det är såhär jag ska fortsätta. Det är så otroligt lätt att lägga av och känna att "det räcker".
Jag menar, jag mår ju rätt okej? Räcker inte det.. Nej, det gör det inte. Det räcker inte förens mitt bmi ligger på en stadig nivå, (Vet att man inte ska stirra sig blir på siffror. Men något mål måste man kämpa mot. Iallafall långsiktigt), tankarna är mer klara och när kropp och knopp är med på riktigt – kan jag "lägga av" att kämpa och fokusera på att leva istället! :) And I am on my way to get there.
 
 
Ja. Nya utmaningar är uppsatta och det hugger till lite när jag tänker på vad jag behöver "utsätta" mig för inför nästa vecka. Men är det något jag lärt mig under resans gång så är det att ångesten inte minskar förens man utställer sig för det man tror att man inte klarar av. Ta tjuren vid hornen. Och när man väl gjort det ett antal gånger så inser man att det inte var så jäkla farligt trots allt. 
 
Nu ska jag överdosera lite mer annans. Och ikväll kommer bror och hans flickvän hem. Myskväll väntar. Kram.

2 April.

Fjärde natten på bara någon månad som jag vaknar upp gråtandes. Ledsen? Inte spciellt. I så fall undermedvetet. Känns lite konstigt att vakna upp på det viset bara. Bättre sätt att starta dagen finns ju liksom. 
 
Idag väntar i allafall en heldag i Göteborg. Först Kbt, följt av lunch och Ikea. Känns som det kommer bli ett bra möte idag. Har rätt mycket som jag vill ta upp. Mycket som inte gäller just maten. Nu känns det som det är andra käppar som sätter stopp i hjulet! 
 
Men först laddar jag med frukost, såklart! 
 
Dagens fina.
 
Föresten. Blev ni lurade något igår? Tell me.
Jag slapp undan det, så vitt jag vet. Haha. Det kommer väl fram snart att jag har blivit gtundlurad gällande en hel del saker. Jag är väldigt tacksam att lura. Kan gå på det mesta! ;) Är väl för godhjärtat för att tro att någon skulle kunna lura lilla mig.. haha. 
 
Frukost var det. Har färsk annanas till "efterrätt också". Tror föresten att jag har blivit allergisk mot det. Så fort jag äter annanas så får jag utslag. Åh. Fast det kanske är vanligt med just den frukten? Får väl "tyvärr" se till att frossa ett tag så jag får se om det stämmer eller ej. 
 
Vad ska ni hitta på idag? Kram.
 

Utflykt.

Att sitta inne en dag då dåliga tankar bubblar runt är ingen bra idé. Så efter maten åkte vi iväg på utflykt. (Måndagsmaten blev förövrigt Indiskt. Indiska köttbullar i gräddig ajvarsås, gult ris, och ugnsbakade grönisar. Super till magen. Och curry är ju så förbannat gott..)
 
Nåväl. Jag fullkomligt älskar små utflykter. Det behöver inte vara långt bort. Men att ta med sig lite fika och leta upp ett mysigt ställe att slå sig ner på är svårslaget. Speciellt när man hittar fina ställen som dessutom gör att det kliar till i fotofingarna
 
Här hamnade vi idag.
 
Ännu bättre blir det om någon månad då man istället tar med sig en grill och spenderar somamrkvällarna med grillad mat, lite gitarr, vänner och solnedgång. 
 
Har vart och hyrt film. "Ska du ha något mer?" Och ja tydligen. För innan jag visste ordet av hade jag plockat åt mig lite godis som fick följa med hem. Tänka sig, bara sådär! Allt för att lindra "söndagsångesten" lite. :) För även jag kan njuta. Det kan ni ge er tusan på!
 
 

Att kombinera det ena med det andra.

Känslomonster och söndagsångest – på en måndag. Sänder en förbannelse över mig själv för att jag inte vågar utmana mig själv med att släppa kontrollen mer. Det är inte maten i sig som är problemet egentligen. Det är snarare matens grepp om mig som förstör. 
 
Tider.
 
Varför går det att få ihop de dagar då jag jobbar men inte de dagar då jag är ledig? Förstår inte. Det är dagar som den här jag egentligen har all tid i världen att kunna få ihop det på ett bra sätt. Men när jag väl kan, ja det är då som jag väjer att göra som jag brukar och kan inte alls "byta tider". Men samtidigt – man måste ju äta? Och dagar som den här äter jag bättre än någonsin. Dagar då jag får välja. Så är det bra eller dåligt att låta maten styra – med tanke på att det blir som bäst de här dagarna? 
 
Då får man ställa sig frågan;
Ska jag låta livet styra med risk att det blir lite mindre mat,
eller ska jag låta tider och mat styra så det blir tillräckligt?
 
En kombination hade suttit fint. Men det är där skon klämmer. Har svårt att kombinera livet med maten. Och det är väl egentligen A & O för att man ska kunna leva och vara fri? Oftast blir det antingen eller. Och det fungerar inte. Antingen sätts maten i fokus eller livet.
Jag vill inte sätta livet på paus. Så enda utvägen är att lära sig just det där – att kombinera. Att kunna ta något i farten för att sedan ta igen lunchen lite senare, byta plats på målen och liksom göra det bästa av situationen för att få ihop bägge delar. 
 
Det är där jag ska lägga all fokus hädan efter. För som jag sa; Maten i sig är inte det som är problemet. Livet ska styra maten och inte tvärtom. Men för att få det att gå ihop så måste jag lära mig att kombinera dessa två till en nivå som kommer hålla livet ut. 
 
 
Bubbligt, jag vet. Lite söndagstankar från en tankspridd tjej bara. En rätt glad tjej egentligen – men med lite för mycket tankar bara. Dags att spränga ekvationen!
 
Dags för mat. Kram.
 

Godisgris.

Att vara uppväxt med socker. Går det att undvika i dessa tider?
Ja, visst går det att undvika, om man vill.
 
Dolt socker hit och dit. Men så finns det också det tydliga sockret – sötsakerna.
 
Vi har aldrig varit någon gottefamilj egentligen. Självklart köptes det hem en och annan godispåse på fredagarna när vi var mindre (det var ju den bästa stunden på veckan) men nu för tiden är det sällan vi har gottesaker liggandes här hemma. Många kanske ser det som något konstigt att inte köpa hem massa gott på fredagskvällen för att mysa med framför teven eller ha efterrätt på en lördag. Men alla är vi olika och har olika vanor helt enkelt. 
 
 
Godis är gott – så är det bara och självklart har även jag mina favoriter. 
 
Favoritgodis: Klubbor, dödskallar, hårda karameller, choklad och surt. Lite av varje. Och polkagrisar såklart.
Favoritchoklad: Magnum Vinter eller Marabou mintkrokant. Crisp i är gott.
Favoritglass: Hungrig – Magnum, Sugen – Isglass (calippo refresh)
Favoritbakverk: Pistagebullar. 
Favoritkakor: Chokladsmak, sen är jag nöjd. Eller kolasnittar.
Favorttårta: Ysch. Ingen. I så fall mammas jordgubbstårta. (Ska ätas dagen efter..)
 
Något som går bort för mig är vit choklad. Choklad ska smaka choklad och inte.. ingenting! Haha.
 
Hur ser era gottevanor ut hemma? Brukar ni ha massa liggandes eller köper ni hem när ni är sugna?
 
 

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0