Leva med livet

Sol. 
 
Vad tycker vi om det? Något av det bästa som finns, förutsatt att man har något att roa sig med. Har haft en heldag i Göteborg och nu mellanlandar jag hemma i några minuter innan det är dags för kvällsjobb. Inte många timmar idag, men hade ändå uppskattat en kväll hemma! 
 
Dagens Kbt-möte kändes bra. Ibland vet jag inte vart alla ord kommer ifrån. Bara babblar och babblar. Vissa saker kommer förmodligen aldrig att falla på plats. Får helt enkelt lära mig att leva med livet. Det går liksom inte att bestämma allt i förväg. Och låter inte det spännande, så säg? Var dag har sina möjligheter. 
 
Nya utmaningar och metoder har satts upp för att orka med vardagen. 
 
...och för att orka med kvällen krävs mellis. (Kan man äta fler än en Raw Bite per dag tro?) Puss

RawBite

Mhm. Det perfekta lilla melliset när man är på språng. Raw Bite. Idag smakade jag på Spicy Lime. Faktiskt en riktig höjdare.
Har inte plöjt mig igenom alla smaker än men än så länge tar nog den med kakaosmak ledningen.
Har ni smakat? Vilken är er favorit?

Februari som snart blir Mars

Godmorgon Torsdag.
 
Burr och pust. Kall och trött. Ska in till Göteborg för veckans Kbt-möte och snacka av mig lite. Känner mig tung i både kropp och knopp idag. Inte så vidare konsigt. Vore ännu mer konstigt om jag inte var trött. Efter helgens slut kommer jag ha avklarat åtta dagars jobb i sträck och sextio timmar. Sextio timmars jobb på en vecka.. det säger nog allt om kroppens mående! Haha. Hoppas innerligt att det lugnar ner sig snart. Det tär på min kropp. 
 
Var hemma rätt sent igår. Åt något som kan klassas som en tre-rätters innan jag gick och la mig. Ändå kändes det som jag inte fått mat på flera dagar när jag vaknade. Tur att jag har tid för en god frukost!
 
 
Vart kass på att svara på kommentarer. Ska bättra mig! Men det betyder inte att jag inte är tacksam för det. (För det mesta i allafall). Det finns alltid folk som kommer ha åsikter oavsett vad man gör. Jag kör min grej, på mitt sätt och mår bra av det jag gör. 
Redan torsdag föresten. Jesus, vad den här veckan har susat förbi. Snart inne i Mars och om bara en månad så tar jag mig några veckors semester. Som jag längtar! Känns som det kommer komma perfekt i tiden. 
 
Ha en finfin dag kära ni. Puss & Kram

Sex hissar och fem dissar.

Hiss
Ett: Vårtecken. Behöver jag säga mer? (Trots rastlöshetskänslorna)
Två: Vardagslyx. (Små saker som lyser upp vardagen)
Tre: Äggmackor. (..med kaviar och flingsalt. Superb)
Fyra: Fartfyllda dagar. (..men lugna morgnar och kvällar, tack)
Fem: Sovmorgnar. (Långfrukost och extra energi)
Sex: Fjärilar i magen (Just sayin..)
 
 
Diss
Ett: Tidiga morgnar. (Kommer aldrig lära mig)
Två: Kallt kaffe. (Finns det något värre?)
Tre: Frusna händer. (Åh, blåa och eländiga)
Fyra: Skoskav på tårna. (Och dessutom slå i tårna i dörrkarmen)
Fem: Skavande linser. (och illröda ögon på köpet)
 
 

Dagens Frukost

Härliga morgon. Det känns som det var längesedan jag satt i soffan och åt frukost på min vanliga tid och åt min vanliga mat. Igår tog jag med mig frukosten till jobbet och åt där. Tycker inte alls om det och speciellt inte när det gäller frukosten. Lunchen har jag liksom mer eller mindre "lärt" mig att kasta i magen. Men just frukosten vill jag kunna njuta av i lugn och ro. Kanske får lära mig att bli en morgonmänniska så jag kan äta min frukost innan jobbet de dagar jag börja tidigt. Fast i den ligan kommer jag nog aldrig spela.. 
 
Nybakade frallor, färsk frukt &
"davosyoghurt" med bär och müsliblandning. 
 
Gott, färskt och fint. Extra uppskattat en dag som idag. Puss
 

Undermedveten stress?

Knasig natt. Vaknade upp av att jag grät. Och så vitt jag vet så drömde jag inga konstiga drömmar. Så då undrar jag – vad tusan hände där? Är det undermedveten stress som smyger sig på tro?
De senaste dagarnas "fria" ätande tycks vara bra för psyket och tankarnas framgång. Men..det tycks inte ha haft en lika positiv inverkan på det som nästan är det viktigaste just nu – vikten. Ingen rolig siffra jag möttes av i morses. 
 
Jag, Cecilia (inte dummesidan) har på riktigt vart riktigt nöjd över veckans spontana och fria ätande under veckan som hittils passerat. Har kännt mig rätt fri och har anpassat mig efter situationen. Har ätit när jag vart hungrig och följt "de andra". Inte låtit maten styra. Och visst, det är väl bra. Men jag måste nog påminna mig om att jag inte är som "de andra" just nu. Krävs dubbla mängder verkar det som. Och med tanke på att det inte blir många stillasittandes minuter under de långa passen så krävs det nog det trippla när jag tänker efter.
 
Så egentligen borde jag inte alls vara nöjd över veckan som gått, trots att det har tagit mig framåt i tankarna. Men jag vägrar att pausa livet. Jag vill fortsätta såhär. Så vad tusan gör man..
 
Man gör rätt men ändå blir det så fel.
 
 
 

Upptagen med att leva.

Fick ett sms sent igår. "Kan du börja sju i morgon istället?". Huuuh. Upp klockan sex och nu är nio timmar på jobbet avklarade. Rätt mycket i min situation. Men tänka sig.. ändå är jag pigg som en mört. Vet inte vartifrån min energi kommer ifrån. Tog med mig frukosten till jobbet och lunchen kunde intas i luugn och ro. Gjorde mig en god sallad på jobbet. Kyckling & biff-sallad. Föll mig rätt bra i smaken! 
 
Mycket jobbsnack. Förlåt. Men för tillfället känner jag mig lite oinspirerad
 
Varför?
 
Jag tror att jag har svaret. 
Jag är inte frisk på milslånga vägar. Tokig vikt och mycket tankar kvar. Men jag har liksom inte tid att tänka på mat och ätstörning. Det är så mycket annat som tar upp mina tankar just nu. Mycket med jobbet och allt runt omkring. Jag är för upptagen med att leva, känns det som. (Trots att det enda jag gör för tillfället är att sova, äta och jobba..haha).
 
 
Tar ett kliv från äs för var dag som går. Har upptäckt att livet inte behöver kretsa kring tider och mat. Kan till och med komma på mig själv att inte ha tänkt på mat på flera timmar. Låter sjukt, men bara det är ett stort steg för mig. Annars tänkte jag på mat i olika former var och varannan minut. Antingen handlade det om planering, tider eller ja, allt.
 
Man kan ju "hoppas" att jag fortsätter vara oinspirerad. Haha. Det tyder ju bara på att jag är på rätt väg.. bakslag kommer, men jag hoppas att det dröjer! Just nu vill jag leva och må bra. Tycker att jag är värd det!
 
..har föresten hållt mig till veckans bestämmelser från Kbt´n. Extra mål – varje dag. Faller sig naturligt nu för tiden. Lovely! 
 
Ha en fin kväll. PUSS
 
 
 

Mellis

Mellanmål. Första frågan – vad brukar ni äta?
 
Är man på hemmaplan så kan man lyxa till sina mellanmål (eller ta något enkelt med för den delen). Men är man på språng så får man istället se till att förbereda med saker som är lätta att ha med sig. 
Så vad är lämpligt?
 
Kesobruk. Antingen köper man "kesomellanmål" eller gör sitt egna hemma. 
Gör du din egna blandning? Blanda då med hackade nötter & färsk frukt. Gott och mättande. Toppa med goda kryddor som vaniljpulver eller kanel. 
 
Smoothie. Blanda och smaksätt med vad du vill. Lägg i lite gryn/frön för extra energi.
 
Ägg. Japp. Alldeles utmärkt som mellis! 
 
Nötter/frön. Snabbt och gott att gå och småäta på. Mättar bra och ger snabb energi.
 
– "Barer" RawBite är supergott. Smidigt och enkelt att ha med sig i väskan. 
 
Frukt. Gör en liten fruktsallad och lägg på en klick keso. Kompletera med nötter eller liknande.
 
Avokado. Lägg på mackan eller ät som den är.
 
Matmuffins. Äpplemuffins eller bananmuffins. Finns massa goda recept.
 
Mackor. Tonfiskmacka? Makrillsmacka? Gör hur matig du vill.
 
Fika. Bullar eller bakverk. Lika gott på en måndag som på en lördag. Funkar mest hela tiden.
 
 
 
Lyxigt eller simpelt. Mellis brukar alltid nödvändigt. Lätt att få blodsockerfall annars. Regelbundet är det enda rätta för att hålla energin på en jämn nivå. 
Kan vara lätt att "glömma" av mellis. Därför är det extra viktigt att vara väl förberedd!
 
 
 
 
 
 
 
 

Första dagen & framsteg.

Öppningsdag och första riktiga dagen på jobbet. Pjuuuh. Sa jag inte att jag skulle sitta utmattad i soffan, så säg? Inte mycket till krafter kvar må jag säga. Men oj mina vänner, idag har jag gjort framsteg!
För det första tycker jag att jag jobbade på bra med tanke på att det var första dagen. Har lätt för att kräva lite för mycket av mig själv ibland och vill alltid prestera på topp. (Rätt självklart, men ändå). Vi är inte mer än mänskliga och man ska tillåta sig själv att ta ner axlarna ibland. Hur som – klapp på axeln till mig själv.
 
Andra klappen på axeln ger jag mig själv för att jag inte har låtit maten styra mig ett endaste skvatt i dag. Nog för att det inte blev mycket tid över till maten men jag har ändå ätit två mer mål än jag brukar idag och klockan är bara fem. Inte färdigmatad än på långa vägar med andra ord.. Kurrar magen så behöver magen mat, så enkelt är det! Och tacka tusan för att jag vågar lyssna. Annars hade jag aldrig orkat med veckan som väntar. Långa pass och man springer runt som en iller mest hela tiden. Krävs mycket för att hålla orken på topp! (Något jag dock inte tycks ha lyckats speciellt bra med..)
 
Tiderna; Helknasiga. Inte alls vad jag är van vid. Spelade det någon roll? Självfallet inte. Lite ovant men inget mer med det. Men något jag fortfarande ogillar är när man behöver kasta i sig maten. Har knappt hunnit känna smakerna idag.. Något jag har fått vänja mig vid men fortfarande inte tycker om. "Mat är bränsle, mat är bränsle".
 
Ska njuta av en lugn, god och stor kvällsfika iallafall. I säng tidigt och i morgon är det på´t igen. Hoppas ni har haft en fin veckostart kära ni. Puss & Kram 

Söndagsångest? Nähädå.

Känslan av att må bra. Känslan av att känna att saker och ting är påväg att lösa sig.
Känslan av frihet. Känslan av att känna att man har lyckats.
Men bästa känslan av de alla är nog känslan av att känna att man vågar
 
Jag är på gång nu. Nystart och en ny period är på ingång.
 
Jag vågar lyssna på min kropp och ge efter dess signaler. Äter mig mätt när magen kurrar och vilar i soffan när orken tryter. Har haft långa samtal med de omkring mig idag. Mycket tankar. Och att det är söndag gör inte saken bättre. Men istället för söndagsångest så känner jag istället söndagspepp nu för tiden. Ny vecka och nya tag. Klyschig men ack så sant.
 
 
Vart och fixat visum inför resan och uträttat tråkiga ärenden på stan. Har även lagat god söndagslunch. Det var längesedan det blev en ordentlig laxmåltid. Men nu har jag smörjt både insida och själ ordentligt. Nyttigt och gott. Och jag säger det igen.. det är en otrolig skillnad på sug, ork och hunger när man tillåter sig själv att äta ordentligt med mat istället för bara en massa grönt. Känner inte alls det där akutsuget längre. Och är det bättre nu, ja tänk då hur jag kommer må i både kropp och knopp när jag vågar yttligare lite mer. 
 
Spänd inför morgondagen. Öppningsdag och det blir nog rätt mycket att göra. Nästa söndag lär jag sitta här och åma mig över hur trött och hängig min kropp är. Men för att förhindra det så ska jag ägna kvällen åt matlådefix. Ladda upp rejält. 
 
Hoppas ni har haft en fin dag. Något ni undrar eller vill läsa om föresten? 
 
Kramen. 

24 Februari

Dagshoroskop - söndag 24 februari

Dagen är som gjord för att mysa hemma utan stress. Det kan vara läge att äta lite lyxigare, eller skämma bort dig själv och dina närmaste på något annat sätt.

Big time. Ska ladda upp inför veckan. Om jag drömmer om mackor, menyer och pipande ugnar redan nu. Ja, då undrar jag hur nätterna i veckan kommer bli. Märker verkligen att min kropp inte riktigt är redo för allt vad livet har att erbjuda ännu. Men muskelbyggnaden är på ingång ska ni veta. Likaså friheten. 

Armmusklerna är som två urvridna trasor sen igår. Träningsvärk och jag älskar det. Inte ofta jag får känna på den där känslan nu för tiden. Längtar tills jag får vrida ur alla kroppens muskler på riktigt. Så länge får jag nöja mig med träningsvärk från tunga lyft på jobbet.

Skräms inte över jobbtiderna som jag trodde att jag skulle göra. De är inte alls som jag är van vid men så länge jag får planera lite i förväg så är jag duktig på att anpassa mig. Precis som det ska vara helt enkelt. 
 
Söndag och vila. Ska äta laxmiddag med potatis och auberginegratäng. En söndag i min smak.
 
Puss

Det blir då aldrig som man tänkt sig..

...och jag som var rädd för att mattiderna skulle bli knasiga idag. Men vilka mattider undrar jag då? Är tokhungrig. Lunch, mellanmål..tss. Idag har maten fått anpassa sig efter livet och inte tvärtom. Det kan jag vara den första att skriva under på. Känns sådär, men vad ska man göra. (Kompensera upp, såklart)
Vart på jobbet sedan tio i morses och sprungit runt. Har fått lära oss det mesta från grunden idag. Mycket att ta in och min hjärna är överbelastad. Bakat kakor varvat med mackor samt preppat allt som behöver göras varje dag. Riktigt roligt har det vart och jag känner att detta kommer passa mig!
 
Är med från början på öppningsdagen på måndag och sedan väntar några goa tolvtimmars-pass nästa vecka. Men i morgon är jag ledig och ska soooova och äta hela dagen. Lite uppladdning kan behövas. Men nu ikväll väntar släktkalas. Huh, jag som hade velat gå till sängs redan nu. 
 
(Vad vi har sysslat med hela dagen lång)
 
Är lite rädd att maten kommer komma skymundan den kommande tiden. Vill inte att det ska bli så då jag vet att det borde vara prio ett. Snarare – jag vill att det ska vara prio ett. Samtidigt går det inte att jag låter tider och sådant trams ta över verkliga livet. Så vad gör man undrar jag.. 
 
Nåväl. Nu kurrar magen. Dags för påfyllning och sedan bli det kalastajm. Ha en fin kväll. Puss & Kram
 
 

Långlördag

Hej Lördag.
Var uppe lite tidgare än vanligt idag. Tycker om mina långa mornar tillsammans med en långfrukost. Men något sådant blev det dock inte idag. Istället blir det en lååång och intensiv dag. Ska vara utomhus (vad jag misstänker) i åtta timmar. Tio minus på det så jag ska nog vakna till liv. (Fy). Men lite kyla har väl ingen dött av. (Fast jo?). Får slinka in på något café titt som tätt och köpa hett kaffe istället. 
 
Hoppas att den här dagen ska gå bra i matväg. Har bävrat inför just denna förbannade dagen rätt länge. Knepiga tider + släktkalas. Men jag har på något vis lyckats skjuta undan allting. Idag ska jag vara öppen för förslag och ta dagen som den kommer helt enkelt. Tacka ja och äta vad som erbjuds. Det är rätt ofta jag tackar nej av ren vana. Just för att jag inte vet vad som väntar resten av dagen. Men så kan man faktiskt inte tänka. Ska inte planera för mycket i förväg, brukar mest bli knas då. 
 
Dagens goda frukost + mackor (What else)
 
Ska packa med mig lite mellis att ha under dagen. Nog för att jag inte ska planera för mycket men det skadar aldrig att bunkra upp med lite extra. Hellre för mycket än för lite, så att säga. Raw Bite kokos åker med i väskan. 
 
Ha en finfin lördag så hörs vi nog i morgon. Puss & Kram
 
 
 
 
 
 
 

En liten lista.

Hur har din dag varit?
Väldigt fin. Som en fredag ska vara helt enkelt.
 
Vad skulle du ha hetat om du inte fått det namn du har nu?
Tanken var först att jag skulle bli en Viktoria. Men det ändrades när pappa hörde CeciliaLind på radion. Om jag skulle vara en pojk så skulle jag ha vart en liten Oskar istället. Hade hellre velat hetat Benjamin. Det är fint tycker jag. Men Cecilia är inte fyskam det heller. Är ju trots allt en dam..
 
Vilket är ditt största beroende?
Snus och ColaZero. Två dåliga laster! (Men förbannat gott)
 
 
Vad gör du när ingen annan ser?
Ja, vad gör ni egentligen? Pillar i naveln varvat med pill i näsan eller plockar ur nötterna ur nötmüslin och skyller sedan på katten.
 
Finns det något helt vanligt en gör som du tycker är ovanligt roligt?
Är lättroad och finner lyckan i många småsaker. Som att få ta det översta lagret av en nyöppnad keso tex.
 
Om du skulle bli psykiskt sjuk, vilken sorts sjukdom skulle du drabbas av?
Är jag inte redan lite mongo i hjärnan, så säg?
 
Vad beställer du på krogen?
Blir alltid bjuden. höhöh. Nädå. Men ett glas rödvin eller en stor stark (Mannen här). Drinkar är inte riktigt min grej.
 
 
Vilken är din största skräck?
Att ha ett dåligt liv och dö olycklig. Eller att förlora någon i min närhet. Och skogar..
 
Hur gör man för att ragga på dig?
Sliskiga raggningsrepliger går fetingbort. Få mig intresserad och visa att du bryr dig om mig. (Och ett glas vin också, tack). Tycker om personer som är rätt på. Inte för på, men sådär lagom. Hatar när killar mesar och har sig. Vill du ha något så ta för dig utan att verka överlägsen.
 
Vad har du funderat över på sistone?
Varför äpplen har klistermärken på sig. (Såg ni på teve igår?) Och hur sjutton jag ska våga ta tag i saker och ting snart. Jag funderar rätt mycket. Det är liksom lite av min grej. En grej jag behöver jobba bort.
 
När skäms du?
Tror jag har blivit emun mot att skämmas genom åren. Är en hejjare på att göra bort mig. Allt från att tappa tallriken i matsalen till att prata lite för högt vid fel tillfällen. 
Men när jag kommer på mig själv med att göra fel saker och dessutom bli påkommen.. då skämms jag!
 
 
Berätta om en minnesvärd bakfylla du haft?
Haha. Ska man minnas sådana? Är det inte då man ligger i någon form av dagen-efter-koma. Har dock haft många "trevliga" bakfyllor tillsammans med vännerna som spenderats med att snacka minnen varvat med några pizzor för att sedan ta en återställare – för att sedan få en till bakfylla dagen efter. 
 
Vem är den mest kända människa du talat med?
Räknas Uno Svenningsson?
 
Vilket uttryck använder du lite för ofta?
Fett & "Göööör" (Som i Gööörbra).
 
Har du någon gång fått en konstig komplimang som varit bra ändå?
Att jag är kaxig. (Är jag välla inte?) Men det var tydligen bra. Och att jag har perfekt hår för att agera hårmodell. (Men då pga av att det var slitet..) Suck.
 
 
Vilket är ditt vanligaste vardagsproblem?
Vanligt och vanligt. Men det händer ofta att jag tar på mig alla kläderna och inser att jag glömt bh. Förbannat innriterande när man är stressad. Kanske därför det händer..
 
Vad gör du när du är ledsen?
Gråter eller låtsatsskrattar. Men för det mesta gråter jag.
 
Om du bara fick ha på dig en sak för resten av ditt liv, vad skulle det då vara?
Långklänning i mysigt material.
 
Har du någon gång slagit någon?
Har haft mina fighter. Men på senaste, nix.
 
Vad ser du fram emot just nu?
Kinaresan och sommaren. Utan tvekan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om fredagen som försvann.

Så var denna fredag förbi. Hej. Blev en fullspäckad dag, inte alls som jag räknat med. Upp tidigt för att uträtta massa ärenden och fika med en vän. Sedan blev det en golunch med mammsen på stan. Fredagslyx. (Precis som många andra dagar i veckan. hööh) 
Trodde jag skulle få en lugn eftermiddag. Men istället blev det några timmars städning i nya restaurangen. Tokmycket som behöver fixas med tanke på att det ska öppna i dagarna. Kul att träffa de nya arbetskompisarna också. Detta ska nog bli bra tror jag!!
 
Annars då? Stressad så in o bomben. Över det mesta. Vill att allt ska lösa sig nu. Sover knasigt om nätterna och att man har två parande katter utanför sitt fönster gör inte saken bättre. Fick gå upp tre gånger i natt och visa vems revis de inkräktat på. Huh. 
 
 
Upp tidigt i morgon för att dela ut smakprov på stan i åtta timmar. Och efter det ska jag iväg på släktkalas. Utmaningsdag hela dagen lång. Mycket som kan gå snett. (Som kan gå snett...) Det betyder inte att det kommer gå snett. Vägval hörni och nu är jag medveten om allt från början.
 
Äter kvällis nu och sen ska jag spendera kvällen hemma. Ha en fin fredagskväll. Puss

Gott från veckorna som gått.

Från veckorna som passerat. Mycket gott som hamnat i magen. Allt från sushi, husman, frukostmat och lax till havreplättar och grötlyx. Det hade vart roligare att fota mat om jag var duktigare på att variera mig en aning. Mina album innehåller mest foton på samma saker, vecka efter vecka. Tur att jag åtminstånde varierar tallrik emellanåt så det ser lite nytt ut åtminstånde. ;) 
 
 
...Nu blev jag hungrig. Dags för matpaus. 
 

Göteborg

Trött i huvudet efter ett jobbigt samtal och grinig för att tågen var inställda. Att det första jag gör när jag kommer hem var att smälla ut ett helt paket oboy över golvet gjorde inte saken bättre. Det går bra nu. 
Pust och stånk. Hej och godeftermiddag på er. Hemma efter en heldag i Göteborg. Jag fortsätter att ventilera veckans alla känslor på en och samma gång när jag träffar C. Allt svämmar över. Allt jag känner jag tänker håller jag till stor del hos mig själv om dagarna och när man väl får chansen att pysa ut och säga allt vad man tycker jag tänker så blir det ibland för mycket på samma gång. 
Hon tyckte att jag hade gjort bra ifrån mig under veckan som gått. "Jag känns som ett hopplöst fall". Men så är det nog inte trots allt. Har lite höga krav på mig själv bara. Har jag klarat av detta förut så ska jag nog fixa det den här gången också. Är ju trots allt mer motiverad den här gången jämfört med förra. Skillnaden den här gången är att det nu bara är jag som kan göra jobbet. Förut hade jag andra att luta mig emot och var tvungen att göra som jag blev tillsagd. Det kändes skönt. Måste göra som jag blir tillsagd nu med..måste bara säga till mig själv först. Är min egna boss. 
 
Fina Göteborg.
 
Nu tog det stopp. Dags att landa i soffan. Hoppas ni haft en fin dag. Puss & Kram
 

21 Februari

Exakt två månader till jag fyller år idag (Yeeyyy). Torsdag och veckans Kbt-möte väntar. Är nervös. Eller nej, mest frustrerad. Jag vet att jag hade kunnat göra bättre ifrån mig den här veckan. Nog för att jag har gjort vad vi bestämt om de där extra målen, men inte tillräckligt ofta. Detta har i allafall fått mig att inse att jag behöver göra lite ändringar i tiderna, vilket jag hoppas kommer falla sig naturligt när jag börjar det nya jobbet på måndag. 
Man gör saker av ren vana. Eller rättare sagt – man gör det inte pga av ren vana. Viss skillnad. Känns som jag behöver bryta allt, så att ingenting längre är som vanligt. 
 
 
Hälsa
Lyssna till kroppens signaler så kanske du undviker hälsoproblem som hotar.
 
Yes sir, ska bli! Därför går jag och äter frukost nu. Hörs ikväll eller så. Hoppas ni får en fin Torsdag. Puss&Kram.

Flingor!

Då två i familjen inte tål gluten så har vi alltid en massa glutenfria varianter av mat hemma, såklart. Så det faller sig rätt naturligt att jag ibland äter glutenfri mat. Viss glutenfri mat kan ibland vara rätt smaklös kan jag tycka. Men är det något jag föredrar jämfört med "icke glutenfritt" så är det en del flingor
 
Egentligen är jag inte mycket för just flingor. Antingen smakar de för mycket socker eller så smakar de bark. Brukar som sagt föredra att blanda ihop min egna blandning att ha på yoghurten. Dessa smakar dock varken socker eller trä. De smakar mest gott
 
Måste tipsa er (oavsett om ni tål gluten eller ej) om dessa goflingor nedan. 
Boveteflingor

Åt dessa tillsammans med mandelmjölk, kanel och kokosflingor. Smakade utmärkt! Har föresten fått upp ögonen för det där med just mandelmjölk. Riktigt gott ju. Spring och köp både flingor och mandelmjölk vettja. Puss
 
 

Bananmacka

En gammal favorit som är här för att stanna – igen. Varför sjutton slutade jag med dessa goingar? (Knastankar). Yttligare en sak att bocka av. Tycker dock inte om att äta banan bara som den är. Antingen ska den vara på mackan, i smoothien eller i köttgrytan. Banan med choklad i ugn fungerar det med dock.. Just sayin. 
 
Variation två dagar i rad. Vad händer egentligen? Sugen på lite andra smaker antar jag. Nog för att jag inte har tröttnat på min storfavorit, men lite variation skadar ju aldrig. Vill ju inte riskera att tröttna helt, menar jag. 
 
 
Banan/keso+havssalt & banan/keso+kanel. (Och en hejdundrande god yoghurtskål) Vilka kombinationer hörrni. Trodde jag skulle vara nöjd efter detta. Och till en början nöjde jag mig såhär. Men sen tänkte jag om. Är magen inte nöjd så har den heller inte fått tillräckligt. Så det fick bli en omgång till – av allt, typ.
För att dessa goingar ska vara fulländade krävs dock ost eller ännu hellre – salami också. Det får bli nästa gång i istället. För ja, en nästa gång lär det bli. 
 
Hoppas ni har en fin dag. Puss
 

Recept – Ugnsbakad Chokladgröt

Jag kom på att jag ville ha ugnsbakad gröt efter att jag hade kokat gröten. Därför skiljer sig nog detta receptet lite jämfört med hur man "ska" göra ugnsbakad gröt. Men som sagt, improvisation är det bästa. Och den här gången blev det faktiskt riktigt lyckat! 
 
Ingredienser 1 person:
– 1 dl gryn. Jag använde mig av havre & quinoa, men funkar med vilka som helst. 
– 2 - 21/2 dl vatten
– Kakao (Tog någon matsked då jag älskar stark chokladsmak)
– Jordgubbar
– 1/2 mosad banan (om man vill)
– Lite salt
– Äggvita
– 1/2 tsk bakpulver
 
 
How to do denna magiska skapelse:
Värm jordgubbarna, mosa och lägg i en ugnsanpassad form. Koka sedan hederlig gröt på spisen och gegga i slutet ned den mosade bananen om man vill det. Tillsätt tillsist äggvitan och rör om. När gröten är klar blandar du i bakpulvret. Häll sedan över gröten i formen tillsammans med jordgubbarna (funkar med andra bär också, såklart) och skjutsa in i ugnen på 225grader i ca 10-15 minuter eller tills den har fått en fin yta och ser aptitlig ut helt enkelt.
 
Innan den for in i ugnen
 
Redo att ätas
 
Lyxfrukost tillsammans med iskall apelsin och mackor. Nästa gång ska jag göra "äpplepaj" istället.
Hoppas det smakar. Puss

20 Februari

Godmorgon!
Har sovit gott i natt. Hade förberett mig på att drömma dumdrömmar då jag brukar göra det då dagar "som denna" väntar. Men jag slapp allt det där tramset och lyckades sova riktigt gott. Det börjar närma sig Mars med, vilket betyder att den värsta månaden snart är över. Den har dock passerat rätt smärtfritt. (PepparPeppar) Mycket spännande saker som har hänt. Hoppas att Mars passerar i samma takt så jag kan komma iväg på min härliga resa snart. Längtar så in i booomben. 
 
Tack för att ni delade med er av era mattider föresten. Uppskattades verkligen. Har nog insett att jag behöver styra upp ett och annat gällande tiderna. Men jag tror att det där kommer lösa sig automatiskt när jobbet drar igång.
 
Dock kommer det nog inte bli den där regelbundenheten som jag hoppats på. Det blir nog svårt att ta lunch på "lunchtid" med tanke på att det är då våra rusher kommer ske. Men jag får göra så gott jag kan med tanke på omständigheterna. Trots att jag vill vara planerad för att få det att fungera så ska jag ändå försöka ta det som det kommer och inte börja panika ur om det inte skulle bli efter "schemat". 
 
 
Dagens Horoskop
Är du ledig från arbetet idag så kan du lätt känna dig rastlös.
 
Fint väder dessutom. Det gör mig ännu mer rastlös om det nu är möjligt.
 
Det ska nog bli en fin dag trots allt. Nu är det dags för frulle. Hoppas ni får en fin Onsdag. Puss

Ugnsbakad Chokladgröt

Grötmänniska? Sådär. Pajmänniska? I lagom dos. Chokladmänniska? Utan tvekan. 
 
Dessa tre tillsammans och vips var jag i någon slags "chokladpajgröts-himmel".
 
Ugnsbakad gröt!
 
Ugnsbakad chokladgröt på en bädd av jordgubbar. Låter inte det inbjudande, så säg? Bra mycket bättre än vanlig havregrynsgröt. Tror att jag har ätit gröt på "fel sätt" innan, om man nu kan göra det. Med lite fix, trix och gott innehåll så kan gröt faktiskt vara riktigt gott
 
Ugnsbakad gröt – Check. Bara sisådär femton andra olika varianter to go. 

Gofrulle + Fråga!

Att få sitta ner en lång stund och njuta av det man tycker allra bäst om. Det är avkoppling. Och att ta mer när kroppen inte har fått tillräckligt och att inte låta sig styra av siffror. Det är frihet
Tankarna på kompensation och "nu-räcker-det-känslor" varar inte länge hos mig. Trots att tankarna dyker upp så  försvinner de även fortare än de tittade fram. Har blivit duktig på att göra rätt vägval den senaste veckan. Man kommer ingenvart med kompensation. Eller jo, så småningom kommer man tillbaka till ruta ett och har om än ännu längre väg att gå om man väljer att lyssna till den sidan. Vilket är det sista jag vill. Har tillräckligt lång väg att vandra ändå. Så det räcker och blir över liksom...
 
 
Detta var vad jag satt och njöt utav i morses. Bättre sätt att starta en dag på finns nog inte. Om man bortser från hotellfrukost på en mysig strand då vill säga.
 
Vet att det inte är någon anledning att säga "jag vet inte vart jag ska lägga till det extra målet". Men jag vet faktiskt ine vart jag ska få in alla extra målen. Känns redan som jag äter stup i kvarten och har svårt att se öppningarna till det lilla extra.
Och eftersom det där snacket inte är någon anledning till att skippa mellis(arna) så ser jag ingen annan utväg än att ändra på mina rutiner. Åh, mina rutiner som jag så länge gått hand i hand med. Tror att det är dags för att break up. Fast vi kallar det för "uppehåll". Kommer kunna återgå till mina vanliga rutiner när jag är på fötter igen. Men för att lyckas klämma in allt så krävs det nog en förändring har jag kommit fram till.
 
Men då är frågan. När, vad och hur ska man äta. Får man lov att fråga vilka tider ni äter på? Dela gärna med er. 

19 Februari

En siffra ska inte få påverka mitt mående och beteende något mer. Tillåter jag mig själv att bli påverkad så fortsätter jag att hålla kvar mig själv på samma plats som alltid. Fungerar inte så! Fokus framåt – inte på siffrorna. Måste bli bättre på att acceptera och bli glad.
 
Hur som. Godmorgon!  Sitter och äter frukost och funderar på vad jag ska göra av dagen. Inte mycket till ork men vill ändå ut och få lite luft. Så hur löser man det? Åker och får fejksol på kroppen, såklart. Haha. Kan vara lite skönt ibland. Och om jag orkar så blir det lite fika varvat med tråkiga måsten. 
 
 
Ensamlunch idag med. Tråkigt, men längesedan. Tror att jag ska passa på att äta blodpudding då resten av familjen inte riktigt diggar det. Vad ska man ha till? Keso och lingonsylt? Inte ätit blodpuddig sedan skoltiden så det känns som det är dags igen. Och hur mycket är "lagom"?
 
Puss

Fin Måndag.

Tänk vad ens mående kan hoppa upp och ned under samma dag. Från pepp till depp för att sedan återgå till pepp – igen. Åkte in till stan och kom på bättre tankar. Åt lunch med en fin vän och avslutade med fika på ett mysigt café. Hon tyckte att jag verkade piggare. Även ifall jag inte känner mig speciellt mycket piggare än tidigare så är jag i allafall glad att det ser ut så! Men med tanke på vilken process det försiggår inuti kroppen så vore det nästan konstigt om jag kände mig pigg. När den väl är färdigreparerad så kommer jag nog ha mer ork än någonsin tror jag!
 
 
De ringde från de nya jobbet förut och i helgen ska vi gå runt på stan hela dagen och dela ut små smakrprov på olika "Subs". Ska bli så kul att vara med redan från start! Har faktiskt inte ätit på Subway speciellt många gånger men det lär det nog bli ändring på. De få gångerna jag har ätit där så har det blivit en tonfisksub med currydressing. Udda kombo, men ack så god! Ska bli skönt att slippa ta med mat till jobbet varje dag i framtiden. Nu kommer jag istället kunna äta maten som finns där (nåja, inte varje dag). Känns som detta är mat som faller mig lite bättre i smaken jämfört med maten på förra jobbet menar jag. 
 
Veckostart som sagt. En rätt bra sådan! Har en lugn vecka framför mig och sedan är allt i full gång igen. Kommer nog bli mycket det första månaden på jobbet. Innan man har lärt sig allt osv. Men det ska jag nog klara av tror jag! 
 
Hoppas ni har haft en fin måndag. Puss & Kram

Planering...

 
Planering. Jag orkar inte riktigt mer. Vill slippa all planering. Så fort jag vet att det ska komma upp jobbiga dagar i form av knasiga tider osv så kan jag inte riktigt släppa det där. Går och grämer mig en vecka i förväg. Jag vet att det inte hjälper men ändå kan jag inte sluta. 
Har dagar den här veckan då jag mer eller mindre kommer "tvingas" till att fullfölja veckans utmaningar. (Lägga till fler mål mat). Och det är väl bra? Det är ju det som är tanken med utmaningen. Men min hjärna tänker inte riktigt logiskt och jag fokuserar bara på det jobbiga och inte på det bra. Det tar liksom tvärstopp
 
 
Hjärnan tänker automatiskt nej när jobbiga situationer kommer upp. Tänker bara i en bana och kan inte se de två olika valen jag har att göra. Det är antingen eller. Jag vill ha det som jag brukar. Men något jag inte riktigt förstått än är att jag inte kan ha det som jag brukar om jag faktiskt vill lägga på mig lite mer. Det är egentligen nu jag borde hurra och tacka för att jag "måste" utsätta mig för sådant som känns jobbigt. Och förr eller senare kommer jag väl göra just det – tacka. Men då måste jag ta tillfället i akt också, vilket jag kommer vara tvungen till den här gången. (Så tack på förhand...)
 
 
Hur gör man för att sluta grubbla över sådant som sker först om en vecka?
Sådana saker som man får ont i magen av att tänka på? Har ni tips så dela med er. 

Aldrig för sent.

Jag la mig stolt som tuppen igår kväll. Fortfarande fast vid mina mängder och mina mål. Därav är veckans utmaning att lägga till ett extra mål utöver det jag brukar äta. Huh. Låter förmodligen görenkelt. Men har man ätit på ett visst sätt under cirkus ett års tid så är det en svår vana att bryta. Klarar mig ju bra på mina mängder så varför lägga till ännu mer. Jo, för jag ska upp. (Något jag fortfarande behöver påminna mig själv om ibland..)
 
Hela dagen passerade utan det där extra målet i magen. Åkte iväg vid till jobbet och var hemma mitt i natten – fortfarande utan extra mat i magen. Tog mig en funderare och frågade mig själv vad jag höll på med. Ställde mig vid vägvalet och jag hade makten att välja vilket håll jag ville gå.
 
Jag valde rätt.
 
Ställde mig och ordnade mellis mitt i natten, satte mig vid teven, åt, tuggade och la mig mätt och belåten. Och för att inte tala om stolt. Det är aldrig för sent för att göra om och göra rätt. 

Ska bara se till att fortsätta att hålla på dessa principer nu. Detta var ingen engångsgrej utan något jag ska göra varje dag ett bra tag framöver. En vanesak I guess. Snart går jag och gör det där melliset på ren automatik, utan att tänka och reflektera. 
 
 
Ny vecka och jag har alla möjligheter till att göra den här veckan till ett enda stort framsteg. Mitt val. 
 
 
 

Magnum

Snö, snö och lite slask på det. Även ifall vintern är rätt avkopplande och inte för så mycket bekymmer med sig så kan jag ändå inte låta bli att längta ihjäl mig efter vår och sommar. Uteserveringar, glass vid havet och fräkniga kinder. 
Mitt mående varierar fruktansvärt mycket beroende på årstid och väder som ni nog har förstått. Tycker det är rätt skönt att kunna sitta inne och mysa när vädret inte tillåter något annat. Men så fort solen tittar fram så kryper de där förbaskade känslorna fram och jag kan liksom inte med att sitta inne. Tillåter inte mig själv det. Varför är det så egentligen? Man borde få sitta inne hur mycket man vill, oavsett om det är sol eller regn. Och visst får man det, men samtidigt vill man passa på när solen väl är framme. Knasigt det där. 
 
Fast när jag tänker efter så vet jag nog vad jag föredrar.
Regn och rusk jämfört med en glass på bryggan. Valet är enkelt. 
 
 
Mayan Mystica! Guds gåva till folket. 
 
För några sommrar sedan åt jag säkert fyra magnum glassar i veckan. Brukade byta ut mina närdingsdrycker till en glass(ar) istället. Och tur var väl det, för sedan envisades de med att ta bort min favorit ur sortimentet. Får helt enkelt ge mig ut i glassdjungeln på nytt när tiden väl är inne. Fast det räcker med att glassen smakar choklad, sen brukar jag vara nöjd. (Och saltlakrits & pistage, såklart). Kunde jag njuta av glass på den tiden kan jag väl njuta av det med? Var ju för tusan i samma sits då som nu, så förstår inte vart skon klämmer. 
 
Fast glassen får vänta lite till. Inte pga av rädsla, snarare pga av kyla. Är lik en isbit ändå och behöver allt annat än just det. Får nöja mig med andra gottigheter sålänge.
 
Puss

Sista Dagen.

Köttfärsbiffar med färsk basilika, ris, tacosås och stekta champinjoner. Härlig söndagsmat! Äter man något tillräckligt många gånger så blir det till en vana och vips känns det som vilken annan mat som helst igen. Underba känsla. 

Lägger alltid upp maten i omvänd ordning än vad jag brukar nu för tiden. Äter den i omvänd ordning också för den delen. Mat förstsen grönt. Otrolig skillnad på mättnad. Inte nödvändigtvis mer mätt än tidigare. Men nu känner jag mig mätt och belåten, inte mätt, full i magen och fortfarande sugen, som tidigare. Väldig skillnad på mättnad och bukfylla. Och känns det jobbigt? Inte alls. Bara behagligt. 
 
Har under veckan som gått ätit bättre än på länge. Ätit rejält och suttit still för det mesta. Ändå har jag vart hungrigare än vanligt och energin och legat på bottnivå. När ska det vända och jag istället kan få känna mig pigg av all mat? Det kommer väl det med.
 
 
Nåja, söndag. Sista jobbdagen på jobbet! Väldigt blandade känslor. Har trivts så förbannat bra. Både med jobbet, tiderna och jobbarkompisarna. Men vem vet, kanske kommer jag tillbaka och kränger burgare snart igen. Jobbet blev som sagt en liten räddning för mig förra året och nu hoppas jag att nästa jobb ska ta mig framåt yttligare ett steg. 
 
Nu ska jag åka och köpa vårblommor till jobbet och sedan blir det kvällis följt av jobb. Hoppas ni har en fin dag!
 
Puss
 

Frukt är gott – och nyttigt.

Frukt-är-nyttigt. Oavsett vad alla förbannade tidningsartiklar trackar på er. Tror inte att vi hade blivit rekommenderade minst 500 g frukt och grönt om det faktiskt inte var så at det var just nyttigt. Ändå tycks många ha "svårt" med en del frukter. 
 
Tänk om.
 
Avokado – Nyttig för både in och utsida. Innehåller bla E-vitamin, olika antioxidanter och nyttiga, fleromättade fetter. Sägs vara extra bra för hjärtat och huden men är även bra för synen och kolestrolvärdet. 
Kaliumhalten är också hög vilket hjälper till att reglera blodtrycket och är bra för musklerna. 
 
Hur ska man äta den?
Har man den inte i hårinpackning eller i ansiktsmasken så kan man ha den på mackan tillsammans med keso, i en sås till tacosen, gröp ur med sked och ät med örtsalt, ät den i salladen eller mosa och lägg på mackan tillsammans med kaviar. En superfrukt, helt enkelt!
 
(Tips: Om du vill spara avokado och förhindra att den mörknar så ska du lägga ner kärnan tillsammans med den urgröpta avokadon eller droppa lite citron på)
 
BananBananer är naturligt lugnande: Bananer innehåller en aminosyra som kallas tryptofan som i kroppen omvandlas till serotonin, ett ämne som är känt för att förbättra humöret och främja glädje och avkoppling.
Bananer ska även lindra pms och kan även bidra till att lindra baksmälla och magont. Och att den innehåller massa nyttiga fetter och vitaminer har ni nog koll på. 
 
Hur ska man äta den?
Banan är en av de frukter som fungerar till det mesta tycker jag. Som mellanmål, i yoghurten, frys in den och ät med kanel, ha den i kycklinggrytan, på mackan, i fruktsalladen, i gröten.. En kanonfrukt som kan användas till det mesta!
 
VindruvorVindruvor är nyttiga och har många hälsoeffekter. Vindruvor sänker blodtrycket, är positiva för hjärtat, minskar kroppens nivåer av inflammation, förebygger diabetes, ger bättre blodsockerbalans osv. 
 
Hur ska de ätas?
Frysta, precis som de är, i fruktsalladen eller på ostbrickan. 
 
 
Ingenting är nyttigt i för stor mängd. Men det gäller allt. Många har olika åsikter om det mesta och det kommer alltid finnas folk som är mot och för saker som tex frukt. Jag frossar i frukt och än så länge har väl inget knäppt hänt med mig? Och det är heller inget jag kommer sluta med. Jag är och kommer alltid vara en fruktoman, så är det bara! Ät och njut för tusan. 

Frukt är gott – och nyttigt.

Frukt-är-nyttigt. Oavsett vad alla förbannade tidningsartiklar trackar på er. Tror inte att vi hade blivit rekommenderade minst 500 g frukt och grönt om det faktiskt inte var så at det var just nyttigt. Ändå tycks många ha "svårt" med en del frukter. 
 
Tänk om.
 
Avokado – Nyttig för både in och utsida. Innehåller bla E-vitamin, olika antioxidanter och nyttiga, fleromättade fetter. Sägs vara extra bra för hjärtat och huden men är även bra för synen och kolestrolvärdet. 
Kaliumhalten är också hög vilket hjälper till att reglera blodtrycket och är bra för musklerna. 
 
Hur ska man äta den?
Har man den inte i hårinpackning eller i ansiktsmasken så kan man ha den på mackan tillsammans med keso, i en sås till tacosen, gröp ur med sked och ät med örtsalt, ät den i salladen eller mosa och lägg på mackan tillsammans med kaviar. En superfrukt, helt enkelt!
 
(Tips: Om du vill spara avokado och förhindra att den mörknar så ska du lägga ner kärnan tillsammans med den urgröpta avokadon eller droppa lite citron på)
 
BananBananer är naturligt lugnande: Bananer innehåller en aminosyra som kallas tryptofan som i kroppen omvandlas till serotonin, ett ämne som är känt för att förbättra humöret och främja glädje och avkoppling.
Bananer ska även lindra pms och kan även bidra till att lindra baksmälla och magont. Och att den innehåller massa nyttiga fetter och vitaminer har ni nog koll på. 
 
Hur ska man äta den?
Banan är en av de frukter som fungerar till det mesta tycker jag. Som mellanmål, i yoghurten, frys in den och ät med kanel, ha den i kycklinggrytan, på mackan, i fruktsalladen, i gröten.. En kanonfrukt som kan användas till det mesta!
 
VindruvorVindruvor är nyttiga och har många hälsoeffekter. Vindruvor sänker blodtrycket, är positiva för hjärtat, minskar kroppens nivåer av inflammation, förebygger diabetes, ger bättre blodsockerbalans osv. 
 
Hur ska de ätas?
Frysta, precis som de är, i fruktsalladen eller på ostbrickan. 
 
 
Ingenting är nyttigt i för stor mängd. Men det gäller allt. Många har olika åsikter om det mesta och det kommer alltid finnas folk som är mot och för saker som tex frukt. Jag frossar i frukt och än så länge har väl inget knäppt hänt med mig? Och det är heller inget jag kommer sluta med. Jag är och kommer alltid vara en fruktoman, så är det bara! Ät och njut för tusan. 

Fruktoman!

Har jag sagt att vi är en fruktoman-familj? Bilden på frukskålarna här nedan tog jag kort på i förrgår och idag var allt näst intill slut. "Har ni köpt upp hela maxis fruktavdelning", brukar folk säga. Och ja, typ. Har räknat ut att jag slukar cirkus tre meloner i veckan. Det är rätt mycket när jag tänker efter. Jag äter dessutom minst två stora jonagoldäpplen om dagen. Plus blåbär, jordgubbar, hallon och massa äpplechips i yoghurten. Normalt intag? Jag vet inte. Gott? Förbannat. Borde dock ta att börja med mina bananmackor igen. Börjar sakna dessa gobitar lite. 
 
 
Mina favoriter då? Det beror på säsong. Jordgubbar smakar som bäst på sommaren medans apelsinerna är som bäst på vintern. Äpplen funkar däremot alltid, åter runt. Lika så melon
Ananas ska helst intas på en solig strand med sanden mellan tårna och blåbär ska ätas i en tät skog under sensommaren. Banan ska ätas på mackor och papayan ska intas iskall med pressad lime över. Nektarinerna ska ätas i yoghurten tillsammans med svarta vinbär och vinbären ska även ätas tillsammans med mjölk och tokmycket socker. 
 
Ja, sen är jag nöjd! Mer frukt till folket helt enkelt. Dock inte bara i färsk form. Är minst lika svag för torkad. 
Vilken är er favorit?
 
 

16 Februari – Hej!

Aktivt här idag. Hej fina ni. 
Är inte speciellt aktiv i allmänhet får jag väl erkänna. Har mest suttit och pluggat och ätit om vartannat. Lite choklad "på" maten också. Förstår inte varför jag slutade med den traditionen. Det är ju gott. Avrundar måltiden perfekt och vips har man fått i sig allt i kostcirkeln. 
Förr om åren avslutade jag varje måltid med några rutor mörk choklad (med smak av havssalt. BÄSTA) Har hört att det ska vara bra för både kropp och själ.
Det ska ju även vara bra för hjärtat har man hört. Hoppas det stämmer för det känns som mitt hjärta kan behöva pysslas om lite. Upp och ned. Bankar fort och bankar långsamt. Olika rytmer mest hela tiden. Föresten ska mörk choklad även innehålla ett ämne som lindrar rethosta
Synd för mig att chokladen jag åt inte hälper mot det dock. För det var hederlig toblerone som hamnade i magen idag. Får väl tänka att jag åt för själen istället. 
 
Nu skulle jag inte babbla om choklad. Skulle egentligen inte babbla alls. Så ni får nöja er med chokladbabbel och ha en fin lördag. Nu ska jag avsluta allt plugg och sedan åka till jobbet. Näst sista dagen. Knäppt. 
 
Puss

Om att testa sig själv.

Var uppe tidigt i morses och vinkade hejdå till syster som försvinner iväg i några veckor. (Förbannat tråkigt). Sedan tog jag tåget direkt till Göteborg för Kbt-möte. Senaste mötet var förbannat tungt och det var många tårar som trillade. Jag trodde att det tyngsta var avklarat men ack så fel jag hade. Detta mötet blev ännu tyngre. Hur är det möjligt? 
Vi kom fram till att tidigare utmaningar har gått förbi lite för smärtfritt. Saker som är/har vart viktiga, men inte gör någon större betydelse egentligen. Speciellt inte när det gäller vikten. Självklart är det viktiga saker jag har plöjt mig igenom som att lära mg att äta "nya" saker på nytt osv. Men det är inte där själva problemet sitter. Utmaningar ska kännas och göra ont (Nåja, till en början..), först vet man att det är en utmaning. 
 
Hon provade min ångesttröskel idag. Och hon lyckades. Sällan jag känner sådana känslor jag kände efter det att vi bestämt veckans nästa utmaning. Ont i bröstet och salta tårar – ångest på hög nivå. 
Nu snackar vi utmaning, sa jag. 
Vet inte riktigt vad jag har gett mig in på och om jag faktiskt fixar detta. Fast tänker jag efter så.. varför skulle jag inte fixa det? Har fortfarande två vägar att välja. Måste bara vara förberedd på alla ursäkter som kan tänkas komma upp när det väl ska fixas så att jag väjer rätt väg.
 
Är fortfarande fast vid mina måltider och mina mängder. Nu är det tillägg som gäller – utan kompensation. Jag menar, jag kommer ju fortfarande få ha kvar "mina mål", bara det att jag får i mig lite till, vid andra tillfällen. Dagens intag räcker inte för att nå dit jag vill. Upp, upp & upp är vad jag ska. Långsamt, men ändu upp, hela tiden! Just nu går det bara långsamt. (Om ens det).
 
Och så var det jobb på det med..suck! Jag som helst hade velat sova hela dagen. Fick mig en stor funderare idag i allafall. Nu har jag även chansen att visa för mig själv hur villig jag är att fixa detta. Det är ingen som tvingar mig och det är bara jag som kan göra jobbet. Ska bli spännande att se vilken sida som faktiskt är starkast. 
 

Tacksamhet!

Är det okej att kalla den här dagen för tacksamhetsdagen istället? Om inte så gör jag det ändå. Har både visat att jag uppskattar människor och även kännt att jag är uppskattad. Tänk vad fint folk man har omkring sig, varje dag!  Och inte bara det, tänk vad mycket annat jag har att vara tacksam för. Livet i helhet. 
Har haft en finfin dag. Ätit en god alla hjärtans dag-lunch i form av supergoda tonfiskfiléer, potatis och sås och frossat i mig exotiska frukter till efterrätt.
Börjar släppa på tyglarna gällande portionsstorlekar nu. Det behöver inte vara "samma som alltid". Och nu när jag ökar och ökar så känner jag även hur humöret blir allt mer stabilt. Lika väl som orken och hunger/mättnadskänslorna är mer stabila. Ett lugn i kroppen helt enkelt. Det är sällan jag känner paniksug eller ångestmättnad längre då jag istället tillåter mig att äta mig lagom mätt vid varje tillfälle. Dåligt intag vid lunch har förut visat sig vid nästa mål då jag istället är tokhungrig och slänger i mig maten, vilket då har orsakat lite ågren pga mättnaden. Lagom vid varje tillfälle är bäst helt enkelt. Man lär av sina misstag! 
 
Just Sayin..
 
Njuter av yttligare en ledig kväll. Sedan blir det jobb hela helgen. Sista jobbdagarna innan jag tackar för mig. Känns lite tråkigt, men jag har som sagt ett nytts spännande jobb som drar igång snart. Ska bli riktigt spännande. En frisk nystart hoppas jag på. 
Nu luktar det nybakat bröd. Dags att äta nybakade frallor till kvällis. Och nya favoriten – davosyoghurten. Hoppas ni har haft en fin dag kära ni. Om inte så är det en ny dag i morgon. Puss.
 
 

Dagar Att Fira!

Nyss firade vi julafton, igår var det semledagen och idag alla hjärtans-dag. Tusan vad saker vi firar hela tiden. Tacka vet jag min födelsedag, det är något att fira. (hoho).
Det finns dock många saker som har sin "egna dag" fast som vi egentligen inte har så stor koll på. Känns som att de mest hypade dagarna är de dagar då man ska äta något. Som kanelbullens dag, semledagen, våffeldagen osv.. Visste ni föresten att nutelladagen inträffade den 5/2? Om inte, ta igen det nu ;)
 
Andra matdagar att fira;
 
1/2 – Vegetariska dagen
5/3 – Cheese Doodle-dagen
12/4 – Lakritsdagen
20/4 – Polkakrisdagen
11/5 – Chokladbollens dag
27/5 – Ostens dag
6/6 – Fruktens dag
9/8 – Rulltårtans dag
23/8 – Köttbulledagen
11/9 – Kebabens dag
19/9 – Messmörets dag
29/9 – Kaffedagen
6/10 – Gräddtårtans dag
11/10 – Äggdagen
26/10 – Potatisdagen
11/11 – Chokladens dag
3/12 – Drink A Beeer Day
 
En hel dag till detta, perfekt!
 
Andra roliga saker att fira;
 
21/1 – Kramens dag
23/3 – Earth Hour
14/4 – Såpbubblans dag
21/3 – Internationella sömndagen
1/4 – Skojardagen
7/4 – Hälsodagen
1/6 – Mobilfria dagen
1/9 – Flortantens dag
30/11 – En köpfri dag
 
Haha Vad drar vi för slutsats av det här? Jo, att min födelsedag fortfarande tar 1:plats på roligaste dagen att fira under året. ;) Borde kanske ta detta med en nypa salt, men det var många spännande dagar att fira må jag säga. Och det finns fler. Fast jag måste nog säga att Drink A Beer Day ligger hack i häl med min födelsedag...
 
Här hemma firar vi de vanliga högtiderna. Julafton, midsommar, födelsedagar, påskafton och allt det där. Men jag ska nog se till att föra in en och annan dag extra att fira. Förstår dock inte varför laxen inte fick sig en egen dag – eller frukostmaten. Ska nog skicka in ett önskebrev om det!
 
Vad firar ni?
 
 

Puss & Kram-dagen!

Glad alla hjärtans-dag fina ni.
Frukost från en stilig pojkvän får vänta lite till för mig. Tur att jag har andra goungar omkring mig som fixar sådant istället. Största fruktfatet, frukost, blommor och tända ljus. Fin morgon, minst sagt! 
 
Härliga Frukost!
Det blev en riktig sommarfrukost. (Mackorna gjorde sig fula på fotot). Årets första, färska jordgubbar, blåbär, ananas..åh. Sommarlängtan. Och jag älskar att ha basilika i yoghurten. Kanske inte låter så gott, men det äre! Prova så får ni se. 
Nåväl, alla hjärtans dag.. en helt vanlig tordag helt enkelt. Ska dock åka runt och sprida lite kärlek, det hör faktiskt till. Ska se till att ge mig själv lite extra mycket kärlek idag. Det borde ni också göra. Ge er själva, alltså.
 
Ska ni göra något speciellt idag? Puss

Som En Pralin

Har precis sköljt ur hårfärgen och fått bort den kletiga chokladmasken från ansiktet. Doftade som en chokladpralin och var allt bra sugen på att slicka mig runt munnen för att smaka. Chokladsug, japp. Passande nog så fick jag hemleverans på just chokladpraliner idag. Mormors hemmagjorda med katrinplommon och marsipan i. Det var tydligen någon mer än jag som var glad över chokladpralinerna som hamnade i magen på julafton. Nu har jag så det räcker och blir över! Och oroa er inte, jag ska inte vänta tills nästa jul! De är svåra att hålla sig ifrån.
 
Köttfärs. Världens bästa råvara. Äter köttfärs i någon slags form nästan varannan dag. Biffar, köttfärssås, köttfärslimpa, köttfärsgryta.. bästa som finns! Idag fixade jag iordning en köttfärslimpa som jag fyllde med tokmånga katrinplommon. Allt serverades och åts på bästa tänkbara sätt; som en gegga. (Har jag bivit fem år igen, eller vad händer?). Köttfärslimpa, bakpotatis, brunsås, saltgurka och lingon. Perfekt. 
 
 
Har återfått både inspiration och peppglög igen. Det märker jag på matlagningen. Vill prova nya recept och är sugen på att exprimentera igen. Jag trivs i köket, det har jag alltid gjort. Nog för att det går i vågor men nu är jag back on track. Ska göra stroganoff i veckan. Det var en av mina favoriträtter förut så jag ser ingen anledning till att inte göra det till en favorit igen. Stroganoff med massa sås och ris. 
 
Har haft en fin dag. Lugn, men fin. Bäst att samla på sig lite krafter inför helgen! Kurera sig och bli frisk till hundra. 
 
Hoppas även ni har en fin dag. Kram. 

Belöningar!

Har suttit och skrivit brev nu på förmiddagen. Till mig själv. Jag menar, får man inte handskrivna brev av någon annan så får man fixa det själv helt enkelt. Man får ju vara smart!
Har kommit fram till att jag behöver sätta upp delmål för att inte backa ur. Slutmålet är som sagt långt bort och även om det är själva målet så behöver man milstolpar på vägen att kämpa mot – just för att inte känna att man jobbar förgäves. 
Varje steg i rätt riktning räknas och varje kilo ska uppmärksammas positivt. Har fyllt brev efter brev med peppande ord och i varje brev finns även en liten belöning som väntar vid varje delmål. Belöningarna blir bara bättre och bättre ju längre upp jag klättrar. 
Belöningarna kommer att vara allt ifrån nya jeans och frisörbesök till miniresor och objektivköp. Många som kämpar med vikt (både upp och ned) brukar kanske belöna sig med mat när de ha uppnåt sitt mål. "Då ska jag äntligen unna mig ett det eller lyxa till det med det". Men det är redan så förbannat mycket fokus på maten så jag vill att belöningarna ska handla om allt annat än just det
 
Tror att detta kan fungera för mig. Alla har vi olika knep för att kämpa oss vidare. Vilket är just ditt knep?
 
Weheartit

13 Februari

Glada tankar. Är det samma som glada drömmar tro? I så fall fullföljde tröjan sin funktion. Drömde som vanligt helknasiga drömmar fyllda av framtida utmaningar. Kroppen skriker tydligen efter nya saker nu! Saker som behöver läggas till. Bäst att lyssna till det där så även dessa drömmar kan sluta förfölja mig. 
 
Mår bättre idag. Tror att shoppingen gjorde sitt! ;) Sisådär femton påsar att packa upp idag, så jag är minst sagt sysselsatt. Köpte nya, fina frukostskålar igår. Kan inte få nog! Skålar, hjärtskedar och fina tekoppar. Tänk att maten kan smaka så mycket bättre när man får äta ur sitt favoritporslin. 
 
Fina Sovtröjan!
 
"Din aptit är god just nu och du tycks behöva mer basföda än vanligt"

Haha, ja, den tackar vi för. Dagarna hänger verkligen ihop med varandra. Dåligt intag en tag brukar resultera till akutsug dagen efter. Därför är det alltid bäst att äta rejält och regelbundet varje dag, just för att slippa akutsug. Misstänker att det krävs mer än vanligt för att dämpa hungerkänslorna (som förövrigt är tillbaka) idag. 
Frukost väntar och sen blir det hederlig husmanskost till lunch. Enkelt men uppskattat. 1
 
Hoppas ni får en fin onsdag. Puss & Kram

Ramar!

Så fort jag går utanför mina trygghetsramar så smyger sig min sjuka sida fram. Den passar på så fort det för tillfälle. Var det matvalen, situationen eller tiderna som ställde till det? En salig blandning tror jag. Vet jag att det finns två alternativ där ett av dem är att jag får min mat så väntar jag hellre på det – trots att jag är hungrig. Men väntar jag på att komma hem till min mat så blir tiderna knasiga istället. Så vad väljer man? 
 
Hatar när allt blir så pass påtagligt som det blivit idag. För jag är verkligen inte den som petar och har mig i maten. Var förtusan den enda som tog om tre(!!) gånger på lunchbuffén vi åt på idag – just för att det var en situation, mat och tid som passade in i mitt "schema". Men när nästa mål skulle intas och det inte var en situation, mat och tid som passade mig, ja då hamnar jag i någon knäpp bubbla och blir inte mig själv. Känner inte igen mig själv vid de tillfällena.
 
Kanske har jag det för tryggt omkring mig. Jag borde komma utanför mina trygghetsramar oftare, för så här kan det inte bli varje gång något spontant kommer upp. Har väl mest träffat på "planerade, spontana saker" tidigare. Saker jag på något sett redan förutspått kommer komma. Det är när planer ändras och jag måste tänka om och göra ett val på direkten som hjärnan går bananas.
 
Suck. Haft en superfin dag annars!! Hade mer ork än väntat trots virus i kroppen. Stackars plånbok är väl allt jag kan säga. Haha. "Iiiiiinget onödigt" ;) 
 
Och föresten. Blev det några semlor idag tro? Puss

Ullared!

Godmorgon Hörni!
Krassligheten sitter i men jag är på bättringsvägen. Är åtminstånde tillräckligt frisk för att åka iväg på en heldag till Ullared. Haha. Aldrig för sjuk för att spendera lite pengar! Blir bara sjukare av att gå hemma känns det som och lite shopping ska nog kunna pigga upp mig ska ni se!
Hur mår ni idag?

Semledagen idag också. Känns som de "borde" ha vart semledagen för någon månad sedan då de redan började sälja de där små bakelserna redan i November om jag inte minns fel. Tycker dock bara om mandelmassan och har inte riktigt förstått det där med en torr bull + lite grädde. Finns betydligt godare saker tycker jag. Men smaken är som baken. Minns när jag var liten, då fick de andra min bulle och jag gröpte ur deras mandelmassa. Nä, tacka vet jag en krämig pistagebulle. Det är i min smak må ni tro. 
Ska ni äta några semlor idag tro?
 
Han tycker faktiskt om mig, egentligen!
 
Vet inte hur matdagen blir och det känns...ovant. Tidigare har jag alltid tagit med mig mackor eller liknande ifall att det skulle krisa. Och visst, det är väl okej att ta med sig lite matsäck när man ska vara iväg hela dagen men jag ser det som en liten utmaning istället och skippar allt det där. Låter dagen bli som den blir och överlämnar besluten åt de andra. 
 
Hoppas ni får en fin dag. Hörs i morgon eller i kväll. Puss

Davosyoghurt – Perfekt.

Som en blixt från en klar himmel. Varför har jag inte kommit på att prova det här förut? Kanske för att jag har vart för feg på att prova nytt. Men varför inte prova nytt på mitt sätt istället? Samma som alltid, fast lite godare och lite bättre. 
Jag vill alltid ha min yoghurt tjock och krämig. Men yoghurt är inte speciellt tjock och krämigt. Har därför blandat ut det med kvarg/keso för att få till rätta konsistensen. Något jag även har velat pröva på är davosgröt. Har dock inte kommit så långt då jag fortfarande vill hålla fast vid min yoghurtskål. 
 
Så varför inte göra davosgröt på innehållet man brukar ha i yoghurtskålen och få den perfekta konsistensen på köpet? Låter inte det bra, så säg?
 
"Davosyoghurt" på dinkel och quinoa-puffar.

Blandade ihop naturell yoghurt med chokladpulver och quinoa/dinkel-puffar. Rörde ihop allt till en röra och ställde in i kylen i några timmar innan det var dags för kvällis. Konstigt säger ni – gott säger jag. Blev som en sådan där god röra man alltid åt när man var liten. (Jag åtminstånde). Ni vet, när man blandade ihop cornflakes och mjölk och åt i en gegga. 
 
Nåväl. Detta blir en stående favorit här hemma hos mig! Tycker att ni ska prova. 

Trotsdag!

 
Kikar runt på olika bloggar och läser olika artiklar. Samtidigt som samhället aldrig tycks ha vart med fixerat vid "hälsosamma livsstilar och sund mat" så verkar folk aldrig heller tidgare vart så trötta på allt det där. Fler krav på hur man "ska" leva och fler lär det bli. 
Det verkar inte bara vara jag som har svårt med det där ordet lagom. Känns inte som det existerar längre och för eller senare försvinner det väl ur ordboken också för den delen. Allt eller inget, gällande allt! Balansen, vart tog den vägen? Och livet, vart tog det vägen? 
 
Har dragit ner lite på bloggandet som ni kanske märkt. Vill inte ha yttligare en sak att känna mig stressad över. Här ska man skriva när man vill, inte för att man känner sig tvungen. 
Och det fick mig återigen att tänka på det där med krav. Krav som jag tror kommer att komma under tiden då jag är frisk och kry igen.
Men hur tusan kan jag inbilla mig att ett frisk liv kan vara mer kravfyllt än det liv jag lever idag? Visst, vi snackar olika slags krav men kraven som jag tror mig vänta kommer aldrig att inträffa så länge man sträcker på sig lite och går efter sina egna viljor och inte andras. Självsäkerhet och självförtroende kallas det. 
Och hur mycket självförtroende jag än må ha i dag så går dagens krav inte att undgå. Det är inte där det sitter för tillfället. Dessa krav är baserat på något annat, mycket djupare känns det som. Ingrodda tankar – inte brist på självsäkerhet. 
 
 
Vet inte vad jag ville säga. Vill bara göra uppror mot världen känns det som. Vill ställa mig på kungsgatan med microfon och skrika ut vad jag känner. En trotsdag gällande det mesta helt enkelt. Vill bara leva och må bra. Skratta och vara lycklig. Ta dagen som den kommer och leva det liv alla bör göra. 
 
Men så var det just det där. Man kan inte påverka speciellt mycket, hur  mycket man än hade velat. Istället får man ta livet med en klackspark och göra så gott man kan. 

11 februari

Det konstanta ätandet fortsatte även igår. Sjuk och egentligen inte speciellt hungrig – bara sugen. Rörde mig inte ur fläcken och tuggade i mig betydligt mycket mer mat än de omkring mig. La mig med mättnaden upp i halsen och kände att det hade blivit lite mycket under dagen. Ångest nu då? Inte nödvändigtvis. Bara lite för mätt. Men insåg snabbt att jag behöver känna den där konstanta mättnaden, dygnet runt för att det ska hända något som sagt. En vanesak helt enkelt. Och jag tycker om att vara mätt, men då i lagom mängd. 
 
Dagens goda frukost.
 
Jag lyckades bota suget igår ikväll men redan i morses var det tillbaka. Chokladröra toppat med en väldans massa müsli + äpplechips i mängder, två knäcken & en överdos av vaniljte. Lagom mätt och belåten! 
 
Veckostart och min ledighet fortsätter ett bra tag till. Hoppas ni får en fin måndag. Kram!

Resan är målet!

Så här stod det i dagens horoskop:
 
Du bör tänka på detta; resan är målet. 
 
Fy-i-fan vad det fick mig att känna lite pepp såhär på söndagskvisten. Jag har vart duktig, så duktig på att endast fokusera på målet som i mitt fall har vart slutpunkten på resan. När kroppen är i rätt skick och livet leker. Har blundat för allt som jag kommer vara tvungen att göra för att nå just slutmålet
 
Varje dag ska vara mitt mål. 
 
Ska fokusera på varje måltid som att det vore just den som skulle vara slutmålet. Ska lägga fokus på varje mål, varje dag och gå all in till 100% varje dag. Det är inte vid slutmålet som jag behöver göra jobbet utan det är just nuunder resans gång. Utan en resa så kommer jag aldrig nå dit jag vill! Så det är nu jag behöver tänka rätt och göra de rätta valen för när jag väl är framme så kommer jag inte behöva tänka på sådant trams mer. 
 
Du kan göra skillnad nu, i denna stund. Ta tag i ditt liv och fokusera på hur du vill leva ditt liv. Det börjar redan idag!
 
 

Hunger eller sug?

Feber och sjukdom innebär alltid samma sak för mig. Uteblivande hunger och mättnadskänslor. Istället känner jag ett obotligt sug. Efter allt. Rörde mig inte ur soffpositionen igår och kände varken hunger eller mättnad på hela dagen. Ändå åt jag betydligt mer än vad jag gjort på väldigt, väldigt länge igår. Ett konstant ätande från morgon till natt. Ångest? Inte alls. Jag var ju sugen. Så borde varje dag se ut egentligen!
 
Febern höll i sig även idag. Trettioåttagrader och en gnagande huvudvärk. Och varken jag eller de omkring mig förstår hur jag kan vara så pigg. Hade jag inte fått det bevisat genom febertermometern så hade jag knappt lagt märke till viruset i kroppen. Förutom de där signalerna från magen då, förstås. 
Något annat som har hållt i sig under dagen är just suget. Tanken var även att ta en shoppingdag idag och avsluta med favoritbuffén. Kanske inte smartaste idén med feber i kroppen! Men så var det där med suget.. finns inget som kan locka mig så mycket som just en buffé (med sushi!!). Så vi skippade shoppingen och la energin på det viktigaste istället. Buffén. ;) 
 
Och vet ni? Ibland kan det vara förbannat härligt att inte känna mättnad. Då kan man äta betydligt mycket mer. Borde vara sjuk lite oftare tror jag! Haha. Där satt jag med feber och en snorig näsa och åt som aldrig förr. Så det kan bli! 
 
 
Så, vad blir det här näst? Har hört att glass ska vara bra för att dra ner febern? Dock lite kallt för det. Hade hellre velat värma mig med något varmt, men som samtidigt dämpar alla dessa sug. Varm choklad? Nygräddade bullar?
Äh, har även hört att en skål yoghurt + massa nygräddade, knaprika äpplechips och alla andra gottigheter ska kunna bota både sug och sjukdom. Vitaminer ni vet.. Sådant jag förmodligen har överskott på! Haha. 
 
Hoppas ni mår fint & ha en mysig söndagskväll kära ni. Kram!

Resdags!

Vissa saker kan man inte få nog av här i livet. Som frukostmat, lax, jordgubbar, sushi och fina människor tex. Och så finns det yttligare en sak som man definitivt inte kan få nog av. Resor. En del väljer att spara ihop en massa pengar för att finna lyckan i dyra väskor, inredning och bilar. Jag å andra sidan nöjer mig med min fyndväska jag hittade på rean och sparar istället för att finna lyckan i just resor.
 
"Livet är inte de dagar som gått utan de dagar man minns."
 
Jag tror att det är viktigt att samla på minnesvärda dagar. Spendera sin tid åt att göra saker man kommer komma ihåg och sedan kunna blicka tillbaka på med värme. Om det så är en picknick på trädgården, en promenad runt sjön, en kryssning eller en resa till Medelhavet spelar ingen roll. Bara man gör sådan man själv tycker om och uppskattar. 
 
Jag behöver en paus i livet. En paus och något att se fram emot. Delmål och något att kämpa för! När man ibland endast ser mörker så kan det vara härligt att ha en liten ljusglimt man går och väntar på. 
Och vad passar bättre än att ägna sin tid åt det man mest tycker om? Nu är det dags att resa igen. Åh! Detta piggade upp lilla sjuklingen må ni tro. Allt är planerat och klart. 
 
 
Dags att greppa tag i pinnarna. Blir en härlig resa till Kina igen. Åker iväg i början av April och stannar i några veckor. Kommer även spendera min födelsedag där nere! Och då ska jag äta mig spymätt på sushi, det är allt jag begär! Haha. Det kommer jag göra varje dag förvisso.. och köpa femrätters för åtta riksdaler. Det är inte heller fyskam! Shopping, strosa runt i parker, mysa, äta hotellfrukost, umgås.. Detta blir fina grejer!
 
Delmål var det. Har satt upp ett rimligt mål som jag ska försöka nå tills dess att vi åker. Vill ha mer ork den här resan. Trots att jag pallade med rätt mycket sist så önskade jag ändå att jag kunde ha vart lite mer fri i tänket och haft en lite (mycket) starkare kropp. Men än är det några månader kvar och vi vet nog alla att mycket kan hända på kort tid! 
 
Ljusglimtar. Allt är rätt fint trots allt. 
 
 

Sjukling

Samtidigt som jag är lätt i kroppen så har jag aldrig kännt mig tyngre. Benen är som två stockar som är omöliga att lyfta och huvudet känns likt ett bowlingklot. 
Efter att ha gått på helspänn i en vecka så tillåter sig nu kroppen att slappna av. Den har nog inte hunnit det tidigare. Över trettioåtta graders feber och en svullen hals. Tack för den liksom! Tur att jag är på världen bästa rehabiliteringsställe för att kurera mig över helgen. Ska inte göra någon nytta för fem öre. Bara ligga och gotta mig i soffan framför brasan och kolla på tv! Och äta massa god mat, såklart. För så pass mycket energi har jag kvar i min lilla kropp så jag orkade ställa mig och laga god familjelunch minsann. Nog för aptiten inte var så värst stor, men då är det tur att man man äta för att det är gott – trots att man inte är hungrig. Och kroppen behöver ännu mer energi när den är ur balans för att kunna reparera sig. Sen går det åt en del energi att till att knappa på datorn också må ni tro! 
Har föresten återupptäckt den oslagbara kombinationen ris+soyasås. Juuust sayiN. Har alltid vart lite av en såsälskare faktiskt. Tycker om alla såser föutom bea, typ. Rödvinssås, currysås, pepparsås... kan äta det som soppa! Fast godast är det om man blandar det med massa ris eller liknande. Drömmåltiden. Eller ja, perfekt stekt fläskfilé och god sallad fick plats på tallriken idag också ;) 
 
 
Ska få tummen ur och börja med en fetingkurs inför nya jobbet. Sisådär 20 quiz som ska klaras av! Suck. Långa kurser på engelska. Lika bra att börja med en gång. 
Ikväll blir det räkmys och melodifestivalen. Lagom lördagssyssla när man är sjuk och ynklig.
Vad ska ni hitta på idag?

Om att tacka Ja!

Nu är jag trött vill jag lova er. Den gnagande oron som jag har haft i kroppen de senaste dagarna har nu släppt. Pjuuh. Känns som en säck sten har lyfts bort från mina axlar!
Beslut som ska tas. Bara där brister det för min del. Inte min starka sida som ni vet. Vet inte om jag nämnde det men jag var på arbetsintervju i måndags. Redan dagen efter, på tisdagen, så ringde de och sa att jag hade fått jobbet. Egentligen ville jag bara skrika ut och säga att jag tog det, men något stoppade mig.
 
Maten.
 
Japp, så illa var det, jag erkänner. Jag var nära (jag gjorde det inte, men vad nära) på att låta något så natruligt och löjligt som maten hindra mig från att tacka ja. Var (är fortfarande förvisso) rädd att ett nytt jobb skulle komma in och förstöra mina rutiner i min vardag. Både gällande mattider, kbt-behandlingen osv.. stöka till det helt enkelt! Så vad gör man?! Är öppen som en bok och berättar vad man tycker och tänker, såklart.
Åkte ner och träffade chefen på det nya jobbet idag och lättade på hjärtat lite. Sa som det var och att jag behövde vara iväg en dag i veckan osv. Lika bra att ta det med en gång tyckte jag. Och det var det. 
 
Även ifall ett problem nu är ur världen så återstor fortfarande det största. Är fortfarande livsrädd för att tappa fokus och behöva börja om på nytt gällande tider och rutiner. Men vet ni. Jag vägrar, verkligen vägrar låta maten styra över mitt liv längre. Det är inte så det ska vara. Påminde mig själv om att livet ska anpassa sig efter maten och inte tvärtom. Så vet ni? Jag tackade JA. Och det känns som ett fruktansvärt bra beslut ska jag säga er.
 
Nytt jobb och nya rutiner. Något säger mig att detta blir en nystart! En positiv sådan som ska ge mig en sista skjuts ut i riktiga livet. 
 
Vad tusan blir det för jobb nu då tänker ni? Fortsätter att hålla mig till snabbmaten, men den här gången förflyttar jag mig till Subway som ska öppna i vår lilla stad. Är med från start och jag är otroligt förväntansfull ska jag säga er. Detta kommer bli bra, det vet jag!

8 Februari!

Somnade halv fyra och vaknade halv åtta. Tillräckligt med sömn? Big nono. Ser i kors för tusan. Men med en gnagande oro i kroppen så är det lite svårt att ligga still. Gick istället upp och började pyssla med mitt lilla projekt jag ska ta med till C i nästa vecka. Ska ta med mig och redovisa två "två vägarna" som jag kan välja att vandra. Och det gör jag så fint i form av fotocollage. Peppande sådana. Nåja, ett av dem åtminstånde. Den andra vägen är mest sorglig. De båda visar vart jag hamnar beroende på vilken väg jag väljer när jag gör alla val vid måltiderna. En drömbild och en vad-man-förtillfället-kan-kalla-verkligeheten. Och blir perfektionistsidan av mig nöjd så ska jag se till at visa er! 
 
Godmorgon!
 
 
Sitter och myser i min nya tröja jag fick med mig från Götet igår. Kunde inte låta bli. Och nu ska jag äta frukost och sedan plockar jag med mig min syster och åker iväg till annan ort över dagen. Vad ska jag göra där tro? Det ska ni få höra när jag är hemma igen ;) Och ikväll blir det en tredje ord. Ska ut till sommarhuset över helgen och mysa. En fjärde ort hamnar jag i på måndag då jag ska till Halmstad. Haha. Härligt att vara ledig helt enkelt. 
 

Kbt – Rätta Vägen!

Tom på ord och tömd på tårar – men fylld av nytt hopp (och god mat). Helknasig dag idag. Åkte till Göteborg med tankarna om att känna mig mysslyckad då jag inte riktigt gjort allt som stod på veckoplaneringen gällande utmaningar. Och varför hade jag inte gjort det?
Det var både jag och C sugna på att ta reda på. Och det gjorde vi. Dagens möte var helt annorlunda upplagt jämfört med vad det brukar. Gjorde olika övningar som fick mig att inse varför jag väljer den lätta vägen ibland och vad det resulterar till. Tjugofem post it-lappar sattes upp lite varstans i rummet som visade vägen till de två olika slutmålen som de två vägarna leder till. 
 
En väg som ledde till slutmålet som jag kommer att hamna vid om jag fortsätter att välja den lätta vägen och en väg som ledde till drömmålet. Dvs – livet. Jag ser måltiderna som just måltider. Måste tänka steget längre för att våga hoppa på tåget mot drömmålet. 
 
 
Efter mötet torkade jag tårarna och gick och muntrade upp mig själv med lite god mat till magen. Sådant fint uppskattas av både kropp och knopp! De snålade med ingefäran trots att jag bad om mer. Sådant uppskattas dock inte. Tur att de kompenserade upp det med världens godaste soppa istället. (Och sushi, såklart.)
 
Nej, nu tar det stopp i hjärnan. Ska få i mig lite mellis innan jag åker och jobbar kväll. Ingen vila här inte. Suck och suck. Men sedan är jag långledig igen. Härligt! :) Har mycket att se fram emot kommande vecka. Berättar mer i morgon.
Matdags var det. Och idag hörni, idag tänker jag till innan jag gör mina val och väljer den rätta vägen. Veckans första utmaning startar redan ikväll. Puss

Ett – Tolv

Ett: Gårdagens (kvällens) tokstora matintag resulterade till uppblåst C och fortsatt mättnad nu på morgonen. 
Två: Det är okej antar jag. Det är så det ska kännas. 
Tre: Nattens fyra timmars sömn gör inte saken bättre. 
Fyra: Startar dagen med blöta kinder. Livet är en karusell för tillfället.
Fem: Dagen kommer innebära Kbt i Götet, hem för att slänga i sig mat och sedan åka och jobba kvällspass.
Sex: Håller mina tummar inför morgondagen. (Jobbmöte..wiewie)
Sju: Mitt horoskop säger mig att jag har tur i yrkeslivet just nu. (Kanske räcker att hålla en tumme?) 
Åtta: Svettig som tusan om kvällarna och får blossande små kinder. Men om dagarna är jag som en isbit, why?
Nio: Dags att ladda på depåerna med massa frukost. Har nämligen hört att mycket mat ska bota uppblåsta magar. (Försöker vara positiv här)
Tio: Har världens goaste goingar omkring mig som gör allt för att underlätta mina beslut samt min gnagande oro. Det kallas uppoffring på hög nvå! Älskade familj
Elva: 3 av 5 utmaningar avklarade den här veckan. Inte okej. Nästa vecka är det sex av fem som gäller. 
Tolv: ...till sist. Är tokberoende av jonagold äpplen & äpplechips. Bara så ni vet. 
 
Godmorgon Torsdag – Idag blir en bra dag!
 

Jobb – Check

Helt okej dag. Vet i allafall vad jag vill nu. Saker och ting börjar falla på plats och jag är förhoppningsvis (?) redo att ta ett beslut. Det är nog nyttigt med lite nytt i min såkallade vardag. 
Stannade upp och tänkte till. Och tackar jag nej till detta så gör jag det av helt fel anledningar. Det kallas att fega ur och att hålla fast vid sådant som är sjukt. Tryggheten jag känner vid mina rutiner kretsar nog mest kring sjukdomen, faktiskt. Jag erkänner. Fortsätter att tänka; Klarar andra, så klarar jag! Ska inte låta maten styra mitt liv. Det ska helt enkelt vara tvärtom. Samtidigt som jag är i en liten speciell situation jämför med många andra och egentligen behöver sätta maten som prio ett så vill jag ändå inte att det ska styra – helt. 
 
 
Provade en god smoothie idag. 
Jordgubbar, yoghurt, is och choklad. Det var gott! Hade även lite krossade pistagenötter på toppen. Passade bra tillsammans. Har även köpt hem lite olika mellanmålsbarer att smaka på i dagarna. Vet egentligen inte vad jag tycker om sådant, men värt ett försök. Jag menar, äpple och kanel-smak kan nog inte vara något annat än gott. 
 
Vad brukar ni äta som mellis? Brukar det bli "frukostmat"? eller något annat spännande?
 
Nu kurrar magen och benen värker. Lugn kväll i soffan väntar. Puss
 
 
 

Yttligare några beslut.

Nu så hörni. Nu börjar det hända saker omkring mig. Det är även nu stressen och och beslutsångesten sätter in och är skyhög. Och det kommer den att vara tills jag har bestämt mig.
Har fått erbjudande om en riktigt rolig sak. Allt är egentligen klart – om jag bara vill. Men vill jag, vågar jag? Min vardag har rutiner i dagsläget och tackar jag nu ja till detta så är jag så förbannat rädd att alla rutiner jag byggt upp kommer att gå i krasch. 
Men samtidigt är det kanske det jag behöver? Massa nytt som kommer in och ruskar om i min vardag. Mina rutiner kanske fungerar i dagsläget. Men de kanske fungerar just för att de känns trygga för ätstörningen, om ni förstår? Kanske borde jag skaffa mig nya rutiner för att kunna få en nystart. Något som känns annorlunda redan från start. Förmodligen hade det bara vart bra. Annars kommer jag fortsätta min vardag som den sett ut det senaste året och vart har det tagit mig? Framåt förvisso, min inte tillräckligt långt fram. 
De tider och rutiner jag har i dagsläget kanske jag tycker fungerar bra, då de känns trygga. Men samtidigt, vad är tryggt? Kanske är det en "falsk" trygghet, för att jag ska få det på mina villkor. 
 
Åh, sådant här är inte bra för mina nerver. Jag ska åka iväg och träffa henne i morgon igen och gå igenom lite mer saker och berätta lite mer om mig och min livssituation. För är det något jag har lärt mig så är det att vara öppen redan från början. Redan då är det många stenar som släpps från axlarna. Så jag har tills i morgon på mig att fundera. 
 
Nu ska jag sluta göra er nyfikna och tala i gåtor. Berättar mer i morgon när jag verkligen har bestämt mig. Nu är det nämligen dags för frukost och sedan ska jag åka till jobbet. Sov föresten gudagott i natt. Vet inte när det hände senast. Trodde jag skulle drömma om alla dessa beslut, men icke. Istället somnade jag och vaknade inte förens det var dags att kliva upp. Vet inte när det hände senast faktiskt!! Hoppas jag har mycket energi idag med andra ord :) 
 
Frukostdags <3
 
Hoppas att ni får en mysig Onsdag. Snö och grejer. Det tycker vi dock inte om, alls. Tur att jag jobbar inomhus ;) Hörs sen. Puss
 

Horoskop!

Dagens Horoskop.
 
De svårigheter du behöver övervinna under din livsresa tornar upp sig nu.
Se upp så att du inte överanstränger dina fysiska och psykiska resurser!
Du behöver tänka länge och noga på vilka problem som är aktuella och vilka som verkligen är värda att du lägger ner all din kraft på att lösa.
Med den bakgrunden i åtanke kan felberäkningar lätt leda till hälsoproblem
 

Ett: Ja, alla problem har verkligen blivit påtagliga de senaste dagarna. 
Två: Översnastränger mig mest varje dag – trots att jag bara pendlar mellan jobb & soffan. Noll ork.
Tre: Dags att lägga andra problem åt sidan och fokusera på det som är viktigast – livet och hälsan.
Fyra: Fortsätter jag såhär så kommer kroppen snart falla pladask. Att "bära" på en undervikt är inte nyttigt för kroppen någonstans. 
 
Fem: Är det säkert att det inte är jag som skriver dessa horoskopen i sömnen?
 
Livet väntar runt hörnet. 

Det händer – igen!

Minns ni att jag berättade om en jävla (ursäkta) käring som kom fram till mig i mataffären för ett tag sedan? Då hon lyckades kläcka ur sig kommentarer som;
 
"Jag blir så förbannad på sådana som du". "Det finns sådana personer som har anorexia och samtidigt är deprimerade. Och så finns det sådana som du. Och det är ännu mer störande". 
 
De orden knäckte mig. Detta hände för ungefär ett årsedan. Hade dock släppt de där orden tills idag – då det hände det igen. Får käringen aldrig nog? 
Gick runt helt oskydigt i mataffären i ett par mjukisar och min systers stora täckjacka när hon åter igen kommer fram och kläcker olämpliga kommentarer. 
 
"Jag ser att du äter dåligt". Varpå jag svarar; Nej, det gör jag inte. "Naaaw, lilla gumman då". Och det var inte "lilla gumman" med en ton som tydde på att hon brydde sig. Det var med en sådan där nedvärderande, löjlig ton som bara ger en yttligare ett slag i magen. Låt-mig-vara. 
 
Är detta okej? Nej. När ska folk lära sig att man inte kommenterar folks vikt. Oavsett om man har en övervikt eller undervikt så är det inget man säger något om. Det är lika illa att kalla någon för smal som det är att kalla någon för tjock. Folk kan ta lika illa vid oavsett. 
 
Jag hade gärna konfronterat henne idag igen. Men efter det att hon kommit fram till mig så fick hon från affären och lämnade mig stående i kön som ett jävla ufo till frågetecken. Folk hade hört och kollade lite sorgset på mig. Jag betalade, packade mina varor och försvann ut. 
 

Motivation!

Ibland är det svårt att hitta motivationen. När man har saker och ting som känns tunga framför sig så kan det ibland vara lätt att man skjuter upp det. Fråga mig, jag vet! 
Livet går upp och ned. Men hur gör man egentligen för att hitta tillbaka och i bästa fall hålla fast vid den där motivationen man ibland känner?!
 
– Ge dig själv en påminnelse om att livet är kort. Klyschigt; Men lev dina dagar som om de vore de sista. Alla sekunder av ditt liv är dyrbara. Ta vara på den tid du har! 
– Lägg energi på sådant du mår bra av och lägg det andra åt sidan. Umgås med personer som lyfter upp dig och inte drar ner dig. 
– Kom ihåg alla höjdpunkter du har haft i livet. Dagar då du kände dig på topp och framförallt – motiverad. Försök att känna de där känslorna igen så kommer du återigen att känna motivation till att må sådär bra igen. 
– Gör en pepp-bok. Fyll den med fina ord om dig själv, peppande bilder och framtidsplaner. 
– Tänk ett steg längre. Vad vill jag, vart ska jag & kommer detta hålla i längden? 
– Bryt mönster och upptäck nya saker. Gör saker du inte tidigare gjort eller saker du inte trodde att du skulle klara av. Man kan om man vill!
– Fokusera på målet och tänkt på hur härligt du kommer må när du kommit dit. 
 
Det är ditt liv och i slutändan är du alltid vad du gör. 

Anamma!

Dagens (läskigt stämmande) Horoskop.
De hinder du sett uppkomma under en tid blir nu allt tydligare och det blir svårt för dig att undgå dem. Det är bra om du tar dig an dessa utmaningarna så fort du kan även om det känns svårt för dig. Ju längre du ignorerar dem desto troligare är det att det på sikt kommer att tynga ner dig och då kommer det att bli ännu tuffare för dig att handskas med det slutliga resultatet. 
 
Ett: Med tanke på att det kom någon slags "vändning" idag då jag har kännt sjukt mycket jävlar anamma så är det komiskt att detta horoskop var just idag. 
Känns som problemen bara gror sig starkare och större för var dag som går. Bryter man inte nu så är jag rädd att de invanda vanorna kommer sitta för djupt för att kunna jobbas bort – någonsin
 
Två: "Bli ännu tuffare för dig att handskas med det slutliga resultatet." Det var precis detta jag pratade om igår. Jag är rädd för att gå med den här undervikten för länge (det är redan för länge) så att jag ska vänja mig och glömma av vad jag hade/strävar efter. Kanske är det då svårare att acceptera sin kropp när den sedan är normalviktig ? Vet att jag kommer hinna vänja mig på vägen också. Jag menar, man vaknar inte med 15-20 kilo extra på kroppen över en natt. Kommer även ha goooott om tid att vänja mig vid den "nya" normalvikten också för den delen. För det är där jag ska ligga hela livet. 
 
"Livet är det som händer medans du gör upp andra planer"

Hoppas att denna glöden håller i sig ett tag fram över. Jag är fullt medveten om att dagar fyllda med gråt och ångest kommer att uppstå titt som tätt. Det går inte att komma undan. Det är bara att acceptera. Skillnaden är valen man gör. Att lyssna eller att inte lyssna till rösterna. Det är där det svåra är. Jag har insett att jag kommer få leva med tankarna hela livet. Men jag hoppas på att bli fullärd och klok gällande hur man går emot och istället väljer att göra de friska valen istället. Lär behövas många skoldagar till att bli fullärd inom det där ämnet.. men det kommer, det vet jag! 
 
Hoppas er veckostart vart fin. Puss

En fråga kräver svar.

Liten lista. (Tack Jen ;) )
 
Matvanor: 
Bästa maträtt? Laxrätter, Sushi, tapas, köttfärssås och skaldjurspasta.
Bästa efterrätt? Fräscha. Som fruktfat eller sorbet.
Bästa dryck? Cola zero, Pepsi Max & Rött vin
Hatdryck och maträtt? Mjölk, apelsinjuice & whisky. Gällande maträtt så är jag nog en allätare. 
Bästa alkoholdryck? Öl & Rött vin
Smörgåsen? Gärna hembakat med massa frön och frukt i + många skivor ost. 
Smågodis eller färdiga påsar? Småplock är det bästa. 
Bästa soppan? Köttfärssoppa, mexicanasoppa eller gulasch. Karibisk är med god. 
Favoritglass? Allt utom jordgubb, typ. Mayan Mystica är favoriten. Chokladigt eller saltlakrits är gott.
 
Hemmagjord
 
Shoppingvanor: 
Hur mycket shoppar du för varje månad? Inte för speciellt mycket alls. Varierar dock. Ibland för några hundra och ibland mer eller mindre. 
Har du mer skor än kläder? Ligger nog ganska jämt där skulle jag tro. Köpte tio (!!) par skor under en resa. 
Favoritplagg? Beror på årstid och humör. För tillfället är det stickade tröjor. 
Favoritfärg på kläder? Rosa, vitt och svart. 
Favoritfrisyr: Uppsatt eller lockigt. 
Bästa mönster: Randigt
Bästa accessoar: Enkla grejer i guld. Klocka + guldarmband brukar jag köra på. Och enkelt halsband + örhängen. 
Underkläder? Snygga blandat med sköna. Brukar köpa på Lindex. 
Hatplagg? Åtsittande plagg. 
 
 
Arbete, utbildning:
Jobbar eller pluggar du? Jobb & jobb.
Vad vill du bli? Har alltid drömt om att öppna ett eget café. Med rosa inredning och rosa bakelser. Ett mysigt tjejcafé helt enkelt. Gärna med en stor uteveranda som vetter ut mot havet. För ja, man får drömma. Annars vill jag jobba självständigt. Vara min egna boss helt enkelt. Men samtidigt med människor. 
Är lönen viktigast? Cash is King vet väl alla? höhö. Tror att det måste finnas en balans. Samtidigt som det är viktigt att trivas på jobbet så är det minst lika viktigt med en någorlunda bra lön. Vill inte jobba för gäves. Vill kunna leva ut mina drömmar och för det krävs lite pengar. En balans helt enkelt. Lite av varje.
 
Allt möjligt:
Har du barn? Återkommer om några år.
Är otrohet okej? Nixx.
Älskar du någon? Ja, utan tvekan.
Betyder familjen mycket för dig? Mer än mest. 
Vart åker du helst på semester? Till något varmt ställe. Strand blandat med roliga utflykter + shopping. 
Bästa klimatet? Klänning-väder utan att svettas ihjäl. 
Hemmafest eller krogen? Hemmafest eller pub. 
 
Mysiga resor.
 

Ska vi köra igång?

En fråga; Vart börjar man? Har en känsla att jag är påväg över tröskeln. En sista knuff och lite sista råd, sedan är det nog min tur. Känner på mig det. Trött på att vara trött. Jeansen hänger och kroppsdelar som ska synas är liksom mer eller mindre osynliga. Har förbannat ont i kroppen och benen sticker ut på fel ställen. Jag vågar prova nya saker, tränar inte och går knappt promenader. Utmanar och äter mig mer än mätt vid måltiderna. 
 
Ät mer, kommer ni säga nu.
 
Och ja, jag vet att det är det som behöver göras. Men ni vet själva hur det är. Det är inte "bara att börja äta dubbelt så mycket". Man måste börja i någon ende, för att inte bli rädd och backa tillbaka yttligare några steg. 
 
Näringsdrycker, säger ni nu.
 
Och ja, jag vet att det är ett bra val. Men jag vill ha mat, inte drycker.
 
Så jag hoppas ni kan ge mig ett och annat råd hur jag ska kickstarta allt en gång för alla för att inte fega ur.
Vart ska man börja? Innerst inne vet jag vad som behöver göras. Men jag hoppades ändå på att ni kunde ge mig litr tips och råd, en gång för alla. Kan ni, kan jag – Kan jag, kan ni. 

Söndagsmat

Är egentligen ingen efterrätts-människa. Jag njuter hellre av en extra portion mat och sedan brukar jag vara nöjd. Men det sägs att man har en liten extramage till efterrätt. Och jag tror att det stämmer. Hur mätt man än må vara så finns det nog alltid lite plats kvar åt lite sötsaker. Fast egentligen, vem har sagt att efterrätt behöver betyda sött? En syrlig fruktsallad till efterrätt är minst lika gott, om inte godare. 
Fixade ihop en söndagsefterrätt till familjen i form av en lagom söt yoghurtbägare. Svalkande för magen efter en varm måltid som idag blev en god köttfärsgryta + ris. Blev faktiskt riktigt gott. Försökte mig på det där med ketchup idag också. När åts det senast? Vi är ingen ketchupfamilj och har nästan aldrig det hemm. Smakade inte alls bra! Haha. Förstörde bara alla andra goda smaker jag hade lyckats knåpa ihop så bra. Typiskt. Tacka vet jag stark senap istället!
 
Söndagsefterrätt
 
Tjock yoghurt (turkisk eller liknande), hackade nötter (valnötter i detta fallet), honung efter smak + en nypa vaniljpulver. Lägg i tre olika lager, ät och njut. Enkelt och gott och passar nog till frukosten eller mellis också för den delen. 
 
Vad har ni fått för söndagsmiddag i magarna idag tro? Puss
 
 

Att längta efter en ny period.

Hälsa
Blundar du nu för de små problemen, kan det lätt uppstå större.
Tecken på ohälsa och sjukdom bör du ta på större allvar.
 
Utpumpad på energi. Det visade sig att jag hade feber igår när jag kom hem från jobbet. Inte konstigt att måendet inte var på topp. Fortfarande trött och seg idag, men bättre än igår. Jobb ikväll igen och sen har jag tid att ta igen mig i två dagar. Ska lyssna på kroppens signaler idag fram tills jag börjar jobba, vilket innebär mat, power nap och film. 
 
Vet liksom inte vart min inspiration har tagit vägen. Känner mig tom på inspiration gällande allt. Jag menar, sen när föreslår jag att vi kan äta rester på en helg. Skämt å sido. Inget fel med det, men på helgen när jag har tid och alla är hemma så brukar jag vilja lyxa till det lite. Orkar liksom inte engagera mig i något. Skjuter upp alla möjliga viktiga saker. Orkar inte ta tag i varken mig, fritiden eller företaget. Låter bara tiden gå. 
 
 
Dålig dag, inte ett dåligt liv. Hoppas på att jag kommer in i en period där det sprutar inspiration och energi ur öronen på mig snart istället. Ingenting varar som sagt för evigt och speciellt inte dåliga saker. Att påverka det man kan påverka helt enkelt. Vända negativt till positivt. Något jag vart väldigt duktig på tidigare, men nu kanske sanningen har kommit fram och det kanske helt enkelt inte går att blunda för det längre. Kanske måste jag komma in i en liten dystrare period för att inse vad man går miste om. 
 
Hoppas ni har en fin söndag. Puss

Kärlek i miniformat!

 
Tänkt vad mycket kärlek ett litet djur kan ge. Och han får minst lika mycket tillbaka. Han sover på mitt bröst varje natt och kommer när man kallar på honom. Minst sagt en väluppfostrad gosse! Bra jobb av lilla mig må jag säga. Har alltid velat skaffa hund med har blivit rejält nedröstad på den punkten. Och får man sig ingen liten hund så får man "skapa" sig sin egna istället. 
Hade dock hoppats på att kattmamman (som också bor i huset) skulle klämma ut lite flickor istället. Hade så gärna velat ha en katt vid namn Molly. Men då hon envisades med att klämma ut tre gossar istället så fick et bli Petter. Fungerar det med! Istället har jag bestämt mig för att döpa min dotter till Molly istället. Haha.
 
Nyfödda och goa.
 
Hade kaniner varje sommar när vi var mindre. Men det var alltid något som hände, varje sommar. De envisades alltid med att fara till himmelen de stackars små liven. En blev förlamad, en uppäten och en rymde. Och kom inte och säg något annat än att namn som Blomperuk, Blå och Kongo är väl utvalda namn på tre små kaniner? Nädu, tacka vet jag Molly..
 
Har ni några små krabater till djur hemma tro?
 

Det blir bättre va?

Tycker inte om dessa känslor som uppstår när det fina vädret tittar fram. Förstår verkligen inte vad det grundas på. Alltid samma sak, varje gång. Det är tusen känslor som bubblar upp till ytan. Kanske är det tanken på att våren snart är här och därefter sommaren. Det är många känslor om stress som tittar fram då. Känslor som gör att jag får ont i magen. Och som gör att jag bara vill gråta och krypa upp i någons famn som berättar att allt kommer bli bra.
Samtal som tyder på att det går för långsamt gör inte saken bättre. Det känns på något vis som jag har stannat upp i tanken på att gå upp i vikt och endast lägger all fokus på tankarna. Är det bra eller dåligt? Jag ligger inte på latsidan, tro mig. Men någonstans mitt upp i allt har fokusen på att hela tiden öka och öka hamnat lite i skymundan sedan jag började med KBT, där allt mest kretsar kring det sjuka beteendet. Men samtidigt måste jag få bort alla sjuka beteenden och ologiska tankar för att sedan kunna ta itu och klara av en ökning på 100% mentalt. Kanske lätt att man backar annars. 
 
Hälsa
Du blir lätt irriterad och stressad och riskerar därför att få magont och huvudvärk.
Försök att varva ner och att få struktur på fritiden.
 
Efter en tid som mer handlat om att lära en massa saker,
är tiden nu inne för dig att omsätta din nya kunskap i praktiken.

Jag har kunskapen och vet vad som behöver göras. Dags att omsätta mina nya kunskaper i praktiken helt enkelt. Ska använda mig av alla saker jag lär mig både från mig själv, andra och från Kbt´n. Så jag kanske inte behöver känna mig stressad trots allt. Fokuseringen kring tankarna kanske är A & O trots allt?! I allafall till en början, för att allt ska fungera på lång sikt. 
 
 
En ljus och klar dag som ändå har kännts rätt grå. Rent ut sagt hopplöst. Det är inte såhär det ska vara. Vill bara ha en garanti på att det faktiskt blir bättre. Att livet kommer, ju mer jag kämpar. Och att alla dagar med en ömmande mage kommer att ge resultat tillslut. För det gör det, right? Vill också komma över den där magiska tröskeln. 
Ge mig ett eller annat ord om att det faktiskt blir bättre. Puss

2 Februari

Godmorgon fina ni!
 
För det första vill jag säga – tack. Tack för alla fina kommentarer som dagligen trillar in. Tänk att små ord, skrivna på en dator kan ge en ett så stort leende om morgnarna. 
För de andra vill jag säga – ni är knäppa. Jag menar, kanel på blodpudding, kaviar på rå blomkål, gröt med fetaost eller spaghetti med krossade chips. Man kan ju hoppas att ni drog ett så kallat skämt, när ni skrev det där ;) Haha. Det var väldigt många spännande kombinationer som föll er i smaken må jag säga.
Dock glömde jag säga en annan av mina favoriter. Potatismos med kanel på. Och jag som inte ens är så förstjust i mos. Kanske därför jag endast tycker om det antingen dränkt i skysås eller med pudrad kanel över. Så är det nog.
 
Är trött idag. Har bestämt mig för att "dra ner på sovfönstret". Tror att en av anledningarna till varför jag sover kasst om nätterna är att jag ligger i sängen för länge. Jag sover för mycket helt enkelt. Så i natt somnade jag tre (tokmätt och med tokmycket tankar) och steg upp alldeles för få timmar efter det att jag somnat. Nu hoppas jag på att vara extra trött ikväll helt enkelt. Och det lär jag vara. Kvällsjobb + lite sömn är egentligen ingen vidare bra kombo ska ni veta. 
 
 
Dags att ordna frukost. Maten som intogs sent inatt har gjort att jag inte är speciellt hungrig denna morgon. Tråkigt, jag som alltid är hungrig till frukost. Men något jag tack och lov lärt mig är att man kan äta trots att man inte är hungrig. Eller inte kan – man ska. Och känner jag mig själv rätt så kan jag ändå inte hålla fingrarna i styr när jag fixar min gofrukost! ;) Rätt bra. 
 
Hoppas ni får en fin lördag. Min dag ska ägnas åt vila, lite utmaningar och ikväll blir det jobb. Puss

Udda Matkombinationer

Jag fullkomligt älskar kombinationen macka, salami, banan + havssalt. Många rynkar på näsan när jag säger att jag tycker om det där. Men vi har nog alla våra udda kombinationer som vi äter och njuter av ibland. Kanske framkom den där perfekta kombinationen pga en misslyckad matlagning? Eller brist på pålägg? Fast ibland kan man faktiskt få sjuka sug på något som makes no sense tillsammans och som man kanske inte ens har smakat på. Dock förstår jag inte de personer som äter ketchup till pannkakor. Det är ologiskt i min hjärna. 
 
Samtidigt som jag ibland tycker att jag har konstiga kombinationer så finns det faktiskt de som har desto värre. Jag menar, kaviar på havregrynsgröt eller spaghetti & köttfärssås med ett lass jordgubbssylt på? Helknas, tycker jag.
 
Kombinationer jag förmodligen inte kommer smaka på, men som andra verkar digga är;
– Kaviar på kanelbullar. (Kan det verkligen stämma?)
– Glass med chilikrydda på
– Tortellini + yoghurt
– Filmjölk + ostbågar
– Nyponsoppa + ostbågar
 
 
Några knasiga (normala?) kombinationer som faller mig i smaken är;
– Popcorn & chips i samma tugga.
– Salami&banan-mackor.
– Potatismos med en jäkla massa skysås på tillsammans med senap.
– Choklad och banan i samma tugga.
– Mandariner i tacos
– Rå falukorv med senap. (Barndomsminnen när man väntade på att maten skulle bli klar)
 
Vissa saker är nog gjorda för att ätas var försig helt enkelt. Har ni några kombinationer som är lite udda, men som faktiskt faller er i smaken? Tell me. 
 
 

Frågor/Svar 2

Hur såg en vanlig matdag för dig ut innan du blev drabbad av en ätstörning? 
En sådan kunde se väldigt olika ut, precis som det ska vara. Ingen planering – jag bara åt. Frukost brukade vara ett gäng mackor, frukt + ägg, lunch åt jag på den tiden i skolan, familjemiddag här hemma och kvällsmys framför teven på kvällen. Åt vad som erbjöds iprincip. Hade inget förbjudet eller liknande. Åt allt med måtta precis när jag kände för det. 
 
Har du någon "udda" talang? 
Vicka på öronen och "rulla" på magen om det räknas?
 
Ditt favoritplagg? 
Allt som är bekvämt. Har levt i mina stickade tröjor under den senaste tiden! Inte mycket som slår det.
 
Myströjor! 
 
En vanlig matdag för dig? 
Tre huvudmål och något mellis brukar det bli.
 
Har du några tips på hur jag ska göra sen för att stanna och sluta gå upp i vikt när jag är normalviktig?
Kroppen är smart och det där är inget man behöver tänka eller lägga energi på. 
 
Vad är den största utmaningen som du har klarat? 
Oj, bra fråga. Kanske är det alla resor jag klarat av utan en massa krångel? Trodde aldrig att jag skulle fixa det så bra som jag gjorde.
 
Fina resor.
 
Hur länge sen var det du började med att vända ditt liv? 
Nästan exakt ett årsedan.
 
Vad är din största motivation till att bli frisk? 
Att kunna leva. Ha en välfungerande kropp som inte "är i vägen", orka med vardagen, skratta umgås.. Ja, att kunna leva, helt enkelt.
 
Vad gillar du för musik? 
Uppskattar lugn musik men kan lyssna på det mesta som inte bara är en jävla massa skrik.
 
Vilket är ditt favoritgodis? 
Kinderägg, marabou mintkrokant, sådana där sura saker som smakar körsbär & all choklad egentligen. Och klubbor. Fullkomligt älskar klubbor. 
 
I vilka klädbutiker shoppar du helst? 
Varierar. Ibland second hand, ibland H&M, Gina, Lindex, Monki, Hollywood, Weakday.. Hittar mina små fynd lite varstans.
 
Vilken stad i Sverige tycker du mest om? 
Har väl inte vart i sådär supermånga städer för att kunna veta exakt. Trivs bra i lilla Alingsås, men tycker även om Halmstad och Götet. Och Tjörn, såklart.
 
Fina Alingsås
 
Vad har du för tips på vad man kan hitta på om man har riktigt tråkigt? 
Skapa något. Alltid lika roligt. Fota, baka, sticka, måla.. Eller varför inte göra något spontant och bara ta sitt pick och pack och dra iväg någonstans? Kanske åka på picknick med det man just bakat? ;)
 
Hur ser din syn på alkohol ut? 
Drick måttligt. Det är väl en bra syn? Tycker det är lika okej att festa och dricka som att inte göra det. Det är ett val man gör. Alla tycker vi olika. Och alkohol behöver inte bara betyda fest. Sitter gärna med ett par vänner och dricker rödvin med en stor ostbricka framför mig. 
 
Räknar du kalorier? 
I det stora hela – nej. Och det är förbaskat skönt att slippa. Men har man en gång räknat så är det nog svårt att sluta helt. Ibland går det liksom på automatik och man räknar utan att tänka på att man gör det. Huvudsaken är dock att det inte låter matintaget styras. Vilket det inte gör för min del. 
 
Hur hanterar din familj din ätstörning? Pratar ni mycket om det?
De är med mig genom hela resan såklart. Jag är väldigt öppen mot dem när det gäller det mesta – även detta. De stöttar och peppar precis som vilken annan familj hade gjort. Fina, fina familj. 
 
Skulle du kunna tänka dig att bli vegetarian? 
Absolut inte. Haha. Kött är något av det absolut bästa jag vet. Dock tycker jag om vegetarisk mat och äter det gärna någon gång ibland. Men att bli utan både lax, biffar och skaldjur hade liksom inte fungerat. 
 
 Vegetarian = Ingen laxsushi. Ohnej. Hade inte fungerat.
 
Hur hanterar dina vänner din situation?
Finns väl inte så mycket "de kan göra". De vet att jag är på banan och jobbar på mot det bättre. De stöttar så gott de kan men "särbehandlar" mig inte pga av detta, vilket jag tycker är skönt. Är vänner precis som vanligt. De accepterar att jag inte har ork till långa utekvällar osv. 
 
Hur lång är du, och är du nöjd med din längd? 
Jag är ca 174, men läkarna säger att jag ska bli 176..verkar dock ha stannat här. Och ja då, är nöjd med min längd. :)  
 
Hur pass intresserad av politik är du? 
Önskar att jag kunde säga att jag var intresserad. Men jag är tyvärr inte insatt i det där för fem öre. 
 
Vilken maträtt gillar du allra mest samt vilken maträtt avskyr du? 
Kan inte välja en juh. Så jag säger tre; Sushi, Gräddiga pastarätter och all Kinamat (blev nog med än tre då) haha. Och frukostmat. Älskar frukostmat. Jag kan inte komma på någon maträtt jag verkligen avskyr. Skulle väl vara lever eller något då. En anledning till varför jag inte skulle tycka om maten är om den var för överstekt/hårt grillad. Usch. Skosulor tycker jag inte om. 
 
Går man upp i vikt om man har två ätardagar i veckan? Dvs två dagar som jag äter pizza, hamburgare, ben & Jerry's, godis, chips osv på?
Det där beror ju helt på. I slutendan är det energin in och energi ut som spelar roll. Ät och njut för guds skull!
 
Lika viktigt som det är att äta för att kroppen ska må bra är det även att äta för själen ska må bra.
 
Tror jag fick med de flesta frågor. Hojjta om jag missat någon. Kul att ni ställde så många finurliga frågor. Och har ni fler så är det bara att fortsätta att fråga på. Puss 

Jobb och gofrukost!

1:a Februari, starten på värsta månaden under året. En mellanmånad som är rätt grå och trist. Vill ha vår nu"Den svenska sommaren är den bästa dagen på hela året". En mening som beskvier Sverige rätt bra tycker jag. Man längtar ihjäl sig efter något som inte kommer komma. Haha. 
 
Fredag idag med. Har haft fredag hela veckan och istället infaller min "måndag" idag. Jobb idag, efter många välbehövliga dagars lediget. Har haft tid till mig den här veckan. Inte mycket som har kommit ivägen och jag har verkligen sett till att ta vara på tiden och ro om mig själv på alla möjliga sätt. Samtidigt som jag känner mig så mycket piggare i kroppen när jag är ledig och jag kan vara petig med maten så känner jag mig samtidigt hundra gånger tröttare i knoppen. Det är precis som det inte finns energi över till båda delarna.
 
Blir ni inte sugna, så säg?

Färgglatt, mättande och framför allt gott. Lika bra att ladda på med en redig mängd energi från början idag. Kvällen blir lång. Eller nej, tar tillbaka det. Man ska alltid ladda på bra med energi. Oavsett vad man ska ha för sig under dagen. 
Idag har jag förberett så jag ska ta med mig smoothie till jobbet. Det blir nog en chookladsmoothie. Eller en med smak av tropiska frukter och jordgubbar. Eller varför inte en av varje? 
 
Hur startar ni den här fredagen? Mackor, gröt, yoghurt eller något annat spännande ni vill dela med er av? Puss

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0