Idag är första dagen på resten av ditt liv!

Trots att vissa tankar och invanda mönster kanske aldrig kommer att försvinna helt, så går det fortfarande att göra en förbättring. Kom ihåg att det aldrig är försent att vända och starta om. Det är du som väljer när det ska ske, men det är viktigt att inse att det aldrig är försent. 
 
Livet behöver inte vara en kamp. De invanda, tvångsmässiga sakerna du sysslar med, din ångest och ditt sätt att se på dig själv kan få ett slut. Ett lyckligt sådant. Det gäller bara att hantera det på rätt sätt!
Jag är duktig på att gräma mig över förlorad tid. Saker jag missat och saker jag inte kunnat göra. Men jag har även insett att det inte är någon idé att ångra sådant som redan skett. Gjort är gjort och ångrar man något så är det bara att se till att det aldrig sker igen istället. Blicka framåt – inte bakåt. Att lära av sina misstag kallas det. 
 
Det är aldrig försent att förändra något. 

Dagarna som idag passerar kommer jag förmodligen i framtiden se som bortkastad tid. Kommer sitta där med min huckla, gungandes på min gungstol och känna frustration över mina korkade tankar som ungdom. Det är därför det borde ske en förändring idag.
Funderar och funderar. Vad krävs? Räcker all hjälp som jag får i dagsläget eller behöver jag mer? Och i så fall vad? Svaret är nog rätt enkelt om jag tänker efter. Är nog rädd för att inse bara. Fortsätter med mina bortförklaringar om att jag är "för frisk". Till viss mån stämmer det. Men samtidigt hade jag inte suttit här med alla dessa förbannade kilon till undervikt om jag var "för frisk". Så jag skriver under på att det är bortförklaringar och rädsla. Yupp.
 
Suck. Skyller på att det fortfarande är kroppen som är ur balans och det är därför jag analyserar och tänker så galet mycket. 
Puss


Kommentarer
Daniella

Jag tycker det är ett stort steg bara att erkänna och acceptera att man behöver hjälp! Nästa steg är bara att ta emot hjälpen och söka sig till den för sin egen skull. Sen får det ta den tid det tar att bli frisk. Du kan fråga dig själv om du vill gå eller springa i mål?

2013-01-09 @ 21:04:54
URL: http://idaniella.blogg.se
ellen

I kväll hade dessa ord kunnat vara mina. Att älta, gräma sig och överanalysera samt fundera över framtiden, vad som krävs för att våga...i slutändan hänger ju allt på en själv men det kan vara riktigt bra att ha "stödhjul" på vägen tills man är helt säker och stabil och kan cykla själv.

Känner du dig helt feberfri och så nu?
Håller förresten tummar och tår för att dietistmötet på fred går bra, försök var öppen och ärlig i hur du mår och känner bara.

Godnattkram!

2013-01-09 @ 21:48:08
URL: http://sandal.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0