Recept – Fröknäckisar!

Folket här hemma var så ivriga att smaka på dessa gobitar till fröknäcke så de brända tungorna. Men jag förstår dem, dessa är verkligen goda och inte minst beroendeframkallande. Har provat att göra liknande förut. Men den här gången bytte jag ut lite fröer och tog vad som fanns hemma. Har nämligen två glutenallergiker här hemma så uteslöt ett och annat och ersatte med majsmjöl. Och det visade sig fungera alldeles utmärkt. 
 
Egentligen behövs det inget pålägg till dessa utan de går att äta precis som de är. Och så är de sådär perfekt salta också, precis som jag vill ha det. Går att ha som tilltugg till fördrinken, gott till ostbrickan med philadephia/brie, ät till en god soppa eller använd som ett helt vanligt knäckebröd med ost, smör och skinka. Lika gott vilket som. Men jag varnar er – de är verkligen beroendeframkallande
 
Banda ihop, smeta ut och skjuts in i ugnen.. Kanonenkelt!
 
 
Varför ett fröknäcke?
Roligare än köpebröd, nyttigare och framför allt godare. Fröer sägs även innehålla en del ämnen som ska motverka depressioner. De innehåller även en massa nyttiga fetter, antioxidanter och vitaminer. 
 
Recept Fröknäcle 1 Plåt:

– 2 dl Majsmjöl
– 1/2 olja (använde mig av solrosolja)
– 1/2 dl linfrön
– 1 dl solrosfrön
– 1/2 dl pumpafrön
– 1 dl sesamfrön
– Havssalt
– 2 1/2 - 3 dl kokande vatten
 
How To do:
Rör ihop allt och blanda sedan ned det kokande vattnet i blandningen. Smeta ut allt över ett bakplåtspapper. (Fyller hela plåten). Tips är att trä en påse på handen och smeta ut allt med. Strö över rikligt med flingsalt. Själv använde jag mig av flingsalt med smak av rosmarin. 
Grädda i mitten av ugnen på 150 g i cirka en timma. Efter halva tiden kan du ta ut plåten och skära ut små fyrkanter så det är lättare att bryta det när det är klart. 
 
Ät och njut!


Kommentarer
Johanna

åå Jag älskar att göra eget knäckebröd! Gör det minst en gång i månaden :)

2013-01-30 @ 14:03:59
URL: http://johannacarolina.blogg.se
Exhale

Hur många ml olja använde du? :) du glömde måttet där

2013-01-30 @ 16:05:25
URL: http://calmthefuckdown.blogg.se
Daniella

Jag gjorde liknande häromdagen!
Dock hade jag quinoa (som man kokar innan man har i den i smeten) fullkorns durummjöl och franska örter som krydda :) mums!

Svar: Visst är det gott!! :)
Cecilia

2013-01-31 @ 16:09:57


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0