I´m going nuts!

Mysigt att största delen av familjen är hemma igen. Och precis som vanligt när pappa kommer hem från Kina så hade han en och annan sak med sig. Tre proppfyllda resväskor kom han hem med, och det var knappast saker till honom. Haha.
Senaste gången jag var i Kina så lagade jag en tio-rätters-middag tillsammans med en Kinesfamilj som vi känner. Lagade dumplings, stekte insekter(knaprigt och gott), åt levande räkor, kokade manet och det bästa av allt – vi gjorde hemmagjorda kanderade nötter! Föråt mig nästan på nötter under den resan. De märkte med andra ord att jag tyckte om just nötter och skickar därför alltid med pappa fyra, fem påsar för att ge till mig. Goingar!
Chilinötter med stort C!
Den här gången kom pappa hem med sockerglaserade valnötter, världens godaste jordnötter samt chilinötter. Och ja, ni ser ju att det verkligen är chilinötter på bilden. Munnen brann upp bara efter en nöt. Sveriges chilinötter kan slänga sig i väggen jämfört med dessa när det gäller sting.
Jag ska nog be dem om receptet så jag kan göra dessa nötterna här hemma. Speciellt de där valnötterna! Åh. Nåväl, ikväll blir det mys med räkor (dock inte levande den här gången) och film. 


Kommentarer
Ida

Naw, nuts!! Sååååå gott ju, chillinötterna ser

Verkligen chilliga ut-ät o njut:)



Låter spännande med Kina-resa o tio rätters, även om ja får erkänna att varken insekter eller levande räkor får mina smaklökar att dansa, men man ska väl inte dämma ut ngt innan man testat?! :)



Hoppas kvällen blir full av gläde och värme!

Grattis i förskott (om ja skulle glömma imån-minnet är bra men kort;) ) KRAM

2012-04-20 @ 20:07:47
URL: http://skeptisk.blogg.se/
isa

ÅH! dem skulle ju passa mig ;)

2012-04-21 @ 14:48:10
URL: http://cookiedough.blogaholic.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0