Ordsvammel

Tittar tillbaka och blir rädd. Tittar tillbaka lite till och saknar.
Blickar framåt och längtar. Blickar framåt lite till och blir orolig.
Klump i magen. Hur ska jag göra?
Gråten i ögonen. 
Känner mig ensam, kluven och rädd. Rädd för det som ska vara fint, så fint. 
 
Tankarna är tunga och huvudet hänger inte med. Personen jag idag ser i spegeln är densamma som den jag såg för tre månader sedan, men ändå inte. Huvudet har nog tagit några steg i rätt riktning ändå. Och det är väl det viktigaste? Inte sant? 
 
Funderar på min framtid och känner mig peppad. Funderar lite till och känner mig bara vilsen.
Stannar upp och försöker fokusera på dagen. "Resten löser sig". Dumt, så dumt. 
 
Det enda jag vet i dagsläget är att jag är så otroligt tacksam över allt fint som jag faktiskt har omkring mig. 
 
I morgon är en ny dag, igen. Gör om – gör rätt. Men vad är egentligen rätt? Och hur länge kan man tänka i de banorna? Jag har haft en ny morgondag att ta i tu med och tänkt att jag ska lyckas bättre då alldeles för många gånger. Och visst och jag lyckats, men inte tillräckligt – på långa vägar. Man har inte hur många chanser på sig som helst. 
 
Dagarna går fort. Livet är kort. Man vill inte blicka tillbaka på sin ungdom som gammal och inse att den gick förlorad. Förlorad åt något som är vårt sätt att överleva på. 
 
Och svaret på om jag är ensam hemma i Alingsås och om jag mår som väntat så är svaret... J-A! 

Premiärnatt

Premiärnatt på båten – check! Blev en fantastiskt mysig kväll igår, trots regnoväder och åska. Inveg den nya båten med massa räkor och lite annat gott. :) Är glad att jag var ledig igår så jag kunde vara med. Kvällen avslutades även på ett mysigt uteställe med en vän som jag träffar på tok för sällan. Rätt fint, helt enkelt!
 
Räkmys/Båtfrukost
 
Båten
 

Visst ser det härligt ut? Det är något speciellt med kusten. :) Men nu är det bara en sak kvar. Namn till båten. Jag röstade med Cinderella. Haha. Tyckte det var lite småsött, men även där blev jag nerröstad, rätt rejält. ;) Har ni några fina tips kanske? 
 
Idag blir det en biltur tillbaka till Alingsås. Nästa gång jag är ledig är i helgen och då vankas det 80års-kalas nere i Falkenberg samt kräftskiva ute vid kusten. Blir en bra helg. Men än är vi inte riktigt där. 
Nu ska jag packa, äta lunch och sedan brumma iväg. Ha en bra dag. Puss och Kram

Båttur

Ligger i soffan och har intagit matkåme-positionen. Dvs med datorn på magen, en bra film och katten i knät. Haha. Här mellanlandar jag en stund innan vi beger oss för att hämta den nya båten. Ska bli så kul att se den! Och minst lika kul ska det bli kul att få inreda den. Helst av allt hade jag velat ha ett rosa tema – men jag blev nedröstad, rätt rejält. ;) (Fattar inte varför?! Haha) Istället blir det den klassiska båtinredningen med vitt och blått. Fint det med och passar kanske bättre i en båt jämfört med rosa. ;)
 
Lax och färskpotatis

Jag stod för dagens middag idag, så valet var enkelt. Snabbt och gott :) Ett tips är att lägga på massa färsk basilka på fisken innan den åker in i ugnen. Både såsen och fisken tar smak av det. Super! Vi har även packat med några kilo(!!) räkor som ska ätas ikväll. Omega3-chock. 
Natten spenderas som sagt i Marstrand och i morgon bitti beger jag mig mot Alingsås igen för att jobba. Så tills dess – haaare gott! PUSS

Fröknäcke

 
Ingredienser: 
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl linfrön
  • 2 dl Maizenastärkelse
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl rapsolja/olivolja
  • 2,5 dl kokande vatten
Topping:
  • Flingsalt (massvis)
How to do: 
  • Blanda ihop alla torra ingredienser
  • Tillsätt oljan och det kokande vattnet och rör om
  • Låt stå och dra i några minuter
  • Bre ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper, strö på en massa flingsalt (gärna smaksatt) och grädda i nedre delen av ugnen i ca en timma på 150 grader. 
Hembakat fröknäcke
 
Tips: Kan ätas till frukost eller bara som ett gott snacks. Passar även bra att ha på buffébordet. Gott tillsammans med mjukost eller gravad lax – eller både och, såklart. 
 
Som den nöt och frö-fantast jag är så kunde jag inte låta bli att prova på detta knäckebrödet. Gick relativt snabbt att veva ihop och resultatet blev helt klart mycket väl godkänt. :) Jag provade att ha en bit gravad lax på mitt och oh, det satt där det skulle. Lax+frön/nötter i samma tugga – ni förstår själva ;)
 
Smaklig måltid!
 

30 Juli

Efter det att vi var klara med städningen på jobbet igår så hade klockan börjat närma sig ett. Jag tog ett snabbt beslut, packade med mig lite färdkost från kiosken, satte mig i bilen och styrde ut mot Tjörn. Det är något visst med att köra bil på natten. Speciellt när det regnar! Och så är det ju något visst med att vakna upp här ute på Tjörn också – och äta en god sommarfrukost! Dock insåg jag att jag var här lite för snabbt. Haha. 
 
Dagens sommarfrukost i min nya frukostskål
 
Jaha, idag då hörni?! Det blir premiärnatt i nya segelbåten för hela familjen. Ska ligga med båten vid Marstrand och i morgon åker jag direkt därifrån hem till jobbet. För ja, jag jobbar redan i morgon igen. Men en liten ledig dag fick jag i allafall och det var nödvändigt efter helgen. :) 
Nu ska jag äta upp frullen och känner jag mig rätt så kommer jag inta matkåma-läge och somna om i soffan igen. Har inte riktigt återhämtat mig än. Kroppen har tagit lite stryk och har börjat säga igrån, tyvärr.
 
Ha en fin måndag (eller vad det nu är) ;) PUSS
 

Tips för smaklökarna

Jag tycker att jag äter så mycket gott om dagarna att det vore dumt att inte dela med sig till er – så ni kan äta lita smarrigt som jag! ;) Jag är som sagt en liten periodare i det där med mat, det har ni väl förmodligen inte undgått. Men det finns några saker som alltid har stått stadigt på listan och alltid kommer att göra. 
 
 
Ett: Rostade kokosflingor. Äts varje dag på yoghurten men kan även tuggas på naturella. Söta, saftiga och bara allmänt grymmegoda. Vet inte hur lätta de är att få tag på dock. Men om ni hittar – köp!
 
Två: Egengjord müsli med bas av nötter. Som jag tjatar om mina nötter, men det är ju så gott. Blandar alltid ihop min egna müsli då jag inte har hittat någon färdig som har fallit mig i smaken. Jag brukar köpa massa olika smått och gott och bara hacka ner helt enkelt. 
Den godaste blandning är följande; Rostade kokosflingor, gojibär, sultanrussin, bananchips, pistagenötter, mandlar, naturella cashew, naturella jordnötter samt pecannötter. Salig blandning, men ack så god. Prova!
 
 
Tre: Mathavre, couscous och bulgur är tre storfavoriter. Mathavre smakar lite som gröt, fast gott. Haha. Kan serveras till nästan vad som helst och blir godast om man först kokar den i buljong och sedan steker den med lite lök och kryddor. Fina grejer!
 
Fyra: Kanske ingen jag äter och njuter av, men jag tipsar om dessa ändå. Mitt hår har på senaste tiden blivit rätt bedrövligt, tyvärr. Så nu ger jag dessa en chans och hoppas att håret växer sig starkare snart igen. Det kan ju inte bli sämre i allafall.
 
 
Fem: Keso i alla smaker. Tycker faktiskt att de smaksatta är riktigt goda. Dock är päron/vanilj och den med ananas aningen för söta för att ha på mackan har jag insett, men man kan ha de till mycket annat. 
Brukar i stort sätt ha keso på smörgåsarna varje dag. Både den naturella och de smaksatta. Men man kan även använda sig av de smaksatta i matlagningen. Bland annat är det gott att tillaga lax i ugn med keso. Då gärna med en smaksatt. Sedan kan man ju ha det till det mesta. I yoghurten, till fruktsallad, äta direkt ur burken, till mellis och som sås till maten. Kanonbra livsmedel helt enkelt! :)
 
Har ni tips på andra goda saker så dela gärna med er. PUSS

Mellanläget

Då var jag där, på det stället där jag lovade mig själv att inte hamna. I mellanläget. Jag har lixom fastnat. Vardagen är fungerande med rutiner, mattider och ett mående som är bra. Men det räcker inte så. Jag får inte nöja mig förens jag har nåt en normalvikt. 
"Bara för att du mår bra och äter, så betyder inte det att du kan stanna här. Du måste fortsätta uppåt". Och ja, jag håller med till fullo. Men jag tror att det är vanligt att man "nöjer" sig då man känner att maten fungerar och psyket mår relativt bra. Dock vet jag att jag kan må mycket bättre än i dagsläget. Inte minst i kroppen. Jag vill ha tillbaka energin till att orka med allt som vanliga personer orkar med. Långa nätter, ut och roa sig, dansa, träna – och inte minst slippa vara så rutinmässig. Men ändå har jag fastnat här. 
 
"Att våga är att tappa fotfästet en stund. Att inte våga är att förlora sig själv." 

Hur går man vidare? Hur tar man nästa steg? Nekar jag vård för att jag verkligen tror på mig själv eller för att jag inte vågar ta klivet mot det friska? Jag blir heltokig på mig själv idag. Måste banka in i huvudet att det inte får vara nog här. 
Jag lever ett relativt normalt liv nu med jobb, vänner, resor osv. Men ibland ställer jag mig frågan om det kanske hade vart klokt att pausa det "normala livet" och verkligen ta tag i mig själv en gång för alla. 
 
Alternativ ett: Fortsätta att kämpa på i den takt jag gör nu. Dvs att fortsätta att leva "ett normalt liv" – men då vet jag även att kampen kommer bli lite längre.
 
Alternativ två: "Pausa" det normala livet och koncentrera på mig själv, till 100%. Jag kommer få det tråkigare, men samtidigt kunna bli frisk snabbare. 
 
Så frågan är om jag ska låta det ta längre tid men samtidigt leva ett roligt liv eller pausa det roliga för en stund för att kunna bli frisk snabbare. Kluven, javisst! 
 
(Kom på att det är söndag. Inte konstigt att dessa tankar dök upp just idag med andra ord).
 

Dagens mående – Zombie

Ja hörni, klockan passerar snart ett och jag säger godmorgon. Men med tanke på gårdagens mående och sena somnande så var det faktiskt okej att jag sov lite för länge och äter frukost lite väl sent. Från klockan åtta igårkväll tills det att jag la mig, kring halv fem i morses så hade jag en magknip från helvetet. I åtta och en halv timma alltså. Jag trodde jag skulle avlida och jag har ingen aning om varför jag hade det. Det sög, rent ut sagt! Tror egentligen bara att jag var extremt trött. För jag hade ätit bra, druckit bra osv..
Det är skönt att de extremt sena kvällarna är förbi nu faktiskt. Ska stänga även ikväll, men då i vanlig tid. 
 
Okej, riktigt såhär pigg är jag väl kanske inte riktigt.
 
Brödet var slut här hemma och jag orkade inte åka och handla. Så nu har jag precis bakat ihop ett gäng frukostmackor som jag sitter och äter. (Hur orkar jag?) Mattiderna blir aningen tokiga idag med tanke på att jag gick upp så sent. (Väldigt tokiga faktiskt) Men just idag så fick sömnen gå före allt annat, faktiskt. En ynka liten dag med knepiga tider ska man nog kunna överleva trots allt :)
 
Dagens planer är noll och det är så förbannat skönt. Ska inte resa mig från soffan förens ikväll. Och i morgon är jag ledig. Wiie. Ska möta upp familjen för en premiärnatt i nya båten på Marstrand i morgon. 
Nu blir det till att äta upp frullen och sedan sätta på en bra film på. Hörs sen. PUSS

Trötthetstårar

 
Dagen har innefattat fika, bästa mamma, god mat och en massa trötthetstårar. Trots att jag fick mig sex timmars sömn inatt så var det ändå på tok för lite för att jag skulle lyckas hålla humöret uppe. Men nu har jag gråtit ut (pratat ut) med mammsen, ätit ugnsbakas lax med couscous, sås och sallad + vilat en stund. Nu däremot sitter jag och klunkar en red bull i hopp om att återfå lite energi. Tycks dock inte lyckas så bra på den punkten..
 
Lax, sås, couscos, bönor och broccoli
 
Nu ska jag snart bege mig mot jobbet. Blir en lång kväll idag med, om inte ännu längre. Men nu har jag laddat på depåerna med massa mat och har även lassat med mig några mackor som ska intas lite senare på jobbet. Maten är A och O för att jag ska orka med sådana här kvällar, så det gäller att det blir 100% – trots att maten intas på jobbet. Och det brukar det bli :) 
 
Ha en fin kväll. PUSS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

28 Juli

Godmorgon (godförmiddag?)

Ruggigt väder och en ruggigt trött tjej här idag. Blev en lång natt, som väntat. Men vid fyratiden fick jag styra hemåt. Satte mig i bilen, såg söndagen börja vakna till liv, satte på radion där Heal The World spelades och kände mig riktigt nöjd med kvällen. 
Det var stressigt och roligt men dock hade jag föreställt mig att det skulle vara ännu stressigare. Nåväl, ikväll är vi på´t igen och hoppas att det går bra även då. 
 
Dagens frukost

Idag kommer mammsen hem till mig som sagt. Vi ska laga god mat och bara ta det lugnt. En utomhusvistelse känns inte så lockande idag. Så jag kan med gooott samvete ta mig en alldeles för lång power nap sen. Undra vad man ska laga sig för mat idag föresten? Ska man utmana? Det är ju trots allt lördag. Ska försöka lista upp alla livsmedel jag har "övervunnit" lite senare, för att få en översikt. 
 
Ha en mysig lördag så hörs vi senare. Pussen och Kramen 

Dagen i lite bilder

Hade inte mycket till planer i morses. Men dagen visade sig bli helt okej ändå – trots det ekande huset. Har försökt att hålla mig ute så mycket jag orkat då jag blir galen av att vara inne i detta vädret. (Hoppas det regnar i morgon. Hoho) Dock blev det en power nap i min goa, mjuka säng – men det var ett måste. 
 
 
Bild 1: Startade dagen med en skogspromenad
Bild 2: Blev en sushi-lunch i min ensamhet, men det smakade precis lika gott för det – nästan i allafall.
 
 
Bild 3: Fick med mig ett linne för tjugonio riksdaler hem. Hör och häpna. 
Bild 4: Begav mig till några vänner för poolhäng, prat och vattenmelonsätande 
 
 
Bild 5: Begav mig hemåt, posade lite, blev trött och tog en power nap.
Bild 6: Mitt läckra mellanmål. (+ leverpastejsmackor och nötter, offcourse)
 
Nu – kvällsjobb (morgonjobb?) Lär vara hemma vid tre-fyra tiden om jag får gissa. Damn. Kommer dricka en och annan redbull/kaffe vill jag lova er. Men i morgonbitti när jag har vaknat till liv igen så är mamma i huset. (Wiiiie). PUSS

27 Juli

Godmorgon!
Hade hoppats på att kunna sova lite längre idag, men icke! Istället drömde jag om kvällens jobb – och då är det illa. Haha. Bruce Springsteen spelar i Göteborg ikväll och det kommer resultera till en sen hemgång. Räknar med att vara hemma vid femtiden i natt. Det får bli en timmas power nap i eftermiddag istället. 
 
Liiite läskade blir ni åtminstånde va?
 
Nu ska jag gå upp till sjön vid mig och sätta mig och läsa. Kanske ska passa på att lapa lite sol också. Har även packat med mig en liten picknik. För vad passar bättre än jordgubbssaft en såda här dah?
Hoppas ni får en bra dag i solen. Puss och Kram

Back in A-town

Då var jag här – igen. Att jag i morses vaknade upp på en ö och åt frukost i sittbrunnen känns väldigt långt borta när jag sitter på min vanliga plats i soffan här hemma i Alingsås. Depsimerande, javisst! Men ni kan vara lugna, jag ska försöka sansa mig den här gången och inte bryta ihop ;) Får besök av mamma redan på Lördag. Så behöver bara "stå ut" att vara ensam i dag och i morgon. Jag är visst ingen hejjare på att vara ensam har jag insett. Jag behöver min ensamtid ibland, men inte för ofta. Det räcker lixom med en dag här och där :)
 
Här sitter jag, intryckt i buskarna. Hähä
 
 
Och jag ska faktiskt inte klaga. Har mycket fint här hemma också. Ett roligt jobb, alla mina vänner och det är ju när jag är själv som jag vågar utmana. Så jag ska knipa igen och bespara er min deppighet. Men visst är det okej att känna och tillåta sig själv att må dåligt, men ibland måste man också acceptera och se det positiva med det hela. 
 
Innan jag åkte från Tjörn så hann jag med en riktigt god lunch. Grillskivor, couscous (öste på idag), god sås, grönsaker och fläderblomssaft. Och nu väntar ännu mer god mat innan jag åker till jobbet! Säger bara leverpastejsmackor, nötter med filmjölk och körsbär. Och så lite mer nötter + dinkelpuffar. Sedan ska jag nog vara mätt och belåten för att orka med lite nattajöbb :) 
 
Ha en fin kväll i solen och tänk på mig när jag står och kränger burkare i värmen. Pjuuuh. PUSS
 

Båtdygn

Tajmade verkligen in en toppendag att vara ledig på. Har haft ett riktigt härligt dygn men nu är det back to reality. Hoppas på att få lite mer härliga sommardagar när jag är ledig nästa vecka, för när jag jobbar så är jag bara glad om det regnar ;) Hähä. 
Nu ska jag visa er i bildfrom hur man på bästa sätt spenderar en sommardag ute på Bäst-kusten. (Båtar, picknicklunch, räkfrossa, solnedgång + fint sällskap)
 
 
Finväskorna åkte med fullpackade med myskläder, badkläder (som inte kom till användning) och bra läsning. Brukar faktiskt inte vara någon badkruka, men när termometern visar på sisådär 18 grader så fegar till och med jag ur. ;) För ett par somrar sedan så låg jag i vattnet i åtta timmar – i sträck. Harregud. Det var på den tiden det, nu börjar jag bli för gammal och gaggig för sådant där ;)
 
 
Väl framme på en väl utvald ö i närheten av Marstrand så satte vi oss och spanade in en seglingstävling i väntan på de andra båtarna som skulle komma och möta upp oss.Vi hade världens finaste utsikt och kom även fram till att vi befann oss närmare Danmark än Alingsås. Lite knäppt! 
 
Vårt mysiga lunchställe
 
God picknick-lunch på klipporna
 
Det blev en god liten plocklunch i solen. Grillad kyckling, kamben, vattenmelon (en massa), potatissallad och allt som hör en picknick-lunch till. Hade glömt hur gott det var med färdiggrillad kyckling. Det borde man köpa hem oftare! Man känner sig som en riktig viking när man sitter med och gnager av kyckling direkt från benen. Haha. 
 
Jag och finaste syster

Perfekt utsikt

Ja, den här utsikten hade vi när kvällen led mot sitt slut. Har nästan aldrig sett en sådan fin solnedgång. Här satt vi och hade det mysigt, åt räkor, stenugnsbakat bröd och njöt – till tusen. 
När det sedan blev lite för kallt för att sitta ute så kröp vi ner i ruffen för att gungas till sömns. Sover aldrig så bra som när jag sover i en båt. :)
 
Nu är jag tillbaka i huset igen. En snabb lunch ska intas och sedan åker jag tillbaka till Alingsås för att jobba en massa. Känns lagom kul att åka ifrån denna sommarvärmen för att jobba. Suck. Men vad gör man inte! Har fått samla på sommarminnen nu i allafall.
 
Hopaps ni får en bra dag. Puss och Kram!
 

Fyra fynd

Tänkte bara visa er fyra små fynd från gårdagen!
 
 

Bild 1: Ny bikini. (Invigs dock inte i Sverige. På tok för kallt)
Bild 2: Sandaler
Bild 3: En av mina favoritparfymer. Många påstår att den luktar kille – jag påstår att den luktar gott. 
Bild 4: En tavla med kloka ord som ska hänga över min säng. 

Utomlands

Strålande sol, jag sitter i hammocken och äter frukost och om en timma ska vi ta båtarna ut till en naturhamn där vi ska spendera natten. Äntligen lite sommarkänslor! :) Vattenskidorna, wakeboarden, engångsgrillar och god mat åker med. Kommer bli en härlig dag. 
Det kommer inte bara bli en härlig dag, utan även en härlig tid framöver. Som jag nämnde igår så har jag bokat en resa. Så i början av Oktober så lyfter planet mot Kina! Där möter jag och pappa upp syster och hennes pojkvän som åker runt i Asien. En vecka kommer spenderas i Kina och sedan beger vi oss vidare mot antingen Borneo eller Indonesien för en massa dykning. (Spanade in att det finns massa valhajar där.. spoookie). 
 
Bild från en skolgård i Kina

Då pappsen jobbar väldigt, väldigt mycket nere i Kina så har vi varit där förut. Senaste gången var för två årsedan och oj vilken toppenresa det var.
Jag följde med på kundbesök inne i landet och en lång, "vit" människa är minst sagt ovanligt att man träffar på där. Jag spanade in en skolgård och blev nyfiken på hur deras skola såg ut inuti. Så vi smög oss in och skulle bara kolla lite snabbt. Där blev vi kvar ett bra tag må ni tro. Vi var som filmstjärnor! Alla ville ta i hand, ta på en, ta kort med en och ja..de var heltokiga. Lite roligt :) 
 
Först var det meningen att den resan jag var iväg på för två årsedan skulle inträffa året innan vi åkte. Men då jag var sjuk även då så vågade vi inte riskera något – så vi sköt upp det. Och tur var väl det :) Men nu ligger jag på en helt ny nivå och vet att jag klarar av resor utan att trilla tillbaka. Plus att kinamat är det bästa som finns. (Nåja, inte maneterna och de levande räkorna kanske). Haha. 
 
De är roligt att ha saker att se fram emot. Och en resa mitt i hösten gör att hösten känns lite kortare. (Är ingen höst-person). Och så småningom hoppas jag att jag är stark nog att dra iväg på en långresa på egen hand. Men det tar vi längre fram i tiden. En sak i taget!
 
Nu blir det en heldag på havet. PUSS

Fin dag + Ullared

Godkväll hörni! Har haft en superbra dag idag. Den började bra, fortsatte bra och avslutades ännu bättre. 
 
Dagens frullekost bestående av två mackor, melon, yoghurt + nötter, nötter och dinkelpuffar
 
Tog mig upp i hyffsad tid och laddade med gofrullen. En heldag på Ullared väntade och att traska runt på Ullared en hel dag, ja det tar på krafterna må ni tro. Vi är alltid så bra planerade så vi kommer alltid till Ullared när alla andra börjar dra sig hemåt. Så idag, precis som alla andra gånger vi åker dit så var det helt okej med folk och inte så där nu-vill-jag-gå-hem-mycket
 
 Dagens middag/lunch.
Sushi/Kina/thai-buffé

Och för att inte starta shoppingrundan med att bli griniga så fyllde vi på magarna med världens godaste buffé det första vi gjorde. Sushi, thaimat och kinamat..behöver jag säga att jag åt lite för mycket? (Buffé = mycket kaninmat. Så resultatet kan ni räkna ut) Och behöver jag nämna att halva tallriken bestod av ingefära? Haha. Mamma och syster fick sig ett gott skratt när de såg hur mycket ingefära jag hade tagit. Men gott, det var det tamej tusan. :) 
 
Nöjd tjej så in i bomben
 
 Vi var rätt snabba och effektiva där inne må jag säga. Jag fyndade så sjukt mycket bra saker må ni tro. "Mamma, den här är inte alls onödig", var en mening som användes lite för mycket. Hoho. Så efter några timmar kom vi ut i friska luften, några tusenlappar fattigare – men maassaa nödvändigheter rikare! ;) Ni ska få lite bilder på mina fynd i morgon. Men det jag är mest nöjd med är ett par skor jag fick med mig hem, men dem köptes dock inte på Ullared, men de får räknas ändå :) Och så väskan jag köpte, och tröjan, och parfymen, och mina frukostskålar..höhö. 
Kvällsmyset på altanen
 
Väl hemma så möttes vi av en brasa på altanen, kvällssol och ett spegelblankt hav. (Fina pappa hade fixat så mysigt) Så i skrivande stund sitter jag fortfarande här ute och myser vid brasan. Mätt och belåten också då den goda maten på bilden ovanför ligger i magen och vilar. (Plus massa goda nötter vid sidan om – såklart). Fint avslut på dagen? Åhå ja. Och den avslutades precis ännu bättre då en flygbiljett precis bokades. Så-jävla-underbart! Destinationen får ni reda på i morgon. ;) hähä. Älskar att ha resor att se fram emot :) Och denna kommer bli grymmebra tror jag! 
 
Hoppas att ni har haft en lika fin dag som jag har. PUSS
 
 
 

Lägesuppdatering, igen!

Vad har egentligen hänt på ett halvår?

Livet kretsar fortfarande till stor del kring maten, men inte till 100 %. 
Jag kan träffa kompisar, äta med andra människor och hinner med att leva mitt liv lite mer nu.
Nu för tiden längtar jag efter middagen – jämfört med förut då jag gjorde allt för att slippa den.
Jag får inte längre raseriutbrott om någon av måltiderna skulle bli lite tidigare eller senare än vanligt.
Jag har insett att utebliven motion inte är detsamma som viktuppgång. 
Jag kan prata känslor och öppna upp mig jämfört med förut då personen bara fick ett snäs till svar.
Jag äter upp mina portioner och tar dessutom mer.
Jag har slutat att räkna kalorier – och det är tamejfan det bästa beslutet jag har tagit!
Jag fuskar aldrig med maten längre. Äter mer när jag är ensam än har folk runt mig tex. 
 
Saker jag vill förbättra mig på
 
Säg att middagen skulle bli lite senare än vanligt en dag. Då har jag fortfarande svårt att slänga i mig en "oplanerad" macka till mellanmål innan maten, trots att jag är hungrig. Och det beror nog på att jag är så van vid mina portionsstorlekar vid middagen och hade inte vetat hur mycket jag skulle ta annars.
Jag menar, en normal person behöver inga exakta portionsstorlekar att gå efter. Ibland blir det mer och ibland lite mindre. Det jämnar lixom ut sig under dagen! 
Men jag är fortfarande en sådan person som äter mycket, men vid få tillfällen. Jag vet att jag hade mått bättre att äta ofta, men lite mindre portioner. För det blir ju ändå samma mängd, bara det att man delar upp det? 
Kort och gott – Jag måste lära mig att äta oftare, men i mindre mängd. 
 
Ni har sagt det – och jag har insett det. Kolhydraterna måste ökas på! Jag drar dock inte ner på kolhydraterna av rädsla utan äter hellre en potatis mindre för att orka med en extra köttbit, då det är godare än potatis. Det kanske funkar om man är normalviktig, men i mitt skede så behöver jag den där exakta mängden kolhydrater och får hädan efter dra ner lite på köttet och lägga på en till potatis istället. 
 
Saker jag ska utmana mig med innan sommaren är slut
 
Byta frukostbröd (Ja, jag har fortfarande lite problem med den biten..) Tips på gott bröd någon?
Byta pålägg på mackan. (Saknar mina ostmackor med banan på...)
Prova på sötsaker. (Börjar med mörk choklad och glass..)
 
 
På ett halvår har måendet gått från depp till en jävla massa pepp. Livsglädjen är tillbaka och nu ska jag utmana varje jävla dag för att återigen kunna leva det liv jag är sugen på att leva. För lusten finns där, men det är energin i kroppen som saknas. Och hörni, ett ätstört liv kan nästan inte räknas som något liv, alls. Det finns så mycket roligare att göra på dagarna än att tänka på mat och planering. Livet väntar på oss alla. Släpp dig fri! 
 
 
 

Lägesrapport

Fick lite frågor jag tänkte svara på så gott jag kan!
 
Det är jätteintressant och följa dig och jag läsar din superbraiga blogg varje dag, men jag undrar om du skulle kunna skriva lite om vilket stadie du ligger i nu? alltså hur långt du har kommit? T.ex vilka livsmedel kan du fortfarande inte äta? vilka utmaningar har du gjort? kan du äta utöver dina "mattider"? Får du ofta ångest? Vad är rädslan för att testa nya saker som är lite onyttigare? (typ glass, choklad, kakor osv.) Är rädslan att få ångest? gå upp i vikt?
 
Ja hörni, hur långt har jag egentligen kommit? På ett sätt kan man säga att jag mer eller mindre står och stampar, men å andra sidan så har jag kommit mycket längre på den här tiden än vad jag hade räknat med, åtminstånde tankemässigt. Dock var jag lite av en tidomtimist i slutet av våren gällande vikten. Jag trodde att jag skulle hinna upp till normalvikt innan sommarens slut. Och ja.. riktigt där är jag väl dock inte riktigt än. Inte ens i närheten faktiskt. :( 
Och då var det detta med livsmedel. Vi listar upp det för att få en liten bättre översikt.
Saker jag fortfarande är för feg för – Sötsaker. (Glass, choklad, kakor, bullar osv...) Och här märker man hur tudelade alla tankar är. Jag menar, jag vill ju gå upp i vikt, så varför vågar jag inte äta sötsaker? Dock har jag aldrig vart någon godisgris direkt. Myser hellre i soffan med en skål nötter (no shit), fruktsallad eller varma mackor. Och så har det alltid vart, även när jag var frisk och kry. Men skillnaden på nu och då är att jag då kunde äta godis utan några som helst problem – utan dumtankar. Och det kan ja inte göra nu, tyvärr. Sen om jag aldrig äter sötsaker i hela mitt liv är en annan sak, men jag vill kunna göra det om jag är sugen, utan dumtankar. 
Så när det gäller sötsaker så måste jag "bättra" mig och våga pröva åtminstånde. För vad är det värsta som kan hända? Att jag går upp i vikt? – Och det är ju precis vad jag vill?!
 
Sen frossar jag väl kanske inte i pasta och gräddiga röror direkt, men det har sina anledningar. Är heller inte speciellt duktig på att variera mina brödsorter jag äter. Jag hade sååå gärna velat variera mig på den punkten då bröd är finfina saker, men det tar emot lite, tyvärr. 
 
Hur tar man första steget? Vad börjar man med? Godis, glass eller bullar?

Och frågan på om jag kan äta utöver mina mattider så är svaret både ja och nej. Det beror faktiskt på om jag jobbar eller inte. Men det beror främst på att jag ska "hinna med" alla mina måltider som jag äter speciella tider de dagarna jag jobbar (och de andra dagarna också egentligen). Annars bryr jag mig faktiskt inte så speciellt mycket. :) Men får jag bestämma så blir det nästan alltid samma tider, men världen går inte under om det skulle bli en halvtimma senare eller tidigare än vanligt. Och sen är jag en hejjare på att gå och småplocka mellan måltiderna. Så ja, man kan egentligen säga att jag kan äta utöver mina mattider – för det är jag som bestämmer dem. Om ni förstår. Haha. 
 
Och angående ångestfrågan så får jag väldigt, väldigt sällan ångest nu mer. Och det tror jag beror på att jag alltid äter mina säkra måltider, som jag har planerat, för det mesta i allafall. Jag har heller inga problem att äta när jag blir bortbjuden eller går på restaurang, bara det blir någorlunda på mina tider. Men om det är någon gång jag får besök av Ågren så är det pga av mättnadskänslor. (Men det har bättrat sig nu när jag har minskat på kaninmaten). 
 
Väldigt vad långt det blev. Har ni andra frågor – just ask me! Pussen och Kramen
 
 

23 Juli

Så gott som jag sov i natt har jag inte gjort på evigheter. Jag har dock slutat att oroa mig för att jag sover dåligt. Kroppen sover när den känner att den behöver och skulle jag sova dåligt några nätter i rad så är det faktiskt inte hela världen. Kanske är värre för de personer som tvingar umgås med mig de dagarna jag har sovit dåligt dock.. haha. 
Idag är sista jobbdagen innan lite ledighet. Eller ja, två små futtiga dagars ledighet närmare bestämt. Men det är bättre än inget. Och ledigheten ska utnyttjas och spenderas på bästa tänkbara sätt. Ska åka ut till Tjörn idag, till familjen och i morgon blir det Ullared. Det är tamej fan den roligaste affären jag vet! Och vi åker alltid den en perfekt tid då det inte är en kotte där. Skönt det!
I övermorgon blir det även en sväng med Segelbåten till någon mysig hamn. Man får ju passa på när vädret ska bli bra :)
 
Annars då? Livet rullar på. Jag känner en markant skillnad på mitt mående nu – jämfört med för bara några veckor sedan. Och det mot det positiva. Jag äter, jag lever och jag njuter. Jag utmanar, jag känner och jag längtar. Men min längtan stressar mig. För ska jag nå det jag längtar efter så måste jag lägga inen ny växel för sisådär femtioelfte gången? 
Sammanfattning: Jag mår bra, men jag vet att jag kan må bättre. 
 
Nu blir det frukost, jobb och sedan styr jag bilen mot sommarstället. Puss
 
 
 

Posetivt/Negativt

Fem positiva med dagen:

– Startade dagen med godaste brunchen
– Solen var framme tills jag började jobba
– Bra dag på jobbet
– Finbesök av bror och mamma här hemma (Åh vad det uppskattas)
– Ingen söndagsångest på besök
 
En negativ med dagen (mer kom jag inte på, och det var väl för väl):

– Satans ont i benhinnorna (Jobbade i mina Easy Tone igår – vilket jag inte gjort på hela sommaren)
 
Från sommarängen på Tjörn
 
Kvällen kommer spenderas här hemma med lite god mat, massa nyinköpta nötter och en bra film. Kassörskan där jag köper alla mina nötter/kokos/torkad frukt har börjat känna igen mig och verkade nästan frågande när jag åter igen skulle köpa massa nötter. "Hur jäkla mycket nötter och frukt kan man konsumera...", såg hon ut att tänka. Och svaret på den frågan är m-y-c-k-e-t. Löööv it! 
 
Ha en bra söndagskväll. Kärlek från mig!
 

Chokladbrunch

 
Godmorgon!
Då var det söndag igen. Dock känner jag inte av att det är söndag nu mer. Det känns som det är vardag och helg varje dag då rutinerna ändå blir desamma. Det enda jag märker skillnad på är butikernas öppetider. Var nämligen iväg till affären i morses för att inhanda lite saker till frukosten. Men ja, det var som sagt söndag idag och jag var där en timma innan det öppnade. Haha. Så typiskt! 
 
Dagens Brunch:
Chokladplättar med färsk melon, hallon, mango + vanilj/kanel-keso 
 
Har ni skådat va? Ännu en frukost då jag fick tummen ur och varierade mig lite. Idag blev det en god brunch i form av "efterrättsplättar". De var lite svåra att steka, men de var värda besväret – utan tvekan. Det var faktiskt riktigt gott med chokladplättar. Tror aldrig att jag har smakat på det innan! Och de blev inte så där söta och sliskiga som man kan tro utan de blev bara en liten "choklad-touch". Och pricken över i:t var den färska melonen. Mätt och nöjd!
 
Fick ett samtal av mamma precis. Får tydligen finbesök efter jobbet av henne och bror min. Trevligt med lite sällskap ikväll med andra ord. :) Men först blir det som sagt jobb i några timmar. Matlådan är nerpackad och humöret är faktiskt på min sida idag. Den tackar vi för.
 
Hoppas ni får en härlig söndag. Puss och Kram!

Spenatplättar

Godkväll!
Kvällen har spenderats med chokladfondue, vin (Pepsi...),fint sällskap, snack och till sist en film. Men innan jag begav mig till mina vänner så intog jag lite middagsmat. Och hörni, låt er inte bli skrämda av häxfärgen – för det var fatiskt riktigt, riktigt gott! 
 
Spenatplättar som passande nog serverades med stekt spenat/champinjoner
 

De må se aningen läskiga och oaptitliga ut, men i detta fallet var det smaken som räknades. Det tillkom även några kokta rödbetor också, men dom skulle koka så förbannat länge så de fick bli "efterrätten" istället. Middagen blev hur som helst riktigt god. Lite improvisation även idag! Uppskattar verkligen mer och mer det där med variation. Det finns så mycket spännande att prova! Okej..nu kanske jag är den enda som kommer på tanken att prova på spenatplättar när man väl ska prova något nytt. Men jag har aldrig påstått att jag är vidare normal heller ;) 
 
Nu sitter jag återigen hemma i soffan och ska snart traska mot sängen. Men först har jag ett lass fruktsallad framför mig som ska ner i magen. Äpple, mango, melon, hallon och jordgubbar..åh! Det blir ett fint avslut på den här lördagsnatten. :) 
 
Hoppas ni har haft en bra dag. Pussen och Kramen

Recept – Havreplättar

Här kommer receptet på havreplättarna som jag åt igår. Men ni ska veta att jag höftade lite och gick inte helt efter något recept. Men här är receptet – på ett ungefär ;) 
 
För 1 port. (Blir tre stora eller fem små plättar)

1 ägg
Ca 1/2 dl havregryn
Ca 1/2 dl mjölk
Ca 1/2 dl vetemjöl 
Salt
Vaniljpulver (Efter smak)
Kanel (Efter smak)
 
How to do: 
 
Börja med att mixa havregrynen med en stavmixer eller liknande. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Låt smeten stå i 3-5 minuter. Stek sedan på relativt svag värme i en klick smör tills de får en fin yta. Done!
 
Serveringsförslag: Med vanilj/kanel-keso och massa bär. 
 
Havreplättar med kanel/vanilj-keso toppat med hallon och björnbär
 
 
Egentligen kan man nog smaksätta dessa plättar med i stort sätt vad som helst. Men innan ni provar någon annan smaksättning så tycker jag att ni ska prova med vaniljpulver och kanel först. Kombon var kanongod! Jag höftade som sagt en del och gick inte riktigt efter något recept. Men hoppas att ni tycker om dem och säg vad ni tyckte när ni har provat. (För ja, prova ska ni definitivt göra). Och visst verkar det vara enkla att slänga ihop? Lätt och enkelt helt enkelt. Så det ska vara!
 
Puss

21 Juli

Kom väl inte hem i riktigt så god tid som jag hade hoppats på igår. Dock gjorde det inte så mycket då det samtidigt tillförde mycket gott. Men oavsett hur sent jag somnar så lyckas jag ändå vakna så förbannat tidigt och idag berodde det på helknasiga drömmar. Verkligen helknasiga. 
 
Vinbär från trädgården pryder yoghurten idag
 
Ska bli skönt att jobba på dagen istället för på kvällen idag. Det tar så mycket på krafterna med all städning och allt fix man ska göra på kvällarna. Skönt med lite variation! Hade nog aldrig platsat på ett "åtta-till-fyra-jobb". I eftermiddag så ska jag laga sååå god mat (Hoppas jag i allafall. Har dock aldrig provat). Haha. Men det verkar gott i åtminstånde. 
Sen ska ni även få höra en rolig liten nyhet :) En fet morot som peppar mig en massa. Mer om det sen. PUSS

Sushi och kaffe

Måendet pendlar från skratt till gråt om vart annat. Men jag ser det som lite posetivt, faktiskt. Har nämligen gått i någon slags dvala ett tag då jag varken har mått bra eller dåligt. Allt har lixom vart blankt och jag har varken skrattat eller gråtit. Tomhet, skulle man kunna förklara det som.
Men nu har jag återigen börjat känna. Och även ifall det ibland är känslor iform av ensamhet så känner jag åtminstånde något. Jag tillåter mig själv att gråta ut, jag vågar erkänna när jag inte mår bra – och det känns skönt. Det är bara dumt att stänga ute folk och inte prata om saker. Allas mående är en berg-och-dalbana (dock är jag nog extrem..) och det går inte att vara på topp hela tiden. 
 
Jag idag
 
Dagen har iallafall vart fin. Blev en lurre på stan med en vän jag inte träffat på ett tag. Behöver nog inte ens nämna att det blev en lunch i form av sushi va? ;) Efter det blev det en sväng förbi favoritcafét för några koppar kaffe. Mys!
 
Nu ska jag baka bröd och sedan blir det jobb hela kvällen för min del. Och med detta måendet så hoppas jag på en lugn kväll. Misstänker att jag kan bli en surkärring mot kunderna om jag blir för stressad. Haha. Nåja..Ha en fin fredagskväll :) (Ni kanske får ett nytt deppinlägg i kväll igen. Så bered er ;) ) PUSS

Havreplättar

Godmorgon! Mungiporna pekar åt rätt riktning idag. Lite sömn och en god frukost var nog vad som behövdes. Och den här morgonen stod inte vad som helst på frukostmenyn i detta hushåll. Idag vankades det nämligen plättar. Det var säkert 3-4 år sedan jag åt plättar/pannkakor senast. Så ja, det blev en del velande fram och tillbaka innan jag väl bestämde mig kan jag lova. (Och ja, jag drömde till och med om plättar i natt...) haha. Känns fortfarande inte helt säkert att byta ut sin vanliga frukost mot något helt nytt. But I did it! :)
 
Dagens frukost: Havreplättar med vanilj/kanel-keso + björnbär och hallon
 
Plättfrukost
 
Det var klart värt att byta ut min vanliga frukost mot dessa goda plättarna. Nu för tiden brukar jag egentligen föredra en klassisk frukost med fil, flingor och en macka. Men när jag var mindre så kunde jag inte få i mig "vanlig" frukostmat utan drog hellre i mig en fläskfilébit klockan halvsju på morgonen. Haha. Vet inte vad jag tänkte på. Jag menar, finns det något bättre än frukostmat? 
 
Vad hade ni till frukost idag? Och har ni inte ätit frukost än så tipsar jag om just havreplättar. Mums. PUSS

En eller kanske två tårar

Då var jag återigen på plats i ett ekande tomt hus i Alingsås. Och då var återigen de där känslorna här – känslorna av ensamhet! Jag förstår inte alls vad det är med mig, jag brukar nämligen aldrig var sådan här. Men så fort jag kliver in genom dörren här i Alingsås så svämmar känslorna över, något brutalt. 
 
Jag brukar annars vara väldigt duktig på att vara ensam, jag kan till och med uppskatta det vissa gånger. Men på senaste tiden så har det hänt något, men vad? Så fort jag kom hem från jobbet så satte jag mig här i soffan och det dröjde inte många sekunder innan tårarna började spruta. Haha. Känner mej förbannat löjlig, men så får det vara. I värsta fall så blir det ett litet telefonsamtal till mamma och pappa då vet jag att någon av dem styr raka vägen hit för att krama sin lilla dotter. (Som egentligen är tjugo år – men som beter sig som fem när det gäller sånt här) höhö. 
 
Tog mig en fotopromenad på Tjörn, bland ängarna i morses

Fick sluta rätt tidigt på jobbet idag – vilket var bra. Hade nämligen räknat med att komma därifrån i någorlunda bra tid för att kunna inta kvällsmaten hemma istället för på jobbet. Och så blev det också! Dock blev det väldigt mycket senare än vanligt så timmarna mellan middagen och kvällsmaten blev på tok för många. Och jag brukar inte gilla att äta så sent på kvällen. Men vad gör man? Och när kvällsmaten väl var i magen så var jag fortfarande inte helt nöjd. Så en, två eller mja.. snarare mängder med nötter fick bli "desserten" på kvällsmaten. Nu är jag mätt och belåten och kommer somna som en gudinna. (Om jag lyckas torka tårarna och få iordning på tankarna vill säga...)
 
Hoppas ni har en lite mer munter kväll än vad jag har! Men i morgon ska det bli bättre. Då har jag planer hela dagen enda fram tills det är dags för jobb. Och det är förbannat tur det, annars hade jag förmodligen fått vätskebrist av alla floder från mina små ögon. PUSS

Frukosttips

Jag är nog inte ensam om att tycka att frukosten är den bästa måltiden på dygnet. Och det är nog även den måltiden som flest personer är sämst på att variera. Det är lätt att man fastnar i sina gamla vanor och äter samma sak dag efter dag. Och det är egentligen lite onödigt då man går miste om så mycket annat gott. Jag ska dock inte säga något då jag själv har ätit samma mat till både frukost och kvällsmål i säkert några månader. Men ibland får jag tummen ur och varierar mig.
Främsta anledningen till att jag inte varierar mig är att jag inte vet vad jag ska välja. Så nu mina vänner, nu ska ni få lite frukosttips som jag tycker att ni ska prova. 
 
Ett: Bas – den klassiska mackan. Kan faktiskt varieras mer än vad man tror. Och är du inte mogen för att byta ut ditt favoritbröd så kan du alltid prova på nya pålägg åtminstånde. 
 
Goda kombinationer
  • Keso (smaksatt eller vanlig) med solmogna tomater + färsk basilika
  • Keso som du blandar ihop med en klick pesto + hackade soltorkade tomater 
  • Keso med färska jordgubbar
  • Leverpastej+smörgåsgurka
  • Stark ost, en skiva rökt skinka + grönsak
Leverpastej och keso pryder ofta mina mackor
 

Två: Bas – toast/varma mackor. Använd antingen ugnen, toastjärnet eller som jag – våffeljärnet för att tillaga mackorna. Tycker nämligen att de blir lite extra goda när man gör dem i våffeljärnet, fråga mig inte varför. En toast kan även ätas till lunch, om man fyller den med lite extra matiga saker. 
Och föresten. Knepet med att lyckas med sin toast är att smöra utsidan av brödet innan man lägger den i järnet. Då blir det lite extra krispigt och gott. 
 
Tips till fyllningar
  • En klassisk fyllning med stark ost, rökt skinka, tomat och oregano är ett vinnande koncept
  • Keso, färsk basilika + tomat
  • Ost, skinka, banan och curry (En favorit hos mig)
  • Stark ost, skinka och stark senap 
  • Champinjoner, senap och stark ost
  • Cahmpinjonstuvning
  • Pesto, ost och hackade oliver
  • Ananas, ost och curry
  • Jordnötssmör, banan och gärna lite lönnsirap
  • Tonfiskröra
 
Tre: Bas – Ägg. Ja, ägg är väl det livsmedlet du kan använda till mest saker. Jäkligt nyttigt och användbart livsmedel helt enkelt. 
 
Tips på vad du kan göra med ägg
  • Omeletter med olika fyllningar. (Svamp, bacon, spenat, tomat, kyckling...bara fantasin sätter gränser)
  • Stekt ägg att ha på mackan
  • Kokt ägg + kaviar (Gärna löskokt, mums)
  • Scrambled eggs (Även här kan du blanda ner lite saker. Rökt skinka + färska kryddor tex)
En gofrulle på segelbåten i form av scrambled eggs och färsk melon
 

Ett måste på mitt frukostbord är även frukt/bär. Funkar till det mesta och nu på sommaren så finns det så otroligt mycket frukt och bär att välja på. Vinbär, jordgubbar, hallon, björnbär, blåbär.. you name it! Blanda ner det i yoghurten, gör en somrig smoothie eller ät de som de är. 
 
Har ni tips till moi på lite andra goda frukostar så tar jag gärna emot förslag. PUSS

Regndag

Det var skönt att vakna upp här ute idag igen. Och att vakna av att katten kryper upp brevid en och samtidigt höra sommarregnet mot rutan, gjorde det hela lite bättre! Funderar på att sno med mig katten hem igen, för att få lite sällskap. 
Och med tanke på vädret så känns ändå okej att åka in för massa jobb ett tag framöver nu. Misstänker även besök av diverse familjemedlemmar hemma hos mig i veckan som kommer. Det uppskattas! 
 
Om ni har (o)turen att inte jobba någonting på dagarna och inte vet vad ni ska syssla med en regning dag som den här så ska ni få lite tips på vad ni kan hitta på. 
 
– Baka bröd eller prova på något nytt matrecept. (Själv ska jag prova linfröknäcke i morgon)
– Kryp upp i soffan under en varm filt och läs en bra bok. (Förtillfället läser jag Blondie. Klart läsvärd)
– Trotsa vädret och bege er ut i skogen för en svampomgång. (Har hört att kantarellerna börjar ploppa upp)
– Spontanutflykter (Packa med lite matsäck och åk dit vindarna för er)
– Spela kort eller sällskapsspel (Finns nog inget mysigare)
– Gör som jag och köp lite tyg och sy något roligt (Eller sticka eller virka om det känns mer lockande)
– Åk och shoppa (Ett plus är om det är belöningsshopping ;) )
– Åk till mysiga loppmarknader och fynda (Själv fyndade jag ursöta skålar häromdagen)
– Bada (Inomhus är godkänt om det känns med lockande)
 
Avkoppling med en bra bok
 
Nu är frukosten i magen och nu är det dags att packa ihop lite prylar. Fattar inte hur jag lyckas sprida ut mina saker så onödigt mycket på så kort tid. Haha. That´s me. Sedan blir det en golunch här hemma innan jag åker till Alingsås för jobb. Och föresten, hade jag inte åkt till jobbet igår och kollat på schemat så hade det blivit ännu mer missa idag – fast då i form av för tidig ankomst och inte tvärt om. Det följer alltid med något posetivt i det dåliga. :) 
 
Ha en finfin dag. Puss och Kramen

Stressdag

Vilken j*vla dag. Seriöst! Allt började i frid och fröjd. Gick upp, åt min goda frukost i lugnan ro och tog sedan bilen med mamma för att plocka årets sista jordgubbar. Vi kom dock inte speciellt långt med bilen förens jag får ett sms från en på jobbet som lyder "Vart är du?".
Faaaan tänkte jag. Skulle jag jobba idag?! Och ja, det skulle jag tydligen. Och där satt jag, i mjukiskläder påväg mot jordgubbslandet – på tjörn. Det hade tydligen skett lite ändringar i schemat som inte jag hade blivit meddelad om. Visst, man kanske ska kolla på schemat lite titt som tätt för att se om det har ändrats något. Så det var liiite mitt fel att det blev som det blev – men inte helt kan jag tycka. True? 
Men jag är som jag är och jag hatar när folk blir "besvikna" på mig och ännu mer hatar jag att komma försent. Så jag var inte sen med att vända bilen och styra direkt mot Alingsås. Med stresstårar (sjukt jävla många sådana) och  några mackor i beredskap så begav jag mig.  
Dock var jag inte ensam i bilen. Älskade, älskade mamma följde med. Hon ville väl inte riktigt att jag skulle behöva åka fram och tillbaka själv när jag var lite ledsen. Haha. Gullemamma! (Puss till dig)
 
Så dagen började på Tjörn, fortsatte i Alingsås med en jävligt hektisk jobbdag (Sjuuuukt mycket att göra) och avlutas återigen här, på Tjörn. Åker ju som sagt tillbaka till Alingsås i morgon för ännu mer jobb, men jag hann inte packa med alla saker förut, så det kändes lika bra att komma tillbaka hit :) 
 
Nu ska jag göra mig en fruktsallad med hallonkesella. Så gott, så gott! Dagens middag intogs direkt efter jobbet – på Donken, (den ni) men magen kurrar redan ändå. Kroppen slukar energi när man jobbar. Dock blev det ingen burgare. Inte idag i allafall. 
Hoppas ni har haft en lite lugnare dag än vad jag har haft. Haha. PUSS och KRAM
 
 

Check!

  • Plockat jordgubbar tills ryggen värkte – check
  • Ätit alldeles för mycket jordgubbar – check
  • Fått bevis på att jag har ätit för mycket rödbetor (haha) – check
  • Ätit ännu en god middag i form av spaghetti och köttfärssås – check (Gör man något tillräckligt många gånger...)
  • Varit på Göksäter (Orust miniversion av Ullarered) Check
  • Inhandlat chockrosa, mjukt tyg som ska sys till mina nya favoritbyxor (Mamma gravidbyxor börjar bli aningen sletna, tyvärr) Check
  • Köpt på mig ett nytt lager med nötter – trippelcheck 
  • Köpt ännu ett par gyllene skor – check
Dagens middag. Ser allt bra gott ut va? 
 
Nu ska jag börja sy på mina byxor. Vi märker om ni får se resultatet eller inte. Haha. Har mamma till hjälp i allafall, vilket är mer än nödvändigt! Sedan blir det kvällsmys i soffan med ett gott och stort kvällsmål. Har föresten börjat känna mig lite stressad över kommande resa och "slutspurten" är i full gång när det gäller maten. (Vill så jävla gärna ha mer ork i kroppen tills dess). Så nu gör jag allt för att bygga upp kroppen lite extra innan dess! Puss
 
 
 

This to that

Vad är: Trötthet, en öm och kall kropp, ångest och kraftlöshet
 
Mot: En stark, välmående kropp, sociala middagar, promenader längs vattnet med vänner, lördagsmys med något gott i soffan och till sist något jag verkligen saknar – att kunna klä sig i vad fan man vill!
 
Svaret är kort och gott, löjligt, jäkla enkelt – men ändå är man så otroligt korkad och väljer fel väg ibland. Man måste sluta lyssna på det onda till 100% och kväva det dåliga en gång för alla, annars kommer man nog aldrig komma hela vägen fram. Väljer man att lyssna på det friska till 90% så kommer man nog så småningom kunna leva ett hyfsat normalt liv. Men med de där 10%, sjuka procenten som blir kvar så kommer det vara lätt att trilla tillbaka igen, tror jag. Vissa dagar kanske man lyssnar på de friska till 80% istället och till det sjuka 20%, och sedan, helt plötsligt är man snart där igen. På den plats där man lyssnar på det sjuka alldeles för mycket igen.
 
Så för att vara på den säkra sidan och för att kunna ha lite marginal så är det bäst att gå in och lyssna på den friska rösten till 110% istället för 100. Så trillar man ner de där 10 procenten så hamnar man inte under det osäkra i allafall. 
Så let´s do this en gång för alla. Nu ska vi gå in helhjärtat och ordnar upp det här. Inget halvdantande här inte. Dags för utmaningar och käftsmällar (inte till mig – jag ska bara klappa mig själv på axeln). 
 
Nu – Spaghetti och köttfärssås!

17 Juli

Vaknade med katten på magen, gick upp och åt upp de sista jordgubbarna följt av en brakfrulle som avslutas med....hjärtklappningar. Suck. Dock har det blivit lite bättre med den förhöja pulsen efter frukosten, men jag undrar fortfarande vad det kan bero på. Det är fortfarande riktigt obehagligt när hjärtat drar igång. Måste även säga att det har bättrat sig med de nattliga svettningarna. (Men det är så det ska vara va? Att det avtar och kroppen stabiliserar sig efter ett tag?) Eller har ämnesomsättningen lagt av igen ? ;) 
 
Som sagt, de sista jordgubbarna hamnade i min mage, men jag hade gärna tagit några till. Så vad gör man? Åker och plockar några kilon till såklart. Haha. Harregud vad det plockas. Mina fingrar är fortfarande helt röda av jordgubbar sedan igår. Nu börjar det dock gå mot sitt slut och jordgubbarnas storlek kan jämföras med ett smultrons. Det tar tid att plocka, men det är sååå värt det! 
När vi var små så tog vi alltid med oss ett sockerkar till jordgubbslandet och satte oss och åt. Haha. Det var mysiga tider det! 
 
 
I eftermiddag ska vi till Marstrand för att kolla på ny segelbåt. Åh! Måste se till att ta mig ut i båten så fort det blir fint väder. Livet blir inte mycket bättre än när man slänger med en engånsgrill, lite god mat, en kortlek och åker iväg med båten till okänd destination för att spendera natten. Pricken över i:t är när man tar ett nattdopp i marelden! Har ni sett mareld någon gång tro ? :) 
 
Nu ska jag lägga mig ner och vila så att hjärtat kan sluta slå (nåja, inte helt) någon gång. Blir ju helt yr i bollen av det här. Hoppas ni får en fin dag. PUSS

Några ting, bara

– Vi har plockat över 20 kilo jordgubbar på mindre än en vecka. (Inte konstigt att det blir nattbesök på toan)
– Hamnade i en inredningbutik i över en timma. (Mitt hus ska gå i guld, vitt och rosa...drömmen)
– En guldig t-shirt och två bandeau-liknande toppar åkte med hem från stan. (Belöningsshopping efter middagen?)
Tycker om guld lika mycket som rosa – men bara nästan!
 
– Har insett hur mycket roligare det är att gå och handla mat när man kan köpa det man är sugen på och inte utefter den där löjliga texten på baksidan. (Freedooom)
– Snack med mamsen om utlandsresan med flickorna om tre veckor. (Hur kommer det gå, seriöst?) 
– Tänker sluta med överkonsumtionen av kaninmat – men fortsätta med överkonsumtionen av nötter! (Äter snarare  nötter/flingor med fil än fil med nötter/flingor, seriöst)
– Har insett hur tacksam jag ska vara över att jag har ett jobb. (Jag är en rastlös själ och jag hade inte uppskattat de slappa dagarna här ute lika mycket om jag inte jobbade mellan varven)
– Lyckan när man kan gå ut i trädgården och ordna sig en stor frukt och bärskål. (Vinbär, smultron, jordgubbar, blåbär, plommon, äpplen och krusbär är vad vår trädgård har att erbjuda. Lyx.)
 
Nu ska jag springa ut i trädgården och hämta lite smultron som ska få pryda kvällsmaten. (Tillsammans med en och annan söt jordgubbe samt jordens guld – nötter) Höhö. Hoppas ni får en mysig måndagskväll :) Pussen
 
 
 

Skippat kaninmaten – nästan i allafall

Jag känner mig nöjd. Men jag känner mig desto mer mätt! Dagens middag blev kanongod. Lyckades helt klart veva ihop en minst sagt lyckad köttfärssås idag. Och ja, trots att det var lite av en utmaningsmiddag för min del så åt jag tillräckligt + lite till – det var både jag och resterande personer kring matbordet överens om. Så det känns skönt – trots matkoman. Hur mätt man än äter sig så försvinner alltid mättnaden förr eller senare, och det känns alltid skönt att veta! 
Kokta rödbetor som jag köpte av bonden igår, dinkelpasta och en god köttfärssås 

Har aldrig riktigt tillagat rödbetor från grunden innan, vilket jag borde ha gjort kan tyckas. Det var verkligen något som föll mig i smaken och jag smaskade i mig sisådär alldeles för många, så nu räknar jag med ett rött toalettbesök nästa gång ;) Det blev dock en del betor över, så de åker in i ugnen tillsammans med lite andra rotfrukter vid morgondagens middag tänkte jag! :) Tycker ni om rödbetor?
 
Nu ska jag smälta maten och sedan ska jag bege mig mot stan med mammsen! Och vet ni, idag är nog första gången på väldigt länge som jag känner en annorlunda mättnad, en riktig mättnad – inte bukfylla. Fast mjaa, det blev kanske en och annan rödbeta för mycket, men bortsätt från det så höll jag mig till maten och inte kaninmaten. Stolt, javisst! Puss

Middagsdags

Blev en mysig tur på lilla Tjörn med mammsen förut. Första destinationen blev jordgubbslandet. Vi kom hem med 4 kilo härligheter. Fyndade även massa närodlade rödbetor. Tänkte slänga in dem i ugnen i morgon tillsammans med flingsalt, min nya lavendelhonung från Kroatien samt lite valnötter on the top. Där här vi en kombo som inte går av för hackor! 
Nästa destination blev mataffären för att inhandla middagsmat. Lax fanns i tanken men när vi såg Ajvar-burkarna på hyllan så byttes den tanken snabbt ut. Hela familjen fastnade nämligen lite extra mycket för Ajvar när vi var iväg på resan. Det är som greklands tzatsiki och man fick det till varje maträtt, oavsett vad man beställde. Så dagens middag fick bli lite kroatieninspirerat. 
 
 
Marinerad kycklingfilé, ugnsbakade champinjoner+lök, couscous, jalapenos, ajvar och jordgubbar 

Det blev verkligen en supergod middag. Man borde göra ugnsbakade grönsaker allt oftare. Lätt, snabbt och gott. Och om ni inte har provat ajvar – do it! Paprika och aubergine är basen och den passar till det mesta. Grillat, fisk, till marinader, ät den som den är (varm eller kall), god att ha som bas i grytor m.m. En bra sås att ha i skafferiet helt enkelt. :)
 
Snart blir det lite mellis/efterrätt med kaffe, jordgubbar och fruktsallad. Sedan blir det en massa pillande med fotocollage som ska pryda väggarna här hemma. Varje år så sätter vi upp massa collage med sommarbilder. Det är så kul att gå och kolla på väggarna och titta tillbaka på alla somrar som gått. Det syns att måendet har gått upp och ned för min del genom åren! 
 
Puss

Äntligen vid smultronstället

Gårdagen gav mig bevis på hur viktigt regelbundet ätande är. Att ställa mig framför ett buffébord med alldeles för kurrande mage var ingen bra idé, tyvärr. Skönt att jag hade folk omkring mig som kunde distrahera tankarna från att bli allt för eländiga. Det var nödvändigt! 
Det som suger är att jag fortfarande inte har lärt mig att äta mig mätt på riktig mat, utan jag fortsätter att få den där bukfyllnaden med hjälp av sallad, grönsaker och annat "onödigt". Resultat? En mättnad som känns större och värre än vad den är. Nu har jag gjort detta misstaget allt för många gånger och ska börja lära av mina misstag. Idag blir det andra bullar. Ska lägga upp en normalportion från första början och ber magen om mer mat så ska jag ta mer mat och inte kaninmat
 
Bild från Kroatien
 

Nu är jag ute på Tjörn igen och sommarkänslorna satte i direkt när jag såg huset. Mitt älskade smultronställe. Här mår jag fint och känner mig lugn. För att maximera sommarfeelingen så blir det jordgubbsplock och mys på altanen ikväll. Men innan dess ska jag och mamma till affären och handla middagsmat. Vi ska inhandla "ny" mat. Sådan där "farlig" mat ni vet, som egentligen är a piece of cake att äta, eller vardagsmat som det också kallas i många hushåll. 
 
Hoppas ni får en härlig Söndag. Puss & Puss

Konfirmation

Godmorgon är väl kanske lite fel att säga nu. Men hej på er, i vilket fall som helst! Blev en sen uppstigning för mig idag. Vi var i god tid med städningen på jobbet igår. Men åtta minuter innan stängning så får vi en dunderrush och de sista beställningarna var "Chaffismeal", vilket är det mealet som tar absolut längst tid att göra. Trippelsuck! Så vi kom inte därifrån förens sent och jag hamnade i sängen vid tresnåret. Det är smällar man får räkna med ibland. 
 
Nu har jag packat och är snart redo för en vistelse på Tjörn i några dagar. Men först ska jag stanna till några timmar hos släkten för att fira en liten konfirmand. Hon konfirmerades på samma ställe som jag. Och det var det förbannade stället som drog igång min ätstörning från första början. Hoppas hon har haft det bättre än vad jag hade det i allafall ;) Låg mest och grät och längtade hem hela dagarna. Synd det, för det var ett väldigt roligt läger annars! Det roliga var att det var strikt telefonförbud under de fyra veckorna lägret höll på och hittade de några telefoner så tog de beslag på dem och man fick inte tillbaka den förens lägret var slut. Men jag ville såklart ha en telefon så jag kunde ringa hem och gråta lite på kvällarna (höhö). Men gång på gång lyckades de komma på mig med min telefon och gång på gång tog de beslag på dem. Det slutade med att jag fick hämta ut fem jäkla telefoner när lägret var slut. Haha. Mamma fortsatte alltid att lämna nya när de andra togs.. 
 
Tar nya tag idag och glömmer allt som har med deppighet att göra. 
 
Det ryktas även att det kommer serveras färsk lax med färskpotatis idag. Inte mig emot. (Verkar som hela släkten är laxomaner). Haha. Nåväl, ha en fin lördag, njut, vila, ät något gott och ta hand om dig själv. Puss
 
 

Kroatien del 3

Mysiga kvällspromenader vid vattnet
 
Vahr

Vi styrde båten mot staden Vahr. Även kallad "Lavendel-ön". Ljuvlig lavendeldoft spred sig över hela hamnen och jag fick med mig en ursöt burk med lokal lavendelhonung samt en doftpåse att ha i klädlådan. En sådan ö borde vi ha här i Sverige också tycker jag. Där hade jag bosatt mig. 
 
Ett glatt gäng medvetna om att resan fick en extra dag
 
Åskoväder runt om i Europa resulterade till att första planet blev försenat – vilket i sin tur resulterade till att vi missade planet som skulle ta oss till Sverige. "Fan va gött, jag har aldrig vart i Tyskland", sa någon. "Fan va gött, då blir det hotellfrukost", sa jag. Haha. Finns det något finare än att sitta på en frukostbuffé? Tror bannemej inte det. 
Frukost – när den är som bäst på riktigt!
 
Tror jag tog om sisådär fyra gånger och åt bra mycket mer än resterande personer kring frukostbordet. När det finns så mycket gott att välja på så måste jag prova lite av allt. Det var väldans tur att jag fyllde på matdepåerna ordentligt då resten av dagens matintag blev lite halvtokigt. 
I det stora hela så gick maten under resan väldigt bra, förutom vid dit och hemresan. Och det var precis som jag misstänkte.
 
Måste även berätta en sak jag är väldigt, väldigt stolt över. När vi väl fick reda på att vi skulle sova på hotell så blev vi även erbjudna mat på hotellet innan läggdags. Hade detta vart för någon månad sen så hade alla tankar skrikit hejvilt på mig. "Middagsbuffé klockan tolv på natten? No way". Men det var många timmar sedan vi åt och trots att jag kanske inte riktigt var sugen på middag vid den tiden så insåg jag faktiskt att jag behövde få i mig något, trots den sena tiden. Jag slevade upp mat och åt för glatta livet! Kändes så friskt och bra – för alla andra gjorde ju också det, så varför skulle jag sitta där som ett fån med kurrande mage? Och trots det sena, stora matintaget så vaknade jag ändå upp hungrig och drog i mig en hel frukostbuffé. Så jag gjorde nog ett väldigt klokt val i att äta! (Stolt, minst sagt)
 
 
Så bra som jag mådde på den här resan var längesedan jag gjorde. Jag kände mig fri och levande. Trivs bra med varma vindar i håret och bländande sol i ögonen. Hade gärna stannat sisådär några veckor till. Men man måste även ha lite tråkigt i livet för att kunna uppskatta det roliga lite extra, inte sant? 
 

Tänkvärt

 
"Att göra sig fri är ingen konst; det är att vara fri som är svårt"

Trygga mönster och rutiner. Men sen då?

Dagens mående – helskumt!

Vet inte var gårdagens dipp kom från. Dock är det inte mycket bättre idag , men tack och lov har jag sällskap här hemma under dagen. Skönt det. Men har kollat på mitt schema några veckor framöver och jag kommer kunna pendla mellan Alingsås och stugan nästan hela tiden. Och efter denna "schemaomgången" så åker jag iväg på en veckas semester och sedan flyttar familjen hem och börjar jobba. Så det ser lovande ut men jag inser även hur snabbt sommaren kommer gå. Det är ju för tusan snart Augusti (?!) Nåja, vi är inte där än i allafall :) Så jag får försöka njuta av varje dag som går. Så gott jag kan åtminstånde. 
 
Blev minst sagt en hektisk dag på jobbet igår. Det var några sommarvikarier som jobbade passet innan mig. Resultat? Ingen lök, ingen sallad, inga uppvärmda kokkorvar and so on. Stod och hackade lök i 120 k/h tills tårarna sprutade. Haha. Hoppas att det är lite mer förberett ikväll när jag kommer. 
 
Frukosten i magen och jag är redo för en ny dag

Gårdagen slutade i tårar och denna morgonen startade i samma spår. Och efter lite nya insikter och massa prat så tycker man att det borde kännas bättre, men nej..! Ska verkligen försöka skaka av mig allt dåligt och ha en bra dag ändå. Mamma föreslog en utmaningslunch, men jag föreslog sushi. Får se vad det blir! Känns som att man ska utmana när man känner sig på topp och inte tvärtom. Inte sant? 
 
Hoppas ni får en fin dag trots regnet. Puss & Kram

Drippdropp

– Tårar droppar som aldrig förr (Har inte gråtit på evigheter. Så det var en del tårar samlade)
– En ensamhetskänsla jag inte har känt av på evigheter (Familj & vänner är ett telefonsamtal bort. Men ändå..?)
– Vill ut till min familj, bli omhändetagen och ha folk omkring mig (Tillome katterna är på Tjörn)
– Mamma känner mig alldeles för bra och märkte att något inte stod helt rätt till förut (och ack så rätt hon hade)
– Världens bästa styr bilen mot Alingsås för att göra mig sällskap (Finaste, finaste familj) 
– Jobb idag och i morgon – sedan väntar några dagars ledighet (Trots att jag nyss var ledig så kom detta lägligt)
– Torka tårarna, för vad har jag att må dåligt över? (Inte så värst mycket när jag tänker efter)
 
Bild från i förrgår
 
Efter regn kommer solsken – och det känns bra att veta!

Från säkert till osäkert

Jag trodde att jag var duktig på att vara själv hemma. Men jag känner mig ensam och längtar ut till Tjörn. Orkade inte laga någon mat här hemma idag, så det fick bli en sushidejt med mig själv. ;) Men för att se det posetiva med att vara själva hemma så är det nu jag vågar utmana mig extra mycket. Konstigt nog. Jag äter större portioner och provar nya livsmedel. Varför är det så tro? En hel vecka utan att någon är med mig vid mina måltider hade kunnat resultera till följande tanke "Yes, nu slipper jag äta alla mina måltider". Men åhnej hörni, det är tvärt om. Tänker snarare "Yes, nu ska jag till affären och köpa mig något extra gott att utmana mig med ikväll". 
 
Men dagarna går och jag väntar på något slags mirakel. Ett mirakel som bara jag kan uträtta. Mina utmaningar kanske inte är tillräckligt stora? Huvudet tar hästakliv framåt samtidigt som kroppens utveckling mer eller mindre skulle kunna jämföras med mussteg. Men det händer saker, det gör det. Tankarna är A och O för mig och jämfört med för några månader sedan så ser både jag och min familj en stor förändring i just mina tankar. 
 
Jag har dock många saker som jag skulle vilja klara av, men som jag inte riktigt fixar. Jag tänker att jag ska klara av det, men fegar ur i sista sekund. Önskar jag hade mod till att unna mig "onyttiga" saker. Jag vill kunna välja den där efterrätten eller smaka på min favorittårta som mamma har bakat – precis som jag har gjort alla andra år, utan att ens tänka efter innan. Jag vill kunna fika med mina vänner och smaka på sakerna de bakar. Men istället beställer jag en kopp kaffe och nöjer mig med det – för det har blivit en vana. 
När jag går till ett fik idag så beställer jag endast en kaffe rent automatiskt. Tanken på att beställa in en kaka till kaffet finns lixom inte då jag under senaste året har "vant" mig vid att endast ta den där svarta, tråkiga (men ack så goda) dycken. Kan dom äta sötsaker så kan väl jag också det? 
 
Tror helt enkelt att jag ska ta mina utmaningar till en högre nivå. För visst utmanar jag, men kanske med fel sorts mat? Mina utmaningar har hittils gått ut på att byta ett "säkert" livsmedel till ett annat "säkert" livsmedel. Visst, det är bra att jag har vågat göra detta då det faktiskt har vart stora utmaningar för mig, trots att det har rört sig om "vanliga, nyttiga" saker. Men nu vill jag kunna byta ut ett "säkert" livsmedel mot ett "osäkert" livsmedel" istället, om ni förstår. 
 
Tusan vad jag babblar, som vanligt. 
 
Hembakade kärleksmums samt jordgubbsrutor
 
Ja, jag var sugen på att smaka en kärleksmums eller två – men nöjde mig istället med...trummmviirvel...En kopp med kaffefan. Kan ni så kan jag. Let´s do this! 
 
 
 

Kroatien del 2

Ett dopp mitt ute i ingenstans
 
Den gassande solen ledde ofta till akuta badbehov. Att stanna båten mitt ute på det öppna havet för att sedan dyka ner i ett mörkblått vatten där djupet var på 90 meter var en underbart, om ens lite läskigt. Bäst var att inte tänka på vad som befann sig nedanför en. 
 
Här tar man inte bilen till affären! 

Älskar att strosa runt i mataffärer när jag är utomlands. Nåja, jag vet inte om det är värda att kallas för mataffärer – men det är roligt i allafall ;) Finns alltid så mycket ny, spännande mat! Och extra mysigt blir det när man tar dingen till affären istället för bilen. 
 
 
Kycklingfilé, grillade grönsaker och ajvar

Vid ett tillfälle så åt vi på en restaurang som var aningen bökig att ta sig till. Man var nämligen tvungen att simma in till restaurangen, något annat sätt kunde man inte komma dit på. Rätt fräckt, faktiskt! Det var en idyllisk liten restaurang och när han han som jobbade där skulle sätta igång att grilla det vi hade beställt så hämtade han "ved" från träden breve vårat bord. Han jobbade helt själv på restaurangen och sprang som en iller. Fick så jäkla varma känslor och jag funderade på att springa och hjälpa honom där ett tag. Pricken över i:t var när han inte fick igång grillen och hämtar en hårtork till hjälp. lilla vännen.. maten var underbar i allafall och restaurangen lika så. 
 
Att hålla sig vaken på en båt är omöjligt för mig

Tyckte att denna bilden var lite roligt. Det är nämligen så att jag sover, trots att ögonen är halvöppna. Haha. Jag har alltid haft enorma problem med att hålla mig vaken på båtar som åker. Jag vaggas till sömn på några sekunder. Så det har blivit en del slappande på båten för min del. Dock hade jag inte lika lätt att somna på kvällarna. Anledning? På tok för varmt. Men då gör man följande...
 
En natt i sittbrunnen

Fick panik på värmen en kväll och flyttade ut i sittbrunnen. Vi sov i en naturhamn den natten och jag hade utsikt över fullmånen. Förbannat mysigt. Hade lagom nära till morgondoppet i allafall ;) 
 
Nu ska jag göra mig i ordning. Vet dock inte vad planerna är för dagen. Ska äta sushi och jobba i allafall. Och sova middag! Hoppas ni får en fin dag. Puss & Kram.

Qourngryta

Satt länge och funderade på vad som skulle få bli dagens middag. Beslutsångest – big time! Åkte till affären för att inhandla något gott. Men jag gick bara runt bland alla hyllorna och kunde inte bestämma mig. Något i en hel jäkla mataffär borde jag väl ändå kunna hitta tycker man. Ville heller inte köpa på mig för mycket mat då jag är själv hemma hela veckan, så det kändes bara onödigt. Så jag bestämde mig för att göra "man-tager-vad-man haver-middag" av vad som fanns i kyl och frys hemma istället. 
 
Qourngryta med krossade tomater

Det blev minst sagt en salig blandning i min såkallade wok/gryta. Jag har nästan aldrig ätit qourn tidigare och förstår heller inte varför vi hade ett helt packe i frysen då ingen i familjen någonsin äter sådant. Så jag kände att det var dags att använda lite. Och ja, jag måste säga att det blev helt okej! Föredrar dock mina biffar samt min älskade lax, men ibland måste man prova lite nytt. 
Hade även på hackade cashewnötter på toppen

Borde föresten sluta fotografera min mat. Det resulterar nämligen till att maten alltid hinner kallna innan jag är klar. Men det är smällar man får ta när man är "fotoman". ;) Nu ska jag ta mig en powernap innan jag beger mig mot jobbet. Kvällsmaten får sig tyvärr en liten smäll idag. Men får hoppas på att jag hinner ta mig en liten rast på jobbet så jag får i mig min lilla matsäck. Annars får det bli nattamat – som vanligt i och försig. 
 
Vad hade ni till lunch/middag idag? :) Och vill ni ha recept så får ni hojta. Puss

11 Juli

Godmorgon!
Trots en och en halv veckas uppehåll från jobbet så gick det ändå väldigt bra igår - och snabbt. Tiden susade förbi och vips så var klockan halv ett och tid för att styra hemåt. Väl hemma åt jag nattamat och hamnade framför datorn på tok för länge. När jag sedan försökte mig på att somna så vet jag inte vad som hände. Flipp i huvudet och tankarna hade slagsmål. Jag behöver ständigt påminna mig själv om varför jag gör det här! Jag hade lika gärna kunnat dra ut på det. Låta det gå ännu långsammare. Men vad hade det lönat till? 
 
Hembakat bröd med keso/paprika och skinka/gurka
Naturell yoghurt/kvarg + vaniljpulver, kanel, nötter, rostad kokos, gojibär, bananchips och dinkelpuffar
Färska jordgubbar plockade av moi
 
När jag vaknade i morses så bestämde jag mig att slå bort alla dumtankar och ställde mig istället och gjorde iordning en dunderfrukost. Var även lite nyfiken på vad siffrorna på den där dumma manicken skulle visa efter en veckas semester från "det regelbundna, säkra". Att utmaningar, annan mat, "farlig mat" och knepiga tider skulle få min vikt att rusa iväg stämde inte riktigt. (Vilket jag trodde att det skulle göra). Men nu är jag hemma igen och kan återigen fokusera på att få i mig allt till punkt och pricka. För den mängd jag dagligen får i mig här hemma är tillräckligt, det har jag fått bevis på många gånger. 
 
Nu ska jag träffa en vän och ikväll blir det jobb igen. PUSS & KRAM
 

Kroatien del 1

Tänkte visa er lite vad vi hade för oss under resan! Titta och dröm er bort från regniga Sverige för en stund..
Vår båt
Väl nere möttes vi av en värme vi inte riktigt hade räknat med. Svettiga och otåliga satt vi länge och väntade på att allt med "incheckningen" av båten skulle bli klar. Vi passade på att ta oss ett dopp. Ett dopp som inte varade så länge. Det dröjer inte länge förens min syster skadar sig. Och grundat på tidigare händelser så vet vi att hon inte är den tåligaste personen när det gäller blod. Tårar, svimningar och småskratt mitt upp i allt från min systers sida och skratt, hjälpande och fotografering från min sida. Haha. Tror dock inte jag får visa dessa roande foton..
 
Grillad Scampi
Det blev en hel del fisk och skaldjur för min del under resan. Scampi och tonfisk var det som hamnade mest i magen. Och grillade grönsaker – såklart. Den här maträtten åts även på bästa tänkbara restaurangen. (Bild nedan).
Ett missplacerat bord ute bland båtarna. Perfekt!
 
Jag och syster
Dykbåten

En dag var det dags för dykning. Första käftsmällen kom när dykarinstruktören direkt säger "vi kommer inte ha någon våtdräkt som passar dig tyvärr". Tusan, jag som fryser mest av alla under vattnet kommer förfrysa med en för stor våtdräkt, tänke jag. Men det löste sig fint och jag fick en pytteliten våtdräkt som satt bra i kroppen med var på tok för kort i armar och ben, men bättre det! 
Dykarinstruktörerna såg att jag inte hade speciellt mycket muskler i min kropp. Så utan att jag ens hade nämnt något så sa dem till mig att jag inte behövde bära på tuberna samt att han skulle hjälpa mig att sätta på mig utrustningen i vattnet istället för på land då det inte skulle bli så tungt för min rygg. Och det tackar vi för då en dykarutrustning inte är den lättaste! De var verkligen genomgoa och tog hand om mig som ett litet barn. Haha. 
 
Ni ska få mer bilder i morgon! Nu ska jag nämligen bege mig mot jobbet. Känns mindre roligt nu när jag har vart ledig i över en och en halv vecka. Men jag vet att jag kommer in i det snabbt tack och lov. PUSS
 

10 Juli

Fick en lång natts sömn idag. Behövligt, javisst! Dock är vädret helkasst idag. Men det gör inte så mycket. Ska nämligen roa mig med shopping, klippning och jobb idag. Så det får regna hur mycket det bara vill ;) Har inte klippt mig sedan i Oktober förra året. Nästan pinsamt längesedan. Haha. Så nu kände jag att det var dags. 
Under veckan i Kroatien så tappade jag dock en mängd hår som jag inte trodde var möjligt. Tusar efter tussar föll av. Hoppas att anledningen var saltvatten och sol – och inget annat. För tappar man hår så gör man väl inte det nu – nu när jag ändå har kommit så pass långt med allt och fått igång kroppen? Nåväl, min moroccan olja får bli min bästa vän ett tag framöver. 
 
En varm kväll i Kroatien
 
Lite senare ikväll ska ni få en bildbomb från resan. Men nu blir det frukost med ett kilo färska jordgubbar. PUSS
 
 

Marstrand

Alla pratar om hur man ska våga variera sig när det gäller olika maträtter. Men ikväll på restaurangen varierade jag mig av helt fel anledning. Jag fegade ur. Under alla mina år har jag alltid, och då menar jag alltid beställt samma maträtt på den restaurangen vi åt på idag. Men vad hände ikväll? Maträtten jag så många gånger förut har ätit (och njutit av) skrämde mig en aning och jag valde helt enkelt att välja det som lockade mig näst mest på menyn istället. Visst, jag känner mig aningen besviken på mig själv då jag valde en rätt som kändes säkrare. Men trots det så ångrar jag  faktiskt inte valet av mat. Det jag beställde var precis lika gott som det jag brukar äta – om inte godare. 
 
Helstekt spätta med persiljestekta champinjoner, citronette och färskpotatis
 
Mina fina syskon och jag
 

Nu blir det film med familjen och sedan blir det till att gosa ner sig i sängen. Och jag kan ju faktiskt lägga mig liiiite stolt ikväll i allafall. Jag valde ju faktiskt att variera mig – något som jag brukar vara helkass på! Så även om det var av fel anledning så kan jag väl få en liten klapp på axeln i allafall. (Man får ju faktiskt försöka se det positiva i det hela) ;)
 
Puss & Kram

Jordgubbsbabbel

Väldans vad en dag går fort. Ändå var jag uppe i tid i morses! Men har även hunnit med en hel del när jag tänker efter. Efter födelsedagsfirandet med trumpetspelande, sång, godis och ljus så blev det en sommarfrukost på altanen. Sedan blev det premiärplockning i jordgubbslandet. Tyvärr kommer jag inte hinna plocka någon mer gång då jag åker hem till Alingsås i morgon bitti för massa jobb hela veckan. Annars brukar vi plocka varje eller varannan dag, så vi var väl igenkända när vi kom och skulle plocka idag. Stammisar in i märgen! 
 
Vi kom hem med 6,5 kilo kanallröda jordgubbar!
 
En tanke slog mig förut när vi var och plocka jordgubbar. Hade det vart för ett årsedan så hade jag släppt på gränserna och ätit och njutit av precis så många jordgubbar jag velat ha. (Eller ja, jag hade egentligen inte ens behövt släppa på några gränser – bara äta den mängd som jag vart sugen på). Men hade jag släppt på alla mina gränser idag så vet jag att det hade slutat i träsket. Det hade helt enkelt inte gått. Jag vet att jag hade kommit in i något "passa på tänk" och skulle ha ätit tills jag bokstavligt talat kissade rött. 
Då var vi tillbaka till det där "antingen för mycket eller ingen ting alls". Den enda gången det finns ett mellanting när jag jag i förväg bestämmer mig för hur mycket jag får äta. Vet att detta är helknas, men det är bättre att köra på den metoden när man i förväg vet att det kommer sluta i kaos annars. Måste verkligen lära mig att lyssna på kroppjäveln istället! Och det blir alltid såhär med just frukt och bär.... suck. Men ja, de var i allafall väldigt goda ;)
 
Den årliga jordgubbstårtan

Några kilo jordgubbar gick åt till den obligatoriska jordgubbstårtan. Så simpel, men så god. Dock höll jag mig till jordgubbar a lá naturella, men det är inte fyskam det heller. Har faktiskt aldrig vart speciellt förtjust i just tårtor. Tycker att det är lite för mastigt för min smak. Efterrätter ska vara enkla och lättsamma, då är de som godast! 
 
Nu beger vi oss mot Marstrand. Puss & Kram

Födelsedag

Godmorgon!
Det kändes konstigt att vakna upp i sin egna säng i morses. Det gungade när jag gick och la mig igår och det kändes som jag fortfarande var ute på båten. Sov väldans gott i allafall. Trånga båthytter i all ära – men att få krypa ner bland fluffiga, rosa sänglakan i en sval säng var faktiskt rätt efterlängtat. 
 
Nu sitter jag och intar en god frukost och har precis vart inne och sjungt för min kära bror som fyller år idag. Vi ska iväg och äta på en mysig restaurang på Marstrand ikväll. Men innan dess så blir det jordgubbsplockning och en runda i stan. Om jag har längtat efter att få plocka jordgubbar?! Åh. 
 
Grattis till min fina bror
 
Ha en fin dag. Puss & Kram
 
 
 

Matdagarna i kroatien

Jag tror inte ni förstår hur mycket jag har levt under den veckan som har gått. Trots att orohetsgraden inte var särskilt hög gällande maten innan jag åkte så fanns den ändå där. "Tänk om jag inte hittar någon mat jag tycker om", "tänk om tiderna blir helknasiga", "tänk om vi lagar någon lunch jag inte klarar av", "tänk om jag inte hittar någon yoghurt jag vill äta"... ni vet den där känslan av att inte ha hundra kontroll. 
Men redan första dagen utsåg jag mig själv till "kocken" ombord på båten. (Stackars de andra med tanke på min brist på variation. Höhö) Så det var jag som stod för frukosthandling samt matlagning av de måltider som intogs på båten. 
Jag tror aldrig tidigare att jag har vågat släppa taget så mycket som jag faktiskt gjort den här veckan. Jag har inte tänkt – bara njutit utav bara f*n av all den goda maten. Valde den yoghurten jag var sugen på, åt den mängd som kroppen ville ha, valde den maträtt på menyn efter vad som lät godast – inte nyttigast, provade ett gäng nya livsmedel och ja – jag har känt mig som en normal person helt enkelt. 
Här hemma så äter jag inte varje måltid med min familj. Oftast blir det bara middagen som intas i deras sällskap. Men under veckan som gått har vi ätit alla måltider tillsammans och jag tror nog att de blev lite chockade över hur mycket jag faktiskt orkar vräka i mig. Haha. Men som sagt, när det är god mat så finner jag ingen hejd på mig själv. Och man ska får ju passa på när det är extra gott, inte sant? 
 
En typisk matdag ombord kunde se ut såhär.
 
Frukost
 
Efter det obligatoriska (och ack så nödvändiga) morgondoppet så intogs frukosten i sittbrunnen. Varje morgon så traskade vi till affären (om det nu är värt att kallas affär) och köpte färsk frukt och nybakat bröd. Brödet gick väl dock inte riktigt hem hos mig, så jag höll mig till det metagna från Sverige. Yoghurt i olika smaker, fil, färsk frukt, bröd, grönsaker, skinka, ostar och flingor var lite av det som erbjöds varje morgon. 
 
Lunch
 
Jag kan inte påstå att vi var bortskämda med ett stort och flådigt kök, så vi höll oss till enklare "snabbmat" till lunch som inte krävde så mycket tid på spisen. Oftast blev det någon god omelett med olika fyllningar + alldeles för många tomater. Har tappat räkningen på hur många tomater jag har tuggat i mig under veckan. De var sådär perfekta ni vet. Gick runt och åt dem som ett äpple! Gudagoda. 
 
Middag
 
Att jag är en hejjare på att snöa in mig på olika maträtter har väl ingen undgått. Och att Kroatien ska vara känt för sina färska skaldjur/fisk har väl ingen heller ungått kan jag misstänka. Och fisken var precis som jag misstänkte – att dö för. En underbar filé av tonfisk prydde min middagstallrik minst fyra dagar den här veckan. Till varje måltid beställde jag även in grillade grönsaker. (Nåja..beställde in dubbla portioner med grillade grönsaker till och med).  
 
Aubergine, gul paprika, tomat, lök, zucchini och svamp

Mellan alla måltider så har det även hamnat kilovis med färsk frukt i min lilla magge. Aprikoserna var som väntat den frukt som åts allra mest av. Tycker det är så mysigt när man går till "fruktgubben" och köper frukt på morgonen. Man kunde inte låt bli att köpa lite extra när man såg vilka enormt uråldiga vågar de använde sig av. De hade sådana där med tyngder på sidorna. Så jag hoppas att mina extraköp av färsk melon gav dem lite extra i kassan så de kanske kan skaffa sig en liten smidigare våg. (Fast då tappar det dock tjusningen lite...)
 
Mellis
 
Något som jag tyckte var väldigt bra var att man var tvungen att beställa in tillbehöret till själva huvudrätten som en "side order". Beställde man en köttbit, ja då fick man bara en köttbit. Man var alltså tvungen att beställa in extra om man ville ha potatis, pommes, ris, grillade grönsaker osv. För mig var detta kanoners, för då kunde jag verkligen beställa vad jag ville ha, utan att göra massa specialbeställningar hit och dit. Man fick lixom sätta ihop måltiden hur man ville – utan att det blev krångligt. Så det underlättade enormt för mig tycker jag! 
 
Och visst har det blivit lite knas med tider under veckan. Men trots att det inte har blivit på "mina tider" för fem öre så har det inte rört mig i ryggen. Det har ändå blivit någorlunda regelbundna måltider, trots att det kanske inte var exakt samma tider varje dag. Men jag lät mig inte stressas över att detta. För alla människor behöver påfyllnad i matkistan efter sisådär tre timmar – och då åt vi. Och sen var det ju faktiskt jag som var kocken ombord, så jag såg till att styra upp det hela en aning ;)
 
Hur brukar era matdagar se ut när ni är ute och reser tro ? :)

På svensk mark

Hej alla fina!
Tanken var egentligen att ni skulle se livstecken från mig redan igår kväll. Men hemfärden blev inte riktigt som vi hade väntat oss. Både på gott och ont. Men nu – trettiosex jäkla timmar efter det att vi startade hemfärden så är vi på svensk mark igen. 
Missade nämligen planet i Frankfurt igår kväll och fick övernatta där i natt. Hade gärna åkt raka vägen hem, men ni vet nog alla vad en hotellvistelse innebär?! Nämligen hotellfrukost. Så jag klagade inte ;) Har hunnit med att vara på en väldans massa olika ställen det senaste dygnet. Kroatien, lite olika ställen i Tysklnand, Alingsås och nu slutigen sitter jag här på Tjörn – dödstrött. 
 
Vi har haft en helt, helt underbar vecka. Tror bilderna får tala för sig själva, kan nämligen inte beskriva hur mycket jag har gått runt och njutit. Vi har seglat, badat, badat lite till (38 grader i skuggan), ätit förbannat god mat, ätit ännu mer förbannat god mat, solat, dykt, badat med bläckfiskar och sällskapet har även vart det finaste tänkbara! Jag har verkligen ingenting att klaga på. Allt har vart kanoners. Och vet ni? Jobbtankar kring maten har knappt existerat. Men det ska jag babbla på om lite senare. 
 
Här har jag njutit hela dagarna!
Strålande sol och fina solnedgångar varje dag
 
Ni ska få mängder med uppdatering om resan i morgon. Men nu behöver väskorna packas upp och min kropp några timmars sömn. I morgon väntas även restaurangbesök på min absoluta favoritrestaurang samt jordgubbsplockning till världens godaste jordgubbstårta. (Födelsedagsfirande). 
 
Hoppas att ni har haft en fin vecka här hemma!! :) PUSS & KRAM

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0