Pumpa.

Något som jag både frossade i och fick upp ögonen för när jag var iväg på senaste resan i kina var; Pumpa. Då det ibland inte serveras "frukostmat" på en del ställen i Kina så får man istället äta vad som erbjuds. Och i vissa fall innebär det lunch/middagsmat i form av ris, vårrullar, soppa, wokade grönsaker osv.. Visst går det att få omelettet och äggröror. Men ibland är det kul att prova på riktig, kinesisk frukost också. 
Och varför inte äta just pumpa till frukost? Skiljer sig lite från mina frukostskålar kan tyckas, men oj vad gott det är. 
 
 
Ofast var pumpan "ångad". Vilken kanske inte är så lätt att ordna hemma. Istället brukar jag ugnsrosta den med olivolja och en överdos av havssalt. Perfekt att ha i ugnen tillsammans med sötpotatis och morot. Som ett gott tillbehör till middagen med andra ord. 
 
Många gör även soppor och pureér på pumpa. Det är förvisso något jag inte har provat än. Det ska även vara gott att ha pumpapuré i pannkakor osv. Går att använda till en hel del när jag tänker efter. Ändå är det inget "vanligt" livsmedel man brukar ha hemma. 
 
Brukar ni äta pumpa. Och i såfall hur äter ni den?

31 Mars.

Hej Vänner.
Vilken fin dag. Ja, både vädret och själva dagen i sig. Var uppe tidigt i morses då jag skulle öppna på jobbet. La mig sent efter födelsedagsfirandet hos ett par vänner igår och trots en förlorad timma så vaknade jag ändå tidigare än väckarklockan. Tjugo över sju var jag pigg och redo! En stor frukost i magen och sedan avverkade jag några timmar på jobbet. Lugn dag idag. Inte många som verkade vara sugna på macka efter påskmaten. 
Slutade rätt tidigt, gick och lunchade och hamnade sedan här hemma. Rastlös. Tog med mig en vän ut på en utflykt. Hamnade i någon fårhage (haha va?), med färska jordgubbar, värmande sol och fin utsikt. Mysig eftermiddag. 
 
 
Dagens goda gärning: Gav fåglarna 60 jävla subs från jobbet. Sådant som annars skulle slängas. Fast å andra sidan kanske det inte var så snällt? De lär ligga i matkoma tills nästa vår. 
 
Ja, och dagens bästa då? Rutinerna sitter kvar – till viss del. Men åh, jag känner mig friare och lugnare än på länge. Jag märker skillnad, de omkring mig märker skillnad och framförallt – kroppen märker skillnad. Överskottsenergi. 
 
Nu ska jag städa. Kram. 
 

Påskkväll.

Att ta med sig mat till jobbet?! Javisst kan man göra det.
Men man kan lika gärna göra som alla andra gör som jobbar där. Dvs äta det som erbjuds på jobbet.
 
En subwaymacka
 
Släppte på att vad kontroll heter och lät personen jag jobbade med fixa lunchen åt mig idag. Skrämmande? Kanske en aning. Normalt och gott? javisst.
 
Stark ost, dubbelt kött och grönsaker. Gudagott. 
 
Hemma igen och sitter och äter lite kvällsmat. Ska snart iväg på födelsedagsfirande/påskfirande hos en vän. Bjuds säkerligen på mat där också, men magen kurrade. 
Har precis slängt ut halva min garderob över golvet. Varför ska det vara så svårt att bestämma sig? Kan det inte bara bli sommar så man kan ha långklänning? Funkar verkligen till alla tillfällen. Nu får det istället bli svart från topp till tå och lite för mycket guldsmycken. Läcker det med förvisso. 
 
 
Hoppas ni får en mysig påskväll fina ni. Och hoppas att påskharen vart och hälsat på. Puss & Kram. 

Påskmorgon.

Sovit riktigt gott i natt. Det var på tiden tyckte jag! Inte vart mycket av den varan de senaste veckorna. Men kroppen sover när den behöver sova, så det är inget jag stressar mig över längre. Förutom att det är lite tråkigt att vara trött då..
Glad Påsk på er också! Var det inte God jul alldeles nyss? Snart säger vi väl Glad Midsommar och sedan är det God Jul igen. Passa på att njut av stunden
Tycker om Påsken. Det är mysigt med alla färgglada fjädrar, påskägg och påskkäringar. Ett litet tecken på att våren är på ingång också. Brukar som sagt alltid fira påsk ute på Tjörn med familj och vänner. Men i år blir det som sagt jobb. Slutar dock rätt tidigt så mitt firande blir med ett stort gäng vänner här hemma istället. Mysigt det med. 
 
 
Har vart och köpt ett stort påskägg att lämna till jobbarkompisarna på jobbet. (Åh, va jag är omtänksam va?). Höhö. Hoppas på att de har samma godissmak som mig bara. Dvs choklad och röd/svarta karameller. Nu däremot ska jag hugga in på min frukost. Blir äggfrukost påsken till ära. Ett av de bästa livsmedel som finns tycker jag. Proppfyllt med en massa nyttigheter. Allt i ett! Kanonbra. Och så är det gott, förbannat gott.
Rostad macka med stekt ägg, ost och kaviar. Har ni inte provat – pröva!
 
Hur ska ni fira påsk? Kram!

Påskägg.

Trodde att årets påskägg skulle utebli då jag inte firar med familjen i år. Har dock nallat lite från innehållet, men något ägg trodde jag då inte att det skulle bli. 
Men påskharen hade visst smugit sig in i huset medans jag var i stugan och lämnat en liten present på bordet. En rosa sådan, fylld med gottigheter.
 
Har sett många olika varianter på påskägg som folk laddat upp. Det som förut var en enkelt liten gest tycks nu ha tagits till nya höjder. Det är påskägg fyllda med naturgodis, "hälsosaker", smycken, pengar, trisslotter och självklart det hederliga godisägget, med vanligt hederligt godis. 
 
I mitt ägg då? Hade nöjt mig med bara skalet. (Hur fint?). Haha. Men innehållet var inte fyskam det heller. Lite gottigheter precis i mn smak. En blandning av det mesta. Lite utmaningar och annat som uppskattades.
Vet hur kvällen ska spenderas i allafall! 
 
Vad vill du ha i ditt påskägg?
 
 

Ett lugn.

Underbar förmiddag här ute. Dock tycks ledighet och feber gå hand i hand nu för tiden. Samma visa varenda gång jag är ledig. Mör i kroppen, ont i skallen och en gnutta feber. Tror dock inte att det är feber som i "riktigt" feber, om ni förstår. Antar väl att det är kroppens sätt att säga åt mig att vila bara. Vilket jag gör till fullo dessa dagar. Latar mig i soffan, äter mat, pillar från påskägget varvat med pill i naveln och spelar tv-spel. Kanon!
 
Suttit och njutit i solen en stund. Den här gången ikvädd dunjacka. Nästa gång hoppas jag att kunna njuta i solen iklädd en sommarklänning istället för att sedan svalka mig i havet. Den tiden kommer.. så småningom!
 
 
 
Lunchdags. Lax med vitvinssås, potatis, sparris och allt sådant där gott. Lite ägg och så med, för att det är påsk.
 
Hoppas ni har en fin dag. Kram.
 

Långfredag.

Gott till magen. Rosa, vårigt och fint. 
Under alla bär/nötter/kokos döljer sig en ny yoghurt. Smaksatt den här gången. Med äpple/kanel. Smakade lite som en äpplepaj. Den var god. Äpple/kanel brukar vara en svårslagen kombo. Brukar inte tycka om smaksatt yoghurt. Tycker det är för sött. Istället föredrar jag att smaksätta min egna. Men den här.. ja, den här går liksom inte att ogilla. 
 
Fick inget påskägg igår. Däremot fick jag innehållet. Påskägget får jag leta efter i morgon istället. Åt sådana där svåröppnade chokladägg. De var fyllda med crisp och krämig, ljus choklad. När åt jag sådan choklad senst?
Don´t know. Längesedan. Åt och njöt. Så ikväll blir det ett gäng till.
 
 
Härlig dag här ute. Åker hem ikväll. Men tills dess är det många timmar.. Kram!

Kloka ord på vägen.

"Man bör aldrig skämmas för att erkänna att man har haft fel,
för det betyder ju att man är klokare idag än igår."
 
"Ge upp tanken på att försöka hitta dig själv. Inse istället att du skapar dig själv varje dag."
 
"Den som vill något helhjärtat, finner en väg. De andra finner en ursäkt."
 
 
Tog åt mig av dessa ord ikväll. Inga ursäkert godtas. I så fall får jag skylla mig själv..
 
 
 

Sommarstället, fast i kylan.

Efter några stopp på vägen ut har jag äntligen landat på favoritstället. Tjörn. Tog med mig pappsen till ett lunchställe precis i min smak också. Man måste bara älska bufféer. Älskar´t! 
Fick bli en lunch bestående av; soppa, ett kilo ingefära typ. (Ja, alltså jag skojar inte..), sushi i alla dess former, thaifärs (fortfarande en kärlek till köttfärssås), kyckling, wokade grönisar, mer wok och ännu mer sushi. Ja, det var väl allt! 
Hade ett långt samtal om "mitt liv" (haha) under tiden vi åt. Sådant stressar mig inte längre. Tidigare hade jag blivit distraherad av att snacka om sådant vid en måltid. Men nu är det liksom tvärtom.
Lagom tills vi hade pratat klart så hade jag ätit upp, trodde jag. Blev bara så trött på livet, på situationen och på allt. Så det fick bli en stor omgång till. Den fjärde för att vara exakt. 
 
 
Ikväll ska jag träffa en killkompis som jag inte träffat sedan i somras. Rätt längesedan. Ska bli kul! Och senare kommer hela familjen ut och då blir det kvällsmys med god mat. Har hittat gömman av påskäggen också.. nåja, fyllningen till påskäggen. ;) 
Men med tanke på att inte jag är här ute och firar påsk iår så tänke jag att jag kunde få det där ägget lite tidigre. Som ikväll... 

28 Mars

Godmorgon torsdag och godmorgon träningsvärk. Gymmat eller sprungit? Inget av det faktiskt. Vardagsmotion och jobb är vad som har åstadkommit detta. Skönt och tack. haha. Fortfarande det bästa jag vet!
Tror att det är bra att jag faktiskt får så pass mycket vardagsmotion på jobbet som jag faktiskt får. Känns som jag bygger upp en slags grundstyrka då. Och det behövs då ryggen är k-a-o-s. 
 
Sitter och knaprar på god frukost och ska snart styra ut mot stugan. Helg mitt i veckan är aldrig fy skam. Dock inte lika kaxig när alla andra tar sin riktiga helg och jag jobbar igen. Men har börjar vänja mig vid att jobba helg nu. Fungerar rätt bra! (Förutom att man blir dagsblind då..)
 
Godmorgon trötter.
 
Åker i lagom tid tills det vankas lunch. Har fått med mig pappsen till ett av mina favoritställen på vägen ut. Behöver nog inte säga vad det består av. Kanske borde lagat påsklunch istället. Får ta det i morgon. Fast vadå påsklunch? Ägg och köttbullar? Samma vid varje högtid och jag föredrar nog lite annat egentligen. Typ lax.  
 
Vad har ni för planer för dagen? Kram. 

Plan B

Har ni någon plan B när inspirationen tryter och tiden är knapp? I have. Många värmer säkert rester, tar en matlåda från frysen eller kokar ihop en portion gröt i all hast. Även jag. Men många gånger så brukar min plan B vara en sådan enkel grej som wok. Sagt det förr men säger det igen – bästa snabbmaten.
 
Ta vad du har hemma, släng ner i en wokpanna, på med lite (massa) soja och vips har du en god lunch! Själv hade jag över massa crabsticks från dess att vi gjorde sushi här hemma. Men crabsticks i en nudelwok, fungerar det? Tydligen. 
 
 
Två olika sorters nudlar, creme fraiche, soja, spenat, crabsticks, wokgrönsaker och en missplacerad skinkmacka brevid, bara för att. 
Åt föresten min subwaymacka igår, som planerat. Vet ni hur lång tid det tog för mig att äta upp? Femtio förbannade minuter. Haha åååh. Inte pga av långsamt ätande dock. Det var tydligen fler personer än jag som var sugna på macka till kvällsmat. Så kan det gå. Bara att vänja sig! Kanske får ta mig en till ikväll och hoppas på att jag kan inta den i lugn och ro. 
 
Nej, dags att städa. Kram. 

En sådan där perfekt start.

Färska Jordgubbar. Yoghurt. Hemmagjord müsli (mullbär, goji, kokos, bananchips, nötter + dinkelpuffar).
Två hemmabakade mackor med keso/skinka. Melon. Äpplechips. 
 
Med detta ville jag egentligen bara säga; Jag älskar frukost. 
 
 
Ja, tillsammans med lite solenergi så blev detta en ypperlig start på dagen. Tummen upp. Kilade ner till affären innan frukost och köpte mer jordgubbar. De två paket jag köpte igår tog liksom redan slut, igår. Haha. Missbruket inför sommarens jordgubbsfrossa börjar tidigt i år mina vänner! Tur att jag aldrig kommer att tröttna.
 
Vad åt ni till frukost denna solmorgon? Kram
 
 

26 Mars. Lägesuppdatering.

Sol. Kvittrande fåglar. Utökad frukost (att det ens gick?) Långpromenad med M. Vårjacka. Fika på färska jordgubbar i solen. Underbar start på dagen må jag säga. 
Var en härlig dag att vara ledig på igår. Fick gjort mycket och gjorde sådant jag mådde bra av.
Fick även en fråga hur allt gått sedan den där Ågrenattacken härom veckan.
 
Sedan dess har det hänt grejer ska jag säga er. Less talk, more action. Och det är inte bara som jag säger. För utan att jag påpekar och frågar så får jag höra från de i min omgivning att de redan nu ser skillnad på mitt agerande. För det är just där skillnaden har skett. Att jag agerar. 
Det var ett stort wake up call för mig den där kvällen. Kroppen sa ifrån. Den kollappsade och orkade inte med så hektiska dagar. Energi fick den, men inte tillräckligt för att kunna hålla det tempot. 
 
Så sedan dess har jag sett till att börja utmana mer och utöka mer. Jag vilar när jag känner att jag behöver vila och laddar på med mer mat när jag magen ber om det. Jag vill ju komma framåt. 

Jag är fortfarande begränsad. Rätt mycket faktiskt. Men samtidigt så lever jag ändå till viss del det liv jag vill leva. Vänner, resor, jobb osv..Kruxet är bara orken. Så för att få fortsätta att leva det liv jag vill så krävs bara en sak – Energi. Och det får man med hjälp av guds gåva till folket. Mat
 
 
Tankspridd, men glad. Kommer inte med undanflykter längre. Jag accepterar att jag ibland gör misstag då det inte är någon lätt väg att gå. Men skillnaden är att jag nu lär av mina misstag. 
Det är konstigt hur snabbt hjärnan och huvudet har kommit framåt på kort tid. Men vikten. Ja, den förbannade vikten. Men så småninom ska väl den också skena iväg. Med lite mer tålamod och ännu mer energi så ska jag nog kunna börja se förändringar där också.
 
Ska ordna en nudelwok med lax till lunch och sedan åker jag till jobbet. Stängning även idag. Har med mig två omgångar mellis och räknar med att det tredje melliset blir en subwaymacka
 
Ha en fortsatt fin tisdag. Puss

Om en liten skål.

Det ultimata djupet, perfekta storleken, sådär perfekt rundning på botten och framför allt – den snyggaste designen. Inbillning eller ej men yoghurten smakar faktiskt mycket bättre i favoritskålen
Många säger att det är en "ätstörd" tvångstanke att alltid behöva äta ur samma skål, med samma sked – varenda eviga dag. Men samtidigt; vad spelar det för roll? Vill jag äta ur min favoritskål så ska jag väl få göra det också? Det är ju inte det jag inte kan äta ur en annan.
 
Har samlat på mig många skålar genom åren i hopp om att kunna variera mig lite. Men ändå slutar det med jag äter ur samma skål både morgon och kväll, dag ut och dag in. Tur att jag har köpt på mig så jag har några stycken, så jag slipper diska stup i kvarten menar jag..
 
Den magiska skålen.
 
Den perfekta skålen kräver den perfekta skeden. Införskaffade mig en sådan idag, från Rice. Älskar deras färgglada saker. Rosa, lång och blommig. (Skeden alltså). 
Nu kan inte frukost och kvällis bli annat än sådär megagott. Fast frågan är; Kan min frukost verkligen smaka något annat än megagott? Don´t think so. Men nu är det i allafall riskfritt.
 
Har ni också speciella skålar/skedar/tallrikar ni vill äta ur? 
 

Ett leende löser det mesta.

Smile to the world and the world will smile back at you. 

Det handlar om inställning, mina vänner. Se möjligheterna och inte tvärtom. Det är så lätt att fokusera på just det dåliga när man mår dåligt. Vilket i det stora hela inte är så konstigt då det lätt tar över. Men bortser du från det du mår dåligt över och ser utanför ramarna så lovar jag dig att du även har mycket fint omkring dig. Uppskatta och uppmärksamma det fina. Livet blir så mycket enklare då! 
 
Dagar då allt känns hopplöst kommer alltid att finnas. Dagar då man bara ser mörker och känner att ingenting kommer bli bra – någonsin. Men känner man så, ja då kan ju saker och ting bara bli bättre, inte sant?
 
 
Tro på dig själv. Du är fin.

Våffelmåndag.

Godmorgon måndag.
 
Våffelmåndag dessutom. En sådan dag där det kommer upp foton på läskande våfflor lite varstans. Har ni startat dagen med våfflor till frukost eller får det bli dagens lunch, middag eller kanske efterrätt? Eller blir det någon alls för den delen? Man kan ju faktiskt variera våfflor och äta det till den måltid som man tycker passar just en själv.
Man kan tex ha;
Löjrom, gräddfil och lök
Våfflor på banan + ägg
Varma hallon, fröer och kvarg
Stekt ägg till (Ja, det kan man)
Grädde och sylt.
 
Enligt mig ska våfflor ätas tillsammans med just grädde och sylt. Och självklart ska det blandas ihop till en rosa gegga. Då smakar det himmel. "Nyttovåfflor" i all ära. Men ska det vá så ska det tamigfan vá. Vilka barndomsminnen sådana här dagar för med sig. Det var längesedan jag åt våfflor senast. En annan favorit är de belgiska våfflorna. Sådana man köper på festivaler. Mastiga och goda.
 
 
Någon våffelfrulle blev det dock inte här hemma idag. Var på toook för hungrig för att orka ställa mig och göra det. Fick bli en oglamourös frulle i all hast i stället. Oglamourös men ack så god. Magen tackar lika mycket för det! Tredje natten jag sover riktigt uselt nu. Åh. Tur att jag är ledig en dag nu. 
 
Ska spendera dagen med en vän på stan. Lunch och lite shopping. Sedan ska jag ge kroppen vad den behöver. En lååång kväll i soffan. Kanske får våfflorna agera kvällsmat istället?
 
Äter ni våfflor idag? Och i så fall – vad har ni på?

Godkväll.

Spicy Lime – Check.
Raw Cacao – Check.
Cashew – Check
 
De där små rackarns gobitarna. Raw Bites. Underbara att ha som mellanmål på jobbet. Trots att de är små så är de ändå mättande och innehåller bra med energi och nyttigheter. 
Har plöjt igenom tre smaker än så länge. Den fjärde ligger i väskan och väntar och ska provsmakas i morgon. Då blir det kokossmaken. (Den som sägs vara den bästa). Provade den med Cashewsmak i dag på jobbet. Den smakade okej, men inte någon tiopoängare inte. Tyckte att det smakade för lite. Hade velat ha den lite saltare åtminstånde. (Som den saltoman jag är..). 
 
 
Rawbite + Apelsin. Fint mellis på språng. Har nyss kommit hem efter yttligare en ständningdag på jobbet. Har precis ätit gott kvällis. Yoghurt, granola, aplsin, mer müsli, flingor och äpple. Varför bara välja en sak att ha i yoghurtskålen när man kan välja flera? Heaven
 
I morgon är jag ledig. Nödvändigt. För precis som alltid när min dygnsrytm kommer ur balans så åker jag på feber. Så typiskt. Har sovit sammanlagt 8 timmar under helgen. Ska sova i kapp minst tio i natt, om jag kan. 
 
Ny vecka i morgon. Kommer bli en fin sådan. Puss

Som en efterrätt – fast i vattenform.

Smakade på två av dessa igår. Det var det sjukaste jag har smakat. Blundar du och inte tänker på att du dricker vatten så hade du trott att du drack just; Jordgubbsglass och chokladmilkshake. Väldigt annorlunda smak på vatten kan man tycka, men jag tyckte om dem. 
 
Strawberry Ice Cream
Chocolate Shake
Lemon Pie
 
Har inte smakat på citronpajen än. Men kan tänka mig att även den smakar som den låter. Som en nygräddad paj med andra ord. Fast i flytande form..
 
Nya smaker. 
 
Älskar smaksatt vatten. Tycker om bubbelvatten i allmänhet. Att dricka enbart kranvatten känns..ja, minst sagt tråkigt och det är något jag är dålig på att få i mig. Men med bubblor eller ej spelar väl egentligen inte så stor roll. Alltid roligt med nya smaker i allafall. En annan favorit är mango/päron. 
 
Har ni smakat på någon av dessa nyheter? Vad tycker ni? Många vill nog att vatten ska smaka vatten och inte som en bakelse. But I liked it. 
 
Kram.

Gott och blandat + lite funderingar.

Det där med variation är min starka sida. Eller?
Gott (med betoning på gott) och blandat från telefonen. Matbilder eller inte? Förut var jag beroende, verkligen beroende av att fota allt vad jag åt. Minsta lilla smula skulle gärna dokumenteras. Har lagt ner det där lite. Nog för att det ibland är lite roligt att piffa till tallriken och lägga upp lite extra fint – för att sedan knäppa av lite foton. Men ibland kan det vara nog så skönt att bara sleva upp, utan vidare efter tanke, gegga ihop och bara äta. 
 
 
Färgglatt och fint. Visst ser det rätt gott ut trots allt?
 
...samtidigt kan det vara bra att fota sin mat. Att kunna få en översikt för att sedan kunna se vart man kan göra (och borde) göra färändringar. Samtidigt som jag reflekterar på tok för mycket över maten så fokuserar jag kanske ändå på fel saker? 
Längtar efter att få komma bort. Iväg från rutiner och kunna bryta upp igen. Det går så mycket bättre när jag inte kan välja mina säkra saker. När jag är och reser så flyter jag med. Jag äter det jag blir serverad (och har ingen aning gom vad det är) och trivs rätt bra med det. Just för att jag inte har något val. Det är så skönt att slippa tänka.
 
Ibland hade jag bara velat lägga över allt ansvar på någon annan. Nog för att jag aldrig fuskar osv, men det hade ändå vart skönt att slippa fundera, planera och tänka. Kanske dags att be någon annan vara kock här hemma framöver? Be någon annan lägga upp maten. Någon med friska ögon. Ingen dum idé. 

23 Mars

Känns inte som jag har sovit en blund. La huvudet på kudden lagom till dess att fåglarna började kvittra och solens strålar började kika fram. 06.15 för att vara exakt. Ändå vaknade jag vid tiotiden. Suckkk. Och tanken på att jobba ett tolvtimmars ikväll/natt gör mig lite stressad. Får ta sömntablett och sova middag. 
 
Nåväl. Sitter och äter frukost, klockan ett. Eller nej. Låt oss kalla det något annat. Mellis? Frunch? Brunch? Nattamaten blev så toksent (tidigt?) att det istället kan kallas för frukost. Så allt är i sin ordning trots allt. Och herre..vilken aprit jag har dagar då jag vaknar lite senare. Bottenlöst hål.
 
Gofrukost. 
 
Kanske ska göra årspremiär för en utelunch lite senare. På altanen, i blåsten. Haha. Fryser alltid in våren så förbannat mycket! Bara för att det är lite sol så tror man att man både kan fika ute, ta på sig skinnjacka och gå med tygskor. Inte konstigt att jag är sjuk var och varannan dag. 
 
Nu ska jag lägga mig i plurret. Vad har ni för lördagsplaner? Kram.

Kycklingfärs

Har precis ätit middag. Mätt i magen och snart dags för en lång powernap. Skön eftermiddag. När jag gick i skolan sov jag middag varenda dag. Tänk vad skönt att kunna somna så lätt. Inte riktigt som i dagsläget med andra ord. Ofta när jag ska ta en tupplur på dagen så hinner jag inte somna förens väckarklockan ringer. 
 
Hur blev det med kycklingfärsen? Det blev en kanonmåltid. Förbannat lös färs må jag säga. Och lite svårfångad på bild, men annars så. Smakade finfint. 
 
Omgång nummer 1.
 
Kycklingfärssås (haha, låter fortfarande fult). Låt oss säga kycklingfärsgryta istället, med pasta. Lite gott med nya smaker till pastan istället för den hederliga köttfärssåsen. 
Återigen. Fy vad jag är dålig på att uppskatta mängd på mat. Är det någon som vill komma på buffé, så säg till. Varje gång jag kokar jag för mycket pasta. Och varje gång säger jag till mig själv att ta mindre nästa gång. Men på något jävla vänster blir ändå för mycket – varje gång igen. 
 
Vad brukar ni göra med er kycklingfärs? 

22 Mars

Var uppe tidigt för att köra syster till tåget som flyr landet i några veckor. Tråkigt. Men när hon väl är hemma igen så är det bara fem ynka dagar kvar till vi flyr landet tillsammans till Kina.
Satt och planerade en del igår kring resan. Ska bli härligt. Lyxhotell (för summan man bor på vandrarhem här hemma, typ), spännande marknader, underbara fotoställen, grymma restauranger osv. Det kommer mest bli jag och L som reser omkring på egen hand. Och att ta sig runt om i Kina bland kineser som bara skrattar och talar kinesiska är ett äventyr i sig. 
 
Ledig dag. Desto mer att göra i natt. För vet ni när jag börjar? Klockan 00.00. Världens sämsta tid. Hur tusan ska jag hålla mig vaken? Åh. Får gå på bio eller något. När alla tar helg så sätter mitt jobb igång – som vanligt.
En mysig dag ska segla förbi först. Ska laga god fredagslunch och åka iväg på lite äventyr. Har köpt hem en kycklingfärs som jag ska göra något roligt av. Hoppas det blir gott! Har bara ätit kycklingbiffar förut, inte kycklingfärssås. (Heter det så?). Blir nog bra. 
 
Föresten. De måltider som jag ätit sedan mötet igår har gått; Superb. Att positiva tankar kan göra mycket hade jag ingen aning om. Tänker man bara till och stannar upp så går det faktiskt rätt bra. Jag-ska-upp-i-vikt. Lite extra mest hela tiden. Ska åka ner och handla lite fredagsgotte sen också. Bara för att jag kan, vill och framför allt för att det är gott. 
 
 
Vad har ni för fredagsplaner? Puss

Vanesak

Lite tårar, massa god mat, lite shopping och ryggvärk. En rätt bra dag helt enkelt. Tog tåget ner vid lunchtid och startade med en gólunch i ett soligt Göteborg. Låter jag som en ensamvarg om jag säger att jag tycker att det är mysigt att äta på egen hand? Att bara sitta och titta på förbipasserandefolk genom fönstret och bara vara med mig själv för en stund. Tycker att det är rätt mysigt. :) 
 
Idag på mötet sa jag att jag ibland kunde känna mig frisk. Som om jag kunde sluta med Kbt´n och fortsätta med ett normalt liv, så som jag lever idag. Men ju mer vi pratade desto mer insåg jag att så kanske inte riktigt fallet är. Tvångsritualer, styrd av tider, tvåsiffrig undervikt, onormalt psyke..osv. Ja, ni hajjar. Jag tror jag ser mig själv som lite friskare än vad jag kanske är ibland. Klarar av mycket, men inte så mycket som jag kanske tror. Men vet ni vad det kallas? Vanesak. Detta är min vardag och det jag gör, görs ibland omedvetet – utan eftertanke. Det sker per automatik. 
 
Det är viktigt att bryta i tid. Att fortsätta när det känns svårt och att inte hamna på samma ställe för länge. (Om det inte är på ett bra ställe, vill säga). Och hädanefter ska tankarna vid varje måltid lyda; Jag-ska-upp-i-vikt. Inga jävla fjanterier om att det skulle bli för mycket. Jag-ska-ändå-upp-i-vikt. Njut, ät och ät lite till med andra ord. På senare tid har det vart många tankefällor som har satt krokben vid måltiderna. No more. 
 
 
Nya utmaningar är uppsatta och den här gången ska de verkligen utföras. Nu ska snart äta mellis och ha en lugn kväll här hemma. Hoppas er dag vart fin. Kram!

Morgonlyx!

Dagens lyx: Nybakade frallor till frukost. Lika gott varenda gång. 
Dagens vardagsproblem: När frukosten inte får plats på en och samma bild. Föresten, det är inte ett problem. Det är vardagslyx
Dagens mängd: En dl müsli kan slänga sig i väggen. Tredubbla (fyrdubbla?) det och du har en lagom mängd för min del. 
Dagens goda pålägg: Till er icke-vegetarianer; Prova svartvinbärs-skinka. Spännande och god smak. 
Dagens tips: Har ni fortfarande inte provat keso/kaviar så gör det, nu!
 
 
Ja, men godmorgon hörni. Sov med öppet fönster i natt och när jag vaknade var det under tio grader i rummet. Uppfriskande? Inte konstigt att jag kände mig snuvig. 
Har precis satt i mig den här gofrukosten och ska snart iväg till Götet. Förstår inte att jag aldrig tröttnar på dessa kombinationer. Eller jo, det förstår jag nog. För det smakar drömmen.
Idag ska jag försöka att inte glömma plånkan hemma när jag åker iväg, den saken är klar. Vad har ni för torsdagsplaner tro? Kram.
 
 
 

Ladda dagen innan.

"En dålig matdag gör inget". Jo, det gör det. I allafall för mig. Den dagen då jag ätit dåligt kanske jag inte märker så stor skillnad. Det är först dagen efter som jag märker skillnad på mående och energi. Det hänger i. Samma sak gäller riktigt bra matdagar. Dagar då jag bara äter och äter kan jag känna mig trött. Det är först dagen efter – som idag, jag känner hur energin bara svämmar över. 
Åt riktigt bra igår. En toppendag faktiskt. Just nu bryr jag mig inte så mycket om vad jag äter – bara jag äter. Ser till att det blir regelbundet och att jag faktiskt får i mig det jag ska. Sen om det är "säker" mat en dag och "mindre säker" annan spelar ingen roll. Huvudsaken är att jag får i mig det jag ska över lag. 
 
Har med andra ord vart pigg idag. Om morgnarna brukar jag annars ha huvudvärk och kroppen brukar kännas som en sten på hundra kilo. Men idag var jag pigg i huvudet och var sugen på att göra saker. Annars brukar kroppen inte palla så mycket mer än att sitta och häcka i soffan de dagarna då jag är ledig. Det är då den samlar saknad energi från tidigare jobbdagar. Men nu när jag vart fröken duktig även de dagar då jag jobbat så verkar kroppen ha skaffat på sig lite överskottsenergi istället. Känns fint! 
 
 
Ska iväg på Kbt-möte i morgon. Känns...konstigt. Vad vill jag prata om och vad behöver jag ta upp? Kan jag inte bara få vakna upp i morgon med den kropp jag vill ha. Hade vart så mycket enklare så på något vis. Ta i tu med resten när kroppen har ork till livet. Suck. 
 
Nu ska jag pyssla ihop presenter. Puss

Hemmagjord Sushi

Dagen började mindre bra. Hjärtklappning och oro.
Den fortsatte dock desto bättre. Fina syster och hemmagjord sushi. Förstår inte varför man inte ger sig på att göra det oftare. Det krävs inte speciellt många ingredienser och har man bara grundtillbehören hemma så går det på ett kick. 
Var och handlade vad som behövdes förut. Och tydligen köpte jag sugersnaps för hundrasextio kronor. Lät inte det som ett bra pris, så säg? Jävla råneri. Haha. Blev nog lite fel när hon slog in i kassan. Tur att de smakade förbannat gott. 
 
Dagens förbannat goda lunch: Misosoppa + sushi. Check
 
Hemmagjord Sushi
 
Hamnade många bitar i magen. Har man ett stort sushifat framför sig så är det svårt att låta bli. Tur att det blev över så jag kan ha lite som kvällsmat senare också när magen kurrar igen. 
 
Föresten. Har ni provat "sushi-tacos" någon gång? Inte det? Nä, men då får ni se till att prova. Använd sjögräsarken som wrab och fyll med ris, fisk, wasabi, ingefära och allt vad ni vill ha. Doppa i soja och ät! Supersmidigt och faktiskt riktigt gott. Perfekt om man inte orkar rulla och ha sig. 
 
Kram.
 
 

Kyssar

Kisses. Det tycker vi om. Magnum. Det tycker vi ännu mer om.
Har ni smakat någon av Magnums nyheter än tro? Älskar nyheter och brukar vara snabb med att prova. Men än så länge har det inte blivit något glasspremiär. Känns lite för kallt för det, tyvärr. 
 
När det kommer till glass så är jag lite extra knäsvag för choklad. Helst ska det vara choklad lager på lager – då är jag nöjd. En storfavorit (förutom Mayan Mystica) har alltid vart Magnum Double. 
Om det är något jag verkligen ogillar när det kommer till glass så är det jordgubb. Det är nog det sista jag väljer. Konstigt, för när det kommer till bär så är det något av det första jag väljer. Tycker mest jordgubbsglass smakar konstgjort. 
 
 
Har siktat in mig på kyss nummer 1 och 4. Fast för att kunna dömma måste man nog plöja sig igenom allihopa. Vad föredrar ni för glassmaker?
Och om ni vill veta något skamligt så har jag aldrig smakat på en enda B&J-glass i hela mitt liv. (Om man inte bortser från en tugga i sjätte klass, typ). Jag vet, riktigt dåligt. 
 
Ska prova på hemmagjord glass snart. En sådan där variant med banan, avokado, kakao osv. Gott som mellis. Eller så köper man en hederlig jäkla Magnum till mellis istället. Lät lite enklare. 
 
Kram

Stekt Firre

Lagade blodpudding här hemma för första gången på evigheter igår. Man får passa på när blodpuddings-hatarna inte är hemma. Själv tycker jag att det är riktigt gott. Dock tycker jag inte om de där potatisbullarna man ofta blev serverad till i skolan. Så de uteblev. Blodpudding ser kanske inte så värst lockande ut, men gott är det allt.
"Men blodpudding är väl ingen rejäl middag innan du ska till jobbet?", fick jag höra. Men då sa jag emot. Blodpudding, keso, lingonsylt, rivna morötter och vitkål ser jag faktiskt som en rätt bra måltid. Tänk så olika åsikter man kan ha. Eller rätta mig om jag har fel, för visst är det en fulländad måltid? 
 
Idag var jag sugen på något mer färgrikt till lunch. Och att planera vad man ska äta sisådär tio minuter innan ser jag som ett stort framsteg för mig. Har tidigare planerat timmar, dagar och ibland veckor innan. Nu är det skönt att endast kunna öppna kyl och frys och ta vad som finns helt enkelt. 
 
 
Bra mycket mer färgstarkt än en bit blodpudding i allafall?! Brukar i vanliga fall tillaga min torsk i ugnen. Men jag tycker den kan bli rätt smaklös då. Så idag stekte jag den istället och det blev genast mycket bättre. Stekte den med fiskkryddor, peppar och en sablans massa limesaft. (Tips!). Åt med limesås, morötter/sötpotatis, spenat och massa gott. 
 
Fint som snus. Vad åt ni till lunch idag? 

Stekt Firre

Lagade blodpudding här hemma för första gången på evigheter igår. Man får passa på när blodpuddings-hatarna inte är hemma. Själv tycker jag att det är riktigt gott. Dock tycker jag inte om de där potatisbullarna man ofta blev serverad till i skolan. Så de uteblev. Blodpudding ser kanske inte så värst lockande ut, men gott är det allt.
"Men blodpudding är väl ingen rejäl middag innan du ska till jobbet?", fick jag höra. Men då sa jag emot. Blodpudding, keso, lingonsylt, rivna morötter och vitkål ser jag faktiskt som en rätt bra måltid. Tänk så olika åsikter man kan ha. Eller rätta mig om jag har fel, för visst är det en fulländad måltid? 
 
Idag var jag sugen på något mer färgrikt till lunch. Och att planera vad man ska äta sisådär tio minuter innan ser jag som ett stort framsteg för mig. Har tidigare planerat timmar, dagar och ibland veckor innan. Nu är det skönt att endast kunna öppna kyl och frys och ta vad som finns helt enkelt. 
 
 
Bra mycket mer färgstarkt än en bit blodpudding i allafall?! Brukar i vanliga fall tillaga min torsk i ugnen. Men jag tycker den kan bli rätt smaklös då. Så idag stekte jag den istället och det blev genast mycket bättre. Stekte den med fiskkryddor, peppar och en sablans massa limesaft. (Tips!). Åt med limesås, morötter/sötpotatis, spenat och massa gott. 
 
Fint som snus. Vad åt ni till lunch idag? 

19 Mars

Godmorgon.
Bra och lugn dag på jobbet igår. Tänk vad jag oroade mig för bara några dagar sedan. Trodde aldrig jag skulle klara detta. Det var så förbannat mycket nya saker och framförallt så mycket ansvar som man var tvungen att ta. Men tänka sig, det har ju gått fina fisken. Får tänka att de förmodligen inte hade satt mig på så många, långa, ensampass om de faktiskt inte trott att jag skulle klara av det. Får vara stolt istället. 
 
Har glömt att berätta hur nöjd jag är med de nya tiderna. Även det var ett orormoment i början. Nya rutiner, ni vet. Men det lyckades bli rutiner som jag stormtrivs med. Hinner oftast med de flesta målen hemma och de dagarna då jag äter på jobbet så brukar det alltid vara lugnt vid "mina mattider". Skönt.
Sen kan man se det som något dåligt också. Det kanske hade vart bra om jag mer eller mindre tvingades till att slänga i mig något på tider som inte alls passade mig bra. Men samtidigt så är jag nöjd över att det har blivit som det har blivit. 
 
 
Att moppa stora ytor golv, sopa och stå upp en hel dag tar på krafterna. Med andra ord – man blir hungrig. Men man lär sig av sina misstag. Hade laddat upp med god kvällsmat och gott mellanmål igår. Provade något nytt, Raw Cacao. Jesus, den var god. Inget för den som inte diggar choklad om man säger så. Stillade chokladsuget rätt bra. Och tillsammans med en apelsin så var det ett fint nattmål. Har ni provat Raw Bite cacao?
 
Nu däremot ska jag äta frukost. Resten av dagen blir lugn. Är ledig och ska mest pyssla här hemma. Laga mat, baka och köra storstädning. Har mycket energi idag känner jag. Och då får man se till att använda den, medan den finns. 
 
Hoppas ni har en fin dag. Kram & Puss. 

18 Mars

Igår kväll bakades det bröd här hemma. Lchf-bröd. Vid första tanke kanske det låter som något enkelt. Keso, fröer, nötter, ägg, smör och fullfet creme fraiche var vad som fanns i smeten. Mastigt och inte alls den typen av bröd jag brukar föredra.
Det skulle stå i ugnen i över en timma och jag var hungrig. Jag orkade inte vänta och åt min vanliga kvällsmat istället. Enklast så, tänkte jag. 
 
En timma gick och brödet blev klart. Alla andra åt, men jag hade ju redan ätit min kvällsmat? Men tänka sig.. man kan faktiskt äta trots att man nyss har ätit och inte alls är hungrig.
Ibland kan man äta för att man är sugen och kanske helt enkelt vill ta ett steg i rätt riktning. Och egentligen, vem kan motstå nybakat bröd? Det var längesedan jag åt något som någon annan har bakat här hemma. Men nu känner jag att det får bli ändring på det. Vill man ha något så tar man det helt enkelt, oavsett vad dummesidan säger. 
 
 
En vårdag idag. Måndag och ny vecka dessutom. Har vart skönt med en ledig helg, men nu drar jobbet igång igen. Tiderna har äntligen börjar lugna sig lite och det blir inte sådär tokmycket som för ett tag sedan. Nu är det lite mer lagom för mig och min kropp känner jag.
Men ryggen värkar fortfarande så in i bomben. Lyckades knäcka till den när jag lyfte in varor förra veckan. Vaknar av värken på nätterna. Huh. Vill bygga upp en grundstark kropp igen! Vill klara av alla de där vardagliga sakerna utan att vara rädd för att gå av på mitten. Dock känns det lite tidigt att börja träna alla redan...hoppas på att vardagsmotionen kan ge mig lite styrka! ;)
 
Börjar inte förens efter lunch. Så hinner med lite blodpudding innan jag beger mig till jobbet. Gottgott. Men först blir det frukost. Hoppas ni får en fin måndag kära ni. Kram. 

Mat som blir över.

Jag må vara en miljlöbov på många sett och vis. Jag kör mycket bil, flyger, tar varm bad, har det tokvarmt i hemmet och låter ofta teven står på. Egentligen borde man tänka lite mer på det där men samtidigt måste man ju få leva också. Men.. är det något som jag är förbannat noga med och som jag tycker är rent ut sagt hjärtskärande så är det att slänga mat. 
 
Kanske sitter det fortfarande i sedan barnsben. Just att man ska "äta det man tagit åt sig". Jag vet egentligen inte varför, men jag klarar liksom inte av att slänga mat. Antingen äter jag upp det eller så sparar jag det i matlådor eller i kylen till dagen efter. 

Visste du att...

Varje svensk slänger i genomsnitt 100 kilo ätlig mat i soporna varje år. Alltså kastar en genomsnittlig familj mat för 5300 kronor rakt ner i soporna varje år. Sammanslaget blir det 940 000 ton ätlig mat varje år eller i pengar, 50 miljarder kronor rakt ner i soporna.

Egentligen tror jag att folk slänger på tok för mycket mat som faktiskt går att äta. Ser man att förpackningen har gått ut så slänger nog många produkten per ren automatik. Men jag går efter tanken "Smakar det bra – så är det bra". Skit samma om keson är en dag gammal. Smakar den som dagen innan och ser okej ut så finner jag ingen vits till att slänga den i sopen. 
 
Sådan här matlåda hade jag velat ha varje dag.
 
Lite på dina sinnen mer än på bäst-före-datumet. Lukta och titta. 
 
Tips att göra med rester;

– Frys ner och gör matlådor.
– Spara i kylen och ha som lunch dagen efter.
– Kyckling/kött/fisk över? Gör en wok eller gryta.
– Pytt i Panna.
– Bjud över några vänner och bjud på plockmat.
 
Vad gör ni av era rester?

Kokos

Kokos. Bara namnet låter lockande. Kokos har haft ett dåligt rykte genom åren tycker jag. Men på senare tid har det ändrats och nu hör man plötsligt att det tillhör en av de nyttigaste fetterna man kan äta. Men så är det väl med allt antar jag. "Flugor" som kommer och går. Ena stunden sägs man få cancer av vissa livsmedel och i andra stund ska det vara rena rama hälsobomben, typ.
 
Jag älskar kokos i alla dess former. Går att ha till en väldans massa saker.
Lite fördelar kokosfett för med sig är; 

– Bra för hjärtat
– Förbättrar matsmältningen.
– Balanserar kolostrolet.
– Stöder immunförsvaret.
– Bra som hår/hudvård
– Ökar energin och uthålligheten.
 
Jag älskar kokos. Både lukten och smaken. Själv använder jag kokos som lotion, kokosflakes på yoghurten, kokosmjöl i bakningen, kokosvatten, kokosfett att steka i och kokosflingor i sig fungerar som topping till det mesta.
Kokosfett i sig smakar ingenting. Men vill man ha fram smaken så ska man köpa kokosoljan "Virgin". Gott att blanda i en smoothie eller liknande. Ska även vara gott att ha i sitt morgonkaffe. 
 
På gröten / I yoghurten
 
Tycker ni om kokos? Och i så fall – vad använder ni det till? Puss
 

Steg i rätt riktning

Många drar alla ätstörda över en kam. Det är synd. Bara för att man har lite problem med maten så innebär det inte att man har problem med samma saker. Alla har vi olika bakgrunder och olika förutsättningar. Förvisso finns det saker som lätt förknippas med ätstörda. Saker som "vi" har gemensamt och som friska personer inte gör. Men att bli anklagad för fel saker bara för att man är ätstörd kan gå mig på nerverna. 
 
Är ensam hemma ikväll. Många kanske tror att jag fuskar när jag är själv.
Men det är fel.
Eller snarare tvärtom
 
Hade kunnat fuska mig igenom kvällen. Hade egentligen kunnat fuska mig igenom hela livet om jag så ville. Men är det verkligen något jag vill? Inte en chans.
Istället ser jag en ensam kväll som något fint och bra. En kväll då jag lägger ner extra mycket tid på att det ska se fint ut på tallriken och en kväll då jag äter extra mycket och extra länge – för att det är gott och för att jag har tid och kan. Med andra ord blir det nästan alltid mer när jag är själv och inte mindre, som många kanske fått för sig. 
 
 
För vet ni; Nyckeln till lyckan jag kände på foton får man inte genom att fuska. Det får man genom att ta sitt förnuft tillfånga och göra rätt val – varje gång. 

Och ikväll innebär rätt val en bamsestor kvällsmat följt av god choklad. Det kanske inte tar mig till friheten på direkten, men det är ett bra steg i rätt riktning. 
 
Kram

Marknad & Sushibiten

Som i utlandet, fast i Sverige. Älskar marknader. Speciellt när det finns roliga saker att fynda. Underbart väder och fint sällskap. Härlig dag! Fyndade valnötter, mandlar, kokoschips, bananchips, gyllene russin och andra måste-ha-saker för knappa hundralappen. Som hittat. Fick även med mig sötpotatis, spetspaprika, brytbönor och färsk kött som får bli en god söndagsmiddag.
Sedan styrde vi mot ett omtalat sushiställe i närheten. Om jag nu har några läsare som befinner sig i Göteborgsområdet så beodrar jag er att ta er till Sushibiten i Säveldalen. Och till er som inte befinner sig i Gbg – åk dit ändå. 
 
Fem av Fem små sushistjärnor. 
 
Här fick man välja var bit för sig. Man fick välja och vraka och fick det precis som man ville. Annorlunda och goda maki-rullar. Valde en med chiliräkor, en med lax/mango, lax/gurka och en med räkröra + sjögrässallad i. Nigribitarna valde jag att toppa med lax (den mest färska jag smakat), tonfisk och pilgrimsmusslor. 
 
Är precis hemkommen och har ätit mellis. Fick bli ett ihopplock av den torkade frukten jag köpte, nötter och det största jonagoldäpplet jag skådat. Som fem äpplen, fast i ett – typ. 
Nu ska jag hoppa i ett varmt bad för att sedan baka bröd som jag kan gotta mig med ikväll. Det ryktas även om familjefrukost med nybakade scones i morgon bitti. Subwaymacka och scones borde ju vara samma sak tycker man. Klarar jag det ena borde jag klara det andra. Har desto svårare med mängderna när det inte är saker jag är så van vid. Men sådant löser sig om man lyssnar på lilla maggen. 
 
Ha en fin lördagskväll. Puss
 
 

16 Mars

Att ibland sätta ner foten när kroppen skriker efter vila. Skadade ryggen vid några tunga lyft på jobbet och lederna värker. (Hej Margit 80 år) Japp. En ledig helg väntar tillslut.
Hur mår ni? Har ni haft en fin vecka? Tycker allt rullar på så fort nu för tiden. Snart jobbat på nya jobbet i en månad. Och om yttligare en månad försvinner jag ifrån Sverige för ett tag. När jag sedan är hemma igen så är vi inne i Maj
Vet inte hur jag mår nu för tiden. Varje kväll innan jag ska somna så ligger jag och tänker att "imorgon sätter jag igång på riktigt, fullt ut". Med matschema, sex-sju mål om dagen och rejäla portioner. Men redan på morgonen när jag vaknar så lyckas jag ändå hamna i samma rutiner som vanligt. Visst, vissa extra mål har laggts till och jag vågar mig på nya saker. Men det är fortfarande inte det som behövs. (Inte bara).
 
Orkar inte tänka så mycket just nu. Ska njuta av att vara ledig istället. Och dagen bjuder på äventyr. Har lyckats få med mig min syster till en stor marknad där dagen till viss del ska spenderas. Udda matprodukter och billiga smycken. Precis så jag vill ha det! Hoppas på att få hem lite nya, spännande ingredienser till frukostblandningen. 
 
<3
 
Nåväl, dags för god lördagsfrukost och sedan väntar lördagsbestyr. Hoppas ni får en fin dag. Puss

Enjoy.

Små, obetydliga saker som faktiskt gör vardagen lite bättre. Ja, sådana saker finns det massor av i min vardag. Det gäller att uppskatta de små sakerna i livet ni vet. 

Ett: Doften av rostat bröd. Det får mig att tänka på alla skidsemestrar när jag var liten. (Yngre?!)
Två: Att lägga sig i en nybäddad säng som doftar sköljmedel. Då sover jag som bäst.
Tre: Att få ta det översta lagret av keso. (Japp, får inte nog)
Fyra: Att mötas av fina ord när man kommer hem från jobbet.
Fem: Sovmorgnar. Något som uppskattas såååhäär mycket hos mig. 
 
 
 
Men så finns det även saker i vardagen som gör den lite gråare. Småsaker som kan få ens härliga humör att svänga snabbare än snabbast.
 
Ett: Att ta en tugga från ett äpple och inse att det är ruttet.
Två: Kallt kaffe. (Lyckas alltid göra saker emellan så kaffet hinner kallna)
Tre: Köer. Förbannade köer.
Fyra: Personer som ska handla precis när man ska stänga igen. (Jag vill också gå hem?)
Fem: Söndagsåkare i trafiken. Jesus vad det går mig på nerverna. 
Sex: Att gå ut till bilen för att sedan inse att man behöver skrapa rutorna. 
 
..ja, småsaker ni vet. 
 
 

Skickar en förbannelse

Idag förbannar jag långsamma köer. Nej, idag förbannar jag långsamma personer. Har vart på apoteket två gånger och har hamnat i en kö med tretton personer framför mig – båda gångerna. Och när det tickar två nummer på en halvtimma så ger jag upp, faktiskt. Dubbelsuck!
Vet inte om det är mig det är fel på idag eller världen. Förmodligen mig. Jag vill att allt ska gå snabbt, smidigt och enkelt. Men idag har det gått allt annat än det. Suck. 
Har haft en seg dag hittils. Började klockan sju i morses och slutade halv fyra. Gick för många timmar mellan målen (inte med mening) och orken har legat i botten. Märker verkligen hur viktigt det är att jag får i mig mat regelbundet. För andra tycks det inte spela någon roll. Men tar det mer än några timmar så faller mitt blodsocker direkt och jag blir alldeles snurrig i bollen. I morgon ska jag ladda på med mellanmål som går snabbt att slänga i sig, den saken är klar. 
 
 
Nu ska jag sura och äta kvällsmat. Massvis med kvällsmat. Och sen ska jag kolla film, äta ännu mer kvällis och tillsist sova. Hoppas ni har haft en fin torsdag. I morgon är det fredag och sedan är jag ledig i helgen. Hallelujah! Ha en mysig kväll. Puss & Kram

14 Mars

Godmorgon Fredag.
Nä, nu var jag tråkig. Idag har jag faktiskt koll på vilken dag det där, trots att jag är tröttare än igår. Tidig uppgång idag. Ska öppna på jobbet. Skönt att sluta tidigt och ha en kväll hemma i allafall. Första gången jag öppnar helt själv. Men det ska nog gå vägen. 
Har med mig frukosten till jobbet idag. Något jag ogillar såhäär mycket. Men med tanke på att jag är van vid att äta en lite senare frukost så kan jag inte påstå att aptiten är speciellt stor vid den här tiden. (Som är mitt i natta för mig). Har kommit fram till att jag är en kvällsmänniska, alla gånger. Eller nä.. en mitt-på-dagen-människa. Haha. 
 
 
Nog för att detta hade suttit fint, men idag får jag nöja mig med två goda mackor och en fruktsallad. Inte fy skam det heller. Eller borde jag äta frukostmackan som vi serverar på jobbet? En macka med "omelett". Bäst att ha med sig en back up i allafall.
Tiderna blir knasiga idag, det vet jag. Fasar alltid inför dessa tidiga dagar. Men av erfarenhet så ska man inte oroa sig. Det har jag fått bevisat för mig. Men ändå går det inte att låta bli..
 
Ha en fin dag. Kram!

Vilseledande namn – Lunch

Det varken smakar eller är en potatis, ändå heter det sötpotatis? Vilseledande. Nog för att jag är helt frälst i vanlig potatis men jag måste nog ändå säga att sötpotatisen tar priset. Iallafall när den är tillagad i ugn. 
Gjorde en helt fantastiskt god måltid till mig och min syster. Vevade ihop tonfisk, sötpotatis och en übergod kall sås
Sötpotatis är både sött och gott. Tror det hade passat bra tillsammans med morötter, gurka och dipp till filmmyset. Eller helt enkelt till en vanlig onsdagsmåltid, som idag. (För ja, det är onsdag.. jag var lite förvirrad förut). Haha. Gott med lite vardagslyx mitt i veckan. 
 
 
Blir hungrig igen av att se dessa foton ju. Ska blanda sötpotatis, morötter och pumpa nästa gång. Samma färg åtminstånde, så det ska nog passa fint ihop. Gott, mätt och belåten!
Nu ska jag bege mig mot Borås för att gå på mässa. Har för övrigt dragit på mig feber – igen. Fattar inte vad som händer med min stackars kropp. Så fort jag får en ledig dag så smäller det till. Nog för att det inte är vidare mycket feber, men tillräckligt för att känna sig ynklig. Huh.
 
Vad har ni ätit idag? Matlåda? I skolan? Hemma? 
 
 
 

En titt i matkassen

Jag älskar att handla. Tror nog inte att ni har missat det. Tycker om att leta efter nya spännande produkter, i nya spännande affärer. Kan strosa runt på tok för länge och kommer alltid hem med massa onödiga saker som jag ändå bara ställer i skafferiet.
Men så finns det även saker som är nödvändiga. Sådant som går åt lite för fort och som ständigt står på matlistan. Handlar som sagt till hela familjen så det är inte bara sådant som jag förbrukar. 
 
 
Frukt
Jonagoldäpplen (största jag hittar)
- Apelsiner
- Päron
- Melon
- Banan
Grönsaker
Lax/tonfisk
Köttfärs
Torkad frukt/nötter
Bönor/broccoli/spenat
Yoghurt
Kvarg
Flingor/müsli
Pålägg
Keso
 
..förr i tiden blev jag fly förbannad om något saknades här hemma. Om någon hade norpat det sista från min yoghurt så gick jag i taket. Hade jag planerat något så skulle jag ha det så också. Men nu för tiden händer sällan det där. Nu kan jag tänka om och ta något annat. Sen så är det ju jag som handlar.. så jag ser till att det faktiskt inte tar slut. Haha. 
 
Nu ska jag laga tonfisk, sötpotatis + kall sås och sojabönor. Puss
 

What goes around comes around

Godmorgon!
Somnade sent men lyckades få några djupa timmars sömn trots allt. Svårt att komma ner i varv när man har jobbat.
13 Mars..tur att det är torsdag och inte fredag! Är lite vidskeplig när det gäller sådana där saker. Är skrockfull och tror på karma. "What goes around comes around"
Undviker alltid A-brunnar och råkar jag ändå gå på någon så slår jag mig själv tre gånger i ryggen. Jag spottar när en svart katt går över vägen (varför måste den gå precis framför mig? Måste betyda något.) Och är det något uttryck jag använder mig av varenda dag så är det "PepparPeppar". Dock så är jag inte lika noga när det kommer till att mosa spindlar. Då får det bannemej ta och regna hur mycket det vill istället..
 
Är ni skrockfulla? Eller struntar ni tusan om ni lägger nycklarna på bordet eller går under stegar?
 
 
En ledig dag väntar. En dag med massa roligheter. Ska bland annat åka iväg till Borås och gå på mässa. Men först ska jag äta långfrukost och gå på promenad med en vän. God lunch ska jag laga också. För visst får man lyxa till det med tacolunch på en vanlig, hederlig torsdag? Javisst. Det är något visst med köttfärssås..kan inte få nog! Haha. 
 
Hoppas ni får er en finfin dag mina vänner. Kram!

12 Mars

Blev en härlig måndagskväll igår. Två räkmackor, fruktsallad med mängder av färsk mango + en stor skål yoghurt med massa gott. Sedan gjorde magen ont. Somnade och fick mig en natt med överdrivna svettningsattacker. Alltid lika trevligt! 
Ska snart åka till jobbet. Stänger även ikväll. Nog för att det är rätt långa pass jag kör den här veckan men det är ändå betydligt färre sådana. Åtminstånde om man jämför med de senaste veckorna. Får finbesök framåt kvällen så hoppas på lite lugn och ro. Men jag är alltid sådan att jag vill få undan saker och ting innan jag kan lugna ner mig. Springer runt och stressar som en iller tills allt är i sin ordning. Dvs hela kvällen..haha.
 
Ska försöka få i mig någon form av lunch innan jag beger mig. Men då både kyl och frys verkar eka lite tomt för tillfället så vet jag inte vad det slutar med. (Vart är min onlinesushi?...) Kanske borde starta en sådan verksamhet istället? Nej, idag får jag nöja mig med en värmd matlåda. 
 
 
Önskar er n finfin tisdag mina vänner. Och till sist vill jag bara säga;
 
 

Restaurangbesök!

Många tycks se restaurangbesök som en stor utmaning. Man vet inte innehållet, posrtionsstorlekar osv. Jag själv tycks dock aldrig ha haft problem med det. Tycker om att äta på restaurang. Det är vardagslyx i mina ögon och något jag gärna gör. Brukar se det som en frihet att faktiskt inte veta. Friskt eller sjukt? Jag vet inte. För frågan är; hade jag ätit det om jag faktiskt visste vad det innehöll? 
Det har fortfarande vart jag som har haft kontrollen när vi äter ute. Oftast är det jag som har fått välja restaurang och jag har även valt den mat jag har velat ha. 
 
En av veckans utmaningar kommer därför att vara följande:
Ska gå med en vän/familj till en restaurang de väljer. Kommer inte ha ett smack att säga till om.
Ska även låta någon annan välja mat från menyn. Åter igen – kommer inte ha ett smack att säga till om.
 
Farligt eller bra? Utmanande och spännande skulle jag vilja påstå. Får se hur det går. Dock kommer det att ske inom vissa ramar. Vissa saker går liksom inte bara för sig. Undra vad det blir.. hoppas det blir något som jag hade valt, om jag bara vågat.
 
Jumboräkor i gräddig kokosmjölk med potatis och curry. (Något av det bästa jag smakat)

Det blir oftast samma när jag väljer mat på restaurang. Ibland det säkra före det osäkra – men inte alltid. Den här gången hoppas jag på att det blir det osäkra. Annars äre inget kul!
 
Tycker ni kan haka på min lilla utmaning. 
 

Veckostart!

En hel dag har susat förbi och det känns inte som jag har hunnit med ett dugg. Fast tänka sig, det har jag. Var uppe tidigt och åt god frukost med fina syskonen. Kul att ha dem hemma igen, trots att det bara är för några dagar. Sedan tog jag tåget till Göteborg. Underbart vårväder. Kallt så in i bomben, men fint!
När jag satt på tåget insåg jag dock min stora tabbde. Minus på tågkortet och plånkan var glömd hemma. "Nu kommer jag varken hem eller kan äta mat", tänkte jag. 
Lotto när man lyckas hitta ett annat kort i jackan och några sedlar gömda i innefickan. Så jag fick mat idag också. ;) Lucky me! Godaste på länge dessutom. 
 
Bra möte förövrigt. Som alltid. Vet dock inte vad jag vill längre. Behöver hjälp att ta mig framåt men samtidigt vet jag inte vad som kan hjälpa mig på riktigt. Tror mest jag behöver känna lite mersmak på livet för att känna vad jag går miste om. Och det får jag varje dag..så det kanske inte ärdär skon klämmer trots allt!
 
Jag bad om extra ingefära. Och det fick jag! 
 
Lyckan var total när jag fyndade världens största ingefärsburk i en asiatisk butik för tjugo små kronor. Kan man ha ingefära på mackan tro? Värt att prova.
Kom hem, åt fruktsallad och åkte och handlade. Ikväll väntar räkfrossa. Måndagslyx. Rostade mackor, räkor, goda röror och mango. Kanske lite ägg på det också, sen är jag nöjd. 
 
Ha en fin kväll och hoppas att er veckostart har vart fin. Puss
 
 
 
 
 

En Oväntad Vänskap

Lugn och bra dag. Åter igen en dag med en mage som kan jämföras med ett bottenlöst hål. Trots en sen frukost så kurrade magen ändå till vid min "vanliga" lunchtid. Antar att kroppen har blivit inställd på att äta vid just den tiden. Både bra och dåligt. Bra när man kan äta vid den tiden men desto sämre om man är iväg och måste "hålla sig". Fiskbullar i hummersås med potatis och ärtor. En lunch som fixades i ordning på fem minuter. Enkelt är gott ibland. Latmansmat. Och min kärlek till sås bara växer sig starkare och starkare för var dag som går. Sås med potatis och inte tvärtom. Kanske kroppen suktar efter soppa? Verkar nästan så. 
 
Åkte och hyrde film förut och har spenderat dagen i pyamasen. En oväntad vänskap. En må-bra-film. Se den! Det är sällan jag har koncentrationen att se klart en film. Brukar alltid sluta med att jag stänger av efter halva och gör något annat. Eller så kommer jag på mig själv att ha tänkt på annat under filmen och fattar inte slutet. Men idag lyckades jag. Samma med böcker. Har fyra (ja, fyra) stycken halvlästa böcker som ligger och väntar på mitt nattduksbord. Hopplöst! 
 
 
I morgon ska jag till Göteborg. Shopping, myslunch och Kbt. Känns som det börjar ta stopp på något vis. Tom på ord. Samtidigt som jag vet att jag har mängder med saker jag behöver förändra och klara av så känns det samtidigt som det fortfarande bara är en sak som står ivägen för ett normalt liv – Vikten
Men samtidigt; hade det inte vart andra saker än vikten som stod ivägen så hade jag nog haft en normalvikt nu, om ni förstår. Något står ju fortfarande inte rätt till med andra ord. 
 
Hoppas er söndag varit fin. Puss

10 Mars

Att samma kund kommer in och äter både lunch, middag och fyllemat är nog ett tecken på att man har jobbat ett långpass. Det gick riktigt bra igår. Var inte alls lika trött som förra helgen. Det blir väl så när man vågar slappna av lite mer och känner att man har koll på läget. Trots att jag var själv så hann jag sitta ner och äta god kvällis och kolla lite mello på mobilen. (Whoops). Hade med mig goda mackor och fruktsallad. Tycker det går bra att ha med mig mat nu för tiden, så länge den får intas i lugn och ro – såklart. 
Var i säng vid femtiden i morses och sov bara några ynka timmar. Men idag är jag leeedig (förhoppningvis) och har all tid i världen att ta igen mig. Ska hyra film och äta fiskbullar! Lagom nivå en söndag. 
 
Horoskop
"Det är bara när du tar dig an varje problem i tuordning som situationen kommer att förbättras
och du känner att du har kontroll över läget igen". 

Väldigt sant. En sak i taget. Att avklara en sak för att sedan ge sig på nya utmaningar helt enkelt. Lätt att tappa fokus om man har för många bollar i luften, vilket jag har haft på senaste tiden. Mycket som behöver fixas men nu börjar det äntligen lägga sig lite. 
 
Söndag förövrigt. Slutar aldrig förundras över hur fort veckorna susar förbi. Bara en månad kvar innan jag flyr landet. Kan inte låta bli att längta..
Dags att göra lite nytta. Ha en fin söndag. Puss

Hej Liv.

Sätta sig själv i första hand eller ställa upp för andra, trots att det tar emot? Har alltid haft svårt att säga nej, fast då bara till andra. Mig själv har jag aldrig haft några problem med att neka saker. Jag tycks dock ha blivit bättre på nejsägandet till andra, men det är fortfarande något jag behöver förbättra. Ge och ta, brukar man säga. Men varför bara ge när man ändå inte får något tillbaka? Känns minst sagt ovärt
 
Har föresten inget liv den här helgen. Var hemma fyra i natt. Gick upp sent, åt frukost och om en timma åker jag till jobbet igen och kör ett elvatimmars-pass till tre i natt. Hej liv! Men innan dess hinner jag med sushi med mamma på stan. Knepiga tider. Men som sagt, vad gör det om hundra år. Sushi går alltid ner, oavsett vilken tid på dygnet det är. Ska beställa fler bitar idag! Mer av det goda – mer av livet. 
 
Ingefärsburken...jag dog!

Hoppas på en lugn kväll. Annars protesterar jag och stänger igen tidigare. (Nä, kanske inte..) Önskar iallafall er en fin kväll, oavsett vad ni hittar på. Och om ni sitter hemma i soffan med en godisskål och glor melodifestivalen.. ja, släng då iväg en liten tanke till mig är ni snälla.
 
Puss

Godmorgon!

We<3It

Lite av varje.

Kolhydrater till varje måltid.
Nej, både fett, protein och kolhydrater till varje måltid. 
Tidigare hade jag svårt att få in allt i min kost. Var det inte fett som uteslöts så var det kolhydrater och var det inte kolhydrater så var det något annat löjligt jag lät bli. Försöker se till att inte utesluta något längre. Nog för att jag inte är exemplarisk, men jag är på god väg att bli. Landet lagom ni vet. Lite av allt, i rätt mängd. Tror allas kroppar fungerar bäst på det viset!
 
Har fortfarande en del kolhydratskällor som skrämmer mig och jag erkänner att jag ibland väljer det säkra före det osäkra. Men vem gör inte det ibland? Olika dagar, ni vet. 
Men vet ni? Det är förbannat tråkigt att inte få äta det man är sugen på. Att se något ligga framför sig – men samtidigt inte tillåta sig att äta. Kroppen blir inte nöjd på det sättet. Är du sugen på något – ät det. På så sätt lindras många behov, iallafall i mitt läge. 
 
 
Har kommit in i en potatisperiod, igen. Älskar skalet. Segt och gott. Bäst blir det om man mosar potatisen med en massa sås. Lingon fungerar det med, som idag. 
Har gett efter mina sug idag. Och på så viss har jag sluppit mattänket. 
 
Nyvaken = babbel. Japp.
 
Ska vila och sedan äta stort kvällis. Hoppar in tidigare på jobbet och är hemma vid fyra i natt. Tid att ladda på magen med andra ord. 
 
Ha en fin kväll i lugnan ro. 

8 Mars

Tabbar mig gång på gång, fast ändå på rätt sätt. När ska jag lära mig att det är okej och till och med bättre att sprida ut måltiderna och mängderna under dagen? Äter mycket när jag väl äter. Dubbelt jämfört med de andra. Och visst, det är väl bra – om man hade sluppit få ont i magen. 
Regelbundet och utspritt är något jag behöver lära mig. Det är något jag inte är speciellt bra på just nu. Regelbundet blir det förvisso men både kropp och knopp hade tjänat på om jag spred ut mängderna lite mer. Slår gärna ihop måltider. Varför vet jag inte riktigt. 
 
 
Har precis ätit frukost och sitter med världens matkoma i soffan. Fick ont i magen och ett bultande hjärta på köpet. Huh. Kanske detta är en av anledningarna till att börja äta efter matschema? (Åh, är så tudelad till det där..) Äter man efter matschema så vet man att man ska äta snart igen och behöver inte vräka i sig sådär... Något jävla "passa-på-tänk". 
Samtidigt hade det aldrig gått med ett matschema när jag jobbar. Att ta matpaus varannan timma hade tyvärr inte fungerat vidare bra. Men kanske är det något jag ska satsa på de dagar då jag är ledig? 
 
Fredag. Börjar inte jobba förens 23 ikväll. Lång natt väntar med andra ord. Men även en lång dags ledighet. Puss
 

19.30

Precis ätit kvällis. Yoghurt, mängder av hemmagjordmüsli, färska jordubbar + äpplechips, melon, två mackor med keso/leverpastej.. ja, det var nog allt tror jag! Mätt och belåten. Ska göra en stor fruktsallad till familjen snart också. Det ska vi nog kunna klämma ner. 
Knepigt det där med hunger tycker jag. De dagar då jag jobbar så tycker man att kroppen borde kräva mer mat än de dagar man mest är hemma. Men för mig är det tvärtom. Är tusen gånger mer hungrig de dagar då jag bara går hemma jämfört med jobbdagarna. Hinner kanske inte känna efter på samma sätt när jag jobbar. Eller så är det för att maten är så "lättillgänglig" här hemma att man inte kan låta bli att småäta dagarna i enda. 
 
"Ska du göra äpplen, igen?". Ja, varför inte.. det går ju åt. 
 
Hur länge räcker de den här gången?
 
 

Tio små ting..

Ett: Vart och handlat mat tre gånger idag. Tur att jag tycker det är som terapi. 
 
Två: Två meloner, två påsar äpplen + två paket färska jordgubbar. En dagsförbrukning, typ. 
 
Tre: Underbara ledighet. Uppskattas mer nu när man har jobbat ihjäl sig. (Nah, det är nog alltid skönt..)
 
Fyra: Två förbannade liter vatten inom loppet av några timmar. Varför så törstig?
 
Fem: Snuset, vi skyller på snuset.
 
Sex: Klickade hem en parfym som jag har letat efter i tre år idag. Hoppas, hoppas att det blir rätt.
 
Sju: Två blir snart tre och tre blir snart fem. Hela familjen samlad. Mysigt.
 
Åtta: Tips; Blanda inte kaviar med jordubbar. Äckligaste
 
Nio: Tips; Blanda ckoladpulver (oboy, cankao, kakao) med yoghurt och mosade jordgubbar + tokmånga
bananchips och mullbär. Godaste.  
 
Tio: Någon önskerubrik kanske?
 
Yummy
 

7 Mars

Hej!
Härlig torsdag vi har va? Vår och sol. (Tudelade åsikter om det förvisso) Lyckades sova tio och en halv timma i natt (!!) Vet inte riktigt när det hände senast. Hade tänkt gå upp tidigt och få saker och ting gjorda, men icke. Förbannat skönt att sova ut och för att inte tala om nödvändigt. Laddar på med sömn inför helgens sena nätter redan nu. Huh. Man får så knepiga sovrutiner när man jobbar oregelbundna tider. Ibland går man upp sex på morgonen och ibland ett på dagen. Tycker dock att jag har fixat det rätt bra hittils. Man får anpassa sig bäst man kan!
 
Bästa sättet att återhämta krafter.
 
Vart ute i solen på en snigelpromenad och ordnat lite D-vitamin till kroppen och ska snart ordna lite mat till mig och mammsen. Köttfärslimpa, potatis och lingon. (Gegga ihop och du har bästa barnmaten..)
Skönt med sällskap men jag har blivit mycket bättre på det där med "ensammåltider". Har inte alls samma panik och beslutsångest som tidigare. Lika väl som jag kan ordna en lyxmåltid och låta fantasin flyga iväg så kan jag lika gärna värma rester ifrån gårdagen. Känns skönt. 
 
Ska inte göra många knop resten av dagen. Feber och noll ork egentligen. Helst av allt hade jag velat ligga inne resten av livet känns det som.. pepp, jag vet! Men ibland får man väl känna så antar jag. Hade nog behövt en paus från det mesta. Men det får jag snart.. om några veckor! Den som väntar på något gott.
 
Ha en fin dag. 
 
 

Jordgubbsdröm

En ledig dag som endast spenderas med mig själv. Åh, vad jag behövde detta. Tid att tänka på annat och tid till att pyssla med sådant som fungerar lika bra som terapi för mig. Matlagning.
Efter att ha ätit alldeles för många måltider på språng under veckan som gått så uppskattar jag dagens måltider här hemma lite extra mycket idag. Lugn och ro men framför allt god mat. Har haft massa saker som jag velat laga, men inte har hunnit med. Inspirationen är tillbaka! 
 
Fyndade årets första, färska jordgubbar idag. Inte alls samma smakupplevelse som när man äter nyplockade på sommaren, men nära inpå. Det är något visst med de där bären. 
 
 
Havrepannkaka, färska jordubbar/apelsin + chokladkeso
 
Slängde ihop en havrepannkaka och fyllde med chokladkeso. Och med en perfekt iskall apelsin och massa jordgubbar + kokos på toppen så blev det en kalasgod måltid. Stekte mig två till, bara för att. 
 
Känner mig lite piggare idag. Vila och mat kan göra under. Efter regn kommer solsken, som man säger.
Nu kan det faktiskt bara bli bättre. Puss
 
 

Tänkte bara säga...

...att jag mår okej. Inte bra, inte dåligt – okej. Tror bara att det blev lite mycket på samma gång. Nytt jobb, mycket jobb och på tok för mycket ansvar, alldeles för snabbt. (Jobbade själv hela kvällen igår + stängning.) 
Har jobbat närmare sjuttio timmar på åtta dagar i sträck. Bara det säger en hel del om mitt mående. Trodde dock att min kropp skulle klara av det, men det blir sällan som man tänkt sig, eller hur? Har liksom ingen "extra energi" att ta i från. Och att jobba samtidigt som man försöker ta sig upp från en ätstörning tycks vara lite kämpigt. Nyttigt att ta sig ut i livet och jag lär mig att "leva som man ska", men det är fortfarande lite extra kämpigt. Dubbla tankar att kämpa med och det är mycket energi som går åt. 
 
Fick mig en tankeställare häromdagen. Blev livrädd av den där attacken. Det går verkligen inte att ignorera kroppens signaler. Ännu ett tecken på att man borde lyssna på den stackars kroppen. Och det ska jag verkligen göra nu! Kommer nog inte jobba lika mycket framöver och nu ska all fokus ligga på mig. Har som sagt bett om stöd och råd utifrån nu. Nog för att jag vill ha allt ansvar och sitta inne på besluten, men samtidigt är det skönt att ge ifrån sig just det där ansvaret. Bara göra som man blir tillsagd – så det blir gjort.
 
Insåg även att det inte går att jobba på Subway utan att ha ätit en enda Sub. Fungerar liksom inte. Så igår kom två av de finaste ner lagom till kvällistid när jag jobbade och höll mig sällskap. Tror det var två eller tre årsedan jag åt en "vanlig macka" senast. Nybakad och made by me. Den smakade underbart! Fattar inte vad jag håller på med ibland. Det var väl inget farligt? 
 
...första lediga dagen på evigheter och jag ska inte göra ett endast dugg. Ska bara äta och sova. 
 
Och så vill jag tacka för era fina ord också. Ni är för söta. Puss

Everything will be okey in the end.

If it´s nog okey, it´s not the end. 
 
Igår kväll hände något som skrämde skiten ur mig. Något som jag nästan aldrig  har vart med om och som blev en väckarklocka för mig. En lång panikattack. Nog för att jag har känt ångest förut, men aldrig på det här viset. Enough said. 
 
Antar att det är kroppens sätt att säga ifrån. Och jag tänker lyssna. Varken jag eller kroppen orkar och har därför bett om extra hjälp och stöd. Dags att öppna ögonen. De har rätt.
Pausar även härifrån ett tag. Men ni finner mig lite överallt ändå. 
 
Ever
Ta hand om er. Puss 

Godmorgon?

Vet ni vad mitt liv går ut på just nu? Äta, jobba och sova. Eller nej, mest jobba. Orkar jag? Sådär. Kroppen har sagt ifrån en aning och huvudvärken är rätt påtaglig och feber har jag dragit på mig dessutom. Var hemma och somnade halv sex i morses och nu ska jag snart iväg och jobba till stängning igen. 
Tror nog att det ska lugna sig efter den här veckan, sedan ska jag nog kunna skaffa mig ett liv igen. Ett lugnare sådant. Har två heltidsjobb att utföra för tillfället. 
 
 
Söndag och veckans sista dag. Dagarna den här veckan har verkligen susat förbi. Har inte hunnit med riktigt. Går som i en liten bubbla. Har precis ätit god frukost/brunch/middag/lunch..vad det nu kallas vid den här tiden och har ordnat goda matlådor tills senare. Jesus, vad jag har vart flexibel med mattiderna de senaste dagarna. Nog för att det har blivit knasiga tider men jag har ändå sätt till att det har blivit någorlunda regelbundet och förhoppningvis tillräckligt. Trots att det är svårt så försöker jag ändå vara petig med att det blir "som vanligt", annars hade jag nog inte orkat mig igenom dessa långa dagarna. 
 
Nåväl. Hoppas ni njuter av en solig söndag. Puss

Idag drömmer jag om...

...långa hotellfrukostar där man har egen omelettkock.
...att vakna upp till dagar fyllda med nya äventyr.
...fikapauser i mysiga parker.
...shopping tills plånboken ekar tom.
 
 
...peka hejvilt på menyn och inte ha en susning om vad man äter.
...köpa femrätters för åtta riksdaler.
...umgås med de jag tycker allra bäst om.
...få tillbaka min fotoinspiraton.
...strosa runt i mysiga gränder.
...inhandla spännande mat.
 
 
...köpa überfärsk mango hos fruktgubben tvärs över gatan. 
...ladda batterina.
 
Ja, idag längtar jag tills nästkommande resa. 

2 Mars

Är nog inte skapad för att jobba långpass inpå natten, den saken är klar. Såg i syne när jag kom hem i natt. (I morses?). Hade laddat upp och räknat med en hektisk kväll. Men istället blev det en rätt lugn natt och det var kanske det som gjorde mig lite extra seg i bollen. Just nu känner jag bara att kroppen behöver all vila den kan få men ändå lyckades jag inte sova i natt. Frustrerande. Och att jag dessutom ska jobba ett längre nattpass i kväll gör mig lite stressad. 
 
+ skålen..
 
Men det är lördag och jag ska ha en lugn och skön dag fram tills i kväll. Först ska jag äta frukost, klockan halv ett.. Egentligen noll aptit och det beror väl på att tiderna blir lite knasiga. Men vad gör det om hundra år? 
Tur att jag ska ner till stan och ha lördagslyx med sushi innan jobbet. Det finns det alltid plats för! 
 
Jobbsnack, igen. Har ni någon önskerubrik kanske? Kom med lite roliga förslag, vettja. Puss

Vegetarian eller ej?

Vegetarian. Känns som många går under den titeln i dagens samhälle. Men när är man egentligen vegetarian och varför är man det? Känns som många är det för "skoj skull", bara för att. De baserar sina åsikter på..ingenting. Men så finns de sjävklart de som är de av en anledning också. Fast behöver man ha en åsikt för att vara vegetarian? Fast är man verkligen vegetarian då...? Hmm.
Jag själv skulle aldrig kunna bli vegetarian. Är för mycket av en köttälskare för det. Men samtidigt vill jag äta så "ren" mat som möjligt. Inte en massa tillsater och helst närproducerat. 
 
Trots att jag inte är något vegegatrian så väljer jag ändå att äta vegetariskt ibland, men då av anledningen för att det är gott. Kan verkligen uppskatta vegetarisk mat! Finns mycket gott man kan göra. 
 
 
Åt två goda qournfiléer, nudlar och massa stekta grönisar + tacosås. Stekte dem i curry och soya. Och sedan hände något. Hällde på ketchup. Alltså, va? När händer detta. haha. Jag tycker inte ens om ketcup och speciellt inte till sådan här mat. Men tänka sig, det var supergott. Mätt och ont i magen – men nöjd. 
 
Vad har ni för åsikter kring vegetarisk mat? Är ni själva vegetarianer och i så fall – varför

1 Mars

Kom hem igår kväll efter jobbet, åt lite mycket och sen hände något. Tror att den där undermedvetna stressen kom i kapp mig. Snyftade mig svullen i ansiktet. Men det var kanske exakt vad som behövdes. Sov riktigt gott i natt och nu känner jag mig redo för en ny dag.
Ett elvatimmars-pass är vad som väntar idag (och i morgon...) och jag kommer vara hemma vid fem i natt (morgon bitti?). Visst orkar jag, men då förutsatt att maten fungerar som den ska. 
 
..föresten, detta är sjukt. Gick in och läse mitt horoskop och vad läser jag?
 
Hälsa
Trots gårdagens stress kan du känna dig pigg och kry.

Lätttolkat och stämmer in på många. Men jag slutar då aldrig att förvånas. Hoppas att det stämmer bara. Ska vila stor del av dagen. Fast en fika på stan med vännerna hinner man dock alltid med. Ska åka och köpa någon god lunch att laga också. Har pastasug.. kan bero på att jag ätit ris de senaste dagarna. Behöver nog något nytt. 
 
 
Nu ska jag gå och fixa frulle. Sedan ska jag njuta av att det är första vårmånaden. Tänka sig..snart är det sommar, sol och brunbrända ben! Är det glasspremiär snart tro? Har ju sett att det kommit massa nyheter i butikerna. Får se till att hitta mig en ny favorit. 
 
Hoppas ni får en fin fredag kära ni. Puss
 

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0