Misslyckad Utmaning!

Har inte övergett er. Bara haft mycket att göra hela dagen lång. Somnade sist och vaknade först. Precis som vanligt. Gick upp åt frukost och sedan var planeringen igång. Vi skulle åka iväg och handla ingredienser till lussekattsbak, glöggkokning samt pepparkakor! 
"Okej, idag kör jag på – utan att tänka". Det kommer inget "perfekt" läge, så jag tänkte ta tjuren vid hornen och sätta mig med en lussekatt till eftermiddagsfikat. Har vart inställd på detta hela dagen, såklart. Men.. så sitter jag här, mäkta besviken. Inte på mig själv, utan för att lussebullarna inte hinner bli klara förens jag har åkt iväg till jobbet (!!).
Och i morgon är jag ensam hemma hela dagen och då kommer jag inte känna mig lugn nog att sätta mig där med en bulle själv. Vill ha lite trevligt, stöttande sällskap också. Kanske inte behövs, men det känns ändå tryggt. Just för att verkligen våga också. Tror inte att det blir av om jag gör det i min ensamhet. Dock är jag extra duktig på att utmana när jag är själv.. men då med andra saker! 
 
Så typiskt bara. Hade faktiskt vågat idag! Det vet jag. Var inställd på detta idag och så skiter det sig.. Kanske ska ta något på jobbet istället. En sådan där som jag tog hem och la på utmaningshyllan... Eller så beställer jag ut en leverans med ett gäng bullar ;) Men what to do. Får hoppas att de gör trippel sats och fryser in ett gäng, så jag kan fixa det i veckan istället! 
 
 
Har även vart på stan och inhandlat bästa tröjan. En blå/vit, tjock, stickad polotröja! Ser ut som en gosig fiskare i den. Perfekt nu i kylan, men även en höjdare på sommarkvällarna. En julklapp, helt enkelt! Inslagen och klar och efter detta inlägget så har jag heeelt glömt av att jag kommer få den. (höhö). 
 
Nu är vi hemma och har ätit en sen lunch. Orkade inte bry mig om att mattiden passerade förbi när jag stod i den milslånga kön i mataffären. Kunde inte göra något åt saken ändå. Lika bra att ta det lugn och inte bry sig. Och hey, inget farligt ha ju hänt? Mellis blir väl lite senare och kvällsmaten med. Men med tanke på att jag jobbar tills halv ett så kan jag lika gärna äta några timmar senare också. Försöker glida meeed och släppa på allt! Bara göra som de andra (+ äta lite extra). Lättast så. 
 
Efter idag tar jag helg. Ska bli förbannat skönt! Ska ligga under mitt varma täcke hela helgen och samla krafter. Är mest trött och frusen hela dagarna. Hoppas att ni får en fin dag/kväll. PUSS

Frusen och trött

Precis tagit mig en powernap. Var så trött och frusen så jag såg i kors! Gick till sängs med tjocktröja, morgonrock, värmekudde, filt och duntäcke. Nu är jag varm och go igen! Får aldrig upp värmen den här tiden på året. Tackar gudarna för att jag inte jobbar inom barnomsorgen iår.. haha. Minns förra hösten/vintern som "året då jag frös". Tacka vet jag ett varmt stekbord. Eller ännu bättre – tacka vet jag en varm säng. 
 
Dagen har vart okej. Mamma ringde mig efter jobbet och tog med mig ut på en utflykt. Hon vet att jag blir så rastös om jag inte kommer utanför huset. Så hon hämtade upp mig och vi for iväg några timmar innan det var lunchdags. Lilla mamma. Så tacksam för hela min familj. Kan säga det tusen gånger, men jag är verkligen så förbannat glad att jag har dem. Så äre ;) 
Vi bestämde oss för något nytt till lunch. Köpte hem köttfärs. Det slutade med järpar, sås och couscous. Inte spciellt mycket variation med andra ord. Men ruggigt gott. Öser i mängder med katrinplommon i järparna för att få dem sådär saftiga och goda! 
 
Julpynt på ingång

Börjat sätta upp julsakerna med. Det är förövrig jag som är den lilla fotografen till tavlan på högerfotot. Den bilden har vart med på diverse utställningar, i tidingar och hej å hå. Så tyckte även den kunde få sitta upp på vår vägg! Rätt fin, och vintrig trots allt. 
 
Dags att göra lite nytta innan det vankas mat igen för att sedan åka till jobbet. Och nytta för mig innebär idag att sticka, laga mat, titta på filmer och mysa med katterna. Puss
 

29 November

Gäääsp och godmorgon!
 
Det tickar på med tiden hörni. 29 November och snart första advent. Min rosa adventsstjärna hänger redan uppe så fint! Och i helgen ska det julpyntas ännu mer.
"Och så kan vi väl baka något som du kan tänka dig att äta?". "Japp. Då ska vi baka lussekatter", säger jag snabbt tillbaka. Fick en förvånad, men ack så lycklig blick tillbaka. Låter inte det som ett bra mål innan jul? 
 
En lussebulle innehåller som sagt allt från kostcirkelt man bör få i sig. Fett, socker, kolhydrater... you name it! Bara i en liten mer annorlunda och sötare form. Precis som en macka egentligen, fast gul ;) Inget mer med det kan tyckas! Hoppas jag står fast vid det också.
 
Hälsa
Idag bör du inte ta ut dig i onödan. Du vill få mycket gjort men en hel del saker kan faktiskt skjutas upp.
 
Det där rådet tar jag åt mig. Är mör i hela, stackars kroppen. Vet inte vad jag har gjort! Hur som så tog jag mig i allafall i kragen igår och bestämde mig för att hoppas in lite tidigare på jobbet. Det var ett bra beslut tycker jag. Uppskattat av de andra i allafall! Men oavsett om man har något för sig eller ej så är det fortfarande otroligt viktigt att faktiskt kunna säga nej utan att sitta och gräma sig över det sen. Något jag tycks vara lite sämre på tyvärr. Men det gick bra med maten (som vanligt, faktiskt..) och jag blev mätt och belåten. 
Dock kände jag en otrolig skillnad på hunger när jag kom hem i natt. Behövde betydligt mer i magen för att bli tillfredsställd, än vad jag behöver om jag äter på hemmaplan. Så jag antar att jag hade rätt angående mängden. Trots att jag faktiskt hann äta mig riktigt mätt! 
 
 
Nu ska jag göra frukost. Blir till att inviga en av mina nya, fina skålar! Och idag får jag sällskap lagom till lunchen. Mysigt. Ska bygga på mina gälar lite idag tänkte jag. Det var faktiskt ganska längesedan sist ;) Ska försöka ta det lugnt idag innan det blir jobb ikväll! Kanske en fika med lite vänner, annars är det jag och teven som är bundisar idag. 
 
Hoppas er dag blir fin! Puss & Kram 

Beslutsångest (no shit) och Lunch!

På riktigt.. denna eviga beslutsångest och detta eviga grubblande går mig på nerverna så mycket så ni anar inte!! Fick precis ett sms som gav mig ett dilemma. För "vanliga" personer hade det förmodligen inte vart någon tvekan om saken. Men så fort det kommer upp saker inkräktar på mina mattider så ställs jag genast mot väggen. Ska jag? Ska jag inte? 
Tackar jag ja, så blir det medtagen kvällsmat och tackar jag nej så hinner jag äta kvällsmat här hemma. Medtagen kvällis innebär oftast mackor och frukt. Och kvällsmat hemma innebär frukt, mackor, yoghurt, müsli och småplock däröver. Blir rätt mycket mer rejält när den intas på hemmaplan med andra ord.
Får så förbannat dåligt samvete om jag tackar nej, samtidigt som jag vill få i mig allt (!!). Och så är det ju favoritmålet.. men det försöker jag att bortse från ;) Men man kan inte vara alla till lags. Och den enda jag ska vara till lags i detta läget är egentligen mig själv. Hmm.. 
 
Tofiskwok med nudlar

Visst ser det riktigt gott ut ? Det blev jag och katten som delade på maten idag. Han var en trogen kompanjon vid middagsbordet då tonfisk var serverat. Det räckte med att jag öppnade burkar så kom han farande. Så idag kan jag verkligen säga att tallriken blev slickad efteråt – bokstavligen. ;) 
Fixade maten på ett kick. Sådant tycker jag om! Fem minuter och sen hade jag en supergod måltid framför mig. Tonfisk i god sås (tomat och basilika), nudlar, spenat, vitkål, champinjoner och soja. Återkommande ingredienser i mina måltider, jag vet! Men man får som sagt passa på medans man själv kan välja, inte sant. Mättande och gott var det i allafall! Spännande nudlar också. Längesedan jag åt. 
 
Ska gå och slå huvudet i väggen nu och försöka ta ett jävla beslut. Puss 

Loppisfynd

Om det är 1 grad utanför, man är trött och inte vill gå på någon jävla promenad, då ska man väl inte göra det heller? Oavsett vad rösterna försöker intala en. Gäller att skilja på de där olika sidorna. Ibland vill jag gå ut och gå för att det är skönt. Men idag var jag inte det minst sugen. Och då får man göra andra saker för att sysselsätta sig själv och alla tankar. 
 
Ett: Man åker och handlar ingredienser till lunchen. Längtar! Och idag hade jag bestämt mig innan jag åkte iväg så det inte skulle bli en massa krångel. Och kom faktiskt hem med vad som stod på listan för en gångs skull.
 
Två: Man spontanpyntar sig själv med hjälp av lite nya hål i kroppen. (Kunde inte låta bli). Haha. Och det är ju faktiskt snart jul. Kroppen behöver lika mycket pynt som hemmet ;) Guldsmycken på direkten dessutom!
 
Tre: Man åker till en loppis tillsammans med Alingsås alla pensionärer som sällskap. Jesus vad folk. Kom hem med tre nya, fina skålar! En har potential till att bli min nya favorit. Får se hur det blir med den saken. 
 
Loppisfynd

Är petig med mina yoghurtskålar. De måste ha perfekt djup, rundad botten, tunna kanter – och helst någon rosa detalj på. Mycket som spelar in! Haha. Tvångstankar..kanske det. Men frukoster smakar faktiskt bättre i en perfekt skål. Och så ska den ätas med lång lattesked också! Då är det som bäst. Så ni vet ;)
 
Se så snabbt förmiddagen gick. Snart dags att fixa iordning maten. Och idag blir det en rejäl portion med lagad mat, trots att jag är ensam hemma. Inte för att jag har problem med det, men brukar alltid bli så velig att det tillslut blir något halvdant. Men får jag bara planera så! 
 
Puss

28 November

Godmorgon Onsdag!
 
Har sovit som en liten prinsessa inatt för en gångs skull. Inga dumma drömmar denna natt. Försöker alltid grubbla klart och få i ordning på tankarna innan jag somnar nu för tiden. Det gör att tankarna inte följer med mig in i sömnen. Har hittils fungerat bra! 
Nog har jag sovit bra, men samtidigt har jag dragit på mig någon form av yrsel-sjuka. Märkte av det i natt när jag sprang upp på toa. Var tvungen att sätta mig på golvet halvvägs till badrummet. Trodde bara att jag hade ställt mig upp för fort från liggande läge. Men yrseln sitter i än! (Vem spetsade mig dricka igår kväll?)
 
I vanlig ordning
 
Borde sluta med frukostbilder tills jag äter något annorlunda istället. Blir kanske lite uttjatat! Haha. Har alltid lasset med müslin i en skål brevid. Även påsen med dinkelpuffar! Tycker inte om när de blir så där deiga som de kan bli annars. Och så kan man ju lassa på så mycket mer än om man bara tar en liten omgång müsli också och lägger direkt i skålen. Bättre såhär! Müsli med yoghurt är det bästa och inte tvärtom. 
 
La mig med en mättnad upp i halsen igår. Mår inte bra av det. Men hellre det än att gå till sängs hungrig. Fast hade uppskattat om det fanns något mellanting kanske. Något jag tycks vara lite sämre på, tyvärr. Lär mig nog med tiden. 
 
På dagens agenda då? Ska träffa en vän en stund och ikväll blir det jobb. Annars ser det ut att bli en väldigt lugn dag. Syster kommer snart hem igen och då blir det fart på grejerna! Många projekt som väntar, vilket jag tycker är kul. Tycker inte om att gå och dra här hemma, trots att jag jobbar på kvällen. Rastlös så in i bomben. 
 
Hoppas er dag blir bra! Puss & Kram 
 
 
 
 

Lite framsteg!

En ätstörning är bred så in i bomben. Saker som jag ser som omöjliga, klarar andra av utan problem. Och saker jag klarar av utan problem tycks vara väldigt svårt för en del andra. Vissa har inga problem med sötsaker, medan andra inte riktigt fixar det. Andra kanske trivs bäst på hemmaplan medan andra mår bäst när de kommer ut ur sin bubbla och tex reser. 
Detta visar klart och tydligt på hur konstig denna sjukdom är egentligen. "Safe food" för någon är rena rama utmaningen för den andra. Inte logiskt alls egentligen, bara sjukdomen som är vrickad och intalar olika personer olika saker.
 
 
Samtidigt som jag har mycket kvar att förändra så är jag ändå glad;
 
 
- Att jag inte är begränsad när det kommer till resor. (Det är ju då jag mår som bäst)
- Att jag klarar av att jobba så pass mycket som jag gör.
- Att jag kan anpassa mig efter dagen bättre än förr (till viss del). 
- Att jag fixar att äta på restaurang/buffé. 
- Att jag kan äta om jag blir bortbjuden på mat. (Om det är rätt tid..)
- Att jag tar om ifall jag inte blir mätt. 
- Att jag klarar av mitt träningsförbud. 
- Att jag inte räknar kalorier.
- Att jag inte måttar/väger. 
 
 
 
Tänk ändå hur mycket jag njöt av den här resan jag var iväg på nu i höst. Den fick mig att inse att livet är mycket mer än att sitta i soffan och invänta inästa måltid. Och om jag njöt då.. ja, tänkt då hur fantastisk nästa resa kommer bli. Har nämligen lovat mig själv att köpa en belöningsresa till mig själv så fort jag kommit upp till min målvikt. Blir det om ett halvår? Två? Tre? Det återstår att se. Och om jag reser iväg innan jag nåt målvikten så får den istället kallas "peppresa". Det är okej det med ;) 
 
Nåja. Kändes bra att lista upp lite saker jag klarar av i allafall! Listan med motsatserna tar jag en annan gång. Den är lite längre, lite jobbigare, men ack så viktig att läsa varje dag. Påminnelser är vad som behövs.
 
Puss
 
 

Svammel kommer lastat!

Måltiderna intas ångestfritt och dagarna flyter på bra – för det är jag som har kontrollen, gällande allt. 
 
Försökte sätta mig in i en situation där jag fick ett matschema uppkört i ansiktet som jag slaviskt var tvungen att följa. Då mängd på varje måltid redan var betämt. Fick en krypande känsla i kroppen av bara tanken. Hade dagarna flytit på lika bra då är frågan? Är jag såhär "frisk" när det inte är jag som sitter på kontrollen längre? 
 
En stor begränsning jag fortfarande har, som jag är medveten om, är att jag har svårt för att äta "för många" mål per dag. Jag är fortfarande sådan att jag hellre slår ihop måltiderna – trots att det hade blivit samma ifall jag delade upp dem. Varför är det så? Inte nyttigt alls. Blir pangmätt på frullen för att hålla mig till lunchen – istället för att ta det lilla lugna och ta en mellanmål. 
 
Men så kom jag på vad anledningen kanske kan vara. 
 
"Hallelujamoment". Allt det goda på samma gång. Och nu snackar jag främst frulle/kvällsmål. Jag vill äta mycket och långsamt för att kunna njuta och äta länge. Låter det ologiskt? Faktiskt inte. Tror att det kan ha med det att göra till viss del. Hade inte fått samma känslor om jag satt där på kvällen med endast en macka. Hade känts "onödigt". När jag äter vill jag ta mig tusan äta också. 
 
Och där kände jag en tendens till "passa på tänket". Hmm. 
 
Vet inte vad jag vill komma fram till idag heller. Insikterna är inte helt klara idag. Men jag är boven på spåret! Vet som sagt att jag tagit upp allt detta förut. Men det är verkligen något som begränsar mig sååå mycket. Kan inte äta "en halv" måltid för att sedan äta andra halvan ett tag efter. Vill hålla mig inom tidsramarna och äta rejält och sällan, vilket begränsar mig till "mina" tider ännu mer. Det kan även ha att göra med att jag då vet de exakta mängderna, vilket jag inte hade vetat om jag delat upp maten vid fler tillfällen. 
 
Och där kände jag "det kommer bli för mycket-känslor". (Vilket det inte kan bliiiii). 
 
WeHeartIt
 
En av många grejer jag vill förändra på. Småskit egentligen. Fast med tanke på att det gör min planeringshjärna galen så är det kanske inte småskit för mig. 
 
Jag är egoistisk och låter ofta andra planera måltider efter mig och mina behov.
Jag är en djävul mot mig själv, som är egoistisk och låter andra passa sig efter mig.
 
Det sätter bara ännu en käpp i hjulet. Borde anpassa mig efter dem istället. På så sätt hade jag inte lurat mig själv lika lätt och istället lärt mig att leva det liv jag vill leva i framtiden. Och inte nu. 
 
Orkar inte ens läsa vad jag har skrivit. För då raderar jag allt när jag inser att inget makes sense. Haha. Nuuu ska jag bege mig till stan och äta favoriten. Nåja, lunchfavoriten åtminstånde! Puss
 
 

27 November

Godmorgon!
 
Vaknade upp till en skrattretande dröm i morses. Nu verkar det som kroppen suktar efter lakrits innan drömmarna kan lämna mig i fred. Alltid en massa ny saker! Vad kommer drömmarna handla om nästa gång? Blodpudding? Sushi? Lösgodis eller choklad? Bra sätt att slippa beslutsångest för mig i allafall. Bara att välja det jag drömmer om och hoppas på att kroppen blir nöjd. 
Hann sova gott i natt – enda tills jag blir väckt för att agra taxi. Och tur var väl det.. hade nämligen tidig tandläkartid idag, vilket jag hade glömt av. Kom i allafall i tid den här gången och jag hade skött mina tänder exemplariskt. (Fattar inte varför jag inte fick klistermärken som förr?)
 
Dagens fina mål

Fler och fler saker listas upp på min hemläxa. Upptäcker nya saker varje dag som jag vill bryta, men som jag inte insett vart fel förens nu. Rädslor och förändringar. Ska skriva lite mer om det senare! 
Är ledig idag. Riktigt, riktigt skönt. Sitter och startar dagen med frullen ovanför för ovanlighetens skull ;) Och om några timmar ska jag till stan och luncha med mammsen på stan. Och min övertalningsförmåga lyckades även idag. Så sushi it is! En hel vecka sedan sist ju. Skandal. 
 
Hörs sen. Hoppas ni får er en fin dag. Puss & Kram

Lite tidigare hemgång

Nöjd tjej som sitter i soffan. Fick sluta lite tidigare än vad jag hade räknat med då jag hade spanat fel på schemat. Inte mig emot! Haft en bra dag på jobbet i allafall. Efter en lunchrush på en och en halv timma så lugnade det ner sig och jag kunde sitta i luuugnan ro och äta min medtagna mat. Sådant uppskattas alltid lite extra av mig som ni vet. Men på något sätt så lyckas jag ändå stressa i mig maten på jobbet. Skyndar mig att äta så jag vet att jag hinner äta upp allt ifall det plötsligt skulle komma en massa folk. Dumt egentligen, för jag hinner ju. 
 
Det följde med lite saker hem från kiosken idag. Lägger det på utmaningshyllan där jag förvarar alla andra saker som ska bockas av. Har spanat in en och annan sak under lång tid nu. Velat fram och tillbaka och har inte vetat vad jag vill utmana med. Smaklökarna suktar ju inte efter något annat än nötter och mackor känns det som. Men idag blev jag sugen på denna krispiga lilla sak att jag bestämde mig för att ta hem den. Bättre att ha den nära till hands ifall jag skulle få ett ryck och ta tag i mig själv någon gång liksom ;)
 
 
Kvällen blir luuugn och skön. God mat och tv. Och en förbannat lång dusch. Eller ett bad kanske. Kall in i märgen. Hade sommarens värme vart på hösten istället så hade detta vart min favoritårstid, utan tvekan. Hösten är kravlös, men kall medan sommaren är krävande men lagom varm för min arma kropp. En kombo hade suttit fint! Dags att planera en utomlandsflytt snart kanske.. Är sugen på det! Om så för ett år eller två. Vill komma ut och seee mig omkring. 
 
Hoppas er kväll blir mysig och bra. Kram från mig!

26 November

Godmorgon gobitar! 
 
Sitter här konstigt nog och är rätt pigg. Kom i säng efter två-tiden i natt men vaknade ändå av min inbyggda klocka sisådär alldeles för tidigt. Lika bra att göra nytta då tänkte jag. Så nu sitter jag här med nybakade frukostbullar! Det har blivit lite av en tradition dock. Slukar en brödomgång på bara några dagar. Så ugnen går ofta varm här hemma kan jag lova er. Men nu när jag kan tänka mig köpebröd (och inte få panik när mitt egenbakade är slut) så kanske jag kan lugna ner bakandet lite och sova istället. Haha. 
 
Måndagsfrukost

Många tycker att jag ska måtta/väga maten för att få i mig allt. Men jag tycks inte behöva det. Valde att checka av i morses hur mycket mitt ögonmått egentligen är. Och kan säga er att det var mer än tillräckligt! Kändes tryggt att jag kunde lita på mina små ögon utan att det blev för lite. Så i det spåret tänker jag fortsätta – för det är så det kommer fortsätta i framtiden. 
Sen kanske mitt synfel uppenbarar sig lite mer vid lunchen/middagen. Det har jag ingen koll på. Men nu vet jag i allafall att jag får i mig mer än tillräckligt vid dagens viktigaste mål – frullen. Hejjahejja!
 
Jobbet fortsätter idag. Och för en gångs skull blir det dagspass. Åker efter frukost och kommer hem lagom till kvällsmålet. Lång dag. Men i morgon är jag i allafall ledig. Och kan sova ut tänkte jag säga...men nejdå. Då ska man till tandläkaren. Hoppas jag iallafall. Haha. Kanske är ännu en vecka för tidig ;) 
 
Dags att fixa sig. Hörs ikväll. Puss

Lite mer daltande bara...

Insett att jag inte kan ta det stora kliven på egen hand. Men jag vet inte vem som annars skulle kunna göra det åt mig. Känns som jag åter igen bara går och väntar. Tror fortfarande att jag väntar på något mirakel – som fortfarande inte kommer ske. 
 
Undrar på riktigt vad jag behöver göra för att bli kvitt detta. 
 
Det räcker inte med att byta bröd till frukosten. Och det räcker inte med att måltiderna går ångestfritt. Tjugo nötter extra gör ingen jävla skillnad & bara för att måendet är bättre än för ett halvårsedan så ska jag inte nöja mig där heller. Jag vill framåt på riktigt
 
Har nu erkännt för mig själv att jag inte klarar allt på egen hand längre. De små stegen, som gör lite nytta för huvudet – men inte för kroppen, klarar jag av på egen hand. Men det är de stora, utmanande "farliga" stegen jag vill komma åt. Men vem ska jag vända mig åt?
 
Dietisten hade inte tid förens om flera veckor. Tusan. Ingen idé att vänta på det med andra ord. Och återigen så är jag förbannat rädd för att gå upp i vikt på fel sätt. Tankarna kommer inte försvinna på det sättet.
En viktuppgång måste ske och då vill jag göra det på bästa sätt också! 
 
Känner mig sådär lagom hjälplös idag. 
 
Dagens Horoskop!
För tillfället har du nåt en återvändsgränd. Inget verkar gå framåt och du är frestad att erkänna dig besegrad. Se på detta som ett test av din viljestyrka så kommer du snart inse hur viktigt det är för dig att fullfölja dina planer. Du kommer då att hitta den energi du behöver för att fortsätta, oavsett hinder.
 
(Fytusan vad det stämde idag)
 
Tusen ord blev sagda vid middagen idag. Och efter mycket vridande och vändande på saker och ting så förstår jag ännu mer orden från KBT-mötet. Hela vardagen är en ekvation. Och det är så mycket andra saker än maten som kräver en förändring för att jag ska bli harmonisk. 
Listan jag ska ha med mig till nästa gång på saker jag vill förändra byggdes på med sisådär ett halv A4 efter middagen. 
 
Och nu ska jag och mitt muntra humör kolla på tv ;) Sorry för allt klagande. Men ni ska veta att jag har tröttnat på detta eviga daltande mer än ni har. Det kan ni skriva upp! 
 

25 November

Teorin är nu bevisad. Det man tillåter sig, tänker man inte så mycket på. Även om det är en liten jävla macka. Visst tog det sin lilla tid, men nu har jag äntligen provat ett nytt bröd för första gången på galet länge. Inga matdrömmar inatt med andra ord. (Och hallå..det där var ju inte farligt.) Inbillningar. 
Kanske berodde det på att jag provade en ny macka igår kväll och att den nu var ur mitt huvud.
Eller så berodde det kanske på att jag var förbannat trött. Kvällens jobb var utmattande får både kropp och knopp. Eller så var det en blandning helt enkelt. 
 
 
En tröttissöndag ser det ut att bli idag minsann. Har redan sprungit in i väggen och klockan är inte ens elva. Tror även att det kallas matkoma. Eller början på en förkylning. Blev tokmätt idag! Bra såklart. Men mer mätt än vad jag är van vid att bli efter frukost. 
Kanske berodde det på den sena och ovanligt stora nattamaten.
Eller också beror det på att jag tog mer yoghurt och dubbelt så mycket än vanligt. Men vad vet jag. ;) Magen tackar mig nog så småningom. Så fort den har fått smälta maten så!
 
Lugn dag väntar. Fika, matlagning och till sist jobb. Eller ja, jag hoppas det blir en lugn dag åtminstånde!
 
Puss
 

Fläskfilé med champinjoner!

Satan vad jag är bra i köket ibland. Allt på måfå dessutom. Hejja mig! Tror nog att mina smaklökar börja komma tillbaka igen. Dock inte när det gäller salt...saltar på allt. För mycket dessutom. Ni anar heller inte hur mycket olika kastruller och stekpannor vi har i gång när vi lagar mat till familjen här hemma. Speciellt när det är pastadags. Två är gluten, jag vill ha "speciell" och de andra vill ha något annat. Tre kastruller med olika sorters pasta med andra ord. Onormalt mycket. Haha. 
 
Nåja. Recept på middagen var det! 
 
Fläskfilégryta med champinjoner

- Fläskfilé
- Rödlök
- Massa färsk svamp
- Röd paprika
- Någon slags grädde
- Soya
- Konc kalvfond
- Curry, peppar, salt
- Balsamvinäger 
- Stark senap
 
How to do:

Stek hela fläskfilén tills den nästan är genomstekt. Krydda med salt och peppar. Skär sedan i skivor och lägg åt sidan. Stek sedan svamp, paprika och lök tillsammans. Häll sedan i grädde, soya, fond och balsamvinäger. Krydda med med curry efter smak. Rör sedan ned senapen och filébitarna och låt koka ihop en stund. Whoopp! Klart. 
 
Dagens Middag
 
Detta åts tillsammans med en stor melonsallad (melon till frulle, middag och kvällsmat. Så det ska vara) och potatis för min del. Älskar att ha senap i såser. Passar dessutom utmärkt tillsammans med curry tycker jag. 
Har börjat göra mer och mer såser nu för tiden. Maten smakar så mycket bättre med sås. Varm ska den vara också. Har tröttnat en aning på kalla såser. Förätit mig kanske man kan uttrycka det. Mer sås åt folket med andra ord! 
 
Nu ska jag kolla film och smälta maten i maggen. Puss
 

Kalender

- "Jag kanske vill ha en grövre och längre kedja – då jag själv kommer bli grövre."
- "Nej, du ser inte ut att ha anlag för att bli stor och jag tror dessutom inte att du kommer bli större än nu". 
 
Vad vet hon, tänkte jag. Och hur ska man ta en sådan där kommentar. Ville slänga tillbaka en kommentar och säga hur många kilon jag ska gå upp. Men nej, hon hade nog rätt trots allt. Den där kedjan runt halsen kommer att passa mig bra – även om tjugo kilo. 
 
En fin julklapp inköpt med andra ord. Nu ska jag bara hitta en fin berlock att hänga på. Och på tal om julklappar. Hämtade ut mina åtta almenackor precis. Bästa julklappstipset! Om man tycker om att fota, vill säga. 
 
 
Supernöjd med resultatet i allafall. Och så fick jag lite extra längtan till färska, svenska jordgubbar också. Oj, så många kilo jordgubbar vi plockade i sommras. På vinterhalvåret får jag nöja mig med frysta, men det funkar det också. Och så är det lite lättare att hålla sig till rätt mängd också. Vilket det inte är när man strosar runt i ett jordubbshav. 
 
Idag blir det fläskfilégryta med champinjoner. Var sugen på kött. Köpt hem sötpotatis också. Det får det bli i morgon. Tips på vad man kan göra med sötpotatis kanske? Eller vad man ska servera det med? 
 
Vad äter ni denna lördag?
 
Kram

24 November

Sovit gott? Själv har man sovit..inte alls tror jag! Känns som jag sprungit in i en vägg. Blir alltid så när jag jobbar sent. Man är uppe i varv och har svårt att somna. Ändå är kroppen inställd på att vakna en viss tid. Hopplöst! Och vill ni veta något sjukt? 
Låg och funderade igårkväll på att variera min frukost. Så vad drömmer jag om hela natten? Jo, om de två olika frukostarna, såklart. (Vad i helvete...) Så idag är det bäst att ta den "nya", så jag slipper ha det i tankarna längre. Haha. Min hjärna blir allt mer konstig för var dag som går tycker jag. Vanliga människor tar vad de är sugna på utan att reflektera. Det hade jag med velat göra – utan att behöva vrida, vända, tänka och drömma om det först. Blir så trött!
Och som jag hört förr så tror jag att man slutar drömma om mat och utmaningar – bara man tillåter sig allt det där och provar på! 
 
Resultatet av att sova med inbakad fläta!

Har börjat tröttna på det isolerade livet. Orkar inte vara en gammal käring längre. Med humörssvängningar, sliten kropp, rynkor och för många hemmasitta-kvällar. Vill ha hemmasitta-kvällar i framtiden också. Men då inte av anledningen att man är rädd för att stöta på "farliga situationer" eller inte har ork i kroppen. 
 
Ikväll blir dock ingen sådan hemmasitta-kväll. Jobbet kallar och jag hoppas att det blir en lugnare kväll än igår. Annars ska dagen spenderas åt en runda på stan, matlagning och avkoppling. Well needed. Föresten..idag är det bara en ynka månad kvar till julafton. Mysigt!

Jullista – I November.

Visst att det bara är November. Men det är första advent om en vecka. Och då är det okej med en jullista..
 
Hur och med vilka ska du fira jul i år?
- Med hela tjocka släkten. Både julafton, juldagen och annandag jul firas med dem. Träffas vid ett och de går hem vid..ja, ett på natten. K-u-l. (Hade räckt med julafton...)

Vad önskar du dig i julklapp?
- Inte en enda sak iår. Kommer inte på något alls. Resecheckar fungerar dock alltid. Dags att bestämma nästa resmål med andra ord. 

Vilken scen är bäst ur Kalles Jul klockan 15 på julafton?
- Tomteverkstaden, såklart. 

Brukar dina julaftnar leva upp till dina förväntningar?
- Har bara firat jul hemma två gånger de senaste tolv åren. Så mina förväntningar är inte så stora. Men det ska nog bli roligt. 

Har du firat jul utomlands någongång?
- Japp! Mer julpynt än i Sverige. Haha. 

Vilket jullåt är den bästa?
- My grown up christmas list & en stjärna lyser så klart

Vilken julfilm är den bästa?
- Åh, den är dessvärre svårare. Får man säga Skönheten och odjuret när de firar jul? Haha

Har du varit Lucia någongång?
- Haha. Vi kunde inte enas i skolan om vem som skulle vara lucia. Det resulterade till att varenda jäkla tjej i klassen var lucia förutom en. Det såg nog kul ut! Älska lågstadiet. 
 
Berätta om ett mysigt julminne
- När vi var små så fick alltid ett paket under kudden kvällen innan julafton. Varje år innehöll paketet en pyamas/nattlinne. Det var mysigt. Satt och väntade in julafton i dem. Min favorit var en helsvart som var totalt självlysande! Har kvar den än. Dock lite liten. 
 
Bästa julkalendern?
- Sunes jul. Och mysteriet på Greveholm.
 
Vad äter du mest av på julbordet?
- Lax – alla gånger. Men även julvört med julskinka och stark senap, musselsoppa samt löksill. 

Vilket julgodis är godast?
- Hmm..Inte ischoklad i allafall. Usch. Tycker om aladinasken ;) Och saffrasskorpor! Om man äter juleskum så ska man köra dem fyra sek i micron först. Då är dem som bäst!
 
När börjar ni julpynta hemma?
- Lagom till första advent. Snart ju :D
 
Hur ser er julgran ut?
- Som kaos. Haha. Pynt på varenda liten gren. Sååå fin dock!!
 

Pepparkakor - Lussebullar
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar - Prinskorv
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Revbensspjäll - Janssons frestelse
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Ge - Få
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige
Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor och sjömansmöss
Chokladkalender - Paketkalender
Plastgran - Äkta
Arne Weise - Ernst

23 November

Startade dagen med frisk luft i lungorna genom att ta en promenix runt sjön. En lugn och kort sådan, bara för att få komma ut i fina vädret lite. Väl hemma låg det ett brev och väntade på mig. Provsvaren. De flesta var bra åtminstånde. Men inte alla. Dock inget farligt och det verkar som jag får i mig tillräckligt av allt för att insidan ska må hyffsat bra iallafall. Bara några saker som behöver förändras. Men med tanke på att jag faktiskt äter det mesta inom "lagad-mat-väg" så vorde det konstigt om inte allt såg hyffsat ut i allafall. Får ju överdos av vitaminer från alla olika håll! 
Fick iallafall svar på varför jag är frusen, förvirrad och ibland blir arg och aggressiv utan anledning. Skönt att ha något att skylla på i allafall ;)
 
Fredagsfrukost!
 
Precis ätit frukost och ska snart fixa det sista här hemma. K-a-o-s här just nu. Men så är det alltid när man fixar i ordning. Ser ut som man är mitt i en operation, typ. Tur att det blir fint när det är klart i allafall. Sedan får jag sällskap lagom till lunch. Ska nog laga något av det ni föreslog..mycket goda saker! Även en del nya för mig :) Eller så slutar det med lax... vill ju inte att mina gälar ska försvinna menar jag ;) 
 
Sedan blir det jobb från 17 till stängning (halv ett). Rätt lång dag, men jag ska nog stå ut :)) 
 
Ha en fin fredag. Puss
 

Ge mig mattips!

Järpar, köttfärslimpa, lax, biffar, kyckling..det blir alltid samma här hemma. Antar att vi inte är ensamma. Man har sina rätter som man kör på med. År efter år. Men mina smaklökar börjar tröttna en aning. Så please. Ös på med era favoritrecept! 
Vad har ni som "standardrätter" där hemma? Era standardrätter är förmodligen nya för mig åtminstånde. 
 
Sommartallrik!
 
 
Inte massa krångel nu bara. Sådant är det bara jag som tycker om i denna familjen ;) Relativt simpla rätter – men med en jäkla massa smak. Hit me!

Dagen

Känner mig lugn i själen. Låter löligt. Men jag mår faktiskt rätt bra just nu. Dåliga dagar går och kommer och som jag skrev förut så varar inget gott förevigt. Tyvärr. Men man måste även må dåligt för att sedan kunna må bra. Men nu är en sådan period – då jag mår bra. Vet att jag kommer få bakslag snart, men då är jag beredd. Då vet jag också att bra dagar väntar.
Känns skönt att få iordning här hemma också. Målat hela dagen lång. Men nu försvinner min målarpartner iväg i en vecka (syster). Precis vart och skjutsat henne och ska snart åka iväg till jobbet!
 
Halvklart vardagsrum / Lunchen idag
 
God lunch idag. Järpar, couscous, ajvar och goda grönisar. Dagarna kretsar inte lika mycket kring maten längre. Behöver inte planera ett dygn innan vad jag ska äta. Tar vad som finns och som kroppen suktar efter. 
 
Försöker styra maten efter livet och det har fungerat rätt bra den senaste veckan. Tror dock det beror på att jag har vart ledig. Behöver inte vara så petnoga med mina tider då. Nu jobbar jag som sagt en vecka men jag hoppas på att kunna hålla detta flyt igång. Men varför måste jag vara noga med tiderna bara för att jag jobbar, egentligen? Visst att jag måste få i mig alla mål per dag. Och samtidigt som det är prio ett så känns det minst lika viktigt att inte låta det ta över vardagen. Vill kunna vara flexibel och äta mindre vissa måltider, för att sedan bygga på vid nästa. Ta det som det kommer! 
 
 

Dagens Horoskop

Dagshoroskop - torsdag 22 november

En tid framöver kan du bli tvungen att acceptera en eller fler kompromisser. Det kan kännas trist att inte få allt som du vill ha det, men det varar inte för evigt.

Detta verkar väl ändå rätt lovande? Jag vet att får jag som jag vill så tar detta för lång tid. Så lite kompromisser och nytänkande verkar inte fel. Och det är bara för en tid. Sen kan jag leva det liv jag vill igen! Ingenting dåligt varar som sagt för evigt. Inget bra heller förvisso – men det kommer alltid tillbaka så småningom. 

Jag ska ringa och boka tid hos dietisten nu. Vad borde man ta upp? Har tusen frågor – men är det något jag inte får missa? Nu ska jag se till att lyssna på henne också. Hon jobbar inte som dietist för intet. Hon är kunnig och förhoppningsvis någon att lita på. Dags att ta in lite nya, kloka åsikter. 

Dags för lunch. Puss

Cecilia-dagen!

Godmorgon!
 
Hade på "sleepcycle" för att se hur jag sover under nätterna. (Rätt spännande app faktiskt. Ladda ner den.) Och idag tyckte jag att jag hade en rätt bra natt, men enligt appen så har jag sovit "lätt" precis hela natten och har vart mer vaken jämfört med vad jag sovit. Inte konstigt att jag är trött på dagarna. 
Nu är jag vaken på riktigt i allfall. Snart dags för frukost och sen ska det jobbat. Först här hemma och sedan i kiosken. Insåg precis att från det att jag jobbade igår så har jag endast en ledig dag innan nästa fredag. Många dagar. Relativt korta pass, men fortfarande mycket. 
 
 
 
Fick hem min fina almenacka igår. Precis som jag ville ha den. Lite fina ord på förstasidan också. Nu väntar jag på yttligare åtta almenackor. Fast den här gången väggalmenackor som ska delas ut till lite olika personer. Så snäll man är ;) Får nog bli julklappar. (Vad ska man önska sig föresten?) 
 
Hoppas ni får en fin dag. Puss från mig. 
 
Och föresten. Idag är ingen vanlig dag. Lilla Cissi har namnsdag. Wihooo. Det firar vi med gofrulle ;)
 

Dagens 3

Dagens tabbe: Att äta för dåligt under dagen för att sedan smälla i sig på tok för mycket så att man får magknip och ligger vikt i soffan. Duktigt Cecilia. Helbra. Nu kan jag i allafall säga från hjärtat att jag tar igen allt det jag missar. Det kan ni skriva upp! Lovar att hungern kommer ikapp mig snart igen. Hoppas det i allafall.. för det ligger två övermogna mangosar och väntar i fruktskålen. (Känner jag mig själv rätt så kommer de hamna i magen oavsett om hungern kommer tillbaka eller inte). 
 
Dagens lärdom: Äta lite men ofta. Något jag inte är speciellt bra på. Men nu har jag fått det svart på vitt varför alla rekommenderar det. Det behöver inte vara allt eller inget. Man kan faktiskt sprida ut allt över dagen. Bäst för både kropp och knopp. 
 
Dagens horoskop: Du står på tröskeln till ett nytt kapitel med nya prioriteringar. (hejjahejja). 

På ingång!

Kort och skönt pass. Och i morgon väntar ett ännu kortare. Men då är det ett pass som passar "mina" tider perfekt. Precis emellan alla målen. Jämför man förr så blir jag i dagsläget förbannad när jag känner att det blir för lite mat under dagarna. Som idag. Mår inte bra av det! Känner bara att jag stegar tillbaka. Men något som känns bra är att jag inte gör det medvetet, om ni förstår. Kan inte släppa allt jag har i händerna för att springa och äta stup i kvarten. Hinner tyvärr inte det i alla lägen. Och detta får mig även att inse att Nd´s är ett bra alternativ att ha med sig till tex jobbet. 
 
Alla i min omgivning känner att jag är på gång nu. De märker stor skillnad på min motivation. Nu gäller det bara att de börjar se skillnad på mina handlingar (och kroppsligt) med. Men det är just där jag ska få hjälp. Både från familj, KBT´n och mig själv. Många stöttepelare omkring mig, men det är fortfarande mig allt hänger på...
 
Två goda mellis jag har ätit i farten
Keso, yoghurt, vaniljpulver och massa bär.

När jag kom hem så möttes jag av ett gigantiskt paket i hallen. Pappa har vart och handlat en crosstrainer. Åh. Samtidigt som jag trivs bra med mitt träningsförbud (är en sjuhelvetes soffpotatis) så kände jag samtidigt en otrolig längtan efter att få börja bygga upp en stark kropp igen!! Men jag antar att den får stå oanvänd av mig ett tag till. Men jag kan inte låta bli att känna lite längtan trots allt...Ska se till att inte missbruka den i framtiden bara! Då åker den ut lika fort som den kom in ska jag lova er. Balaaaans, mina vänner. Den ska jag nog kunna finna tillslut. Gällande allt.
 
Kvällen spenderas hemma. Tv, massa mat och sällskap. Hoppas er dag har vart fin. Puss  & Kram

21 November

Ni är fina, kloka och så snälla. Bara så ni vet. Ska ta mig en rejäl funderarde kring det där med ND´s. 
 
Så, godmorgon! :) 
Får ett break i min långledighet idag. Ska hoppa in några timmar på jobbet. Skulle ändå jobba här hemma, så då kunde jag lika gärna ställa upp i kiosken istället. Fick välja på att börja två olika tider. Ingen av dem var speciellt bra. Maten kommer i kläm lika mycket oavsett. Vill ju inte börja passet med att äta det första jag gör. Jag jobbar ju dessutom ett kortpass. Det får bli som det blir helt enkelt! Får säga att jag blir grinig och kommer skälla på kunderna om jag inte får äta ;) 
 
Godmorgon Onsdag
 
Laddar på magen med en rejäl omgång frukost i allafall. Som vanligt. Var och köpte tre påsar med kokosflakes i går. Nu har jag så att det räcker en vecka åtminstånde ;) 
 
Nej, nu måste jag springa och göra mig i ordning. Hörs ikväll. Puss!
 

Nytänkande

Fick höra att jag verkar äta regelbundet, rejält och bra. Visst, det kanske jag gör, men är det tillräckligt för en viktuppgång? På vikten verkar det inte riktigt så va? Just nu känns det som jag bara äter och äter. Stoppar ju mer saker i munnen än många omkring mig. Men dels är det kanske fel saker som äts och även om det känns som jag äter ofta så är det kanske fortfarande inte tillräckligt ofta ändå.
Hjälpen jag får från KBT´n kommer mest hjälpa mig att tänka rätt – inte att äta rätt, om ni förstår. Kommer inte få något matschema osv. Det är inte deras område. Visst kommer jag kanske våga öka på yttligare nu när jag får hjälp med tankarna. Men då vill jag också veta lite mer vad min kropp behöver. Vilka mängder och hur jag ska lägga upp dagarna matmässigt. 
 
Nästa steg då?
 
Att gå till en dietist. Tror nog att det kan vara nyttigt (och nödvändigt). Visst kan jag rabbla matscheman i sömnen. Men jag vill veta vad jag behöver utifrån mig och min situation. 
Jag vet även att jobbet spelar en stor roll i allt detta. Jobbar sent, vilket resulterar till att jag går upp sent. Och redan där är frukosten förskjuten. Är dock van vid att äta en sen frukost, tycker om det. Och så vill jag alltid ha det! Haha. 
"Men förskjut hela dagen och ät de "missade målen" senare på kvällen." Ja, om jag hade hunnit med det så hade det vart kanon. Men jag vet fortfarande inte om det blir tillräckligt. Hinner inte få i mig så stora mängder på jobbet, hur gärna jag än hade velat.
Nästa alternativ hade vart att äta ännu mer när jag kom hem på natten. Men det lockar inte heller speciellt mycket, tyvärr. 
 
Kommer ingen vart med detta. Det jag tror att jag vill få fram är...näringsdrycker. Snabbt, smidigt och enkelt. Kräver ingen "lugn stund". Det kan man ha med sig och ta i farten och det kan jag dricka samtidigt som jag jobbar. 
Kan inte riktigt förstå att jag sitter och skriver detta. Men som sagt, ny motivation och nu vill jag få detta gjort. Men kan jag hitta andra lösningar för att få in samma kalorimängd av mat istället så kör jag på det. Men tanken på näringsdrycker är inte helt utesluten...Dooock kanske jag med lite (massaa) hjälp äntligen kan våga mig på alla de där läskande sötsakerna snart också. Och då mina vänner. Då ska det frossas i det istället!! 
 
Kanske dags att byta ut colan på jobbet på ND´s hädanefter med andra ord. Vilket skämt – men fan vad smart!
 

Väggmålning

Pausar med en fruktstund i soffan mellan varven. Behövligt. Känner även att muskelbyggnaden i armarna är på ingång idag ;) (Också välbehövligt). Men nu är yttligare några väggar färdigmålade iallafall. Dock inte rosa den här gången heller. Men jag får stå ut! 
 
Har märkt en sak på senaste tiden. Mina rutiner som jag har och som jag har känt mig så fäst vid tycks inte vara så "onormala" ändå. Nu när jag är ledig så bryr jag mig inte så mycket om lunchen blir en halvtimma senare/tidigare än vanligt. För jag kan ändå flytta runt de andra målen – vilket jag inte kan på samma sätt om jag ska iväg och jobba. Då måste jag äta en viss tid innan jag ska åka iväg, och det är kul att bli liiite hungrig tills dess iallafall.
Hursom. De tider jag vill äta på osv tycks falla sig naturligt, även för de omkring mig. Bestämde mig för att inte påpeka något om lunchen idag. Men ändå så ville de andra äta på den tiden jag ville – utan att jag sa något. Tummen upp för det tyckte jag! 
 
Jag och min megahand är inte så bra på att hålla färgen på väggen
 
Ryktas om bak här hemma ikväll. Vad det blir vet jag dock inte. Något juligt, förmodligen. Kanske dags att dra igång den första pepparkaksdegen? Gör alltid vår egna här hemma då två inte tål gluten. Vi gör alltid en för att baka ut och en för att äta! Haha. Bäst så. Annars finns det inget kvar när vi väl ska baka ut...
Hoppas ni har en fin dag. Puss & Kram
 

Lite tidig kanske..

Tycker inte om när personer är sena. Jag är själv alltid i tid – ibland i för god tid. Satte mig i väntrummet till tandläkaren i morses. Tjugo minuter tidig dessutom. Eller nej, en vecka och tjugo minuter tidig. Haha. Bra jobbat kände jag! Och jag som är förbannat morgontrött också. Fick mig en tidig start på dagen i allafall. Man hinner med rätt mycket då. Och det behövs idag.
 
Ska snart äta frukost och efter det är det i full gång hela dagen. Ska fortsätta att måla väggar, spika och sortera i olika förråd. Ordning och reda ska det vara på sakerna. Det är lustigt det där. Med maten har jag full koll och är på tok för organiserad för mitt eget bästa. Men när det kommer till att hålla koll på saker samt ha ordning på mitt rum så är det k-a-o-s. Är en hejjare på att tappa bort saker! 
När jag gick i skolan så bytte jag lås 4 gånger på ett halvår. Och till varje lås fick man tre nycklar... så i dagsläget äger jag inte ens en nyckelknippa. Tycker att det känns säkrast så! ;) 
 
Såhär pigg var jag i morses. Typ! Haha
 
Har tänkt mycket på gårdagen. Känner mig redan starkare på något vis. Det känns som jag kommer lära känna mig själv efter detta på ett annat sätt än tidigare. Det jag gör – ja, det gör jag ju bara. Men sättet man agerar på gör man också av en anledning. En anledning som jag tidigare inte har tänkt på. Allt har ett samband. Måste bara pussla ihop allt – för att sedan spränga pusslet i tusen bitar. Hejjahejja!!
 
Frukost var det ja. Ha en fin dag. Puss

Lite ventilation!

Insåg idag hur mycket av min tankeverksamhet som tas upp av mat. Jag kan inte tänka på något annat. Nåja, visst kan jag. Men då måste jag anstränga mig. När andra sitter och dagdrömmer om framtiden, killar och kläder så sitter jag där och dagdrömmer om...mat. 
Fick frågan om vilka framtidsdrömmar jag har, visioner. Vad jag vill förändra och uppnå. Allt jag svarade handlade om mat. Kan jag inte bättre än så? "Jag vill slippa göra det, jag vill kunna äta det, jag vill slippa tänka på det..."
Men vad vill du? Cecilia? Det tog stopp där. Jag har haft så mycket mattankar i hjärnan på sistonde att jag knappt har hunnit reflektera över vad jag vill göra, vad jag tycker om osv..
 
Återigen så känner jag mig dock inte stressas över framtiden. Den blir som den blir. Men något jag dock känner mig stressad över är tiden jag lever i just nu. 20 år och det är nu jag ska slå mig fri och börja leva mitt liv. Det är i dessa år man utformar sig själv och borde leva livet. Skratta, festa, umgås och göra misstag. Det enda jag gör är det sistnämnda. Men jag gör helt fel sorts misstag. 
 
Känner mig både glad och nedstämd. Kanske inte är så konstigt. Det är alltid jobbigt att dra upp allt från grunden. När allt kommer till ytan så blir allt så påtagligt. I vanliga fall är jag duktig på att skjuta undan allt, men ibland är man tvungen att ta tag i det. Förr eller senare liksom. 
 
En annan sak som gör mig stressad är tanken på att detta inte är tillräckligt. Har gått och väntat på att detta och trott att något under ska ske. Men bara för att jag går och pratar med en som pushar mig varje vecka så betyder inte det att det är hon som gör det riktiga jobbet. Det är jag, jag och återigen jag. Och undret jag väntat på kommer nog aldrig att ske. Visst kommer detta att hjälpa. Men allt jag "väntat" med måste jag göra utan att någon säger till mig. Det är jag som måste ta besluten om mitt liv och mina val. Det är inte så att någon kan sitta och mata mig... måste ta steget själv! 
 
"Den kloke lär av andras misstag, dåren av sina egna"
 
Har två saker som jag vill uppnå innan jul. Det är ju trots allt jul. Och de sakerna ska jag fixa utan att jag får det som "hemläxa" eller att något säger åt mig. Dessa mål ska jag uppnå för att bevisa för mig själv att jag kan klara mig själv. Innan jul som sagt. En månad kvar. Ska överträffa mig själv och gå emot mina principer! Synd bara att jag är så förbannat feg. Ja, jag erkänner det. Jag är dock kanske klok och har mycket insikt – men är feg. Huh. 
 
Slutbabblat om detta känner jag. Haha. Men har så mycket tankar som bara kommer upp till ytan hela tiden. Har precis bakat vörtbröd som jag ska äta ikväll. Luktar jul i hela huset! Vörtbröd med russin i. Hade helst ätit det tillsammans med en bit julskinka och mängder med stark senap på. Men det får vänta någon vecka till. 
 
(Babblar säkert på senare ikväll igen. Haha. Stå uuut.) Puss

Första mötet avklarat!

Om jag vid tidigare tillfällen påstått att jag vart medveten om mina handlingar, så är det inget jämtemot nu. Har fått många nya insikter idag. Och det bara på en timma. Insåg att jag har sjukt mycket knepiga saker för mig som gör att jag lägger fällben för mig själv. Helknasigt. Men nu vet man det också! 
Första KBT-mötet är härmed avklarat med andra ord. En omtumlande timma, minst sagt. Mötet gick väl främst ut på att lära känna varandra och se om vi passar att jobba ihop. Och med tanke på att man måste jobba väldigt mycket på egen hand så ville hon även se så att jag var tillräckligt motiverad och inte ett "hopplöst fall". Men hon tyckte att jag verkade vara med på banan och hon tror att hon ska kunna hjälpa mig en braaa bit på vägen. Känns bra! 
 
"Detta kommer bli tufft och du kommer sättas inför många utmaningar". kände jag att jag hade kommit rätt! Det är precis så jag vill ha det. Detta ska inte kännas smärtfritt längre. Det ska göra ont – då vet jag att jag gör rätt. 
 
Hon fick mig att inse att allting jag gör och sättet jag beter mig på hänger ihop. "Din vardag är en ekvation". Hon fick mig att se min vardag på ett helt nytt sätt. Och hon har faktiskt rätt. Har inte sett det från det perspektivet innan bara. För mig är det just det – min vardag. Har verkligen tusen grejer att förändra innan jag är på toppen igen märkte jag. Men nu jävlar är jag motiverad till tusen! Dags att släppa taget och lyda order. 
 
Efter mötet mötte jag upp syster och en vän för sushilunch. Det satt fint! Efter det begav jag mig hemåt på egen hand. Väl hemma har jag redan hunnit med brödbak och en müsliomgång. Effektivt ska det vara! 
 
Nu väntar en lugn kväll hemma. Hoppas er dag vart fin. Puss
 

Musikalsöndag

Det har verkligen vart en dag i min smak! Lite effektivitet, lite vita, god mat och en superbra musikal på det. Fy tusan vad de var duktiga. Blir så avundsjuk. Vill också kunna sjunga sådär. Två och en halv timmas träningspass såg det ut att vara. Blev matt av att bara sitta i publiken. 
 
Annars då? Väldigt bra söndag. Precis som de brukar vara nu för tiden. Konstigt. Jag och syster har roat oss med att måla om i vardagsrummet. Hamnade mer färg på mina kläder än på väggarna. Men fint blev det! Fattar dock inte varför jag blev nekad när jag ville måla väggarna rosa..
Och så har vi ätit god mat också. Man kan knåda ihop mycket av att ta vad som finner sig i kyl och frys. En supergod thaigryta tex. En gräddig sådan! God söndagslunch. (Ingen lax..vad hände där?)
 
 
Trodde att jag skulle hinna hem till mellis. Men så blev det då inte. Annars hade jag tagit med mig något. Och jag märker hur min kropp äntligen har börjat fungera igen. Den vet att den får regelbundet med mat och jag blir därför hungrig på exakt samma tider, varje dag. Både bra och dåligt. Bra då man ska äta regelbundet men dåligt då man ibland kanske måste låta de gå någon extra timma innan man kan äta. Som idag. Ska bli extra gott med ett stort kvällsmellis idag med andra ord. Ska se till att ta något lite senare också. 
Dags att hugga in i det på bilderna ovan. Eller ja, inte thaigrytan. Den agerade lunch! 
 
Hoppas ni har haft en bra söndag. Puss & Kram
 
 

Reparerande Mat

Mat för att få friskt och starkt hår (igen): 
Mat med zink, B-vitamin och järn.
 
Järnbrist kan leda till att man i slutendan tappar hår. Ät tex torkade aprikoser, rött kött, spenat, leverpastej och nötter. Brist på zink kan göra håret tunnt och sprött. Zink finner du i fullkornsprodukter, frön, bönor och och skaldjur. Fet fisk är även bra! 
 
Mat som stärker skelettet: 
Mat som innehåller kalcium och D-vitamin. 
 
D-vitamin får du i dig genom mycket fet fisk. (Lax, sill, makrill..)
Kalcium kan du få i dig genom; mjölk, ost, mandlar, torkade fikon och fiskprodukter. 
 
Mat som reparerar ditt psyke: 
Fikor, glass och choklad. (Höhö).
 
Tror att jag får i mig rätt mängd mat för att tillgodose behovet för håret och skelettet i allafall. Den sista behöver jag nog jobba på! Den viktigaste med andra ord. 
 
För själen
 
Nu ska jag laga thaigryta. Puss

18 November

Godmorgon fina ni!

Idag om två veckor är det 1:a advent. Snart dags för julpynt samt julbak här hemma känner jag. Dock är adventsljusstaken inte ens nedtagen från förra året. Haha. Ja, det är faktiskt sant.. men till mitt försvar så är den rosa och hade lika gärna kunnat vara en vanliga, rosa lampa. Därav har den inte blivit nedtagen ;) Tycker att det är okej!
Hur mår man idag då? Rätt trött, som vanligt. Men det är faktiskt bara morgon än så länge och jag hoppas att vakna till liv inom kort. Lite frukost i magen så ska jag nog vara fit for fight sen. Är fortfarande uppblåst sen igår. Avskyr det. Helt ärligt så misstänker jag att det beror på all frukt jag får i mig. Och om det nu hade vart det som var problemet så får jag helt enkelt stå ut med det. För det är inget jag tänker utesluta. 
 
Kommit in i en skjortperiod, igen!
 
Fick frågan om jag kunde lägga upp hur en matdag ser ut här hemma för mig. Jag äter inte exemplariskt, det erkänner jag. Har börjat inse att jag borde kliva upp tidigare på morgnarna för att få in alla rekommenderade mål. Men det är samtidigt inte så lätt när jag jobbar sent och inte kommer i säng förens sent in på natten. (Men samtidigt äter jag ju nattamat...). Jaja, ska fundera på saken. Det kanske kommer upp senare. 
 
Idag ska det målas väggar och tak här hemma! Tycker om att ha lite projekt. Fint blir det också. Och så ska vi på musikal lite senare i eftermiddag. Ser ut att bli en fin söndag helt enkelt. :) Och lunchen blir en god lunch alá frysrens. Lite av allt med andra ord!! Kommer sluta med hallon på laxen. 
 
Hoppas ni får er en fin Söndag. Puss & Kram 

Godkväll!

Tugga, svälj. Tugga, svälj. Vart är hungern? Är alltid hungrig när det vankas kvällsmål. Men inte idag. Känns som jag precis har ätit. Lite tråkigt. Allt smakar bättre när magen vill ha mat. Men, man ska inte låta sig stoppas för det. Jag vet att jag inte ens ska hinna bli hungrig. Man hinner inte med sådant när man ska gå upp i vikt. 
Och trots detta faktum att magen känns full redan innan jag satt tänderna i första mackan så tog jag ändå mer ikväll. Och något vägande/måttande var helt uteslutet även ikväll. Bara man gör det till en vana...
 
Har fått många slag i magen i dag. Tycker inte om det, alls. Tar jag extra illa upp för att jag vet om att jag gör fel ? Eller gör jag det? Vems val är det egentligen jag lyssnar till. Mina eller "mina"? Så förbannat svårt att avgöra. 
Är nöjd att jag inte lyssnade på "mig" ikväll och åt mindre än vanligt – bara för att jag inte var hungrig. Vet att det inte leder någonstans. Så kan man göra när man är normal och frisk. Nu gäller det att tugga och svälja..oavsett!
 
Gottgott
 
Dagens gjort: Fikat, lagat mat, städat och snickrat. Effektivt. 
Humör: Fundersam och besviken.
Dagens längtan: Måndag
Dagens superlängtan: Den kan ni nog lista ut.
Dagens mat: Godaste var en ny yoghurt. Och fikat. 
Dagens köp: Förutom fika – nada. 
 
Känns som jag har tappat inspirationen till det mesta. Om det är något ni vill veta eller läsa mer av är det bara att hojta! Nu ska jag slå mig ner i soffan. Hoppas ni får en fin kväll. Puss & Kram

Bara klagar och klagar..

Känner att jag har klagat mycket på det senaste. Ingen glädjespridare här inte. Men när man inte kan ventilera sig på samma sätt som man är van vid så får man helt enkelt skriva ner allt här istället. 
Dagen har vart upp och ned. Åkte iväg till stan med en klump i halsen. Hatar att tjaffsa. Verkligen hatar. Är inget duktig på det alls och ni kan nog (tyvärr) inte hitta någon mer konflikträdd person än mig. Hatar att jag är sådan! Visst är jag duktig att stå upp för mig själv, men när tjaffsen är igång så brukar jag vara den som backar tillbaka – just för att slippa bråken. 
Mitt "problem" har alltid vart att jag vill prestera så förbannat bra – när det gäller allt. Och jag tror att det finns ett samband mellan det och min rädsla för konflikter. Tycker inte om att göra folk besvikna. Så det kanske är bra att känna på känslan av att folk är arga på mig ibland. 
 
 
Blev en mysig fika på stan iallafall. Huvudet var dock ute på andra äventyr, som vanligt. Svårt att följa med i samtalen och drömmer mig lätt bort. Inge bra faktiskt. Åkte sedan hem för en god lunch. Makaroner och köttfärssås. Och idag lyckades jag med den godaste köttfärssåsen på länge. (Curry mina vänner, curry). Kände mig ovanligt iakttagen idag. Granskande, frågande blickar. För mycket? För lite? Lagom? Tog i allafall om två gånger och jag blev mätt. Inte kan det ha vart för lite i varje fall som helst. 
Tjaffsen går lätt ut över maten. Det är ju där problemet sitter. Maten är inte själva felet, men det är den som tar stryk när något annat står snett till. Det blir uppenbart i sådana här situationer. 
 
Mätt och belåten iallafall. Nu ska jag spika och måla väggar. Puss

17 November

Familjefrukost med tända ljus. Det luktar rostat bröd i hela huset. Eller åtminstånde gjorde de det – tills jag skulle ge mig på rosten. Haha. Mitt bröd var nog inte skapt för att kunna rostas! Har även insett varifrån mina frukostvanor kommer ifrån. Eller snarare min brist på variation på frukost. Pappa har ätit samma sak till frukost här hemma i säkert tio år. Kan med andra ord äta min älsklingsfrukost tills jag är sisådär 30 år.. känns tryggt ;) Och hädan efter behöver jag nog inte känna "dåligt samvete" om jag någon dag skulle få för mig att äta något annat till frukost för en gångs skull. Dags att ge sig på gröten snart igen känner jag! Tyckte ju faktskt om det senaste gången jag åt det.. 
 
 
Jag igår
 
Nu har jag laddat upp med en rejäl dos energi. Rostade mackor, frukt, nötter, flingor och yoghurt. Borde ha energi så det räcker och blir över. Men känner mig som en stor degklump. Orkar mest ingenting!
Regn och rusk ute idag. Perfekt väder för en fika på stan. Så mycket ska jag nog orka med i allafall. Ska även köpa hem massa pyssel, så jag har att roa mig med här hemma på dagarna. Ni ska få se sen. (Om jag hittar vill säga...) 
 
Hoppas ni får en fin lördag. Hörs sen. Puss
 
 
 

Litet Godkväll!

Ville bara kika in och säga hej och önska er en fin fredgaskväll. Min dag har vart kanonfin! Iallafall om man bortser från en liten miss. Eller två. Var glad att det inte blev tre – för det hade jag räknat med. Tänk att man kan vilja så mycket, men göra så lite. Och tänk att man kan vara så trött på sig själv. Tycker inte att detta är kul längre. Inte alls. Har börjat inse vad jag går miste om. Och det gör lika ont i hjärtat varje gång jag blir påmind. Vill göra något åt saken. Börjar mer och mer bli mottaglig för hjälp utifrån. Bakom min starka "jag-klarar-allt-fasad" så är jag nog inte så jävla stark. Vill också leva
Är trött på att lägga fällben för mig själv helt enkelt. Men nu ska jag sluta deppa. Dagen var som sagt supermysig. Fina familjen och bästa bion. Och lite shopping, såklart! Allt i rosa. Nu ska jag krypa upp i soffan, under min fluffiga filt och äta mackor och nötter tills jag ligger dubbelvikt. 
 
Hörs i morgon. Kram!

16 November

En dubbelt så stor frukost jämfört med de omkring mig. Sparar de sig eller är det inte lika hungriga? De kommer äta popcorn och godis på bio, så det kommer gå jämt ut. Det vet jag. Jag hade också kunnat halvera min frukost, för att sedan, med gott samvete mumsa i mig popocorn under filmen.
Men det hade bara gett mig gott samvete för stunden. Sen hade jag ångrat mig. Kompensation leder ingen vart. Det göder bara sjukdomen. Visst kan man byta ut något mellis mot en sötsak om det är det man är sugen på. Det ser inte jag som kompensation. Men att dra in på något för att spara sig – det ser jag som kompensation. 
 
Istället sitter jag här och tuggar i mig, som vanligt. Min kropp är så van vid mina mängder, att får jag inte i mig det jag behöver så går min kropp bananas. Blir trött, sur och hängig. Och för att inte tala om hungrig. 
 
 
Dags att göra sig i ordning. Ska styra bilen mot Göteborg. Shopping, lunch på "mat-från-hela-världen-stället" (favvisen) och bio står på schemat idag. En fredag i min smak helt enkelt. Längesedan jag åt på det stället. Bättrar mig varje gång och idag ska jag vara ännu duktigare. Sallad är efterrätt. Ska varken lura mig, de andra eller magen idag. Hoppas de har fiskgratängen idag... åh!
 
Önkar er en fin fredag. Hörs i kväll eller i morgon. Puss & Kram 

En liten påminnelse...

...till mig själv var behövligt denna ikväll. Lite exkta mycket just ikväll faktiskt. Titt bland gamla foton och pep  talk. Och det hjälpte. Det gör det alltid, åtminstånde för stunden. 
 
 

Dagshoroskop - torsdag 15 november

Plötsligt får du inspiration och positiva tankar som ger den energi du behöver

att ta de initiativ som så väl behövs. 

 

Den tackar vi för. 

 

När den rätta sidan talar!

...och så var man äntligen lite långledig! Underbart. Den här veckan ska ägnas åt mig. Haha. Men ja, så är det! Ska försöka att ta hand om mig på riktigt. Reparera insidan samt sätta upp nya mål och planer med hjälp av diverse olika folk omkring mig. Inser mer och mer hur viktigt det är med hjälp från andra. Och jag inser även mer och mer hur hårda folket omkring mig kan vara. Hela tiden tror de att det är ätstörningen som pratar. Är så förbannat trött på det! (Kommer det alltid att vara så?) Det hade vart en sak om det faktiskt var så att min dumma sida försökte manipulera. Men när jag från hjärtat gör valen grundat på vad jag vill, utan att lyssna från den onda sidan – ja, då blir jag såklart förbannad och snäser. 
Så fort jag snackar emot så går jag tydligen "till attack". Men jag måste väl också få försvara mig? Jag är vuxen för tusan. Jag kan göra egna val. Men jag kan väl till viss del förstå deras frustration och kan även förstå att de tror att det är dumsidan som gör vissa val. Men nej. Vill bara att de ska tro på mig. 
 
 
Bortsett från lite bakslag och dumma tankar så har jag haft en bra dag. Mycket på jobbet och jag fick stanna över en bra stund. Men nu är jag hemma och kan slappna av. Efter jobbet åkte jag och hämtade ut världens bästa paket. Vet väl inte om det kan kallas belöningsshopping direkt.. Istället kallar vi det tröstshopping. Det får också vara okej ibland :) Allt för att muntras upp lite! 
 
Ikväll ska vi kika på Twilight här hemma. Måste ladda upp inför morgondagen! Och i morgon hörni. Eller nej, det får räcka så. (Inte tala förens jag satt handlingar på orden). Så var det bestämt. 
 
Nåja. Hoppas er dag har vart fin! Puss & Kram 

15 November

Godmorgon fina ni!
 
Känns som jag har sprungit ett maraton, eller inväntar resultatet av mitt livs viktigaste prov. Har en puls i 120 och känner mig stressad och skakig. En värdelös blandning. Och on top av allt så känner jag mig lite lagom besviken sådär. Men där har jag ingen annan än mig själv att skylla. Hädan efter behöver jag inte vara rädd för att sluta väga helt i allafall. Orden för mycket ska sluta excistera i min värld från och med i dag.
 
Tordagsfrukosten (varje-dag-frukosten) ;) 
Två mackor, melon & en skål med de bästa av det bästa.
 
 
Idag behöver jag inte vara rädd att frysa ihjäl efter frukosten iallafall. Pulsen hjälper värmen i kroppen på traven om man säger så. Huh. Dags att skippa underställströjan idag känner jag ;) Aldrig kan min kropp agera normalt. Antingen eller – på alla plan. 
Idag är sista jobbdagen innan mååånga dagars ledighet. Vet inte varför det blev sådant glapp, men jag klagar då inte. Dessutom har jag sällskap här hemma alla dagar jag är ledig. Perfekt. Annars hade jag nog inte uppskattat det lika mycket! Ni vet ju hur jag blir. I morgon blir det en heldag i Göteborg som avslutas med bio, på lördag ska jag till Borås och sedan efter det är det nästan måndag. Och dit längtar jag. Har bra magkänsla!!
 
Dags att tröcka i sig det sista av frullen. Hörs ikväll. Ha en fin dag. PUSS
 
 

Tre små klappar!

Måste ge mig tre feta klappar på axeln denna kväll.
 
Ett – Jag valde att äta tidigare iväll än vad jag brukar. Anledning? Jag vet att det blivit för lite idag och vill därför klämma i in extra mål innan jag lägger mig.  
 
Två – Som ni vet så varken räknar, väger eller mäter jag. Förutom en sak som jag alltid har koll på. Vet egentligen inte varför jag mäter just detta livsmedel. Jag menar, det gör ju ingen skillnad med tanke på att jag inte räknar på något annat. Men sedan jag började har det vart svårt att sluta. Ja, ni vet hur det är. Det känns tryggt. Men idag var första gången på flera månader jag varke mätte, vägde eller räknade på detta. Körde med ögonmåttet! 
Och inte nog med att jag fortfarande lever – jag känner mig tusen gånger starkare också. 
 
Tre – För att jag är rätt duktig, helt enkelt. 
 
 

Sockrade Nötter

Hej goingar!
 
Lugn och fin dag. Och nu har vi precis hämtat hem lilla pappa. Det var på tiden. Känns som evigheter sedan jag vinkade av honom på flygplatsen i Shanghai. Tiden här hemma går så förbannat fort!! 
Ni har nog inte missat att jag är en "Nötoman" va? Några som inte har missat detta är i allafall alla goa kineser. Så i vanlig ordning skickade de med pappa 4 stora påsar nötter hem till mig. Sockrade så in i bomben. Sockrade valnötter, massa jordnötter och några andra lustiga jag inte vet namnet på. Allt hemmagjort. Smaksättningen alltså. 
 
Senaste gången han kom hem med ett nötlass så gick det över styr. Blev på tok för många. Näve efter näve landade i magen och idag ger de där förbannade nötterna mig bara dåliga minnen. Men åh, de är så goda. Ska unna mig några ikväll – fast i måttlig mängd. Om jag nu vet vad det är.. allt eller lnget, liksom. Precis som vanligt. Dock bättrat mig på den punkten. Nu vet min kropp att den får regelbundet med näring och då är det lättare att kontrollera sig. Underbart faktiskt. 
 
 
Fullt hus här hemma nu. Nästan i allafall. Mindre utrymme för dumma handlingar med andra ord. Tvingas till att agera normalt vid många tillfällen. Väldigt nyttigt för mig. Dock tycker jag att det är så mycket lättare att bete mig normalt i matsituationer när jag är iväg någonstans. Som på resor, restauranger eller liknande.. Det är just här hemma i huset som jag har konstiga grejer för mig. Det är på något sätt som när jag har "chansen" till att vara petig och rutinmässig så passar jag på. När jag är iväg och äter så bryr jag mig plötsligt inte lika mycket längre. Förstår ni vad jag menar? 
 
Fick höra att jag såg piggare ut föresten. Skillnad på tre veckor är väl inte fyskam? Kändes bra att höra. Tar inte illa upp av sådana kommentarer lägre. Pigg är inte samma sak som tjock. Blir bara glad av positiv respons. Nu önskar jag bara att den energin jag tycks ha i ögonen kommer till kroppen så småningom också. Huh. 
 
Nu ska jag ordna något att äta. Föresten så hann jag för första gången på läääänge att sitta ner i lugn och ro och äta min mat på jobbet. Fy vad skönt det kändes. Ingen stress alls. Och jag märker skillnad på orken/hungern när jag kommer efter en sådan här dag – och en dag då maten har pressats ner. Bra mycket bättre idag med andra ord!!
 
Hoppas er dag har vart fin. PUSS
 

Snabbt Godmorgon!

Godmorgon!
 
Hoppas ni sovit gott. Har drömt om mitt förbannade mobilspel hela natten. Haha, snacka om att vara fast. Jag är glad så länge drömmarna inte handlar om siffror. Och på tal om siffror så har jag inte "checkat av" vikten på flera veckor. Har liksom inte tänkt på det, konstigt nog. Eller så bryr jag mig helt enkelt inte. Eller också är jag rädd. Oavsett vad så är jag nöjd att jag inte är beroende av att veta vad siffran stannar på. Men lite koll kan ju kanske vara bra att ha trots allt. Innan söndag så ska jag ha tagit reda på det!
 
Morgongodis

Ska snart åka till jobbet. Och efter det ska jag åka till flygplatsen och hämta hem pappa. Äntligen. Men först ska  som sagt en jobbdag avklaras. Och för att orka med det så måste jag ordna med mig mat, såklart. Idag blir det en kall sallad på bla bulgur och kyckling. Den ser supergod ut!! Gott med lite variation också. 
 
Hoppas ni får en bra dag. Hörs sen. Puss & Kram

Insikt och räkor

BAM! Behöver inte längre något svar på hur många räkmackor som är "normalt". Har räkor stapplade från magen enda upp i halsen. Och en mango på det också. Och julmust i mängder. Hungern var helt enkelt ett tecken på att matintaget under dagen har vart lite litet. Men med tanke på att jag vågar täcka upp det med mer mat på kvällen så gör det inte så mycket. Bara det inte blir för ofta och bara jag inte gör det med vilje! 
 
 
Nu till en insikt jag kommit underfund med;
 
Anledningen till varför jag är så låst vid "min mat och mina mått" är; 
 
Rädslan för att gå omkring hungrig. Ja, så är det. Till skillnad från förr då jag älskade känslan av en tom, kurrande mage så är det idag något jag fruktar. Verkligen hatar! Och jag vet att jag blir mer än mätt på min vanliga frukostmat tex. Därför känns den trygg att äta. Jag vet att den är tillräcklig och samtidigt i en normal mängd. Och hade jag valt något annat så är jag rädd att jag inte blir lika mätt – men hade fortfarande inte vågat ta mer. (Och med all säkerhet grundar det sig på att jag är rädd att det blir lite mycket...)
 
Men väljer jag istället att lyssna på den där jävla kroppen om jag äter något annat – och helt enkelt äter tills jag får samma mättnadskänsla som av mina vanliga frulle, så måste det väl bli samma?! Men spelar det egentligen någon roll om det inte blir samma innehåll? Svar nej. (Så länge det inte blir mindre då vill säga...)
 
Tänk att jag sitter här och säger att jag är rädd för att känna hunger. Eller ja, hunger känner jag på varje dag – men ni förstår. Och hade jag inte blivit mätt på det "nya" så är det väl bara att ta ett extra mellanmål? Ja, så enkelt kan det ju låta.. men där är det återigen stopp! Fast, fast – fast! 
 
Får se hur jag ska gå till väga med detta löjliga. Men nu inser jag iallafall varför jag till viss del är så låst. Och det känns bra att ha kommit på det åtminstånde. 
 
Nu ska jag förbereda mig för lite sömn. Ikväll kan jag iallafall lägga mig mätt – och stolt. Kram!

Godkväll!

...och så var klockan snart sju? Herre, säger jag bara. Är hemma efter några timmars jobb samt handling. Det märks att jag är virrig i skallen när jag åker ner och handlar och sedan kommer hem med allt annat förutom det jag åkte ner för att köpa. Så typiskt mig så ni anar inte! Gör ni också så ibland? Kan gå iväg till mitt rum tex men glömmer helt plötsligt av vad jag gick för att hämta. Mycket i huvudet antar jag. 
 
Haft en bra dag i allafall. Relativt lugnt och jag hann (nästan) sitta ner i lugn och ro och tugga i mig maten. Fick beslutsångest i morses gällande vad jag skulle ta med mig. Slutade med att jag tog med mig för lite. Min tanke var att "bygga på" målet med saker vi säljer på jobbet. Men inget föll mig i smaken. Borde ha räknat ut det. Men laddar upp inför ett lass med räkmackor lite senare istället.
 
Hur många räkmackor är en "normalportion?" Brukar dock stoppa i mig flera stycken, så behöver nog inte oroa mig. Ska nog lyxa till det med ägg på också. Men en räkmacka på hösten smakar tyvärr inte lika bra som en på sommaren – i sittbrunnen på segelbåten. Åh! Får sätta på lite vågmusik i bakgrunden och drömma mig bort lite istället. 
 
 
Har märkt hur viktigt det är att omge sig av friska personer. Att isolera sig och endast sitta och läsa bloggar om andras ledsamma liv håller liksom inte i längden. Dock måste jag bli bättra på att inte jämföra mig med andra (friska) vid endast en måltid. De småäter godis och annat under dagen – vilket jag inte riktigt gör ännu. Så när jag sitter där med min portion som är större än deras – och fortfarande inte blir mätt, så känner det lite knepigt ibland. Men jag ska bättra mig. 
 
Nu ska jag börja ordna med maten. Ha en fin kväll. Puss & Kram
 

Tisdag

Godmorgon! 
 
Har tusen saker att skriva idag. Synd bara att jag först ska iväg på jobb och sedan blir det lite avskedsmiddag här hemma. Det känns som jag lär mig nya saker om mig själv varje dag. Varför jag agerar på det sätt jag gör osv. Det bottnar sig väl (tyvärr!!!) fortfarande i rädslan om att det ska bli för mycket helt enkelt. Men så mycket har jag väl egentligen redan fattat för längesedan. Allt annat är inbillning. Hade vart uppe på min målvikt nu annars. 
 
Har även listat ut;
– Varför jag är så låst vid mina mått. 
– Varför jag inte vågar ta något spontant. 
 
De två ovanstående sakerna är rena motsattsen till varandra. I anledning, alltså. 
 
 
Nåja. Nu ska frukosten i magen och sedan ska jag åka till jobbet. Blir ett kort pass idag. Lite lagom för mig sådär.  Har för övrigt brist på fantasi när det gäller mat att ta med sig till jobbet. Vill ha något som går snabbt att få i sig som sagt. Men som ändå mättar! Har kört på matiga mackor ett tag nu, men börjar tröttna. Well, något ska vi nog kunna ordna. 
 
Hoppas ni får en fin tisdag kära ni! Puss & Kram 

Viktigt Samband

Har börjat märka ett viktigt samband mellan de olika dagarna. 
 
De dagar då jag äter rejält och mycket så håller det i sig hela dagen. (Bra)
Och de dagar då jag äter sämre så håller det också i sig hela dagen. (Inte så bra)
 
Vet jag med mig att jag har ätit dåligt eller missat något mål dagen innan så är jag extra noga med att inte missa samma mål nästa dag också. Dagarna blir till olika mönster och bryter man inte de dåliga med en gång så är det lätt att man fastnar där. Det dåliga blir till en vana. Men även det bra – tillslut. 

Samma sak gäller som sagt de riktigt bra matdagarna. Har jag ätit ett extra mål mat, mer än vad jag brukar ena dagen så känns det inte alls lika jobbigt att äta samma nästa dag också. Tvärtom.
 
Ju mer mat jag äter – desto mer vill jag ha. 
Ju mindre mat jag äter – desto mindre vill jag ha.
 
Mönster. Farligt om man hamnar i fel spår. Men med tanke på att jag nu har uppmärksammat detta och insett hur jag fungerar så kommer jag nog kunna ta det där klivet snart. "Att äta tills jag inte bryr mig mig". Om jag bara hamnar i det mönstret så är jag nöjd. Hoppas samma mönster gäller vid nya livsmedel. Eller nej jag hoppas inte – jag vet. Gör jag det bara några gånger i sträck så kommer jag vänja mig och det kommer vara en fis i rymden till slut. En baggis. 
 
Idag har vart just en sådan dag. En dag då magen har kännts som ett stort tomt hål. Har ätit mer än på länge men är fortfarande inte nöjd. Inget hets, bara ett normalt dagsintag + lite till. Ska se till att fortsätta i detta mönstret och öka på lite för varje dag. För tillslut blir det till en vana och tillslut kommer det gå av bara farten. 
 
 
Haha heltaggade på sushi ser vi ut att vara iallafall. Tyckte dock gubben snålade lite med ingefäran idag. Istället gick jag loss på soppan och tog tre gånger. Som sagt – hål i magen. 
 
Nu är det lite pyssel här hemma som gäller. Puss & Kram

Veckostart

Måndag och ny vecka. Fullspäckad med mängder av roliga saker. Lite jobb, lite ledighet, biomys, hejdåmiddag, fikor, shopping, hämta hem lilla pappa och nya utmaningar.
Vaknade för tidigt idag – igen. Gick upp, åt frukost och nu har jag precis vart ute på en långpromenad med min syster i det fina vädret. En långsam sådan med många, långa pauser vid fina utsiktsplatser. Känner redan att min kropp orkar mer. Tidigare har jag satt mig ner och flåsat efter tio meter. Men nu orkar jag gå utan att stanna vidare ofta. Ryggen känns även starkare. Har inte alls lika ont. En kombination av tillräckligt med mat, tunga lyft på jobbet och långsamma promenader, helt enkelt. Kroppen är på ingång! 
 
Kalla nätter

Satt och åt nattamat klockan halv två inatt. Det är förvisso något jag alltid gör när jag stänger på jobbet. Men oftast blir det något simpelt. Men inatt var jag hungrig när jag kom hem och åt rejält, verkligen rejält. Inga vanliga mängder och annan mat. Kändes bra. 
Resten av dagen kommer gå åt till Sushilunch, (längesedan nu ju), lite shopping, pyssel här hemma, nytt mellis, städning och till sist det bästa – slappande framför teven!
 
Längtar tills nästa måndag. Då ska jag kicka igång detta på riktigt. Vet att det är dumt att vänta med alla mina utmaningar. Men jag tror att det är lättare att agera när någon säger till mig exakt vad jag ska göra. Jag är plikttrogen och jag får bara dåligt samvete om jag misslyckas med hemläxor. Så väl känner jag mig själv. Det är just nu, när det är jag som har all kontroll samt sitter på alla val och beslut som det går lite trögt. En vecka till. Sen kör vi på riktigt. Det ska ni få se. 
 
Hoppas ni får en bra start på veckan. Puss
 

Fin Söndag!

En fin söndag har passerat. En söndag som har erbjudit djupa, nyttiga samtal, utmaningar, misslyckanden, blommor och god mat. Och snart väntar jobb. Mörkret får mig att tro att det är sovdags snart. Men så är inte riktigt fallet. Sängen kallar inte förens om åtta timmar. Ett tag kvar med andra ord! 
 
Har kännt mig iakttagen på senaste tiden. Som att folket omkring mig granskar varenda tugga jag stoppar i mig. Det känns som anklagande blickar. Precis som att jag åt för lite, men att det inte vågade säga något. Men samtidigt vet jag att det inte stämmer. För jag äter bra mycket mer än dem. Bara jag som är nojjig antar jag. Eller så har jag kanske blivit medveten om en och annan sak. 
 
 
Hoppas ni har haft en fin dag alla fina. Och om inte så är det en ny dag i morgon igen. Börjar med och mer inse att det bara är jag som kan göra mina dagar till något fint. För dagarnas kvalitet hänger mestadels på mitt mående. Och idag har jag vågat och planerat, vilket jag mår bra av. Iallafall i längden.
 
Nu – mat. Puss

Nej – Av ren vana

Har vart runt och lämnat fina blommor på farsdag. Blev bjuden på fika. Och jag tackade nej. Totalt ofarlig fika dessutom. Sådant jag äter dagligen. Men det var inte på mina tider så jag tackade nej – av ren vana. 
 
"Detta är något du måste öva på. Att äta åtminstånde något, när vi andra fikar". Och ja, jag håller med. Det är verkligen något jag måste öva på. Är nog lite mer fast vid mina tider och mängder än vad jag trodde. Hopplöst. Men jag vet att det är fel, vilket är bra. För nu kan jag göra något åt saken!
 
Såhär ska en fika se ut. Och lite choklad på det också. 
 
Blev trött på mig själv. Vill också kunna fika. Och detta var ju förtusan inte ens "fika". Bara ofarliga saker, men som inte passade mig för stunden. 
För att kompensera detta lilla misslyckande så bestämde jag mig för att göra lunchen lyckad åtminstånde. Jag lagade ännu en helfet sås. Ja, verkligen helfet idag med. Det var jag som gjorde den och jag visste precis vad som fanns i. Vad gjorde jag då? Jag åt, njöt och tog om – såklart. Nöjd, stolt och jävligt mätt. 
 
Jag känner att jag mer och mer vågar utmana, men då vid "rätt" tillfällen. Vågar prova nya saker. Skrämmande saker. Men så fort det kommer utanför mina trygga tider så går det plötsligt lite trögare. Det är när någon annan bestämmer som jag blir osäker. Det måste fortfarande vara mitt beslut och på mina tider. Annars blir det kaos i huvudet. 
 
Är glad att jag lyckades med en helgod lunch iallafall! Har fått upp ögonen för sås. Feta sådana. Har jag fettbrist mån tro? Idag åt jag sås med couscous – inte tvärt om. Och man är ju som sagt ofta sugen på det kroppen saknar. Får dock i mig en del fett under dagarna. Vid alla måltider. Knaprar ju nötter som jag vet inte vad. Men det kanske inte räcker..
 
Nu ska jag iväg med nästa gäng blommor. Får väl förbereda mig på yttligare lite fika. Puss
 
 
 

Verkar bli en fin dag idag!

Morrn Morrn!
 
Uppe med tuppen idag. Trots att jag somnade väldigt sent i natt (tidigt i morses?). Vet inte vart min energi kom från igår kväll, men jag sprang runt på jobbet i 120 och städade och hade mig. Hade mycket att göra, men kvällen gick undan. Och det där jag sa med att schemat kommer att bli annorlunda de kommande veckorna visade sig vara tummen upp för mig. Underbart!
 
I mitt horoskop i morses så stod det att jag skulle lyckas med kreativa saker idag. Inte minst i köket. Åhå, tänkte jag. Dags att fylla på brödlådan! Och så stod det att jag är bra form, mentalt. Kanske inte borde ha bakat mitt vanliga bröd trots allt. Borde kanske ha tagit det där färdiga som ligger och väntar i frysen..
Istället får det bli någont spännande till lunch idag. Fixade jag det igår, så ordnar jag det idag. Ska se till att röra till det i portionsstorlekarna idag. Så jag glömmer av de där mängderna. 
 
Känner mig pigg och glad idag! Trots att det är söndag. Kanske beror på att jag är "dagsblind". Men ska inte ropa hey för tidigt. Klockan är faktiskt bara halv elva än så länge. Men med tanke på att jag tydligen vart stark menalt idag så har jag redan vågat bita ifrån och försvara mig x antal gånger idag. Visst, sjukdomen kan manipulera andra och det jag säger kan tyckas vara sjukdomens ord. Men i detta fallet var det ett val av mig, Cecilia. Och jag är trött på att bli anklagad för fel saker. Visst, ibland kan det faktiskt vara sjukdomens röst som talar. Men inte den här gången. Och då vill jag att folk ska tro på mig. Jag kan faktiskt göra egna val! 
 
Godmorgon  – på bästa sätt!
 
Ledig fram tills kvällen. Ska åka runt och gratta nära och kära på Fars dag. Dock inte den närmsta fadern. Han är fortfarande ute i världen och ränner. Ska passa på att få saker gjorda också, medans energin ändå är här menar jag. 
 
Nu är det dags för en god frukost. Och efter det ska jag sätta igång tankeverksamheten för att klura ut någon spännande till lunchen. Det lutar åt att överlämna beslutet till resterande i huset. Lättast så.
 
Puss & Kram 

Påväg Över!

En stor portion mat med dröpande, fet sås. På riktigt – helfet. Den var god. Jag njöt, åt och tog om (!!) Känner att jag mer och mer börjar passera en viss gräns. 
Passerade samma gräns då jag slutade att räkna kalorier. Liknande känslor börjar bubbla upp nu. 
 
I och med att jag slutade att räkna så blev det genast mycket lättare för mig att äta mer. Konstigt, men sant. Det kändes lättare att inte veta. Jag skulle/ska ju ändå upp. 
 
Samma känslor är påväg. Men nu gällande ny saker. Räknandet är mestadels borta, men de dagliga mängderna är fortfarande desamma, dag ut och dag in. Och trots att jag inte vet den exakta kalorimängden så vet jag fortfarande att det blir samma, varje dag. Det känns tryggt, men fungerar inte i längden. Vågar jag nu bara släppa på alla mängder och mått så tror jag att jag kan passera yttligare en tröskel. 
 
Det är svårt att förklara vad jag menar. Som vanligt. 
 
 
Det jag vill säga är nog egentligen; Jag är på väg över en tröskel då jag äter så mycket så jag på något sätt "slutar bry mig". Bryr mig inte om det blir en dl extra dl sås, fem köttbullar mer än vad jag hade planerat, en macka till på kvällen eller om det grädde i maten.
 
Mina exakta mått är på väg att försvinna. Och glömmer jag bara av hur "mina" mått är så kommer jag våga mycket mer. Kommer lyssna på kroppen istället för att ta den mängd jag verkligen är van vid. 
 
När jag har passerat den här tröskeln som jag känner att jag är påväg över så kommer jag nog våga mig på ett och annat ska ni veta. Önskar att jag kunde skicka ut mina tankar istället. Har så svårt att sätta ord på allt jag tycker och tänker. Koncentrationen är liksom borta! 
 
Nu ska jag jobba. Mätt är jag också. Bra. Puss

10 November

Godmorgon Lördag!

Fin kväll igår. Men idag är jag trött, kall och det känns som jag har blivit överkörd av en lastbil. Vaknade i vanlig tid, gjorde min vanliga frukost och sitter på min vanliga plats i soffan. Men idag blir mattiderna röriga igen. Och det tycker jag känns bra (!!). Tänka sig va. Kommer ur det trygga lite. 
Sitter och huttrar med värmedynan på magen. Blir fortfarande ett darrande asplöv så fort jag har ätit min frukost. Känns som jag har vart ute i tio minus. Varför just efter frukost och inte efter de andra målen undar jag? Är det för att kroppen har vart utan energi under natten och den får en liten chock? 
 
Lördagsfrukost
 
Laddade upp med en ny, stor påse mullbär igår. Kokos, pecannötter och torkade fikon åkte hem i påsen också. Allt fick hamna i frukostskålen i morses. Drömmen. Ska försöka göra en stor omgång med müsli i helgen så jag slipper stå och hacka och ha mig varje morgon och kväll. Tar sån förbannad tid. Men åter igen. Det är nog ett sätt att ha lite kontroll. 
 
Blir ett långt pass på jobbet idag. Åker och jobbar efter lunch och är hemma lagom tills jag kan agera fylletaxi åt de som roar sig ute på krogen. 
Men först ska jag ner en runda på stan och åka och handla. Vill äta tacos idag. Med massa majs. Var längesedan sist.
"Idag äter vi något nytt, som vi inte har ätit på länge. Något du inte är van vid."
"Okej, sa jag. Utan att protestera". 
 
Undrar bara vad det blir. Orkar inte bry mig. Äter vad som erbjuds.
 
Hoppas ni får en fin dag. Puss & Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen fredag

God Fredag på er alla!
 
Jaha hörni. Då var det fredag. Har haft en riktigt bra dag hittils. Lagom mycket att göra på jobbet plus att det var en lagom lång dag. Det känns så skönt att jag inte jobbar heltid. De korta passen passar mig alldeles utmärkt. Dock har det ändrats om lite och de kommande veckorna verkar bli lite annorlunda. Vet inte riktigt hur det kommer passa mig och mina mattider. Men det tar jag då. Har lärt mig att det inte gör saken bättre att stressa upp sig i förväg. Får ta det som det kommer och göra det bästa av situationen helt enkelt. Och så måste man ju lära sig att anpassa sig lite också. Kanske bara blir bättre det här. Återstår att se! 
 
 
Har det inte vart mörkt och trist ute idag? Det hinner inte riktigt bli ljust förens det ska bli mörkt igen. Slutade klockan fem men klockan kunde lika gärna vart tio på kvällen. Lite förvirrande. 
Efter jobbet åkte jag och inhandlade massa gott inför ikväll. Lite fredagslyx. Ska försöka ladda upp med energi och ta mig i kragen och ta mig ut och göra något roligt. Önskar bara att jag hade lite mer energi. Saknar det. Tycker att jag har mindre enrgi nu, när jag äter bättre – jämfört när jag åt som en treåring. Antar att kroppen gick på sparlåga då och nu är kroppen i full sjå med att repareras. Och efter reparation och jobb så finns det inte mycket energi över till annat. Får ha tålamod!

Och tack för att ni är så snälla där ute. (Nästan alla iallafall) ;) Har dock blivit duktig på att skjuta undan alla dumma kommentarer och nu försöker jag endast ta åt mig de positiva. Detta är något jag hade väldigt svårt med förut. Fick jag tio positiva kommentarer och en negativ så tog jag endast åt mig av den som var nedtryckande. Det kommer alltid finnas folk som har åsikter om saker och ting man gör. Även när man gör rätt. Det finns alltid fel att hitta tydligen. Men åter igen – tack för att ni bryr er! Ni är guld värda. Skickar er lite cyberkramar. 
 
Ha en fin kväll. Puss

9 November!

Godmorgon!!
 
Mitt morgonhumör alltså. Det är icke att leka med ibland. Speciellt när saker och ting inte riktigt går min väg. Bra start på dagen med andra ord... Har mycket saker jag vill skriva. Det är så mycket jag vill få ur mig. Tomheten har försvunnit (till viss del) och ersatts med tusen olika känslor istället. Mest arga. Ska försöka få ur mig allt i ord så småningom. Men det brukar mest bli babbel. 
 
Dagens Horoskop
Det verkar så trivsamt för dig och ditt arbete. Det kan talas om att du får förändrad arbetsmiljö och bättre arbetstid. Du är frisk, och dig gillar man.

Har bestämt mig för att bara lyssna på horoskop när det verkar lovande ;) Känns bäst så! Kan med andra ord se fram emot en bra dag i dag verkar det som. Bytte lite tider igår på jobbet så fredagskvällen är ledig. Ska bli skönt. Vad som händer återstår att se.
 
 
Jag har börjat uppskatta den här årstiden föresten. Den är rätt kravlös när jag tänker efter. Faktiskt inte alls som våren och vintern. Minns hur jag satt och grämde mig över det fina vädret mest hela sommaren. Blev så förbannat rastlös och kände att jag var tvungen att göra saker hela tiden. 
Men nu när vädret inte tillåter något annat än mysiga fikor och filmtittande så känns det genast lite bättre att inte göra något annat vettigt. Man kan bara vara. 
 
Nu ska jag gå och göra mig massa frukost. Och matlåda. Hoppas ni får en bra fredag. Puss & Kram

Jag kämpar visst!

Mycket snack, lite verkstad. Jag förstår utomstående som har tröttnat på det. "Sluta snacka och gör något åt saken istället". Jag hade gärna gjort något åt saken. Hade jag fått välja hade jag inte ens vart här jag är idag. Det här är inte något jag valt
Vill inget hellre än att leva ett liv utan begränsningar. Jag önskar också att jag hade kommit längre i dagsläget. Men åter igen, detta är inget jag valt. Allt ligger förvisso i mina händer till viss del. Det är bara jag som kan ta mig härifrån, med lite hjälp från omgivningen, såklart. Men att bli förbannad på mig, som person, tycker jag är minst sagt är onödigt. Det är inte så förbannat lätt som vissa verkar tro. 
 
Jag kämpar visst på riktigt. Bara för att jag inte går i behandling eller har gått upp alla mina kilon så betyder inte det att jag kämpar. Det enda jag gör om dagarna är förtusan att kämpa. När jag är ur detta kommer jag förmodligen också bli frustrerad på personer som påstår sig kämpa, men fortfarande inte gör allt de säger att de vill. Är redan frustrerad på mig själv och det räcker. 
 
 
Tro mig, det känns. 
 
Folk får tro vad det vill. Det enda viktiga är att jag vet att jag kämpar. Det är mig och mitt mående det handlar om och gör jag "fel" så är det bara jag som råkar illa ut ändå. Och med tanke på det så ser jag till att inte göra speciellt många fel längre. Nåja, ibland trillar jag väl dit. Men då är jag också medveten om det och gör om – och gör rätt. 
 
Egentligen behöver jag inte övertyga någon om att jag kämpar. Jag mår bra, men kan må bättre. Det är en lång väg men jag vet att jag är på väg åt rätt håll. Man kan inte vara exemplarisk jämt och som sagt. Jag har inte valt detta själv och jag gör så gott jag kan.
 
 
 
 

Godkväll!

Godkväll mina sköna!
 
Haft en bra och relativt lugn dag för en gångs skull. Många timmar på jobbet men nu har jag äntligen landat i soffan. Och idag behöver jag faktiskt inte klaga det minsta. Hann äta min mat i lugnan ro och har hunnit vila benen bra mycket mer än en gång idag. Tack och lov. 
Men en hel dags jobb tar fortfarande på krafterna och jag uppskattar att sätta mig i soffan med lite god mat, lika mycket varje gång. Goda mackor, yoghurt och en stor fruktsallad får agera sällskap ikväll! Det tackar vi för. Två stora påsar chips fick jag med mig hem också. Sådant vi inte kunde sälja. Får lägga det på hyllan där jag har resten av mina utmaningssaker. Dock tycker jag inte om chips speciellt mycket. Den enda gången jag får cravings efter chips är när jag har hög feber eller är magsjuk. Helknasigt, minst sagt. Haha. Men då ska det vara grillchips. Jag säger då det.. Hoppas väl på att få feber snart helt enkelt.
 
Babbel babbel. Hoppas att eran dag har vart fin. Nu blir det snart Twilight och en massa julmust. Fint. Bokade föresten biljetter till sista Twilightfilmen igår. Som jag längtar. 
 
PUSS

8 November

Godmorgon!
Uppe med tuppen höll jag på att säga. Men så är väl kanske inte riktigt fallet. Tänk när jag började klockan kvart över sex på morgonen på mitt förra jobb. Fysatan. Och inte nog med det. Man var tvungen att leka kurragömma på direkten också. Huh. 
Hoppas på att slippa skriva klagoinlägg ikväll om hur jag inte har kunnat sitta på hela dagen. Haha. Nåja, har slutat oroa mig i förväg och tar det istället som det kommer. Blev van efter några gånger och nu tycer jag inte alls det är lika jobbigt att häva i sig maten längre. Kanske så inte så kul och nyttigt för magen, men ibland måste man. Dock brukar jag ha med mig mat som är "lätt" och går snabbt att äta. Ingen stor stek här inte...
 
Dagens goda

Blandade i saffran i yoghurten idag. Det var gott. Men inte lika gott som det jag brukar ha. Funderar på att ta tak i lite julbak i helgen. Vörtbröd står först ut! Vet inte hur många vörtbröds-mackor med julskinka det slinker ner i magen kring juletid. Eller nej, inte bara på juletid. Brukar bunkra upp i frysen med mååånga limpor så det räcker långt in på våren. Haha. 
 
Hoppas ni mår bra mina fina. Hörs ikväll. Puss & Kram

Tio Ting

Ett: Att lägga upp mat på tallriken med hjälp av att titta på de andras visade sig vara en dålig idé. 
 
Två: Att elda i kaminen med spjället stängt visade sig vara en ännu sämre idé. Rök stod ut från alla dörrar och fönster och brandalarmet gick sisådär tre gånger. Hosta och rinnande ögon, javisst! 
 
Tre: Har klickat hem en personlig almenacka. Rosa, rosa och ännu mer rosa. Sådant fint går ju förutsan inte att hitta inne i bokaffärerna. Nu ska jag bara se till att använda denna också. Köper en ny varje år, använder den flitigt i några veckor – för att sedan glömma av den i någon väska. 
 
Fyra: Har påbörjat min årliga höstsyssla. Stickning. Borde dock göra det till en sommarsyssla istället. Hinner nämligen inte bli klar med mina fluffiga halsukar förens det är dags att ta fram vårjackan. 
 
Fem: 1+1 = 2. Många verkar tro att jag är kocko som inte fattar varför det ibland står still. Jag må va dum. Men inte dum. Hatar att bli dumförklarad. 
 
Sex: Särbehandling. Och jag sade ifrån. "Nu vill jag anpassa mig efter er. Inte att ni ska anpassa er efter mig". Framsteg från min sida. Valde att inte ha kontroll. Klarade det utmärkt. 
 
Sju: Köpt hem ett förhoppningsivs gott köpebröd. (Men mer får jag ju inte säga förens det ligger i magen) ;) 
 
Åtta: Frukost, mellis, lunch, mellis, middag, mellis...ska jag hinna med allt det där så får jag nog börja sätta klockan lite tidigare. Eller dygna. Eller säga upp mig från jobbet. Eller slå ihop ännu fler mål. 
 
Nio: Funderar på vad mina smaklökar saknar. Är det något som verkligen kan slå mosade jordgubbar, yoghurt + frukt/nöt-blandning ? Den som inte provar får heller inte veta. Men det är så längesedan sist så jag vet knappt vad jag tycker om längre. Pinsamt men sant. 
 
Tio: Jag tar tillbaka det. Jag vet precis vad det är mina smaklökar suktar efter. Yoghurt och nötter kan ta sig. Mina smaklökar har bra mycket mer vett i hjärnan än så. Bra mycket mer vett än mig. 
 
Dags att mysa ner sig med en film. Puss
 
 

Lite framsteg, trots allt!

Säger det igen. Skönt med sällskap. Blir inte alls lika rastlös här hemma på dagarna då. Har gått en låång promenad runt sjön och lagat mat. Eller ja, jag stod för maten – som vanligt. "Något riktigt hemlagat med en god sås till". Så löd kraven. Och något med köttfärs. 
Blev köttfärslimpa fullproppad med katrinplommon. Saftig och god. Men inte tillräckligt för att kunna utesluta brunsåsen. Har nästan aldrig lagat brunsås. Är kelkass på varma såser och minns inte sist jag åt det. (Endast pga bristande kunskaper). Men man måste prova sig fram och exprimentera lite. Och vad tusan, jag lyckades ju riktigt bra. Bra konsistens och sådär perfekt salt som jag vill ha en sås. 
 
Mätta och nöjda. Trots att jag inte mätte, vägde, räknade osv.. orkar inte bli fast i det där. Så har bestämt mig för att äta efter ögonmåttet ett tag till. Jag menar, jag blir ju mer än mätt. Borde inte de betyda att jag har ätit tillräckligt? 
 
Och föresten så har jag nog gjort ett litet framsteg när jag tänker efter.
 
Har börjat med att ta salladen till "efterrätt". Dvs att jag äter den varma maten först och inte sist – som jag gjorde förut. Äter mig istället mätt på riktig mat istället för att fylla magen med grönt. På så vis vet jag att mättnaden är på riktigt och inte en sådan där falsk mättnad. Och mättnaden känns även skönare på något vis. Ingen bukfyllnad! Nu är det lättare att verkligen lyssna på kroppen. Innan så blev jag sådär kanonmätt – men av fel saker. Trodde att jag hade fått i mig mer än vad jag i själva verket hade fått. Lurade bara magen (och hjärnan). 
 
Men grönisarna finns fortfarande där och tar upp en stor del av tallriken. Vi har alltid vart en kaninfamilj och hela kylen är fylld av goda grönsaker. En måltid utan grönt är.. ja, ingen fulländad måltid i mina ögon. Tycker det är tråkigt att bara äta "kött och potatis". Färglöst om inte annat. Och så är det gott också, förbannat gott. De där 500 g frukt och grönt som är rekommenderat överstiger jag förmodligen med hästlängder. Bara ett dagsintag av melon hos mig överstiger nog det där med det trippla. Haha. 
 
 
Och som den fruktoman jag är var jag tvungen att prova på denna skönhet. Vad tusan är det för frukt egentligen? Aldrig sett den tidigare. Smakade väldigt, väldigt skumt. Men gott. Tyvärr minns jag inte vad den hette. 
 
Nu ska jag smälta maten en stund. Och det gör man bäst tillsammans med en bra film. Puss & Kram

7 November

Ligger fortfarande kvar och huttrar under täcket. Nattens sömn har vart urusel och jag är glad att jag inte ska jobba idag. Drömmarna är tillbaka, vilket är ett tecken på att jag tänker för mycket igen. Upp och ned, ned och upp. Ibland känner jag för att bara stänga av allt som har med teknik att göra. Bara fokusera på mig. Inte behöva överösas av dumma rubriker, knepiga kommentarer och hopplösa foton. 
Provoceras dock inte speciellt mycket längre. Bara av mig själv, tror jag. Jag själv är min värsta fiende i många lägen. Är fly förbannad på mig själv idag. Och det ser jag som något positivt! Brukar behöva lite arga känslor för att det ska hända saker och ting. 
 
Ska försöka ta mig upp och göra lite nytta. Äta en extra stor frukost tänkte jag säga. Men nej, då sprängs jag. Idag ska jag istället fokusera på att göra nytta vid de andra målen. Ska jag börja väga och mäta? Eller är det dumt att fastna i det mönstret och istället lära sig från början? Innerst inne vet jag ju faktiskt. Kan rabbla matscheman i sömnen för tusan. 
 
Annars ska dagen ägnas åt syster. Ska laga mat, gå på stan och dona lite här hemma. Hon flyr visst landet redan i morgon igen, så man får passa på! Och så är det redan onsdag igen förövrigt. Räknar ner dagarna tills näst-nästa måndag. Vändningen förhoppningsvis! 
 
Önskar er en fin dag. Puss & Kram

Recept - Kesokaka

Världen enklaste och går på ett kick. Provade även att skippa spenaten och istället slänga i lite saffran. Smakade som bästa julefterrätten. Nästa gång ska jag lägga i ett gäng bär istället.
 
Ingredienser 1 person:
1-2 ägg
125g keso
En nypa salt
Lite bakpulver
Färsk bladspenat
 
How to do: 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser och ha inne i ugnen i ca 20 minuter eller tills den har fått fin färg. Servera ljummen med valfria tillbehör. Inte speciellt svårt, va? 
 
Kesokaka med spenat
 
Egentligen kan man slänga i precis vad som helst i denna. Man kan variera innehållet beroende på om man vill äta den till lunch, mellis, frukost eller vad man nu ska ha den till. 
 
Tips på andra saker man kan ha i: 
 
– Soltorkade tomater och fetaost
– Jordgubbar eller andra bär
– Saffran eller andra kryddor
 
Enkelt och gott. Sådant gillar vi. Smaklig måltid!
 

Stöttepelare

Hemma efter några timmar på jobbet. Skönt att det blev en kort dag idag trots allt. Och ännu skönare att det var relativt lugn när jag skulle äta. Alltid denna stress när man jobbar på dagen. Men samtidigt är jag tacksam över att vi inte har några "bestämda" raster då man måste äta. Nu kan jag välja lite mer fritt och kan äta när det passar mig. Får ju faktiskt se det positiva i det hela. 
 
Blev upphämtad av syster efter jobbet och har vart ute på lite äventyr. Är så glad över min familj. De är mina stöttepelare i alla lägen. Och snart ska de få sin pigga och glada syster/dotter tillbaka. Känns ofta som jag belastar dem med mycket. Men samtidigt är det framför dem jag kan vara mig själv och riktigt visa hur jag mår. Förut var jag rädd att visa mig svag, även för dem. Höll upp någon fasad för att inte behöva handskas med frågor om hur jag mådde. Men familjen är just familjen och de ser igenom allt – även fasader. Skönt att kunna vara ärlig från hjärtat istället. Känna trygghet. Men jag antar att de får stå ut med en trött, velig och besvärlig dotter ett tag till. Men snart så är jag tillbaka! ;)
 
Jag och mina små guldklimpar

Ja, då var man hemma som sagt. Ska se till att få i mig något rejält nu. Hann inte fixa vidare bra mat att ha med mig till jobbet. Men allt är bättre än inget. Och snart ska jag inte behöva planera mat att ha med mig till jobbet. Nej, då ska jag kunna knåda ihop något därifrån istället. Precis som de andra gör. Blir dock inte så sugen på "sådan" mat efter en hel dag vid stekbordet. Men jag måste ju faktiskt pröva – för att bevisa. Någon gång, ja någon gång i allafall..
 
Mat var det ja. Hoppas ni har haft en bra dag. Puss & Kram från lilla mig. 

Friska vindar

Godmorgon!

Märker redan att det är annorlunda med fler vindar i huset. Samtidigt som det fortfarande är jag som brukar få bestämma tider och val av rätter osv så är det ändå annorlunda. Det behöver alls vara negativt, bara ovant. Men som sagt, det är nog nyttigt. 
 
Vaknade upp och räknade med att få en ledig och härlig dag tillsammans med syster idag. Men istället hoppar jag och min snälla själ in på jobbet i några timmar. Tjänster och gentjänster – trots att jag hellre hade vart ledig på min lediga dag! Blir inte så många timmar dock och kvällen kommer att spenderas hemma. 
Så fort jag fick smset så satte tankeverksamheten igång. Var nära på att tacka nej för att mattiderna skulle bli så sjukt knasiga. Men det kan man väl inte tacka nej för? Måste lära mig att anpassa mig från dag till dag. Maten ska anpassa sig efter livet – inte tvärt om. Bra träning det här. Får ta med mig lite till jobbet (å hoppas på att hinna äta. Blöööh) och äta ett större mål när jag kommer hem. Inte svårare än så. 
 
+ 18 melonskivor
 
Blev ett väldigt sent kvällsmål igår. Bra träning där med. Men att kunna äta sent brukar jag vara duktig på. Har bäst aptit på kvällarna (och vid frukosten). Och inte pga att matintaget har vart dåligt på dagen. Det bara är så helt enkelt. Kanske beror det på att det är då jag äter min favoritmat ;) 
Nåja, vaknade såklart upp hungrig för det och sitter och mumsar i mig min frulle. Stressade omkring i köket vilket resulterade till att jag tappade hela skålen med yoghurt i golvet. ÅÅÅÅÅH!!!! Och på tal om yoghurt ska jag berätta en dålig vana jag har för er sen. Haha. Väldigt dålig vana!
 
Hoppas ni får en bra tisdag mina fina! Hörs ikväll. Puss & Kram 

Svammel

Det är inte årstiderna det är fel på. Det är mig och mitt mående. Ser ett klart samspel där. Ska bli skönt att få hem syster igen. Ännu en stöttepelare. En frisk, sprallig och ödmjuk sådan. Ska bli kul att ha sällskap på dagarna när de andra är iväg och jobbar. Det kommer tvinga bort dumma tvång och jag kommer kunna tillåta mig själv att slappna av. Tankarna tas upp av annat när jag inte är ensam. 
Samtidigt vill jag vara ensam – ibland. Måste få utrymme för vissa saker. Sådant som varken ni eller jag kan förstå sig på. Inget dåligt eller konstigt, bara sådant som jag helst sysslar med i min ensamhet helt enkelt. 
 
Talar i gåtor igen. Förlåt. Är rätt duktig på det. Sitter och planerar och tänker. Delmål och belöningar. Men först måste det ju börja hända lite saker också. Det kallas inte belöningsshopping för intet. 
Friska vindar i huset kanske kan få mig att tänka om, tillsammans med KBT. Men samtidigt är jag rädd att det inte ska räcka. Kan de verkligen få mig på rätt spår? När vet jag om det är tillräckligt? Behöver jag något annat än bara samtal? Någon som tvingar mig? 
 
Nej, jag har kommit längre än så. Samtal ska räcka. Har tillräckligt med vett i huvudet, tror jag. Hade inte platsat på något annat ställe. Klarar ju av att äta en normalstor portion. Vill inte sitta breve personer som petar, gömmer och fuskar med maten. Det är inte jag längre. Jag äter med aptit och älskar mat. Ja, så är det. 
Under helgen insåg jag även att jag äter fler mål om dagen än många i min omgivning. Kändes dumt att gå och ta något strax efter lunchen – trots att ingen annan gjorde det. Men jag behövde det och jag är stolt att jag faktiskt klarar av det. För till skillnad från mig så kan de småäta godis på kvällen. Och då jämar det liksom ut sig. Men jag är noga med att se till att få i mig allt – trots att det bara är jag som äter. 
 
 
Känns som jag förlitar mig på att samtalen ska fixa det sista, trasiga i min hjärna. Men samtidigt vågar jag inte hoppas på för mycket! Vad kan de säga som inte jag kan inse och göra själv? Men samtidigt – det är deras jobb och de vet vad de snackar om. Får väl helt enkelt hoppas ett tag till. Och hjälper inte det så tar jag tag i problemet då!
 
Krångel med alla mattider idag också. Ska ju agera taxi. Det får hjärnan att gå ännu mer på högvarv. Blöh. 
 
 
 

Kesokaka

Sushi var uteslutet idag. Tusan. Men så hade jag sug efter ostkaka. Och spenat. (Måste verkligen ha järnbrist alltså...) Brukar man inte få cravings efter något mer spännande än just spenat? 
Ville gärna ha ostkaka. Helst med varm jordgubbssylt till. Precis som när man var liten. Men nej, inte till lunch. Dock fick det bli något liknande – fast mer matigt och dessutom hemmagjort. 
 
Gillar att exprimentera i köket. Speciellt när jag känner att jag "har tid" till att misslyckas. Haha. Är ledig idag så jag hade hunnit med att köra på en back up-plan ifall det hade skitit sig. Men som tur var så gjorde det inte det. Istället lyckades jag knåda ihop en fantastiskt god lunch som dessutom botade suget mot både ostkaka och spenat. Perfekt!
 
Kesokaka
Dagens lunch – Kesokaka med spenat
 
Sedär ja. Jag kan ju faktiskt om jag vill. Smakade precis som varm ostkaka, fast lite mer matigt. Ska göra detta snart igen – fast med andra smaker. Smaker som inte smakar "lunch". Haha. Perfekt att servera som kvällsmål, efterätt eller liknande. Om man har rätt smaksättning i vill säga. 
 
Nu är de två sugen botade åtminstånde. Och så är magen nöjd dessutom. Men nästa gång hoppas jag att suget sätter in på något mer spännande än spenat. Har förövrigt hört att vissa får gravid-cravings efter cement. Den är sjuk om något. 
 
Har vart iväg och bunkrat upp med massa gott i skafferiet nu! Men som sagt, får inte nämna nåt förens jag har satt handlingar i mina ord ;) Hoppas inte att utgångsdatumet är allt för snart.. (Skämt å sido). Kändes lika bra att köpa hem lite saker ifall något "spontant" skulle komma upp och jag faktiskt passar på att utmana. Då vill jag ju faktiskt ha saker jag tycker om. 
 
Nu ska jag städa undan efter mig. Puss

5 November

Gäääsp och godmorgon! 

Väldigt vad det tog emot att gå upp i morses. Hade kunnat ligga kvar och dra mig ett bra tag då min ledighet fortsätter i några dagar. Men nej, mat och sovklockan går bananas annars och jag har grejer som ska fixas! En liten sak till om helgen bara. Blir mycket duktigare att lyssna på kroppen när jag kommer utanför mina säkra ramar. Dvs hemmet. Har ju sagt hur fixerad jag är vid att det ska vara exakt vid mina måltider här hemma, vilket gör att jag egentligen inte lyssnar speciellt mycket på hur hungrig magen egentligen är. Brukar äta mig proppmätt vid frukosten oavsett om jag är hungrig eller inte. Håller mig till mina mängder oavsett! 
Och det kan ibland vara dumt. Det resulterar till att jag blir ännu mer fixerad vid att det måste gå x antal timmar till nästa mål, så jag hinner bli hungrig igen. 
 
Igår åt vi frukost vid en såpass sen tid som skulle innebära att det inte skulle bli speciellt många timmar till nästa mål. Hade jag vart hemma så hade jag ändå ätit mig pangmätt på min vanliga mat. Det hade gått av bara farten och jag hade nästan kännt mig "tvingad". Men igår då jag inte hade tillgång till allt det jag brukar äta så kunde jag istället anpassa mig efter situationen så jag skulle hinna bli hungrig igen på den väldigt korta tiden. 
 
Måndagsfrulle

Insåg att det blev rätt virrigt. Men det är okej. Hjärnan har gått på ledighet ;) Nåja, nu sitter jag och knaprar god frukost. Får se vad jag ska hitta på idag! Ska iallafall hämta min syster + pojkvän på flygplatsen lite senare. Senaste gången jag såg dem så vinkade vi av varandra på en flygplats mitt i Kina. Känns längesedan! 
 
Hoppas ni får en bra start på veckan iallafall! :) Det är ni värda. Puss

Tre små frågor!

Förstår att ni kanske börjar tröttna på mitt snack om utmaningar och jag funderar på att inte ens nämna något förens jag verkligen har fått tummen ur. Och då ska ni även få bildbevis! Men fram tills dess så vill jag bara fråga er några små saker.
 
Vill våga äta allt. I dagsläget väljer jag bort saker på grund av rädsla. Många friska personer väljer också bort saker, men då på grund av anledningar som är acceptabla. Man kanske är allergisk, inte tycker om det eller helt enkelt inte är sugen. Och det är okej. Och visst är det okej även för mig att tacka nej till saker att äta – om det är av rätt anledningar. Vilket det inte är i dagsläget. Jag vill kunna ifall jag är sugen, vilket jag inte kan nu. (Som ni nog märkt...)
 
Ett: Vad var det första ni utmanade med? Jag menar, hur hårt ska man gå ut? Ska man köra all in med en gång eller ska man börja med något "litet"? En chokladbit efter maten? Glass? Lussekatter?

Två: Låt oss säga att jag väljer att äta en Snickers. När ska jag äta den? Ska jag byta ut den mot något? Hur gjorde ni? Äter ni gottesaker till mellis eller äter ni det utöver? Byter jag tex ut mitt kvällsmål mot en chokladbit så kommer det förmodligen resultera till att jag blir hungrig... men samtidigt tror jag inte jag klarar att äta det utöver allt, det första jag gör. Get my point? 
 
Tre: Har siktat in mig på en Ben n´Jerrys. Men hur mycket ska man ta? Och svara inte "ät så mycket du orkar..." för det hade nog inte fungerat så bra. ;) Hade känts lite tryggare att veta en mängd. Dumt, men kanske bra i början innan man har vant sig. 
 
Har vart rätt duktig på att utmana med "farliga" middagar. Där behöver jag inte ha så stor kontroll längre känns det som. Har fortfarande svårt för en del saker inom kategorin lagad mat, men i dagsläget känns det som att nästa steg är att utmana med sötsaker. "Det där lilla extra" som man inte äter vid ett huvudmål, om ni förstår. 
 
Så, nu ska jag sluta babbla utmaningar. Nästa gång jag tar upp det ska ni få bildbevis när jag har socker i hela fejjan. ;) Kram! 
 

Fin helg!

Godkväll mina fina!
 
Vilken mysig helg jag har haft. Lagom på alla sätt. Ska se till att ta mig ut på lite småtrippar så fort jag har en ledig helg. Jag mår bra av det och det känns som avståndet från alla tankar blir större. Ni vet hur det är "hemma i det trygga". Sjukdomen sitter som inristad i väggarna här! Men bara man kommer ut från hemmet så förändras allt på något vis – till det positiva. 
 
Tycker även att det är väldigt bra träning att ha folk omkring sig dygnet runt. Nog för att jag oftast har det här hemma också – men inte hela tiden, vid varje måltid. Den här helgen har vi ätit alla mål tillsammans och mina löjliga tvång och fix och trix vid måltiderna har vart som bortblåsta. Det har inte funnits utrymme till det. Har liksom betett mig rätt normalt får jag säga ;) 
Dock måste jag säga att det "räcker" med några få personer så tätt omkring sig. Blir det för många så blir det genast svårare att hantera och planera tider, måltider osv. Det räcker med några "få" åsikter att handskas med. Eller så är det ett sätt för mig att känna att jag fortfarande kan ha lite kontroll, jag vet inte.
 
 
Ett: Sushilunchen igår
Två: Kvällsgott med räkor
 
 
Tre: Fin frukost till magen
Fyra: Strandpromenad i ett blåsigt Halmstad
 
 
Fem&sex: Hemmagjorda hamburgare
 
Vaknade upp väldigt sent i morses och intog en finfin frukost (lunch?). En vitaminbomd så in i bänken. Fortsatte förmiddagen med en kall och blåsig promenad nere vid stranden. Väl hemma förberedde vi en maträtt som jag inte har ätit på flera år. Hamburgare! Åh, det var gott. Väldigt gott! Kött, bröd, grönsaker och sås..vad är det för farligt med det egentligen? Har köpt så vi kan äta det i veckan igen. 
 
Nu är det dags för lite kvällsmål! Ska se mitt första avsnitt av solsidan också. Har ju förtusan inte vart ledig en enda helg på hur länge som helst, så har missat alla avsnitt. 
Hoppas ni har haft en fin helg ni med! :) 
 

På Halmstads gator

Hej goungar!
Haft en riktigt mysig dag hittils. Vart ute på en fin restaurang och lunchat världens godaste sushi! Funderar på att ha som mål att plöja igenom alla sushirestauranger i Sverige innan jag dör. Dags att börja nu ;)
Har även gått en kylig (!!) strandpromenad och nu är vi tillbaka i lägenheten där vi ska spendera kvällen.

Får se hur pass mycket utmaning det blir här nere! Med tanke på att vi precis var och handlade inför ikväll så blev det såklart att det åkte med saker hem som även jag ville ha. Man får ju passa på medan man kan ;)
Så ikväll står det räkor på menyn. Åkte även med tusen saker som jag hade kunnat utmana med ikväll. Om jag nu känner mig i rätt mood vill säga. Men samtidigt - kommer jag någonsin känna att "tiden är inne"? Kanske är lika bra att bara köra på, trots att det kanske inte känns helt rätt. Och så vill jag även utmana med rätt grejer, om ni förstår. Vill liksom gå all in på direkten... Allt eller inget - som vanligt. Haha.

Nåväl. Fin dag! Trött så in i bomben, men håller humöret uppe ändå :) Hoppas ni har det bra. Puss & Kram

Mot Halmstad

Godmorgon mina vänner!

Nog för att jag var lite av ett vrak igår när jag kom hem. Men tröttheten gjorde så att nattens sömn blev...helt okej i allafall! Känner mig rätt pigg och glad idag :) Redo för att handskas med en ledig helg med andra ord. Ska väl inte ut på några större, vildare äventyr precis. Bara en myshelg nere i Halmstad hos min bror. Längesedan jag träffade den parveln! 

Lördagsfrukost

Har föresten bestämt mig för helgens utmaning. Fast riktigt vad det blir än vet jag inte riktigt än – och det är det som är tanken. Alltid när jag åker iväg på sådana här saker så brukar jag alltid ta med mig lite saker att ha i matväg. För att det ska bli som hemma med andra ord. Brukar ta med mig eget bröd, yoghurt, frukt osv...  

Men nu så hörni. Ska försöka låta bli att ta med mig minsta liten sak i matväg den här gången. Och det finns främst två små anledningar till det. 

Uno: Måste lära mig att äta vad jag erbjuds! Har bättrat mig på detta sedan jag har vart ute och rest. Men oavsett om man är och reser eller sover över hos någon så ska man inte behöva ta med sig minsta liten sak. Det fungerar liksom inte så! (Kan ju inte släpa med mig mackor i väskan på krogen för att ha morgonen efter ifall det blir en bortamatch...dööhh). 

Dos: Måste lära mig att släppa på mitt hallelujah moment kring just min frukost och kvällis. Har snöat in mig så in åt helvete på det och jag måste lära mig att njuta lika mycket av annan mat än just den jag tycker bäst om!

Om jag inte har med mig något så kommer jag mer eller mindre ”tvingas” till att äta av maten som erbjuds, trots att det kanske är ”farliga” eller nya saker. Vägrar ju att gå omkring hungrig! 
Kanske ingen biggie vad det gäller utmaningar för många. Men tyvärr får jag väl säga, en rätt bra utmaning i mitt fall. 

 
Nåja, nu har jag lite brådis. Är inte den snabbaste personen när det gäller att äta frukost. Tar gooood tid på mig. Lite för god tid ibland. Får föresten se om datorn åker med, annars kanske det blir något inlägg från mobilen. 
 
Önskar er en mysig Lördag. Hörs senare. Puss & Kram 
 

"När jag....

...har gått ner till min målvikt ska jag unna mig med massa gott, ska ut och festa, jag kommer känna mig snygg, jag ska köpa nya kläder och jag kommer vara så jävla lycklig". 
 
Men...
 
Istället slutade det med att du fick ångest av att bara tänka på den där maten du trodde att du skulle njuta av, målvikten blev lägre än "planerat", orken till att festa blev som bortblåst, du kände dig plötsligt större än någonsin och lyckan existerar inte längre. 
 
Lögner. Ja, lögner och inbillningar blev vad som följer med viktnedgången. Inte riktigt som planerat va? Idag säger jag istället något som jag vet kommer att stämma.
 
"När jag har gått upp till min målvikt så ska jag njuta av livet, vara lycklig, köpa nya kläder, äta allt, känna mig snygg, vara ute och festa, ha ork, resa och jag kommer vara så jävla lycklig". 
 
Allt detta har bara vart en lögn. På alla sätt. 
 
 
 
 

Äntligen kväll!

Min kropp gör allt annat än att tacka mig för dagen. Ska inte klaga mer mer, bara i en mening till. ;) Har inte hunnit sitta ner på åtta timmar, har fått möla/kasta i mig maten och benen värker som efter ett maratonlopp. Japp, då vart det slutklagat för den här gången. Haha. Nog för att jag fick i mig all mat. Men satan vad man märker att det tar på krafterna att jobba. Kroppen har verkligen använt varenda smula den har fått i sig idag. Och nu är jag hemma och ska ääääta. 
 
Fredagsmys i soffan

Detta ska jag möla ner nu. Men den här gången pga av hunger och inte stress. Och om min älskade mat i vanliga fall får en tia så får den stunder som dessa en 11. Minst. Känns skönt att ha en fredagskväll ledig för en gångs skull. Det kommer bli en väldigt, väldigt lugn kväll. Man gör inte många knop efter en sådan här dag! Och i morgon ska jag upp tidigt också för att bege mig mot Halmstad. Ska spendera min helg där! Ska bli supermysigt. Skönt att komma iväg lite också. 
 
Nej, nu är det dags att inta viloläge framför teven istället. Hoppas ni har haft en fin fredag än så länge, och att den fortsätter så. Vi hörs i morgon bitti efter minst tio timmar sömn. (Man kan ju drömma) ;) Puss & Kram från lilla mig. 

2 November

För det första. Tack för era fina kommentarer. Eller inte bara fina  – kloka dessutom. Många vet hur det är att gå igenom den här skiten, så ni vet även vad ni pratar om. 

Vet egentligen inte hur många gånger jag har skrivit ”nu-jävlar-inlägg” men ändå inte fått tummen ur och istället stått kvar och stampat. Och efter att gång på gång ha skrivit peppinlägg och inlägg om att jag ska få tummen ur – utan att det faktiskt har hänt något, måste få er att tro att jag är en velig och rätt klen person. ”Varför håller hon på? Varför ändrar hon inte på något? Hon bara snackar...”

Men sen kom jag på att det är ju precis sådär sjukdomen är. Jag vill ju egentligen göra alla de där utmaningarna jag planerar, men sjukdomen sätter stopp. Allt det där är ju egentligen inte ”mitt fel”. Sitter ju inte här och fegar för att det är skoj liksom...Har bättre saker för mig än så må ni tro. Men nu hoppas jag verkligen att jag ska fixa alla önskningar och utmaningar! Tror att KBT´n kan vara lite av en vändning för mig. Hoppas att de ska kunna trycka in lite nyttig info i huvudet på mig som kan få mig att våga kliva över tröskeln. 

Men mitt upp i allt måste jag klappa mig själv lite på axeln. Jag må ha en sjuk kropp och inte speciellt sunda tankar. Men jag känner mig ändå hyffsat vettig mitt upp i allt. Haha. Har faktiskt kommit till många insikter tycker jag. Och det är jag som tycker det – inte "jag". 

Nu ska vi bara hålla tummarna för att detta är rätt sorts ”behandling” för mig. Annars är det bara att starta om på nytt, igen!

Nu ska jag åka och jobba ett pass som sträcker sig ända tills ikväll. Är rätt jäkla osugen på det idag då jag kom i säng toksent inatt. Men det är bara till att köra på. Sen ska jag sova hela helgen må ni tro!

Hoppas ni får en fin start på helgen. Puss & Kram!

Stress

För var dag som går så har jag mer och mer börjat känna och inse hur mycket jag missar. Både matmässigt och socialt. Livet är tyvärr inte speciellt långt. Och det jag går miste om är jag rädd att jag inte kan få tillbaka. Mina fria ungdomsår är snart förbi och jag vill allt annat än att just ångra dem när jag blir äldre.
 
Något annat som stressar mig är att jag kommer gå upp i vikt på "fel" sätt, av fel saker. All viktuppgång är förvisso bra. Men tillåter jag inte mig själv allt inom matväg så kommer viktuppgången nästintill "vara förgäves". Tankarna kommer inte ha försvunnit till 100% och risken att jag då trillar dit igen och hamnar ner på en farlig vikt igen kommer förmodligen vara rätt stor. 
 
Oron släppte idag när jag fick ett samtal om att jag nu har mitt första KBT-möte inbokat. 
 
Men samtidigt kom jag på. Det är bara jag som kan göra jobbet. Så varför gå och vänta på hjälp och inte göra det själv från början, egentligen? Till slut måste det ju ändå bli gjort, oavsett hur länge jag skjuter upp det. Och även om de inte kan tvinga mig till något på KBT´n så hoppas jag ändå från botten mitt hjärta att de åtminstånde kan få mig att släppa på vissa spärrar. Vill ju så förbannat mycket – men gör desto mindre. Hade ju inte sökt till detta om jag inte ville bli frisk. Och om jag ändå vill – varför fixar jag det då inte?! Fattar liksom inte vart spärren sitter. Allt har blivit till en vana som är så djävulskt svår att bryta. 
 
This or that?
 
Något som stressar mig ännu mer är när jag tänker på hur lång väg jag har kvar att klättra. Lägger man manken till så fixar man nog 1kg/ veckan. Men oavsett om jag gör det så kommer jag ändå inte vara vid min "målvikt" på flera, flera månder. 
I våras satt jag och var så jävla blåögd att jag trodde att jag skulle vara fri redan i somras. Räknade med en sommar bestående av sol, bad, fest, träning och en stark kropp. Det enda jag kan säga är... in my face. Det enda jag kan göra nu är att sätta upp nya mål. Mål som den här gången ska nås! 
 
Målet är Beach 2013! Ska gå emot alla tidningar jag dieter så jävla hårt så ni anar inte. Ska slå mig själv med häpnad och köra en rejäl Beach 2013 – reverse. Alla träningsfreak kan posta "dunder-frulle-med-ett-halv-knäcke-efter-träning" rakt i ansiktet på mig. Det kommer inte röra mig i ryggen!
 
Hoppas på att kicka igång detta på riktigt när jag har vart på första mötet. Och då är det delmål som gäller. Delmål, belöningar, utmaningar och tillsist en jävligt snygg, stark och välmående Cecilia! 

Never had a dream come true

Blir alltid så förbannat rastlös när jag inte har energi till något. Fruktansvärt konstigt. Får därför roa mig bäst jag kan, utan att göra något ansträngande. Började därför knåpa ihop en personlig almenacka som ska beställas hem. (Rätt bra julklpapp tycker jag...). 
Men att knåpa ihop sin almenacka innebär även ett titt i arkivet bland tusentals foton. Levande, ledsen, levande död, lycklig, harmonisk...har hunnit se många måenden på mig själv genom åren. Tycker nog lycklig och harmonisk klingar bäst i mina öron. 
 
Har föresten stått ut den här hösten hyffsat bra än så länge. Kan till och med uppskatta vissa dagar. Längtar tills julgardinerna åker upp och julbaks-suget sätter in. Förra året bakade jag varje dag, i två veckors tid – utan att smaka en enda bit. Skamligt! Fattar inte hur jag kunde stå ut med alla saffransdofter och pepparkaksbak utan att gluffsa i mig. Hatar föresten media mer under juletid än under någon annan tid på året. Fysatan vilka rubriker de sticker in med. Jul och julmat är ångestladdat för många, men jag förstår egentligen inte varför. Det är ju vanlig mat för tusan? Skinka äter jag mest varje dag, likaså leverpastej och lax...janssons frestelse är samma som potatis och pepparkakor, knäck och lussekatter är väl förtusan som vilken fika på året som helst? Men sen så älskar jag buffé..det kanske är det som får mig att tycka om maten under juletid ;) Redan bokat in ett och annat julbord! Den gravade laxen är såklart det bästa...
 
 
Nu har jag dragit på mig favorittröjan och ska åka och handla lite lunch med mamma. Får se vad suget sätter in på. I hopp om att få upp lite värme så blir det nog någon form av gryta. En sådan där "Släng-i-allt-vad-du-hittar-gryta" som ska serveras med sötpotatis var tanken. Skönt att ha någon hemma när man är trött. Någon som kan ta beslut åt en rättare sagt. 
 
Dags att åka och göra nytta. Puss & Kram
 
 
 
 

1 November

Godmorgon goingar!
 
Väldigt vad det ekade tomt här igår. Men var som sagt iväg på jobb hela dagen/natten lång. Helt slutkörd idag. Hade kunnat sova ett bra tag till, men mat och sovklockan drog upp mig. Lika bra det :) 
Maten gick förövrigt väldigt bra igår och jag hann sitta ner i lugnan ro. Men satan vilken skillnad på mättnad och mättnad det finns. Åt ett rätt "normalt" mellanmål på jobbet. Men mättnaden jag kände igår jämfört med den jag får hemma går inte att jämföra. Märker verkigen att man sitter och småplockar och tar om hemma – enda tills det tar stopp. Med andra ord – det lönar sig för mig att inta födan här, hemma i lugnet!
 
Godmorgon 1 November
 
Idag ska jag vila kroppen fram tills ikväll. Satt ner igår i max fem minuter på åtta timmar. Inte riktigt okej. Speciellt inte för ryggen. Borde göra rygglyft eller något. Eller gå med gördel – eller sova i en säng hela dagen. 
Nåja, idag är det torsdag i allafall. Snart helg med andra ord. Ska bli skönt att få vara ledig på en helg nu. Ska ner till Halmstad och roa mig var tanken. 
 
Nu ska jag dricka kaffe och värma själen. Hörs sen. Puss & Kram
 
 

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0